Diş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Çözüm önerileri

Diş ağrısı
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum çünkü diş ağrısı çok kötüdür çok iyi bilirim. Ve dozu gittikçe artan bir ağrınız olduğunu varsayarak ilk önce konuyu uzatmadan diş ağrısı için yapabileceğiniz çözüm önerilerini paylaşmak istiyorum. Sonrasında eğer arzu ederseniz bu yöntemlerin ayrıntılı olarak açıklamasına, kullanıcı yorum ve önerilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Dişiniz çürükse ve dolgulu değilse


  • İlk olarak dişinizi fırçalamayı deneyin. Bu, çürüğüne sıkışmış ve ağrıya neden olan besini oradan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Eğer çürüğe kolayca ulaşabiliyorsanız kolonya veya alkol damlatılmış bir kürdan ile çürüğün içinden besini çıkarmaya çalışın.
  • Tuzlu su ile birkaç dakika gargara yapmayı deneyin.
  • Yarı yarıya sirkeyle (elma üzüm fark etmez) karıştırılmış su ile yine birkaç dakika gargara yapın.
  • 10 tane kadar kuru karanfili öğütüp yarım su bardağı ılık suda 3 - 5 dakika demledikten sonra rengi değişen bu suyu soğutun ve gargara yapın. Veya karanfili ağzınızda çiğneyip çürüğün üzerinde bekletin. Karanfilin uyuşturma etkisi ağrıyı dindirmeye yardımcı olacaktır.
  • Ezilmiş veya ağzınızda çiğnediğiniz 1 - 2 diş sarımsağı çürük dişin üzerinde bekletin. Bu bölgedeki iltihabın dolayısıyla iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir ve ağrıya neden olabilecek her türlü bakteriyi yok eder.


Dişiniz dolguluysa veya kaplamaysa ve dişin özüne ulaşamıyorsanız


  • Yukarıdaki çözümler dolgulu ve kaplamalı dişler içinde kullanabileceğiniz yöntemlerdir. Ancak kaplamalı veya dolgulu diş bir kapalı kutu olduğu için etki etmesi çürük dişe göre daha uzun sürebilir.
  • İlgili bölgeyi olabildiğince soğutun. Soğuk suyla gargara yapın. Veya küçük bir buz parçasını yanakla ilgili dişin tutunduğu damak arasında eriyene kadar bekletin.
  • Ağrı kesici kullanmayı deneyin, kullanırsanız aç karnına veya yemekten birkaç saat sonra kullanın. Ağrı kesici temin ederken tercihi eczacıya bırakın. Kullandığınız başka bir ilaç varsa söyleyin, sıradışı bir durumunuz varsa alerji vb. gibi bunu da bildirin. (Ben kendi diş doktorumun tavsiyesi ile Apr**x F**t adlı ağrı kesiciyi kullanmıştım. Oldukça güçlü bir ağrı kesicidir aynı zamanda iltihap sökücü etkiside vardır. Ama dediğim gibi siz yinede eczacınıza veya doktorunuza bir danışın.)

Benim çözüm önerilerim şimdilik bu kadar. İnşallah faydasını görürsünüz. Eğer sizinde az veya çok bir şekilde faydasını gördüğünüz ve burada değinilmeyen yöntemler varsa paylaşırsanız seviniriz.

Tekrardan Allah'tan acil şifalar dileyerek (amin) başlamak istiyorum. Çünkü büyük ihtimalle şuan gerçekten çok şiddetli bir ağrı içindesiniz. Ağrı dişinizi geçti kulağınıza belkide boğazınıza hatta başınıza bile vurmaya başladı. Oturamıyorsunuz, televizyon izleyemiyorsunuz, bilgisayarınız ile başında oturup diş ağrınıza çare aramak dışında hiçbir şey yapamıyorsunuz. Canınız bir şeyler yemek istemiyor, uykunuz var uyuyamıyorsunuz, evin içinde devamlı olarak geziniyorsunuz ve sizin için hayat tamamıyla anlamını yitirmek üzere. Bu gerçekten çok acı verici bir durum, bir an evvel geçmesini istiyor ve geçmesi içinde elinizden ne geliyorsa yapmaya hazırsınız.

Sizlere evinizde bu diş ağrısından kurtulabilmeniz için kendimin de denediği çözüm önerilerini tavsiye etmezden evvel mümkünse öncelikle gidebiliyorsanız mutlaka bir dişçiye gitmenizi öneririm. Çünkü doktor, dişiniz abseli ve iltihaplı olsa bile, dişiniz müdahale edebilecek durumda olmasa bile hiç olmasa o bölgeyi size 3 - 5 gün gibi gelecek olan 3 - 5 saatlik süre zarfı için uyuşmasını sağlanabilir. Size kullanmanız için en uygun antibiyotik ve ağrı kesici tavsiyesinde bulunabilir ve bunun bir daha gerçekleşmemesi için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirebilir. Eğer dişçiden korkuyorsanız dişçi fobiniz varsa size sadece şunu söyleyebilirim. Diş operasyonlarında bazen hiç bazen de bir miktar acı çekilebilir ama şuan çektiğiniz ağrıyı size en beceriksiz dişçi bile çektirmez. Bunu sakın unutmayın.


Doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum ama dişim hala ağrıyor?


Evet bu mümkün olabilir ama geçici bir durumdur. Kullandığınız antibiyotiklerin etki edebilmesi için öncelikle vücudunuzda belli bir orana kadar birikmesi gerekir. Çünkü antibiyotik kullanmaya başladığınız zaman antibiyotik sadece ağrılı bölgeye hücum etmez ve sadece orada yoğunluğu artmaz. Ağız ve çene bölgesi de dahil olmak üzere vücudunuzun tüm dokularına nüfuz etmesi zaman alır ve etki etmesi 24 ila 48 saati bulabilir.

Ağrı kesicilere gelince bunlar antibiyotiklerden daha hızlı etki gösterirler. En erken 15 dakika en geç 1 saat içerisinde etkisini göstermelidir. İlaç alındıktan sonra bol su içmek, mideyi el yardımıyla çalkalamak ve biraz yürüyüş yaparak metabolizmayı hızlandırmak, ilacın daha hızlı çözünüp bir an evvel dolaşıma katılıp daha erken etkisini göstermesine yardımcı olacaktır. Eğer ağrı kesici almanıza rağmen diş ağrınız da herhangi bir değişiklik olmuyorsa büyük ihtimalle ilacı yanlış kullanmaktasınız. Çünkü bazı ağrı kesiciler bazı gıdalarla veya birlikte kullanıldığı başka ilaçlar ile etkileşime girerek özelliğini yitirmekte ve işlevini yerine getirememektedir. Ağrı kesici kullanmak kadar bu ilacın nasıl kullanılacağı da çok önemlidir. Eğer doktorunuz aç karnına dediyse veya prospektüsünde nasıl tarif ediliyorsa mutlaka ve mutlaka bu şekilde kullanmalısınız.

İkinci bir önemli nokta ise kullanılan ilaçların mutlaka dozlarına ve kullanım zamanlarına mutlaka riayet edilmesi gerekmektedir. Belli bir ilacı dozundan az kullanmak etkisini azalttığı gibi fazla kullanmakta etkisini artırmaz belkide zarar bile görebilirsiniz.

Ayrıca antibiyotik ve ağrı kesici dışında eczacınızdan bölgesel uyuşmayı sağlayan gargara veya sprey temin etmeyi de deneyebilirsiniz.


Diş ağrısı için doktora gidecek durumda değilim bu ağrı evde nasıl geçer?


İlk olarak çürük dişler için pratik tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Eğer çürük dişiniz ağrıyorsa ve dolgu yapılmamışsa bazen ağrıyıp bazen ağrımıyorsa büyük ihtimalle bu çürük dişinize besin sıkışması nedeniyle olabilir. Eğer çürük dişinize müdahale edebiliyorsanız ucu kolonyaya batırılmış bir kürdan yardımıyla yavaşça çürüğün içini kontrol edin, besin varsa çıkartmaya çalışın ve hemen dişinizi fırçalayın. Eğer besinden kaynaklı ise ağrınız bir kaç dakika içerisinde geçecektir.

Diş fırçalama konusunda da bir şeyin altını çizmek istiyorum ve bu sadece diş fırçalarken değil dişinize herhangi bir alternatif uygulamada (örneğin bitkisel terkipler veya gargaralar) çok işinize yarayacaktır. Eğer çürük veya ağrıyan dişiniz üst dişiniz ise fırçalarken veya başka bir uygulamada mutlaka baş aşağı eğilmelidir. Yani baş tam olarak ters veya terse yakın durmalıdır. Bunu başınızı öne eğip aynı anda vücudunuzu da öne eğerek yapabilirsiniz. Bu üstteki dişe ve diş eti bölgesine daha fazla etki edebilme açısından çok önemlidir. Eğer antibiyotikte kullanıyorsanız başınızı öne eğmeniz neticesinde damak bölgesine daha fazla kan gideceğinden antibiyotiğin oradaki etkinliğinin artmasına da yardımcı olabilir.


Diş ağrısını geçirebilecek pratik çözümler


Karanfil


kuru karanfil, çürük diş

Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından elde edilen karanfil baharatı şekliyle dişi, rengiyle de diş çürüğünü anımsatarak adeta dişin ağrıdığında onu kullan dercesine yaratılmış bir bitkidir. Kuru karanfil uygulandığı diş ve diş eti bölgesinde lokal uyuşma sağladığı gibi aynı zamanda da antibakteriyeldir. Yani sizin bu diş ağrınızın gizli müdavimlerini imha edici etki göstermektedir.

