Çörek Otu ile ilgili Uyarılar! Zararlı Olabilecek Durumlar

Çörek Otu Bitkisi
- Çörek otunu hamile iken kullanmayınız! Bakınız Çörekotu ve Hamilelik. Ayrıca çörek otunun doğum kontrol haplarının etkisini azaltabileceği ihtimaliyle bu haplar ile birlikte kullanımınıda önermiyoruz. Çünkü doğum kontrol hapı ile kontrollü bir şekilde engellenen hormon salgılamasını çörek otu tekrardan düzenleyebilir.

- Organ nakli durumunda çörek otu kullanılmamalıdır. Kullanılmak isteniyorsa bu mutlaka bir doktor kontrolünde ve onun tavsiyesine uygun olarak kullanılmalıdır.

- Çörek otu bir ilaç değildir. Çörek otu şimdiye değin bilimin tanık olduğu en mükemmel, yüzlerce bileşimiyle yüzlerce hastalıkla mücadele edebilen en sıra dışı bitkidir.

- Çörek otu belli bir hastalık için tedavi edici değildir. Vücudu bir bütün olarak tedavi ederek olması gereken sağlıklı durumuna yaklaştıracağı için etkisini ilaç gibi hemen göstermez. Vücudunuzdaki yüzlerce düzenin üstüne üstlük birbirini etkileyebilen bu yüzlerce düzenin hemencecik düzene girmesi de mümkün olmamaktadır. Bu zaman almaktadır, bunun içinde düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir. En az 1-2 ay olmak üzere, belli bir müddet (ort. 6ay) devam edilmesi gerekir.

- Rahatsızlığınızı öncelikle bir doktor ile paylaşın ve tavsiyelerini kesinlikle yerine getirin. Çörek otu kullandığınızı veya kullanacağınızı belirtin. Çörek otu kullanırken belirli aralıklarla tahlil yaptırın ve bu tahlilleri bir sağlık uzmanından yorumlamasını isteyin.

- Çörek otunun aşırı kullanımı bağırsaktaki zararlı bakterilerle birlikte faydalı bakterilerin de yok olmasına yol açar. Bunun neticesinde ise ishale sebebiyet verebilir. Önceden bu şekilde biliniyordu. Ancak yapılan bu deney çörek otunun zararlı bakterileri önemli ölçüde azaltırken, vücuda faydalı bakteri popülasyonunda da bir değişikliğe neden olmadığı sonucuna varılmış. Yinede başka bir nedenden dolayı ishal başladığında beslenmeye yoğurt, kefir ve peynir gibi fermente olmuş süt ürünleri, probiyotik gıdalar veya tabletler eklenmesi önerilir.

- Çörek otunun, tansiyon düşürücü veya idrar söktürücü ilaçlar ile birlikte kullanılması, çörek otunun mevcut tansiyon düşürücü ve idrar söktürücü etkisini güçlendirir. Antibiyotik ilaçlar (streptomycin and gentamicin) ile birlikte kullanılması ise anti bakteriyel etkiyi arttırdığı bildirilmiştir.

- Çörek otunun kemoterapi ilaçları ve radyoterapi tedavisi ile birlikte kullanılması, çörek otunun anti oksidan etkisi nedeniyle bu tedavi yöntemlerinin etkisini azaltabilir. Çok güçlü antioksidan etki gösteren kara üzüm ve kahve vb.de aynı şekilde tedavi sırasında kullanılan ilaçların vücutta etkisiz hale gelmesine ve vücuttan daha çabuk atılarak tedavi etkisinin azalmasına neden olabilirler. Bu tür önemli ilaç kullananların tedaviden sonra bitkisel tedaviye başlamaları veya doktorlarına danışarak kullanmaları önemle tavsiye edilir.


- Prof. Dr. Adnan Saraç’ın tavsiyesi şöyledir: "Günlük 1 kaşıktan fazla kullanıldığı zaman, insana fayda değil zarar verir. Ağrı Kesici ve Antibiyotik alanlar kullanmasın."

- Çörek otu kullanırken herhangi tedavi görülüyorsa tedavi etkilenmez, çörek otu kullanımına devam edilir. Sadece kanser tedavisinde bazı hallerde (ışın tedavisi) çörek otu kullanımına ara verilmesi istenebilir.

- Çörek otu omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini yeterli miktar ve oranda ihtiva ettiğinden günlük 2 gramdan fazla çörek otu kullanımına (5-10 gram kullanıldığında) takviye olarak "günlük ve düzenli olarak" belirtilen bu yağ asitleri alınmamalıdır.

- Çörek otu kan şekerini düşürdüğü için kan şekeri düşük olanlar gerekli tedbiri almalıdır.

- Çörek otu serotonin seviyelerinde değişikliğe neden olabilir: Örneğin şu çalışmalarda ( 1, 2) artışa neden olduğu sonucuna varılmış. Şu çalışmada (3) da yüksek dozda 5HT düzeylerinde artışa düşük dozda azalışa neden olduğu sonucuna varılmış.

- Aç alınırsa sindirim sistemi rahatsızlığı olanlarda mide tahrişi, bulantı, ekşime ve yanma yapabilir. Yemekten sonra alınması önerilir. Çok önemli olmamakla beraber bu şikayetler için doktor kontrolünde anti asit ilaçlar alınabilir.

- Çörek otunun uzun süre yüksek dozda kullanımı böbrek ve karaciğerde yorgunluk başta olmak üzere vücudunuza zarar verebilir.

- Çörek otu yağı içilecekse açık parlak sarı renkli, kolay akıcı, dibinde tortu olmayan, tadı ve kokusu hoş olan ürünler tercih edilmelidir. Bu özelliklere uymayan çörek otu yağı içilmez, sadece haricen kullanılabilir. Ayrıca çörek otu tohumu satın alırken tohumların mümkün mertebe olabildiğince büyük olmasına, simsiyah ve temiz olmasına özen gösterin. Küçük ve elek altı tohumlarını tercih etmeyin.

- Özellikle yağı haricen cilde uygulandığında bazı hassas ciltlerde alerjiye neden olabilmektedir. Bunun nedeni kullanılan çörek otu yağının niteliğini yitirmesi, çörek otu yağına karıştırılabilecek muhtemel diğer yağlara gösterilen alerjik tepkidir. Veya deriye uygulanan çörek otu yağının, vücut ısının yüksek olmasından veya emilim sürecinin uzamasından dolayı (ateşli rahatsızlıklar gibi durumlarda) çörek otu yağının cilt üzerinde bozulmasından olabilmektedir. Yağı haricen kullanılacaksa öncelikle vücudun görünmeyen bir bölümünde bir müddet denenmesi tavsiye edilir.

- Çörek otunun böbreklerde ve safra kesesinde taş düşürücü etkisi mevcuttur. Vücudunuzda olabilecek sessiz taş olarak da nitelendirilen ve şimdiye değin fark etmediğiniz bu taşlar, düzenli olarak çörek otu kullanımına müteakiben hareketlenebilir, parçalanabilir, eriyebilir veya düşmeye başlayabilir. Bu nedenlerden dolayı bazen hafif bazen de çok çok şiddetli ağrılara neden olabilir. Böyle bir durumda hemen bir sağlık kuruluşuna gidin ve çörek otu kullandığınızı da bildirin.

- Çörek otunu çörek otu yapan bileşiminin de bulunan maddelerdir. Bu maddeleri yeteri kadar ve düzenli almadıkça en önemlisi iyice öğütüp veya çiğneyip sindirebileceğiniz bir hale getirmedikçe ve "sindiremedikçe" çörek otundan beklenilen fayda tam olarak görülemeyebilir veya hiç görülmeyebilir. Daha kolay sindirmek, diğer gıdalarla etkileşime girmesini önlemek dolayısıyla daha çok fayda görebilmek için yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden 1,5 - 2 saat sonra kullanmak daha iyidir. Ayrıca sindirim sisteminizde sorun nedeniyle fayda göremezseniz çörek otunu 3 - 5 dakika süresince çiğneyerek tüketmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede bağırsak rahatsızlığı nedeniyle bağırsak florasından emilemeyecek olan çörek otunun faydalı bileşikleri ilk olarak ağız florasından direk kana karışacak ve ayrıca bu arada nefes alıp verdiğiniz içinde bir kısım uçucu bileşiklerde akciğer florasından emilebilecektir.

- Tüm gıdalarda olduğu gibi çörek otuda ısıdan etkilenmektedir. Kavrulmuş çörek otunun faydası hemen hemen yarıya düşmektedir. Kavrulmuş çörek otunun tadı çok rahatsız etmez ve yemesi zevklidir aynı pide üzerinde olduğu gibidir ve kıtır kıtırdır. Kavrulmamış çörek otu acıdır, kavrulmuşuna nazaran yumuşaktır. Hatta hiç kavrulmamışsa ıslak bir pamuğa ekildiğinde 7-10 günde filiz vermeye başlar. Bu yüzden maksimum faydayı görmek için tohumunu güvenilir yerden temin etmeyi deneyiniz. Kavrulup kavrulmadığını lütfen sorgulayınız hatta bir kaç farklı marka veya farklı aktardan az miktar alıp karşılaştırınız.

- Yabancı kaynaklarda "die off symptoms" şeklinde geçen ve vücudunuzdaki virüs, bakteri, mantar, parazit, solucan gibi bir takım zararlı mikroorganizmaların çeşitli ilaç ve bitkisel terkiplerle ölümü neticesinde bu mikroorganizmalardan arta kalan ve önceden bu mikropların içlerinde barındırdıkları zehirli toksin maddelerin artık vücutta serbest kalmasıyla ortaya çıkan çeşitli yan etkilerden bahsedilmektedir. Bu etkiler mevcut hastalığın etkilerini güçlendirir veya daha başka yeni ortaya çıkacak fizyolojik ve psikolojik yan etkiler oluşturabilir. Bu etkiler bu toksin maddelerin vücuttan tamamen atılmasına kadar sürebilir. Bu tür yan etkileri ilk etapta çörek otunu düzenli olarak kullanmaya başladığınızda da görmeniz mümkün olabilir. Bu geçici bir durumdur ve bir bakıma çörek otunun işe yaramaya başladığının da bir göstergesidir. Ancak yan etkiler güçlü olursa çörek otunu azaltarak devam edin. Bu yan etkiler kişiden kişiye değişebileceği gibi genellikle kendisini bedensel ve zihinsel yorgunluk, uykusuzluk veya aşırı uyku şeklinde gösterebileceği gibi mevcut hastalığınızın şiddetini ilk etapta geçici olarak da artırabilir ve bu birkaç gün hatta duruma göre birkaç hafta sürebilir. Çörek otu normal tıbbi ilaçlardan farklı olarak hem antioksidan olduğu hemde vücut salgılarını artırdığı için hızlı bir şekilde bu toksinlerden de kurtulmanızı sağlar. Böyle bir durumda su tüketimini artırıp biraz ter atmanız da toksinlerden hızlı bir şekilde kurtulmanıza faydalı olacaktır.

- Dünya genelindeki bütün kaynaklarda çörek otunun yan etkisinin olmadığı, neredeyse hiçbir ilaç ile etkileşime girmediği, çok çeşitli hastalıklarda iyileştirici etkisinin bulunduğu yapılan deneylerle kanıtlanmıştır.

Ancak, her ne kadar durum böyle olsa da bu sayfadaki ve bu sitedeki diğer uyarılar dikkate alınmadan çörek otu kullanılması, başka bir tedavi veya ilaç ile birlikte kullanılması veya uyarılar ve dozu dikkate alınarak kullanılmasına rağmen çok çok düşük bir ihtimal dahilinde olsa bile herhangi bir zarar görmeniz veya hiç bir fayda bulamamanız durumunda www.coreklen.com yazarları ve site sahibi hiç bir şekilde sorumlu değildir.

Çünkü hastaneye gitmek, doktora görünmek, eczaneden ilaç almak kararları gibi çörek otu kullanmakta, buradaki bilgilere inanmak veya inanmamakta kişinin kendi kararıdır ve buradaki bilgilerin doğruluğunu araştırmakta kişinin kendi inisiyatifindedir. Bununla birlikte önemli bilgiler mutlaka ciddi bir kaynağa dayandırılmıştır. Durumunuz ciddiyse ve acil müdahale gerektiriyorsa mutlaka bir hekime başvurun, çörek otu kullanacağınızı veya kullanmış iseniz kullandığınızı da mutlaka belirtin.

Ayrıca, Lütfen soru sormadan önce, sorunuzu öncelikle arama kutusunu kullanarak araştırınız. Takmada olsa bir isim belirtiniz. Bu sayede sizi bir başka kullanıcıyla karıştırmamamızı sağlamış olursunuz. Genellikle aynı tür sorular geldiği için "Çörek otunun bana faydası olur mu? Nasıl kullanmalıyım?" sorularının cevaplarını da şimdiden vermek isteriz. "Evet, bütün vücudunuza faydası vardır ve günlük doz yazısında belirtilen miktarı çiğneyerek veya günlük öğüterek tüketmeniz yeterlidir.

Sarımsak: Bazı cevaplarda bir kaç günde bir 1 diş sarımsak tüketilmesini öneriyorum. Çiğ sarımsağın günlük yüksek dozlarda (örneğin 3 dişten fazla) ve uzun süre kullanımı karaciğer ve bağırsak sistemine zarar verebileceği bazı kaynaklarda bildirilmiştir. Bu yüzden düzenli olarak uzun süre kullanılmaması yada pişirilerek tüketilmesi tavsiye edilir.

Bu uyarılara ek olarak çörek otunun ölümden gayrisine şifa olduğunu Söyleyen'in (s.a.v.) hiç boş söz söylemediğini de unutmayın. Gönderilen şifayı bulmanız dualarıyla, sağlıcakla kalın ve dualarınızda bizi de hatırlayın..

Ayrıca bkz. Çörek Otunun Potansiyel Toksisitesi (Olası Zararları) hakkında deneyler.


232 yorum:
1 – 200 / 232 Sonraki › Son »
Adsız
Peki saglikli biri olarak hangi dozdan basliyabilirim her zaman kullanmak istiyorum tavsiyenizi yazarsaniz memnum olurum?
Cevabiniz icin allah sizden razi olsun
12.5.09
Mustafa
Günde 2 gramı geçilmemesi tavsiye edilmekte, bu da Türkiye'de yetişen çörek otu taneleri dikkate alındığında 1 silme tatlı kaşığına (652 tane) tekabül etmekte. Siz bu kadar olmasada buna yakın bir miktarda veya bunun yarısı miktarınca yiyebilirsiniz.
12.5.09
Adsız
Asadaki yazi dogru mu?

Çörekotu yağı çok çabuk acıdığı (oksitlenme) için tescilli ürünler alınmalıdır. Acımış çörekotu yağı sıhhate çok zararlıdır,kansere neden olabilir[kaynak belirtilmeli].
13.5.09
Mustafa
Acımış çörek otu yağı bozulmuş çörek otu yağıdır. Bozulan her şey vücuda zararlıdır. Aldığınız ürünün güvenli bir marka olmasına, son kullanma tarihine ve mümkün olduğunca havayla irtibatını kesmeye ve serin bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin. Bu konuda kesin bir şey söyleyecek bilgiye sahip olmamakla beraber şu araştırmaya da bir göz atmanızı tavsiye ederim.

