![]() |
Çörek Otu Tohumunun Kalitesi Önemlidir |
"Yüksek tansiyon, yaşlılık, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, fazla kilo, romatizma, astım, alerji ve diğer kronik hastalıklara maruz kalanlar derdinizin devası çörek otunda..." dedi.
Radyoloji uzmanı Dr. Mehmet Kılınç
Bronşiyal astım kaynaklı alerjik rahatsızlığını taze öğütülmüş çörekotu tüketerek atlattı. Astım hastası olan ağabeyi de bu yöntemle rahatlarken, 4 ve 8 yaşındaki çocukları da günlük daha az miktarda çörekotu kullanıyor.
Prof. Dr. İbrahim Uslu
Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu kanser ve gribe karşı koruduğunu, kansere yakalananların tedavisine ise yardımcı olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Metin Özata
"Çörek otu tohumu ile farelerde yapılan çalışmalarda kan şekeri üzerine etkili olduğuna dair çalışmalar vardır. Ancak insanlarda henüz bu konuda bir çalışma yapılmamıştır. Çörek otu yağında bulunan timokinon ile yapılacak klinik çalışmalar ile faydalı etkilerinin insanlarda da olup olmayacağının araştırılması gerekmektedir. Bununla birlikte günlük diyette çörek otuna yer vermek de faydalı olabilir." dedi.
Prof. Dr. Bingür Sönmez
Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesinin, damar sertliğinin gelişmesini önlediğini bildirdi.
Prof. Dr. Erkan TOPUZ
Çörek otunun yararlı etkisinden faydalanmak için çörek otunu mutlaka öğütüp toz şeklinde tüketmelisiniz diye önermektedir.
Prof. Dr. Menşure Özgüven
"Son yıllarda, çörek otunun anavatanı olan ülkemizden dış alım talepleri bulunmaktadır. Ancak batılı ülkelerde -yanlış bilgilerle- Mısır’dan temin edilen çörek otunun kaliteli ve tıbbî değeri olan nigella sativa olduğu düşünülmekte ve tıbbî değeri olmayıp floristik amaçla kullanılan nigella damascena, yani Şam çörekotu Türk çörekotu olarak adlandırılmaktadır." dedi.
Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Timurkan
Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Timurkan, çörek otunun uterus kanserlerine etkilerini in vitro ve in vivo olarak araştırdıklarını ve çörek otunun ilgili kanser modelinin tedavisinde etkili olduğunu ortaya koyduklarını belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Halit Demir
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halit Demir, çörek otunun özellikle diyabet hastalığında önemli etkiye sahip olduğunu belirterek, çörek otunun diyabet hastalarında glikoz düzeyini düşürdüğünü, insülinin etki ettiği ve yapıldığı pankreas hücrelerini iyileştirdiğini kaydetti. Demir, çörek otunun, sürekli alkol alan kişilerde oluşan mide gastritinin iyileşmesinde de önemli etkiye sahip olduğunu, bu bitkinin vücuda giren ve zarar veren ağır metallerin etkisinin azaltılmasında da fayda sağladığını vurguladı.
Dr. Elif Güveloğlu
Çörek otunun bağışıklık sistemini düzenlediği binlerce yıldır bilinir. Öyle ki bağışıklık sisteminin az çalışması kadar fazla ve kontrolsüz çalışması da sorun yaratır ve bağışıklık sistemimizin kendi organizmamıza zarar verdiği (kendine bağışıklık) otoimmün hastalıklar ortaya çıkarlar. Birçok romatizmal hastalık, bazı böbrek hastalıkları, behçet hastalığı, sedef, vitiligo, şeker hastalığı ve bazı karaciğer hastalıkları otoimmün hastalıklardır.
Çörek otu bağışıklık sistemini dengeleyip tekrar gerektiği kadar çalışmasını sağlar ve birçok oto immün hastalıkta fayda sağlar. İnsandaki lenf hücreleri olan akyuvarlardaki kök hücre faaliyetlerini ve doğal savaşçı hücre sayısını artırır ve buna bağlı virüs öldürücü etkisi mevcuttur.
