Ballı Macun
![]() |
Çörek Otu Macunu |
Burada önemli olan kısım, öğütülme işlemi. Kesinlikle öğütülmüş çörekotu almayın. Kendiniz öğütün ama havanda döverek değil ufak elektrikli kahve öğütme makinelerinde. Eğer havanda da dövecek iseniz çok çabuk davranmanız gerekir. Çünkü çörek otunun muhteviyatında bulunan uçucu yağlar ve diğer kıymetli bileşimler eğer öğütme işlemi uzun sürer ve bekleme söz konusu olur ise niteliğini yitirebiliyor. Bunun için öğütme işlemini çok çok hızlı yapıp öğütülmüş çörek otunu bir an evvel süzme bal ile karıştırmalısınız. Balında kaliteli olması konusu üzerinde durursanız daha da fazla şifa bulacağınızı düşünüyoruz.
Eğer macun yapmadan hergün düzenli olarak öğütüp yutarak tüketiyorsanız öğüteceğiniz çörek otunu cihazın haznesine koyduktan sonra öğütme işlemine başlamadan içine bir lokma büyüklüğünde de ekmek parçası koyun. Bu sayede çörek otu tohumlarından cihazın haznesine saçılan ve bulaşan ve çok kıymetli olan çörek otu yağı ekmek tarafından emilecek ve bu sayede daha çok fayda göreceksiniz.
Pekmezli Tahinli Macun
![]() |
Kahve Öğütme Makinesi |
Not: Çocukların isteyerek yemesi için karışıma 25 gr. Kakao ilave edilebilir.
Merak etmeyin ve üzülmeyin. Allah (CC.)'nun izniyle çörek otu vücudunuzu tümüyle düzene sokacaktır. Bütün benliğinizle buna inanmanız bulacağınız şifayı artıracaktır. Bir şeyi de belirtmek isteriz. Çörek otunu lütfen fazla tüketmeyiniz. Fazla suyun, fazla oksijenin, fazla balın zararlı olduğu gibi fazla çörek otu da zararlıdır, fazla yemeyiniz. Sabırlı olunuz.
aktarlarda satılan hazır çörek otlu ballar var.onlarda aynı işlemdenmi geçmiş olmalı onları kullanabilirmiyiz
YanıtlaSilEğer kaliteye önem veriyorsanız kendinizin yapması en iyisi. Yapması kolaydır.
YanıtlaSilHem yağını içip hem valla karistrp tohumunu çiğnesem zarari olur mu
SilValla değil yanlis oldu*ballla olacakti
SilValla değil yanlis oldu*ballla olacakti
Silçörek otunu mu öğütüyoruz, çörek otu tohumunu mu emin olamadım, yardımcı olur musunuz?
YanıtlaSilÇörek otu tohumunu öğüteceksiniz.
YanıtlaSilne kadar yanlış işler yapıyoruz yaa... ben hazır öğütülmüş çörek otu almıştım... meğersem öğütülür öğütülmez pekmezin içine konması gerekiyormuş yoksa zararliymiş... iyiki okudum... medinem
YanıtlaSilMedinem kınıyorum:) Sitemi hiç okumamışsın, gitmişsin öğütülmüş çörek otu almışsın.
YanıtlaSil:)))) iyide işin kötü yanı siteyi okuduktan önce almıştım. yaşadığım yerde istediğim gibi bulamam diye bende hazır alayım dedim... elimde kaldı aldıklarım nolacak bunlar? çöpe mi gitsin:) medinem
YanıtlaSilbana sorarsan gitsin :) kötü ve kalıcı bir deneyim olmuş. tohum al çiğneyerek tüket.
YanıtlaSilEs-selamu aleykum.Öncelikle böyle bir site hazırladığınız için teşekkürler.Gerçekten sağlık açısından faydalanabileceğimiz bilgileneceğimiz çok yararlı bilgiler paylaşmışınız ellerinize sağlık.Benim bir sorum olacaktı sizlere; bu çörek otunu kullanırken macun olsun kür olsun ya da başka bir kullanma şeklinde çoğunda öğüterek kullanın diyorsunuz,burda bahsedilen bitkini kendisi mi yoksa tohum halinde kullanılması mı?Bu noktaya kafam takıldı yanlış bir uygulama yapmamak için size sormak istedim.Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Tekrar teşekkürler.Allah'a emanet olun...
YanıtlaSilAleykümselam ..
YanıtlaSilEn uygunu tohum olarak ve günlük olarak öğütülerek tüketilmesidir.
merhaba,
YanıtlaSilçörek otuyla yapılabilecekleri aynı anda yaparsak zararı olurmu yoksa bu seçeneklerden birtanesinimi kullanmak gerekior. teşekkürler iyi çalışmalar.
Çörek otunun en iyi kullanım şekli 2gr. tohumunu çiğneyerek tüketmektir.
YanıtlaSilYağı ve diğer kullanım şekillerinin doz bilgileri için günlük doz bölümünü ziyaret ediniz.
Bahsettiğiniz şekilde bir kullanım şekli bildirilmemiş olup yinede kullanmak isterseniz günlük kullandığınız seçenek sayısı kadar ilgili seçeneği bölmeniz gerekir.
Örneğin günlük 2 gr. çörek otu tohumu veya 15 damla çörek otu yağı kullanmanız gerekirken ikisini bir arada kullandığınız zaman 1 gr. çörek otu ve 7 damla çörek otu yağı kullanmanız gerekir.
Veya
0,7 gram çörekotu, 5 damla çörek otu yağı ve yarım çay kaşığı çörek otu macunu gibi.
Ancak bahsettiğiniz şekilde kullanmanın faydada bir artış sağlayacağını düşünmemekle beraber her gün düzenli bir şekilde çiğneyerek tohumunu tüketmeniz önerilir.
aktarlardan hazır alsak olmaz mı
YanıtlaSilTercih sizin.
YanıtlaSilÇörek otu tohumu tam olarak nasıldır anllayamadım. Normalde bildiğimiz pastaların üzerinede serpilen siyah susama benzeyen şey çörek otu tohumumudur? Yoksa dahamı farklı?
YanıtlaSilİzah ederseniz sevnirim.
Evet tamda bahsettiğiniz şey.
YanıtlaSilben bronşektazi hastasıyım.çaresi olmayan bi hastalık olduğunu sölüyo doktorlar.ilaçda kullanamıyorum.antibiyotiklerde bağışıklık sistemimi çökertmiş.ayrıca romatizma ve ülserimde var.sizce bunlarada kesin şifa olurmu.çaresizim.ümitsizim.yaşım 28.
YanıtlaSilSayın Btl,
YanıtlaSilHastalığınızın modern tıp ile tedavi edilememesi hastalığınızın çaresinin olmadığı ve hiçbir zamanda olmayacağı anlamına gelmez. Haklı olarak kendinizi ümitsiz hissediyorsunuz ama artık üzülmenize gerek yok.
Peygamber Efendimizin tavsiye buyurduğu ve yapılan yüzlerce deneylede birçok hastalığa karşı iyileştirici etki gösterdiği kanıtlanan çörek otunu kullanın, birazcık sabredin ve Allah'a dua edin.
Ben Allah'ın izniyle bu hastalıktan kurtulabileceğinize inanmaktayım.
Çörek otu akciğer ve özellikle bronşlar üzerindede iyileştirici etkiler göstermekte ve bağışıklık sistemini güçlendirmekte. Ancak sizin rahatsızlığınız üzerine özel olarak çörek otu ile yapılmış bir deneye ulaşamadım.
Fakat aşağıda adresi verilen bir deneyde kimyasal silahlarda kullanılan hardal gazı ile domuzların akciğerlerinde deneysel olarak oluşturulan yara ve iltihaplanmalarda çörek otunun iyileştirici etki gösterdiği sonucuna varılmıştır.
http://informahealthcare.com/doi/abs/10.1080/01902140801935082
Ayrıca şuana kadarki tecrübelerime dayanarak bende sizin fayda bulacağınıza inanmaktayım. Siz macunuyla yağıyla vs. hiç uğraşmayın. Günde 2 gramı geçmeyecek şekilde tohumunu iyice çiğneyerek tüketin. Hatta günde 3 öğün 200 adet tohumunu tüketmeniz daha iyi sizin için, midenizi fazla yormamak açısından. Önünden ve arkasından da yarım saat birşey yemeyin. Ve buna en az 6 ay devam edin.
Göreceksiniz, Allah'ın izniyle çörek otunun etkilerini çok kısa bir süre içinde hissetmeye başlayacaksınız. Bizlerin istekleri,temennileri ve dualarıda hep bu yönde olucak.
Ayrıca kafanıza takılan birşey olursa biz her zaman burdayız.
allah sizden razı olsun.bronşektazi hakkında sitenize yer verirseniz çok mutlu olurum.çok teşekkürler..
YanıtlaSilS.A Herkese iyi bayramlar diliyorum. Bir çok karışımda haftada 100 gr çörekotu, 100-150 gr Pekmez ve 200 gr tahin ile karıştırınız diye tavsiye edilirken bir diğer yandan sizin yazınızda sunulan tavsiyede günlük tüketimin 2 gr'ımı geçmemesi gerektiği söylenmektedir. Eğer günde 2 gr alınması gerekiyorsa, bahsettiğiniz karışımda nasıl olurda 100 gr çörekotu kullanılabilir? Teşekkür ederim.