AYÇİÇEK YAGININ OKSİDATİF STABİLİTESİ ÜZERİNE ISIRGAN, KETEN, KİŞNİŞ VE ÇÖREKOTU (Nigella sativa L.) TOHUM EKSTRAKTLARININ ETKİLERİ
Mustafa KIRALAN
Ankara Üniversitesi
Fen Bilimleri Enstitüsü
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Danışman: Prof. Dr. Ali BAYRAK

Keten, kişniş, ısırgan otu ve çörekotu tohumlarının alkol ekstraktları ile kişniş ve
Çörekotu tohumlarının uçucu yağları rafine ayçiçek yağına 500, 1000, 2000 ppm
dozlarında ilave edilmiştir. Bunların, ayçiçeği yağının oksidatif stabilitesi üzerine
Etkileri; aktif oksijen yöntemi (AOY), peroksit değeri ve konjugasyon ile
değerlendirilmiştir. Aktif oksijen yöntemi sonuçlarına göre çörekotunun alkol ekstraktı
dışındakiler de zayıf bir etki görülmüştür. 60 oC’da fırın testi, peroksit deleri ve
konjuge dien ve trien içeriği ile izlenmiştir. Fırın testi sonuçları 2000 ppm kişniş, 500 ve
1000 ppm çörekotu, 500 ve 1000 ppm ısırgan otu ile 1000 ve 2000 ppm keten tohumu
alkol ekstraktlarının ayçiçeği yağının oksidatif stabilizesini artırdığını göstermiştir. Buna
karşın, 500 ve 1000 ppm kişniş ve 2000 ppm çörekotu alkol ekstraktları prooksidan
aktivite göstermiştir. Kişniş ve çörekotu uçucu yağları aktivite göstermemiştir. Fırın
testi sonuçları analiz edilerek, 2000 ppm kişniş, 1000 ppm çörekotu, 1000 ppm keten
tohumu, 500 ppm ısırgan otu alkol ekstraktı ve 2000 ppm çörekotu, 1000 ppm kişniş
uçucu yağı ayçiçeği yağına ilave edilmiş ve oda koşullarında onaltı hafta boyunca
depolanmıştır. Depolama süresi boyunca meydana gelen oksidasyon peroksit değeri ile
İzlenmiş ve yalnızca çörekotu alkol ekstraktında antioksidan aktivite görülmüştür.
13.5.09
Adsız
S.A,

Corek otu yagi yerine corek otu kullanmak daha
mantikli, cogu saglikli insanlar her gun vitaminler kullaniyorlar, vitaminler yerine
corek otu'nu kullanmalari daha mantikli degil mi. Yorumunuzu bekliyorum?
13.5.09
Mustafa
Evet doğru. Çörek otunun içeriğini en iyi koruyan yine çörek otu tohumlarının kendi kabuklarıdır. Ama tüketirken çiğneyerek tüketmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bu koruma işlemi midenizdede devam etmektedir.
13.5.09
arbounie
Corek otunu cignemeden yutmak mideye zarar mi veriyor. Ve ben hergun degilde 2 gunde bir yarim tatli kasigi dovulmus corek otunu + bal ile hastaliklara karsi tedbir ve vitamin olarak kullanmaya karar verdim, sizce dogru karar mi. Yorumunuzu bekliyrorum?
14.5.09
Mustafa
Sayın arbounie

Çörek otunu çiğneyerek yemek veya çiğnemeden yutmak mideye zarar vermez. Kararınız doğru. Günde 2 gr. dan fazla tüketmeyiniz. Çiğneyerek yemeye özen gösteriniz.
14.5.09
arbounie
ovulmus corek otunu cignemek gerekirmi?
16.5.09
Mustafa
Dövülmüş çörek otu zaten öğütüldüğü için tekrar çiğnemenize gerek yok, ancak çiğneyebilirsinizde.
16.5.09
arbounie
Sende 6 ay kullanmak gerekiyormus, hangi mevsim kullanmazi daha iyi olur yazinmi kisin mi?
18.5.09
Mustafa
Bildiğim kadarıyla fark etmez. Bugünden hemen başlamanızın en iyisi olduğunu düşünüyorum.
18.5.09
Adsız
10 tl'ye 30 ml çörekotu yağı aldım.okuduğum yorumlarda çörek otu yağının çabuk bozulduğu yazıyordu.ne kadar çabuk bozuluyor.kapağı açıldıktan sonra ne kadar sürede tüketmek gerekir.bu yüzden dahilen kullanmamaya karar verdim...
kimi yerde 1 çorba kaşığı içebilirsiniz deniyor,kimi yerde 1 damlasının 600-700 adet çörekotuna denk geldiği söyleniyor.1 çorba kaşığı içtiğimde binlerce çörekotu yemiş olmazmıyım.çok farklı bilgiler var.
en iyisi 1 çay kaşığı çörek otunu iyice çiğneyip hemen arkasından 1 tatlı kaşığı bal yemeyi düşünüyorum.
bu arada marka tavsiyesinde bulunabilirmisiniz.en güvenilir çörekotu markası hangisi?
20.5.09
Mustafa
Sayın Murat

Merak etmeyin o kadar çar çabuk bozulacak bir şey değil. Ancak fazlada bekletmemek gerekir. Güneşten uzak serin bir yerde muhafaza edin. Maalesef % 100 çörek otu yağı bulmak zor. 1 çay kaşığı ile başlayın faydasını hissedemezseniz. 2 gr. ma kadar yükseltebilirsiniz. 2gr. 1 silme tatlı kaşığı veya ortalama 600 adet çörek otuna tanesine denktir.
İkinci olarak marka tavsiyesinde bulunmam mümkün değil, eğer bende satmış olsaydım kendi markamı önerirdim :).
20.5.09
arbounie
Corek otu'nun nasil bozuldunu anlarsin ve hergun degilde 2 gunde bir 2 gram corek otu balla 6 ay mi yoksa bir sene mi kullanmak gerekiyor?
23.5.09
Mustafa
İstediğiniz kadar kullanabilirsiniz. İsterseniz bir ömür boyu. Ancak her hangi bir rahatsızlığınız varsa en az altı ay kullanmanız en iyisi. Çörek otunun ise nasıl bozulduğunu bilmiyorum. Eğer nemli rutubetli bir ortamda uzun müddet beklememiş ise bozulmaz diye düşünüyorum.
24.5.09
arbounie
S.A,

Bende vitamin D eksikli cikti, corek otunu kullanabilir miyim?
2.6.09
Mustafa
Aleykümselam Arbounie

Çörek otu D vitaminine yönelik bir bitki değildir. D vitamini en çok balık ve süt ürünlerinde bulunur. Ancak D vitamini eksikliğini beslenme yoluyla karşılamak oldukça zordur. Çünki bahsettiğim besinler sadece D vitamini içermezler, ve bu vitamin eksikliğini karşılamak için bu besinlerden fazla tükettiğiniz takdirde vücudunuzdaki diğer vitamin ve mineralleri yükseltmiş olursunuz. Bununla ilgili bir doktora görünmeniz ve D vitaminine yönelik ilaçlar kullanmanız gerekebilir. Ancak bu besinler ve vitaminler ilede çörek otunu kullanabilirsiniz.
2.6.09
arbounie
Son cumleyi pek anlayamadim yani corek otunu kullanabilir miyim ve corek otu bir yildan fazla kullanabilirmisiniz bozulmuyormus, dogru mu???
2.6.09
Mustafa
Sayın Arbounie

Çörek otunu kullanabilirsiniz, ancak bildiğim çörek otunun içeriğinde çokça D vitamini bulunmamaktadır. Yani çörek otuyla D vitamini açığınızı kapatamayabilirsiniz.

Fakat D vitamini eksikliğiniz beslenme kaynaklı değilde, bir düzensizlik, bir hastalık başlangıcı durum veya hastalık neticesinde meydana geliyorsa buna faydası olacağını düşünüyorum.

Sayın Arbounie
Yanlış anlamayın ancak yukarı doğru önceki sorularınıza bir göz gezdirdim, ve bunun neticesinde sizin bana şaka yapan bir arkadaşım olduğunuzu düşünmeye başladım.
2.6.09
Mustafa
ve anladım ki çörek otunun sabıra pek faydası yokmuş :)
2.6.09
arbounie
Sayin baymbs,

Oyle dusundunuse uzuldum, ben yurtdisinda yetisen bir insanim ve ozguveni az olan
ve cok tereddut eden birisiyim, ozur dilerim soralirim icin. Benim ailemden cok kisi kanserden oldu oyuzden ben corek otu kullanmak istiyorum tedbir olarak.
2.6.09
deniz
merhabalar iki gün önce yazmıştım sırt ağrım için nasıl kullanabilirim diye başladım acaba faydasını görürmüyüm.ben sabahları aç karnına çiğneyerek yiyorum.artık ağrılardan kurtulmak istiyorum.çok doktora gittim hep kas gevşeticiler ilaç kullanmaktan bıktım artık inşallah faydasını görürüm teşekkür ederim
3.6.09
Mustafa
Efendim benim söylediklerim tamamiyle tahminden ibaretti vede bazı arkadaşlarım dikkate alındığında olması muhtemel şeylerdendi. Hele de ikinci cümlem tamamiyle espiriydi. Sizi güldürmemiş orası da ayrı tabi.

Hiç tereddüt etmeyin, çörek otundan kimsenin zarar gördüğünü görmedim. Çörek otuna ve sorularınıza devam edin.

Bu arada insanı öldüren sadece kanser değildir. Bana sorarsanız bu konu üzerinde fazla düşünmeyin ve takıntı haline getirmeyin. Kendinize çörek otuyla bakın, sağlıcakla kalın.
3.6.09
Mustafa
Sayın deniz, inşallah faydasını göreceksiniz. İki gün önceki sorunuzu cevaplamıştım, çörek otu nasıl kullanılır bölümünde A harfinde Ağrı ve Sızılar ile ilgili kısmı okuyunuz. Bununla birlikte aynı zamanda çörek otu yemeyede devam edin. Geçmiş olsun.
3.6.09
arbounie
Tesekkur ederim, sizde corek otununu kullaniyormusunuz?
3.6.09
Mustafa
Evet, kullanıyorum.
3.6.09
arbounie
Hangi sekil kullaniyorsunuz, kac sene oldu ve corek otu sittesini yani bu siteyi siz mu dusundunuz?
3.6.09
arbounie
Cok tesekkur ederim cevablariniz icin, artik soru sormaya gerek kalmadi, son soru olarak
corek otununu kullanan kisi kanser ve baska hastaliklara karsi korunmus olur mu ve bu tur hastaliklara herhalde yakalana mi riski daha az degil mi???
3.6.09
Mustafa
Arbounie soruların bitmesin azalsın biraz, mesela iki günde 1 filan ha :) şaka.

Arbounie şimdi iyi dinle ve şuna inan. Eğerki Allah ya kulum gel artık bu tarafa demez ise bu çörek otu peygamber efendimizin (s.a.v.) hadisine göre insanı yataktan, hastalıktan, kanserden kurtarır. Hem sen niye bu kadar kansere takıntılısın anlamıyorum. Her insanın ailesinde kanserden ölen kişiler vardır, kanserden yoksa böbrekten ölmüştür veya kalpten veya beyinden veya kene ısırmıştır veya domuz hapşırmıştır yüzüde doğru daha da uzatmak mümkün...

Diyeceğim takıntıdan kurtul. Çörek otu çok şeye şifalı merak etme. Bunu Allah Resulu de söyledi, bilimde.

Sen çörek otunu ye yeterki, nasıl yersen ye. Ha hiç ölmek istemiyorsan o zaman çörek otuna yazık etme başka bir arkadaşına filan ver :) Anlatabildim mi?
3.6.09
arbounie
Cok tessekur ederim, takintidan kurtulmaya calisacagim, baska bir soru corek otu hanginda
aklima gelmiyor, sizin bana sorunuz var mi?
4.6.09
Mustafa
Arbounie şimdilik yok :)
4.6.09
arbounie
Oke, size basarilar dilerim.....
4.6.09
eymen
selamlar,bu orjinal çörek otunu yada yağını nasıl nereden temin edebilirim,cevap verirseniz sevinirim.
4.6.09
Mustafa
Teşekkür ederim. Çörek otu kullandığınız müddetçe hissettiğiniz değişimleri paylaşarak bize yardımcı olursanız seviniriz.
4.6.09
eymen
selamlar,benim sıkıntım çok valla nereden başlasam bilmiyorum vertigomu dersiniz ,fibromiyaljimi , spazmmı ,hemoroid hepsi mevcut çok şükür ama ne yapmam konusunda bilgilendirrirseniz ,minnettar kalacağım .allah razı olsun cümlenizden inşallah.
4.6.09
Mustafa
Sayın eymen

Çörek otunu sadece ve sadece yiyerek hastalıklarınıza şifa bulabilirsiniz. Önemli olan devam etmektir. Bunun dışında değişik kullanım yöntemleri çörek otu nasıl kullanılır bölümünde mevcut ve devamlı güncellenmekte ordan faydalanabilirsiniz. Çörek otunun en iyisi Mısır ve Arabistan bölgesinden ithal edilenlerdir ancak piyasada bulunan ve Türkiye de yetişen çörek otlarından fazlacada farkı olmadığını düşünüyorum.
5.6.09
arbounie
S.A,

Ben cumartesi gunu eczane gittim, arkadas 2 gr
corekotunu olcudu baya fazla cay kasini doldurdu, ben 2 gramdan az kullanamaya karar verdim, yarim cay kasigi ve vucuduna laser yaptiran biride corek otunu kullana bilir mi?
8.6.09
Mustafa
Evet arbounie. Günlük doz bölümünü okumuş olsaydın eczaneye gidip ölçtürmek zorunda kalmazdın :) Hassas terazide 2 gr. piyasadan temin ettiğim çörek otu tam 652 tane geldi. Lazer yaptıran biri kullanabilir. Ters bir etki yapacağını düşünmüyorum, ters bir etki yaptığını hiç duymadımda. Yalnız ilk yenmeye başlandığında, başlangıç etkisi olabilir.
8.6.09
arbounie
Tesekkur ederim!
9.6.09
arbounie
Vitamin D tablet kullanmak zorundayim, corek-otunu kullanabilirmiyim, bu soru tekrak sordum icin ozur dilerim?
9.6.09
Mustafa
Kullanabilirsin ancak aynı anda almazsan daha iyi olur. Örneğin çörek otunu sabah D vitaminini akşam gibi.
9.6.09
arbounie
Tesekkur ederim, kendinize iyi bakin...
9.6.09
arbounie
2 gramdan az mesela 1 gram kullandin zaman corek otu sifa veriyormu 1gram veya daha az kullandan zaman?????
13.6.09
Mustafa
2 gram. geçilmemesi gereken bir ortalama dozajdır ve bu bünyeden bünyeye değişebilir. Kimileri 1 gram ile şifa bulabilir kimileri 3 grama kadar alması gerekebilir. Bunu hissettiğiniz şifaya göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. 1 gram kullanın olmasa 2 grama çıkarsınız. Gerçekten hiç şifa bulamadım diyorsanız en fazla 3 gram kullanabilirsiniz. Ancak dediğim gibi 2 gram. en uygun dozdur. Ancak çörek otunun şifa etkisini göstermesi en az bir kaç ayı bulur. Bir kaç hafta yiyip hemen olmadı bana az geliyor galiba diyip 3 gram yemeliyim gibi bir hissede kapılmayın.
13.6.09
Unknown
Allah(c.c.) razı olsun çok güzel bir çalışma.Bir soru sormak istiyorum.Benim midem rahatsız.Çeşitli ilaçlar aldım fakat devamlılık istiyor.Neyse sonunda bir şekilde çörek otunu öğrendim ve kullanmaya başladım çok büyük yararını gördüm.Fakat antibiotik gibi olduğu için cildimde ekzama başladı özellikle ellerimde.Cildi kurutuyor.Benim bu ekzamamın çörek otu ile ilgisi varmı acaba beni aydınlatırsanız sevinirim
18.6.09
Mustafa
Teşekkür ederim. Çörek otunu nasıl kullandığınızı ne kadar kullandığınızı belirtmemişsiniz. Ancak bu pek önemli olmamakla birlikte çörek otunun yan etki olarak egzamaya neden olabileceğini düşünmüyorum. Çörek otunun en başaralı olduğunu rahatsızlıkların başında alerji ve egzama gelir. Çörek otunu günde 2 gr. tüketirken, yağınıda egzamalı bölgelerinize sürerek kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.
20.6.09
Unknown
Cevabınız için teşekkür ederim.Ben çörek otunu bal veya yoğurt ile birlikte kullanıyorum.Balla kullandığım zaman genellikle midem yanıyor.Çogunlukla hergün bir kase yoğurda çekilmiş yani tuz gibi parçalanmış olarak karıştırıp yiyiyorum.Ben taze olarak çekiyorum yağları uçmasın diye.Ben 9 ayrı hastanede 9 farklı cilt doktoruna gittim .Verdiği ilçlar farlı ama anlık kortizonlu melhemler.Yani temelli geçiçi bir şey yok.Siz bana bu ellerimin ekzaması için ne tavsiye edersiniz.Cevabınız için şimdididen teşekkür ederim
27.6.09
Mustafa
Çörek otu yağını kullanabilirsin. Saf çörek otu yağı bulmak zordur ancak en kalitelisini bulmaya özen göster. En kaliteli marka hangisi derseniz kusura bakmayın ama bilemiyorum. Bilinen bir marka olmasına özen gösterin vede pahalı olmasına :). Bak bu videoda sanırım egzama türü bir alerji için çörek otu yağı kullanıp fayda bulmuşlar. http://corek-otu.blogspot.com/2009/05/alerji-icin-mucize.html
27.6.09
eymen
ya aslında benim okadar çok problemim varki mesela beyne giden damarda ama ana damar değil daralma var ,ona faydalımıdır,beyne oksijen akımı yavaşmış ve boyun fıtığı ve düzleşmesi var,dolayısı ile bu bende sersemlik yapıor vertigoylada birleşince bunlar artı yoğun stres ben ne yapacagımı bilemiyorum gerçekten bildiğim tek bir şey varkiçok acizim ,lütfen bilgilerinizi ve önerilerinizi paylaşın buna çok ihtiyacım var .ben ne yapacagım,ha bu arada sağ elimde karpal tünel sendromu var,operasyon dedi ama doktor artık korkuyorum itimadımda yok dr,ların geneline,babamı 50 gün önce dr ,ların ihmali ve ilgisizlikleri ve duyarsızlıkları sebebi etkisiyle kaybettik.kafam karmakarışık oldu,hemeroidimde var yüksek derecede ,lütfen ne yapmam gerekir bu kadar hastalık varken telafisi mümkün olurmu çörek otuyla.çok teşekkür ediyorum,bu siteyi kuranlara ve sorularımızı tepkisizce ve sıkılmadan cevaplayan BAYMBS ,e .
27.6.09
Mustafa
Sayın eymen öncelikle biraz olumlu düşünmeye çalışın hatta mümkünse hiç bir şey düşünmemeye çalışın. Sizden daha kötülerinin de olduğunu unutmayın.