Ayrıca yine bu kaynakta çörek otunun özellikle sarımsak ile birlikte kullanıldığında immunomodulatör yani bağışıklık sisteminin fazla ve anormal çalışmasını önleyerek, düzenlediğinden bahsedilmiştir.
İbrahim Gökçek
Homeopati ve aroma tedavi üzerine araştırmalar yapan İbrahim Gökçek, anavatanı Türkiye olan çörekotu, sarımsak, altın başak otu, hayıt, çay, şerbetçiotu, kılıç otu, çarkıfelek gibi bitkiler hakkında Avrupa ve Amerika da yüzlerce kitabın bulunduğunu belirterek, sadece Almanya da çörekotu hakkında 13 kitabın varlığından söz ediyor.
Uz. Dr. Ahmet Selim Hasözler
"Gaz sancısının tam tedavisi olmadığı için bazen ailelere bitkisel çaylar bile önerdiklerini anlatan Hasözler, "Çörek otu, rezene, papatya, anason çayı içirmelerini öneriyoruz ki, bunlar da sindirimi kolaylaştırdığı için kısmi rahatlama sağlıyor." dedi.
(Çörek otu hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz bizimde zaman zaman faydalandığımız Dr. Ahmet Toptaş'ın "Tepeden Tırnağa Şifa Deryası Çörek Otu" adlı kitabını temin edebilirsiniz.)
100 yorum:
Ziyaretiniz için mutluluk duydum. Bahsettiğiniz www.konyanumune.gov.tr adresinde doktorlar listesinde isminizi gördüm ancak resminize ulaşamadım. Yanlış olan resmi kaldırdım. Yeni bir resim linki verdiğiniz takdirde resminizi hemen yenilerim.
Öncelikle çörek otundan fayda bulamadığınız için üzülmüş ve şaşırmış durumdayım. Coreklen.com'da yayınlanan tüm bilgilerin bilimsel bir dayanağı mevcuttur, uydurulmuş ve propaganda amaçlı yayınlanan bilgiler değildir. Eğer İngilizceniz mevcutsa bakınız bu adresten Çörek Otu Deneyleri bütün çörek otu ile ilgili yapılmış araştırmalara ulaşabilirsiniz.
Umulan faydayı bulamamanız sonucunda bizlere yüklenmeniz, bunun nedenini biz olarak görmeniz hakikaten üzücü. Çörek otunun tavsiye edilen tüketim şeklinde kullanımından hiç bir zararı olmayacağı bu sitede ve bir çok sitede bildirilmektedir. Çörek otunun en basit ilaç olan aspirin kadar bile yan etkisi bulunmamaktadır. Kan şekerinin ve tansiyonunun yükselmesinin çörek otu ile ilgisinin olacağını da hiç zannetmiyorum. Kaldıki çörek otunu emin olun babanızdan fazla kullanmışımdır. Elhamdülillah beni rahatsız edecek ve doktora götürecek hiç bir yan etkisiyle karşılaşmadım.
Ya kullandığınız çörek otunun kalitesinin düşük olduğunu yada çörek otunu sindiremediğini düşünmekteyim. Ayrıca şişede satılan çörek otuna hiç rastlamadım. Anladığım kadarıyla çörek otunun ya yağını kullanıyorsunuz yada kapsülünü. Sitede biraz gezindiğiniz takdirde neredeyse bütün yorumlarımda çörek otunun tohum olarak ve öğütülmeden mümkünse çiğnenerek tüketilmesini, yağından ve kapsülünden tam olarak fayda görülemeyebileceğini defalarca kez arz ettim.
İnsanların sağlığıyla oynama konusuna gelince. Herkes babasını çok sever. Babasının başına birşey gelmesini ve başından eksik olmasını istemez (Allah gecinden versin). Ama şuna inanın bahsettiğiniz şeylerin nedeni çörek otu olamaz. Çörek otunun faydalarını biz keşfetmiş değiliz insanlara tavsiye edende sadece biz değiliz. Bununla ilgili onlarca kitap ve yüzlerce deney bulunmakta. O yüzden içimizin rahat olduğunu bilmenizi isterim.