YanıtlaSilA.S. Sayın Adsız, sizede iyi bayramlar.
YanıtlaSilBahsettiğiniz birçok karışımda 100 gr. çörek otu kullanılması o karışımın belli bir zaman dilimi içerisinde (1 gün,1 hafta vs.) tüketilmesini gerektirmez. Ayrıca kusura bakmayın ama ben bu sitede hangi karışımın bir hafta içerisinde tüketilmesi gerektiğini ve bu şekilde tavsiye edildiğini bulamadım. İlgili sayfanın linkini verebilirseniz sevinirim.
Neredeyse hemen hemen bütün kaynaklarda günlük 2 gr. çörek otu tohumu tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte farklı farklı bünyelerin hepsinin 2 gr. çörek otu tohumu tüketmesi bütün bünyelerde aynı etkiyi oluşturmaz. Çok nadir bünyelerde 2 gr. bile fazla gelebilirken, çoğu bünye için uygun ve yine bazı bünyeler içinde yetersiz kalabilir.
Bu orana verdiğimiz önemden dolayı kullanıcıların tüketimde hata yapmamaları ve kolaylık olması açısından piyasada rahatlıkla bulabilecekleri çörek otunun 2 gramının tohum adet sayısı bile verilmiştir.
Son olarak bahsettiğiniz 100 gr. çörek otunun bir hafta içerisinde tüketilmesi bana göre gerçekten fazla bir oran. Ancak bahsettiğiniz tüketim şekli bir alışkanlık haline gelmediği sürece ve uzun müddet kullanılmaması durumunda verebileceği zararın 100 adet sigaranın vereceği zarardan fazla olacağını düşünmüyorum.
Ziyaretiniz için bende size teşekkür ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
corek otuna devam... her sabah balla beraber ac karina yiyorum... Ama zorlaniyorum halandir... medinem
YanıtlaSilben çörekotunu aktarda çektirdim ve aktarda poşete koydu ve ağzına düğüm attı bu vaziyette 1 haftabekledi yani öğütülmüş ama ağzı kapalı vaziyette sizce özelliğini kaybetmişmidir.
YanıtlaSilAğzı kapalı olsada, hava ile temasını kessenizde yinede poşetin içindeki hava ile teması devam etmiştir. Tamamen özelliğini kaybetmesede artık öğütülmemişi gibi etkili olmaz.
YanıtlaSilSayın Adsız,
YanıtlaSilReklamlardan şikayetiniz üzere, site internet explorerının bütün versiyonları (v.5.5,v6,v7,v8), firefox ve chrome ile tarayıcıları ile test edilmiştir. Reklamlar şikayet ettiğiniz gibi hiçbir şekilde yazıların okunmasını engelleyen veya zorlayan bir biçimde görülmemektedir. Hatanın sizin bilgisayarınızdan kaynaklandığı görüşündeyim.
Kullandığınız tarayıcıyı ve hangi reklamın yazıların okunmasını engellediğinide iletirseniz sevinirim. Çünki böyle bir problem olsa bunu zaten ilk ben görürdüm.
S.A çörek otu Allah (C.C)'nun bir ikramıdır. Çörek otuyla tanıştıktan sonra düzenli olarak çiğneyerek yutmaya başladım, sonra elime bir miktar bal geçti ve o macun yapıp kullandım oda bitti, şimdi her sabah veya akşam yatmadan önce bir çay kaşığı çörek otunu ağzımda birkaç kez çiğnedikten sonra yarım bardak sütle içiyorum. Şifa Allah'tan dır. Bendeki etkileri Allah'ın izniyle şöyle oldu;
YanıtlaSil-Vücudumdaki et benleri ufaldı , bunun bir rahatsızlık olduğunu düşünmüyordum ama çörek otunu kullanmaya başladıktan sonra kaşımda ve burnumdaki benler ufacık oldular
-Midemdeki şişkinlik ve problemler azaldı
-Kendimi daha dinç hissediyorum, dinç kalkıyorum
-Allah'ıma şükürler olsun. Basit bir soğuk algınlığından başka grip vs. gibi hastalık geçirmiyorum
-Cildimde belirgin parlaklık oluştu.
Ayrıca çocuklarımda ve eşimde de kullanmaya başladık. İnşallah her derdin devası ve herkes muhakkak kullanmalı. Ayrıca bugün www.zaman.com.tr 'de çörekotunun insilün direncini azalttığı ile ilgili de bir haber var. Kolay gelsin. Bülent.
slm kilo alma amacli nasil kullana bilirim yardimci olursanniz sevinirim
YanıtlaSilYemeklerden yarım saat sonra bir tatlı kaşığı macununu tüketin.
YanıtlaSilcem sultan
YanıtlaSilçörek otuyla tohumu ayrı şeylermi.mini mini siyah tohumları çörek otu diye biliyorum ama :) ?
Evet doğru biliyorsunuz. Aslında birbirinden farklı şeyler ama, tohumları ağırlıklı olarak kullanıldığı için çörek otu diyincede çörek otu tohumu diyincede kastedilen mini mini siyah tohumlar oluyor.
YanıtlaSilmustafa
YanıtlaSilAldığımız çörek oto tohumunun taze olduğunu nasıl anlarız,çörek oto tuhumu ile çörek otu sanırım aynı şey.
-kullanımını yanlış anlamadıysam YEMEKTEN SONRA BALA KARIŞTIRIP YEMEK.ama bala öğüterekmi katıcaz nasıl öğütecez.
-çörekotununfaydaları adlı sitede sizden biraz farklı anlatıyor kullanımı.ağızda öğütülmemesi değirmen alın onunla öğütün kepek gibi olmasın diyor.ne dersinizzx?
-çörek otu yağı var bende ama 6 aylık raf ömrü ne kdar onuda bilmiyorum aynı faydamı.çörek otu yağı alırken hangi marka ve neyine bakayım.tohumu dahamı etkili.
ALLAH razı olsun.
Sayın Mustafa,
YanıtlaSilEğer başarabilirseniz, çörek otunun en etkili kullanım şekli hergün 2 gr. çörek otu tohumunu iyice çiğneyerek tüketmektir.
ben bu sabah uyandıgımda bronşlarım cok tıkalıydı gecmeyen bır öksürüğüm var aklıma geldı daha önce duymuştum çörek otunu. 1 çay kaşıgı çörek otunu sütle ıctim.sonrasında cok fena öksürük ve balgam geldi. netten baktım çiğnemek gerekıyormuş ama ben cıgnemeden yuttum. bronşlarım rahatladı ve öksürük yok gıbı arada gelıyor aynı gun etkı edermi şu an çok rahatım ve bronşlarım açık. site de kı bılgıler ıcın cok tesekkurler cok faydalı
YanıtlaSilSn.
YanıtlaSilÇörek otunu çiğneyerek düzenli olarak tüketirseniz daha çok faydasını görürsünüz.
bu güzel site için teşekkürler 5 gündür sitede tavsiye edildiği gibi kullanıyorum , durumumda düzelme olursa paylassacagım inş.,
YanıtlaSilmerhabalar, bende bi yerde okudum öğütülmüş çörek otu saf bal ve tarçını karıştırıyoruz 12 gün boyunca 1 çay kaşığı yiyormuşuz çocuk sahibi olmada bu yöntem kullanılıyormuş. bende bu gün bu karışımı yaptım buzdolabına koydum hergün yemeyi düşünüyorum.sizin sitenizdede öğütülmüş çörek otunu bekletmeyin demişsiniz şimdi ne yapsam şaşırdımda yardımcı olurmusunuz.çocuk için başka tavsiyeniz olabilir mi.Allaha emanet olun. aycan köksaldı
YanıtlaSilÖğütülmüş çörek otunu bal ile karıştırılırsa bu şekilde bekleyebilir. Ama çörek otu öğütüldükten sonra bal, pekmez veya zeytin yağına karıştırılmaz yani hava ile teması kesilmezse kısa bir zaman sonra oksitlenmeye başlar; buda fayda yerine zarar verir.
YanıtlaSilgardaşım Allah razı olsun senden. hz peygamber ölümden başka herşeye devadır demişse olay orda biter diğer gardaşlarda itikadını sağlam tutuğ çiğnesinler Allahın izniyle şifa bulucaklar
YanıtlaSilslm arkadaşlar ben de kronik sinüzit var genzime akıyor nasıl kullanmam faydalı olur yağı falan diyorlar ama yagını denedim burnuma damlattım çok zor ve sıkıntılı bir durum nasıl kullanmalıyım şimdiden tşk.
YanıtlaSilSelam,
YanıtlaSilDüzenli bir şekilde en az 6 ay çiğneyerek tüketin. Bununla birlikte çörek otu buhar banyosuda yapabilirsiniz. Arama kutusundan "buhar banyosu" olarak arama yaptığınız takdirde buhar banyosunun nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. Geçmiş olsun.
çörek otu marketlerin baharat reyonlarında 100 gr lık paketlerde satılıyo böreklerin üzerine konulması için onlardan alsak olur mu.
YanıtlaSilOlur. Son kullanma tarihine bakmayı unutmayın.