Çörek otunun damar rahatsızlıklarını önleyici ve kanın kıvamını sulandırıcı etkisi vardır. Ayrıca vertigoya da faydalı olduğunu okumuştum.

Öncelikle çörek otuyla tedavinin ilaçlar gibi çok hızlı olacağını söyleyemem çünki çörek otu zaten bir ilaç değil. Ancak çörek otu düzenli kullanıldığında hastalıkları önleyen ve hastalıkta ise sizin çok çabuk bir şekilde toparlanmanızı sağlayan sıradışı ve mükemmel bir bitki. Etkilerini 2 hafta - 1 ayda göstermeye başlamakla beraber düzenli bir şekilde en az 6 ay kullanmalısınız. Kullanında pahalı değil, ilaç gibi yan etkisi de yok.

Size tavsiyem hem yağını hem tohumunu aynı anda kullanmanız. Tohumunu her gün günde 3 öğün önünden ve arkasından yarım saat bir şey yemeyecek şekilde 1 çay kaşığı (200 tane) iyice çiğneyerek tüketin. Yağından da her gün bir miktar enseye ve kulak arkasına hafifçe masaj yaparak sürün.

Dediğim gibi çörek otu kullanımındaki özene ve sürekliliğe özen gösterin, fazlada üzülmeyin, çörek otu mutlaka birşeyler yapacaktır. Geçmiş olsun.
28.6.09
eymen
çok teşekkürler ediyorum.keşke dediğiniz gibi olabilse fakat mümkün olamıyor düşünmemek yada çok olumlu düşünebilmek yada ben beceremiyorum,umarım bende faydasını görürüm ben çörek otu yağını aldım fakat iyimidir bilemiyorum 6 TL,di ve tohumu şu tuzlu kurabiyelere kattığımız siyah olandan farklımı yani tohumu nasıl bilmiyorumda,bu arada ben ilaş kullanıyorum mide koruyucu ,nootropil ve antibiyotik acaba aynı anda kullanmamın bi zararı olurmu,birde ginko biloba aldım bunuda ç.otu ile kullamnabilirmiyim acaba ,çok teşekkürler BAYMBS.anlayışınıza,alakanıza pozitif desteginize.
28.6.09
Mustafa
Yrd.Doç.Dr. Ömer Coşkun hiçbir ilaçla etkileşiminin olmadığını ancak Prof. Dr. Adnan Saraç ise antibiyotik ve ağrı kesici eşliğinde kullanılmamasını önermiş. Bana kalırsa bir zararı olacağını düşünmüyorum ancak siz yinede hiç riske girmeden antibiyotik tedavisi bittiğinde başlarsanız en iyisini yapmış olursunuz. Ancak yağını haricen ense ve kulak arkası bölgenize sürebilirsiniz. Dilerim bir an evvel şifa bulursunuz. Allah'a emanet olun.
29.6.09
eymen
çok teşekkürler güzel dileklerinize,rabbim sizede gönlünüz, ruhunuz neyin eksikliğini ,arzusunu çekiyorsa size nasip etsin inşallah,bir umut oldu içimde sanki. bu siteye çok bunaldığım artık şifa , şifa diye dolaşırken nette rastladım,rabbim diledi demekki,inşallah şifamıda verir bu bitkiden,size nasıl teşekkür etsem azdır,1,5 yıldır bir çok branşta ve birçok hastaneye gittim ,ne kendimi tam anlamıyla ifade edebildim ,anlamıyorlar,ve insanları azarlıyorlar dr,geneli,hele birde tesettürlüyseniz,birazda afedersiniz kem, küm edip kendinizi ifade edemiyorsanız onların agresif tavırlarından vay halinize ,benim başıma bire bir geldi bu,bizi kara cahil olarak görüyor,hipokrat yeminini hepsi uygulamıyor maalesef,şahsım adına konuşuyorum ben çok üzüldüm dr lar tarafından ve mahşer günü hesaplaşacağız onlarla inşallah,neyse lafı şuna bağlayacaktım 5 yaşında bir oğlum var ,bu başdönmelerim ve halsizliklerimden dolayı onunla pek ilgilenemiyorum onun istediği kadar,o sürekli oynamak istiyor fazlasıyla enerji dolu fakat ben ona fazla uyamıyorum,bana çok bağımlı yaşıyor bundanda kurtulmasını istiyorum fakat şuan bu erken sanırım,bazen bana anne sen hep hastasın ne olur ali dedm gibi ölme dmesi beni kahrediyor,şuan en çok onun için sağlıklı kalmak ve yaşamak istiyorum,diyecegim bu site ve sizin de bizzat bu kadar duyarlı oluşunuz hepimiz ile tek tek beni çok memnun etti,tekrar insan oldupumun farkına vardım,1,5 yıldır dr ,ların ilgisizliklerinden ve bir tedavi ye başlamamalarından dolayı,o öbürüne yolladı ,digeri ötekine ve 1,5 yıl geçti,ben daha fena oldum ve olmaktanda korkuyorum,her şey için çok ama çok teşekkürler rabbim yar ve yardımcınız olsun,işlerinizi kolaylaştırsın ,dua ile ,allah,a emanet olun...
29.6.09
Mustafa
Evet bu konuda size hak veriyorum. Eli ayağı öpülesi doktorlar olabildiği gibi bazen bir aspirin kadar kıymeti olmayan doktorlar ilede karşılaşabiliyoruz. Bu sadece doktorlar için geçerli birşey de değil aslında. Her sektörde, hatta hayatın her anında mevcut bir durum. Durumunuz ne kadar kötü olursa olsun, hep kötüye gidecek ve kötü bir şekilde sonuçlanacak diye bir kesinlik yok. Bunlar Allah'ın müsadesi ve onayı ile sizin gayretiniz ve çabalamanız ile düzelebilecek şeyler en önemliside Allah'ın yardımıyla.

Dualarınızı hak ettimmi bilemiyorum ancak gerçekten memnun oldum. Allah'ta sizi memnun eylesin, çocuğunuzu size, sizide çocuğunuza bağışlasın. Sizde Allah'a emanet olun.
29.6.09
eymen
selamlar baymbs,hakettiniz elbette,sizin o güzel dualarınız için bende çok teşekkür ederim amiiiin diyorum inşallah.dün gece hastalandım bir karın agrısı ve şişkinliği ile acilde buldum kendimi,şeker gibi bir dr vardı rabbim razı olsun,mesleğini çok güzel hakkı ile icra ediyor maaşallah,kan ve idrar tahlili yapıldı kanda enfeksiyona raslandı ,idrardada kum ,kristal döküyorsun dedi,kalp ekg ,si çekildi ve kalpte ritim bozukluğu var dedi ve kardiyoloji polikliğine gitmemi söyledi,çok korktum ,antibiyotik 1 iğne yapıldı ve gerisini tablet olarak verdi,birde ritim için bir bir ilaç verdi bagırsak içinde osmalak verdi,karnımın içi acıyor bu kalp te korkuttu,oğlumunda bu aralar üzerime acaip düşmesi beni endişelendiriyor ,bana yalvarması annecim ben sana kıyamam ne olur sen hasta olma ben olayım demesi beni kahrediyor,vesvese oluyor allah,ım bana bişey olacakta acaba çocuğa malummu oluyor diyorum,eşiminde artık bende inandım sana bişey olacagına demesi dün ,inanın ben çok kötüyüm tam tevekkül edemiyorum sanırım ,yaşamak için bu yoğun çabam niye,ahirete sonsuz inanıyorum ,peygamber efendimizi düşünüp ,mevla diyorum kainatı onun için yaratmış fakat oda babasız ve erken yaşta çocukken annesiz kalmış,demek kötü bişey olsa habibine yaşatmazdı bunu diyorum ama o an için teselli oluyorum fakat sonra yine oğlum ne yapar ne olur diyip kendi kendimi yiyorum ,yaşamak istiyorum,her an hastalık psikolojisi aile içindede sorun yaşamama neden oluyor eşimde usandı artık oğlumda ,normal bir birey gibi nasıl saglıklı yaşarım baymbs ,ne olur bana akıl fikir bişey söyleyin lütfen,ben ne yapacagım eksikliğim nerede ,birileri bana bişey söylesin beni aydınlatsın ve kurtulışuma vesile olsun lütfen yalvarıyorum,şifa istiyorum sağlık istiyorum emirhanım için bunu istiyorum allah aşkına,onu bir tanısanız anlıyacaksınız ,olğan üstü ince detayları düşünen bir çocuk olduğunu ,her gün bana dua etmesi 4 sure biliyor birde günlük dualardan onları bana okuyup allahım ne olur annemin hastalığı geçsin ona şifa ver demesi,dedsi yarım saat dışarı çıkardığında ki,dışarıya çıkmaktan büyük bi keyif aldığı halde,eve gelip anne seni öpüp görmeye geldim yine gidecegim özledimde seni,sende özlemişsindir diye geldim ,deyip kapıdan öpüp herkesi şaşırtıyor.bu kalp te eklenince inanın artık korkularım 2 kata yükseldi ,valla biliyorum sizin başınızı agrıtıyorum ,meşgul ediyorum,beni anlayan pek kimse yok bu konuda çünki,adım hastalık hastası buralarda öyle diyorlar.allah razı olsun yazdıkça rahatlıyorum ,dinleyen biri anlayan biri var diye ,rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah ,sizi de aileniz ve sevdiklerinize bağışlasın inşallah.
30.6.09
Mustafa
Haklısınız baya bir rahatsızlığınız var. Ama birşeye dikkat ettim. Hiç bir hastalığınız birdenbire öbür tarafa götürecek bir hastalık değil. Bence çok olumsuz düşündüğünüz gibi çocuğunuza ve eşinizede bunu bulaştırmışsınız. Belkide şimdiye kadar hiç hissetmediğiniz acılar ve yaşamadığınız hastalıklar sizi öleceğinize inandırmış. Ayrıca böbrekten kum veya kristal dökmek her insanın dayanabileceği bir sızı değildir. Böyle düşünmekte haklısınız. Siz doktorunuzun verdiği antibiyotik bittikten sonra bir an evvel çörek otuna başlayın.

Size demiştim değilmi, iyi doktorda vardır kötü doktorda diye. Durumunuz düzelecek inşallah. Allah'ın kulunun canını alması için öncelikle hasta etmesi gerekmiyor. Dağ gibi insanlarıda bir anda alıveriyor. Kimse Allah'ın ne yapmaya çalıştığını anlayamaz. Acaba benim canımımı alacak beni türlü türlü hasta ediyo, bunu da oğluma söylettiriyo gibi tahminleri de lütfen bırakın. Sizin haklı olarak psikolojiniz biraz bozulmuş. Allah kulunun en korktuğunu bilir, ordanda sınav eder bunu unutmayın. Unutmadan yazmayada çekinmeyin, elimizden geldiğince cevap vermeye, dinlemeye hazırız. Allah'a emanet olun.
30.6.09
Mustafa
Mesajınızı tekrar okudumda, aynı sizde benim gibisiniz. Eğer gelecek için kafadan bir senaryo yazmak gerekliyse, mutlaka kötü kalemimi kullanırım. Bilmiyorum halbuki diğer cebimdeki iyi kalemim ne güne durur. Sizinle yer değiştirseydik, inanın aynı mesajları bende size yazardım. Belki ordan yazması kolay diyebilirsiniz, aslında doğru burdan yazması kolay. Hasta olan sizsiniz. Ama çabalamanız ve eğer Azrail peşinize düştüyse, hemen komşularınıza birşey söylemeden memleket değiştirmelisiniz, bunuda iki ayda bir tekrarlamalısınız :). Şaka bir yana,

Niye ben diye düşünebilirsiniz ama herkesin bir sıkıntısı var. Yolda yanınızdan geçen bir insan sizin ne kadar sıkıntılı olduğunuzu bilemiyorsa, sizde bilemezsiniz. Kader.

Kader değişirmi bunu düşünmüşümdür sıksık. En son şuna karar verdim kendimce. Bu kaderi kim belirledi, Allah. Allah kaderin üzerindemidir evet. O zaman isterse değiştirebilir mi? EVET

Durum böyleyken, siz Allah ile aranızı yapmaya bakın ve Allah'ı bıktırasıya kadar isteyin, isteyin, isteyin, ki Allah zaten bunları da isteyeceğinizi biliyordu. Hatta benim bile bu cümleler ile kendimi yakacağımıda biliyordu :)

Sizde bilirsiniz, Allah her ne kadar her yeri titreten olsada merhameti geçmiştir celalini. Elbette vardır bir bildiği, dilerim Rabbimden dualarınızı sizin istediğiniz gibi kabul eder. Yoksa bütün dualar kayıt altında ve ağzınızdan çıkmadan karşılığı yaratılıyor.


