Çörek Otu Kullanımı ve Günlük Dozu

1 tatlı kaşığı çörek otu tohumu

Tohumu:


2 gram veya bir silme tatlı kaşığı veya dolu dolu bir çay kaşığı kullanılabilir. 2 gram çörek otu ortalama 600 ile 650 tane arasındadır. Ayrıca bu rakam piyasada çokça bulunan ve Türkiye de yetişen çörek otu tohumları için geçerlidir.


Yağı:


Günde üç defa, 5 damla veya 1 çay kaşığı bir miktar su ile kullanılabilir.

Tane olarak çörek otunun yüzeyi mumla kaplı olduğundan sindirilemez. Hazır satılan öğütülmüş çörekotu kesinlikle yenmemelidir. Çok zararlıdır ve sadece haricen kullanılabilir. Sabah ve akşam aç karnına yemeklerden yarım saat önce günlük toplam 2 gramı geçmeyecek şekilde tüketilmelidir. Yeni öğütülmüş veya ağızda çiğneyerek yenilmelidir. Veya macunu yapılıp birer tatlı kaşığı şeklinde de tüketilebilir.


Çörek Otu Kürü:


Çörek otunu ilk kullanmaya başlayanlar 6 ay boyunca düzenli olarak yemelidir. Daha sonraki yıllarda 6 ay kullanıp 6 ay ara verme şeklinde devam edilebilir.

Çocuklarda kullanım süresi yetişkinlerde olduğu gibidir. Yaş gruplarına göre kullanım miktarları şöyledir:


Yetişkinlerin kullandığı miktar üzerinden:

  • 2 ile 5 yaş arası yetişkinlerin üçte biri oranında. (Ortalama 100 ila 150 çörek otu tanesi.)
  • 5 ile 12 yaş arası yetişkinlerin yarısı oranında. (Ortalama 300 tane.)
  • 12 yaşından büyükler yetişkin (tam)oranında kullanabilirler.


Not: Bu doz ile 2 ay kullandıktan (öncelikle 6 ay düzenli olarak kullanmanız önerilir) sonra umduğunuz faydayı bulamazsanız* Dr. Ahmet Toptaş'ın önerdiği günlük 10 grama kadar çıkabilirsiniz. Kaynak için tıklayın. Bu doza aşamalı olarak çıkmak en iyisidir. Yani 2 ayda bir 1 gram artırma şeklinde kullanılabilir.

* 2 gram ile fayda bulamamanızın sebebi sadece kullandığınız çörek otunun yetmemesi olmayabilir. Belki kullandığınız çörek otunu tam olarak sindiremiyor olabilirsiniz. Veya çörek otu tohumunun ve yağının kalitesi de yetersiz olabilir. Daha iyi sindirebilmek için tohumlar iyice çiğnenmeli veya iyice öğütülmelidir.


209 yorum:
1 – 200 / 209 Sonraki › Son »
Adsız
Değerli MBS,

İnsanlık, dünya kurulalı beri "devayı beka"yı aramış ve hâlâ da aramaya berdevamdır. Çörek otu, devayı beka olmasa da, meşhur hadiste de belirtildiği üzere, kat'iyetle "devayıkül"dür. Siteni sırf çörek otu üzerine tahsis etmen, evvel be evvel şayanı takdirdir.

Ayrıyeten sitenin her cihetten mükemmeliyeti de kendinden menkuldür. Kanaatim odur ki ortaya koymuş olduğun bu başarılı çalışma, nice insanların nice faydalar elde etmesine vesile olacaktır.

Selam ve dua ile,

AA
17.4.09
Adsız
öğüttüğümüz çörek otunu buzdolabında saklasak bir bozulma olurmu...
20.4.09
Mustafa
Çörek otunu en iyi çörek otu tohumlarının kendi kabukları koruyabilir. Bu yüzden hergün taze olarak öğütün veya iyice çiğneyerek tüketin.
24.4.09
tasarım mekani
Toz seklinde olan corekotu ne kadar dayanir disarida? medinem
3.6.09
Mustafa
Medinem toz şeklinde kullanma. Öğütülmüş çörek otunun gün geçtikçe faydası azalır. Hatta macun yaparken bile çekildikten sonra bir an evvel bala veya pekmeze karıştırılması gerekir. Çörek otunun içerisinde bulunan esansiyel yağlar çabuk uçar ve oksitlenir(acıma olur). Ne kadar dayanacağını ise bilmiyorum ve pek fazla dayanacağını düşünmüyorum. Çörek otunu en iyi kendi kabukları muhafaza eder. Bana kalırsa hergün çiğneyerek tüket.
3.6.09
Adsız
sevgili hocam kullanım dozunu anlamadım. sabah akşam 2 şer gr. mı? yani 24 saatte toplam 4 gr mı? yoksa 2 gr. mı?
13.7.09
Mustafa
24 saatte 2 gr.
13.7.09
Adsız
Mrblar bende çörek otunu aktarda öğütüp eve gelir gelmez dut pekmeziyle karıştırdım.Buzdolabında muhafaza ediyorum.Alerjik rinitim var.Alerjiye iyi geldiğiniv duydum.Yemeklerden sonra 1 çay kaşığı kadar kullanıyorum.Böyle kullanmamın faydası var mıdır?
31.8.09
Mustafa
Tabiki olur. Bir müddet bu şekilde devam edin sonra 2 çay kaşığına da çıkartabilirsiniz. Tabi yaptığınız çörek otu macununun oranına bağlı. Çörek otu pekmeze oranla 5 te 1 oranındaysa 1 tatlı kaşığıda yiyebilirsiniz. Geçmiş olsun.
31.8.09
Adsız
merhaba,
ben çörek otu yağı kullanıyorum, aldığım ürünün üzerinde günde 1 defa 1 tatlı kaşığı alınabilir diye yazıyor ama sizin sitenizdeki doz ile ilgili bilgileri okuyunca kafam karıştı. şimdi benim uygulamış olduğum usulde zarar varmı teşekkürler.
22.10.09
Mustafa
Bu çörek otu yağının saflığına göre değişiklik gösterebilir. Üretici firmalar çörek otu yağına ekledikleri diğer yağları göz önünde bulundurarak ilgili ürünün kullanım şeklini belirlemekteler. Yoksa tohum olarak bile 2 gr. mı geçilmesi tavsiye edilmeyen bir bitkinin bir tatlı kaşığı saf yağını içseniz heralde faydasından çok zararını görürdünüz.

Çoğu üreticinin tavsiye ettiği günlük doz 15 damladır. Buda bir tatlı kaşığı değil bir çay kaşığıdır.
22.10.09
Adsız
s.a.ben hafif derecede behçet hastasıyım.acaba nasıl kullanmam garekır.ve ne jadar zaman kullanmalıyım.?yazarsanız çok sewınırım.
26.10.09
Adsız
behçet hastaları nasıl ve ne kadar sure kullanmalıdır.
26.10.09
Mustafa
Çörekotunun savunma sistemini düzenlediği binlerce yıldır bilinir. Öyle ki savunma sisteminin az çalışması kadar fazla ve kontrolsüz çalışması da sorun yaratır ve bağışıklık sistemimizin kendi organizmamıza zarar verdiği (kendine bağışıklık) otoimmün hastalıklar ortaya çıkarlar. Birçok romatizmal hastalık, bazı böbrek hastalıkları, behçet hastalığı, sedef, vitiligo, şeker hastalığı ve bazı karaciğer hastalıkları otoimmündür. Çörek otu savunma sistemini dengeleyip tekrar gerektiği kadar çalışmasını sağlar ve birçok oto immün hastalıkta fayda sağlar. İnsandaki lenf hücreleri olan akyuvarlardaki kök hücre faaliyetlerini ve doğal savaşçı hücre sayısını artırır ve buna bağlı virüs öldürücü etkisi mevcuttur.

Dr. Elif Güveloğlu

Günde 2 gr. düzenli bir şekilde çiğneyerek tüketin.
26.10.09
Adsız
s.a saç dokulmesını onlemekve dokulenlerın yerıne yenılerının çıkması için ve parlak saglıklı saçlarımızın olması için çorekotunu nasıl kullanmam gerekır? ıspartalı...
27.10.09
Adsız
sa.kilo almak için bu bıtkıyı nasıl kullanmalıyım?ıspartalı
27.10.09
Adsız
her turlu hastalıga karşı ve genel faydası için gunde 2 gram yesem yeterlımı olur.?ayrıca aç karnınamı yoksa tokkenmı tuketmelıyım?
27.10.09
Mustafa
Sitede biraz gezindiğiniz takdirde aradığınız cevapları bulabilirsiniz.
27.10.09
Unknown
Ayak bileği ve diz eklemlerinde oluşan kıkırdak lezyonlarında ne şekilde faydası olur. Nasıl kullanılmasını tavsiye edersiniz?
2.11.09
Mustafa
Sayın Halil,
Genel vücut sağlığınız için günde 2 gr. çiğneyerek ve yağınıda haricen dizinide ve ayak bileğinize yatmadan önce hafifce masaj yaparak kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.
3.11.09
Adsız
benim 3 yasında kızım var.böbreklerden protein kaçırıyor. diffüz mezengial skleröz teşhisi kondu. bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.
4.11.09
Mustafa
Sayın ,

Öncelikle bir uzman veya bir doktor olmadığımı ve sorunuzu bir uzmanın yanıtlaması gerektiğini bilmenizi isterim.

Çörek otu fareler üzerinde yapılan deneylerde antioksidan etkisi sayesinde böbrek hasarlarına ve böbrek taşına iyi gelebileceği ve/veya önleyebileceği sonucuna varılmıştır. Ancak yine başka bir deneyde fazla ve yoğun bir şekilde uzun süre kullanımınında böbrek fonksiyonlarında bozulmaya yol açabileceğide bildirilmiştir. Ancak böbrek yetmezliği üzerine bir araştırmaya ulaşamadım.

Benim bu kısıtlı bilgilerim ile size bir tavsiyede bulunmam doğru olmaz.

Ancak Yrd.Doç.Dr.Ömer COŞKUN ile irtibata geçebilirseniz, onun size yardımcı olabilecek bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum. Kendisinin çörek otu üzerine onlarca araştırma ve deneyi bulunmaktadır.

Rabbimin çocuğunuza acil şifalar vermesi dualarıyla, Allah'a emanet olun.
4.11.09
Adsız
a.s. ben bir kac gün önceden ögütülmüs cörek otunu ( 1 cay kasigi) ve bir cay kasigi cörek otu yagini bir cay bardagi kaynamis su ile karisdiriyorum ve iciyorum. cörek otlarini ögütmeden önce tavada yagsiz 5 dakika kavuruyorum ondan sonrada ögütüyorum 3-4 gün yetiyor bu bana. bu süre sarfinda cörek otu faydalari kaybolurmu? ve su ile cörek ötunu icmeme ne diyorsunuz. fikirleriiz icin tesekkür ederim. Allah razi olsun
12.11.09
Mustafa
Çörek otuna bu kadar işkence etmenize bir anlam verebilmiş değilim. :)

Çörek otunu kavurmadan ve çiğneyerek tüketmeniz, yağınıda oda sıcaklığındaki suya damlatarak kullanmanız daha faydalıdır, daha iyidir.
12.11.09
turgut
ben fibromijalgi hastasiyim cok agri ve asiri yorgunluk var halsizlik vucutumda ödem var ne önerirsiniz
16.11.09
Zubeyde
ben myelit hastasiyim ( M S ) gurubuna giriyor 3 yildir bu hastalikla yasamima devam ediyorum bu hastalik bana asiri guc kaybi ve yorgunluk vehareketlerimde zorlaniyorum ne önerirsiniz saygilar sunar hayirli cevabinizi merakla bekliyorum
16.11.09
Mustafa
Sayın Turgut ve Sayın Zübeyde

Çörek otunun özellikle sizin rahatsızlıklarınıza etkisi ile ilgili bir yazıya rastlamadım. Bunun nedeni rahatsızlıklarınıza ender rastlanılması olabilir.

Ancak bu durum çörek otunun size fayda göstermeyeceği anlamına gelmez. Çörek otunun antiviral, antienflamatuar etkileri ile sizinde fayda bulacağınıza inanmaktayım. Kullanmaya başladığınızda ise çörek otunun verdiği itici gücü, dinçliği hissedeceksiniz.

Düzenli bir şekilde en az 6 ay ay günde 2 gr. geçmeyecek şekilde çiğneyerek tükedin. Uyarılar ve günlük doz bölümünü ziyaret edin.