YanıtlaSilArkadaşlar! harnup pekmeziyle çörek otunu karıştırsak bir zararı ve yararı olurmu?Ben hipoglisemi hastasıyım sade çörek otunu yedim 2 gün yataktan kalkamadım.Kansızlığımda var bilgi verirseniz sevinirim.Lütfen cevaplarmısınız?
YanıtlaSilBu karışım genelde kansızlık için kullanılmaktadır. Harnup pekmezi şeker düşüklüğünüze iyi gelebilir ancak çörek otu da şeker düzeyinizi aşağıya çeker. Belkide yataktan kalkamamanızın da sebebi bu olabilir.
YanıtlaSilAktardan aldığımız çörek otu tohumunu evde uzun süreli nasıl saklayabiliriz.
YanıtlaSilAktardan aldığım öğütülmüş çörek otunu poşetinden çıkartıp cam kavanoza koydum.Ne kadar süre sonra zararlı hale geliyor.4-5 gün kullanabilirmiyim.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
YanıtlaSilBu saklama koşullarına göre değişir. Şu kadar gün sonra zararlı hale gelir demek çok zor. Bana sorarsanız çiğneyerek tüketin. Eğer bu şekilde tüketmeniz mümkün değilse, imkansızsa; o zaman öğütülmüş çörek otu tohumunu öğütme işleminden hemen sonra bala, pekmeze veya zeytin yağına karıştırın ki hava ile teması bir an evvel kesilsin. Bunun dışındaki kullanımlardan pek bir fayda göremezsiniz.
YanıtlaSilÖncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Cam kavanozdaki öğütülmüş çörek otunu her sabah çiğneyerek tüketiyorum.Ama öğütülmüş çörek otu bana 2 hafta yetecek kadar var bu süre de zararlı hale gelirmi?yada ben çörek otu tohumu mu kullanayım?Aldığım çörek otu tohumunu nasıl saklamalıyım?bu konuda da beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
YanıtlaSil"Ögütülmemiş" çörek otunu çiğneyerek tüketebilirseniz bu şekilde tüketmeniz "en iyi" yöntem.
YanıtlaSilBu şekilde tüketemem diyorsanız öğütülmüş çörek otunu öğütüldükten hemen sonra bala veya pekmeze karıştırın. Bu da en iyi ikinci yöntem.
Israrlar üzerinde durduğunuz yöntemden fayda göremeyebilirsiniz. Hatta bir müddet sonra zararda görebilirsiniz. Ve bu müddeti kesin olarak kestirmek zor.
Merhabalar ,yazıyı da yorumları da okudum şeker düzeyini aşağıya çektiğini yazmışsınız benim oldum olsı tansiyonum düşüktür ve şekerim de arada düşer dolayısıyla çiğneme şekli bana ve benim gibilere uygun değil midir bunun yerine bala ya da pekmeze karıştırıp yemeyi mi tercih etmeliyiz tşkler
YanıtlaSilTansiyonu ve şekeri düşürmekten kasıt olması gereken seviyeye yaklaştırmasıdır. Aslında çörek otunun tek faydası bütün vücudu olması gerekene yaklaştırmasıdır.
YanıtlaSilŞeker ve tansiyon rahatsızlıkları üzerine yapılan deneylerin çoğu yüksek şeker ve tansiyon üzerine yapılmıştır. Düşük tansiyon ve şeker rahatsızlığı üzerine yapılmış bir çalışmaya ulaşamadım. Belkide onuda normal seviyelerine çıkarabilir ama dediğim gibi bu konuda net bir bilgi yok.
Öte yandan onlarca yüzlerce hastalığa iyi geldiği kanıtlanmış ve en önemlisi Efendimiz (sav) "Ölümden başka her şeye şifadır" buyuruyor.
Bu durumda ne yapacaksınız?
Sizi anlayabilecek bir doktora veya bir herbaliste bu konuyu danışın. Bu sayede tansiyonunuzu ve şekerinizi normal seviyelere hatta normalinde birazcık üzerine çıkaracak bitkisel takviyelerle veya ilaçlarla birlikte kullanabilirsiniz.
Ben bir uzman değilim sizi yanlış bir bilgi vermek istemem. Ayrıca bal ve pekmezle kullanmanın da tansiyonunuzu ve şekerinizi düşürmeyeceğini de garanti edemem.
Ancak şunu deneyebilirsiniz. Çörek otunu çok çok az miktarlarda kullanarak gittikçe yavaş yavaş artırabilirsiniz. Tansiyonunuzu ve şekerinizi etkilemeye başlayan dozu bulduğunuzda bunun altında tüketmeye devam edebilirsiniz.
Örneğin ilk hafta her gün 50 tohum tanesi ikinci hafta 100 tohum tanesi gibi başlayabilirsiniz.
Geçmiş olsun dileklerimle, hoşçakalın.
BU KARIŞIMI TANE ÇÖREKOTU İLE ÖĞÜTMEDEN YAPILSA OLURMU... YERKEN AĞIZDA ÇİĞNESEK ?
YanıtlaSilTabi ki olur hatta daha güzel olur diyebilirim. Ama çörek otunu sizinde söylediğiniz gibi iyice çiğnemeniz lazım.
YanıtlaSilcignemeden ogutmeden yedim faydasi olmazmi
YanıtlaSilhocam s.e
YanıtlaSilbenim hastalığım tam larak tanımlanamadı.ama bildiğimiz saçkıran benziyor. nerdeyse 3 yıl oldu ve halen devam ediyor bazen . çörek otu ile önereceğiniz bir durum söz konusumu ?
Aleykümselam,
YanıtlaSilHastalığınız ister tanımlansın ister tanımlanmasın çörek otu kullanabilirsiniz. Çörek otu belirli hastalıkları ortadan kaldırmak için kullanılmaz, vücudu eski sağlıklı haline olması gerekene yaklaştırmak için kullanılır.
Ben düzenli olarak kullanmanızı öneririm. En az 6 ay kullanın. Geçmiş olsun dileklerimle.
kilo almak için macunu ac karnınamı tok karnına mı kullanmalıyız.
YanıtlaSilTok karnına kullanın.
YanıtlaSiluzun süre kullanım gerektiği söyleniyor uzun süreden kasıt nedir?hayat boyu?iki sene ? on sene?
YanıtlaSilÇörek otunun etkisini göstermesi 2 ayı bulabilir. Ama tam olarak faydasını en geç 6 ayda sağlar. 6 kullanıp 6 ay kullanmama şeklinde ömür boyu devam edebilirsiniz.
YanıtlaSilGenellikle benzer sorular sorulmuş, cevaplayan arkadas sabırla cevaplamış tebrik ederim..
YanıtlaSilArkadaslar çıkan sonuç şu ki, çörekotu öyle bir şifa ki mümkünse her gün sabah aç karnına bir tatlı kasığı çiğneyerek tüketilmeli.. Teşekkür ederim. Allaha emanet olun.
blog adresim:
www.geziyorumturkiye2.blogspot.com
pekmezle karıştırıp macun yaptım. doz konusunda kafam karıştı hergün 3 çay kaşığımı tüketmek gerekiyor yada günde üç sefer 3 çay kaşığımı tüketeceğiz. Yada böyle ifade edeyim günde 3 kaşıkmı yoksa 9 çay kaşığımı macun tüketmeliyiz. ayrıca bu müthiş site içinde teşekür ederim. hamzabay
YanıtlaSilMerhaba Hamza, günde 3 defa çay veya 1 defa tatlı kaşığı tüketebilirsin.
YanıtlaSilcabalarınız yardımlarınız en önemliside insanlığınız için sağolun
YanıtlaSilMerhaba ben vitiligo hastasiyim ve 17 yasindayim iki senedir bu hastalikla ugrasiyorum. Tum ilaclari kolandim ama hic biri fayda etmedi. Corek otu iyi gelir diye duydum ama nasil kolanmam gerek? Birsey daha corek otugunu cigneme calisdim ama kustum yani bu yontem bana yaramadi.
YanıtlaSilMerhaba Azra, hergün öğüterek ağzında bekletmeden su ile yutmayı deneyebilirsin. Aç karnına tüketemezsen tok karnına tüket.
YanıtlaSilmerhaba çörek otunu "gebelik" için nasıl kullanabilirim... "gebelik" oluşmasında nasıl faydaları var?
YanıtlaSilhttp://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-hamile-hamilelik.html bu yazıya bir göz atın isterseniz öncelikle.
YanıtlaSilben iki kere 4,er aylık çocuk düşürdüm doktorlar hiç bir sorun bulamadı.çörekotundan nasıl faydalanabikirim şimdiden teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba Semra,
YanıtlaSilÖncelikle durumun hakkında yorum yapacak sağlık bilgisine sahip olmadığımı bilmeni isterim. Çörek otu vücudunun tümüyle sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Sadece tek bir hastalık için tedavi edici değildir.
Durumuna gelince, düşüklerin sebebi vücudundaki herhangi bir hastalık veya düzensizlikten kaynaklanıyorsa düzenli olarak çörek otu kullanman neticesinde büyük oranda faydasını görürsün. Ancak doktorların herhangi bir sorun bulamaması da ilginç.