İşte bunun adı HAYAT. Bunun kötüsü cehennem, iyiside cennet. Tabi ki en doğrusunu O bilir.
30.6.09
eymen
inşallah bizde cennetine girenlerden oluruz ,kabul olunuryuz oraya,ne yapmalı bilmiyorum ama babamın ölümüde beniçok etkiledi sanırım,babam bir dağdı benim için o gitti ya ,
30.6.09
eymen
eyvah dedim,ben ne yaparımşimdi beni kim anlar kimhergün derdimi dinlemeye gelir ,kim her gün arar beni eyvahlar olsun ,kim ,ben cahilim aslında babamın kıymetini bilemedim,anlayamadım onu ve msj larını ,şimdi ne olur bilmiyorum ama onsuzluk babasızlık zormuş,savaşın ortasında komutansız kalmakmış gerçektende babasız kalmak,
30.6.09
eymen
baymbs hocammı diyeyim ,abimi,kardeşmi siz neye kabul ederseniz,valla allah razı olsun.siz devamlı buradamısınız,ben bazen zor giriş yapıyorum yani yazıyorum fakat yollayamadan siliniyor,
30.6.09
Mustafa
Eğer bana hocam derseniz, hocalara söyleyecek daha kıymetli bir kelime bulmanız gerekir. Evet internette olduğum zamanlar burdayım. Yazınızı yorum gönder tuşuna basmadan önce kopyalarsanız göndermede hata olursa bile tekrar aynı mesajı gönderme şansınız olur.
30.6.09
eymen
selamlar baymbs ,benim yine sorum olacak,çörek otu kansere iyimidir
16.7.09
Mustafa
İyidir iyidir merak etmeyin. Siz düzenli bir şekilde yemeye devam edin. Çörek otu kadar düzenli bir şekilde bir müddet tüketmek de çok önemli.
16.7.09
Adsız
öğütülmüş çörek otu tahin ve pekmezle karıştırıp bir kavanoza koydum. sizce bozulur mu bu karışım.. buzdolabındamı saklamak lazım yoksa. kuru ışık görmeyen bir yerdemi
1.9.09
Mustafa
Çörek otu öğüttükten sonra örneğin sizin gibi pekmezle veya bal ile macun yaparak hava ile temasını keserseniz kolay kolay bozulmaz. Zaten sizinde bildiğiniz üzere pekmez ve balda kolay kolay bozulmazlar.

Dilerseniz buzdolabında da saklayabilirsiniz.
1.9.09
eymen
selamlar baymbs epeydir yazamadım halen kullanamdım çünki ama
1.9.09
Adsız
Bu site icin cook tesekkürler..
Ben almanyada yasiyorum ve burda inanin eczanelerde stokta dahi bulmasi güc cok rabet var.
Sunu ögrenmek istemistim ben cörekotu yagi kullaniyorum fakat bunu ac karnina portakal suyu ile birlikte 15 damla kullaniyorum.Portakal suyu yanliz taze SIKILMIS degil bu sekilde kullanimin yorgunluk ve uyusukluk icin oldugunu biliyorum ben bunu sürekli böyle kullansam olurmu.
Cogu yerde 1 hafta deniyor.
Sizin sitenizin her kösesinide okumus bulunmaktayim ve uzun süredi takip ediyorum allah size,burda yorum yazanlara ve okuyanlarda bol sifalar versin.
24.9.09
Mustafa
Duanız için Allah razı olsun. Şifa O'ndan çörek otu O'ndan.

Sürekli kullanım için bilimsel araştırmalar ve deneyler mevcut değil. Ancak ben çörek otunu bazen tohumunu, bazen yağını, bazen macununu olmak üzere uzun zamandır kullanmaktayım. Uzun süre kullanmaktan dolayı bir yan etki hissetmedim. Ama en çok etkisini çiğneyerek tohumunu tükkettiğim zamanlar hissettim.

Bahsettiğiniz şekle gelince önemli bir rahatsızlığınız yoksa ve sürekli kullanmayı düşünüyorsanız biraz daha az kullanın. Örneğin günde 5 damla ve tüketebilirseniz sadece su ile tüketin. Portakal suyunu başka bir öğünde tüketin.

Kalın sağlıcakla..
24.9.09
Adsız
7 aylık hamileyim: bebeğimize ve bana şifa olsun diye her gün yada gün aşırı tok karnına bir çay kaşığı balla bir çay kaşığı öğütülmüş çörekotunu karıştırıp yiyorum,acaba bebeğe bir zararı olurmu
24.9.09
Adsız
s.a bırkaç gundur sıtenızı geziyorum.çok begendım ve çok faydalandım.daha oncede kullanıyordum fakat çok yanlış kullanmışım.sayenızde en faydalı kullanım şekıllerını ogrendım.genel faydası için gunluk 2 gr. veya bazı gunlerde macunundan 3 kaşık alıyorum.yanlız bunu aç mı yoksa tokmu yemem gerekır.bazı yerlerde aç bazısında tok dıyor.behçet hastaları aç mı tok mu yemelı?teşekkurler
28.10.09
Mustafa
a.s.

aç iken kullanın ve yarım saat başka birşey yemeyin.
28.10.09
nadem
merhaba...4,5 yaşında bir kızım var,2 sene önce geçirdiği havaleden sonra bağışıklık sistemi zayıf düştü,kreşe gidiyor ve malum çok çabuk hastalanıyor.bağışıklık sistemini güçlendirmek için doktorumuzun verdiği ilaçları kullanıyoruz 3 aydır buna ek olarak çörek otu yağı kullanabilirmiyiz ve çocuklarda nasıl kullanmalıyız izah edebilirmisiniz.ayrıca çörek otu sigara içenlerde herhangi bir yan etki yaparmı yada ne gibi fayda sağlar? şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim...
29.10.09
Mustafa
Merhaba Nadem,

Tabiki kullanabilirsiniz. Mümkünse tohumunu kullanın. Ve günlük doz bölümünden çocuğunuz için günlük dozu öğrenin.

Sigara içinde de bir yan etki yapmaz. Zaten sigara tümüyle yan etki kaynağı bir şeydir. Aksine sigaranın yan etkilerini ortadan kalkırmaya yardımcı olur.
31.10.09
turk
s.a 3-4 gündür sitenizi okuyorum.çok faydalı bilgiler bulunmakta. benim bir sorunum var. olumlu veya olumsuz cevap verirseniz sevinirim.benim.bel altı bölgemde siğiller çıkıyor. 4doktor dolaştım. kimi lazerle yaktı.kimi kremle yaktı en son kreoterapi dedikleri 200 derece sıvı azotla yakıyolar fakat yine tekrarlıyor 15 günde bir yaktırmaya gidiyorum çıkan siğilleri. 10 gündür sabahları sizin dediğiniz gibi aç karnına kahvaltıdan en az yarım saat önce bir çay kaşığı çiğneyerek çörekotu kullanmaya başladım.allahın izniyle bu siğillerin çıkması durur mu. yoksa siğilli bölgeye çörekotu yağı filan mı sürmem gerek yoksa sizin bildiğiniz başka yöntem var mıdır.
4.11.09
Mustafa
Bu konuda kapsamlı bir araştırma mevcut olmamakla beraber, bazı kaynaklarda yağı, bazılarında ise öğütülmüş ve sirke ile karışımı tavsiye edilmekte. Bunlardan birini denebilirsiniz, hatta siğiliniz az ise her sabah çiğnediğiniz çörek otunun bir miktarınıda uygulayabilirsiniz.
4.11.09
Durali
Çörek Otu mide ve reflüye zararı var mıdır?
6.11.09
Mustafa
Bazı reflü hastaları bal ile macununun kendilerine iyi geldiğini bildirmişler. Fazla kullanmazsanız bir zararını görmezsiniz. Aç karna kullandığınızda midenizde bir yanma veya ekşime hissederseniz yukardada belirtildiği üzere tok karnına kullanın ve bir uzmana görünün.
6.11.09
Adsız
selamün aleyküm.benim bir sorum olacaktı,çörek otunun hipertiroide bir faydası veyahut zararı varmıdır.cvp yazarsanız çok memnun olurum.
27.11.09
Mustafa
Bu konuda yapılmış bir araştırma olmamakla beraber, eğer kullanıcı deneyimleri bölümüne göz gezdirecek olursanız, winterspring adlı troid (graves) hastası olan kullanıcıya doktor tarafından çörek otu yağı kullanması tavsiye edilmiş. Ancak dediğim gibi bu konuda sizin istediğiniz kesinlikte cevap verebilecek bir araştırma mevcut değil.
27.11.09
Adsız
çok teşekkür ederim,verdiğiniz tüm bilgilerden dolayı sağolun.
29.11.09
Adsız
Benim 5 yaşında allerjik riniti olan bir oğlum var. Spreyler ilaçlar çocuk şimdiden ilaclara gark oldu. Buna rağmen bir sonuçta alamıyoruz maalesef.Yaklaşık 6 aydır çörekotunu günlük olarak öğütüp balla karıştırıp veriyordum oğluma. Gerçekten hastalanmadı çocuğum hiç . Ama alerjik durumu ve besin alerjiside devam ediyor maalesef. Ben bugüne kadar 1 çay kaşığı kullandım günlük yaklaşık 5 ay boyunca. Ama eczacımız böbrekleri tahriş ettiğini yorduğunu ve ilerde erkek çocuklarda prostat sıkıntısı yaratabileceğini söyleyince tereddüte düştüm doğrusu. Sizden ricam bizim durumumuzda kullanım şekli süresi ve dozu nasıl olmalı ve gerçekten yukarıda bahsettiğim sorunlara yol açarmı
Şimdiden teşekkür ederim
3.12.09
Mustafa
Evet yüksek dozda kullanıldığı zaman karaciğer ve böbreklere zararlı etkileri olabiliyor. Ama bu herşeyde böyledir zaten. Yüksek dozda ilaç alırsanız ölürsünüz gibi. Merak etmeyin çörek otunun o kadar büyütecek bir yan etkisi yok. Güvenle kullanabilirsiniz.

100 ile 150 tane çörek otu tohumunu sayın ve her defasında bu kadar çörek otunu saymaya gerek kalmaması için sadece saydığınız çörek otu miktarını alacak kadar ufacık bir ölçek yapın. Ve de bu oranı aşmayın.

6 ay kullanıp 6 ay bırakabilirsiniz. Ama çörek otunu kullanmaya başlayınca düzenli bir şekilde 6 ay kullanmalısınız.

Kalın sağlıcakla.
4.12.09
Adsız
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim öncelikle.Benim oğlumunda alerjisi var ayrıca aşırı terliyor. İkiside genetik çörekotu kullandığım dönemde terleme kalmadı aleriside daha iyi gibi ama tam netice alamadık. Bende günluk olarak öğütüp pekmezle veriyorum acaba ara vermeden nekadar kullanılabilinir 6 ay ara vermek şartmıdır. Alerji için özel bir kullanım şekli varmı. Sitede balla yada rinit için limonla diyor ama küçük olduğu için limon suyuyla veremiyorum ne öneririsiniz. Çoçuklarımıza bir kaşık az ilaç içrsek faydaır diyip çare arıyoruz. İnşallah Evvel Allahın izniyle çare olur. Allah sizdende razı olsun.
5.12.09
Mustafa
Çörek otunun tek kullanım şekli ve en iyi kullanım şekli tohumunu çiğneyerek tüketmektir. Çörek otunu bünyeniz için uygun dozu bulmuşsanız dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Mevcut kullandığınız doz fazla gelip karaciğer ve böbreklerde fonksiyon bozuklukları meydana getiriyorsa ara verip dinlenmelisiniz. Belli bir zaman sonra 1 ay kullanıp 1 ay da ara verebilirsiniz.

Kullanmaya ilk başlanıldığında en az 6 ay kullanılması bence daha iyidir.
7.12.09
Adsız
Merhaba...Yüksek karaciğer enzimlerini düşürmek için çörek otu kullanabilir miyiz? Cevabınız evetse hangi dozda?..İlgileriniz için teşekkürler...
7.12.09
Çörek otunun hepatoprotektif etkisi
Çörek otu tek başına veya ısırgan otu ile birlikte kullanıldığında lipid peroksidasyonu ve karaciğer enzimlerini düşürdüğü gibi bununla birlikte antioksidan enzim düzeylerinde de artmaya neden olur. Ancak en az 2 ay düzenli olarak kullanılmalıdır. Günlük doz yazısına da bir göz atın.

Bkz. Yorum başlığındaki deneyde bu fareler üzerinde kanıtlanmıştır.
7.12.09
Adsız
1 aydır çörek otu kullanıyorum 1kilo bala 200 gr çörek otu kattım ama öğüttüm ve her gün 3 öğün 1 tatlı kaşığı aç karnına yedim 1ay tamamlandıktan sonra çörek otunu yediğim zaman kaşıntım oluyor acaba çok mu yiyorum ve ben akciğer kanseriyim lütfen bana cevap yazarsanız çok sevinirim teşekkürler
16.12.09
Mustafa
Çörek otunun kaşıntı yaptığı bilgisine hiç rastlamadım.

Belki fazla kullanıyor olabilirsiniz. Fazla kullanılması karaciğerin çalışma düzenini etkiler buda kaşıntıya sebep olabilir. Ayrıca kaşıntınız baldan dolayıda olabilir.

Sadece çörek otu tohumunu çiğneyerek tüketin ve 2 gr. dan fazla kullanmayın. Günlük doz bölümünüde ziyaret edin.

Ayrıca kanserojen bir madde olan, sigarada da bulunan Tolüen maddesine maruz bırakılan farelerde oluşan akciğer hasarlarında, çörek otunun koruyucu ve tedavi edici olduğu yapılan deneylerle kanıtlanmıştır.

Merak etmeyin, eğer bu fareler kadar az tüketmezseniz çörek otunu mutlaka sizde faydasını bulacaksınız.

Yinede kafanıza takılan birşeyler olursa, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Bir an evvel şifa bulmanız dualarıyla, Allah'a emanet olun.
16.12.09
yolcu
s.a bu site cok güzel ben cok faydalandim allah c.c razi olsun emek verenleden
17.12.09
Mustafa
Ve Aleykümselam Sayın Yolcu,
Allah sizden de razı olsun, çok sevindim beğendiğinize.
17.12.09
Bora
Merhaba,1 haftadır siteyi inceliyorum,öncelikle özenli çalışma için tebrik ederim.Bazı yorumlarda yağ konusunda sorular var ve siz de (doğal olarak) marka vermemişsiniz.Aromaterapi yağları denilen bu tür yağlar konusunda ilgim,bilgim ve tecrübem fena değildir ve bu tecrübelerin çoğu kötü tecrübelerdir.Piyasadaki yağların çok büyük bir kısmı maalesef sahte ya da etkisiz hazırlanmış yağlardır.Bir çok marka vardır ve bunlar sadece dolum iznine sahip, edindikleri yağları şişeleyip satan küçük firmalardır.Hammaddenin menşei de genellikle Çin'dir ve kesinlikle hiçbir denetim olmadan üretilirler.Zaten emin olun (bazı çok ucuz bitkiler hariç) bir şişe (genellikle 50cc) yağa 5-6 lira veriyorsanız o yağ kesinlikle ÇAKMADIR.Hiçkimse soğuk pres elde edilmiş yağı o fiyata satamaz.Ben yılların tecrübesinden (kazığından) sonra artık sadece AWE Cemre yağlarını kullanıyorum,fiyat çok farklı ama içindeki gerçekten ne yazıyorsa o var.Örnek: Yaygın bulunan K....n marka Çörek Otu yağı 50cc: 4 TL. ,AWE Cemre Çörek Otu yağı 20cc: 13 TL. Çünkü biri esans, diğeri % 100 soğuk pres yağ.Lütfen bu yazdıklarımdan markayla bir alakam olduğu zannedilmesin,ben sadece boşu boşuna geçtiği kötü yollardan başkaları geçmesin isteyen bir kullanıcıyım.
Saygılar, Bora
18.12.09
Adsız
canan
merhaba, size sormak istedigim cörekotu yalniz tüketildigi takdirde bagirsaklarda yirtilma veya cizmeye neden oluyormus lütfen bizi bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
19.12.09
Mustafa
Merhaba Sayın Canan,
Çörek otu tohumlarının özellikle dış kabuğu sert bir yapıya sahip olduğundan çiğnenmeden tüketildiğinde midede tam olarak sindirilemediği için mideden ve bağırsaklardan bütün olarak geçmektedir.

Ancak bu durum sizin bahsettiğiniz gibi sanki çıtır çıtır çay bardağı yiyipde cam parçalarının bağırsağı yırtması veya çizmesi gibi bir zarar vermez.

