Diş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Çözüm önerileri

Diş ağrısı
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum çünkü diş ağrısı çok kötüdür çok iyi bilirim. Ve dozu gittikçe artan bir ağrınız olduğunu varsayarak ilk önce konuyu uzatmadan diş ağrısı için yapabileceğiniz çözüm önerilerini paylaşmak istiyorum. Sonrasında eğer arzu ederseniz bu yöntemlerin ayrıntılı olarak açıklamasına, kullanıcı yorum ve önerilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Dişiniz çürükse ve dolgulu değilse


  • İlk olarak dişinizi fırçalamayı deneyin. Bu, çürüğüne sıkışmış ve ağrıya neden olan besini oradan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Eğer çürüğe kolayca ulaşabiliyorsanız kolonya veya alkol damlatılmış bir kürdan ile çürüğün içinden besini çıkarmaya çalışın.
  • Tuzlu su ile birkaç dakika gargara yapmayı deneyin.
  • Yarı yarıya sirkeyle (elma üzüm fark etmez) karıştırılmış su ile yine birkaç dakika gargara yapın.
  • 10 tane kadar kuru karanfili öğütüp yarım su bardağı ılık suda 3 - 5 dakika demledikten sonra rengi değişen bu suyu soğutun ve gargara yapın. Veya karanfili ağzınızda çiğneyip çürüğün üzerinde bekletin. Karanfilin uyuşturma etkisi ağrıyı dindirmeye yardımcı olacaktır.
  • Ezilmiş veya ağzınızda çiğnediğiniz 1 - 2 diş sarımsağı çürük dişin üzerinde bekletin. Bu bölgedeki iltihabın dolayısıyla iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir ve ağrıya neden olabilecek her türlü bakteriyi yok eder.


Dişiniz dolguluysa veya kaplamaysa ve dişin özüne ulaşamıyorsanız


  • Yukarıdaki çözümler dolgulu ve kaplamalı dişler içinde kullanabileceğiniz yöntemlerdir. Ancak kaplamalı veya dolgulu diş bir kapalı kutu olduğu için etki etmesi çürük dişe göre daha uzun sürebilir.
  • İlgili bölgeyi olabildiğince soğutun. Soğuk suyla gargara yapın. Veya küçük bir buz parçasını yanakla ilgili dişin tutunduğu damak arasında eriyene kadar bekletin.
  • Ağrı kesici kullanmayı deneyin, kullanırsanız aç karnına veya yemekten birkaç saat sonra kullanın. Ağrı kesici temin ederken tercihi eczacıya bırakın. Kullandığınız başka bir ilaç varsa söyleyin, sıradışı bir durumunuz varsa alerji vb. gibi bunu da bildirin. (Ben kendi diş doktorumun tavsiyesi ile Apr**x F**t adlı ağrı kesiciyi kullanmıştım. Oldukça güçlü bir ağrı kesicidir aynı zamanda iltihap sökücü etkiside vardır. Ama dediğim gibi siz yinede eczacınıza veya doktorunuza bir danışın.)

Benim çözüm önerilerim şimdilik bu kadar. İnşallah faydasını görürsünüz. Eğer sizinde az veya çok bir şekilde faydasını gördüğünüz ve burada değinilmeyen yöntemler varsa paylaşırsanız seviniriz.

Tekrardan Allah'tan acil şifalar dileyerek (amin) başlamak istiyorum. Çünkü büyük ihtimalle şuan gerçekten çok şiddetli bir ağrı içindesiniz. Ağrı dişinizi geçti kulağınıza belkide boğazınıza hatta başınıza bile vurmaya başladı. Oturamıyorsunuz, televizyon izleyemiyorsunuz, bilgisayarınız ile başında oturup diş ağrınıza çare aramak dışında hiçbir şey yapamıyorsunuz. Canınız bir şeyler yemek istemiyor, uykunuz var uyuyamıyorsunuz, evin içinde devamlı olarak geziniyorsunuz ve sizin için hayat tamamıyla anlamını yitirmek üzere. Bu gerçekten çok acı verici bir durum, bir an evvel geçmesini istiyor ve geçmesi içinde elinizden ne geliyorsa yapmaya hazırsınız.

Sizlere evinizde bu diş ağrısından kurtulabilmeniz için kendimin de denediği çözüm önerilerini tavsiye etmezden evvel mümkünse öncelikle gidebiliyorsanız mutlaka bir dişçiye gitmenizi öneririm. Çünkü doktor, dişiniz abseli ve iltihaplı olsa bile, dişiniz müdahale edebilecek durumda olmasa bile hiç olmasa o bölgeyi size 3 - 5 gün gibi gelecek olan 3 - 5 saatlik süre zarfı için uyuşmasını sağlanabilir. Size kullanmanız için en uygun antibiyotik ve ağrı kesici tavsiyesinde bulunabilir ve bunun bir daha gerçekleşmemesi için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirebilir. Eğer dişçiden korkuyorsanız dişçi fobiniz varsa size sadece şunu söyleyebilirim. Diş operasyonlarında bazen hiç bazen de bir miktar acı çekilebilir ama şuan çektiğiniz ağrıyı size en beceriksiz dişçi bile çektirmez. Bunu sakın unutmayın.


Doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum ama dişim hala ağrıyor?


Evet bu mümkün olabilir ama geçici bir durumdur. Kullandığınız antibiyotiklerin etki edebilmesi için öncelikle vücudunuzda belli bir orana kadar birikmesi gerekir. Çünkü antibiyotik kullanmaya başladığınız zaman antibiyotik sadece ağrılı bölgeye hücum etmez ve sadece orada yoğunluğu artmaz. Ağız ve çene bölgesi de dahil olmak üzere vücudunuzun tüm dokularına nüfuz etmesi zaman alır ve etki etmesi 24 ila 48 saati bulabilir.

Ağrı kesicilere gelince bunlar antibiyotiklerden daha hızlı etki gösterirler. En erken 15 dakika en geç 1 saat içerisinde etkisini göstermelidir. İlaç alındıktan sonra bol su içmek, mideyi el yardımıyla çalkalamak ve biraz yürüyüş yaparak metabolizmayı hızlandırmak, ilacın daha hızlı çözünüp bir an evvel dolaşıma katılıp daha erken etkisini göstermesine yardımcı olacaktır. Eğer ağrı kesici almanıza rağmen diş ağrınız da herhangi bir değişiklik olmuyorsa büyük ihtimalle ilacı yanlış kullanmaktasınız. Çünkü bazı ağrı kesiciler bazı gıdalarla veya birlikte kullanıldığı başka ilaçlar ile etkileşime girerek özelliğini yitirmekte ve işlevini yerine getirememektedir. Ağrı kesici kullanmak kadar bu ilacın nasıl kullanılacağı da çok önemlidir. Eğer doktorunuz aç karnına dediyse veya prospektüsünde nasıl tarif ediliyorsa mutlaka ve mutlaka bu şekilde kullanmalısınız.

İkinci bir önemli nokta ise kullanılan ilaçların mutlaka dozlarına ve kullanım zamanlarına mutlaka riayet edilmesi gerekmektedir. Belli bir ilacı dozundan az kullanmak etkisini azalttığı gibi fazla kullanmakta etkisini artırmaz belkide zarar bile görebilirsiniz.

Ayrıca antibiyotik ve ağrı kesici dışında eczacınızdan bölgesel uyuşmayı sağlayan gargara veya sprey temin etmeyi de deneyebilirsiniz.


Diş ağrısı için doktora gidecek durumda değilim bu ağrı evde nasıl geçer?


İlk olarak çürük dişler için pratik tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Eğer çürük dişiniz ağrıyorsa ve dolgu yapılmamışsa bazen ağrıyıp bazen ağrımıyorsa büyük ihtimalle bu çürük dişinize besin sıkışması nedeniyle olabilir. Eğer çürük dişinize müdahale edebiliyorsanız ucu kolonyaya batırılmış bir kürdan yardımıyla yavaşça çürüğün içini kontrol edin, besin varsa çıkartmaya çalışın ve hemen dişinizi fırçalayın. Eğer besinden kaynaklı ise ağrınız bir kaç dakika içerisinde geçecektir.