Sonuç olarak çörek otu kullanmanı tavsiye ederim. Hamilelik öncesi en az bir 6 ay düzenli olarak çiğneyerek tüket. Ancak şunuda belirtmeliyim eğer hamilelik durumunda kullanırsan ki bunu uyarılar kısmındada belirttim düşük olma ihtimalini yükseltir.
Yani hamile kalındığı öğrenildiği an çörek otu kullanılmamalıdır. Geçmiş olsun dileklerimle.
Merhaba aktardan 2 gün önce çörek otu aldım ve öğütülmesini istesim. Şimdi balla karıştırdım sizce çörek otunun mineralleri gitmiş midir tekrar almam gerekir mi?
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilÇörek otu beklediğinde mineralleri gitmez. Muhteviyatındaki uçucu yağlar hava ile uzun süre temas halinde kalırsa oksitlenir acılaşır ve faydalı özelliğini yitirir daha uzun süre bu şekilde bekletilirse sağlığa az da olsa zararlı hale gelebilir.
O yüzden öğütüldükten hemen sonra tüketilmesi veya hava ile temasını kesecek bal gibi pekmez gibi zeytinyağı gibi bir gıdaya karıştırılmalıdır.
2 gün boyunca içinde fazla hava olmayan ağzı kapalı bir kapta bekledi ve fazlaca hava devir daimi görmedi ise ve balada karıştırdıysanız kullanabilirsiniz.
ben daha once kilo vermek icin kullanıyordum. şimdi ise bu siteyi gordüm ve hamile kalabilmek icin oldugunu ogrendim peki ben bu macunu yersem kilo alırmıyım.yani hem hamile kalmak icin hem zayıflamak icin nasıl ayrı ayrı yapabilirim??
YanıtlaSilSadece çörek kotu kullanın.
YanıtlaSilsüreyya
YanıtlaSilmerhaba mustafa bey.
ben yine süreyya almanyadan.artik söylemek sorundayim ;)
Bu sayfayi yaklsik 5 haftadan beri sizin sayenisde tanidim vu buldum,ister inanin ister inanmayin,her gün bu sayfayi okuyorum hic bikmadan istekle okuyup daha fazla bilgi edinmeye salisiyorum,simdi sunu söylemek istiyorum bütün bu sayfalari hemen hemen okudugumda cogu abilerim ablalarim arkadaslar versayre bilgi almak istiyorlar bu da cok güzel,ama ben diyorumki su siteyi önce zaman ayirip okuyun cok okuyun cünki sorulara baktigimda nerdeyse hep ayni sorular soruluyor (ÖRNEGIN) Nasil cörek otunu tüketecegiz.mustafa bey bunu belli binkere yazmist ;)) günde 2 Gramm cineyerek veya ögütülerek.Burasi cok güzel bir sayfa mustafa bey,ede cok tsk gercekten,ama her seyin basi okumak,benim de mustafa bey,e sorum oldu,insanlarimiz biraz rahat olmaktan da geliyor.dedigim gibi cok güzel bir sayfa hazilanmis,ve mustafa bey ilk sayflarda nasil kullanilicagini gayet güzel anlayacak bicimde anlatmist,mustafa bey belki rahatzis etim tekrar artik söylek sorundaydim ;)
saygilarmla bütün abilerime ablalarima arkadaslara sifa diliyorum......süreyya
Ben çörekotunu yeni başladım yemeye çiyinerek ama midem çok yaniyo ve acıkiyorum hemen, kg vermek istiyorum ama inş daha çok kg almam. ne yapayim bilmiyorum?
YanıtlaSilGünde üç öğün tüketmeyi deneyin. Örneğin her öğün 200 tohum tanesi. Başlarda 100 tanede tüketebilirsiniz. Yemeden önce bir kaç bir şey atıştırırsanız yanmayı azaltır. Ayrıca zamanla bu yanma ortadan kalkar.
YanıtlaSilmerhabalar...sitenizle ve bilgilerinizle yeni tanışmanın sevincini ve geç kalmışlığın hüznünü birikte yaşıyorum. 3,5 yasındaki oğluma her sabah 1 tatlı kaşığı pekmezi aç karına veriyorum. yarın sabahtan itibaren pekmez macunun vermeyi düşünüyorum. ancak 1 tatlı kaşığı cokmu gelir yoksa 1 cay kaşığıyla başlarsam dahamı iyi olur.. teşekkür ederim ... Akif.
YanıtlaSilMerhaba Akif,
YanıtlaSilGünlük doz yazısında ve yorumlarında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Günlük sadece 100 tohum tanesi ile başlamanı önerebilirim. Tüketmeden hemen önce iyice öğütülmüş olmasına dikkat et. Macununu yapacaksanda uzun süreli yapma en fazla bir haftalık yap.
Yani günlük 100 tohum tüketecekse, 700 tohum tanesi ve 7 tatlı kaşığı pekmez ile bir macun yap ve bunu bir haftada tüketmesini sağla.
Geçmiş olsun dileklerimle...
?
YanıtlaSilMerhabalar..emziren annler için, anne sütünü artırmak amacıyla çörek otundan maximum faydayı nasıl sağlayabiliriz? Her gün düzenli 2 gr. öğütülmemiş çörek otu tohumunu çiğneyip yutarak mı, yoksa macun şeklinde tüketerek mi, veya başkaca bir yöntem var mıdır..? şimdiden cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler! kolay gelsin..!
YanıtlaSilHem çörek otu hemde bal kullanmanız daha zengin beslenmenize yardımcı olur.
YanıtlaSilmerhaba. corekotu bal karishimini yemekten sonra yenmesinde bir sakinca var mi? shimdiden teshekkurller.
YanıtlaSilBir sakıncası yok tüketebilirsiniz.
YanıtlaSilmerhabalar sitenizi yeni gördüm benim kızım 7 yaşında. iltahaplı bağırsak hastalığı şüphesi var. 3 aydır kortizon kullanıyor. dün çörek otu öğütüp küçük bir kavanoza koydum.yemeğine günlük 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde vermeye başlamıştım. ancak sitenizde öğütülmüşünün zararlı olduğunu okudum. bal ile macun yapmak istiyorum.hangi ölçülerde yapmam gerekiyor.yardımcı olabilirmisiniz? kortizon kullanırken bu macunu yemesinde bir zarar varmıdır acaba?
YanıtlaSilMacununuda fazla uzun süre kullanımlar için yapmayın. Örneğin bir haftalık yapın. Çocuğunuz için günlük 1 gram (300 tohum tanesi) olarak kullanabilirsiniz. Bir haftalık macun için de 7 gram çörek otu ve 7 çay veya tatlı kaşığı bal ile birlikte macun yapabilirsiniz. Bu karışımı da bir hafta içinde tüketmelisiniz. Geçmiş olsun dileklerimle. Yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden 1 saat sonra kadar verirseniz daha faydalı olur. En az 6 ay kadar kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle.
YanıtlaSilAyrıca çörek otunun birçok kaynakta herhangi bir ilaç ile etkileşime girmediği bildirilmektedir. Ancak yinede gerekli uyarıları, uyarılar yazısında bulabilirsiniz.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBen 850 gr bala (1kg lık cam kavanozdaki)200 gr çörek otunu karabiber öğtme makinasında 5 saat süren bir çaba sonucu öğüttüm ve karıştırdım(2 kg lık cam kavanozda tahta kaşık ile). Sonra bu karışımı 3 gün güneş görmeyen kapalı dolap içinde beklettim. Silikon macun gibi yoğun bir hal aldı. Her sabah 1 çay kaşığı aç karnına yiyorum. Reflüm var ve yanmayı azalttı. Benim sorum bu karışım oldukça fazla oldu, tüketmem aylar sürecek. Bekletirken ne yapmalıyım? Bu karışım ne kadar süre bozulmadan dayanır? Not: Tadı gerçekten çok kötü, sabahları zorla yiyorum.
Merhaba Emre,
YanıtlaSil1 tatlı kaşığıda tüketebilirsiniz. Bu kadar fazla hazırlamasanız daha iyi olurdu. 200 gr çörek otu olduğuna göre bunu ancak 2,5 - 3 arasında bitirebilirsiniz.
Bekletirken serin bir yerde bekletin ve hava ile irtibatını oldukça azaltın. Mümkünse 1 ay sonra yeniden bir macun hazırlayın. Ve bu macun en fazla 1 - 2 hafta kullanılabilecek miktarda olsun.
Selamun aleyküm. Bende diyabet var.300 den aşağı düşmüyor.Beş yıldır Diaformin tablet kullanıyorum.Çörek tohumuna da yeni başladım.Çiğneyerek tüketiyorum.Diaforminle beraber alınmasında bir sakınca olur mu? Yorum ve cevapların hepsini okuyamadım da..Abidin
YanıtlaSilAleykümselam,
YanıtlaSilTam bir bilgim yok ancak bahsettiğiniz ilaç kan şekerini düşürücü bir ilaç. Çörek otu da kan şekerini düşürür ve ikisini bir arada kullanırsanız kan şekeriniz çok çok daha aşağıya düşebilir. Ancak düzenli olarak kan şekerinizi kontrol ederek kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
merhaba,benim sorum shoyle: ben kasim ayinda chorekotuya bashladim,aralik ayinda 10-20 gun chorekotuya ara verdim,ocakda yeniden bashladim duzenli kullanmaya. bildigim kadariyla 6 ay devamli kullanmak gerek,shimdi ben kasim ayini dami hesaplayayim? yoksa ocak ayindan 6 ay mi hesaplayayim? ilginc soru oldu ama fazla kullanirsam sorun teshkil eder die dusundum,her ihtimali dusunerek,en iyisi size sorayim dedim.chok tesekkurler .