Bu durumun neden olacağı en kötü durum çörek otundan bir fayda bulamamanız olur. Zaten bunun içinde çörek otunun çiğnenerek veya öğütülerek tüketilmesi tavsiye edilir.
20.12.09
Adsız
yemeni
merhaba sayin site yuneticileri,
ben yemende yasayan bir turk vatandasiyim. siteniz icin tebrik ederim sizi. burada bir cok arkaaim bana corek otunun yagini onerdi fakat nasil kullanabilirim? elhmdulillah herhangi bir saglik problemim yok.normal bir sekilde nasil kullnilir tarif edersenz memnun olurum. simdiden vereceginiz cevpla icin allah razi olsun.
5.1.10
Mustafa
Sayın Yemeni,
Siteyi beğendiğinize sevindim. Hiçbir sağlık probleminiz yoksa fazla kullanmanıza gerek yok. Günde 300 tane tohumu çiğneyerek tüketebilirsiniz.
5.1.10
Adsız
slm! bende karaciğer kitlesi var biyopsi yaptırmadım . enzimler çok normal. görünüş olarak kansere benzetmiyor radyoloklar, kontürleri düzgün bende ilk ve 2. mer larda şiddetli reğresyon yazıyordu. lakin çörek otu kullandım. sonraki emarda ilerlemenin çok hafif olduğu yazıyordu. nefes darlığı düzeldi. kitleyi yok edebileceği kanısındayım. yorumunuzu bekliyorum. şimdiden teşekkürler
18.1.10
Adsız
slm! bende reğli dönemlerinde kalp ağrısı ve karaciğer tarafında batma gibi bir nefes proplemi oluyor. ama sadece bu dönemlerde sebebi ne olabilir. çörek otu kullanıyorum bu anlamda faydası olurmu yorumunuzu bekliyorum.
18.1.10
Adsız
slm! ÇÖREK OTUNU KULLANIM ŞEKLİM 1 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU, BİR TATLI KAŞIĞININ YARISI KEKİK, BİR ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL. BUNLARI ÖĞÜTÜYORUM BAZEN BAL VE SU KARIŞIMIYLA BAZENDE SADECE SU KATARAK BOL SU İLE ALIYORUM.
KARIŞIM DOĞRUMU ZARARLIMI BİLMEK İSTİYOR VE YORUMLARINIZI BEKLİYORUM. BY
18.1.10
Mustafa
Düzenli bir şekilde "dozuna dikkat ederek" kullanırsanız bende faydasını göreceğinize inanmaktayım. Fareler üzerinde yapılan birçok deneyde karaciğeri koruyucu ve iyileştirici etki gösterdiği kanıtlanmıştır.

Sadece karaciğerinize fayda göstermekle kalmayıp, vücudunuzdaki belki henüz rahatsızlığını hissetmediğiniz diğer düzensizlikleride ortadan kaldırıp, vücudunuzu olması gerekene yaklaştıracaktır.

Ama iki önemli şartla

1- Düzenli kullanım,
2- Dozunda kullanım,

Ayrıca yine fazla kullanımı böbrek ve karaciğeri yorduğu bazı kaynaklarda bildirilmiştir.
20.1.10
Mustafa
Yine ayrıca çörek otunun en iyi kullanım şekli bence tek başına kullanılmasıdır. Her ne kadar diğer bazı bitkilerle beraber kullanılması kullanıldığı rahatsızlık için etkisini artırsada bu her rahatsızlık için farklı farklıdır.

Yine her ne kadar bu sitede bazı hastalıklar için bazı bitkiler ile karışım yapıldığı bilgisi bulunsada bu bilgiler başka kaynaklardan alıntıdır ve denenmiş değildir. Diğer bitkiler ile beraber kullanılmadan önce bu bitkiler ile ilgili olarak kapsamlı bir araştırma yapılması gerekir.

Ancak çörek otu benim uzun süre kullandığım bir bitkidir. Ve bugüne kadar hissedebildiğim bir yan etkisini görmedim. Ayrıca bahsettiğiniz nefes darlığına faydasını bende hissettim.
20.1.10
ayşen
ben ev hanımıyım. oldukça kiloluyum. televizyonda duydum ki: sabahları aç karna bir kaşık çörek otu ayda dört kilo zayıflatıyormuş.acaba doğru mu? 2 gün denedim midemde reflü belirtileri oldu. ben de ara verdim. acaba çörek otu gerçekten zayıflatır mı ? bilgi verirseniz sevinirim..
29.1.10
mehtap
Merhaba ben 20 senedir ellerimib üzerindeki egzemadan şikayetçiyim.3 ay önce günde üç kez çörek otu yağını ellerimin üzerine sürmeye başlarken aynı zamanda her sabah 1 çay kaşığı çörek otu tüketmeye başladım.Fakat tedavi etmesi şöyle dursun egzema bileklerime kadar yayıldı.Uygulamayı derhal kestim ve ellerim eski durumuna geldi.Ek bilgi:Çörek otu yağı
soğuk metod ile üretilmiş.Bilginize.
Mehpare
29.1.10
Mustafa
Sayın Mehtap,

Kullandığınız çörek otu büyük ihtimalle saf çörek otu yağı değildir. Başka bir bitkisel yağ ile karışımdır ki safınıda bulmanız ve bulduğunuzda da aldığınız o çörek otu yağı fiyatına almanız biraz zordur.

Çörek otundaki diğer bitkisel yağlar egzamanızı çoğaltmış olabilir. Ayrıca çörek otu beklemiş bir çörek otu yağıysa, yağın oksijen ile teması sonucu oksitlenmiş ve peroksit değeri yükselmiş olabilir.

Dozuna dikkat ederek tohumunu çiğneyerek tüketmeye devam edin. Bununla birlikte her kullanım için yeni öğütülmüş çörek otunuda egzamalı bölgenize geceleri bir bez ile sararak sabaha kadar bekletmek sureti ile de kullanmayı deneyebilirsiniz.
31.1.10
soner
merhabalar sorum su gece yatmadan önce bir dis sarimsak yutuyorum kokmamasi icin bunu tv programinda bir doktordan duydum sabahta ac karnina 2 gr yakin cörek otu tohumunu cigneyerek yutuyorum acaba bu ikisi birbirine etki edrmi yada söyle ikiside baktari savascilari bana bir rahatsizlik verirmi suan icin problemim yok (4 gündür sarimsak yutuyorum)herhangi bir rahatsizligim yok saglik acisindan kullaniyorum tesekkürler
18.2.10
Mustafa
Sayın Soner,

Bu konuda net bir bilgiye sahip değilim. Gerekmedikçe çörek otunun tek başına kullanılması taraftarıyım. Eğer ikisinide kullanmak istiyorsanız ayrı ayrı kullanmayı deneyin. 1 ay birini 1 ay birini gibi. Ayrıca vücudunuzdaki zararlı bakterileri yok ederken yararlılarınında yok olduğunu unutmayın.
18.2.10
soner
Tesekkürler...
18.2.10
Adsız
merhabalar
öncelikle ilminizi ve bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler..
benim 3 yaşını bitirmiş bir oğlum var
kendisi astım bronşit hastası.her gece yatarken kullandığımız singular diye bir toz var.sanırım bu astım bronşiti atlatacağımız zamana kadar kullanacağımız bir ilaç.yani raporla alınan bir ilaç. astım için.kullanıdığımız astım tozuyla yan etkisi olurmu?biri gece biri sabah verilse problem olurmu?
genelde kestane balı kullanıyorum.çörek otunu öğütülmüş şekilde ne kadar kestane balına ne kadar öğütülmüş çörek otu karıştırıp kaç kaşık vermeliyim.ölçüsü nedir?açmı yoksa tok karnınamı vermeliyim?kestane balı zaten ağır bir bal.önerdiğiniz bal ne tür bal olmalı karışım için.
ayrıca kendim troid ve yüksek tansiyon hastasıyım.kolestrolüm ve kandaki yağ oranım yüksek.kilomdan dolayı öğütülmüş çörek otunu sabah aç karnına bir çağ kaşığı kullanıyorum.hem sağlık hem de kilo vermek için.belitttiğim rahatsızlıklarım ve kilom için çörek otu kullanım şeklim doğrumudur?zararı yada farklı bir kullanış şekliyle ilgili bilgilerinize sığınıyorum.
rabbim yar ve yardımcınız olsun
saygılar ayşe
24.2.10
Adsız
arkadaslar ben almanya köln de yasiyorum bu aralar burada cörek otu yagina baya ragbet var yüzde yüz saf cörek otu yagi buldum cok mutluyum. 2 haftadir kullaniyorum etkilerini görmeye basladim bile marka ismi vermek yasak degilse ismini verebilirim yurt disinda yasayanlar icin bu arada ismim aysenur
28.2.10
Adsız
en kaliteli çörek otu yağını hangi marka üretiyor bu konuda bilgisi olanlar söylesinde ona göre alalım
3.3.10
Mustafa
Sayın Ayşe,

Bahsettiğiniz ilaç ile çörek otunun etkileşimi konusunda bir bilgiye ulaşamadım. Bunun nedeni çörek otunun yan etkileri ve ilaç etkileşimleri üzerine çok az sayıda araştırma yapılmasıdır. Bunu ilgili ilacı tavsiye eden hekiminize bir danışmanızda fayda var. Ancak diğer ilaçlar ile etkileşimi yukardaki yazıda belirtilmiştir.

Bal olarak normal çiçek balını önerebilirim. Sizin için kullanım şekline gelince doğru ancak hergün için ayrı ayrı öğütmelisiniz veya çiğneyerek tüketmelisiniz.
3.3.10
Adsız
merhaba. ben çörek otunu yediğim yemeğin içine karıştırıyorum. mesela yoğurt içine..çok da güzel oluyor :) bu şekilde tüketmemin bi sakıncası var mıdır
24.5.10
Mustafa
Bir sakıncası olacağını sanmıyorum.
24.5.10
Adsız
çörek otu yağı buzdolabında saklanılarak kullanılabilir mi?
9.8.10
Mustafa
Tabi ki kullanabilirsiniz.
9.8.10
Adsız
mrb.kemoterapi ve radyoterapi gören hastalara sık sık öneriliyo ve bende uygulamayı düşündüm,şuan 2,kürü aldım ve radyoterapi alıcam 15 gün sonra.şimdi sizin yazınızı okuyunca tedirgin oldum.sormak istedigim.tedaviler bittikten sonra çörek otu yagını kullanabilirmiyim kullnırsam nekadar zaman sonra almam gerekir.madem ilaç etkileşimi olup etkisini kaybettiriyomuş bunada sebep olmak istemem.teşekkür ederim
16.8.10
Mustafa
İlaç kullanmıyorsanız hemen başlayabilirsiniz. Eğer ilaç kullanıyorsanız ilacınızın bitmesini beklemeniz iyi olur. Ama ilaç kullanmayacaksanız hemen başlayın derim. Bir an evvel toparlanmanız da çok büyük etkisi olur. Geçmiş olsun.
16.8.10
Adsız
filiz ben. mrb kemoterapi nin 2,kürünü aldım 15, gün sonrada radyo terapi alıcam.sakıncası olur demişssiniz.peki bu tedaviler bittikten sonra kullanabilirmiyim çörek otunu.ozamanda etkileşime sebep olupda ışın tedavisinin etkisini kaybedermi.
16.8.10
Adsız
teşekkür ederim.bişi daha sormak istiyorum site gayet kapsamlı çok araştıramadım ama.doktormusunuz.yada herbalistmisiniz.ksr bakmayın merakımdan.
16.8.10
Mustafa
Sn. Filiz,

Tedaviniz bittikten sonra çörek otuna başlayın. Doktor veya herbalist değilim. Sadece çörek otunu araştırıyorum, kullanıyorum ve tavsiye ediyorum.

Bununla birlikte şu da bir gerçek ki doktor veya herbalist olsaydım herhalde bende pek çörek otundan bahsetmezdim.
17.8.10
Adsız
MERHABALAR..BEN ÇÖERK OTU TOHUMUNU BALLA KARIŞTIRIP 3 GÜNDE BEKLETTİKTEN SONRA KULLANMAYA BAŞLADIM RAHATSILIKLARIM VAR ÖZELLİKLE BAGIŞIKLIK SİSTEMİM ÇOK ZAYIF.SORMAK İSTEDİGİM MESELA SABAHLARI 1 TATLI KAŞIGI MACUN,AKŞAMLARIDA BİR ÇAY KAŞIGI ÇÖREK OTU YAGINDAN KULLANSAM DAHA ETKİLİ OLMAZMI.
7.9.10
Adsız
Bence ilk etapta macun yeterli. Çörek otunu fazla kullanmak zararlı olabilir. Günlük doz yazısına bir göz atın.
8.9.10
Adsız
MRB.öncelikle siteniz çok kapsamlı bunun için tebrik ederim sizi.Araştırmacı yönünüz gerçekten mükemmel.Bu sebeple size danışmamın faydalı olacagını düşündüm.bildiginiz üzere çörek otunda kortizon özelligi var behçet hastasıyım ve kortizon kullanıyorum çörek otuyla kortizonun birlikte kullanımı zararlı olurmu?.Birde otoimmün diye bir rahatsızlık var(behçet.sedef ve guatr.hepatit...) yani bagışıklık sisiteminin kendi hücrelerini tanımayıp mikroorganizmalarla birlikte kendi hücrelerinide yok etmesi gibi.benim sormak istedigim bagışıklık sistemim güçlendikçe dahamı çok zarar verecek vücuduma onu birtürlü anlayamadım.çörek otunu kullanmayı çok istiyorum ama dünde nette böyle bi şeye rastladım (otoimmün) bagışklıgım arrtıkça zararmı verecek normal vücut dokularıma.lütfen bilgileriniz eşliginde yardımcı olurmusunuz kafam çok karıştı. çok teşekkür ediyorum size şimdiden.
16.9.10
Mustafa
Meraba Sn..

Çörek otu sadece bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitki değildir. Her ne kadar çoğu kaynakta böyle geçmesine rağmen çörek otu daha çok bağışıklık sistemini düzenleyici bir etki gösterir. Bağışıklık sisteminiz zayıfsa onu güçlendirir, eğer düzensiz çalışıyorsa bunu düzenler. Yani olması gereken ne ise ona yaklaştırmaya yardımcı olur.

Eğer sağ üstteki menüden "Uzmanlar ne dedi" yazısına bir göz atacak olursanız Dr. Elif Güveloğlu'nunda aynı şeyden bahsettiğini göreceksiniz.

Ayrıca yine sarımsak ile birlikte tüketmeniz bağışıklık sisteminiz üzerindeki olumlu etkisini artıracaktır. Sizin yapmanız gereken sadece büyük bir özen ile düzenli bir şekilde tüketmeniz. Eğer sarımsakta kullanacaksanız yine çiğneyerek veya yemeden önce ezerek kullanın, bütün yutmayın. Rabbim'in kısa zamanda şifaya kavuşturması temennileriyle. Hoşçakalın.
16.9.10
Adsız
sitenizi baştan sona okudugumu sanıyordum ama gözden kaçırmışım bu bölümü.çok teşekkür ediyorum inanın içim çok ferahladı.biran için karamsarlıga düşmüştüm.çok ama çok teşekkür ediyorum allh sizden razı olsun önce rabbimden şifa sonra kullarından vesile.cümlemize acil şifalar inşallh. dert veren rabbim dermanınıda veriyo işte böyle.
16.9.10
Mustafa
Allah sizdende razı olsun. Bende teşekkür ederim, bu güzel dualarınız için.
16.9.10
Adsız
Selam ismim Ertan

Corek otu ile baya bir arastirma yaptim. once tane olarak yutuyordum sonra mideyi cizer diye okudum biraktim. aradan zaman gecti ogutulup alabilecegimi bir yakınım soyledi mide rahatsızlıgı icn bu arada. bende ogutulmus aldım.