Diş fırçalama konusunda da bir şeyin altını çizmek istiyorum ve bu sadece diş fırçalarken değil dişinize herhangi bir alternatif uygulamada (örneğin bitkisel terkipler veya gargaralar) çok işinize yarayacaktır. Eğer çürük veya ağrıyan dişiniz üst dişiniz ise fırçalarken veya başka bir uygulamada mutlaka baş aşağı eğilmelidir. Yani baş tam olarak ters veya terse yakın durmalıdır. Bunu başınızı öne eğip aynı anda vücudunuzu da öne eğerek yapabilirsiniz. Bu üstteki dişe ve diş eti bölgesine daha fazla etki edebilme açısından çok önemlidir. Eğer antibiyotikte kullanıyorsanız başınızı öne eğmeniz neticesinde damak bölgesine daha fazla kan gideceğinden antibiyotiğin oradaki etkinliğinin artmasına da yardımcı olabilir.


Diş ağrısını geçirebilecek pratik çözümler


Karanfil


kuru karanfil, çürük diş

Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından elde edilen karanfil baharatı şekliyle dişi, rengiyle de diş çürüğünü anımsatarak adeta dişin ağrıdığında onu kullan dercesine yaratılmış bir bitkidir. Kuru karanfil uygulandığı diş ve diş eti bölgesinde lokal uyuşma sağladığı gibi aynı zamanda da antibakteriyeldir. Yani sizin bu diş ağrınızın gizli müdavimlerini imha edici etki göstermektedir.

Yalnız karanfil ile tam uyuşma sağlanmak istendiğinde bölge uyuşana kadar karanfilin ilgili bölgede durması gerekmektedir. 8 - 10 adet kuru karanfil öğütülüp yarım su bardağı ılık suda 3 - 5 dakika bekletildikten sonra rengi değişen su ile gargara yapılabilir. Daha sonra bardağın dibinde kalan karanfil posası ilgili bölgeye konularak bekletilebilir. Buda uzun süre uyuşma sağlar. Çünkü karanfilin etken maddeleri damağa iyice işleyip sinirlere ulaşması gerekmektedir. Bu sayede iltihaba kadar işleyip antibakteriyel etkisi sayesinde iltihabın küçülmesine bile yardımcı olabilir. Bunu yaparken de bu posayı küçük bir parça peçetenin içine koyup 50 krş büyüklüğünde bir sallama çay poşeti gibi paketleyip çürük dişinizin damağı ile yanağınız arasında bekletmeniz etkiyi artıracaktır. Özellikle de dolgulu yani çürüğü görünmeyen diş ağrılarında bu şekilde kullanılmalıdır. Ayrıca karanfil suyunu yağını veya baharatını yutmak ağrıyı azaltmadığı gibi aşırı tüketimi ishale sebebiyet verebilir.


Sarımsak


Ezilmiş ve tuz ile karıştırılmış sarımsak bölgedeki iltihabın dolayısıyla iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir. Bunun için yine sarımsağın bir müddet ilgili bölgede bekletilmesi gerekmektedir.


Sirke ve Tuzlu su


Sirke sadece dolgusu olmayan çürüklü diş ağrılarında gargara yapılması ağrıyı azaltıp, çürük bölgesindeki bakterilere karşı müthiş bir dezenfektan işlemi sağlamaktadır. Dolgulu dişlerde pek etkili olamamaktadır. Bu arada sirkenin saf olarak değilde bire bir oranında su ile karıştırılması ağız içinde oluşabilecek tahrişlerin önüne geçecektir.

Tuzlu suda yine diş eti ve açık diş çürüklerinde dezenfektan amaçlı kullanılmaktadır.


Buz


küçük buz parçası

Bu çözüm önerilerine son olarak bu sıkıntılı ağrı sürecinde biraz olsun nefes almanızı bu ağrılı sürece bir müddetliğine de olsa mola vermenizi sağlayacak, kendimin de uyguladığı ve olumlu sonuçlar aldığı bir yöntemi de paylaşmak istiyorum. Özellikle ağrısını bir türlü dindiremediğiniz dolgulu diş ağrılarında kısa süreliğine etkili olabiliyor ve bir süre oh beee diyebiliyorsunuz.

Resimde görüldüğü gibi 2x4 cm büyüklüğünde ve yaklaşık 1 cm kalınlığında bir buz parçasını ağrıyan dişiniz ile yanağınızın arasına yerleştirmeniz ve dayanabilirseniz eriyene kadar orada tutmanız. Bu şekilde bir buz parçasını, dondurulmuş bir buz kalıbını musluktan akan su altında kenarını köşesini eriterek veya tırtıklı bir bıçakla keserek de oluşturabilirsiniz.

İlk etapta ağrıyı artırıyormuş gibi oluyor ama sonrasında büyük bir rahatlama geliyor. Sonra tabi ağrı tekrar devam ediyor ama bunu tekrar yaptığınızda tekrar bir müddet rahatlıyorsunuz. Sonra yine ağrıyor ama devamlı olarak kesintisiz ağrımasından iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca belki sizde daha uzun süre rahatlama da sağlayabilir.


Çörek otu


Çörek otu o anki ağrınızı dindirmez. Peki o zaman neden çörek otu bahsini açtığımı soruyorsunuz. Çörek otunun karanfil gibi uyuşturma özelliği yoktur ama düzenli olarak kullanıldığında ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kalkmasını sağlar. Yani ağrıyı kökünden çözer. Bu ağrı sendromunu atlattıktan sonra en az 2 ay düzenli olarak her gün 2 gram çörek otunu çiğneyerek tüketmenizi öneririm. Bunun neticesinde bağışıklık sisteminiz ilk iki ayda yüzde 75 daha güçlenecek, vücudun zararlı bakterileri yok etmedeki başarısını artırıp süresini de kısaltacaktır. Buda ağrıya neden olan iltihaplanma sürecenin ağrıya neden olacak kadar büyümeden sonlanmasına yardımcı olacaktır. İltihap demek savaş meydanı demektir, vücut hücreleri bakterilerle birbirlerine giriştiklerinde iltihap oluşur ve savaş lehimize sonlanmazsa iltihap büyür basınç yapar ve ağrıya neden olur.


DUA


Son olarak duadan da bahsetmek istiyorum. Aslında son olarak değil de ilk olarak bahsedilmesi gerekli ama insan o dehşetli ağrı sürecinde gözüyle görebildiği eliyle tutabildiği çarelere sarılıyor. İnancımızın zayıflığı sebebiyle bir anda dualara, surelere ve metafizik tedavi yöntemlerine burun kıvırıveriyoruz. Çünkü belki haklı olarak sabredemiyoruz, daha fazla bekleyemiyoruz ve duaya konsantre olamıyoruz.

Kaynaklarda Fatiha Suresini tek sayılarda (örneğin 1,3,5,7 veya 9 hatta daha fazla) sağ elin baş parmağını avuç içine alarak yumruk yapıp işaret parmağını da ağrıyan diş üzerine koyup okumanın ağrıyı dindirdiği bildirmekte.


Okunuduz ve ağrınız dinmedi mi?

Aynı antibiyotiğin ve ağrı kesicinin bazı durumlarda etkili olmadığı gibi duaların etkili olabilmesi için bazı özel durumların gerekliliğinin var olduğunu düşünüyorum. Örneğin suresini okurken surenin Sahibini hatırlamamak, bu sözleri gizemli sözler gibi düşünüp (örn. abrakadabra gibi) sadece şifanın bu sözlerden geleceğini zannetmek, yukarıda da bahsettiğim gibi ağrının şiddetiyle yeterince konsantre olamamak gibi.

Ancak her ne halde olursanız olun, her nasıl okursanız okuyun, her ne iş yaparsanız yapın, belkide her ne kadar bu sıkıntıyı hak etmiş olursanız olun, eğer Allah'ı kendinize rab olarak bellediyseniz ve O'na aman dediyseniz bir şekilde mutlaka kendini belli ederek veya belli etmeden yardım edeceğinden ve duanıza icabet edeceğinden de hiç şüpheniz olmasın.