Yalnız karanfil ile tam uyuşma sağlanmak istendiğinde bölge uyuşana kadar karanfilin ilgili bölgede durması gerekmektedir. 8 - 10 adet kuru karanfil öğütülüp yarım su bardağı ılık suda 3 - 5 dakika bekletildikten sonra rengi değişen su ile gargara yapılabilir. Daha sonra bardağın dibinde kalan karanfil posası ilgili bölgeye konularak bekletilebilir. Buda uzun süre uyuşma sağlar. Çünkü karanfilin etken maddeleri damağa iyice işleyip sinirlere ulaşması gerekmektedir. Bu sayede iltihaba kadar işleyip antibakteriyel etkisi sayesinde iltihabın küçülmesine bile yardımcı olabilir. Bunu yaparken de bu posayı küçük bir parça peçetenin içine koyup 50 krş büyüklüğünde bir sallama çay poşeti gibi paketleyip çürük dişinizin damağı ile yanağınız arasında bekletmeniz etkiyi artıracaktır. Özellikle de dolgulu yani çürüğü görünmeyen diş ağrılarında bu şekilde kullanılmalıdır. Ayrıca karanfil suyunu yağını veya baharatını yutmak ağrıyı azaltmadığı gibi aşırı tüketimi ishale sebebiyet verebilir.


Sarımsak


Ezilmiş ve tuz ile karıştırılmış sarımsak bölgedeki iltihabın dolayısıyla iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir. Bunun için yine sarımsağın bir müddet ilgili bölgede bekletilmesi gerekmektedir.


Sirke ve Tuzlu su


Sirke sadece dolgusu olmayan çürüklü diş ağrılarında gargara yapılması ağrıyı azaltıp, çürük bölgesindeki bakterilere karşı müthiş bir dezenfektan işlemi sağlamaktadır. Dolgulu dişlerde pek etkili olamamaktadır. Bu arada sirkenin saf olarak değilde bire bir oranında su ile karıştırılması ağız içinde oluşabilecek tahrişlerin önüne geçecektir.

Tuzlu suda yine diş eti ve açık diş çürüklerinde dezenfektan amaçlı kullanılmaktadır.


Buz


küçük buz parçası

Bu çözüm önerilerine son olarak bu sıkıntılı ağrı sürecinde biraz olsun nefes almanızı bu ağrılı sürece bir müddetliğine de olsa mola vermenizi sağlayacak, kendimin de uyguladığı ve olumlu sonuçlar aldığı bir yöntemi de paylaşmak istiyorum. Özellikle ağrısını bir türlü dindiremediğiniz dolgulu diş ağrılarında kısa süreliğine etkili olabiliyor ve bir süre oh beee diyebiliyorsunuz.

Resimde görüldüğü gibi 2x4 cm büyüklüğünde ve yaklaşık 1 cm kalınlığında bir buz parçasını ağrıyan dişiniz ile yanağınızın arasına yerleştirmeniz ve dayanabilirseniz eriyene kadar orada tutmanız. Bu şekilde bir buz parçasını, dondurulmuş bir buz kalıbını musluktan akan su altında kenarını köşesini eriterek veya tırtıklı bir bıçakla keserek de oluşturabilirsiniz.

İlk etapta ağrıyı artırıyormuş gibi oluyor ama sonrasında büyük bir rahatlama geliyor. Sonra tabi ağrı tekrar devam ediyor ama bunu tekrar yaptığınızda tekrar bir müddet rahatlıyorsunuz. Sonra yine ağrıyor ama devamlı olarak kesintisiz ağrımasından iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca belki sizde daha uzun süre rahatlama da sağlayabilir.


Çörek otu


Çörek otu o anki ağrınızı dindirmez. Peki o zaman neden çörek otu bahsini açtığımı soruyorsunuz. Çörek otunun karanfil gibi uyuşturma özelliği yoktur ama düzenli olarak kullanıldığında ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kalkmasını sağlar. Yani ağrıyı kökünden çözer. Bu ağrı sendromunu atlattıktan sonra en az 2 ay düzenli olarak her gün 2 gram çörek otunu çiğneyerek tüketmenizi öneririm. Bunun neticesinde bağışıklık sisteminiz ilk iki ayda yüzde 75 daha güçlenecek, vücudun zararlı bakterileri yok etmedeki başarısını artırıp süresini de kısaltacaktır. Buda ağrıya neden olan iltihaplanma sürecenin ağrıya neden olacak kadar büyümeden sonlanmasına yardımcı olacaktır. İltihap demek savaş meydanı demektir, vücut hücreleri bakterilerle birbirlerine giriştiklerinde iltihap oluşur ve savaş lehimize sonlanmazsa iltihap büyür basınç yapar ve ağrıya neden olur.


DUA


Son olarak duadan da bahsetmek istiyorum. Aslında son olarak değil de ilk olarak bahsedilmesi gerekli ama insan o dehşetli ağrı sürecinde gözüyle görebildiği eliyle tutabildiği çarelere sarılıyor. İnancımızın zayıflığı sebebiyle bir anda dualara, surelere ve metafizik tedavi yöntemlerine burun kıvırıveriyoruz. Çünkü belki haklı olarak sabredemiyoruz, daha fazla bekleyemiyoruz ve duaya konsantre olamıyoruz.