Bugun okudum yine internette ogutulmus corek otu asla kullanmayın cok zararlı diye bir cok sitede yazı var. Ne yapacagimi sasirdim dogrusu.

Mide rahatsızlıgım ise soguk aldıgım zaman cogalan muthis agrilar ama ısındıgım zaman gecen bir mide rahatsizligi. 1 haftadır ac karnına sabahlari keten tohumu ile beraber aliyorum son gunlerde agrilarim geçti gercektende. ek olarakta kırmızı kantoron yagı içiyorum. simdi hangisi bana faydali oldu onuda bilmiyorum ama birisi yada ikisi belki ücü birden fayda gostermeye basladi. Sizinde yorumlarinizi bekliyorumç tesekkur ederim.
13.10.10
Adsız
merhaba çörek otunu zerdeçal üzüm çekirdeği ile karıştırıp yogurtla yemek çok güzel oluyor peki sorum şu böyle yemek sağlıklı mı, ayrı ayrı oldugunda gün içinde en az 6-7 çeşit baharat alıyorum ve bana meşakatli oluyor çörek otunu diğer baharatlarla alsak aynı faydayı goruruz değil mi,
sibel aslan
23.12.10
Mustafa
Sayın Sibel,
Bahsettiğiniz konuda net birşey söylemem mümkün değil. Ancak ayrı ayrı tüketilmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum.
23.12.10
Adsız
Merhaba,
yemeklere cörek otu yagini atabilirmiyim ?
22.1.11
Mustafa
Atabilirsiniz ancak bu şekilde pek fayda göremeyebilirsiniz.
22.1.11
suat
merhaba öncelikle ilgi ve alakanızdan dolayı tebrik ederiz ben hepatitb ve böbrek hastasıyım ayrıca zayıfım çörek otunun tok karnına alınınca kilo yaptığı söyleniyor nekadar ve ne süse ile alacağız hastalıklarıma zararı olurmu yazarsanız memnun olurum ALLAH İKİ dünyadada sizden razı olsun sağlıcakla kalın
3.2.11
Mustafa
Merhaba Suat,

Çörek otu sarılık da denen ve karaciğer iltihaplanmasına neden olan "Hepatit B" virüs hastalığı ile mücadelede vücuda destek vermektedir. Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirerek bu virüsle mücadelede katkı sağlamaktadır. Vücudun savunma gücünün artması ile bu virüsle mücadele kazanıldığında bağışıklık sistemi bu virüsü tanıyarak gerekli tedbirleri almakta ve kalıcı iyileşme sağlanmaktadır.

Çörek otu etkili maddeleri olan nigellin ve saponinle enzim üretimini destekleyerek karaciğerin yükünü azaltmaktadır.

Çörek otu sürekli tekrarlayan kronik iltihaplanmalarda karaciğere destek olmaktadır.

Çörek otu kramp tipi ağrılarda etkili maddesi olan nigellin ile fayda sağlamaktadır.

Çörek otu bağışıklık sisteminin dengede çalışmasına katkı sağlayarak böbreklerin yükünü azaltır.

Çörek otu vücut salgılarını artırarak böbreklerin rahat çalışmasına destek olur.

Çörek otu hamilelikten önce uzun süreli kullanılırsa, hamileliğe bağlı böbrek şikayetlerinin azaltır.

Çörek otu iltihaplanmayı önleyici etkisi ile böbrekleri sağlıklı tutar.

Çörek otu kandaki kolesterol, şeker ve hormon dengelerini sağlayarak böbreklerin rahat çalışmasını temin eder.

Çörek otu kandaki hücrelerin çökmesini önleyerek böbrekleri korur.

Çörek otu protein, yağ ve şeker sindirimini düzenleyerek böbreklerde kum ve taş oluşmasını önleyici etki yapar.

Çörek otu ruhsal ve zihinsel rahatlama sağlayarak böbreklere destek olur.

Kaynak:
Dr. Ahmet TOPTAŞ
Tepeden Tırnağa Şifa Deryası ÇÖREK OTU

Şimdi ben size soruyorum "Hastalıklarınıza bir zararı olur mu?" :)

Ancak çörek otunun bu çok yönlü etkilerinden faydalanabilmek için düzenli olarak en az 6 ay devam etmelisiniz. Her gün düzenli olarak iyice çiğneyerek tüketmelisiniz. Tok karnına tüketirseniz zengin içeriği ile kilo almanıza yardımcı olur. Ne kadar kullanacağınızı "Günlük Doz" yazısından öğrenebilirsiniz.

Ayrıca bu yazılanlar sadece karaciğer ve böbrekleriniz içindi. Düzenli olarak tükettiğinde henüz farkında ve şikayetçi olmadığınız diğer rahatsızlıklarınız da ortadan kalkacaktır Allah'ın izniyle.

Geçmiş olsun.
3.2.11
Adsız
merhaba çörek otunun zayıflatıcı etkisini duymuşdum doğrumudur böyle birşey?
3.3.11
Adsız
Ana sayfadaki çörek otu ile zayıflamak yazısına bir göz attığınız takdirde yeterince bilgi sahibi olabilirsiniz.
3.3.11
Adsız
Saglikli bir insan her zaman haftada bir kere tatli kasigi corek otu yiyebilir mi, hastaliklari karsi tedbir olarak.
Ben saglikli bir insan olarak corek otu kullanmak istiyorum ve misirdan corek otu siparis ettim ama yukaradaki cumle beni korkutu mideye ve bagirsaka corek otu zarar veriyormus, demek ki saglik insan kullanamaz, halbulki baska sitelerde hergun bir tatli kasigi corek otunu kullanmazinu tavsiye ediliyor..Bana lutfen aciklama yapabilirmisiniz? Tesekkur ederim
3.3.11
Mustafa
Bağırsak veya midenize zarar vermez. Bakterileri biz ne kadar zararlı bilsekte, aslında vücudumuzda bize yararı dokunan milyonlarca bakteri vardır. Çörek otu da antibiyotik gibi vücuttaki bakterileri yok eder. Bu yüzden ishal, besinlerin tam olarak dönüştürülememesi gibi fazla önemli olmayan durumlara yol açabilir. Ancak çörek otunu antibiyotikten ayıran en önemli özellik vücudun ihtiyaç duyduğu bütün bileşikleri de hemen hemen ihtiva etmesidir. Antibiyotikte ise ekstradan vitamin kullanılması tavsiye edilir. Sonuç olarak tabikii kullanabilirsiniz, haşa kesinlikle bir zararı olmaz. Çörek otu ilaç değildir, sıradışı bir besindir sadece. Dikkat etmeniz gereken hastaymış gibi fazla fazla kullanmayın, unutmayın faydalı olan herşey bu ne olursa olsun, belli bir dozdan sonra size zarar vermeye başlar. Sadece sorularınızı değil deneyimlerinizide bekleriz. Kalın sağlıcakla.
3.3.11
eymen
sayın baymbs selamün aleyküm aşırı bir kilo kaybına fayda sağlarmı çörek otu???
3.3.11
Mustafa
Sayın Eymen,

Tok karnına tüketmelisiniz ve düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde olması gereken kiloya yaklaşılır.
3.3.11
Adsız
Merhabalar, yorumların birçoğunu okudum, Çörek otunun yararının yanında, sürekli kullanımda zararlarının da olabileceğini, kötü bakterileri öldürürken, iyileri de öldürebileceğini söylemişsiniz. Biraz havada kalmadı mı?? Benim kafam karıştı, kullanayım mı, kullanmayayım mı??
Var olan sağlığı korumak, bazı rahatsızlıklarıma şifa ve önlem için kullanmayı düşünüyordum.
Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum.
10.11.11
Mustafa
Merhaba ..

Havada kaldı derken demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. Bu yazıda neredeyse tüm kaynaklarda geçen uyarıların hepsi bir araya getirilmiştir. Bu yüzden bazı uyarılar bazıları ile örtüşebilir.

Çörek otu mide ve bağırsağınızdaki vücudunuza zararlı bakteri ve mikroorganizmaları öldürürken yararlı bakterilere de zarar verebilir. Bu sadece kullananların bilmesi gereken bir bilgidir. Antibiyotik etki gösteren tüm gıdalar ve ilaçlarda yararlı bakteriyi zararlıdan ayırt edemiyor. Bence buna fazla takılmayın en fazla (afedersiniz) ishal olursunuz.

Ayrıca gerek Türkçe gerekse yabancı hiçbir kaynakta bu nedenle veya başka bir nedenle çörek otundan uzak durulması gerektiği yönünde bir uyarıyla karşılaşmadım. Ve kendimde düzenli olarak kullanıyorum.

Çörek otundan düzensiz kullanımlar, yetersiz kullanımlar, tohumun kalitesi gibi nedenler dolayısıyla fayda göremeyebilirsiniz ama çok çok çok fazla fazla kullanmadığınız müddetçe zarar görmezsiniz. Ayrıca bırakın çörek otunu fazla içilen günlük su miktarı bile insana zarar verir.

Ancak şuda var ki herhangi bir şeye kuruntulu bir şekilde yaklaşırsanız bu seferde üzerinizde anti-plasebo etkisi meydana getirebilirsiniz.
10.11.11
Adsız
merhabalar arama kutusunda bulamadığım için sormak istyorum...çünkü benim için önemli bir durum..doğuştan tek böbreğim var..çok şükür bana bir zararı yok şimdilik,başka herhangi bir rahatsızlığımda yok.ben yaklaşık 2 yıldır unuttuğum ara ara birkaçgün haricinde her sabah aç karnına 1 çay kaşığı kadar çörekotu tüketiyorum..bunu arada bal ile,ama genellikle çiğneyip su ile tüketiyorum..sorum şu;acaba tek olan böbreğime herhangi bir zarar verirmiyim..endişemi anlayacağınızı ve sorumu en iyi şekilde cavaplayacağınızı zannederek saygılarımı sunuyorum..teşekkürler
21.11.11
Mustafa
Merhaba Adsız :) Hoşgeldin.

Endişeni çok iyi anlayabiliyorum. Bu yüzden sorunu bir doktorun ağzından Dr. Ahmet Toptaş'tan alıntı yaparak cevaplamak istiyorum.

Fazla yağ ve protein ağırlıklı dengesiz beslenme, alkol, yeterli miktarda lifli (bol posalı) gıda alınmaması, hareket eksikliği, üzüntü ve sıkıntı böbrek hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlamaktadır.

Çörek otu bağışıklık sisteminin dengede çalışmasına katkı sağlayarak böbreklerin yükünü azaltır.

Vücut salgılarını artırarak böbreklerin rahat çalışmasına destek olur.

Hamilelikten önce uzun süreli kullanılırsa, hamileliğe bağlı böbrek şikayetlerini azaltır.

İltihaplanmayı önleyici etkisi ile böbrekleri sağlıklı tutar.

Kandaki kolestrol, şeker ve hormon dengelerini sağlayarak böbreklerin rahat çalışmasını temin eder.

Kandaki hücrelerin çökmesini önleyerek böbrekleri korur.

Protein, yağ ve şeker sindirimini düzenleyerek böbreklerde kum ve taş oluşmasını önleyici etki yapar.

Ruhsal ve zihinsel rahatlama sağlayarak böbreklere destek olur.

Çörek otunun bu çok yönlü etkilerinden tam yararlanabilmek için 6 ay süreyle kullanılması önerilir.

İçin rahat olsun çörek otundan bir zarar görmezsin. Zaten önerilen dozun çok çok altında kullanıyorsun. Ama uzun bir süredir düzenli kullandığın için yukarıdaki faydaları görmemen neredeyse imkansız.

Hepimiz bir gün bir nedenle başka alemlere göç edeceğiz. Sizin göçme sebebinizin böbreğiniz olmaması duaları ve hiç kimsenin size geçmiş olsun dememesi temennileriyle...

Hoşçakalın.
21.11.11
Adsız
cevabınız için çok teşekkür ederim bu siteden yararlanmamıza vesile olduğunuz için minnettarım..2 yıldır düzenli kullandığım için çok faydasını gördüğüme inanıyorum.örneğin yere eğilip doğrulduğum zaman müthiş göz kararmalarım vardı bunlar olmuyor artık..tansiyon düşüklüğü problemim de ortadan kalktı.hiç idrar yolu enfeksiyonu olmuyorum..sigara kullanıyorum fakat önceden varolan göğüs ağrılarım kalmadı..özellikle sık sık olan başağrılarım yok denecek kadar az,o da sinüzitten kaynaklı hafif başağrıları...yani daha şu an aklıma gelmeyen birçok faydasını gördüm çok şükür.allah herkese şifalar versin,sağlıklı bir ömür diliyorum
22.11.11
celalettin
siroz başlangıcı için bir öneriniz var mı şimdiden teşekkür ederim.
22.11.11
Mustafa
Merhaba Celalettin ,

Düzenli olarak çörek otu kullanmanı öneririm. Bunun dışında siroza iyi gelebilecek diğer bitkiler hakkında bilgim bulunmamaktadır. Size yanlış bir bilgi vermek istemem.

Geçmiş olsun.
22.11.11
Adsız
Merhaba,
Boyle guzel bir site ve güzel tavriniz için çok teşekkurler.
Benim sorunum kansızlık yani asırı derecede demir eksikligim var lafı uzatmamak için hepsini anlatmayacagim ancak dr. tavsiyesi ile kullanmadıgım ilaç, demir hapı kalmadı su anda uyguladıgım yontem ise bir çay kaşıgı corek otunu agzımda iyice cigniyorum ve ustune 2 tatlı kasıgı pekmez alıp birlikte yutuyorum, bunun demir eksikligine iyi geldigini bi yakınım soyledi 1 hafta oldu baslayalı ancak tansiyonum asırı dusmeye basladı yorgunluk oldu, tansiyonum normalde de dusuktur yani hiç bir zaman çıkmaz, şimdi arada kaldım devam etmek istiyorum ama tansiyon dusunce halsiz kalıyorum.
Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz teşekkur eder, iyi gunler dilerim.
Lale
5.12.11
Adsız
selamlar,
çikolata kisti için de kullanılabilir mi ?

gamze
5.12.11
Mustafa
Merhaba Lale,

Kansızlığın düzeldiğinde tansiyonunun da düzeleceğini düşünüyorum. Kansızlığını çörek otu iyileştirebilir. Özellikle orak hücreli kansızlıkta olumlu sonuçların alındığı deneyler mevcuttur.

Bununla birlikte çörek otunun tansiyon düşürücü etkisi zaten düşük olan tansiyonun üzerinde biraz daha düşmeye neden olabilir. Ancak kullandığın zamana ve miktara bakıldığında çörek otunun tansiyonun üzerinde bu denli etki edeceğini düşünmüyorum.

Çörek otu, tansiyonun düşmesine neden olan başka bir rahatsızlığın varsa bunu da zamanla iyileştirir ama dediğim gibi ilk etapta düşük tansiyonunu da olumsuz etkileyebilir. Ayrıca yukarıda düzenli olarak çörek otu kullanan bir kullanıcı düşük tansiyon rahatsızlığından da kurtulduğunu belirtmiş.

Bunun için bir uzman tavsiyesi ile tansiyonunu yükseltecek bir ilaç veya bir bitkisel terkibi çörek otu ile beraber kullanman gerekir. Bunun için çörek otu ile yakından ilgilenen olan Dr. Ahmet Toptaş'a bir şekilde iletişime geçmeyi deneyebilirsin.

Ben bir sağlık uzmanı değilim. Ve "çörek otu kullanın" demekten başkada sağlık konusunda pek bilgim mevcut değildir. Başka kaynaklardan alıntılayarak çörek otu ile birlikte kullanman için tansiyonunu yükseltecek bir şey önermem doğru olmaz.

Yinede çörek otunun tansiyonunda daha fazla düşmeye neden olduğunu düşünüyorsan zaten az kullanıyorsun ama biraz daha az kullanabilirsin ama bu seferde faydasını daha az görürsün.