Eğer sizinde diş ağrısını hafifletmede veya geçirmede değişik yöntemleriniz ve yorumlarınız varsa bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Ağrınızın en kısa sürede dinmesi temenni, dilek ve dualarıyla. Allah'a emanet olun.


Ek:

Diş kökünde iltihabı olmayan sadece çürüğün gıda vb. ile uyarılması sonucu oluşan ağrı nedeniyle dişçiye gitmek istemeyen ve bu çürük dişi ile hayatına devam etmek isteyenler için bir tavsiyede daha bulunmak isterim.


Hassas dişler için diş macunu ağrıya çözüm olabilir


Hassas dişler için üretilmiş diş macunları yukarıda bahsettiğim uyarılma nedeniyle başlayan diş ağrılarına çözüm olabilir. Hassas dişler için üretilen diş macunları diş eti çekilmesi ile açığa çıkan diş kanallarını doldurup kapatarak kanal içindeki sinirin uyarılmasını engellerler. Çürük dişin ağrımasının nedeni de hemen hemen aynı şeydir. Çürüme nedeniyle üstü açılan kanaldaki sinirin uyarılmasıdır. Bu nedenle bu tür diş macunları çürük nedeniyle açılan kanalı doldurarak diş sinirlerinin üzerini örterler ve ağrıya neden olan uyarılmayı engelleyebilirler.

Ki engellediğini ve engellemeye devam ettiğini deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim. Bu etkiyi gösteren Türkiye de sanırım üç marka var. Üçü de farklı mineraller ile bunu yapıyor. Marka ismi vermeyi pek sevmem ancak yinede senso.... adlı markanın "çok yönlü koruma" adı altında çıkardığı bir ürününü kullandığımı söyleyebilirim faydasını gördüğüm için. Altta ve üstte çeşitli derecelerde çürük iki dişim mevcut ve sanırım kökler iltihaplı değil. Bu diş macununu kullanmaya başladığım andan itibaren yemek sonrası oluşan diş ağrılarım kayboldu. Tabi etkisi kullanmaya devam ettikçe devam ediyor. Kullanmaya ara versem veya çok asidik beslensem kanallar yeniden açılıyor ve yeniden hafif ağrılar başlıyor. Ancak tekrar fırçalamama müteakip hemen yok oluyor.

Bu tavsiye sizi ve beni dişçiden ne kadar uzak tutar bilemiyorum ama işe yaradığına bizzat şahit olduğum için bu bilgiyi de ekleyerek paylaşmak istedim.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimle...