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilKasım ayının kaçında başladınız ve kaç gün kullandınız. Aralık ayında 10 gün mü ara verdiniz yoksa 20 gün mü yada kaç gün? Ocakta yeniden başladıysanız Ocağın kaçında başladınız? Son olarak önünüzdeki 6 ay içinde yine 10 - 20 gün ara verecek misiniz? Ayrıca madem ocakta yeniden başladınız soruyu neden nisanın sonunda soruyorsunuz? Ve neden bir isim yazmadınız? :)
Şaka bir yana hiç önemi yok. Önemli olan günlük olarak 2 gram (biraz fazla biraz az da olabilir) ve süre olarak da en az 6 ay kullanmalısınız.
Dilerseniz ve istediğiniz faydayı henüz göremediyseniz devam edebilirsiniz. Bir ömür boyu bile kullanabilirsiniz. Ancak bir seneye yakın kullandıktan sonra 1 ay kadar ara verirseniz iyi olur.
Kısacası önemli düzenli olarak uzun süre kullanmaktır. Arada boşluklar olması pek önemli olmasa da yinede olmasa iyi olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun dileklerimle..
ishte 1 ay ara verilcek ya,ondan soruyorum,kasimdan hesaplarsam mayisda 1 ay ara vermem lazim,ocaktan hesaplarsam isem temmuzda.aslinda komik soru oldu ama,biraz detayci insanim :$ :) chok tesekkurler.chok faydaniz dokunuyor bilgilerle.
YanıtlaSiliyi günler, annem gut hastası ayrıca kalp ve yüksek tansiyonu var, 1 yemek kaşığı çörek otunu havanda dövüp 2 yemek kaşığı bal ile karıştırdık ve ağzı kapalı cam kaba koyduk ve günlük 1 çay kaşığı yiyor. bunun bir sakıncası varmı? Allah razı olsun
YanıtlaSilSakıncası yok. Bu şekilde az az yapın. Çok miktarda macun yapıp uzun süre bekletmeyin. Geçmiş olsun dileklerimle.
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilakdeniz anemisi için nasıl kullanmalıyız bilgi verirseniz çok sevinirim.bilgileriniz için şimdiden çok tşk.ederim.
Merhaba,
SilÇörek otu ve akdeniz anemisi üzerine bir çalışma varmı diye ufak bir araştırma yaptım ancak bir neticeye ulaşamadım. Sanırım ciddi ölümcül bir hastalık olmadığı için böyle bir çalışma yapılmamış. Ancak bu kullanamazsınız anlamına gelmiyor tabiki.
Her zaman dediğim gibi günlük 2 gram mümkünse çiğneyerek değilse günlük öğüterek düzenli olarak kullanın. En az 6 ay kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle..
merhaba
YanıtlaSilAkdeniz anemisi için verdiğiniz bilgilerle bizi aydınlattığınız için çok tşk.ederim.
saygılar
Merhaba
YanıtlaSilBenim babam şeker ve tansiyon hastası,70 yaşında faydası olurmu acaba
Şeker ve tansiyonu yüksek mi?
Silmrb;
YanıtlaSilsitenizdeki pek çok kullanım şekline ve dozuna baktım fakat ben zayıflamamama yardımcı olması için nasıl ve ne kadar tüketmem gerektiğini bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim...
Merhaba ben 10 yılı aşkındır romatoid artit hastasıyım. 10 kg bala çekilmiş 100gr çörekotu, 100 gr ısırgan tohumu sabah aç karnına bir tatlı kaşığı kullanıyorum. Sabah özellikle el parmaklarımda ağrı ve acı oluyo, kullanınca geçtiğini hissediyorum. Bu karışım Doğru mudur? Hamile kaldığımı öğrenince bırakmalı mıyım? Bir de 3 gün 3 gece ay ve yıldız için dışarıda ağzı açık mı bekleyecek. Evde bile peçete koyup kavanozun kapağını kapatmazsam karıncalar içine doluyo. Yani ağzı açık dışarıda olmaz. Teşk. ederim. A.E.O
YanıtlaSilMerhaba Kezban,
YanıtlaSilSadece çörek otu konusunda yardımcı olabileceğimi bilmenizi isterim. 10 kg. bal için 100 gram çörek otu az gibi geldi. Günlük "2 gram" yani ortalama 600 "adet" çörek otu tohumu "tanesi" tüketecek şekilde hazırlamalısınız.
Evet hamile iken çörek otu kullanmayın. Bekletme konusuna gelince pek de önemli değil. Zaten siz karışımı bitirene kadar karışım yeteri kadar beklemiş olacaktır. Geçmiş olsun dileklerimle..
Selamun aleyküm ..
YanıtlaSilYardimci olursaniz cok ama cokk sevinirim ben cok büyük bi sivilce sorunu yasiyorum okadar cok krem hap kullandimki gidiyolar ama bi süre sonra tekrar geliyor son dönemlerdede hic gitmemeye basladilar cörek otunu nasil kullanabilirim .. su ile krem haline getirin yaziyo tmm onu anladim ama yüzümde ne kadar beklicek sonra yikamam gerek mi vede günde kac defa ..
bide yüzümde sivilce izi kalsin istemiyorum
lütfen yardimci olursaniz duaciniz olurum :(
Aleykümselam,
SilÇörek otunun en etkin ve birçok hastalık için kullanım şekli günde 2 gram çiğneyerek tüketmektir. Bu vücudunuzdaki düzensizliği zamanla ortadan kaldırır. Bu işlemi hızlandırmak içinde harici olarak yani kremini sürerek kullanabilirsiniz.
Sorunuza gelince kremini günde 1 kere uygulamanız ve yarım saat kadar beklemeniz yeterli.
Ancak unutmayın çörek otunun etki etmesi biraz zaman alabilir en az bir-iki ay kullanmanızı öneririm. Merak etmeyin aşırı dozlarda kullanmadığınız sürece hiçbir yan etkisi de olmaz.
Kısa zamanda şifa bulmanız dualarıyla, hoşçakalın.
Allah razı olsun İnşaALLAH :)
YanıtlaSilSelamun Aleyküm ben iki gündür yemekten sonra ballı macun karışımını yiyorum ilk gün tatlı kaşığıyla yedim midem de yanma ve bi ağırlık hissettim , bugün ise çay kaşığı ile yedim midem de aynı etkiyi tekrar yaptı :(
YanıtlaSilÇok sevinmiştim kilo alabileceğim diye ama mide çıktı başıma normal de hiç bi mide rahatsızlığım yok acaba bu neden böyle olmuş olabilir .. Yarım kilo bala 150 gram falan çörek otu kattım
Aleykümselam,
SilBöyle bir etki pek olası değil. Çörek otu gayet güvenlidir. Bazen "tadından" dolayı yanma ve bulantı gibi etkilere de neden olsa da bu bir kaç gün içinde geçer. İlginç. Psikolojik de olabilir çünkü yiyince bir beklentiye giriyorsunuz ve vücudunuzu dinliyorsunuz. Balın ve çörek otunun kalitesi ve kullanım ve saklama koşulları da önemlidir.
Macunu buzdolabında mı bekletmeliyim acaba ?
YanıtlaSilAlmanya da yaşıyorum burası öyle çok sıcak değil :( macun dışarda beklesede bişey olmaz diye düşünüyorum .. Çörek otunu trden getirmiştim bi yıl falan oldu acaba bayatlamış olabilir mi ?
İnşaALLAH dediğiniz gibidir ..
Çörek otunu yemekten sonra balsız yesem yinede kilo alır mıyım ?
Çok uzun süre bekletmezseniz dışarıda bekleyebilir. Uzun süreli macununu hazılamayın. En fazla 2 haftalık macun yapın.
SilPaketi açılmadıysa son kullanma süresine kadar saklayabilirsiniz. Ancak paketi açık bekletiyse belki rutubetlenme vb. sebeplerle bayatlamış olabilir.
Çörek otu kullanmaya başladığınızda her zamankinden biraz daha zengin beslenmiş olursunuz. Ayrıca vücudunuzdaki bir düzensizlik sebebi ile zayıfsanız bu düzensizliği gidererek kilo almanıza yardımcı olur. Aç karnına iştah kapattığı için tor karnına kullanmanızı öneriyoruz.
Hmm peki çok saolsun (:
YanıtlaSilBu arada hakkınızıda helal edin çok soru sordum ..