Sen dediğim gibi öncelikle bir uzman kontrolünde geçicide olsa tansiyonunu normale döndürmeye çalış ve bu şekilde çörek otu kullanmayı dene.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun dileklerimle.
5.12.11
Mustafa
Gamze, düzenli olarak tüketirseniz fayda bulacağınızı düşünüyorum.
5.12.11
Adsız
Cevabınız için çok tesekkur ederim Musatafa bey, iyi calismalar ve saglıklı gunler dilerim.
Lale
7.12.11
Adsız
bu hangi çörek otu markette satılan mı lütfen cvp bekliyorum...adsız
8.12.11
Mustafa
Evet markette satılan çörek otu tohumu. Hatta belki evinizde bile vardır. Ama bayatlamış olabilir.
9.12.11
Adsız
ÖNCELİKLE IYI GÜNLER,BEN HAMİLE KALMAK İSTİYORUM FAKAT YUMURTALIKLARIM YAVAŞ CALISTIGI İCIN VE ADET DÜDENSİZLIGIMDEN DOLAYI KALAMIYORUM.ÇÖREKOTU YAGININ FAYDASI OLABİLIR Mİ,BANA BU KONUDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ...
15.12.11
Mustafa
Bu yazıya bir göz atın isterseniz. http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-hamile-hamilelik.html
15.12.11
Adsız
siroz başlangıcı olan arkadaşa deve dikeni tohumu öneririrm..
saygılar..
3.1.12
Adsız
MERHABA,

MARKETTEN ALDIĞIM PAKETLENMİŞ ÇÖREK OTU KAVRULMAMIŞ ÇİĞ OLANDANMIDIR.RAHATLIKLA TÜKETEBİLİRMİYİM.ONU DA ÖĞÜTMEM GEREKLİMİ TŞK.

ZÜBEYDE
10.1.12
Mustafa
Merhaba Zehra,

Evet marketten altığın kavrulmamış çiğ çörek otudur. Kullanmadan önce öğütmeniz veya çiğneyerek tüketmeniz gerekli.
10.1.12
L'advocate
Merhaba, eşim yaklaşık 1 hafta kadar önce doğum yaptı. Çok şükür sağlıklı bir oğlumuz oldu. Son iki gündür normalde pek sıkıntı çekmememize rağmen gaz sancılarından şikayetçiyiz. Komşumuzun tavsiyesi üzerine çörek otu yağını süt emerken oral yoldan bebeğimize kullandırdık. İlk gün çok rahatladı. Ertesi gün hiç olmadığı kadar uyuşuk halsiz oldu. Yağın dozunu çok kaçırdık galiba diye düşündük ilk anda. Ama bebeğimiz hem çok uyumaya başladı hem de çok halsiz kaldı. Şimdi endişe etmeye başladık. İlk çocuğumuz olduğu için tecrübesizlik de var. Gerçi doz aşımı dediğim de şöyle, anne kendisi bir parmak emiyor yağı, bebeğimize de anne memesine sürerek (az bir miktar) veriyoruz. Sizce bu durumu nasıl yorumlamalıyız. Şimdiden teşekkürler.
29.1.12
Mustafa
Bebeğinize KESİNLİKLE çörek otu veya çörek otu yağı vermeyin. Böyle bir şeyi kesinlikle ve tavsiye etmiyoruz hemde yeni doğmuş bir bebeğe. Bebeğinizin sindirim sistemi şu anda sadece anne sütünü sindirebilecek vaziyettedir. Çörek otu yağını sindirmesi çok güç olacaktır hatta devam ederseniz zararı bile olabilir.

Dahili olarak çörek otu tohumu kullanılmasından yanayız. Ve bunu da SADECE annenin kullanmasını öneriyoruz. Anne sütü ile çocuğa faydası olacaktır.
29.1.12
Adsız
midem yemek borusu yanıp duruyordu bunun için olan haplardan evde bulamadım ağzıma 15 20 kadar çörek otunu atıp dişlerimin arasında eze eze tükürük salgısıyla 10 dakika emdim yemek borusundaki yangı geçti huzur içinde uyudum. teşekkür ederim
11.2.12
Adsız
merhaba. ben 4-5 ay çörekotunu sabah akşam birer çay kaşığı kadar kullandım.bu süre dahilinde her şey çok güzeldi. rahatsızlıklarım hafifledi. ama bırakınca çok kötü oldum. sanki bana bağımlılık yaptı. beynim uyuşuyo sanki içmediğimde. kendimi hiç iyi hissetmiyorum. bende bağımlılık yaptığını ve beynimde ters bi etkisi olduğunu düşünüyorum. olabilir mi?
22.2.12
Mustafa
Çörek otu bağımlılık yapacak veya kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak hiç bir şey kesinlikle içermez. Ancak düzenli olarak çörek otu kullanımına müteakiben vücudunuz daha sağlıklı olacağı için bu yüzden kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

Çörek otunu bıraktığınızda sadece çörek otuna ara verdiğiniz için sağlığınızda gerileme olmaz. Ancak sağlığınızı olumsuz etkileyen neden henüz ortadan kalkmadıysa tekrar nüks edebilir. Yani çörek otunun tedavi edebileceği kadar uzun süre kullanmadan bırakmış olabilirsiniz.

Çörek otunda insan vücuduna faydalı yüzlerce bileşik vardır. Vücudunuzun bu faydalı maddelerden mahrum kalması neticesinde belki daha fazla açlık (acıkma) duyulabilir. Ancak beyni bu denli etkileyecek kadar bırakma etkisi yoktur. Ayrıca bıraktığınızda olumsuz bir plasebo etkisi oluşturmuş olabilirsiniz üstünüzde. Ayrıca bahsettiğiniz etki çörek otundan olduğunu varsaysak bile bunun bıraktıktan aylar sonra ortaya çıkması gerekirdi. Ne zaman bıraktınız ve bu etkiler ne zaman oluştu?

Bana kalırsa bahsettiğiniz dozda bir süre kullanmaya devam edin.
22.2.12
Adsız
teşekkür ederim. bende bu etkiler çörekotunu bıraktıktan yaklaşık 1 ay sonra başladı halen devam ediyor.artık çörekotu kullanmaya korkuyorum. çünkü hiç hissetmediğim kadar kötü hissediyorum kendimi bedensel ve zihinsel olarak. kullanmak istiyorum, çünkü o süreçte çok iyiyim. ama bırakınca tam tersi.kullanırken ne kadar iyiysem, bırakınca da o denli kötüyüm.sürekli kullansam, ara vermeden olur mu?
23.2.12
Mustafa
Halen bunun çörek otundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Çünkü ben uzun zamandan beridir kullanıyorum. Ve zaman zaman bir iki ay kullanmadığım zamanlar oluyor. Fakat böyle bir yan etki yaşamadım. Çörek otu bu bakımdan çok güvenlidir. Bağımlılık ve yoksunluk etkileri kesinlikle ve kesinlikle yaşanmaz. Çünkü içerisinde böyle bir yan etkiye neden olacak bir madde içermez.

Dediğim gibi belki bu kadar faydalı maddeden yoksun kalmanız böyle bir etkiye sebep olmuş olabilir. Sürekli olarak kullanabilirsiniz. Günlük 2 gram devam edin.
23.2.12
Adsız
teşekkürler. umarım dediğiniz gibidir. devam edeceğim, hatta hiç bırakmayacağım.çörekotu olmadan yapamıyorum. inş bi problem yapmaz bana ilerde.daha 22 yaşındayım.
24.2.12
Adsız
Selamlar
Cörekotu ile keten tohumunu beraber kullanmak tehlikelimi. Kullanilabilirse dozu ne olmalidir.
Sevgilerle
Bülent öztürk
24.2.12
Adsız
Selamlar
Biraz daha uzun yazmamin faydasi olacak. cörekotunda yeterli miktarda omega3 oldugu icin, ilaveten omaga3 alinirsa zararliymis gibi birseyler okudum. Keten tohumundada omega3 var. eger ikisini beraber kullanirsam zararli mi olur. Bende kalin bagirsak ulseri var, o yüzden keten tohumuda yemek istiyorum ama bu omega3 dozundan dolayi ikisini beraber kullanmam mümkünmü, mümkünse dozu ne olmalidir.
Sevgi ve saygilarimla.
Bülent öztürk
24.2.12
Mustafa
Yediğim ekşimeyen yoğurttan, genetiği değiştirilmiş sebze meyve ve hayvanlardan, içtiğim antibiyotikli sütten, koruyucu ve diğer katkı maddeleri içeren gıdalardan, klorlu sulardan, sigaradan alkolden, cep telefonundan, elektromanyetik kirlilikten ve radyasyondan, devamlı soluduğumuz kirli havadan, stresten, kullandığımız ilaçlardan vb. vb. vb. zarar görür müyüm diye hiç düşünmüyorsunuz ama :). Bunların zararlı olduğu yüzlerce deney ile kanıtlanmışken, yüzlerce deney sonucu faydalı bulunmuş çörek otundan zarar görüleceğini düşünmüyorum. Ayrıca bunu genel olarak söylüyorum ve bu kadar faydalı olan bir bitkiyi anlatmaya çalıştığım bu sitede “Zararını görür müyüm? Faydasını görür müyüm?” şeklinde sorular geldikçe üzülüyorum. Keyif veren şeylerin zararlı olup olmadığını düşünmeden tüketiveriyoruz :)

Sorunuza gelince ömür boyu kullanabilirsiniz, tabi 6 ayda bir 1-2 ay ara vermeniz iyi olur. Ancak siz ara vermek istemediğiniz için bunun yerine hiç ara vermeden bir gün kullanıp bir gün kullanmama şeklinde istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.
25.2.12
Mustafa
Merhaba Bülent, günlük 2 gram çörek otu ile birlikte keten tohumu tüketebilirsiniz. Ancak keten tohumunu ne kadar kullanmanız gerektiği konusunda bir şey söyleyemem. Günlük OMEGA yağ ihtiyacını “sadece çörek otundan” karşılamak istenirse 10 gram tüketilmesi gerektiği bilgisine bir kaynakta rastlamıştım. Size tavsiye ettiğim miktar ise bunun çok çok altında. Dilerseniz 1 gram ile başlayın faydasını göremezseniz 2 gram olarak devam edin.
25.2.12
Adsız
Aslıhan

Merhabalar,

Ben çörek otu yağını günde 1 çay kaşığı 2 yemek kaşığı pekmez ile 1 su bardağı ılık suda karıştırarak içiyorum. Çinko hapıda kullamaya başlıcam 1 ni sabah birini akşam içsem bir zararı olurmu ?

Teşekkür ederim.
11.3.12
Mustafa
Merhaba Aslıhan,

Çörek otunu sitede tavsiye edildiği şekliyle kullanabilirsin. Diğer kullandığın ilaçlarla, vitamin ve mineral destekleriyle ile ilgili tavsiyelerde bulunamam. Çörek otunun şuana kadar hiçbir ilaç ile etkileşmediği birçok kaynakta bildirilmiştir ve bilinen tüm uyarılar "uyarılar" yazısında bildirilmiştir.

Bunu çinko kullanmanı öneren uzmana danışmalısın.
11.3.12
Adsız
coekotunu 6ay kulanmasi gerekiyomus ama nasil?hic ara vermedenmi?ben 1 aydi kullaniyorum.adet duzensizliyine karsi ama hecbi sey yok.
13.3.12
Mustafa
Evet ara vermeden hergün 2 gram.
13.3.12
Adsız
mrb ben bkt ben cildime çörek otu yağı kullanmak istiyorum ama nasıl ve ne kadar kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
15.3.12
Mustafa
Bkt, çörek otu yağını cildizine kullanmak istiyorsanız bunu sürerek yapın. Çörek otu yağının kalitesinden veya yukarıda belirtilen başka sebepler dolayısıyla alerjik etki oluşturabilir. Yalnız bırakınca geçer. İsterseniz öncelikle vücudunuz görünmeyen bir yerine bir müddet uygulayın alerjik bir durum oluşmuyorsa vücudunuzun görünen diğer bölgelerine de uygulayabilirsiniz.
15.3.12
Adsız
yani direk yüzüme uygulayabilirmiyim bkt
16.3.12
Mustafa
Direk olarak yüzünüze uygulamayın. Önce vücudunuzun görünmeyen bir bölümünde deneyerek yağın alerjik bir etkiye neden olup olmadığına emin olun. Sizde böyle bir etki oluşmuyorsa ki bu çok düşük bir ihtimal, yüzünüze sürerek uygulayabilirsiniz. 1 saat kadar bekletip yıkayabilirsiniz.
16.3.12
Metin Durmuşoğlu
Valla bu yazıyı iyi ki görmüşüm ben günde 3 öğün yemeklerden önce bir çay kaşığı çörek otu ve bir çay kaşığı siyah üzüm çekirdeği (öğütülmüş) alıyordum.Bundan sonra programı düzeltsem iyi olur :(
18.3.12
Adsız
13 yaşında ileriderecede epilepsi oğlum var algılaması çok az temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor çörekotundan nasıl faydalanabiliriz SABİR
21.3.12
Mustafa
Merhaba Sabir, günlük 2 gram çörek otunu çiğneyerek veya günlük olarak öğüterek tüketmesini sağlayın. En az 6 ay devam edin. En etkili yöntem bu şekilde tüketmektir. Geçmiş olsun dileklerimle.
22.3.12
Adsız
melis

iyi gunler bu guzel bilgileriniz icin oncelikle tesekkurler ben lazer epilosyon uygulatiyorum vucuduma acaba corek otu kullansam bi zarari olur mu cunku antibiotik kullanildigi zaman lazer olmuyor boyle bir ozellige sahip mi diye sormak istedim
26.3.12
Mustafa
Merhaba Melis,

Bu koduna net bir şey söyleyemem. Çünkü lazer epilasyon hakkında bilgiye sahip değilim ve neden bu tedavi ile birlikte antibiyotik kullanılmaması gerektiği konusunda da internette net bilgiler yok.

Çörek otu her ne kadar anti bakteriyel etkileri olan bir bitki olsa da bir antibiyotik değildir. Bir gıdadır. Birde bunu tedavinizi uygulayan uzmanınıza danışınız. Veya epilasyon sonrası kullanmayı deneyiniz.
26.3.12
Adsız
çörekotu yağı adet düzensizliği yapar mı? daha doğrusu ben hergün sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir tatlı kaşığı çörekotu yağı içiyorum ( yaklaşı dört bes aydır ) ama su içileceğini bilmiyordum.iştahımı kapattığı için memnunum. ancak adet düzensizliğim var. gecen ay çörekotu yağım bittiği için içmemiştim ve düzenli olmuştum bu ay çörekotu yağını içtim yine düzensiz .bu sadece bi tesadüf müdür yoksa çörek otu yağından dolayı mıdır? tesekur ederim
28.3.12
Mustafa
Hayır çörek otu böyle bir düzensizliğe neden olmaz. Hatta tam aksine çörek otunun adeti teşvik edici özelliği vardır. Belki kullandığınız yağdan kaynaklanıyor olabilir. Başka bir yağ markasını veya tohumunu çiğneyerek veya günlük öğüterek kullanabilirsiniz.
28.3.12
Adsız
Farklı yerlerden çörekotu aldım.ama benim tatmin etmiyorlar yani bozuk,küflü,bayat yada işlemden geçip orijinalliğini yitirmiş gibi hissediyorum.fayda görmedim hiç.dahada çörekotu bazen bende yorgunluk,yolda yürürken denge kayıbı,aşırı kulak uğultusu vs..yaptı.
net olrak nerden almalıyız yazında nasiplenelim.
aldığım çörekotları küçük taneli,halbuki iri taneli olmalı yazmışsınız ama yok,
-ufaldığında yağlanmalı demişsiniz.ben ufalıyorum yağlanmıyor kömür gibi siyah leke oluyor
-canlı renkli demişsiniz ama aldıklarım mat siyah
iyide kardeşim heryerde aynı.yer adı verin marak verin alalım.
madem çörekotu paylaşım sitesi paylaşın bunuda.
antibiyotik kullanıcam onunla kullanma demişsiniz.doğrumu?
4.4.12
Mustafa
Merhaba..