Kaynaklarda Fatiha Suresini tek sayılarda (örneğin 1,3,5,7 veya 9 hatta daha fazla) sağ elin baş parmağını avuç içine alarak yumruk yapıp işaret parmağını da ağrıyan diş üzerine koyup okumanın ağrıyı dindirdiği bildirmekte.


Okunuduz ve ağrınız dinmedi mi?

Aynı antibiyotiğin ve ağrı kesicinin bazı durumlarda etkili olmadığı gibi duaların etkili olabilmesi için bazı özel durumların gerekliliğinin var olduğunu düşünüyorum. Örneğin suresini okurken surenin Sahibini hatırlamamak, bu sözleri gizemli sözler gibi düşünüp (örn. abrakadabra gibi) sadece şifanın bu sözlerden geleceğini zannetmek, yukarıda da bahsettiğim gibi ağrının şiddetiyle yeterince konsantre olamamak gibi.

Ancak her ne halde olursanız olun, her nasıl okursanız okuyun, her ne iş yaparsanız yapın, belkide her ne kadar bu sıkıntıyı hak etmiş olursanız olun, eğer Allah'ı kendinize rab olarak bellediyseniz ve O'na aman dediyseniz bir şekilde mutlaka kendini belli ederek veya belli etmeden yardım edeceğinden ve duanıza icabet edeceğinden de hiç şüpheniz olmasın.

Eğer sizinde diş ağrısını hafifletmede veya geçirmede değişik yöntemleriniz ve yorumlarınız varsa bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Ağrınızın en kısa sürede dinmesi temenni, dilek ve dualarıyla. Allah'a emanet olun.


Ek:

Diş kökünde iltihabı olmayan sadece çürüğün gıda vb. ile uyarılması sonucu oluşan ağrı nedeniyle dişçiye gitmek istemeyen ve bu çürük dişi ile hayatına devam etmek isteyenler için bir tavsiyede daha bulunmak isterim.


Hassas dişler için diş macunu ağrıya çözüm olabilir


Hassas dişler için üretilmiş diş macunları yukarıda bahsettiğim uyarılma nedeniyle başlayan diş ağrılarına çözüm olabilir. Hassas dişler için üretilen diş macunları diş eti çekilmesi ile açığa çıkan diş kanallarını doldurup kapatarak kanal içindeki sinirin uyarılmasını engellerler. Çürük dişin ağrımasının nedeni de hemen hemen aynı şeydir. Çürüme nedeniyle üstü açılan kanaldaki sinirin uyarılmasıdır. Bu nedenle bu tür diş macunları çürük nedeniyle açılan kanalı doldurarak diş sinirlerinin üzerini örterler ve ağrıya neden olan uyarılmayı engelleyebilirler.

Ki engellediğini ve engellemeye devam ettiğini deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim. Bu etkiyi gösteren Türkiye de sanırım üç marka var. Üçü de farklı mineraller ile bunu yapıyor. Marka ismi vermeyi pek sevmem ancak yinede senso.... adlı markanın "çok yönlü koruma" adı altında çıkardığı bir ürününü kullandığımı söyleyebilirim faydasını gördüğüm için. Altta ve üstte çeşitli derecelerde çürük iki dişim mevcut ve sanırım kökler iltihaplı değil. Bu diş macununu kullanmaya başladığım andan itibaren yemek sonrası oluşan diş ağrılarım kayboldu. Tabi etkisi kullanmaya devam ettikçe devam ediyor. Kullanmaya ara versem veya çok asidik beslensem kanallar yeniden açılıyor ve yeniden hafif ağrılar başlıyor. Ancak tekrar fırçalamama müteakip hemen yok oluyor.

Bu tavsiye sizi ve beni dişçiden ne kadar uzak tutar bilemiyorum ama işe yaradığına bizzat şahit olduğum için bu bilgiyi de ekleyerek paylaşmak istedim.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimle...