Allah razı olsun
ben aktardan aldığım çörek otunu evde çekecek bir robotum olmadığı için çektirip hemen poşetledim ve buzdolabına koydum hergün bi çay kaşığı alerjik astım olan 2 yaşındaki kızıma yediriyorum.öksürük ve nefes darlığı gözle görülür şekilde azaldı aynı zamanda burun tıkanıklığı ve akıntısı vardı oda kayboldu.ben muz, bal, süt,çörek otu tozu karıştırıp veriyorum.kızım başka türlü yemiyo. şimdi okuduklarımla öğütülmüş olan çörek otunun yağlarının uçtunu ve bu şekilde zararlı olduğunu öğrendim acaba buz dolabında poşet içinde olması onu muhafaza eder mi yoksa atmalımıyım
YanıtlaSilÖğütüldükten sonra havayla (oksijenle) uzun süre etkileşim halinde beklediğinde değerli yağlar oksitlenmeye başlayıp faydasını yitiriyor bu süre daha da uzarsa zararlı hale geliyor. Bu yüzden günlük öğütülmesini tavsiye ederim. Mümkünse bir kahve öğütme robotu temin edin ve günlük olarak öğütün bu şekilde daha çok faydasını görürsünüz.
SilHocam ben ancak yoğurtla yiyebiliyorum. Ancak onuda tavsiye etmiyorlar. Diğer şekilde neredeyse kusuyorum. (Birkere kustum)
YanıtlaSilNe önerirsiniz.
Günlük 2 gram tohumu yanınıza alın, çekirdek yer gibi azar azar tüketmeyi deneyin. Güne yayın.
SilBenim midemden yanma şikayetim var. Çörek otunun buna faydası olur mu? Bi de burada okuduğum kadarıyla midesi sağlam olanın bile içince mide yanma şikayeti olmuş. Nasıl kullanmalıyım ki bana şifa olsun. Şimdiden teşekkürler.
YanıtlaSilErhan
Olur tabiki. Mideniz hassas ise günlük tükeceğiniz miktarı sabahtan yanınıza alın. Ve güne yayarak 3'er 5'er, sanki çekirdek yermiş gibi tüketin. Bu şekilde midenize yüklenmemiş olursunuz.
SilMERHABALAR BİR SORUM OLACAKTI ŞİMDİ BU MARKETLERDE BİZİM PASTALAR İÇİN ALDIĞIMIZ PAKET ÇÖREK OTUNU MU YİYCEZ TOHUMU BAŞKA BİŞEYMİ ANALAYAMDM...
YanıtlaSilEvet o.
SilBenim eşimin vücudun da mantar var ballı çörek otunun faydası olurmu olmazsa faydası olacak birşey önerirmisiniz lütfen zor durumdayız.
YanıtlaSilS.a mustafa bey benim tiroit bezimde nodullerim var dr ameliyat istedi ben korktugum icin olamiyorum corek otunun bana faydasi olur mu
YanıtlaSilAleykümselam,
SilTabi ki faydası olur. Durumunuz acil müdahale gerektirmiyorsa doktorunuz size ameliyat için 3 - 5 ay zaman tanıyabiliyorsa mutlaka kullanmanızı öneririm. Ameliyat olsanızda kullanmanızı öneririm. Düzenli olarak günlük 2 gram ve mutlaka çiğneyerek. Ayrıca etkisini 2. aydan itibaren görmeye başlarsınız ve fayda görebilmeniz için en az 6 ay kullanmalısınız. Kullanında... Çörek otu kullanırken durumunuzun daha da kötüye gitmeyeceğini bilmenizi isterim. Hissetsenizde hissetmesenizde hergün daha iyi olacaksınız. Geçmiş olsun dileklerimle..
Ahmet merhaba corekotubal karisimi ustu tulbentle urtulerek ucgun ucgece ayi ve yildizlari gorecek seklinde bekletin diye yazmissiniz tulbentle ortuldugu icin yagiazalmazmi zararr gorurmu
YanıtlaSilMerhaba Ahmet,
SilEvet eski bir tarifte bu şekilde geçtiği için sürede kısa olduğu için bu şekilde yazmakta bir mahzur görmedim. Bal ile karıştığı için pek zarar görmez, bal onun havayla olan etkileşimini keser.
şlk
YanıtlaSilmerhaba benim çam ve polene alerjim var.ilkbahar başlangıcından yaz bitimine kadar ilaç kullanıyorum.bu karışım rahatsızlığıma iyi gelirmi.şimdiden teşekkürler..
YanıtlaSilSadece çörek otu tohumu kullanmayı deneyin. Günlük 2 gram en az 6 ay.
SilIyi gunler ben hem kilo almak istiyorum hem de bazi hastaliklarim var, hem kilo almak hem de gunluk dozu aşmamak icin ne yapabilirim nasil yemem ne zaman ne kadar yemem gerekiyor emekleriniz icin Teşekkürler birde sabah yemekten once 2 gr yemeyi denedim yiyemedim mutlaka ac karnina mi yemek gerek
YanıtlaSilAç karnına yerseniz iştahınız kapanır ve kilo alamazsınız. Tok karnına yemeyi deneyin. Yemeklerden sonra gram kadar ama mutlaka çiğneyerek tüketin.
Silsarkoidoz hastasıyım ne ölçüde ve hangi malzemeyle karıştırayım bir cevap alabilirsem çok sevinirim
YanıtlaSilGünlük 2 gram tohumunu kadar çiğneyerek tüketin, düzenli olarak balın sizde nasıl bir etki meydana getireceğinden emin değilim.
Silmerhaba
YanıtlaSilhepatit b taşıyıcısıyım, karaciğerimi korumak istiyorum. bal ile karıştırıp sabahları tüketmek istiyorum. yada direk çörek otunu çiğneyerek tüketebilrmiyim? nekadar tükmemeliyim...
Merhaba Özgül, direk olarak çiğneyerek tüketebilirsiniz günlük 2 gram. Sitede gezindiğiniz takdirde daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
SilIyi akşamlar hayırlı Kandiller.Bende 15 seneden beri genital mantar var.Doktorların verdiği fitil ve kremler kaşıntıyı geçiriyor dindiriyor ve bir müddet sonra tekrar kaşıntı başlıyor.Bir türlü vajinal mantar kaşıntısından kurtulamıyorum.Çörek otu yağı vajina içine enjekte edilirse kaşıntıyı yok edermi.Çörekotu yağı genital bölgeye nasıl uygulanıyor.Hocam aydınlata bilirseniz çok memnun olurum.Iyi akşamlar
YanıtlaSilselam çörek otunun cilde nasıl uygulandığını söyleye bilir misiniz lütfen
YanıtlaSilbiz sizden faydalanmak istesek bize yardımcı ollurmusunuz.
YanıtlaSilbiz sizden faydalanmak istesek bize yardımcı ollurmusunuz.
YanıtlaSilmraba kilo almak icin ogutulmus cirek otunu bal ile kristirio bi
YanıtlaSilkavanoza mi koyalim yilim yoksa hergin bi kadik bala karistiripmi yiyelim
orasini pek anlamadim
Hergün için ayrı ayrı öğütüp bal ile karıştırarak yerseniz daha faydalı olur. Ama balı mutlaka kullanın ve tok karna tüketin.
SilHepatit B ve C hastalari corek otunu nasil kullanmali?Peygamberimizin hadisinden yola cikarak bu hastaliklara karsida sifasi vardir muhakkak.ac karninami yemek lazim cignemek en iyi yontem sanirim ama mide yanmasi yapiyor.cevabinizi bekliyorum tesekkurler
YanıtlaSilEvet var. Arama yapmış mıydınız sitede?
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmerhaba bir hafta çörek otu aç karnıma çiğneyerek yedim zayıflamak için ama çok midemi bulandırdı şu an görünce bile midem bulanıyor ama yemekte istiyorum zayıflamak için nasıl olacak yardımcı olurmusunuz hergün öğüttürmekte mümkün olmaz
YanıtlaSilMerhaba Meltem,
SilFaydasını görebilmek için malesefki ya çiğneyerek yada hergün öğüterek tüketmelisin. Çiğnemeden yutarsan çörek otu sindirim sisteminden geçerken sindirilemez ve neredeyse hiçbir değişime uğramaz.
Bir elektrikli kahve öğütücü temin edebilirsen bunu kolaylıkla yapabilirsin kendin. Veya havanda da dövebilirsin.
ben de çörek otunu 3 aydır yiyorum faydasını çok gördüm. hiç grip olmadım, midem gaz üretiyordu o da bitmek üzere, saçlarım gürleşti, cildim prüzsüzleşti, her gün kendimi dinç hissediyorum, bağırsak problemim vardı o da bitmek üzere, uykumu iyi almaya başladım, psikolojikmen de çok rahatladım, bir de zihinsel olarak daha pozitif olmaya başladım ve sinirlilik halimden eser kalmadı. Çörekotunu sabırla hergün bir çay kaşığı şeklinde tüketiyorum. En az 6 ay tüketeceğim.
YanıtlaSilTeşekkürler Enes, bizlerle deneyimlerini paylaştığın için. Bu olumlu deneyimlerin diğer kullanıcılarında şevkini artıracaktır.
SilMerhaba ben corekotunu 2 Gundur kullaniyorum tohumu ezip balla karistiryorum baş dönmesi,kulak cinlamasi,kaygi bozukluğu,böbrek tasi problemlerim var faydasini ne kadar surede görürüm,Günde ne olcude kullanmaliyim.Şimdiden tesekkurler
YanıtlaSilMerhaba Sibel,
SilEn az 2 ay, günde 2 gram olarak ezerek aynı şekilde kullanmalısın. Tavsiyem 6 ay olarak kullanman. Tam olarak faydasını ne zaman göreceğin hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değil ama 2 ayda faydalı etkilerini görmeye başlayacağını düşünüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle..