Soru üslubunuz hiç güzel olmasa da yinede dilimin döndüğünce birşeyler söylemeye çalışacağım. Hastalığınız sebebiyle stresli olabilirsiniz bu konuda haklısınız, ama unutmayın ki bunun sebebi biz değiliz. Dilerim Rabbimden, kısa zamanda şifa bulursunuz.

Öncelikle size hiçbir şekilde marka tavsiyesinde bulunamayacağımı bilmenizi isterim. Çünkü bunun için değişik çörek otu markalarının bir laboratuvar ortamında analizden geçmesi gerekir. Ancak siz en iyisini kullandığınızdan emin olmak için değişik markaların numunelerini özel gıda analiz laboratuvarlarında test ettirebilirsiniz. Ayrıca herkesin kullandığı markayı ve fayda bulduğu markayı siteye yazmasını istesem, bir satıcının 1 saat bilgisayar başında oturarak yazacağı 20 - 30 mesajla bunu manipüle etmesinin çok kolay olacağını da bilmenizi isterim.

Ancak size benimde uyguladığım yöntemi tavsiye edebilirim. Değişik marka çörek otlarını çiğneyerek test etmek. Bozulmuş küflenmiş çörek otunu kesinlikle çiğneyerek yemeniz mümkün değildir çünkü bunu kendim yaşadım. Çiğneyerek çörek otu tüketmeye alışkın birisi olarak bir gün açıktan tarttırarak aldığım çörek otunu çiğneyemedim. Çok acı ve çok buruk bir tadı vardı. Çörek otunun tadı acı ve buruktur ama o çörek otunun çok acayip bir tadı vardı.

Şunu deneyebilirsiniz farklı markaların 100'er gramlık poşetlerindeki ürünlerden temin edip, birer gün arayla hepsinden sırayla tüketip hangisini daha rahat tüketebiliyorsanız, hangisinin tadı daha iyiyse onu tüketmeye devam edebilirsiniz.

Çörek otu kullanmaya başlandığında yorgunluk gibi kısa süreli bir yan etki gösterebilir ama yürürken denge kaybına veya aşırı kulak uğultusuna neden olacak ters bir yan etkisi yoktur.

Çörek otunu elinizde ufaladığınızda belki yağlanmayı hissedemeyebilirsiniz. Birde 3 - 5 tane çörek otu tanesini bir kağıt üzerinde kuru bir kaşık ile ezerek test edin. Yağın kağıda geçip geçmediğini görebilirsiniz.

Canlı dediğimi hatırlamıyorum vede nerde dediğimi bulamadım. Ayrıca evet çörek otu mattır ama en siyahı hangisiyse onu kullanın.

Ayrıca uzmanlar antibiyotik ile kullanmanın antibakteriyel etkiyi artırabileceği "ihtimali" sebebiyle kullanılmasını tavsiye etmiyorlar. Ama kısa süreli antibiyotik ilaç kullanacaksanız kullanabilirsiniz.

Şimdi sayın kardeşim çörek otu ile tedavi sabır ve zaman ister. Belki 2 ay belki 6 ay belki 1 sene veya daha fazla. Erkenden fayda gösterebilir ve bu sadece tahlille anlaşılabilecek düzeyde olabilir ama zamanla sizinde hissedeceğiniz düzeye ulaşır.

Lütfen sabırla devam edin. Kaybedeceğiniz hiçbir şey yok. Hoşçakalın, Allah'a emanet olun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
5.4.12
zeynep
merhaba editör..bende gebelikte şeker çıktı ve doğumdan sonra geçmedi..doğum yapalı 8 ay olmasına rağmen şekerim hala yüksek seyrediyor...doktor insülin direnci olduğunu ve ilerde aktif şeker hastası olacağımı söyledi....inançlı bir insan olarak rabbimin muhaakkak her derdin devasını yarattığını düşünüyorum... çörek otunun insülin direncini kırmaya etkisi olur mu acaba... yani daha önce kullanıpta insülin direnci kırılan hasta var mı bildiğiniz...cevabınız için şimdiden teşekkürler...
5.4.12
Mustafa
Merhaba Zeynep,

Herhangi bir hastadan bu şekilde bir dönüş olmadı, ancak aşağıda paylaştığım deneylerde çörek otunun insülin direnci ve tip 2 diyabette faydalı etkilerinin olduğu sonuçlarına varılmış. Güvenle kullanabilirsiniz.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21675032

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19902033

http://ijod.uaeu.ac.ae/iss_1602/f.pdf

http://www.ispub.com/journal/the-internet-journal-of-pharmacology/volume-5-number-2/therapeutic-effect-of-nigella-sativa-oil-on-different-clinical-and-biochemical-parameters-in-metabolic-syndrome.html
6.4.12
Adsız
Merhabalar ben İstanbul dan Cemile

Daha önce çörek otunun faydalarını duymuştum ama denememiştim. Ben de alerjik astım bronşit var. Çocukluğumdan beri bu hastalık ile yaşıyorum. Ama hastalığımın sadece baharda rahatsızlığını duyuyorum çünkü ağaçların çiçek açmaya başlaması ile 1 ay boyunca devamlı öksürüyorum ve bu öksürüğüm çiçeklerin düşmesiyle yok oluyor. Bunun için çeşitli ilaçlar kullanıyorum. Bu sefer tavsiye üzerine çörek otu yağı aldım ,uyumadan önce sadece 1 çay kaşığı içtim. Sabah kalktığımda inanmayacaksınız ama boğaz kısmımda bir değişiklik olduğunu hissettim ,nefes alış verişim değişmişti. Sabah gene 1 çay kaşığı aldım günlük yaşamıma başladım. Gördümki öksürüğüm bıçak gibi kesilmişti.Evet 2 gün oldu öksürüğümden eser yok. sizinle bunu paylaşmak istedim. Herkese önereceğim. Rabbim herkese şifasını versin dileklerimle.
6.4.12
Adsız
slm hocam ben zafer yaklasık bır aydır ogutulmus cörek otunu balla karıstırıp gunde bır tatlı kasıgı yıyorum ama suan basımda kafamda uyusma sersemlık agrı gıbı haller olmaya basladı annemdede oluyormus bunun nedenı nedır daha once boyle bır proplemım yoktu baska ılacta kullanmıyorum nerde hata yaptım acaba ne yapmam gereklı kulanmayı bırakayımmı yardımcı olursanız sevınırım tşk.
7.4.12
Mustafa
Merhaba Zafer çörek otunu kullanmaya başladığınızda belki "kısa süreli" yorgunluk halsizlik gibi yan etkiler oluşturabilir.

Ancak bahsettiğiniz gibi uyuşma sersemlik ve ağrı gibi yan etkiler yapacağını düşünmüyorum ve yerli ve yabancı hiçbir kaynakta böyle bir yan etkiye neden olabilir şeklinde bir bilgiye rastlamadım. Ve kendimde böyle bir yan etki yaşamadım ve kullanıcılardan da böyle bir yaşadıklarına dair ilk mesaj sizden geliyor.

Belki size has bir yan etki oluşmuş olabilir diye düşünsek annenizde aynı etkileri hissetmiş. Demekki ortak tükettiğiniz birşey.

Şunlardan kaynaklanmış olabilir:

- Çörek otunu hazırlama biçiminizden. Yani hazır öğütülmüş çörek otu almışsanız, öğütüp bekletmişseniz, kullandığınız macunu uzun süreli çokca kullanım için hazırlamışsanız bu olabilir. Çünkü öğütülmüş çörek otu veya yağı hava ile uzun süre etkileşim halinde olursa yağı acır ve sağlığa zararlı hale gelebilir.

- Çörek otunu veya balı fazla tüketmenizden kaynaklanmış olabilir.

- Çörek otu veya balın bozuk olmasından kaynaklanabilir. Bal sahte olabilir, arıların zehirli bitkilerden getirtiği zehirli bileşimler olabilir belki bala karşı alerjiniz olabilir ve bu genetikte olabilir. Arı sokmasına karşı vücudunuz çok tepki gösteriyorsa bala da gösterebilir.

Son olarak ortak olarak tükettiğiniz başka bir gıdadan veya başka bir şeyden de etkileniyor olabilirsiniz.

Bundan emin olmak için kullandığınız macunu tüketmeyi bırakın. Bahsettiğiniz yan etkiler geçiyorsa güvendiğiniz bir markanın çörek otunu temin edin. Günlük 2 gram hergün öğütüp su ile yutun veya çiğneyerek tüketmeyi deneyin. Bal kullanmayın veya başka bir bal tüketin.

Çörek otu çok güvenli bir gıdadır. Ancak yinede kullanılmaması gereken durumlar için tüm bildiklerimizi sizinle paylaşıyoruz.

Yinede her ihtimale karşı bir doktora görünmenizde fayda olduğunu bilmenizi isterim.
7.4.12
Adsız
SLM.fİLİZ ben.mustafa bey arkadaşın anlattıklarını okudum aynı şikayetler arkadaşımda da oldu.1 ay düzenli içti yağını çok iyiydi kilo bile vermeye başlamıştı fakat 1 ayın sonun da uyuşmalar, sersemlik,halsizlik ,dikkat dağınıklığı başladı.çörek otunun şekeri düşürme durumu olduğu için biz ondan şüphelendik.şekeri çok düşürüyosa bu belirtileri ortaya çıkartıyo olabilir.Belki bir müddet daha devam edilseydi düzenliycekti ama arkadaşım tedirgin olup bırakmak zorunda kaldı.Çünki normaldede tatlıya karşı özellikle yemekden sonra bir ihtiyaç duyuyor.düşen şekeri dahada düşürüp bu belirtileri çıkartmış olabilir diyorum belki.Kanımca yani siz daha ii bilirsiniz.benimki sadece gözlem..Bunlar istsna herkes böyle olucak diye bişi yok.mesela bir sitede behçet olan bir kişi çok agır damar tutulumları yaşadığını ve dört damarının tıkandığını çeşitli sıkıntılar yaşadığını anlatmış .1 aydır çötrek otunu kullanıyormuş ve neredeyse iyileştiğimi hissediyorum diyor.tabii behçette kesin tedavi yok lakin çörek otu öyle mükemmel bir kalkan,behçete karşı öle hırslı bir savaşçı ki vücütta ki rahatlama insana moral olarak iileşmiş konuma getiriyor.ne mutlu....
10.4.12
Mustafa
Merhaba Filiz,

Bir kaynakta çörek otu etkisini göstermeye başladığında yukarıda da belirttiğim gibi ilk etkilerinden bir kaçı kısa süreli yorgunluk halsizlik olarak belirtilmiş.

Tabi her insanda aynı etkilerin oluşması mümkün değil. Bahsettiğiniz gibi kan şekerindeki ve tansiyondaki düşmelerde buna sebep olabilir. Böyle bir durumda aslında en iyi yöntem bir doktora görünerek hissedilen yan etkilerin vücuttaki hangi değişimden kaynaklandığının tespit edilmesidir.

Örneğin şekeri düşüyorsa veya tansiyonu düşüyorsa bunları normal seviyeye çıkaracak gıda veya ilaç takviyeleriyle çörek otunu kullanmaya devam edilebilir.

Veya daha az tüketerek kullanılmaya devam edilebilir. Başka bir marka çörek otu kullanılması da denenebilir.

Böyle bir takım yan etkiler oluştuğunda çörek otu kullananların çörek otunu bırakmalarını istemiyorum. Lütfen bir doktora görünsünler ve çörek otu kullandıklarını da bildirsinler.

Biliyorum böyle bir durumda onlara yardımcı olabilecek doktor sayısı çok az ama ancak onlar vücut dilinden anlayabilir.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=nigella%20sativa

Bu adreste çörek otu ile ilgili yapılmış yüzlerce deney ve sonuçları var. Ve bu deneyler onların anlayacağı tıp dilinde yazılmış dokümanlar. Biz her ne kadar bu deney sonuçlarını anlamaya çalışarak kullanıcılara yardımcı olmaya çalışsakta bir sağlık uzmanı bu makaleleri daha iyi yorumlayabilir.

Biz sadece Peygamber Efendimiz'in tavsiyesi ve bu olumlu deney sonuçlarını göz önünde bulundurarak hastalığı ne olursa olsun herkese çörek otu kullanmasını tavsiye ediyoruz.

Ayrıca son cümlendeki bir şeye katılıyorum bir şeyede kesinlikle katılmıyorum.

Evet moral çok önemlidir. İlaçlar kullanılmaya başlandığında iyileşme etkisinin büyük bir kısmınıda iyileşeceğini bilmek duygusu oluşturur. Tıp dilinde bu plasebo etkisidir ve hiçde küçümsenecek bir etki değildir.

Katılmadığım şey ise hiç bir hastalık için "kesin tedavi yoktur" diye bir şey yoktur. Öncelikle imkansız diye bir şey yoktur. İnsanın bunu kabul etmesi lazımdır. Birşeyin o anda yapılamaması veya nasıl yapılacağının bilinmemesi onun hiçbir zaman mümkün olamayacağını göstermez.

İnsanı kanserden bile hızla ölüme sürükleyen birçok hastalık günümüzde hem tedavi edilebiliyor hemde önlenebiliyor.

O yüzden insan kendini ne kadar çaresiz hissederse hissetsin mutlaka bir çare vardır, her ne kadar içinde bulunduğu sıkıntılı durum nedeniyle bunun farkında olamasa da. Mutlaka çare vardır.
10.4.12
Adsız
filiz...Haklısınız bir zamanlar kanser çaresi olmayan bir hastalıktı.Fakat şimdi birçok kanser türünde %74 lere varan tedavi ve iyileşme mevcut.Doktorların behçetin tedavisi yok sadece ömür boyu ilaçla baskılama yapılabilir.yaş ilerledikçe bağışıklığın zayıflamasıyla behçet hastalığı uykuya geçebilir yıllarcada hiç atak yaşamayabilir hasta.Sözünden ötürü öyle söyledim.Ben orda yanlış anlaşıldım sanırım mustafa bey Şu sitede belkide yürekden ençok inanan insan benim çörek otundan gelecek şifaya... asla imkansız diye bir şey yoktur.insan inanmışsa başarmış sayılır.İnanın önerdiğim insanlara gün gün soruyorum nasılsınız nasıl hissediyosunuz değişiklik varmı diye.Güzel bişey duyduğum zaman çok mutlu oluyorum.Doğru olanı bulduktan sonra evet MUTLAKA ÇARE VARDIR...
10.4.12
Mervealdjdh
Merhaba
Ben kilo vermek ve sürekli grip olduğum için kullanmak istiyorum. 1 tatlı kaşığı yoğurdun içine katip yersem bir şey olur mu ? Aktarcidan almistim tozunu bir zararı olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim:)
4.10.17
Mervealdjdh
Merhaba
Ben kilo vermek ve sürekli grip olduğum için kullanmak istiyorum. 1 tatlı kaşığı yoğurdun içine katip yersem bir şey olur mu ? Aktarcidan almistim tozunu bir zararı olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim:)
4.10.17
Adsız
merhabalar ben zafer ben ve annem corek oyunu gunluk 2gr oguterek bazen yogurtla bazen balla bazende suyla yutarak kullandık ama 7 gunde kafada uyusma sersemlik halsızlık gıbı yan etkılerı oldu.Boyle olunca bıraktık 4 aradan sonra eskı halımıze donduk sersemlık uyusukluk kalmadı acaba neden olmus olabılır
9.11.17
Mustafa
Kullandığınız çörek otu "Nigella Sativa" türü çörek otu olmayabilir. Güvenilir ve bilindik bir markanın çörek otunu kullanmayı deneyin.
10.11.17
Adsız
Merhaba Mustafa bey , 7 zeytin 1 incir ve üzerlik karışımını sabah akşam kullanıyorum bununla birlikte çörek otunu kullanmakta bir sıkıntı olurmu
16.11.17
1 – 200 / 232 Sonraki › Son »