679 yorum:
« İlk ‹ Önceki 601 – 679 / 679
Adsız
Dişim çok fazla ağrıyor herşeyi denedim ama hem boğazım hemde kulağım şiddetli bir şekilde ağrıyor . Ne yapmam gerek
31.1.16
Unknown
Yaklaşık 1 haftadır ağrıdan gözüme uyku girmiyor iltihap var cekemiyolar ilaçlar fayda etmiyor kanal tedavi gerekiyor randevu tarihi ilerde dişim gittikce kırıldı cok küçük bir diş parçası kaldı ve damagın içi iltihaplı ve şiş ne yapmalıyım yardımcı olursanız cok sevinirim paylaşımı yazan arkadaşlar yorumlarda bilgi vererek yardımcı olmaya çalışan arkadaşlardan allah razı olsun allah bütün herkese yardımcı olsun acil şifa versin
3.2.16
Adsız
gece 02.17 Bir saattir disim agiriyor.evde agri kesici sadece parol plus var ictim ama gecirmedi sonra 1 ttane daha içtim fayda etmedi.kulak copune kolonya surdum ve curugun uzerine bastirdim birkac dakika sonra etki etmedigini dusunerek bir sigara yakip dusunmeye basladim o sırada agrim hafifledi.kolonya agriyi dindirdi sıfırlamadi ama %70-80 azaltti .birde yatar pozisyona gectigimde agri siddetleniyor basinizi dik yastiga koyun
16.2.16
adsız
çok sağolun Allah razı olsun özellikle sirkeli su çok iyiydi :)..
17.2.16
Sıradan ogrenci
Sakin sirkeli gargarayi denemeyin kalici dislerim de sut dislerim de sürtüşmeye başladıgi anda cok kotu gicirdiyo ustelik hicbirsey gecirmiyo simdi ne yapacagim hic bilmiyorum agri da geri geldi
17.2.16
Adsız
kolonya uzun süreliğine alıyor ağrıyı %80 alkol olduğu için ama sakın içmeyin sarhoş olursunuz mazallah :)
19.2.16
Adsız
Bütün yazarları okudum uyguladım ama bi faydası olmadi pamuğa biraz vikiz sürdüm ve disime bastirdim cidden faydasını gördüm tavsiye ederim
20.2.16
Unknown
Öldük be yemin ediyorum. Bu saatte bu eziyet.. uyuyamıyorum resmen 2 tane ağrı kesici 4 kere diş fırçalama tuzlu su kolonyalı pamuk buz.. yok tın dâhi demedi. Dua ettik dahada ağrıdı neden bilmiyorum galiba onu ilk yapacaktım
21.2.16
Adsız
Nescafe için çok iyi geliyor tavsiye ederim.
28.2.16
Unknown
dişim üçgündür çok aağrıyor birde şişti apsemi yaptı bilmiyorum ne yapayım
3.3.16
Adsız
Diş Ağrısı Kalp ime atıyor
3.3.16
Hasret Kardeş
Tavsiyeler için teşekkür ederim. Sürekli majezik sr kullanıyorum ma bu gece o bile etki etmedi. Başım, çenem hatta omzuma kadar ağrı vuruyor. Kendi yetmiyor migrenimi de tetikliyor. Ilık suya bol tuz atıp yumuşak kıllı diş fırçasını bu suya batırarak fırçaladım. Çok iyi geldi.keşke bayıltarak diş tedavisi yapılsa. Ben daha dişçinin bekleme salonunda titremeye ve soğuk terlemeye başlıyorum. Ağrı Bile kaçıyor ardından bende oradan kaçıyorum.
4.3.16
Adsız
Hasret Kardeş dişçi korkunu sanırım en iyi ben anlayabilirim. Ben artık alıştım artık geçmişteki korkularıma gülümsüyorum. Dişçiye gitmekte çok çok aşırı zorlanıyorsan vücudundaki bir düzensizlik sebebiyle endişe (anksiyete) oluşuyor olabilir. Tavsiyem öncelikle bir psikiyatriste görünmen. Mümkünse kısa süreli kullanabileceğin bir sakinleştirici versin veya pelin otu, sarı kantaron gibi sakinleştirici etkisi olan bitkilerden kullanmayı dene.

Birde dişçideyken kontrolün sende olduğunu unutma. Çok acı hissediyorsan bir iğne daha yapmasını isteyebilirsin. İğneden de korkuyorsan zaten ikinci iğneyi hissetmen hiç mümkün değil hatta imkansız. Bu durumda sadece ilk iğnenin acısına biraz katlanman gerekir buda 10 saniyelik bir olay zaten.