Merhaba ben yilmaz. yillardir astim hastasiyim. Çörek otu nu soguk sıkım keçi boynuzu özüyle karistirip kullanirsam fayda veya yan etkisi gibi bi durum olur mu? Simdiden tesekkur ederim...
YanıtlaSilMerhaba Yılmaz,
SilÇörek otu haricindeki diğer bitkilerin düzenli olarak veya çörek otu ile birlikte düzenli olarak kullanımı hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Büyük ihtimalle bir zararı olacağını düşünmüyorum ancak kesin birşey söyleyemem. Eğer ikisinide kullanmayı düşünüyorsanız farklı zamanlarda kullanmayı deneyin. Birini sabah birini akşam.
Ayrıca aşağıda linkini paylaştığım iki deneyde çörek otu astıma karşı faydalı bulunmuş. Tavsiyem çörek otunu tohum olarak ve çiğneyerek tüketmeniz. Uzun süre çiğnemeniz, çiğnediğinizi ağzınızda bekleterek, ağzınızdan nefes alıp burnunuzdan vermeniz. 3 - 5 dakika sonra da yutabilirsiniz. Bundan amaç çörek otunun uçucu bileşiklerinin astımlı hava yollarına daha hızlı etki edebilmesi. Rabbimin kısa zamanda şifaya kavuşturması dilekleriyle..
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20149611
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17868210
Merhaba benim annem Hb bağlı siroz hastası karaciğer küçülmüş durumda kullandığı ilacın yan etkisinden dolayı böbrek yetmezliği başlamış ve safra kesesinde de taş var BİM marketten çam balı aldım 500gr 100gr çekilmiş çörek otu ile karistirdim her gün sabah akşam 1cay kaşığı yediriyorum acaba yaptığım dogrumu tansiyesi olan varmı cvp bekliyorum
YanıtlaSilMerhaba fazlı,
SilBilerek mi aldın bilmiyorum ancak çambalı normal çiçek balından farklıdır. Öncelikle bunu bilmeni isterim. Annenin düzenli olarak bal tüketmesinde bir sakınca yoksa çiçek balını çörek otu ile birlikte kullanabilirsin (kaliteli ve bilindik bir markanın çiçek balı ile).
Çörek otu düzenli olarak kullanılabilen en güvenli bitkilerdendir ve aynı zamanda bir gıdadır ancak sakıncası olup olmayacağı konusunda en nihai garantiyi ancak doktorundan öğrenebilirsin.
Benim tavsiyem çiğneyerek tüketebiliyorsa günlük 2 gram çiğneyerek tüketsin taze taze veya günlük olarak öğütün. Çünkü öğütülüp çok beklerse faydası azalır.
Geçmiş olsun dileklerimle. İnşallah Rabbim kısa zamanda şifaya kavuşturur.
Bi yerde okumuştum kullanıp şifa bulan birisi paylaşmış cam bali ile karışımıni dişleri kendi orijinal diş değil cigneyemez onun yerine yağını bal ile karıştırıp versek olurmu
SilOlur. Güvenilir bir firmanın yağını kullanmayı deneyin. Mümkünse bir eczaneden temin edin.
SilHer seferinde bi cay kaşığı çörek otu yagi bir cay kaşığı da bal mi karıştırıp yemesi mi faydalı yoksa önceden hazırlanmış çörek otu yağı bal karışımı mi faydalı kafam o kadar çok karışık ki emin olamiyorum hep kafamda öyle mi yapsaydim böyle mi yapsaydim çünkü herkes yorumlarda farklı şekilde kullanarak şifa bulduğunu söylüyor haliyle bende en doğrusunu yapmaya calisiyorum. Mesala bi hocadan duydum 41adet çörek otu nu bi bez arasında döverek bal ile karıştırıldığında faydalı oluyormuş
SilGünlük 2 gram kadar tüketmeli. Yani 1 çay kaşığı yağ verseniz yeterli olur. Bal ile karıştırmanıza gerek yok. Ayrı ayrı verseniz olur. Mesela bir öğün bal başka öğün çörek otu yağı gibi. Yağını mümkün mertebe aç karına öğünden 1 saat kadar önce alırsa iyi olur. Sonrasında hemen yemek yemesin. Çörek otunun başka bir gıdayla etkileşme ihtimalini ortadan kaldırmak için söylüyorum. Aynı şekilde ilaçlarından da uzak bir öğünde alsın çörek otu yağını.
SilLalegül TV de reklami yapılıyor çörek otu yagi kapsülü diye acaba sağlıklı mi tavsiye eder misiniz
YanıtlaSilBen sadece kullanmanızı tavsiye edebilirim, bir ürünün iyi olup olmadığı hakkında bir şeyler söyleyebilmek için ürünü analiz etmek gerekir.
SilTeşekkür ederim
YanıtlaSilçörekotu çekme makinesi lazım nerde bulabilriz 100 gramlıkçekim yapabilecek makine ?
YanıtlaSilküçük kahve öğütme makinaları var...ben geçen gün aldım...çörek otu öğütmek için aldım.gayet güzel
YanıtlaSilMustafa bu macunu yaptım...400 gr süzme bala 80 gr çörek otunu öğütür öğütmez ilave edip karıştırdım ve 3 gün 3 gece bekledi...benim çocuk 6,5 yaşında...hergün bir tatlı kaşığı veriyorum uygundur değilmi?
YanıtlaSilDolu 1 çay kaşığı ile başlayın faydasını göremezseniz 1 tatlı kaşığına çıkarsınız.
SilGeçen ay x markalı bir çörek otu aldım şamdan ithal edilmiştir yazıyodu arkasında ve çok acımsı geldi bana...bu şekilde tükettik...bu ay farklı bir marka çörek otu aldım türkiye menşeli fakat tadı çok hafif geldi diğerine göre...hangisi makbuldür acaba?
YanıtlaSilBunun için yağın analiz edilmesi gerekli. Türkiye'de ismi bilinen ve güvenilen bir firmadan temin etmenizi tavsiye ederim.
Silmerhaba ben çörek otu ve bal karışımını ilk defa kullanacağım.karışımdaki bal süzme olması mı gerekir? Sepet balı ile de karışım yapılabilir mi?
YanıtlaSilKastınız petekli bal ile olabilir evet.
YanıtlaSilİyi günler. Bi sorum vardı. Çörek otunun bal ile karışımı hangi sıcaklıkda bekletilmeli? Bi de ayı ve yıldızları görecek şekilde neresi. Sonbaharda ay ve yıldız pek gözükmez
YanıtlaSilSerin bir yer olabilir. En serin odanızın zeminine koymayı deneyebilirsiniz. Bir odanın en serin yeri zeminidir. Ay ve yıldızlar konusu ise eski bir tariften alıntıdır. Mümkünse öyle yapabilirsiniz mümkün değilse kapalı bir yerde olabilir.
SilMerhaba 250qr bal 50 qr corekotu karishimi hazirladim Gunesh gormeyen yerde dolapta sakladim Uzeri kopuklenmish gibi oldu bu normalmi? Agzi kapali kavanozda sakladim Ilk defa kullnicaz 4-7 yashindaki cocuklarima da vermek istiyorum bu macundan Kendim ne kadar tuketmeliyim? Cocuklara kac kashik vermeliyim? Onceden teshekkurler
YanıtlaSilNormal. Çörek otunu bala karıştırdığınız zaman çörek otu ile birlikte havada balın içine girer. Bu hava bekleyen macun içinde zamanla yukarı çıkar kabarcık oluşturur aynı zamanda çörek otu da yukarı çıkar.
Silselamun aleyküm hocam ben kilo almak istiyorum hergün 3 defa bir cay kasığı silme cörek otunu yemeklerden sonra mı tüketmemiz gerekiyor .yoksa yarım cay kasığı mı .miktar nasıl ayarlancak
YanıtlaSilkolay gelsin, ben şimdi çörek otunu döverek pekmez tahin karışımını yaptım. gastritim var ve yıllardır haftada bi kaç kez aç karnına ilaç alıyorum almadığım zaman aşırı yanma ve istifar oluyor. benim sormak istediğm soru yapmış olduğum macun bir kavanoz yani bi kaç ay bitmeyecek gibi duruyor. serin bi yerde muhafaza edeceğim. bu karışım bozulurmu. ikini sorum ise nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz
YanıtlaSilHemen bitmeyecek gibiyse, yapabiliyorsanız küçük pet bardaklara haftalık haftalık ayırın ağızlarını bir streç film ile kapatıp buzlukta dondurun, sonra her hafta bir bardağı eridikten sonra tüketin. Çörek otu ezildikten sonra uzun süre dayanmayabilir. Bu karışımdan günlük tüketebiliyorsanız aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketemezseniz yemeklerden 1,5 - 2 saat sonra tüketin. Geçmiş olsun dileklerimle..
YanıtlaSilMerhaba ,
YanıtlaSilBenim genital siğil problemim var burdan edindiğim bilgilerden dolayı 2 hafta dır çörek otu bal karışımı sabah bir tatlı kaşıgı tüketiyorum. Macun yapsam daha mı etkili olur aynı mıdır ?