679 yorum:
Unknown
çok sağol
5.7.14
Adsız
Sagol abi Allah razi olsun
10.7.14
Adsız
Diş ağrısı çok kötü bir şey hatta şişmeye bile gidebiliyor arkadaşım yaşamıştı.Kızın dişi iltihap kapmış ve yüzünün yarısı şişmişti.Hatta gözünü açamıyordu.Neyseki sonra diş hekimine başvurdu.arkadaşlar zaten en doğru olanda bu diş hekimine gitmek.Unutmayın ki bunlar geçici çözümler daha kötüsüyle karşılaşabilirsiniz ;)
11.7.14
Adsız
Allah hepinizden razı olsun dua,tuzlu su,buz hepsini yaptım ve gecti sagolun :)
12.7.14
Mustafa
Bu kadarcık basit bir bilgi karşılığında Allahü Tealanın rızasını kazanacak isek ve buna bahane siz olduğunuz için de Allah sizlerden de razı olsun. Tekrar herkese geçmiş olsun.
12.7.14
Unknown
Dişim çok ağriyor köydeyim şehir 70 km uzakta orucumu bozdum yüntemleri deneyeceğim.
17.7.14
Adsız
benimde dişim çok ağrıyor dişimin içine kaçanları temizliyorum ve 1kaç dakka sonra ağrı geçiyor. :)
18.7.14
Adsız
Hepsini denedim hiç biri fayda etmiyo gecmiyo bi turlu
19.7.14
Unknown
AMOKLAVİN ANTİBİYOTIK
APRANAX AĞRI KESICI
ANDOREX GARGARA
BAŞKA BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYIN SARIMSAK SİRKE DERLEN AĞIZ İÇİNDE CİDDİ HASARA YOL AÇIYOR BİLGİNİZ OLSUN YUKARIDA YAZDIKLARIM DOKTORUMDAN ALDIĞIM REÇETEDİR KESİN ÇÖZÜMÜ BU SELAMETLE
20.7.14
Unknown
ölüyom diş ağrısında bana yardım edın agzıma sınek ılacı dahı sıktım ıse yaramadı
22.7.14
Adsız
Teşekkürler sarımsak çok iyi geldi
22.7.14
Adsız
Didime kanal tedavisi yapildi dun bugn çok agrim var yarin doktora gidecem ama simdi agrimi kesmek için ne yapmaliyim ilaçlar fayda etmiyor
22.7.14
Adsız
teşekküler
24.7.14
Adsız
zeytin nin de uyuşturucu özelliği olduğundan iyi geliyo etkili silah apranax ford ve antibiyotik olarak largopen 1000 mg çok etkili oluyor dişçiden korkmayın ben 10 tane köprü yaptırdım 13 yıldır hiç sorun Yok bi çürük Disim vardı onunda sinirlerini aldırıp doldu yaptırdım sanki normal diş gibi çok rahatım ama arkadaşlar mustafanin verdiği tüm yöntemler ise yarar herkese geçmiş olsun
26.7.14
Unknown
ağzınızda özellikle ağrıyan dişinizin üzerinde biraz lavanta çiğneyiniz , lavanta oradaki bakterileri öldürür yada üremelerini durdurur.sabah birazda çayınıza koyabilirsiniz lavantayı demlerken ,idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. ama çayı şekersiz için.
26.7.14
Adsız
ay yaaaaaaaaa işe yaramıyo ölücem çooooooooooooooooooooook kötü ağrıyo hepsini denedim
29.7.14
Adsız
bu diş ağrısı kadar lanet bişey yok yaa...
31.7.14
Adsız
dişimin ustu kırıldı çürük gözüküyordu sızladğı zaman kolonyalı pamuğu kürdanla temizliyordum anında geçiriyordu artık işe yaramıyor kolonya müptelası oldum resmen agrı kesicide bi süre geçtikten sonra etki ediyor geçene kadarda vay halime allah şifa versin hepimize dua öncelikle en güzel ağrı kesici birde;)
31.7.14
Adsız
benimki acaip hergün 2 - 3 defa fırçalıyorum dişimi ama daha önceden oluşan bi çürük yanındaki dişleride çürütmüş soldan 3 sağdan 3 dişim çürük. aslında birer tane çürük diğerleri daha tam çürümedi.. neyse işte hergün 3 defa dişimi fırçalıyodum ağrı falan yoktu bir anda uyandım 5 dakıka sonra bir ağrı farkettim sanki soldaki dişimi ileri almışlar gibi. başım ağzım boynum heryerim ağrıyodu şimdi gördüm yazıyı tuzlu su yöntemi biraz işe yaradı sağolun.. doktora gitmekten çekiniyorum biraz ama diş ağrısı hayatımda gördüğüm en kötü ağrı...
2.8.14
Adsız
benim dişim çok hassas. 5 yaşımdan 14 yaşıma kadar fırçaladım hergün. hiç çrük yoktu bembeyazdı. 2 yıl kadar ara verdim çürük oluşmuş o çürük bi kaç diş daha çürütmüş. sol tarafı ağrıyor dişimin şu an 17 yaşındayım dişimin ağrısı dün sabah 7 de yattım oglen 1 de kalktığım gibi tarif edilemez bi diş ağrrısı ve baş ağrısıyla uyandım. gargara yaptım bunu okuyup 5 dakıka kesti şimdi yine acıdan ölüyorum. en son makas kerpeten falan alıp bu dişi tamamen sökücem. BU ARADA ALEVE ÇOK ETKİLİDİR DİŞ AĞRILARINDA 3 GÜNDE TAMAMEN BİTİRMİŞTİ BENİM AĞRIMI
2.8.14
Adsız
ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ ALEVE AĞRIYI KESER 3 GÜNDEDE YOK EDİYOR BAZI DİŞ AĞRILARINI... AMA DOKTOR ONAYI ALIN DERİM. BENDE Bİ DİŞ VAR BELA GİBİ. DOKTOR DOLGU YAPTI KANAL TEDAVİSİ FALAN HİÇ BİRİ İŞE YARAMADI DOLGU DÜŞTÜ. DOKTORA GİTTİM DİŞİ ÇEKEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ ÇÜNKÜ DİŞ DAMAKLA BİRLEŞMİŞ SAYEMDE... ÇEKERSEK DAMAK ÇEKİLİR DİĞER DİŞLERDE ZARAR GÖRÜR DENDİ. DİŞ ALLAHIN CEZASI GİBİYDİ EN SON GÖZÜM DÖNDÜ ALDIM ELİME MAKAS BIÇAK VE KERPETEN. DİŞİ TAMAMEN SÖKTÜM DOKTORUMDA ŞANSLI OLDUĞUMU DİŞİN DAMAĞA ZARAR VERMEDİĞİNİ SÖYLEDİ. AĞRI FALAN KALMAMISTI 2 HAFTA SONRA AYNI AĞRI DİĞER TARAFTA OLUŞTU. ARTIK YORULDUM BİRİNDEN BEDDUAMI ALDIM BÜYÜMÜ YAPTILAR BUNE YA YETER BE KARDEŞİM..
2.8.14
Adsız
Ben 14 yaşındayım önce doktorun verdiği antibiyotik sonra apranax sonra DUA ve ondan sonra tuzlu su yaptım ağrı kalmadı bide bunlardan önce de pamuğun üstüne kolonya sürdüm şuan ağrı kamadı ama her an ağrabilir bu sefer hep dua edicem ve apranax bu çözümlerde işe yarıyo allah razı olsun ve ALLAH HEPİNİZE ACİL ŞİFALAR VERSİN
3.8.14
Adsız
Benim dişim çok agriyodu bi parol içtim tuzlu su yaptim baya hafifledi yattim sabaha bisey kalmamiso
4.8.14
Adsız
Benim dişim çok agriyodu bi parol içtim tuzlu su yaptim baya hafifledi yattim sabaha bisey kalmamiso
4.8.14
Adsız
slm arkadaşlar diş ağrısına ÇÖREK OTU çok iyi gelir ben doktor semiha atabay iyi günler
5.8.14
Adsız
ağrıyan dişinize ve diş etinize diş maunu sürün ve bekleyin kesin çözüm
5.8.14
Adsız
Dolgu yaptırdığım dişim 3 gündür ağrıyor artık dayanamıyorum ne yapmalıyım
8.8.14
Unknown
ama benm majezik'e alerjim var içince hertarafım şişiyor
9.8.14
Adsız
teşekkür ederim benim dişimi acilde ki doktor 3 iğne karıştırdı yine dindiremedi ağrısını ama sarımsak yetti ağrısını kesmeye
13.8.14
Adsız
Soguk tuzlu suyu ile gargara yaptın 2 dakika da acım geçti :) Teşekkürler
19.8.14
Adsız
dişimçok ağrıyor!!!!!
20.8.14
Unknown
Yardimmmmm:-(
31.8.14
Unknown
Yardimmmmm:-(
31.8.14
Adsız
valla ben şimdi zeytin koydum dişime ve geçtiii... çook etkili bir yöntemmm... anneanne tavsiyesi :)
31.8.14
Adsız
Buz koydum ve ölüm fermanimi yazdım suan geberiyorum agridan Allahim nerden koydum buzu ya napicam simdi ben beynim yerinden cikicak sanki
4.9.14
Adsız
3 gün önce hafif bir ağrım vardı ya sanırım geçen sene yaptığım dolguda bir sıkıntı var okadar ağrıyorki ölcemm sanki yaa gece ağrıdan uyanıyorum bu nasıl birşey yaa mahvolmuş durumdaydım bugün gün içinde 5 tane arveles içtim tam kesiyo oh be diyorum sonra yine başladı. hepiniz buraya geçen yıl yazmışsınız ama hepinizeeee çok teşekkür ederim tuzlu suyı denedim hafifledi gibi ya. İŞTE BUNLARIN HEPSİ DİŞCİ KORKUMUZDAN YA DENTAFOBİ Mİ NE. Allahım düşmanıma vermesin gerçekten
7.9.14
Adsız
Kanal tedavi yaptirdim iki gun once seni rahatsız etmeden ağrır dedi doktorum ama bu agri beni mahvediyor birşeyler icip yiyemiyorum agri kesici ictim sürekli ama bir türlü geçmedi internette bakinirken sarımsak etkili yazılmış denedim sanki birazck dindi :) allah razı olsun kimseye de vermesin diş ağrısı çok kötü .
7.9.14
Adsız
Tütün cigeniyin
10.9.14
Adsız
ALLAH KİMSENİN BAŞINA DİŞ AĞRISI VERMESİN!!!!!
11.9.14
Adsız
Kırık disim agriyoo napmaliym
13.9.14
Adsız
diwim aqriyoooo
15.9.14
Adsız
zeytin geçiriyor diye yazan arkadaştan Allah razı olsun oh beee dünya varmış
22.9.14
Adsız
SİMDİ DENEDİM VE KESİN COZUMMM DİŞİNİNİZ AGRİYAN TARAFINDA BULUNAN BÖLGEYE ACİ BİBE SURUN VE BEKLEYİN SU AN AGZIMDA ARNAVUT BİBERİ DİE TABİR ETDİGİMİZ ACİ BİBER VAR VE AGRİM KESİLDİ--- DERSENİZ EGER ACILANIRSAK ACILANMA DURUMUDA SOZ KONUSU DEİL SADEC DİŞİMİN AGRIDIGI BOLGEYE SURDUM VE O BOLGEDE İGNELENME VAR GECMİS OLSUN DOSTLARR....
23.9.14
Adsız
Yaa benimde çok fazla ağırdı ama çürğk değil sadece bir dene çene genişletme bişeysi kullandım ama dört yıl oldu bu gün kurban bayramı sanıtım dişim ve diş etimin arasına et parçası girmiş apranaxa güveniyorum ( bende migren var apranax baş ağrısına da iyi geliyor) zeytin fazlasıyla uyuşturdu ama yinrde bana bi fikir verirseniz sevinirim
5.10.14
Unknown
Allah razı olsun ben sarımsağı denedım ve acısı geçmeye başladı saolun.
6.10.14
Adsız
Doktora gittim, antibiyotik, parol ve gargara verdi tabi ben bu parola pek güvenem apranax aldım , 1 gün için d 6apranax 3 parol içtim yararını görmedim iltihaplanma görünüyormuş, felan filan ağri için o anlık hiç bir şey yapmadı sayın doktor, iyi gelen tuzlu suydu ölmediğime dua ediyorum o kadar ilaca karşi
9.10.14
Adsız
ALLAH senden razı olsun hocam çok teşekkür ediyorum.
12.10.14
Adsız
ölüyorum. Allahım sen yardım et
18.10.14
Adsız
bu acı ölüm gibi
19.10.14
Adsız
En etkili yöntem ne
20.10.14
Adsız
allah bu siteyi yapandan siz bilgileri paylasanda allah razı olsun dişimin agrısını ne gecırdı tam bılmıyorm ama sarımsak ve zeytın harıc hepsını denedım galıba.. bı an olucemı sandım ıntahar etmeyı bıle dusundum saolun gercekten...
25.10.14
Adsız
Diş ağrım saat 00.04 de basladıve su an gecenin 00.05.e kadar ağrıdı bence tuzlu su iyi bir fikir degil çunku yaklaşik4, 5saniye kadsr geçiriyor etkili değil
28.10.14
Adsız
Merhaba, size ne kadar teşekkür etsem azdır. Aynı dediğiniz gibi bir durumdaydım. Diş ağrısından ölüyordum. Uyuyamıyor ve odanın içinde durmadan çaresizce hareket ediyordum. Tam 4 tane Novalgin yedim fayda etmedi hiç. Yazıyı okudum 5 dakika önce ve dişimi fırçaladım. Ağrı falan kalmadı. Yeniden doğmuş gibiyim şuan.
28.10.14
Adsız
Teşekkür ederim bilgiler için tuzlu su hafifletti bayağı tuzunu biraz bol koyun ama
3.11.14
Adsız
ALLAH sizden razı olsun ALLAH ne muradınız varsa versin karanfili denedim çok faydalı (samet)
4.11.14
Adsız
Allah ebeden razı olsun, şifa vesilelerini anlatırken, bunların sadece vesile olduğunu hatırlatıyorsunuz aynı zamanda...
6.11.14
Unknown
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dişim cok arıyorrr
24.11.14
Adsız
teşekkürler çok sağolun
29.11.14
Adsız
protez 3 tane diş var ağzımda bağlandığı yerlere iltihap yapıyor tabi doktora gidiyorum ama tedaviden sonra ağrı dayanılmaz 3 günde bir süküp iltahaplı dişi tedavi ediyo ama düzelmedi
30.11.14
Unknown
Karanfil harbiden yarıyor galba teşekürler Allah ayına taş dolondırmasın herekz 2013 de yazmış bak 2014 oldu hayla işe yarıyo teşekürler :))
4.12.14
Adsız
Çok ağrıyorrrrrrrrrrrrrr :(((
5.12.14
Adsız
Bi diş doktoru bana yardım etsin dişçiden korkuyorum ama sorun şu ki hiş dişime bir işlem de bulunmadım ve dişimde çürük var ve agridan duramıyorum bana yardım edin :(
7.12.14
Adsız
gece diş ağrısına yakalandınız ve ağrı kesici yok.. samırsak falan onlar da bir kenara.
söylediğimi yapın. hafif ağrı tamamen dinecek , şiddetli ağrılar tahammül edilir seviyeye inecektir
öncelikle hafif raatlama için
1- tuzlu ılık suyla gargara yapın. iltahaplanmayı azda olsa engelleyip hafif rahatlatır
2- isterseniz varsa hazırda samırsak karanfil yadımcı olur ama fazla dişle oynayıp sızıyı azdırmayın