Ayrıca merak etme sadece dişçiden korkanda sen değilsin. Ama dediğim gibi çok büyütülecek bir şey değil. Sevdiğin bir insanla gidebilirsin dişçiye.
4.3.16
Unknown
Allah acil sifalar versin hepimize ölücem agridan abranax bile fayda etmiyo offf
6.3.16
Adsız
Açın güzel bi komedi filmi izleyin
10.3.16
Adsız
Arkadaşlar buradakiler ise yariyo ama dış 3 kokluyse bnmki gibi ise yaramaz hava soguksa balkonda kafanız dışarda kalmak üzere ortunup uyumaya çalışın gerçekten ise yariyo hastanede iğne olmama rağmen geçmeyen arim geçmişti deneyin ama sıkı örtünün sonra griple hiç çekilmez o agri
11.3.16
Unknown
Herkese geçmiş olsun. Dün sigarayı bıraktım bugün öğlen saatlerinde dişim sızlamaya başladı ve şuan saat 02:20 diş ağrısından uyuyamıyorum, hangi dişimin bile ağrıdığını çözemedim. 3 tane ağrı kesici kullandım, tuzlu su ile gargara yaptım, kolonya denedim, ne yaptım ettimse geçmedi şuan pense arıyorum :)
13.3.16
Unknown
hay ben bu diş ağrısının tAAAAAAA .. neyse ccok sağalunn
17.3.16
Fatih
Arkadaslar iki gundur disim agrio doktora gittim agri kesici ve antibiyotik verdi inanin hic etkisini gormedim daha uxum sirkedi aklima geldi peceteye damlatip agriyan disimin uzerine koydum cok sukur halada agrimio
20.3.16
Diş ağrısı nasıl geçer
diş ağrısı nasıl geçer sorusuna, eğer evdeyseniz ve doktora gidecek kadar dayanamayacak ağrılarınız varsa en iyi yanıt sanırım geleneksel yöntemler. Diş ağrısını geçiren karışımlar, gargara, bitkisel tedavi çeşitleri denemenizi tavsiye ederiz. Bu yazıdakiler doğrudur ve sağlığa zararlı değildir. Teşekkürler paylaşım için.
21.3.16
Unknown
Ağrıyan dişin üstünde çiğnediğim sarımsağı beklettim. Bir müddet ağrısını aldı. Bende uyuyabildim. Teşekkürler...
25.3.16
Unknown
Hala okuyanlar varsa diş ağrısı çekenler sıcak besinlerden uzak durun yogort gibi soğuk besinleri tüketin anti biyotik alın. Ağrı başladıgında uzanmayın yada oturmayın vücut konumunuzu deiştirin olası intihap akışı ağrınızı artırabilir. Ki genelde yatınca başlamasının nedenidir. Sıcak mekanda bulunmayın. Sinüzit diş ağrısını tetikler.geriye kalan yukardaki işlemler + zeytin de var üst dişin ağrısının alta vurma olasılığı vardır. 3 diş ağrısı birden çekince baya deneyim sahibi oldum :)kesinlikle ilaç talimatlarına uyun ilaç büyük suda bekletiyim felan gibi bişeye kalkışmayın bir anda nufuz eden ilaç ölüme sebebiyet verebilir. Geçmiş olsun şimdiden
30.3.16
Adsız
çok teşekkürler
9.4.16
Tomoe evlenek nikahı basak beraber.
Bir dişim daha sallanmadan altından yeni diş geldi diş etimi yardı çıktı iki dişim sıkıştığı için çok kötü ağrıyo fırçaladım sonra ağrı kesici bir hap içtim geçmedi tekrar fırçaladım biraz hafifledi önerisi olan varsa yazabilirmi Allah herkese acil şifalar versin
16.4.16
Unknown
Arkadaslar ben 7 ay önce kanal tedavisi yaptırdım dişime geçenlerde dişimi fircalarken sert yaptım sanırım o dişim çok kötü ağrıyor ağrısı kulağa ve baş ağrısı yapıyor ne yapmam lazım Şimdiden Allah razı olsun
2.5.16
Adsız
Dişimin ağrısı kulaklarıma vurmuştu 10 dakika uyuyorsam 1 saat uyanık kalıyordum şuan bayağı hafifledi teşekkürler
7.5.16
Yusufyezen
Allah hepimize yardımcı olsun kardeşimin dişi öyle ağrıyo ki en az 2 kere havale geçirdi inşallah salı günü ispartaya dişini çekmeye gitcez cocuk daha 5 yaşında dualarınızı bekliyoruz (Öneriler içinde allah razı olsun)
12.5.16
Yusufyezen
Allah hepimize yardımcı olsun kardeşimin dişi öyle ağrıyo ki en az 2 kere havale geçirdi inşallah salı günü ispartaya dişini çekmeye gitcez cocuk daha 5 yaşında dualarınızı bekliyoruz (Öneriler içinde allah razı olsun)
12.5.16
Unknown
Geceden beri disim cok agiriyidu hic uyuyamadim suan saat 05.07 herturlu yolu denedim ama dua cok iyi geldi rabbime sukurler olsun bunu paylasan atkadastanda allh bimlerce kez razi olsun
14.5.16
burakdemirci
İnsanı uykudan uyandırıyor
17.5.16
Adsız
aynen. birçok ağrı uykuda devredışı kalabilirken bu diş fena.
17.5.16
Unknown
Dişim çok ağrıyor uyuyamıyorum yardım edin lütfen
20.5.16
Unknown
Alemlerin Rabbine şükürler olsun Dua ettim ve diş agrim Allahu tealanin sayesinde geçti Rabbime bin şükür
25.5.16
Unknown
Porselen diş için ön dişlerim kesildi.Fakat küçüldükten sonra dişlerim çürük var siyah siyah belirli.ben bu poroseleni taktırdıktan sonra içerdeki çürük büyümeye devam eder mi?
27.5.16
Unknown
Allah razı olsun karanfil çok iyi geldi sonrada dua okudum çok çok teşekkür ederim karanfili tavsiye ederim
10.6.16
Unknown
Yapılacak en önemli şey bir an önce diş hekimine başvurmaktır. Gece tutan ağrılarda genellikle hastalarımız sabahı bekler. Dişin kenarına aspirin ya da rakı koymanın ağrıyı durdurmaya hiç bir faydası yoktur. Ayrıca diş etine yaptığı tahribat nedeniyle diş etine zararı vardır. Aspirin midede erimesi gereken bir ilaçtır rakıda alkoldür. Evinizde var ise karanfil yağı yoksa bir parça karanfili zeytinyağında ezip bir pamuğa koyup dişin çürüğüne yerleştirmek ağrınızı rahatlatır. Yüksek yastıkta hata oturur pozisyona yakın uyumak buz uygulamak(bazen buz ağrı yapar o zaman sıcak uygulama ağrıyı ortadan kaldırmakta yardımcı olur. Umarım dişlerinize iyi bakar bu tarz ağrılar çekmezsiniz.
20.6.16
Unknown
Allah razı olsun sarımsak yaktı ama kesti valla Allah İnş cennete gitmeyi nasib eylesin size
27.6.16
Unknown
Ölüyorum saat 12:30 ağrımaya başladıııııı.......:((((( ağlicam resmen
13.7.16
Unknown
Kulağınıza Mandal takmayı deneyebilirsiniz bakın her bölgesine 1 dakika arayla ya da dua edin inş geçer geçmiş olsun bu dediğimi deneyin yabana atmayın
13.7.16
Mustafa
Abicim bunu iyiki uzaktan söylüyorsun. Dişi ağrıyan birinin yanında filan söyleme sakın, eğer hızlı koşamıyorsan :))