Rabbimin acil şifalar vermesi dualarıyla, hoşçakalın.
16.11.09
Unknown
kilo vermek için yemeklerden yarım saat önce bir çay kaşığı mı çiğnicez tatlı kaşığı mı ?
22.11.09
Adsız
hergün bir çay kaşığı çiğneyip ve aynı gün yağınıda bir çay kaşığı suya katıp kullanmamızda bir sakınca varmıdır teşekkürler
25.11.09
Mustafa
iki birlikte fazla olur sadece birini uygulayın
25.11.09
Adsız
SAMİEMRE dediki...
Troid nodülü için faydalı olabilirmi . Acaba böyle bir çalışma varmı?
25.11.09
Mustafa
Maalesef böyle bir çalışma mevcut değil. Bunun nedeni troid nodüllerinin çoğunun zararsız ve tedavi gerektirmemeleri olabilir.
26.11.09
Adsız
Allahın selamı üzerinize olsun,

Bir çay kaşığı çörekotuyağını, her sabah 3/1 çaybardağı meyvesuyuna karıştırıp içiyorum,bu uygulama problem yaratır mı?.....
5.12.09
Mustafa
Allah'ın Selami sizinde üzerinize olsun,

Hayır bir sorun oluşturmaz. Ancak su ile daha iyi olur.
7.12.09
Adsız
s.a bir çay kaşığı öğütülmüş çörekotunu bal karıştırıp yiyiyorum.zararı olurmu?rahmi
13.12.09
Adsız
8 aylık bebek için çörek otu kullanılabilir mi?astım bronşit iyileşti ama geçmeyen bi kuru öksürüğü var.
23.12.09
Adsız
MERHABA MİGREN RAHATSIZLIĞIM VAR VE GENELDE GERİLİM TİPİ. BİR YAKINIMDAN ÇÖREKOTU YAĞININ BELLİ DOZLAR ŞEKLİNDE 1 AY BOYUNCA BURUNA DAMLATILARAK 1 AY SONUNDA KESİN ÇÖZÜME ULAŞABİLECEĞİMİ DUYDUM. BU TEZ DOĞRUMUDUR DĞRUYSA DOZU NEKADAR. YANLIŞMIDIR YANLIŞSA DOĞRUSU NEDİR. TEŞEKKÜR EDERİM.....KESKİN
24.12.09
Mustafa
Bir bebeğin çörek otu tüketebilmesi için 8 aylık yaş çok çok erken bir süre. Ancak anne tükettiği takdirde bebek anne sütü vasıtası ile bundan faydalanabilir. Çörek otu dozunu aşmamak kaydıyla düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde anne sütünün miktarını ve kalitesini artırır.
27.12.09
Mustafa
Migren rahatsızlığına iyi geleceği doğrudur ancak damlatma şeklinde değil. Çünki çörek otu yağının burnun derinliklerine gitmesi istenmez.

Bunun yerine çörek otu yağından parmağınıza bir damla damlatıp, parmağınızın gidebildiği yere kadar burnunuzun iç yüzeyine iyice yedirerek sürmeniz ve sürdükten sonrada bir kaç defa derin derin nefes almanız ve bunu günde üç defa yapmanız tavsiye edilmektedir.

Bununla birlikte çörek otu yağından bir kaç damla alnınıza, şakaklarınıza, kulak arkanıza ve mümkünse kafanızın üzerinede sürüp hafifçe masaj yapmanız bulacağınız faydayı artıracaktır.
27.12.09
Adsız
Asiye:
Merhaba
Hamilelrede sinüzit tedavisi için çöre otu yağı kullanabilirmiyiz. Kullanabiliyorsak kullanım şekli nasıl olmalıdır. Reşekkür edeim.
9.1.10
Mustafa
Hamilelerin çörek otu kullanması uygun değildir. Lütfen uyarılar bölümünü ziyaret ediniz.
9.1.10
mehtap
Merhaba
Bende 20 senedir ellerimin üstünde parmaklarla elin birleştiği eklemlerin üstünde egzema var.3 ay önce günde 3 sefer çörekotu yağı sürmeye başladım.Aynı zamanda sabahları da 1 çay kaşığı çörek otu yemeğe başladım.Fakat şimdi egzema elerimin üzerini bileklerime kadar tamamen kapladı.ne yapacağımı şaşırdım.Çörek otu yağının tadına baktım aynen çörek otunun tadında gerçekten,rengi de sarı,kokusu da aynı.
23.1.10
Mustafa
Yağını kullanmayı bırakın. Çünkü kullandığınız çörek otu yağı çok kuvvetli ihtimal saf değildir ve değişik çiçek yağları ile karıştırılmıştır.

Çörek otu yağına eklenen diğer bitkisel yağlar egzamanızı ilerletmiş olabilir.

Sadece çiğneyerek tüketin ve mümkünse her gece yatmadan önce bir miktar taze öğütülmüş çörek otunu elinizin üzerine sarmayı deneyin.
27.1.10
Unknown
Merhaba, Ben Selahi;
Çörek otunu yemeklerin üzerine pul biber eker gibi bir tutam ekilse (pilav, makarna vs. gibi)faydalı olur mu? olursa
ne kadar dökmeliyiz? ve yukarıda tohum olarak yenmemeli deniyor öğütüpte mi dökmeliyiz?. Allah razı olsun.
1.3.10
Adsız
sevgi: merhabalar, acaba insan yuzunde bir guzellik yada parklaklik veriyormu. yada bebek yuzu kadar temiz oluyormu. birde sivilceyi ortadan kaldirirmi. bende 3 haftada bir sivilce cikip batiyor ama bu beni uzuyor tskuler
1.3.10
Adsız
şeker hastasıyım sabah ve akşam olmak üzere 2 defa bir çay kaşığı çörek otunu çiğneyip su içiyorum 3-4 gün oldu başlayalı inş faydalı olur
3.3.10
Mustafa
Cilt kuruluğu için 1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş çörekotu tohumuna krem kıvamına gelinceye kadar badem yağı ilave edilir ve yüze uygulanır.

Ögütülmemiş tohum olarak pişirilmiş sıcak yemeklerin üzerine ekebilirsiniz, yemeğin sıcaklığı ve buharı çörekotunu yumuşatıp çiğnenmesini ve sindirilmesini kolaylaştırılacaktır.

Evet çörekotunun gençleştirici etkisi mevcuttur. Sivilceyede iyi gelir. Lütfen sivilce için ilgili yazıyı okuyun.
3.3.10
Adsız
iyi günler hocam sinizüt için günde kaçkez çörek otu yağı damlatmamız gerekir.bilgilendirirseniz sevinirim
23.3.10
Mustafa
S harfinden Sinüzit ile ilgili yazıya göz atınız.
25.3.10
Adsız
Günlük en yüksek doz 2 gr.yazılmış.Alttada sabah ve akşam yemeklerden önce 2 gr.alınır deniliyor.O zaman doz 4 gr. olmuş oluyor.Yani doz aşımı olmuyor mu ? Teşekkkürler...
Cihad İmre
26.3.10
Mustafa
Günlük 2 gr. tüketilmesi en uygunu. Dikkat etsiyseniz yorumlarda birçok kez bunu tekrar etmişim. Sabah akşam kullanmak için 1 gram şeklinde kullanabilirsiniz. Yanlış anlaşılmaması için bahsettiğiniz cümle düzeltilmiştir. İlgi ve dikkatinize teşekkürler.
26.3.10
hui
hocam bende yagini aldim 4 gün oldu ama beni uyutmaya basladi kendimi halsiz hisssetmeye basladim. oysaki daha dinc aktiv yapiyor demislerdi ne is anlamadim gitti.hergün bir cay kasigi yagi iciyorum yoksa miktar azmi cogaltmalimiyim yardim edin.
26.3.10
Mustafa
Sayın Hui,
Bahsettiğiniz etkiler çörek otunun normal karşılanan başlangıç etkileri olabileceği gibi, aynı zamanda çörek otu yağının kalitesiz veya bayat olmasından kaynaklanan anormal yan etkilerde olabilir.

Çörek otu tohumunu kullanmayı deneyin. İllakide yağını kullanmak istiyorsanız, yağın taze ve kaliteli ve güvenilir bir bir firmadan temin etmeye özen gösterin.
28.3.10
Adsız
İyi günler hocam.Adım BİROL.Bende geniz eti var.Büyük olduğu için doktorlar ameliyat diyor.Ama maddi gücüm olmadığındn olamıyorum.Bu nedenle nefes alamadığım gibi yediğim içtiğim şeylerin tadını da alamıyorum.Acaba çörek otu yağı iyi gelir mi?
3.4.10
Adsız
merhaba, benim 3 aylik bir oglum var, ve biz doktora götürdügümüzde doktor bebek egzamasi dedi, acaba cörek otu egzamayi iyilestirirmi ve nasil kullanmaliyom, cok üzülüyorum cocugumun yüzü parca parca oldu, icinden iltihab akiyor sari sari, ne yapmaliyim lütfen bir önerinde bulunabilirmisiniz, cevabinizi bekliyorum. tesekkürler.
4.4.10
Mustafa
İyileştirebilir. Bahsettiğiniz rahatsızlığın ana sebebi bağışıklık sisteminin düzensiz çalışmasıdır. Çocukların bağışıklık sisteminin sağlığıda emziren anneleri ile çok yakından ilişkilidir. Çocuğunuzun başka besinler ile beslenmesi hatta hatta çörek otu kullanabilmesi için çok erken. Ancak sizin çörek otu kullanmanızın çocuğunuza çok büyük faydaları olur. Anne sütü vasıtası ile çörek otu çocuğada geçer. Sizin bağışıklık sisteminizi düzenlediği gibi çocuğunuzunda bağışıklık sistemini düzenler. Bu hem anne sütünü artıracağı gibi kalitesinide artırır. Sonuç olarak çocuğunuz değil siz düzenli olarak çörek otu kullanmalısınız. Merak etmeyin mutlaka faydasını görürsünüz. Geçmiş olsun.
5.4.10
Adsız
tekrar benim, yorumunuz icin tesekkür ederim, ama fakat ben malesef emzirmiyorum :(,cünkü cocgum emmedi sadece 5 hafta anne sütü verebildim. yani cörek otunu 3 aylik bebegime kullanamazmiyim, mesela cörek otu yagini alsam sürsem , yada suyunu kaynatip yanaklarina sürsem faydasi olmazmi acaba,
10.4.10
Mustafa
Bu yaşta bir bebeğin çörek otu kullanması veya kullanmaması ile ilgili kesin bilgiye ulaşamadım. Ancak çocuğunuzun şuandan anne sütünden başka bir besinle beslenmemesi gerekliliği ve yetişkinlerde bile çörek otununda fazla kullanıldığında zararlı olabileceği göz önünde bulundurulduğunda kullanmanızı önermiyorum.

Benim size tavsiyem çörek otunu sizin düzenli bir şekilde tüketmeniz. Ve bir şekilde çocuğunuz emmese bile çocuğunuzu anne sütü ile beslemeniz. Sizinde bildiğiniz üzere bunun değişik yöntemleri mevcut. Çocuğunuzu mutlaka anne sütü ile besleyin. Unutmayın anne sütü sadece bir besin değildir. Onun içinde çocuğunuzun hastalıklarla baş edebilmesi için gereken herşey vardır. Birde çörek otu tükettiğinizde anne sütünün kalitesi oldukça yükselecektir.
11.4.10
Mustafa
Bebek ana rahminden çıktıktan sonraki tek fark aldığı havanın sizden bağımsız olmasıdır. Beslenmesi ise yine sizin üzerinizden yani 9 ay boyunca alıştığı kaynaktan olmalıdır. Anne sütünü hafife almayın. Siz şimdiye kadar nasıl hayatta kaldıysanız, hastalıklarla nasıl baş ettisyeniz bu bilgilerin hepsi bu sütte kayıtlıdır. Yaratıcı bizleri tasarlarken bu şekilde tasarlamıştır. Bunun dışındaki her yol aksaklıklara neden olacaktır.
11.4.10
Adsız
tesekkür ederim, yorumunuz icin, malesef sütüm olsa bir türlü verirdim, o diger yöntemlerle zaten 5 hafta anne sütü verebildim ve malesef sonrada kesildi. ve o 5 haftadan sonrasindan beride anne sütüm yok. o zaman demekki cörek otu bu yastaki bebeklere verilmiyor, baska yöntemler ariyacagim o zaman, allah yardimcimiz olur insallah. tekrar tesekkür ederim yardiminiz icin.
12.4.10
Mustafa
Evet bebeğiniz çok küçük. Bu yaşta kullanımla ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. Ama siz kendiniz için kullanabilirsiniz. Çörek otunun anne sütünü artırıcı özelliği sütünüzün tekrar geri gelmesini sağlayabilir ve hiç olmazsa siz çörek otundan faydalanmış olursunuz.