Çok kırıcı olan yorumunuz karşısından sizi kırmadan durumu izah etmeye çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Umarım yakında babanız iyileşir.
Çörek otunu kaynamış suda bekletip o suyu içmenizin size hiçbir faydası olacağına ve suda beklediğinde çörek otundan suya herhangi faydalı bir bileşiğinin geçeceğine inanmıyorum. Çörek otunun nasıl kullanılması gerektiği sitede birçok yazıda belirtilmiştir.
Çörek otunu çörek otu yapan bileşiminin de bulunan maddelerdir. Bu maddeleri yeteri kadar ve düzenli almadıkça en önemlisi iyice öğütüp veya çiğneyip sindirebileceğiniz bir hale getirmedikçe ve "sindiremedikçe" çörek otundan bir fayda beklemeyin. Hatta bahsettiğiniz gibi böyle bir yan etkide görebilirsiniz. Çünkü sadece dışındaki siyahımsı maddesini tüketiyorsunuz.
Çörek otunun bu siyahımsı maddesi bazı mikroorganizmaları kendinden uzak tutar. Çörek otu bu siyahımsı madde ile bu bazı mikroorganizmalarda rahatsızlık hissi oluşturarak kendini koruduğu düşünülürse aynı zeytin ve zeytin ağacında olduğu gibi, sizde sadece bu maddeyi tükettiğiniz için baş ağrınızı tetiklemiş olabilir "belki" diye düşünüyorum.
Ayrıca baş ağrısını tetikleyebilecek başka birçok nedenin hatta kişiden kişiye değişen yüzlerce nedenin olduğunu da bilmenizi isterim.
1-bir çörek otunun taze olup olmadığını anlamanın en kolay yolu nedir ?
2- panik atak , aksiyete , depresyon gibi hastalıklarda çörek otunun etkisi nedir?
saygılarımla...
Çörek otunun taze olup olmadığını sadece tadarak anlayabilirsiniz. Kaynaklarda tadının hoş baharatlı, güzel kokulu ve fazla acı olmayan ve tam olarak olgunlaştığında ise uzunluğunun 2-3 mm arasında olacağı belirtilmektedir.
Avrupa birliği ülkeleri çörek otunu Mısır Suriye ve Pakistan gibi ülkelerden ithal ettikleri için bu ülkelerde tarımından tutunda işlenmesine kadar gerekli kalite kontrolün yapılmasını sağlamaktadırlar. Ancak ülkemizde bu bitki üzerinde bu tür kontroller yapılmamaktadır. Her üretici kendi arazisine ekebilmekte ve kalite yeterlilik kontrolleri yapılmadan piyasaya sürülmektedir.
Durum böyle olunca her üreticinin her hasatında, her farklı araziden, her farklı üretim tekniğinden farklı farklı çörek otu tohumları ortaya çıkmaktadır. Bazıları yeterli faydada olabilirken bazılarının faydası daha az olabilmektedir.
Çörek otu tohumları uygun koşullarda yani serin ve kuru ortamlarda saklandığı müddetçe tazesi ile arasında fazla bir fark bulunmamaktadır. Ancak aldığınız ürün hangi marka olursa olsun yıllarca beklemiş bir ürün olacağını düşünmüyorum. Çünkü bazı üreticiler üretimi hakkında yardım istemektedirler. Demekki talep karşılanamıyorki yeni üreticilerde bu işe girmek istiyorlar diye düşünüyorum.
Sonuç olarak ilk etapta 3 - 5 değişik markayı temin edip bunları tadarak hangisinin tadı tüketime daha uygun ise bunu tüketmeye devam edebilirsiniz veya aslında devletin yapması gereken işi siz yapıp özel analiz laboratuarlarına örnek gönderip inceletebilirsinizde. Aslında devlet bu konuya el atmış olsa ülkenin sağlık harcamaları hissedilir derecede aşağı düşer. Eğer değişik markalar kullanıp istediğiniz faydaya ulaşamazsanız Mısır Pakistan gibi ülkelerden EBAY aracılığıyla çörek otu almayı deneyebilirsiniz.