Şaka bi yana dediğin faydalı olabilir, bir nevi akapunktur tedavisi. Tabi doğru noktayı bulasıya kadar dediğin gibi kulağın her santimetrekaresine mandal bekletilerek gezdirilmeli. Paylaşımın için teşekkürler.

Bu arada sende ilk iki cümlemi yabana atma :))
13.7.16
mali
Dişi çürük ve delik olan arkadaşlara tavsiyem sigara içiyosanız dumanı içinize çekmeden 1 2 dk agzınızda dişin agriyon kısmına tutun Nikotin dişi uyuşturuyor ama uyarmadan geçmeyim dişinizi biraz daha çürütür geçiçi bi yöntem ama faydalı :)
25.7.16
Unknown
ALLAHIM YA ŞAFİ İSMİNLE BİZLERE ŞİFA VER (AMİN)
14.8.16
Unknown
Valla bunu paylasandan Allah razi olsun şuan sabahin 6 sı ve ben agridan uyuyamadim bu yaziyi görünce önce sarimsagi denedim biraz fayda sagladi ama 8-10 karanfili ezip gargara kismi çok etkili oldu çok tesekkur ediyorum bunu yazandan Allah im yolunu acik etsin insallah . herkese geçmiş olsun
25.8.16
Büşra
Allah razı olsun ssarımsak çok iyi geliyormuş denedim çok teşekkür ederim duamı aldınız
6.9.16
Adsız
Benim dişim çok ağrıyor ağzımı kapattığımda dişim çok felaket acıyor ve sadece çorba içebiliyorum lütfen yardım
3.10.16
Unknown
3 gecedir uyku haram oldu.3 günde 15 ağrı kesici 4 antibiyitik içtim 2 kez iğne yedim ve hala ağrıyor. Yeminli 4.kattan kafamın üstüne atlamayi bile düşündüm. Bu nasıl bir ağrıdır.