Allah c.c. sizinde yardım edeniniz olsun.
12.4.10
Hakan
Merhabalar.Benim sizden bi ricam olacak.Benim oğlumun astımı var.Doktor astım başlangıcı dedi.oğlumun yaşı 25 aylık.Nefes vermede problem yaşıyor kriz zamanlarında.Nefes açıcılar ve astım ilacı verdi doktor.Çörek otunu kullanmayı düşünüyorum.Düşüncelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...
4.7.10
Mustafa
Sn. Hakan,

Sürekli tekrarlayan uzun süren (kronik) astım hastalığında çörekotu önemli bir rahatlama sağlamaktadır. Ayrıca, uzun dönemde bağışıklık sistemini dengeye getirerek iyiye doğru çok önemli gelişmeler sağlanabilmektedir.

Ancak bu çörek otunun düzenli bir şekilde en az 2 ay kullanılmasına bağlıdır. Her gün 2 gr. çörek otu düzenli olarak çiğnenerek tüketilmelidir.

Ayrıca Dr.Ahmet Toptaş'ın çörek otu ile buhar banyosu yöntemi de çörek otu tüketimi ile birlikte uygulanabilir. Sitede "buhar banyosu" olarak arama yaparsanız ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun..
5.7.10
Adsız
Sindirim sisteminizde yeteri kadar sindirilemeyen bir tane yapısı vardır son araştırmalar kaynar suda 5 dakika demleyerek içmenin çok daha faydalı olduğunu bağışıklık sistemini düzenleyici etkilerini ortaya koymaktadır.Tümör hücrelerini küçültücü, helikobakter mide mikrobunu yok edici, astımı tetikleyen sitokin salınımını bastırıcı , barsak sindirim sistemini altüst eden candida mantarına karşı düzenleyici etkileri vardır.
28.7.10
Adsız
Benim 3,5 yasında bir kızım var alerjik nezlesi var..burnu çok tıkanıyor ve kaşıntı oluyor..nasıl kullanmam gerekiyor..cevap yazarsanız sevinirim..
12.10.10
Mustafa
Yukarıda belirtildiği miktarda çörek otunu yani 100 ila 150 tane tohumu mümkünse çiğneyerek değilse her defasında tekrar tekrar öğüterek tüketmesini sağlayın. Düzenli bir şekilde en az 2 ay devam edin. Geçmiş olsun.
12.10.10
İzzet
Araştırma ve bilgilendirme için teşekkürler. Uzunca zamandır denemişliğim ve yapılan araştırmaları doğrular nitelikte almış olduğum sonuçlar var. yaklaşık 1,5 buçuk yıldır tatbik ediyorum, şükür hastalık nedir bilmiyorum. çörek otu yediğim günler daha bi enerjik ve canlı geçiyor. ayrıca grip gibi en başıboş virüslere bile önceleri 2-3 hafta esir olurken, şimdi 2-3 gün gibi bir burun akıntısı ve ses değişikliği ile atlatıyorum.
8.12.10
Adsız
hocam ben çörek otunu kullanırken kilo kaybı yaşamak istemşyorum hatta kilo aldırıyorsa biraz kiloda akmak istiyorum bunun için çörek otunu nasıl tüketmem gerekir aç iken mi yoksa yemekten hemen sonra mı? şimdiden Allah razı olsun
25.12.10
Unknown
Merhaba. Yaklaşık 1 yıl önce yoğun bağısak spazmıyla hastanede yattım. Daha sonrasında mide yanmalarım oldu .Aynı zamanda vücudumda mantar belirdi . Hiç bir teşhis koyamadılar. Ben ise bağırsak mantarından şüpheleniyorum .Bana ne önerebilirsiniz. Şimdiden Allah Razı Olsun
30.12.10
Mustafa
Sayın Volkan, düzenli olarak çörek otu kullanın. Çörek otu özellikle belli bir rahatsızlık için kullanılan bir bitki değildir. Bildiğiniz ve bilemediğiniz tüm rahatsızlıklarınız için fayda gösterir. Vücudu bir bütün içerisinde iyileştirir.
30.12.10
lavinya278
hocam öncelikle çok sağolun bizim sorularımıza cevap verdiğiniz için benim sorum şu:bende seboreik dermatit var özellikle saçlarımda acaba çörekotu kullansam faydası olurmu teşekkürler.
26.1.11
Mustafa
Evet düzenli olarak tüketirseniz faydasını görürsünüz.
26.1.11
Adsız
Slm Tekrar ben.. Hocam bu silme kasigi dediginiz sey nedir?
3.2.11
Mustafa
"1 Tatlı kaşığı silme" demek yukarıda ki resimde de görüldüğü üzere sadece kaşığın çukurunda kalan demektir.

Yani kaşığın içerisine alabildiği kadar çörek otu koyacaksınız ancak kaşığa tam olarak yandan baktığınızda çörek otunu görmeyeceksiniz.
3.2.11
Tuncay Yılmaz
Merhabalar,
Sitenin tamamını okudum ve bir konudaki fikrinizi merak ediyorum.Bağışıklık sistemini dinç tutmak için çörek otu kürünün yanısıra çok yaygın olan ve etkisi nispeten kanıtlanmış başka kürler var,isveç iksiri kürü gibi,sarımsak kürü gibi.Çörekotu kürüyle birlikte diğerleri de kullanılabilir mi sizce yoksa çörekotu yanında deiğerleri fazla ve gereksiz mi olur?
teşekkürler
Tuncay
8.2.11
Mustafa
Merhaba Tuncay,

Çörek otu, elhamdülillah şaşırtıcı bir biçimde yek başına birçok hastalıkta faydalı etki göstermektedir. Ancak bunun için düzenli ve özenli bir şekilde belli bir müddet kullanmanız gerekmektedir.

İsveç iksiri hakkında pek bilgim yok ancak çörek otunu sarımsak ile birlikte kullanmanın bağışıklık sistemi üzerinde daha hızlı etki gösterdiğini söyleyebilirim. Tabi bu iki bitkiyi farklı zamanlarda kullanmak daha iyi olur. Çörek otunu sabah sarımsağı gece gibi.

Ayrıca sarımsağında aynen çörek otu gibi çiğnenerek tüketilmesi gerektiğininde altını çizmek isterim. Çünkü sarımsağın içerisinde içerisinde farklı maddeler bulunan küçücük odacıklar vardır. Sarımsağın asıl etki eden maddesi bu iki maddenin bileşiminden oluşmaktadır ve sindirilmeden önce mutlaka birbiri ile karışmalıdır.

Eğer çiğneyerek tüketemezseniz en azından yutmadan önce başka bir kapta iyice ezilmesi gerekmektedir.
9.2.11
fatma
Selam, adım Fatma 11 yaşındayım 4 yıldır tip1 diabet hastasıyım. Günde 5 defa insülin kullanıyorum, çörekotu yağını 2 gündür kullanmaya başladık.Aç karna,günde 3 defa 1 tatlı kaşığı kadar yağı suyla içiyorum. Tamamen insülinden kurtulabileceğimi söylediler.Sizce böyle birşey olabilir mi, uygulama şeklimiz doğrumu, yardımcı olabilirmisiniz, çok teşekkürlerr...
27.2.11
Mustafa
Merhaba Fatma Hoşgeldin.

Seni ikna olabilmen için bir doktorun sözlerini Dr. Ahmet Toptaş'ın sözlerini aynen aktarıyorum:

Şeker hastalığının karaciğer ve pankreasın ortaklaşa ürettikleri insülin miktarının yetersiz oluşu nedeniyle ortaya çıktığı kabul edilmektedir. İnsülin hormonuyla şekerin hücrelerde kullanıldığı, insülin yetersizliği ile kanda şeker miktarının yükseldiği ve bunun da bütün organlara zarar verdiği düşünülmektedir. Buna gençlik şeker hastalığı (Diyabet tip I) denilmektedir ve 40 yaşından genç insanlarda görülür.

Yapılan bilimsel çalışmalarda çörek otunun kandaki şeker miktarının düzenlenmesinde yardımcı olduğu açıklanmıştır.

Çörek otunun vücuttaki enzim üretimini ve dengelenmesini teşvik ettiği bilinmektedir. Şekerin hücrelerde yakılmasında insülin gibi davranan diğer enzimlerin (Prostaglandin) üretimi çörek otu ile düzenlenerek kandaki şeker miktarı normal seviyelere düşebilmekte ve organlar korunmaktadır.

Kandaki şeker miktarı zaman zaman normalin altına düşebilen kişiler çörekotu kullanırken düzenli olarak kan şekerini kontrol ettirmelidir. Çörek otu kandaki şeker miktarını azalttığı için bu kişilerin şeker yetmezliğine düşme riski olabilir.

Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirerek ve dengede tutarak, hormon üretimini teşvik ederek kandaki şeker miktarın azaltmaktadır.

Çörek otu hücrelerin yenilenmesi ve düzenli çalışmasına katkısı ile vücutta yakılan şeker miktarını artırmaktadır. Bu bir anlamda vücut çalışma hızını ve enerji seviyesini artırmaktadır.

Vücuttaki dengelerin sağlanması için uzun süre çörek otu kullanılması önerilmektedir. Ve en az 6 ay olmak üzere çiğneyerek tohumları tüketilmelidir. Tohumu yağından daha etkilidir. Bence yağını kullanmak yerine günde üç kere 200 tane tohumu çiğneyerek tüketmeyi dene.
27.2.11
FATMA
Merhaba, mesajımla ilgilenip bana bu kadar açıklayıcı ve güzel bilgiler verdiğiniz için size çok çok teşekkür ediyorum.FATMA...
27.2.11
Mustafa
Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
28.2.11
Adsız
Allah Razı olsun sizden!! böyle güzel,faydalı blog oluşturmuşsunuz. Bende 1 aydır başladım çorek otu yemeğe,ama nedense aktarlardaki çörek otu saf,doğal gibi gelmiyor bana,hiç kokusuda yok.Kendim özbekistanlıyım,memleketimden getirdiğim çörek otu vardı,onun kokusu o kadar yoğun,güzeldi.. Burda ist.da hangi marka önerirsiniz? çörek otu yağıda aldım,****** marka biraz kötü kokusu var gibi... Burası bir blog olduğu için marka önerebilirsiniz sanırım,tv programı değilya. Alerji,koku bozuklıkları,kokuları yanlış alma,safra kese ağrıları çekiyorum bu arada :(
1.3.11
Mustafa
Öncelikle tohum kullanmanızı ve çiğneyerek tüketmenizi öneririm. İkinci olarak herhangi bir marka vermem doğru olmaz. Bunun için değişik markaların laboratuvar ortamında analiz edilmesi gereklidir.

Eğer Türkiye de yetiştirilen çörek otundan bahsedilen etkileri göremezseniz bir de EBAY vasıtasıyla Mısır ve Arabistan bölgeleri gibi sıcak ülkelerden temin etmenizi önerebilirim.

Ayrıca çörek otu organ kaslarında kasılma sağlayarak taş düşürücü etki göstermektedir. Bu ise kum, çamur ve küçük taşlar için sıkıntı oluşturmasa da büyük taşlar için kanallarda bir tıkanmaya bunun neticesinde çok büyük ağrılara neden olabilir. Öncelikle bunu bilmenizi isterim.

Bana sorarsanız safra kesesi ağrınız için öncelikle hemen bir doktora danışmalısınız.

Bunun dışında çörek otu sadece bahsettiğiniz hastalıklarla kalmayıp vücudunuzu bir bütün olarak tedavi eder.
1.3.11
Gul
Ayrıca çörek otu organ kaslarında kasılma sağlayarak taş düşürücü etki göstermektedir. Bu ise kum, çamur ve küçük taşlar için sıkıntı oluşturmasa da büyük taşlar için kanallarda bir tıkanmaya bunun neticesinde çok büyük ağrılara neden olabilir. Öncelikle bunu bilmenizi isterim.

Bunları biliyorum evet,çunku geçen sene safra kese tedavisi gördüm,yanı MR çekildi,endoskopi yapıldı,taş yokmuşda,çamur gibi bir şey var demişti doktorlar,temizlendi dedilar,ama yinede safra keseyi amaliyat edilip alınması gerek,yoksa yine rahatsız etmeye devam eder demişlerdi.Ama ben istemiyorum,vucudda her şeyin bir vazifesi var...

Iste bir sene geçer geçmez ağrılar başladı yine,yeme-içmeme çok dikkat etmem gerekti aslında,ağrımıyor diye dıkkatsizlik ettim :(

Çok şukur sizin bloga rastladım,inşallah çörek otu yemeğe devam edersem tamamen iyileşir diye düşünüyorum...

Tohumunu yiyorum bende,sitede baya vakit geçiriyorum,okudum yazdıklarınızı..