asıl yapmanız gereken şu

ağrıyan diş tarafında , kulağınızın üst tarafında , alnnınızdan ense tarafına kadar parmak uçlarınızı sert bastırarak arama yapınca , ağrıyan bir veya daha fazla nokta bulacaksınız. aramayı sert bastırarak yapın

bulduğunuz o noktayı çok şiddetli bastırınca dişinizdeki zonklama artıyorsa aradığımız yer orasıdır. şiddetle bastırın. önce dişiniz daha fazla ağrıyacak. ovuşturun orayı. sonra o noktayı yayın etrafa. sonuçta ya tamamen rahatlarsınız yada uyuyabilecek kadar sızı dinecektir. hele birde ağrı kesici takviye yaparsanız olay biter. en az 3-5 gün rahat edersiniz. Allah yardımcımız olsun..
12.3.15
hilalsitare
Allah razı olsun, hangisi işe yaradı bilmiyorum ama ağrı geçti.
13.12.14
Adsız
Byler 20lik dislrim cikiyir diger dislerimede agri vuruyor sarimsak denedim gecti allah sizden razi olsun cok tesekkurler
13.12.14
Adsız
Allah razı olsun
17.12.14
Adsız
Blog yöneticisinin dikkatine.
Yukarda hiç bahsedilmemiş geçici şok bir şekilde ağrı kesme yöntemi sayfanın yukarısında yazarsanız bir kaç arkaşta fayda bulabilir.
Sigara nın közünün üstüne bir cimcik toz şeker koyup o yanmaya kahverengi olmaya başlayınca burundan o dumanı sert bir şekilde tek sefer çekmek duruma göre en az 5-6 ağrıyı kesiyor.
18.12.14
Adsız
Ilik su ve tuz super geldi bana aci kalmadi ama uyumayi deneyim dedim basimi yastaga koydum iste ozaman yine basladi size tavsiyem tuzlu su iyi ama yatmayin;)
18.12.14
Adsız
En iyi çözüm sevdiğiniz birşeyi yapın ben mesela pes oynuyrum oynarken unutuyorum birde apranax
18.12.14
Adsız
Denedim ama ağrı geçmedi yinede Allah razı olsun.
20.12.14
Adsız
Tuz ile ezilmiş sarımsak çok acıtıyor ama gerçekten geçiriyor. Allah razı olsun :) Saolun
25.12.14
Unknown
Arkadaşlar 17 yaşındayım 20lik cisim çıkıyor ağrıdan duramiyorum bana bi yöntem bi çözüm bulun karanfil sarımsak sirke hiçbiri işe yaramadı lütfen bi yol bulun
28.12.14
Unknown
17 yaşındayım ağzımda 28 diş var alt çenemde son çıkmaya başlayan 2 dişin üstünde kapşon var ağrı yapıyor bunlar 20lik r değildir sizcede öyle mi ?
28.12.14
Unknown
benimde bir yontemiim var gidin futbol oynayin ya da baska bi sey onemli olan onu unutmaniz bakin nasil geciyo acil sifalar
28.12.14
Adsız
sizden Allah razı olsun duanızla diş ağrım azaldı. Hatta geçti bile sağolun
29.12.14
Unknown
Öncelikle asla ağzınızı suya alıştırmayın ağrı 1 dakika geçiyor sonra tekrar başlıyor bu kısır döngüden hiç bir zaman kurtalamıyorsunuz. Eğer bi hata edip suya alıştırdıtsanız o suyu tükürün ve kuvvetli bi yakınıza kafanızı (kulak arkaları) sert bi biçimde ovdurun yaklaşık 5 dkika sürebilir. Ardından duruma göre bi apranax atın.
30.12.14
Unknown
Allah razı olsun bu güne kadar duyduğum ve okuduğum aynı zamana etkilendiğim en faydalı yöntemdi
31.12.14
Adsız
diş ağrısı çok kötü 15 yaşındayım küçüklüğümden beri diş ağğısında kurtulamadım dişciye dittim nerdeyse bütün dişlerimi beyaz dolgu yaptı 2 hafta sonra bağzıları arğrıdı bi daha doktora gittim bunları hepsi beyaz dolgu yerine siyah dolgu olması gerekiyor dedi yani size bi tavsiye veriyim herkezin tavsiye ettiği beğendiği bir doktora gidin
4.1.15
Unknown
Çok sağ ol Allah razı olsun senden saat 4 buçuk çok iyi geldi
4.1.15
Adsız
Usta Allah razi olsun tuzlu su agriyi kesti uyumama yeter simdilik cok saol
12.1.15
Adsız
2 kere fırçaladım, 2tane majezik aldım,20 dk sonra geralgine-k 1 adet içtim. yere çömeldim ellerimi başımın arasına aldım 1-2 dk hiç hareket etmedim. Şimdi bu yaptıklarım nedeni ilemi geçti bilmiyorum ama çok işe yaradı geçti gibi.
24.1.15
Adsız
ablamın dişi ağrıyo sürekli ağlıyo üniversite sınavına hazırlanıyo ve 3 gündür ders çalışamıyo önerilerinizi uyandıktan sonra uyguucam inşallah ablamın dişi dolguydu çektirmeye gitti iltihap varmış dişçi çekmedi antibiyotik vermiş dolgulu dişe neler uygulanır yardımcı olurmusunuz diş ağrısını geçti sınava çalışamadığına geçen zamana ağlıyor bende sınava hazırlanıyorum ondan 1 yaş küçüğüm ama psikolojimiz alt üst oldu yorum yapan herkese teşekkürler Allah acil şifalar versin bol dua okuyun geçmiş olsun inşallah
2.2.15
Adsız
Arkadaşlar ada çayını sıcak suyun içine atın rengini versin ondan sonra gargara yapın ağrayan diş üzerinde uyuşturur karanfil gibi benim kullandığım bi yöntemdir tuzlu suda işe yarayan diğer yöntemdir. Allah düşmanımın başına vermesin diş ağrısı bunu yazarken bi kıvrandırıyo insanı çok zor
5.2.15
SCHULE
Bir parça pamuğu yumurtanın beyazına batırın. Ağrıyan dişe hafifçe bastırarak yerleştirin. Ağrı geçene kadar bekleyin (birkaç dakika) ALLAH şifalar versin.
7.2.15
Adsız
dikloron 100mg ağri kesici eczanede 250tl