İkinci sorunuza gelince çörek otu kullanımı sonucunda herhangi bir sedatif etki oluşmamaktadır. Ancak vücudumuzda henüz rahatsızlık boyutuna ulaşmamış düzensizlikler panik atak ve anksiyeteye neden olabilmektedir. Çörek otu bu düzensizlikleri ortadan kaldırıp dolaylı yoldan psikoloji üzerinde olumlu etkiler oluşturur. Ayrıca beyin ve sinirler üzerindeki olumlu etkileri yapılan deneylerle kanıtlanmıştır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir Fatih, geçmiş olsun dileklerimle. Hoşçakal.
Üzgünüm, çörek otundan başka bir şey tavsiye edebilecek bilgiye sahip değilim. Arama kutusunu kullanarak istediğin bilgilere ulaşabilirsin. Çörek otunun en etkin kullanım şekli ise hemen hemen bütün yorumlarda belirtilmiştir. Geçmiş olsun.
Hoş geldiniz,
Çörek otunu dozunu kaçırmadan bir ömür boyu kullanabilirsiniz. Etkileri 1. ve 2. aydan itibaren görülebilir ve tam tedavi hastalıktan hastalığa kişiden kişiye 2 - 15 ay arası değişebilir.
Ancak hastalığınızdan kurtulduğunuz zaman dozunu azaltın veya kullanmaya ara verin. Ve kullanım esnasında 1 - 2 gün ara verirseniz vücudunuzda dolaşan çörek otunun içerdiği bileşenlerin dozu azalır ve tedavi süresi inişli çıkışlı bir hal alır. O yüzden düzenli olarak kullanmanız ve ara vermemeniz daha iyi olacaktır.
Tedbir amaçlı kullanıyorsanız 6 aydan sonra 1 - 6 ay ara verebilirsiniz.
Günlük beraber almam gereken (çörekotu yağı ile öğütülmüş olan çörek otunun,) dozu ve ölçüsü ne kadar olmalı?
Çekiçle ezmenizde bir sakınca olmaz. Tabi çekiç temiz ise. Ancak ezilen çörek otunun içeriğindeki faydalı yağlar çekicin altında ve ezildiği zeminde kalabilir.
Geçmiş olsun dileklerimle..
*Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirip dengede kalmasını sağlayarak kalp ve damarlara en büyük desteği vermektedir.
*Çörek otu damar sistemini rahatlatarak tansiyon ve kolesterolü normal seviyelerinde tutmakta ve kanın damarlarda akışını kolaylaştırarak kalbin yükünü azaltmaktadır.
*Çörek otu vücutta yeni oluşan hücrelerin yapısının ve çalışmasının sıhhatli oluşuna katkı sağlayarak damar esnekliği sağlar, kalbe rahat çalışma ortamı sunar ve kalp damar sisteminin erken yaşlanmasını önler.
*Çörek otu kandaki hücrelerin çökmesini ve iltihaplanmayı önleyerek damarları ve kalbi rahatlatır.
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567576905001578
Ancak rahatsızlığınız ile ilgili olarak henüz bir çalışmaya ulaşamadım ve bu hastalıkla ilgili olarak herhangi bir dönüş de olmadı.
Ama fayda bulacağınızı düşünüyorum. Bir çok artrit türünde başarılı, bağışıklık sistemini düzenliyor, iltihabı da önlemeye yardımcı oluyor. Kullanırsanız da bir çok yorumumda bahsettiğim gibi en az 6 ay kullanın derim.
Geçmiş olsun dileklerimle..
İlaçları uzun süredir kullanıyormuydun? Yoksa bu macun ile mi ilaçlara başladın. Eğer yeni başladıysan ilaçların yan etkisi de olabilir.
Eğer böyle değilse:
Sadece çörek otu kullanmayı dene. Bahsettiğin yan etkiler pek çörek otuna benzemiyor. Belki harnup pekmezinden kaynaklanmış olabilir. Ayrıca düzenli olarak tüketmeye başladığın başka bir şeyler de yan etki göstermiş olabilir.