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
2.3.11
Adsız
iyi günler bende varis problemi var doğumdan sonra oluştu. Çöreotununasıl kullanmalıyım
3.3.11
Mustafa
Hergün düzenli olarak çiğneyerek tüketin. Çörek otunun farklı hastalıklar için farklı farklı kullanım yöntemi neredeyse yoktur. En iyi, en etkili kullanım şekli düzenli bir biçimde en az 6 ay çiğneyerek tüketmektir.
3.3.11
Unknown
Merhaba,

Bende bir miktar uyku problemi var, sabahları uyandığımda kendimi çok dinç hissetmiyorum ve kendime gelme sürecim biraz zaman alıyor. Günde 2 gram tüketilmesi gerektiğini defalarca belirtmişsiniz bunun 1 gramı sabah aç karnına 1 gramı da akşam yemeğinden yarım saat önce olarak algılıyorum. Okuduğum bazı yazılarda akşamları çay kahve gibi sıcak bir içeceğe bir kaşık çörek otu yağı katılarak tüketilmesi uyku problemi dahil olmak üzere bir çok derde derman olur şeklinde yazılmış. Acaba bu oran bir tatlı kaşığımı olmalı yoksa çay kağışı mı? 1 gramını sabah tükettiğimizi varsayarsak yarım kaşık yeterli olur mu? Asıl sormak istediğim soru ise çay kahve veya ılık su yerine bir bardak süte bir tatlı kaşığı bal katıp içine de yarım çağ kaşığı corek otu yağı katsak daha faydalı olur mu ? ve bu karışımın içilmesi gereken saat ne olmalı uyumadan bir iki saat önce mi yoksa akşam yemeğinden yarım saat önce mi? bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Teşekkürler Serkan.
13.3.11
Mustafa
Merhaba Serkan,

Çörek otu etkisini tek kullanımda gösteren bir bitki değildir. Kullanılmaya başladığında ve devam edildiğinde gösterdiği ilk etkilerden biri dinçlik vermesidir. En azından ben kendimde bunu çok iyi hissediyorum.

Kullanmaya başladığınızda bunu sizinde hissedeceğinize eminim. Ve düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde de vücudunuz düzene gireceği için uyku ve uyanma sürecinizde düzene girecektir.

Çörek otu diğer bazı rahatlatıcı bitkiler gibi kullanmaya müteakip uykuya dalmanıza ve derin bir uyku uyumanıza yardımcı olmaz.

Çörek otu etkisini var olan uyku probleminize neden olan düzensizlikleri ortadan kaldırarak fayda verebilir. Bunun içinde düzenli olarak kullanmalısınız.

Sabah kendinize gelmeniz zor oluyorsa, sabah kalktığınızda kullanmanızı tavsiye ederim. Daha çabuk etkisini görmek isterseniz tohumunu çiğneyerek tüketin. Üzerine de bahsettiğiniz bal ve sütü kullanabilirsiniz.
13.3.11
Unknown
Merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Fakat benim sormak istediğim bir durum var çörek otu yağını kaynamış çaya, suya veya kahveye katmak faydasını azaltır mı? neticede yağın sıcak bir maddeyle temasında tepkime olacaktır buda olumsuz bir durum... nette biraz araştırma yaptım çörek otu tohumunun içerdiği bileşenler ile yağı arasında fark var en basitinden protein değerli çok farklıydı. Çörek otundan tam yararlanmak için sanki yağını tercih etmemeliyiz gibi bir izlenime kapıldım bu konuda sizin görüşünüz nedir.
13.3.11
Mustafa
Merhaba Serkan,

Tohumu yağından daha fazla etkilidir. Etkisi tohumundan az olan yağını, sıcak bir içeceğe karıştırmak etkisini biraz daha azaltacaktır.

Çörek otu öğütüldükten, dövüldükten, yağı çıkartıldıktan yani içeriği kabuğu dışına çıktığı andan itibaren oksijen ile etkileşime girmekte ve bu zaman geçtikçe faydasını azaltmakta ve bir müddet sonra da zararlı olabilmektedir.

Peki bende size bir şey soruyum.

Neden ısrarla yağını kullanmak ve neden illa sıcak bir şeyin içerisine damlatmak istiyorsunuz?
13.3.11
Unknown
Sindirim işleminin daha rahat olması açısından sıvı bir besinle karıştırmak istemiştim özellikle süt ile birlikte bal da katarsam etkisinin daha fazla olacağını düşündüm ayrıca burada yazılan yorumlardan anladığım kadarıyla ağız yoluyla öğütme işleminde midede yanma veya ağızda acılık olabiliyormuş biraz da bu yüzden alternatif yollar denemek istedim. Lakin yaptığınız yorumlar ve nette yaptığım araştırmalardan yağ haline getirilmiş çörek otu tohumunun besin değerinde düşme olduğunu gördüm o yüzden dediğiniz gibi ağız yoluyla çiğneyerek tüketmeye çalışacağım eğer bahsedilen acılık rahatsızlık verecek düzeyde olursa öğütüp bal ile tüketmemi mi önerir misiniz yoksa yağını suya veya süte katarak mı?
Akşamları da ginseng kökü kaynatıp bir bardak içmeyi düşünüyorum yorgunluk ve stres azaltıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici yönünden ötürü.
13.3.11
Mustafa
Sindirim sisteminizi yoracağını hiç düşünmüyorum. Sadece yeteri kadar çiğneyin. Öğütüp bal ile macun yapabilirsiniz. Bununla ilgili sitede bilgiler bulabilirsiniz. Ama unutmayın en etkili yöntem çiğneyerek ve düzenli tüketmek.
14.3.11
Unknown
Selamlar,

Geçen ay çörek otuyla ilgili bazı sorularım olmuştu aradan geçen bu zaman dilimi sonunda çörek otu alıp kullanayım dedim fakat ağzımda çok acımsı bir tat bıraktı. Acaba bu çörek otu tohumları satıldığı yere göre çok değişiklik gösterebiliyor mu ? yoksa genel olarak hepsi ufacık kuru ve acımsı mı? çörek otu yeme şevkim kırılmadı desem yalan olur.
19.4.11
Mustafa
Başka bir bölgede yetişmiş bir çörek otunun tadı başka olabiliyor. Bu çörek otundan kaynaklanabileceği gibi ekildiği yer ve çörek otunun uygunsuz koşullarda beklemesinden de kaynaklanabilir.

Bazen bende tüketemeyeceğim acılıkta ve gerçekten tiksindirici bir tatta çörek otu ile karşılaştım.

Çörek otu her ne kadar acımsı bir tadı olsa da bu acılık tüketilmesine engel teşkil edecek boyutta olmamalıdır. Başka bir marka kullanmayı deneyiniz.
19.4.11
Unknown
Herhangi bir marketten bir paket çörek tohumu aldım. Açıkçası hangisi daha sağlıklıdır ya da bozulmamıştır fikir yürütemiyorum. Önerebileceğiniz bir yer var mı? ya da sipariş verilebilecek yerli yabancı bir site? eğer burdan isim vermek istemezseniz serkan_2007@yahoo.com mail adresim bilgi verebilirseniz sevinirim.
20.4.11
Mustafa
Merhaba Serkan,

Değişik marka çörek otlarını deneyip birbiri ile kıyaslamadım ve bunları ayrı ayrı analiz etme şansımda yok. Ve devamlı kullandığım aynı markada yok. Ancak şunu söyleyebilirim şimdiye kadar pakette aldığım çörek otlarını çok rahat bir şekilde tadı acıda olsa hiç tiksinmeden çok rahat bir şekilde çiğneyerek tükettim.

Ancak geçenlerde bir aktardan temin ettiğim "açık" olarak satılan çörek otundan 100 gr. temin ettim. İnanın tadı o kadar iğrençti ki çörek otunun tadına alışık olmama rağmen bir daha da tüketemedim, yuttuktan sonra bile ağzımın tadı bir türlü yerine gelmedi. Onu atmayı planlıyorum.

Yani normal bir çörek otu çiğnenerek tüketilebilmelidir. Değişik markalar deneyerek, çiğneyerek hangisini daha rahat tüketebilirseniz onu tüketmeye devam edin.

Bir de hiç denemedim ama bir de EBAY vasıtasıyla Arabistan Mısır gibi sıcak iklimli ülkelerden temin etmeyi deneyebilirsiniz. Ki o bölge Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) çörek otunu işaret ettiği yerlerdir. Yani bu bitki o bölgede tavsiye olunmuştur.
21.4.11
Adsız
s.a.hocam sizin açıklamanıza ihtiyacım var soruma cevap verirseniz çok memnun kalacagım.ben 42 yaşında panik hastası ve troid hastası biriyim çörek otunu kullanıyorum ama günde tek sefer akşamları tok karnına öğüterek alsam faydası olurmu?tşkler.
31.5.11
Mustafa
Aleykümselam, tabiki olur. Yalnız her akşam için ayrı öğütün ve öğüttüğünüzü mümkünse birazcıkta çiğneyin daha iyi sindirebilmek ve daha çok fayda görebilmek için. Geçmiş olsun.
31.5.11
Fatma
S,A sevgili hocam.

Sorum su olacak;yaklasik bir ayi geckin bir zamandir kahvaltidan sonra bir silme cay kasigi cörek otu agzimda ezerek yutuyorum.Saglikli oldugumu düsünüyorum.Baisiklik sistemimi güclendirmek icin kullaniyorum(tabi diger sifalari icinde)acaba bu ayarda hastaligim olmadigi sürece devamli agzimda ezerek kullanabilirmiyim zarari olurmu?Yoksa belli bir zaman kullanip sonra birakmammi lazim gelir?

Birde gecen duydum,cörek otu benzeri tahumlari TAZE tüketmek lazimmis.2 yillik tahum cinsi seylerin icinde ucucu oldugu icin pek bir sey kalmazmis.AKTARLARDA aldigimiz seylere dikkat etmemiz lazimmis.bir otun 50 cesidi olabiliyor ve bunun bir yada bir kaci faydaliyken adamlar hic olmaz seyler satabiliyorlar.Güvendigimiz yerden birseyler temin etmek en güzeli bence.Sevgiyle selam eder acele cevap beklerim :o)S,A.
14.7.11
Mustafa
Aleykümselam Fatma,

Öncelikle bir hoca olmadığımın altını önemle çizmek isterim. Sitede tavsiye edilen miktarın üstünde uzun süre kullanmadığınız sürece bir yan etkisini görmezsiniz. Fazla kullanımdan görülen zarar ise herşeyde olduğu gibi çörek otunda vardır.

Genel olarak çörek otu günde 2 gram kullanılması önerilmektedir. Bu da ortalama 600 tane ve bir silme tatlı kaşığına tekabül etmektedir. Sizde zaten bu miktarın altında kullandığınızı belirtmişsiniz.

Bu durumda istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Ama en güzeli arada bir, bir kaç ay ara vermeniz. Vermezseniz de bir zararını görmezsiniz.

Öğütülmemiş tohum halindeki çörek otu nemden ve rutubetten uzak tutarak istediğiniz kadar saklayabilirsiniz. Ama öğütüldükten sonra saklanan çörek otu faydasını muhafaza edemez ve bir müddet sonra zararlı hale gelir.

Çörek otunun elli çeşidi yoktur. Bu çeşitlilik ve farklılık yetiştirilen toprağın yapısı ve iklimine göre çörek otunun içeriğinin değişmesinden kaynaklanmaktadır. Ama çörek otu eğer kendini yetiştirip tohum verebilecek kadar gelişebilmişse bir çörek otunda olması gereken herşey o tohumda var demektir.
14.7.11
Adsız
iyi günler benim 3,5 aylık bir bebeğimin makadında 10 günlükten beri anal fissür var kullandığım merhemler hiç geçirmedi birisi çörekotu yağı kullan die tavsiye ettiye etti yağı makadına sürdüm yaktı heralde çok ağladı acaba nasıl kullanabilirim
22.7.11
Mustafa
Merhaba ..

Çörek otu yağı uygun koşullarda üretilememiş olabilir. Yağı yerine taze öğütülmüş yani o anda öğütülmüş çörek otuna krem kıvamına gelinceye değin su ilave ediniz ve bu kremi sürünüz. Ve bu kremi azar azar (bir iki günlük) yapınız. Toptan yapıp aylarca veya haftalarca aynı kremi kullanmayınız.

Bana kalırsa çoğunuzun gerek dahili gerek harici olarak çörek otu kullanması için çok erken olduğunu düşünüyorum. Yine tekrardan başka bir sağlık uzmanına çocuğunuzu göstermenizde büyük fayda olacağı kanaatindeyim.

Geçmiş olsun dileklerimle..
22.7.11
Adsız
hayırlı günler iyibayramlar.çörekotu kendisi yada yağının tansiyon yükseldiğinde kullanımı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz.ayrıca uzun süreli tedavi amacı dışında tansiyon yükselmesinde kısa sürede düşmesine fayda sağlarmı acaba. ve birde yağı yada kendisini harici kullanımlarda belli bir miktar varmı.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.hakkınızı helal ediniz.
1.9.11
Mustafa
Merhaba,

Çörek otunun tansiyon düşürücü etkisi vardır. Bu etki özellikle normal olmayan yani yüksek tansiyonlu kişilerde daha belirgin olmaktadır. Ben bir sağlık uzmanı olmamakla birlikte kendimdeki bir etkisinden bahsediyim.