22.2.15
Adsız
hala geçmiyor ama çok sağolun
23.2.15
adamsın adam
çok sagol kardeş tuzlu suyu denemeye gidiyorum saat 01.01
26.2.15
Adsız
etol fort anında geciriyor
2.3.15
Unknown
sarmısak koydum çinedim ağzımda valla bire bir tavsiye ediyorum tsk yardımınız içinn
5.3.15
Unknown
Disim agriyooorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
7.3.15
Unknown
Tuzlu su agrimi kesti çok teşekkürler
10.3.15
Adsız
arkadaşlar en etkili ve en köklü çözüm önerisi deneyin pişman olmazsınız ama dikkatlı olmak şartı ile temiz bir parça pamuğa hidrolik yagı damlatın ağrıyan dişin üzerinde 1-2 dakika bekletin olay ortadan komple kalkar...
11.3.15
Adsız
gece diş ağrısına yakalandınız ve ağrı kesici yok.. samırsak falan onlar da bir kenara.
söylediğimi yapın. hafif ağrı tamamen dinecek , şiddetli ağrılar tahammül edilir seviyeye inecektir
öncelikle hafif raatlama için
1- tuzlu ılık suyla gargara yapın. iltahaplanmayı azda olsa engelleyip hafif rahatlatır
2- isterseniz varsa hazırda samırsak karanfil yadımcı olur ama fazla dişle oynayıp sızıyı azdırmayın

asıl yapmanız gereken şu

ağrıyan diş tarafında , kulağınızın üst tarafında , alnnınızdan ense tarafına kadar parmak uçlarınızı sert bastırarak arama yapınca , ağrıyan bir veya daha fazla nokta bulacaksınız. aramayı sert bastırarak yapın

bulduğunuz o noktayı çok şiddetli bastırınca dişinizdeki zonklama artıyorsa aradığımız yer orasıdır. şiddetle bastırın. önce dişiniz daha fazla ağrıyacak. ovuşturun orayı. sonra o noktayı yayın etrafa. sonuçta ya tamamen rahatlarsınız yada uyuyabilecek kadar sızı dinecektir. hele birde ağrı kesici takviye yaparsanız olay biter. en az 3-5 gün rahat edersiniz. Allah yardımcımız olsun..