Sadece düzenli olarak ilaçlarını ve çörek otunu kullanmana rağmen bu yan etkiler devam ediyorsa o zaman çörek otu ile ilaçların arasında birtakım etkileşimler oluyor demektir. Böyle olursa da kullandığın çörek otu miktarını azalt ve bu miktarı da 3'e bölüp güne yaymayı dene.
Çörek otu ilk kullanılmaya başladığı zaman tadından dolayı boğazda midede yanmalara neden olabilir ama bu geçicidir. Yani çörek otundan vazgeçmeye neden olacak kadar rahatsız etmez. Ayrıca çörek otu etkisini göstermeye başladığında ki bu etki 1 - 2 ay gibi ortaya çıkar, ilk önce hafif yorgunluk halsizlik yapabilir. Senin bahsettiklerinle aynı değil ancak böyle ve benzer etkiler görülebilir vücut alışıncaya dek. Bu ilaçlarda da aynıdır prospektüste yazan birçok yan etki zamanla görülmez hale gelir.
Ancak macunu tükettikten hemen sonra böyle etkiler görmen ilginç. Dediğim gibi pekmezi kullanma bir müddet ve kullandığın çörek otu miktarınında 2 gramı geçmemesine özen göster.
Geçmiş olsun dileklerimle..
ben ayfer
midemde gastrit ve reflü var 1yıla yakın bir süredir her yolu denedim ama hiçbi degişiklik yok arkadaşlarım çörekotunun iyi geldiğini sölediler lütfen yardım edin bana birde bal ile beraber yiyebilir miyim ne olur cevap verin
SEVGİLERİMLE
Evet bal ile de yiyebilirsiniz. Ama çörek otunu çiğneyerek tüketin günlük olarak. Çiğnedikten sonra bal ile yutabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
ben leyla
böbregimde taş ve kis var çorekotu iyi gelir mi
çörek otunu günde kaç kez kullanmalıyız ve sabah akşam fark eder mi
birde ac mı tok mu
Evet çörek otunu kullanmanı tavsiye ederim. Ama düzenli olarak.
Şu kaynaktaki çalışmada
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3785163/
Çörek otunun çörek otu tohumlarının sedef tedavisinde yararlı olduğu sonucuna varılmış. Düzenli olarak 2 gram çiğneyerek ve bir miktar öğütüp su ile karıştırarak macun kıvamına getirip dıştan uygulayabilirsiniz.
Hatta sedef tedavisinde çörek otu kullanmanın patenti bile alınmış.
http://www.google.com/patents/US6531164
Geçmiş olsun dileklerimle..
http://www.aamj.eg.net/journals/pdf/641.pdf
http://www.pjbs.org/pjnonline/fin1874.pdf
Sanırım bu çalışmalarda koroner arter hastalığında faydalı olduğu sonuçlarına varılmış. Bir sağlık uzmanı olmadığım için tam olarak bu çalışmaları yorumlayamadım. Çok bilimsel dil kullanılmış. Ancak sonuç bölümünde olumlu sonuçlar aldıklarını bildirmişler. Ayrıca bu çalışmaları yazdırıp doktorunuzdan yorumlamasını da isteyebilirsiniz.
Dedikodulara pek inanılmaz ama çörek otu hakkındaki dedikodular genellikle doğru çıkar.
Geçmiş olsun dileklerimle, hoşçakalın.
Kavrulmuş çörek otunun zararlı olacağına ve kullanılmaması gerektiğine dair bir kaynağa rastlamadım. Ancak yapılan Türkiye de yapılan şu deneyde¹ yaklaşık olarak 10 dakikalık kavrulan veya mikrodalga ışınlarına maruz kalan çörek otu tohumlarının bazı faydalı bileşimlerinin özellikle timokinon'un hemen hemen yarısını kaybettiğini bildirmekte. Ancak zaten tüm gıdalarda da bu böyledir.
Yani sonuç olarak kavrulmuş çörek otu yediğinizde, organik doğal çörek otu yemiş gibi olmasanız da hiç çörek otu yememiş gibi de olmuyorsunuz diyebilirim.
Kavrulmuş çörek otunun raf ömrü uzar, tadı biraz daha güzelleşir, biraz daha kurur hatta kıtır kıtır bile olabilir. Kavrulmamış çörek otunun tadı biraz daha acıdır, çiğnendiğinde kıtır kıtır etmez.