Hiç ara vermeden kullanmaya başladığımda 5 veya 7.nci günlerde gözlerimin akı daha bir beyazlaşıyor. Yani göz akında kan basıncından dolayı daha belirgin olan kılcal damarlar tansiyonun düşmesinden dolayı kayboluyor diye düşünüyorum. Ancak çörek otu kullanımı sırasında hiç tansiyonumu ölçmedim.

Çörek otu kullanılmaya başlandığı andan itibaren tansiyon üzerinde olumlu etkileri gözlemlenmeye başlanır. Ancak bu kişiden kişiye değişebileceği gibi bir tansiyon ilacının gösterdiği gibi bir etki de göstermez. Yani kullanıldığı anda birden bire tansiyonu normale döndürmez. Ancak zamanla yüksek tansiyona neden sorunu ortadan kaldırır.

Benim size tavsiyem uzun süreli ve düzenli kullanmanızdır. İyi bayramlar.
1.9.11
Adsız
merhaba adım cem.. yeni çörek otu kullanmaya başladım. her gece 1 çay kaşığı çörek otu tohumunu kahve makinasında çekip çok az zencefil tozu ve balla macun yapıp yiyorum. Acaba aynı şekilde yoğutla karıştırıp yesem bi zararı olur mu??
şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım...
11.10.11
Mustafa
Merhaba Cem,

Hayır bir zararı olmaz, çörek otunu yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz.
11.10.11
Adsız
merhaba. benim kanımdaki trombosit sayısı düşük. acaba çörekotunun buna bir faydası olabilir mi?
23.10.11
Mustafa
Merhaba çörek otu ile yapılan iki deneyin birinde trombosit sayısı etkilenmemişken diğerinde de bir miktar düşüş göstermiştir.
23.10.11
Adsız
merhabalar. lenfomaya faydası var mı?
24.10.11
Mustafa
Merhaba. Evet çörek otunun lenfoma üzerinde çok olumlu etkileri mevcuttur.
25.10.11
Adsız
S.a
Çok yakın bir zamanda mide ile bağırsak birleşiminde tümör olduğunu öğrendim.. Tümör geçen hafta yapılan bir operasyonla içerden alındı.. Değerli bir hocam dedi ki: Çörek otu yağı kullan çok faydasını göreceksin.. Yağı aldım ama kullanımı hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim.. Yardımcı olursanız sevinirim.. Allah hepinizden razı olsun.. Selam ve dua ile..
31.10.11
Mustafa
Aleykümselam,

Öncelikle geçmiş olsun. Hocanıza hak vermemek elde değil, çörek otunun çok faydasını görürsünüz. Ancak yağını kullanmanızı önermiyorum, yağının yerine tohumunu çiğneyerek tüketirseniz daha çok faydasını görürsünüz. En az iki ay kullanmalısınız.

Mide ve bağırsaklarınızı yormamak ve daha iyi sindirebilmek açısından da çörek otunu, ezilmemiş bir tohum kalmayasıya kadar çiğnemeniz sizin için daha iyi olacaktır. Sitede biraz gezindiğiniz takdirde de bu konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimle.
31.10.11
Adsız
S.a
Sitenizi baştan sona gezdim ve hemen hemen tüm soru ve cevapları okudum.. Hatta dün akşam ilk deneyimimi yaşadım ve bir çok kullanıcı gibi boğaz bölgemde yanmalar olduğunu hisettim.. Sizinde diğer yorumlarda söylediğiniz gibi kuru üzüm ile çiğneme taktiğinizi uygylamayı düşünüyorum.. Ama malesef 2 ay devamlı kullanamayacağım.. 14 Kasım'da büyük bir ihtimalle mide ve bağırsağımın bir kısmı alınacak.. Eğer Allah ömür verirse ameliyatımdan sonra kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum.. Geçmiş olsun dilekleriniz için ve sorumuza hemen cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.. Tüm hastalarımızın Allah yar ve yardımcısı olsun.. Hakkı TAM
4.11.11
Mustafa
Aleykümselam Hakkı Bey,

Öncelikle Rabbimden ameliyatınız da kolaylıklar vermesini diliyorum. Evet çörek otu boğaz bölgesinde yanmalar yapar ve bu hep böyle devam eder.

2 ay devamlı olarak kullanamasanız da yinede kullanmaya başlayın. Ameliyatınız ve sonrasında bir müddet ara verirsiniz. Bununla birlikte iki ay dolmadan hiçbir fayda görmeyeceğiniz anlamına da gelmez.

Önceden de dediğim gibi. Mide ve bağırsaklarınızı fazla yormamak için çörek otunu iyice, dakikalarca çiğnemenizi öneriyorum. Hatta sabah tüketeceğiniz çörek otunu geceden çok az bir miktar su içerisinde bekletirseniz hem çok daha rahat çiğnersiniz hem de çok daha rahat sindirirsiniz. Bir de Hocanıza çörek otunun "tohumunu" çiğneyerek kullandığınıza dair bilgi verirseniz sevinirim. Çünkü mide ve bağırsaklarınızın durumu hakkında en iyi bilgiyi doktorunuz bilir. Ameliyat sonrası mide ve bağırsaklarınız kendini toplaması zaman alabilir ve bu süre zarfı içerisinde çörek otu kullanmanızı önermeyebilir.

Örneğin ben geceden yemek kaşığını yarısına kadar gelecek kadar su ile doldururum. Sonra üzerine günlük tükettiğim 2 - 3 gram çörek otunu koyarım. Çörek otu sabaha kadar bu suyun hepsini içine çeker ve biraz yumuşar. Tüketmesi daha kolay olur.

Ayrıca yemek kaşığı çünkü başka tabak vs. ye koyduğunuz zaman çörek otunu oradan alıp tüketmesi biraz uğraştırıyor ve bu her gün olduğu zamanda usanç vermeye başlıyor. Ama kaşık olduğu zaman olduğu gibi ağzınıza atıveriyorsunuz.

Son olarak duanıza bende katılıyorum. Allah tüm hastaların ve sizin yar ve yardımcısı olsun.

Aklınıza bişey takılırsa sormaktan çekinmeyin. Elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimle. Hoşçakalın.
4.11.11
Adsız
Merhaba
bir çay kaşığı ve bir tatlı kaşığı çörek otu kaç gramdır?
sürekli sinüzitimi tetikleyen alerjik rinitim var, alerji burnumu tıkıyor,o da sinüzite yolaçıyor,bu rahatsızlığımdan kurtulmak için günlük ne kadar çörek otu tüketmeliyim, açmı yoksa tokkenmi?
selma
16.11.11
Mustafa
Merhaba,

Yukarıda 2 gramın aşağı yukarı kaç çörek otu tanesine tekabül ettiği verilmiştir. Bundan yola çıkarak istediğiniz miktardaki çörek otunun kaç gram olduğunu çörek otunu sayarak bulabilirsiniz.

Her gün günde üç defa 1 gram (200 - 250) tane çörek otunu çiğneyerek tüketin. Çiğnerken ağzınızdan aldığınız havayı burnunuzdan verin. Ayrıca yine her gün 1 diş sarımsak tüketmeye özen gösterin veya iki günde bir. Ama mutlaka sarımsağı da düzenli tüketin ve sarımsağı da ezin bir iki dakika bekletin öyle tüketin, bu tüketme şekli önemli.

Kısa zamanda bağışıklık sisteminiz güçlenecek, düzensiz ve gerekmediği halde aşırı bir şekilde çalışmayacaktır. Sizinde zaten rahatsızlığınızın ana sebebi bunlar bildiğim kadarıyla.

Geçmiş olsun.
17.11.11
Adsız
Öncelikle Herkesi Allah,in selami ile selamliyor acil sifalar diliyorum,

Bende Ganital sigil ve Herpes var.Ögrendikten itibaren hayatimda yapmis oldugum yanlistan vaz gecip tövbe ettim.Sabir edip bu illete karsi ne yapabilirim diye mücadeleye basladim.Düzenli bir insandim daha bir düzenli yasiyor beslenmeme daha bir dikkat ediyorum.Önemli olan dünyada hastaliga yakalanmadan yada yakalanmamak icin önceden saglikli beslenmek.Bazen bazi seyler gec olabiliyor.Burda yorum yapmayi firsat bilerek belki baska kardesleriminde istifade edecegini görev bilerek tavsiyem odurki bazi cinsel hastaliklar korunulsa bile ten temasi ilede gecebiliyor.Bize ögretmediler neyse Allah büyüktür.Soruma gelecek olursam cilt hastaliginin disinda sükür bir hastaligim yok bildigim.06.06.2011 tarihinden itibaren kahvaltidan sonra bir silme cay kasigi cörek otunu cigneyip yutuyorum sonrada dislerimi fircaliyorum.1,5 ay sonra 6 ay olacak.Siz belki doktor yada uzman degilsiniz ama tecrübelerinizden ve ögrendiklerinizden yola cikarak bu ayarda devammi edeyim yoksa 6 aydan sonra birakayimmi?Devam edeceksem amenna etmeyeceksem ne kadar ara verip tekrar kullanmaya basliyayim?Cörek otu aldirttigim yerdeki bayan demiski her gün bir cay kasigi cok olur 3 günde bir kullansin.Yani sonucda satis yapan bir insan bu kanaata nerden varmis blmiyorum.Bu soruya ek olarak Cörek otu arada bir mide bulantisina sebep olurmu?Islerinizde kolayliklar burdada bizlere karsi sabir ve anlayis diliyorum.Merakla cevabinizi bekliyorum,Hoscakalin...
17.11.11
Mustafa
Aleykümselam Hoşgeldiniz,

Öncelikle hiç ara vermeden bile çörek otu kullanabilirsiniz ancak 6 ayda bir, 1 - 2 ay ara verirseniz güzel olur.

Eğer 1 silme çay kaşığı çörek otu kullanıyorsanız az kullanıyorsunuz. En az 1 silme tatlı kaşığı (600 tohum tanesi veya 2 gram) kullanın. Çörek otu tadından dolayı tükettikten hemen sonra bulantıya sebep olabilir. Daha da önemlisi özelliğini yitirmiş veya bayatlamış çörek otu çiğneyerek gerçekten çok zor tüketilir ve mide bulantısına sebep olur. Farklı bir markayı deneyin.
17.11.11
Adsız
merhaba,
öncelikle size çok teşekkür ederim böylesine faydalı bilgileri bizimle paylaştığınız için

benim bağışıklık sistemim zayıf, düzenli olarak lenf bezlerim şişiyor. bir süredir saf çörekotu yağı kullanıyorum(çok güvendiğim bir markadan). ancak günde 3defa 1dolu çay kaşığı içiyorum. şimdi tekrar dikkat ettim. eğer 5 damlayı 1 çay kaşığına eşit sayarsak ben günde resmen 60damla alıyormuşum. dozajları tekrar sormak istiyorum. üst sınırımız günde toplam 15 damla mı olmalı? fazlası ne yapar?

ayrıca grip olduğum zaman günde 2defa burun deliklerime damlatıyorum sinüslerimi açması için, çokta faydasını gördüm. paylaşmak istedim.

tekrar tekrar teşekkür ederim. allah sizden razı olsun.
22.11.11
Mustafa
Merhaba,

5 damlayı 1 çay kaşığına eşit sayarsanız ve günde 3 defa 1 çay kaşığı tüketiyorsanız zaten 15 damla tüketiyorsunuz demektir.

Ürünün üzerinde yazılı kullanım bilgilerine göre tüketin. Çünkü kullandığınız ürünün ne kadarının çörek otu yağı olduğunu bilmemiz mümkün değil.

Veya tüketirken tohumunu kullanın, yağını yine harici olarak kullanabilirsiniz.
22.11.11
Adsız
ben anlamadım her yemekten 1 saat önce mi birer çay kaşığı yiyeceğiz ve çörek otu kaç kalori ???
22.11.11
Hakan Kocaman
Merhabalar,
Sitenizi düzenli takip ediyorum ve teşekkürler böyle bir site yaptığınız için.Merak ettiğim birşey var,çörekotu tohumu ile birlikte keten tohumu tüketmenin bir zararı var mıdır?
Teşekkürler
15.12.11
Mustafa
Merhaba Hakan,

Bir zararı olmaz, kullanabilirsiniz.
15.12.11
Adsız
Merhaba ben Meltem,
S.A. Hocam bende miyom var. ben çörekotunu sabah,öğle ve akşam yemeklerden önce 1 çay kaşığı çiğneyerek su ile yutuyorum. dinçlik olarak çok iyi geldi.stresime de iyi geldi. yalnızca hazımsızlık ve karın şişkinliğim oluyor.sindirim çalışmıyor. bi arkadaşımda miyom vardı.aktardan aldığı çörekotu tozu ve zerdeçal tozunu bala karıştırıp bir sene yedi ve doktora gittiğinde miyomların yok olduğunu söylemiş.bende bu karışımı denedim ama sindirimim hiç çalışmadı. şimdi sadece çörekotunu yiyorum. yine problem var. devam edeyimmi sizce.bünyeden bünyeye değişiyormu acaba. bir sorum da kardeşimde hemoroid var. çörekotunu ne şekilde kullanması gerekir. SAYGILAR.
15.12.11
Mustafa
Merhaba Meltem,

Çörek otunun iyice çiğnediğiniz takdirde çok kolay sindirilir ve sindirim sistemini ve zamanını olumsuz etkilemez.