12.3.15
Unknown
geceleri diş agırısından uyuyamıyorum ölecek gibi oluyorum bu tam bi bela yaa....
17.3.15
Adsız
Bu benim vereceğim tavsiye de bi müddet ağrıyı geçiriyor. Cok az bi pamuğa eseton dökün ağrıyan dişinizde bekletin biraz geçiyor.
27.3.15
yaren
Arkadaşlar Dişinizin Ağrıyan Bölgesine Zeytinin Çekirdeğini Çıkarıp Koyun Zeytinin Tuzu Dişi Uyuşturuyo Tavsiye Ederm
9.4.15
Adsız
Buz yerine ağzınıza olabildiğince soğuk bir su koyup ısınana kadar ağızda bekletirseniz işe yarar :D
10.4.15
Adsız
Arkadaşlar ,Öncelikle Allah Hepinize acil şifalar versin diş ağrısı gerçekten herşeyden biraz daha zor.Ve genelde internette yazan zencefil gibi şeyler pek fazla etkisini göstermiyor.Bende öyle ama sizde nasıl olur bilemem.Benim çocukluğumdan beri dişim ağrıyor.Size şunu önerririm.DİŞ MACUNUNU Bİ MİKTAR ALIP AĞRIYAN DİŞİNİZİN ÜZERİNE SÜRÜN ORDA KALSIN. BİLİYORUM DİŞ MACUNUYLA DURMAK ZOR AMA GER.EKTEN İŞE YARIYOR VE SÜPER BİR YÖNTEM.DENEMELİSİNİZ.
12.4.15
Esil
offf yaa dişimmmmm :( ne yaptıysam geçmedi
30.4.15
fertan
diş ağrısı ilaç lokal anestezide kullanılan vemcaine %10 pump sprey i öneriyorum . kullanın ve rahatınıza bakın . başka hiçbir ilaç denemeyin . yan etkisi yoktur.şimdiden geçmiş olsun . allah şifa versin.
15.5.15
Adsız
inanılmaz dişim agrıyor gercekten kalbime vurdu agrısı kulagıma aynen kabakulak gibiyim Allah sifa versin herkese..yontemler etkılı ancak gecici..
17.5.15
Adsız
şuan gecenin köründe herkes uyuyo ben evde hayalet gibi ağrı geçsin diye bi oyana bi buyana koşuyorum o derece ağrım hepsini denedim geçirmedi en sona duayı bırakmıştım DUA edince baya bir geçti şuan fazla ağrımıyor çürük de değildi ALLAH ALLAH
18.5.15
Adsız
mənim dişim blomludu ama az qaralıb və pis ağrıyır sarmısaqla geçmədi nə edə bilərəm?
5.6.15
Adsız
valla arkadaslar bıldıgını paylaşmak, bilginin yayılmasını ve bu çıldırtan ağrılardan biraz olsun kurtulmamızı saglıyor. ben geceyi ağlayarak geçirdim, eşim sarmısak ezip koydu dişime ama bir yandan da burada bahsi geçmeyen bir seyden bahsedeceğim, elektrık ocagı.. belkı tuhaf gelebilir yazıda buzdan bahsetmiş doğru mu bılmıyorum ama sıcaga yuzunuz yanarcasına koydugunuzda ağrı dınıyor. sabah oldu gozlerım acıldı paylaşmak istedim. ne kadar doğrulugu var bılmıyorum ama ağrı dınıyor sonuc olarak... bizim içinde sonuç onemlı :D
13.6.15
Adsız
arkadaşlar bugün 4:00 a kadar uyuyamadım diş ağrısından herşeyi denedim geçmedi ağrıdan ağladım annemi uyandırdım annem tuz koy geçer dedi denedim işe yarıyo bunların hiç biri olmazsa ağrıyan yerinize tuz koyun geçiyo denedim uzun süre işe yaradı birkaç saat sürüyo
22.6.15
Adsız
tuz koyup bastırın birkaç saniye sonra geçiyo denedim işe yaradı
25.6.15
erol
Ben 11 yasindayim ve dis tel tedavisi goruyorum arka disim apse yapmiş ve cok agriyo doktora gittim antibiyotik verdi ve yine gecmedi ne yapmalıyim
Hemen cevaplarsaniz sevinirim
29.6.15
Adsız
Merhaba Erol bir tane ağrı kesici içmeyi deneyebilirsin. Bir tane içmen yeterli fazla içme. Antibiyotik ağrıyı dindirmez ama birkaç gün sonra ağrının nedenini tamamen ortadan kaldırır.
29.6.15
Adsız
DİŞ AĞRISINA %100 OLARAK TARÇIN İYİ GELİR KESİNLİKLE DENEMENİZİ ÖNERİYORUM BEN 24 YAŞINDAYIM VE 3-4 TANE DİŞ AĞRISI ÇEKİYORUM 1 AYDIR DENEMEDİĞİM ŞEY KALMADI VE SON OLARAK BU YÖNTEMİ DENEDİM VE KESİNLİKLE FAYDASINI GÖRDÜM İSTEDİĞE BAĞLI SU/BARDAĞI VEYAHUT ÇAY BARDAĞINA YETERİNCE TARÇIN DÖKÜN VE ILIK SUYLA KARIŞTIRIN KARIŞTIRDIKTAN SONRA 30SN VEYA 1 DAKİKA BEKLETİN ARDINDAN 1 YUDUM ALIN İKİNCİ YUDUMDA İSE TARÇINLA AĞZINIZA GARGARA YAPIN VE SON OLARAK HEPSİNİ İÇİN KESİNLİKLE FAYDASINI GÖRÜCEKSİNİZ
2.7.15
Adsız
abi bir ara dişim çok ağrıyordu dolmuşa bindim dişiçiye gidiyorum biraz uzak. yolda telefona kulaklığı takıp ağrıdan inlememek için gözlerimi kapattım ayetelkürsiyi dinledim fatihayı sırayla dinliyordum inanamıyordum diş ağrım yok olmuştu gözlerim ağrıdan kızarıp yaşarırken bağırmamak için kendimi zor tutuyordum dediğim gibi ağrı azalarak yok oldu bu olayı hiç unutmam benim için bir mucizeydi.dişçiye yetiştiğimde hiç ağrı yoktu allahın bana bir fırsat daha verdiğine inanıyorum
6.7.15
Adsız
Arkadaslar benim de disim bi agrıyo bi geçiyo burda gördüm tuz ve sarmısak koydugum gibi geçti tuzlu su ile gargara bi 10 dk belki 5 dk rahatlatıyo bide incir ağacının hani yaprağını kopardıginda süt çıkıyo ya onu sürdüğünüz de geçiriyorum kardeşim uyuyamiyorum onu yaptı geçti tavsiye ederim ve allah kimsenin başına vermesin çok kötü bi durum
18.7.15
Adsız
arkadaşlar yaşım 15 ve sol en arka dişim çürüktü 1-2 haftadır dişim inanılmaz agrıyordu doktora gittim bu diş artık ifla olmaz dedi bana aprolford diye bi hap verdi bunu 1 hafta kullan dişini gel çekecez dedi 1 hafta kullandım dişim her ağrıdıgında yuttum ve her yuttugumda dişimin agrısı geçiyor doktora çektirmeye gitmedim her agrıdıgında aprolford yutuyorum size önerim dişiniz çok agrıyorsa gidin aprolford alın..!
23.7.15
Adsız
Akşam bastıran diş ağrım sayenizde geçti. 13 yaşında olduğumdan bu ağrıyı kaldıramıyordum. Ağrı 1-2 saattir vardı ama şimdi çok şiddetli olmuştu, sayenizde geçti çok saolun. Allah tuttuğunuzu altın etsin.
30.7.15
Adsız
Cok fena
30.7.15
Adsız
merhaba insanın neresi acırsa canı ordadır.bende 2 gündür çekiyorum bu acıyı bu yazılanların hepsini denedim kısa süreli ağrğyı kesiyo kesin çözüm antibiyotik herkese geçmiş olsun
6.8.15
Unknown
Meraba ben merve 13 yasundayim dunden beni dolgulu ve ayni zamanda iltihapli olan disim cok agiriyo tuzlu su hic ise yaramadi karanfil 1-3 dakikaligina rahatlatti daha rinra agri iyice artti baska cozum onerisi olan yokmu ha bide burada yazan tum dualari okudum ama hala agiriyo ama yaradan dan umit kesilmez hala gececegine inaniyorum agri kesici olarak alabilecegim (yasima uygun) ne onerirsiniz oluyorum agridan ALLAH HEPİMİZE COK ACİLL SİFALAR VERSİN İNS...
1.9.15
duru
Arkadaşlar sakın buz koymayin daha cok agritiyor ayrica bence disinizin gercekten gecmesini istiyorsaniz bir agri kesici tuzlu su ve dua sonra butun bu aci biter emin olabilirsiniz
9.9.15
Adsız
Arkadaşlar cok faydali ve dogru bilgiler burda bu bilgilere eczaneden alabileceginiz kekik yagini da ekleyebilirsiniz agridan agliyodum kulak copuyle hafif sürerek anestezik etkisi var :)
12.9.15
Adsız
bende bildiklerimi sıralayayım: 1) diş macunu ilgili bölgeye uygulayın diş ağrısı geçmeden yıkamayın ağzınızı... (içindeki floroid uyuşturcaktır..
2) anestol pomad ucuz bir merhem... eczaneden ağrıyan yere sürün yutmayın... geçirecektir.
3) doktora danışıp bir antibiyotik kullanmaya başlayın.. bu bağışıklık sistemini bir mikrop tehdit ediyor ve ilk önce dişinizi buluyor demektir.
4) ağrı kesici olarak en etkili ilaç lodine denen ağrı kesicidir. yut ve unut..
5) karbonat ağzınıza bir çay kaşığı karbonat alın. tükürüğünüzle birleştiğinde gargara modunda ağzınızda gezdirin. ph yükseldiğinden mikrop yok olur...
6) ağrıyan bölgeye en yakın olan boyun bölgenize elinizi götürün üstüne koyun ısınıncaya kadar elinizi tutun... ağrının azaldığını göreceksiniz omur iliğe bağlantılı sinirler oradan geçiyor boyun bölgesini sırt üşütmüş olabilirsiniz.
7) bilindik yöntemler karanfil, sirke, diş sinirinin uyuşmasını sağlayacaktır... sigara kullanıyorsanız diş ağrınızın sigara içtikten sonra başladığını farkedebilirsiniz.
8) nefes alışınız diş ağrınız nedeniyle azalacaktır. bol bol nefes almayı unutmayın... diş ağrınızı kontrol eder.. burundan..
9) diş doktoruna uğramayı ihmal etmeyin...
13.9.15
Unknown
Bu Apranax Fort bi bendemi işe yaramıyor ya :(((
15.9.15
Adsız
Abi Allah senden razı olsun bi anda geçti çok sağol
27.9.15
Parlakyigit
Dayanamıyorum
Rabbim yardım ettttt
13.10.15
Unknown
Ellerinize sağlık karanfil işe yaradı
22.10.15
Unknown
hocam cok saol ağrılardan kurtuldum herkeze Allah şifalar versin
27.10.15
Unknown
hocam valla cok saol disimin agrısı gecti cok saol simdiden herkeze Allah şifalar versin
27.10.15
Adsız
Allahım bu nasıl bir diş ağrısı saat şuan 03:35 ve ben uyuyamadım 01:30da başladı ağrı hayla sürüyor artık internetten araştırayim dedim baktım burayı buldum tuzlu suyu denedim buzu denedim fakat hiçbir etkisini göremedim hayla ağrıyor ben uyumak istiyorum lütfen başka yöntemi olan varsa yardım etsin geçmiyor hiç agrim
31.10.15
Unknown
ALLAH c.c acil şifalar versin
5.11.15
Unknown
Şuan saat saat 3:29 ve bu paylaşım sayesinde uyuyabileceğim. Çözüm: Benim dişim çürük ama ağrımaz arada sırada ağrır. sizinde paylaşımınız da belirttiğiniz gibi arada ağrıyan çürük dişlerin ağrıma sebebi araya besin kaçması Bende önce besinin çıkması için uğraştım ardından bir sonuca varamadım. Sonra fırçalamam sonucunda aşırı bir kanama oldu ardından bir kaç dk. sonra ağrı geçti.
9.11.15
Yiğit çinkaya
Zeytini tuzlayarak çürük olan bölgeye koyarsanız orayı uyusturur ve ağzınızda azalma olduğunu girurusunuz
10.11.15
Adsız
ALLAH KİMSENİN BAŞINA BU İLET DİŞ AGRISINI VERMESİN BEN GİTTİM DİŞÇİYE KANAL TEDAVİSİ DİYOR YAPTIRMAYA COK KORKUYORUM ÖZELLİKLE İĞNEDEN ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN BİRKAÇ YONTEM İYİ GELDİ
13.11.15
Adsız
Diclofram ağrı kesici için.direk geçiyo
14.11.15
Ezgi
Allah razı olsun saatlerdir bi kaç günlük iltihaplı dişim ağrıyordu tuzlu su çok iyi geldi iltihaplı o sızlaması geçmese de ağrısı dindi Allaha şükür 25in de kanal tedavim var zaten yarın ilk işim o apranaxı ve iltihap giderici antibiyotik almak tekrardan teşekkürler iyi geceler
16.11.15
Adsız
Oncelikle yazan arkadaşa cok tesekkur ederim Allah razı olsun. Arkadaslar hepinize gecmis olsun Allah sifa versin burdaki yontemlerden Sirkeli suyu denedim ve dis agrimi hafifletti disim cok agriyodu ve kulagima da vuruyodu iltihaplanmis olabilir henuz disciye gidemedim fakat dedigim gibi sirkeli suyu denedim disinizi sirkeli suyla iyice calkalayin daha sonra fircalayin suan deminkinden cok daha iyiyim denemenizi tavsiye ederim
18.11.15
Özlem erdokur
Teşekkürler dişim şuan daha iyi
18.11.15
Unknown
tskler
20.11.15
Kripto Murat
Benim arkada bulunan karşılıklı iki üst diş çürüye çürüye yok oldu eridi.