Umarım faydalı olabilmişimdir. Sorunuza mütakiben bu hususu uyarılar bölümüne de ekliyecem. İlginize teşekkürler.
1-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22515239
Eğer kullandığınız çörek otu saf çörek otu yağı ise bu doz yeterli, hatta biraz fazla bile. Ama tam olarak saf değilse yani başka bitkisel yağlar ile çoğaltılmışsa yetmeyebilir. Bu yüzden kesin birşey söylemem mümkün değil. Ancak önemli bir rahatsızlığınız yoksa, vücudunuza destek ve önleyici amaçla kullanıyorsanız yeter.
Çörek otunun 20'den fazla çeşidi olmakla bilikte yaygın olarak bilinen üç türü şunlardır
Mısır çörek otu (Nigella Sativa)
Şam çörek otu (Nigella Damascena)
Kır çörek otu ( Nigella arvensis)
Mısır çörek otu çiçekleri beyazdır, ucu yeşilimsi mavi renktedir. Tohumları parmak arasında ovalandığında muskat, rezene ve anasonu andıran bir koku verir. Tohumları siyah, üç yüzeyli 2 - 3 mm büyüklüğündedir. Türkiyede üretimi yapılan en önemli türdür.
Şam çörek otu çiçekleri parlak hoş görünümlü mavi renklidir. Tohumları Mısır çörek otuna benzer ancak parmaklar arasında oğuşturulduğunda çilek ve ananası andıran bir koku verir. Yağ oranı daha az olduğu için Mısır çörek otuna göre tarımı daha az yapılmaktadır. Bu yüzden yağ oranı daha fazla olan Mısır çörek otu daha çok faydalıdır denebilir.
Kır çörek otu, kırlarda kendiliğinden yetişir.Çiçekleri mavi, yeşilimsi veya kirli beyazdır. Anadoluda eskiden çocuklarda bağırsak parazitlerine, tütsüsü haşereleri, sürüngenleri ve zararlı hayvanları çevreden uzaklaştırmak için kullanılmıştır. Tohumlarında alkaloid olduğu için uzun süre kullanımı zararlıdır ve tüketiminden kaçınılmalıdır. Kır çörek otu üzerine yapılan bilimsel çalışmalar sınırlıdır ve kullanımı pek bilinmemektedir.
Kaynaklar:
Çörek otu tepeden tırnağa şifa deryası
Dr. Ahmet Toptaş
Çörek otunu düzenli olarak uzun süre tüketmeniz gerekebilir. Bağışıklık sisteminizin düzene girmesi ve devamlı düzende kalabilmesi için. Çörek otu yavaş tedavi eden bir bitkidir. Tüm vücut sistemleriniz yavaş yavaş düzene girmeye başlar sadece vitiligonuzu tedavi etmez. Bu yüzden çörek otu ile tedavi uzun sürebilir.
Fazla kullanmadığınız sürece bir zararını görmezsiniz ayrıca daha zengin beslenmiş olursunuz. O yüzden bence süreyi pek kafanıza takmayın.
Tebrik ve iyi dilekleriniz teşekkür ederim. Elimizden geldiğince ziyaretçilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah sizden de razı olsun.
Geçmiş olsun dileklerimle..
Genel vücut sağlığınız için 2 gram çiğneyerek tüketmelisiniz ancak çörek otunun herhangi bir sedatif etkisi mevcut değildir ve ilk etapta bir rahatlama sağlamaz.
Anksiyete de bağırsak sağlığı çok önemlidir. Bağırsağınızda mantar, parazit, bakteri dengesi bozulduysa bu anksiyeteye neden olan en önemli sebeplerdendir. Mümkünse ilk önce tam bir bağırsak muayenesi yaptırmalısınız. Bağırsaklardan kaynaklanan bir problem ise ve bu tedavi edilirse yeniden doğmuş gibi olursunuz.
Geçmiş olsun dileklerimle..
Lütfen soru sormadan önce, sorunuzu öncelikle arama kutusunu kullanarak araştırınız.