Ancak ağızda tam olarak ezilmeyen veya bütün olarak yutulan tohumlar sindirim sisteminden olduğu gibi geçer, sindirilemez. Ne kadar çok çiğnerseniz o kadar iyi olur. Kardeşinizde çiğneyerek tüketsin en çok faydayı bu şekilde görür.

Geçmiş olsun.
15.12.11
YASEMİN
selamunaleyküm BEN YASEMİN
BEN KİLO ALMAK İSTİYORUM ÇOK ZAYIFIM.SUAN HAYATA KÜSMÜŞ DURUMDAYIM.. :(
KİLO ALMAK İÇİN ÇÖREK OTU KULLANABİLİR MİYİM YARDIMCI OLSURSANIZ SEVİNİRİMM..
VE VÜCÜDUMDA AŞIRI TÜĞLENME VAR.. :(( BİR FAYDASI OLUR MU ACABA DÜZENLİ OLARAK KULLANSAM
27.12.11
YASEMİN
AŞIRI TUĞLENME İÇİN HORMON DEĞERLERİME BAKTIRDIM NORMAL DEDİ DOKTOR....
27.12.11
Mustafa
Düzenli olarak yemeklerden sonra 200 tane çörek otu tohumu tanesini çiğneyerek tüketirseniz 2 - 6 ay arasında sağlıklı bir şekilde olması gereken kilonuza yaklaşırsınız. Aynı zamanda bütün olarak vücudunuzda çörek otundan olumlu bir şekilde etkilenir.
27.12.11
Gamze d
Merhaba,
Hayatımda ilk defa çörek otunun faydalarını yazan bir siteye girmiş bulunmaktayım. Birazda ümitlendim acaba benim problemime de bir faydası olur mu diye. Yaklaşık 3 senEdir aralıklarla idrar yolları iltahabı yaşıyorum. Hastalık dönemlerinde sürekli antibiyotık kullanıyorum ve dolayısıylada vÜcud direncim düşük ve diğer insanlara göre savunma mekanızmam nerdeyse yok. Çörek otunun bana bir faydası olur mu ? İdrar yolları iltahabı için nasıl kullanmam gerekir? Teşekkürler. Gamze Demir
28.12.11
Mustafa
Merhaba Gamze

Çörek otu tam size göre. En az 6 ay çiğneyerek tüketmeniz yeterli. Geçmiş olsun.
28.12.11
Adsız
Lütfen Tip 1 diyabet hastalarının çörek otunu nasıl en iyi şekilde kullanabilceklerini izah edebilir misiniz? Benim oğlum 13 yaşında ve 4 yıldır diyabet rahatsızlığı var.
4.1.12
Mustafa
Merhaba,

Çörek otunun bütün hastalıklardaki en iyi kullanım şekli her gün düzenli olarak çiğneyerek tüketmek veya her gün için ayrı ayrı öğüterek tüketmektir. Bunun dışındaki kullanımlar bu kadar etkili olamayabilmektedir.

Çiğneyerek tüketebilirse bu şekilde tüketsin. Ama çocuğunuzun çörek otunun tadını sevmeyip bıkkınlık oluşturabileceği endişesi ile öğüterek kullanmanızı tavsiye ederim. Ancak kesinlikle öğütülmüş almayın, haftalık veya aylık olarak da toptan öğütmeyin.

Oğlunuz için her gün 2 gram çörek otunu öğütün ve su ile yutmasını sağlayın. Düzenli olarak buna en az 6 ay devam edin. Çörek otunun iyice öğütülmesini sağlayın. Bunu da en iyi elektrikli kahve öğütme makineleri yapabilmektedir. Ayrıca pek marka tavsiyesinde bulunmayı sevmem ama uzun süre ve hergün kullanacağınız için benimde kullandığım Bosch MKM6000 cihazını önerebilirim.

Geçmiş olsun dileklerimle, hoşçakalın.
4.1.12
ayse
ayse
basur için sirkeyle kaynatılıp kullanılması tavsiye edilmiş ancak oranları hakkında hiçbiryerde bilgi bulamadık nekadar sirkede nekadar çörek otu kaynatmalıyz ve yagınımı tohumunumu kullanmalıyız tesekkürler
19.1.12
Mustafa
Merhaba Ayşe,

Evet çoğu kaynakta çörek otu ve sirke ile ilgili net bir ölçü bulunmamakta. Ölçü çok önemli olsa idi mutlaka belirtilirdi diye düşünüyorum. Kaynatma söz konusu olduğu için sirkenin fazla olması lazım. 2 ölçü sirke ve 1 ölçü çörek otu tohumu şeklinde kullanabilirsiniz.

Bunun haricinde günde 3 - 4 kez çörek otu yağını direkt olarak uygulayabilirsiniz. Krem olarak uygulamak isterseniz, bu yağın içerisine krem kıvamına gelinceye kadar bir tavada kül haline gelinceye kadar kavrulmuş çörek otunu tohumunu ekleyebilirsiniz. Bunu da yine günde 3 - 4 kez uygulayın.

Bu yöntemlerle birlikte günlük 2 gram çörek otunu çiğneyerek tüketmeniz iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Geçmiş olsun dileklerimle.
20.1.12
EMRAH TIRAK
Merhaba,
Doktorların kesin birşey söylememesine rağmen Dermotolojik Ürtiker ya da Dermografizm olduğunu düşündüğüm, belki 10 yıldır şikayetim olan cildimde basınç ya da fiziksel etki ile ortaya çıkan bir kaşıntı problemim var. kaşındıkça kabarmaktadır. Tabiri caizse isim yazılabilir, bunun için tüm doktorlar antihistaminik hap verdi. Uzun yıllardır Atarax kullanıyorum. Bu durumdan kurtulmak için Çörekotu fayda olabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
30.1.12
Mustafa
Merhaba Emrah,

Düzenli olarak en az 2 ay mümkünse 6 ay tohumunu çiğneyerek veya her kullanıma mahsus öğüterek kullanırsanız faydasını görürsünüz. Acele etmeyin ve vazgeçmeden en az 6 ay kullanın.

Geçmiş olsun dileklerimle.
30.1.12
Adsız
merhabalar evlerde pastalarda kullanılan pakette marketlerde satılan çörek otunu kulnamamızın herhangi bir sakıncası varmı saygılarımla
30.1.12
Mustafa
Merhaba,
Bir sakıncası yok kullanabilirsiniz.
31.1.12
Nur
Merhaba, acaba cörekotu yagimi daha faydalidir yoksa kendi ögüttügüm cörekotu tohumumu?
eger cörekotunu kendim ögütürsem, kullandigim karabiberögütücü yada kahvemakinami hergun temizlemem yikamam gerekirmi? icinde kalan artiklar ve parcalara yapisan yag, eski (dünden kalma) oldugu icin zarari olur diye kalmis aklimda, üc saattir sitenizi okuyorum kafam karisti simdi. cörekotu-tohumunu nasil muhafaza etmeliyim, demirle bakira degmesi etkisini azaltirmi, buzdolabindami tutmaliyim yoksa disardami cok tsk ederim emeginiz icin
1.2.12
Mustafa
Merhaba Nur Hanım,

Öğütmek için elektrikli bir kahve öğütme makinası kullanırsanız daha kolay temizler ve daha iyi ve hızlı öğütürsünüz. Ve öğütücünün haznesini de her gün temizleyebilirseniz daha iyi olur. Ama şöylede yapabilirsiniz, hazneye bulaşan çörek otu yağını bir ekmek kabuğu ile silip onuda tüketebilirsiniz. Böylece hem hazneyi temizlemiş hemde çörek otundan daha fazla yararlanmış olursunuz.

Diğer kas gücüyle çalışan öğütücülerden pek bir verim alamazsınız ve içerisinde kalan çörek otu kalıntıları zamanla oksitlenir ve zararlı hale gelebilir.

Öğütülmemiş çörek otunu bir kavanoz içerisinde oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.
2.2.12
vesile dönmez
merhaba benim sorum şoyle hergun ilaç alan kişiler çorek otu veya yağını kullanabilirmi,bir sakıncası var mı.teşekkürler
4.2.12
Mustafa
Kullanabilirsiniz. Yağını kullanacaksanız taze ve güvenilir bir firmadan temin etmeye çalışın. Bununla birlikte tohumunun daha etkili olduğunu da bilmenizi isterim.
4.2.12
vesile dönmez
çörekotu yağını dişsiz birisi kullanmak daha pratik ve kolay olduğu için yağını sordum.Annem 71 yaşında şeker hastası günde iki defa insulin yapıyor,yüksek tansiyonlu,safra kesisinde taş var,ameiyat dediler fakat şu an büniyesi çok zayıf düştü çünkü 1.5 ay öncesi böbreklerde sorun çıktı yani böbrekler idrar üretmemiş şimdi kan değerleri iyi,ama onun ayakta durma gücü yok hep yatıyo ve hep kabızlık çekio.Siz ne tavsiye edersiniz ne ve nasıl kullanması gerekiyor.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.iyi akşamlar
4.2.12
Mustafa
Merhaba Vesile,

Öncelikle bir sağlık uzmanı olmadığımı tekrar bilmenizi isterim. Çörek otu annenizin şeker hastalığına iyi gelir, yüksek tansiyonunu düşürür, safra kesesine ve böbreklerine de iyi gelir ve dinçlikte verir. Kısacası tüm vücuduna iyi gelir.

Ancak emin olmamakla ve bir bilimsel dayanağım bulunmamakla birlikte çörek otunun annenizin safra kesesindeki taşları ve çamuru hareketlendirebileceğinden şüphe ediyorum. Yani organ kaslarının kasılarak taş düşürmesine sebebiyet verebileceğini düşünüyorum. Bu kötü bir şey olmamakla birlikte taş düşürmek gerçekten çok acı veren bir şeydir.

Aynı durumu kendi annemde yaşadığım için sizinde bilmenizi isterim. Çok çok önceden bir kaç kez taş düşürmüştü ve çörek otu kullanımı ile tekrar taş düşürmeye başlamasının aynı döneme denk gelmesi beni böyle bir düşünceye sevk etti.

Öncelikle düşük bir ihtimal dahilinde olsa bile böyle bir şeyin olabileceğini bilmenizi isterim. Anneniz böyle bir acı yaşamanın dışında çörek otundan başka bir zarar görmez bunu da garanti edebilirim.

Eğer böyle bir ihtimali kabul edip çörek otu kullanmayı düşünürseniz tohumunu kullanmanızı tavsiye ederim. Saf çörek otu yağını bulmak neredeyse imkansıza yakındır ve durum böyle olunca tohumunu kullanmak daha etkili oluyor.

İlk ay 1 gram çörek otunu bir elektrikli kahve öğütme makinesi temin edip günlük olarak iyice öğütün. Su veya yoğurt ile tüketmesini sağlayın. İkinci ay 2 grama çıkarın ve bu şekilde en az 6 ay devam edin. Düzenli olarak devam ettiğinde faydasını göreceğinden eminim.

Son olarak çörek otu kullanacağının da doktoru tarafından da bilinmesini istiyorum.

Annenizin bir an önce şifaya kavuşması dualarıyla, Hoşçakalın.
5.2.12
vesile dönmez
bu güzel tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim.Dorusu böyle uzun cevap beklemiyordum,elinize sağlık .inşallah sizi yormamışımdır.anneme gelince safra kesesinde taş olmasına rağmen bu güne kadar bir rahatsızlık vermedi ,sadece ultrasonda göründü ve dedikleriniz beni biraz korkuttu. bu durumda çörek otunu kullanmakta kararsız kaldım yani ¨kaş yapalım derken göz çıkarmayalım¨.İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim.sağlıcakla kalın,hoşça kalın.
5.2.12
Mustafa
Dediğim gibi bu durumu bir doktorla veya bir uzmanla paylaşmanızda fayda var. O yaşına kadar hiç taş düşürmediğine göre belki taşlar kanala düşemeyecek kadar büyüktür. Bu durumda çörek otunu güvenle kullanabilirsiniz. Çörek otu annenizi toparladığında da ameliyatını olabilir.