Ve buradan önce evimizde zaten uygulanan sirke suyu taktiğini yapıyordum.. Çok etkili oluyordu fakat ağzımda tahriş yapınca bu internet boşa mı var diyerek araştırma yaptım

Burayı buldum ve bu sefer sirkeli su yaptım yine etkili bi yöntemdi ayrıca tahrişlik de olmadı.

Bunu ben 2 gün yapmıştım ve bir yıl ağrımadı fakat o dişler çürüyerek yok oldu.

Bugünde ağrımaya sağ üstteki başladı yine aynı yer ağrıyordu.Bu sefer ilk önce ağrı kesici denedim fakat kısa süreli etkili oluyordu.

Sonra en sevdiğim sirke sulu taktiği denedim ama yok bu sefer bu da işe yaramadı. Şimdi de sarımsak ağzımda çiğneyip diş ağrısının olduğu yerde tuttum bi dk falan (sarımsak hiç sevmem ama napalım ağrı çok olunca :))) şuanlık şiddetli ağrısı dindi.

Eğer devam ederse tuzlu su yapacağım.Umarım yine bir yıl falan ağrımaz hatta hiç ağrımaz daha
21.11.15
Jewelarm*
Ağrı magrı kalmadı kökünden çıktı
1.12.15
KevSer Küçük
çok teşekkürler önerileriiniz için gerçektende işe yarıyor :D ;)
2.12.15
KevSer Küçük
ALLAH rağzı olsun :D
2.12.15
Adsız
arkadaslar eczaci bi arkadasim var bana apranax forte 550 mg hap verdi en iyisi bu yemekten 10 dakika once yada sonra kullanmalisin 12 saatte 1 dedi ben yemekten once kullandim sanki disin kokunden cit diye bi ses duydum ve aninda kesildi agri 12 inci saate yaklastigimda biraz agri basladi zamani gelince bi tane daha hap aldim tam 2 gundur kafama vuran agri ilactan sonra 2. aya girdim kemik bile ezebilcek durumda disim :) herkeze cok gecmis olsun;)
3.12.15
Adsız
En az 10 saattir dişim cok fena halde ağrıyor hiç uyumadim ne yaptıysam geçmedi ve hala ağrıyor cok kötüyüm arkadaşlar... önerileriniz için çok teşekkür ediyorum
4.12.15
Unknown
geçirmiyooo boşuna insanları kandırmayınn
9.12.15
Unknown
Arkadaşlar kaç saatir diş ağrısı çekiyordum. Dişlerimi fırçaladım özellikle ağırıysn bölgeyi şimdi biraz rahatlattı. Fakat ağrı çok hafiften devam ediyor.
11.12.15
umUTku
Arkadaşlar iyi sabahlar. Vakit ayırıp buraya tek tek üşenmeden farklı yöntemler yazan arkadaşlardan Allah razı olsun. Şunu demek isterim her ağrı kesiciyi kesin tedavi bilip sarilmayin vücudunun nasıl bi reaksiyon göstereceğini bilemeSiniz. Ağrı kesiciden ziyade diğer yöntemlerinin denemesini tavsiye ederim yanı koca karı ilaçları dediklerimiz. Ben kendi adıma söylüyorum ben 'Arveles' atiyorum. 5 dkda kesiyor ağrıyı. Allahtan şifa diliyorum sağlıklı kalın.
13.12.15
...
ALLAH senden razı olsun sagol
19.12.15
Unknown
Sarımsak ise yariyo gençler

21.12.15
Adsız
ALLAH DÜŞMANA BİLE DİŞ AĞRISINI VERMESİN İNŞALLAH.......
23.12.15
Adsız
Allah razi olsun tuzlu su iyi geldi biraz uyuycam sayenizde
24.12.15
fatma fatos kileci
Ya suan oluyorum agridan yardim edin
25.12.15
e.e
Allah kimseyi dis agrisiyla imtihan etmesin patlayacak bomba gibi guzel fikirler edinmis oldum Allah razi olsun herkesten
1.1.16
Unknown
Yaadigim denemedigim birsey kalmadı geçmiyor ağrı saat 23:30 başladı saat suanda 06:12 hala devam ediyor kafayı yemek üzereyim devam ederse bir saat daha penseyle sokmeyi denicem
2.1.16
Unknown
Ayy çok tesekkur ederim ölecektim neredeyse ağrıdan geçmedi ama en azından hafifledi Allah razı olsun
3.1.16
Hamdi Tosun
Sumak eşkisi ve suyu karıştırın ondan sonra 1-2 dakika bekletin ağrıyan yerde ağrısı hafif geçiyor ben denedim oldu
5.1.16
Adsız
Şuan çok fena biçimde ağrıyor, ağrısı başıma vurdu :'''''((((((((( deniycem inş olur :''''(((((
7.1.16
Serhat
Saat yarimdan beri kivraniyordum. Hepinizden Allah razı olsun. Ust 2 azı dişim oyuldu ve agrisi şakaklarımı patlatacak. Sirke tuzlusu hepsini denedim. En cok rahatlatan sarimsakla oyuklari doldurmak oldu.
Benimde birkac tavsiyem olacak, agriyan tarafin ustune yatmayin, agrinin oldugu bolgeyi hafif kanatin, cok soguk ve sicak icmeyin ve gececegine inanarak dua edin arkadaslar. Herkese Allahtan şifa diliyorum.
8.1.16
Serhat
Pul biber ile tuz karistirip agriyan yere koydum ve bu rahatlatti, galiba uyuyabilirim artik.
8.1.16
meleklere.blogspot.com
teşekkür ederim bilgileriniz için çok işime yaradı gecenin 3.5 da beni bu acıdan kurtardınız
9.1.16
Adsız
Arkadaşlar shiatsu yöntemi başparmak ile işaret parmağı arasını diğer elinizin başparmağıyla bastırın bu anlık da olsa dindirir.Yukarıda yazanlara ilave olarak kendim buldum
Şınav çekebiliyorsanız eğer şınav esnasında dişinizin ağrısı geçici olarak kalkıyor vücudunuz depoladığı tüm gücü aktardığı için ağrılar anlık da olsa uyuşur. Spor yapmayı sevenler denemeli
17.1.16
adsız
arkadaşlar dexday diye bi ilaç var diş ağrısına birebir iyi geliyo şiddetle öneririm
19.1.16
Adsız
Geçmiyor kutfen bi çare.
20.1.16
Unknown
Tuzlu gargara ve sarımsak koydum iyi geldi Allah razı olsun
22.1.16
Adsız
Dişim kırık ve kanal tedavisi gerekiyor ama şuanda ağrıdan duramıyorum soguk veya sıcak hiç birşey tüketemiyorum yemek bile yiyemiyorum ne yapmam gerek ?
25.1.16
Melike
2 gündür diş agrisindan ölmek üzereyim doktora gittim atibiyotik verdi ağrı kesici verdi ama geçmiyor tuzlu su sirke buz hatta artık rakı bile koydum ama banamaisin demiyor ne uyku ne bişey delirdim artık ne yapacağımı sastim ilaçlar ağır geldi migdem bi yandan ağrıyor başım dönüyor ne yapabilirim
27.1.16
Unknown
Su anda 20 lik dışim fena halde agriyor ağrı kesici iğne yaptım karanfilden yanağım ugustu ama ağrı gecmiyor😢
28.1.16