Allah şifa versin kardeslerim
23.10.16
aydın yılmaz
Arkadaş rakı varsa evde bır yudum ıcın ama yutmayın 1 dk calkalayın, gecmezse gunahı boynuma :))) souk su tras, sıcak da soguk da dıse zarar, saglam bır yerden bılıyorum novalgın en ıyı agrı kesıcı dıs ıcın, ama sız bence rakıyı deneyın, kıs aylarında sınuzıtın de dısler uzerınde etkısı var, onun ıcın hangı tarafınız agrıorsa oraya vix surun buda etklı,
5.11.16
Unknown
doktor yüzünden dişim çekilmedi çarşambaya TEOG var ne yapıcam
21.11.16
Adsız
Disimmmmm
cok agriyor yukarıdakiler geçirmiyoool
1.12.16
Furkan
Yaaa var ya cok saol annem gelene kadar ise yarar
1.1.17
Adsız
Dişim kaplama ağrı gece uyutmadı ilaçlarımıda kullanıyorum ancak yinede geçirmedi burda yazılan buz uygulamasını yaptım bir süre rahat nefes aldım tekrar yaptığımda dahada iyi hissettirdi teşekkürler Allah razı olsun paylaşım yapan arkadaştan.
11.1.17
Diş mağdurları
Kesinlikle herşeyden önce doktora gidin en azından antibiyotik verir ve bu da iltihabı kurutur bende bu acıyı çektim 3 gün uyumadım herşeyi denedim fakat kesin çözüm doktor şiddetli ağrılarınızın bir başka nedeni çürüyen 20 lik dişiniz olabilir 20 lik diş en arkada olduğu için çeneye ağrı vuruyor siz başka diş sanıyorsunuz bende öyle oldu gittiğimde öğrendim 20 lik dişimin olduğunu Allah herkese şifa versin ...
7.2.17
ece
benim şu anda acayip kötü dişim ağrıyo birkaçını denedim ama olmadı daha fenalaştı ağrı kesici alcaktım unuttum diş ağrısından ölüyorum.
14.2.17
Unknown
Hayatımda gördüğüm en içten en samimi yazıydı çok teşekkürler işe yarar umarım buz ka başlamayı düşünüyorum çoook teşekkürler dişi ağrıyan herkezede ben dahil Allah Şifa Versin İnşallah
21.8.17
Adsız
Arkadaşlar ben az önce birsey denedim ve dişinin ağrısı gecti. Ve burada yazmak istedim.eğer dişiniz çok ağrıyor sa beni dinleyin;
1-disinizi iyice firçalayin özellikle çürük olan yeri (not:çürük olan yere fırça değmeli yoksa işe yaramaz)
Yukarıdaki uygulama dişiniz ağrısını azaltacaktır tamamıyla bitirmek istiyorsaniz diğer iki maddeyi de uygulayın
2-dişinizin çürük olduğu yere dış ipiyle iyice temizleyin (içindeki yemek birikintilerini temizlemek için)
3-dişiniz hâlâ ağrıyor sa bir zeytinin çekirdeğini atın diğer bölümunu dışımızda ağrıyan yerine koyup hafifçe cigneyin sonra geçecektir
4-tüm uygulamaları denedikten sonrada bi bok olmuyorsa bu uygulamayı deneyin;
Sirke,tuz,karbonat bu üçünü karıştırın ve gargara yapın kesinliklr uyuşacaktir (not sirke yarım çay bardağından az olacak diğerleri biraz fazla)
Benden bu kadar
18.9.17
Hakan Salihoğlu
merhabalar, benim kaplamam düşeli 4 5 sene kadar oldu. geçenlerde yemek yerken sanki beynimi söküyorlar gibi oldu. dişim ortadan çatlamış ve çatlaktan alta doğru uzamış. eskiden ağzım kapalıyken orda çukur olurdu şimdi diş diğer dişlerden uzun duruyor ve şiddetli ağrıyor. ağrı kesici aldım. karanfil yağı kullandım. karanfil yağı karanfil ve papatya tarçın çayları yaptım banamısın demedi. doktor da salıya randevu verdi. sizce ben ne yapayım
30.9.17
Mustafa
Ağrı kesici olarak ne aldınız. Bende apr*nax fort işe yarar o kesmezse m*jezik kesin keser. Bunlardan kullanmadıysanız birde bunları deneyebilirsiniz. Birde yazıda belirttiğim diş macunundan edinip bir fırçalamayı deneyin derim. Çünkü açığa çıkmış sinirler varsa onların üzerini kalsiyum bileşimi ile kapatmaya yardımcı olur. Sinirin uyarılıp ağrımasını engeller. Çok geçmiş olsun. Diş ağrısı çok kötüdür çok iyi bilirim.
30.9.17
Hakan Salihoğlu
dolorex denen ağrı kesiciden içtim. yıllar önce doktor yazmıştı hiç bir yan etkisini görmediğim için yine onu aldım. ama fayda etmedi. dişimi fırçalarken daha beter ağrıyor dün her şiddetli ağrımada fırçaladım ama bugün dilim dahi değdiğinde feci ağrıyor. Sensodyne® Hızlı Rahatlama denen macunla fırçaladım dişimi
30.9.17
Mustafa
Onu hiç denemedim. Delirme derecesine getiren ağrılarımı apr*nax ve m*jezik ile yendim. İstersen deneyebilirsin. Birde diş macunu sens*odyn'in ya "çok yönlü koruma" yada "bakım onarım" ve özellikle de üzerinde "novamin ile güçlendirilmiş" yazmasıda önemli. Asıl kanalları doldurarak sinirlerin üzerini kapatma işini novamin yapıyor.
30.9.17
Adsız
Antifirz koymayı denedim diş uyuşdu 2 gün rahata kavuştum oh bee
3.10.17
Adsız
mrh,
Malesef sorumun cevabini Yukarda bulamadim.
Ben corek otu yagini yaklasik 8 aydir aliyorum.

Benim bilmek istedim: ömür boyu hic birakmadan alabilirmiyim ben cörek otu yagini yoksa ara vermek zorundamiyim?
6.11.17
Mustafa
Ömürboyu kullanabilirsiniz evet yüksek dozda kullanmamak kaydıyla. Ancak her 6 ayda bir 1-2 ay ara verirseniz daha iyi olur.
6.11.17
Saki
ALLAH herkese şifa versin ALLAH insana nekadar aciz olduğumuzu bir kez daha öğretti bende dua ağrısı çekiyorum alvares fis fisi çıkmış çok ise yarıyor ağrıyan bölgeye uygulayın ağrıyı dindiriyor daha önemlisi Bu ağrıları çekerken sahibini unutmamak ilaç bahane sebeb şifa ALLAH tan.
10.3.18
Unknown
Bende kanal tedavisi olacaktım korktuğum için gidemedim şuan dişim çok fena sarımsak aldım biraz gecti
8.7.18
« İlk ‹ Önceki 601 – 679 / 679