Yukarıda belirttiğim gibi çörek otu kullanırsa taşlar mutlaka kanala düşer demiyorum, bir bilimsel kanıtım da yok. Sadece şüphe ediyorum ve belki bu tesadüfi bir şeydi. Bir yandan da annenizin böylesine bir şifa kaynağından mahrum kalmasına da içim hiç razı değil.

Geçmiş olsun dileklerimle...
6.2.12
vesile dönmez
teşekkürler,anladım kadarıyla safra kesesiyle ilgili bilgilisiniz .acaba safra kesesi taşları mide bulantısı ve kusma yapar mı,çünkü annem bir kaç gündür bu sıkıntıları yaşıyomuş,beni bilgilendirirseniz sevinirim.hayırlı akşamlar
6.2.12
Mustafa
Bilgili derken annemin başına gelmişti oradan biliyorum. Allah kimsenin başına vermesin, annenizede acil şifalar diliyorum.

Sorunuza gelince evet kusma ve bulantıya sebep olabilir ki annem yaşamıştı bunları.
7.2.12
Unknown
Merhaba ben emziriyorum ve 2 aylik bir oglum var ve cok gazi var. Bir ark corekotu yagi ver bi Cay kasigi dedi. Ne kadar dogru. Veya bunun benim yemem gereken olcusu nedir? Tsk,slm ve dua ile...
7.2.12
Mustafa
Çocuğunuzun yerine sizin kullanmanız daha iyi. Çünkü çocuğunuzun çörek otu yağını sindirebilmesi için çok erken. Tohumunu 2 gram tüketseniz yeterli olur sizin için.
7.2.12
Adsız
bende hepatıt c var çörek otu kullanmalımıyım
11.2.12
Mustafa
Düzenli olarak en az 6 ay kullanmanızı tavsiye ederim. Mutlaka faydasını görürsünüz. Geçmiş olsun.
11.2.12
Adsız
s.aleyküm.soruların herbirine cevap verdiğiniz için teşekkürler.
benim cildimde kaşıntı var özellikle tıraş olduktan sonra artıyor.acı,yağlı yiyecekler yiyecekler yediğimde ve güneş ışığı kaşırtıyı artırıyor.on yıldır böyle krem kullanıyorum ama problemim kronikleşti.
1-bunun için çörek otlu bir-Allah'IN İZNİYLE- ÇÖZÜM TARİF VAR MI nasıl kullanmalıyım.
2-Midemde ülser var nasıl bir formül önerirsiniz?
Şimdiden Rabbim Cümlemizden razı olsun,kolay gelsin.(tuncay)
26.2.12
Adsız
tuncay.mide ülseri için kullanmak istiyorum aç mı yesem tok mu yesem?
birde bu karışımlar bal,pekmez,tahin vb. etkisini artırmak için mi yoksa yemeyi kolaylaştırmak için mi?

Rabbim herkese şifa versin.
26.2.12
Mustafa
Aleykümselam Tuncay,

Günlük 2 gram çörek otunu mümkünse iyice çiğneyerek, değilse öğütüp ve öğüttükten sonrada biraz çiğneyerek tüket. Öğüttükten sonra biraz çiğnemeni tavsiye etmemin nedeni ise tükrük salgısıyla beraber çörek otu ilk olarak ağızda sindirilmeye başlar ve midene fazla yüklenmemiş olur. Aç karnına tüket, tüketemiyorsan çok hafif bir şeyler atıştırıpta tüketebilirsin. Düzenli olarak devam ettiğinde midende dahil bütün rahatsızlıklarına iyi gelir.

Karışımlardan maksat hem yemeyi kolaylaştırır hemde bal pekmez tahin gibi gıdalarından da faydalanmış olursun. Uzmanların miden için tavsiye ettiği diğer bitkisel formül ve gıdalarla birliktede kullanabilirsin. Ama çörek otunu ayrı onlar ayrı kullanmanı öneririm. Çünkü çörek otunu tek başına daha rahat sindirirsin.

Geçmiş olsun dileklerimle, Rabbim sanada şifa versin.
26.2.12
Adsız
slm.Adım Gülsüm.Eşim ALS hastası(4 yıldır)Kollarını kullanamıyor,yardımla yürüyebiliyor.26 yaşındayım.Ben kendimde oluşan ne olduğunu bilmediğim yumurta büyüklüğünde sert bir şişlik üzerinde çörek otu yağını denedim.Bir hafta içinde küçüldü.Şaşırdım.Bu olay çörekotunun eşime de iyi geleceği fikrinin oluşmasına neden oldu.Yemeli mi yoksa kaslarına sürmeli miyim?İkisini de yapmak ağır gelir mi?Bir de als de kullanana şahit oldunuz mu?İnanıyorum ama bunu bilmek iyi gelir.
1.3.12
Mustafa
Merhaba Gülsüm,

Çörek otunun yemesi daha etkili olur. Ama tabi dışarıdan harici olarak da yağını kullanabilirsiniz. İkisini de aynı anda kullanabilirsiniz. Ama yemek için tohumunu tercih ederseniz bunun daha iyi olacağını düşünüyorum.

Eşiniz için günlük 2 gramdan kullanmaya başlayın. 3 ay bir deneyin. Etkisini göremezseniz her ay 1 gram artırın. 5-6 gram şeklinde kullanmaya devam edin. Ayrıca sizde kullanabilirsiniz tohumunu. Ancak düzenli olarak ve uzun süre (en az 6 ay) kullanmanın çok önemli olduğunu tekrarlamak isterim.

Hayır ALS için hiç bilgilendiren olmadı. Bende faydasını göreceğine inanıyorum. Çörek otunun sinir sistemi üzerinde de çok olumlu etkileri vardır.

Geçmiş olsun dileklerimle,
2.3.12
Adsız
selam..öncelikle makinelerin ve kortizonlu ilaçların arasında kaybolmuş ve denek malzemesi haline gelmiş bu millet için bölesine faydalı bitkiyi tanıtmak için zemin hazırladığınız içn size tesekkür ediyorum..Allah c.c sizlerden razı olsun inşallah..benim size bir sorum olacak..ben çörek otunu balla karıştırıp tok karnına yemeyi planlıyorum hem hastalıklarıma ii gelmesi hemde kilo olmak için :)elimde çörek otu var balda aldım ama şimdi nasıl bir oran belirleyeceğim iblmiyorum..ben sabah akşam tok karnına bir tatlı kaşığı bala bir çay kaşığı çörek otununu havanda dövüp karıştırıp yesem oranı az mı olur fazlamı olur..(günde çay kaşığı çörek otu zarar verir mi ?) ilginize şimdiden tesekkür ederim..
4.3.12
Mustafa
Merhaba, bahsettiğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
4.3.12
Adsız
merhaba ben FİRDEVS.11 aylık bebeğime boğaz hırıltısı için çörek otu çayı verebilirmiyim.ve bir sorum daha var.bu çayı kaç gün ve nasıl muhafaza edebilirim.şimdiden teşekkürler.
21.3.12
Mustafa
Merhaba Firdevs, 2 yaşından küçük çocuklar için çörek otu kullanımı tavsiye edilmiyor. Çayını tek kullanımlık hazırlamanızı öneririm. Ayrıca sizin düzenli olarak çörek otu tohumu tüketmeniz çocuğunuza da faydalı olacaktır.
21.3.12
melis
melis
merhaba bu guzel bilgilerinizi paylastiginiz icin oncelikler cok tesekkurler benim bi sorum olcakdi lazer epilosyon uygulatiyorum vucuduma acaba zarari varmi cunku antibiotik alindigi zaman lazer yapilamiyor corek otununda boyle bi yan etkisi var mi

Tesekkurler ...
26.3.12
Adsız
ŞeNeR
Site güzel,yorumlar güzel,sizler dahada güzel,tşk ederim.
Diyabet 2 hastasıyım,ilaçlar ve günde 1 kez insülin 20 ünite,bunun yanında kilo 85 boy 173 ne kadar kullanırsam fayda verir,vereceğiniz yanıta şimdiden tşk eder,mut dolu yarınlar dilerim.
4.4.12
Mustafa
Merhaba Şener, yanlış anlaşılmasın ama yukarıdaki yazı ne kadar kullanması gerektiği konusunda bir fikir oluşturmak için yazılmıştır. Herkese ayrıntılı olarak ne kadar kullanması gerektiğini hesaplayabilecek bilgiye sahip değiliz.

2 gramdan kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde bir 6 ay kullanmanızı öneririm. İstenilen faydayı göremezseniz iki ayda bir 1 gram artırarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uzmanlarda bu konuda net bir cevap veremiyorlar. Ortalama 70 kg olan birinin 1 tatlı kaşığı kullanmasını tavsiye ediyorlar ancak bu çok net olmayan bir ölçek. Siz dediğim gibi kullanmaya başlayın ve düzenli olarak devam edin.

Geçmiş olsun dileklerimle. İyi dilekleriniz içinde teşekkür ederim. Hoşçakalın.
4.4.12
Adsız
çörek otunu yaklasık bir buçuk aydır sabahları aç karnına bir çay kaşıgı tepeleme derler ya tüketiyorum yalnız adet sancılarında etkili oluyormu bildiğiniz bir yöntem varmı bu çörek otuyla ilgili sancılar çok fazla doktorum kist oldugunu söyledi doğum kontrol hapı verdi ama ben troid hapı kullandıgım için ağır geldi ve yarıda bıraktım bu sancılar canımı her ay yakıyor bilen varsa ALLAH razı olsun ve yorum yazsın ne olur

yasmin
15.4.12
Mustafa
Merhaba Yasmin,

Çörek otunun çok güçlü bir ağrı kesici özelliği malesef yoktur ama düzenli olarak kullanmaya devam edersen ağrının nedenini tedavi edebilir. En az 6 düzenli olarak devam etmenini öneririm. Geçmiş olsun.
15.4.12
Adsız
Slm hıcam ben astım hastasıyım çörek otununun faydası varmı varsa nasıl kullanmam gerekir tşk
22.4.12
Mustafa
Merhaba faydası olur kullanabilirsiniz. Birkaç günde birde bir diş sarımsak tüketin. Çörek otunuda mümkünse çiğneyerek. Zaten başka bir şekilde kullanım yöntemi de yok. Bununla ilgili birçok bilgi bulabilirsiniz sitede. Geçmiş olsun dileklerimle.
22.4.12
Adsız
merhaba diyabet2 hastasıyım 5 aylık bebeğim var insilün kullanıyorum idrarda mikroalbumin 9,2 çıktı şekerimde yüksek başka ilaçlar kullanmam gerekiyor bebeği sütten kesmemi söylediler bende emzirmek istiyorumşu an çörek otu yağı kullanıyorum 4 gün oldu başlıyalı bebeğime zararı olurmu tşk.
27.4.12
Mustafa
Eğer bebeğinize çörek otu yağı veriyorsanız bunun faydası olmaz zararı da olabilir belkide. Ama siz kendiniz kullanıyorsanız anne sütü vasıtası ile çocuğunuza da faydası olur size de faydası olur. Faydasını göremezseniz tohumunu çiğneyerek tüketirseniz daha etkili olabilir.

Ancak kullandığınız başka ilaçlar nedeniyle çocuğunuzu sütten kesmenizi istiyorlarsa ki özellikle bunu bir doktor söylüyorsa mutlaka tavsiyesine uyun. Çünkü kullandığınız ilaç anne sütü ile çocuğunuza geçip zararlı etkilere neden olabilir.
27.4.12
dilek ağzıkara
iyi günler benim yedi yaşında bir kızım var yaklaşık üç aydır her sabah birtatlı kşığı bala bir çoy kaşığı öğütülmüş çörekotu karıştırıp veriyordum fakat bir hafta önce pubik bölgede tüylenme fark ettim. acaba çörekotundan olabilir mi?
30.4.12
Mustafa
çörek otundan kaynaklı olacağını pek zannetmiyorum.
30.4.12
nurettin
merhaba..acaba varislerde ne şekilde kullanılabilir..
26.5.12
Mustafa
Merhaba Nurettin,

Düzenli olarak çiğneyerek tüket. Harici olarakta öğütülmüş çörek otuna macun kıvamına gelinceye değin su ekleyerek ilgili bölgeye sürerek kullanmayı deneyebilirsin. Geçmiş olsun.
26.5.12
Adsız
ismail merhaba
beyinin sag ve sol tarafında kol ve bacak harreketlerini saglayan kısımda hücrelerinde ölme var bu hücrelerin yenilenmesini nasıl saglarız
30.5.12
Mustafa
Merhaba İsmail,

Çörek otunun beyin içinde çok olumlu etkileri mevcuttur. Bunun için düzenli olarak tüketmeniz gerekmektedir. En az 6 ay kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle.
30.5.12
Adsız
Meraba iyi günler.
Bana çörek otunu dün arkadaşm tavsiye etti, aç karnına yenirse zayıflatacağını, tok karnına bal ile yenirse kilo aldıracağını söyledi. ben zayıflamak için kullanmaya başladm çok kilolarm yok ama 5 kilo vermeliyim.
Sabah akşam aç karına bir tatlı karşığı dolusu öğütülmş çörek otu yiyorum ama boğazmda ve midemde aşırı yanma oluştu hatta iştahımı açtı diye bilirim nasıl kullanmalıyım. Birde annemde sağlığı için kullanmak istiyor annemde astım, şeker, tansıyion, mide de ülser var ne yapmalıyız. Lütfen yardımcı olun.
26.6.12
Mustafa
Çörek otu tadından dolayı böyle bir yanmaya neden olabilir bu normaldir. Dozunu biraz düşürmeyi deneyin. Örneğin her öğünden önce 1 tatlı kaşığı değilde 1 çay kaşığı öğütülmüş çörek otu kullanmayı deneyin. Öğütülmüşünü yutmadan önce bir kaç dakika ağzınızda çiğnerseniz ve bekletirseniz daha iyi sindirirsiniz. Ayrıca şunu özellikle belirtmek isterim ki çörek otu iştah açmaz. Fazla kullanmak etkiyi hızlandırmaz önemli olan düzenli kullanmaktır.