Hayırlı günler. Bağırsak emilim bozukluğu var. Ve vücudumda yoğun miktarda titanyum di-oksit maddesi birikmiş inşaallah şifa olacaktır.
YanıtlaSilBalla birlikte aktara gidip az miktarda balı hava almaması için öğütür öğütmez yüzeyini kaplayacak şekilde bal katmayı düşündüm. Uygun olur mu sizce?
bir de bu 3 gece ay yıldız görme meselesinin hikmeti nedir biraz acar mısınız? Balkonda mi beklemeli ve şart mı?
Uygundur. 3 gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilmesi eskilere ait bir tariftir. Neden gerekli olduğunu tam olarak öğrenemedim ve sadece vardır eskilerin bir bildiği diyebilirim. Siz mümkünse bu şekilde uygulayın mümkün değilsede serin bir yerde bekletin. Şifa bulmanız dilekleriyle..
Silmerhaba ben kilo almak icin bal ve corek otunu karistrdim ama ogutmeden karistrdim etki edermi yinede
YanıtlaSilTam olarak etki etmez. Çörek otunu öğütülmezse veya çiğnenmezse sindirilemez. Yaptığınız karışımı tüketirken çörek otunu çiğneyin.
Silama cignedigimde olur demi yoksa geniden mi yapmaliyim
Silmerhaba benim sorum olacakti yurtdisinda yasiyoruz türk marketlerde satiyorlar ögütülmemis ve ögütülmüs hangisini almamizi tavsiye edersiniz
YanıtlaSilÇörekotu yağını balla tarçınla katıştırıp yersem bir zararı olurmu çörekotu tanesini yiyemiyorumda
YanıtlaSilOlur
SilMerhaba.azerbaycan dan yaziyorum. 6 yasli Kizim var ve 16 kq boyu da kisa yasidlarindan cok kucuk. Ona balli macunu vermek istiyorum. Ise yararmi? Lutfen cevaplayin. Fazla param yok hekim hekim gezdireyim. Corek otu nun her dede sifa olduguna inaniyorum. Denemek istiyorum
SilSorumu yayınladığıniz icin tesekkurler .cevabi okumak icin gelicem siteye yine. Ve faydasını gorursem yazicam in se allah.kilo almak icin kizima o macunu kullansam yetermi? Evimde tam orqanik)) fındık, ceviz sarimsak var.olari da nasil kullana bilirim? Kizimin basiklik sistemi duzene otursun ve kilosu yerine gelsin yemek secmesin
YanıtlaSilMerhaba,
SilÖncelikle çocuğunuzu en azından mümkünse bir devlet hastanesinde muayene ettirmenizin ve kan tahlili yaptırmanızın yerinde olacağını düşünüyorum. Çünkü vücudunda eksik veya fazla olan mineral veya vitaminler olabilir. Kilo alamamasına neden olan bir düzensizlik olabilir. Öncelikle bunu bilmek daha iyi olur.
Ayrıca belki çocuğunuzun bu zayıflığı normal olması gereken halidir. Eğer hasta gibi görünmüyorsa tabi.
Yinede bu macunu denemek istiyorum derseniz tabiki kullanabilirsiniz. Çörek otu aç karnına yendiğinde zayıflatır ve iştah kapatır. Bu yüzden çocuğunuza ballı macun yaparak tok karnına vermelisiniz. Günde bir kere 1 çay kaşığı kadar macundan verebilirsiniz. Tavsiyem akşam yemeğinden sonra vermeniz.
Sadece çörek otu olarak verirseniz günlük 1 gram yaklaşık 200 - 250 tohum tanesi kadar verebilirsiniz. Fazla fazla vermeniz daha fazla fayda sağlamaz, zararlı bile olabilir. Bu yüzden söylediğim miktardan fazla vermeyin.
Eğer vücudundaki herhangi bir düzensizlik sebebiyle kilo alamıyorsa çörek otu macunu zamanla bu düzensizliği ortadan kaldırır ve kilo almasına yardımcı olur.
Ancak dediğim gibi belki bu zayıflığı onun normal kilosu. Mümkünse bir doktora gösterin ve tahlil yaptırın. Yetişkinlerin kullanması gereken başka bitkisel ilaçlar vermeyin. Günlük 10-15 fındık, 1 ceviz tüketsin. Haftada birgün yağda kızarmış 2-3 diş sarımsak verebilirsiniz ayrıca daha fazla yapıp sizde tüketebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Çocuğunuzun fayda bulması dilek ve dualarıyla hoşçakalın.
Cook cook tesekkur ederim. Cok yardimci oldunuz. Doktoro goturdugumde sadece istah acici ilaclar veriyordu. Iki yasinda kalbinden ameliyat olmusdu dediyine gore o yuzden Boyle kalmiyorum boyu. Acikcasi çek guvendiyim doktor yok. Bir tane buldum onun da giris ucreti cok pahali. Tahlil filan derken gucum y etmez. Tabii ki ireli de imkanim oldugu zaman doktora goturucem. Simdi okula basladi. Ve okuldan da zorlaniyor. Hem de cok hastalaniyor o yuzden bu macunu en azindan simdilik Denemek istedim. Ne kadar sure uyqulayim macunu ve o macunu buzdolabindami saklayim ne kadar sure bozulmaz. Bir de cay kasigi en kucuk kasiginizmi? Sizde bi de tatli kasigi oluyor bizdi cay ve yemek cay kasigimiz var. Bide corek otu nun kalitelisini nasil an larim. ?Daha buyuk ve parlaq olanlari almayi dusunuyorum. Acikcasi yorumumu bu kadar cabuk ve detayli cevapliyacaginizi dusunmemisdim. Tesekkur ederim. En guzel duam size :Allah razi olsun. Kullanip etkisini gorursem yazicam in se allah.yazımda yalnislar olduysa ozu dilerim. Dilinizi bildiyim kadariyla yazdim
SilBen yorumlari tekrar okudum da.macunu bir iki haftalik yapmak tavasiye olunmuş. Ben de oylemi yapiyim? Girdim corek otu aldim geldim. Fakat hangisi iyi oldugunu bilmediyimden pahalisini aldim:) 40 qramlıq paketlerde.ben simdi her paketi 200qramlik bala katib oyle yapmayi dusunuyorum. Bir de iki ay kullanmayi.dogrumu dusunuyorum?bu gun yapicam in se allah
YanıtlaSilEvet doğru. Macunu az az yapın bitince tekrar yapın. Kaşık olarak evet en küçük kaşığımız çay kaşığı, tatlı kaşığı değil. 2 - 3 ay kullanın, hem aynı zamanda zengin beslenmiş olur kızınız macunla.
SilDualarınız için teşekkür ederim. Allah sizden de razı olsun.
Biliyorum cok soru soruyorum amma Rica ederim cevap yazin. Kahfe makinam yokdu arkadasuma verdim corekotunu ve bali o ovutdu katdi Bala bana verdi. Siyah ve Kati macun olmus azima aldim un gibi ovutulmemisdi biraz azimda ciyneyecek gibi kirintilar geliyordu. Ben ciynerim de kizim onu ciyniyemez zaten azina alib direk su iciyor. Faydasi olurmu acaba? Oyle oyutmek normalmi? Kahve makinasinda ogutdu
YanıtlaSilNormal çokda un gibi olmasına gerek yok. Ancak taneler bütün bütün olmasın. Bütün yutarsa sindiremez. En azından tohum birkaç parçaya bölündüyse yeterli.
SilCogu ogutulmusdu o kirintilarin da bakdim uzeri beyazdi
SilYani beyaz yeri Siyah yerinden ayrilmis .onumber kac hafta verirsem ozelliyi itmez, bozulmaz yani.doru 200qr balla yapdim yine de bana fazla geldi cunki cocuk gunde 1 tatli kasik tuketiyor. Siz bana onu maksimum kac gun sakliya bilirim onu soylesez iyi olurdu. Ben hesapliyim da bitmicekse Ben de tuketiyim ziyan olmasin
2 hafta kadar kullanabilirsiniz.
SilO iki haftadan cok gider bence en cok iki haftami sakliyim? Bi de uzerine beyaz kopuk oluyor her seferinde karisdirip oyle veriyorum. Bu gun 3cu gun oldu. Allahin iznile cok inaniyorum corek otu iyi gelir diye. Bu sitede emeyi gecen her kese tesekkurler
SilKolay kolay bozulmaz ancak tazeliği, özelliği dolayısıyla faydası azalır. Haftalık yaparsanız en güzeli. Köpük karıştırınca içine giren hava kabarcıklarının zamanla yüzeye çıkmasıyla olur. Çok karıştırmayın. Ağzı kapalı kavanozdaysa eğer, çocuğunuza verince kavanozu ters koyun, yaklaşık 12 saat sonra düz koyun çocuğuna tekrar verinceye kadar çörek otu yüzeye çıkar. Çok karıştırıp içine hava doldurmayın. Çörek otu havayla fazla temas ederse özeliliğini yitirir.
SilTesekkur ederim bi seyi anlamadim yuzeye ciktigi hissesinimi vericem cocuga Ben yuzeye cikmis diye karistiriyordum. Dediyiniz gibi yaparim oldu
Sil