Annenizde aynı şekilde tüketsin. Özellikle anneniz yutmadan önce bir müddet ağzında çiğnesin. Ve hiç bırakmadan düzenli olarak devam etsin. Aç karnına tüketemiyorsa çörek otundan önce hafif bir şeyler atıştırmayı deneyebilir.

Eğer sizde aç karnına kullanamaya devam edemezseniz. Sizde hafiften birşeyler atıştırabilirsiniz çörek otu ile beraber.

Ayrıca yanmalar çok rahatsız edici boyuttaysa başka bir marka çörek otu kullanmayı deneyin.

Geçmiş olsun dileklerimle..
26.6.12
nirvana
Selam sitedeki soru ve cevapları okudum. ben hipoglisemi hastasıyım ve aynı zamanda vitiligom var.çörek otu tohumunu kullanmak istiyorum ama seker düşürücü etkisi oldugunu okudum.günlük 2 gr kullandıgımda ciddi kan sekeri düşüklüğü yaşarmıyım nasıl kullanmalıyım?yardımcı olursanız sevinirim.
28.6.12
Mustafa
Yaşayabilirsiniz.

Ancak çok düşük dozlardan başlayarak ve çok sık şeker kontrolü yaparak kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede kendinizi garantiye almış olursunuz. Örneğin ilk 1 ay günlük 200 tohum tanesi tüketin, sonraki ay 400, sonraki ay ise 600 tane gibi. (Ortalama 600 tohum tanesi 2 grama eşittir)

Bu arada mümkünse bir doktora danışmanız ve onun kontrolünde kullanmanız daha iyi olur.

Geçmiş olsun dileklerimle.
28.6.12
Adsız
çörek otu antidepresan ilaçla kullanılabilirmi ayriyeten 4,5 aylık oğlumu anne sütü ile besliyorum
2.7.12
Mustafa
Kullanabilirsiniz.
2.7.12
zeynep
merhabalar panik atağa faydası varmı 2 aydır kullanıyorum çörek otunu ayrıntılı bilgi verirmisiniz çok memnun olurum ne kadar ölçüler de tüketmeliyim
2.7.12
zeynep
merhabalar mustafa bey.....
panik atağa çörek otunun faydası varmı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum bu konuda ayrıntılı olarak yardımcı olursanız çok memnun olurum ayrıca benim tronbositlerim düşük çörek otu dengelermi yoksa daha fazlamı düşürür[ kanın sulu olması]
2.7.12
Mustafa
Merhaba Zeynep,

Panikatak ile ilgili olarak şu yazının yorumlarına bir göz atın. Sizinkiyle aynı olan bir soru cevaplanmış.

http://www.coreklen.com/2009/04/corek-otu-ve-uzman-gorusleri.html

Trombosit ile ilgili olarak da şu yazının yorumlarında ayrıntılı bir cevap mevcut.

http://www.coreklen.com/2009/08/corekotunun-nigella-sativa-faydalari.html

Daha farklı konularda bilgiler içinde arama kutusunu kullanmayı deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle.
2.7.12
Adsız
Hocam,
Ölmek üzereyim. Çörek otunun faydası olur mu
Ziya
8.7.12
Mustafa
Merhaba Ziya Hoşgeldin,

Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun öleceğine bilmiyorum ama bu konuda hiç bir kimsenin hiç bir aletin kesin bir şey söyleyemeyeceğini bilmeni isterim.

Aslında tıbbın sana demek istediği şey şu: Ben seni tedavi edebilecek seviyeye henüz ulaşamadım. Tıp önceden daha geniş bir hasta kitlesine öleceksin diyordu ama artık onların birçoğunu tedavi edebiliyor.

Yani tüm hastalıklar bir şekilde tedavi edilebilir. Öncelikle bunu iyice bir belle. İkincisi, tahliller ve sonuçlar her ne kadar kötü görünürse görünsün vücudun kendi kendini iyileştirebilir. Çünkü vücudun anlamı bu. Vücudunda aynı senin gibi yaşamak ister ve bunun için her şeyi yapar ve yapma kabiliyeti de vardır. Sen pes etmedikten sonra.

Çörek otu vücuda bu konuda EN İYİ desteği veren, EFENDİMİZ (sav)'in tavsiye buyurdukları ve yüzlerce deneyin OLUMLU sonuçlanmasına neden olan mucize bitkidir. Kullanmaya başlandığı andan itibaren vücudu değişik sürelerde olması gereken sağlığına doğru adım adım götürür.

Buna inanmak zor olabilir ama. Aşağıda vereceğim adres seni yeterince tatmin edecektir.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=nigella%20sativa

Bu adres dünya çapında yapılan deneylerin ve sonuçlarının paylaşıldığı uluslararası bir portal. Pubmed ile ilgili daha detaylı bilgiyi wikinin şu sayfasında bulabilirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/PubMed

Pubmed de "nigella sativa" araması yaparak çörek otu hakkında yapılmış tüm deneylere ulaşabilirsin. Eğer ingilizcen iyiyse bunu kendi gözlerinle de göreceksin.

Mademki çok acele bir şekilde eski sağlığına kavuşmaya ihtiyacın var günlük olarak en az 5 gram ve özellikle "çiğneyerek" tüketmeni öneriyorum. Bunu hergün yapacaksın. 5 gram ortalama 1500 tohum "tanesi" eder. Bir defaya mahsus bu kadar tohumu tane tane sayıp kendine bir ölçek hazırlayabilir ve hep o ölçekle kullanmaya devam edebilirsin. Daha kolay olur.

Bu kadar miktarı gün içine de dağıtabilirsin. Hatta bu şekilde daha güzel olur. Örneğin günde 3 öğün 500 tohum tanesi gibi. Bu şekilde 2 ay kullan ve tekrar görüşelim.

Eğer dediğim şekilde düzenli olarak kullanmaya devam edersen istesende istemesende inansanda inanmasanda mutlaka faydasını göreceksin.

Ayrıca şu ölme düşüncesinide bir kenara atsan iyi edersin. Vücudunu ölüme programlamaktan başka hiç bir işe yaramaz bu.

Şimdi git üç beş çeşit değişik çörek otu markası temin et küçük yüzer gramlık poşetlerde olanlardan tercihen bilindik bir markanınki olsun. Daha sonra sırasıyla hepsinden kullan ve hangisini daha rahat tüketiyorsan çiğneyerek o markadan devam et.

Hayatına kaldığın yerden devam et. Ayrıca bir tavsiyem daha olacak internetten hastalığın ile ilgili araştırmalar yapıp yalan yanlış bilgilerle iyice kendini üzme. Çünkü internette çok abuk subuk bilgiler mevcut.

Her yediğin çörek otunda belki az belki çok bir önceki halinden daha iyi olacaksın. Başka bir sorun olursa da çekinmeden sorabilirsin.

Tekrar görünşünceye değin, sağlıcakla kal...
9.7.12
Adsız
Allah sizden razı olsun insanı psikolojik olarakda rahatlatıyorsunuz.Mustafa bey ben yaklaşık 6 aydır çörek otunu hergün 2 gr olarak tüketiyorum.otoümmin rahatsızlığım var.ömür boyuda kullamayı düşünüyorum.size sorum uzun vadede vücudda herhangi bir tahribata yol açarmı.zararlarında böbreğe ve safra kesesine zarar verebilir diye okudum.beni bu konuda aydınlatırmısınız. gramınıda yükseltmem gerekirmi aynı şekildemi devam edeyim.şimdiden tşk ederim
10.7.12
Mustafa
Merhaba,

Bir ömür boyu aynı oranda kullanabilirsiniz. Hiç bir zararı olmaz. 6 ayda bir, 1 ay kadar da ara verirseniz daha iyi olur.
11.7.12
Adsız
ümmü gülsüm selamun aleykum çörek otu kullanmak istiyorum fakat bende tansiyon düşüklüğü var dolayısıyla çörek otununda tansiyon düşürücü özelliği nedeniyle kullanmamalımıyım sizlerden ALLAH razı olsun Allaha EMANET OLUN
15.7.12
Mustafa
Aleykümselam Ümmü Gülsüm,

Çörek otunun tansiyon düşürücü etkisi olduğu değişik kaynaklarda bildirilmiştir. Ancak bu mevcut düşük tansiyonu iyice düşüreceği anlamına gelmez. Araştırma ve deneylerin çoğu yüksek tansiyon vakalarında yapılmıştır ve düşürdüğü gözlemlenmiştir.

Yinede temkinli davranmanızda fayda var. Düşük dozlardan başlayarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin ilk iki ay günde 200 tohum tanesi çiğneyerek tüketmeyi deneyin sonra bunu takip eden her ay 100 tohum tanesi artırarak 600 tohum tanesine kadar çıkarabilirsiniz.

Bu arada günlük olarak tansiyonunuzu kontrol etmenizi ve çörek otununun tansiyonunuz üzerindeki etkisini ölçmenizi öneririm.

Geçmiş olsun dileklerimle.
15.7.12
Adsız
selamün aleyküm
benim adim selcuk
babam akciger kanseri tedavi gorucek bugunlerde.
corek otunu balla karistirmak lazim bildigim kadariyla akciger kanserleri icin. benim babam balla karsi alerjisi var, nasil bi uygulama onerirsiniz corel otu icin veya corek otu yagi icin.
tesekkürler
14.8.12
Mustafa
Aleykümselam Selçuk,

Çörek otunun balla tüketilmesi zorunlu değil. Tek başınada tüketilebilir. Hergün için ayrı ayrı öğütüp tüketmesini sağla. İlk 1 - 2 ay 2 gramdan başla 5 grama kadar çıkarabilirsin. 3 - 5 günde bir de bir diş sarımsak tüketsin.

Geçmiş olsun dileklerimle...
14.8.12
Adsız
selcuk
cevap verdiginiz icin tesekkurler
burda taze corek otu bulmak zor genelde kavanozda satiliyor, yinede kullanabilir miyim? yoksa corek otu yagini mi kullaniyim?
tesekkuler
14.8.12
Mustafa
Taze derken bitkisi değil tohumu. Tohumunu kullanmak daha etkilidir. İnternetten temin etmeyi deneyebilirsiniz.
15.8.12
Adsız
mustafa bey kolay gelsin ben semra
çörekotunu 6 ay kulllandım bıraktığım zaman vücuddaki etkileridemi kayboluyor .Çörek otunu kullandığım süre zarfındamı vücuda faydası var teşekkür ederim şimdiden iyi çalışmalar
15.8.12
Mustafa
Hayır böyle bir şey söz konusu değil. Yani bırakıldığında rahatsızlık hemen tekrarlamaz, tabi hastalığı tamamen ortadan kaldıracak kadar uzun kullandıysanız. Ancak şu da var ki, kullanmadığınız zaman vücudunuz tüm bu faydalı maddelerden de mahrum kalır.
15.8.12
canozum
Merhabalar

Ben her sabah ac karnina bir yemek kasigi cörek yagi hic bir seye karistirmadan direk aliyorum.Bu mikatar cokmu ?????
23.9.17
Unknown
Merhaba ben sabah öğlen akşam yemeklerden 1 saat önce bir tatlı kaşığı çörek otu çiğniyorum zayıflamak için ayrıca epilepsi hastasıyım doğrumu yapıyorum acaba
25.9.17
Unknown
Merhaba
110 gr
çörek otunu alıp öğüttükten sonra yaklaşık
350 gr pekmez özleriyle karıştırdım(keçiboynuzu
,karadut,üzüm vs.) acaba tahin dökmeden
kullansam bi problem olur mu?
15.11.17
Mustafa
Merhaba, hayır olmaz bahsettiğiniz gibi kullanabilirsiniz.
15.11.17
1 – 200 / 209 Sonraki › Son »