Çörek Otu Nasıl Tüketilir (Yenir)?

Çörek Otu Tohumları
Çörek Otu Tohumları
Çörek otunun en iyi kullanım şekli, tohumlarını çiğneyerek tüketmektir. Ancak çörek otunu uzun süreli kullanabilmek, boğazda ve midede yanma, tadını sevmeme gibi tüketim sırasındaki yan etkilerinden korunmak için çörek otunun da bir tüketim yöntemi vardır.


1 silme tatlı kaşığı çörek otu tohumu ağıza alınır


1 - 2 dakika tohumlar ağızda gezdirilerek bekletilir. Bu sırada tükürük salgısı tohumları yumuşatır. Bunu tohumların ağzınızda çıkardığı sesin yumuşamasından da anlayabilirsiniz. Bunu yaptığınız takdirde çörek otunun ağzınızda ezilmesi kolaylaşacaktır.

Tohumların daha da yumuşak bir hale gelmesini istiyorsanız, bir çay tabağına koyacağınız bir miktar suyun içerisinde çörek otu tohumlarını 3 - 5 saat bekletin. Çörek otu tohumları suyu emecek ve yumuşayacak. Bu sayede sanki haşlanmış buğday yer gibi dişlerinizin arasında tabiri caizse "cırt cırt" ezilecektir.


Yumuşayan çörek otu tohumlarını çiğnemeye başlayın.


Bütün tohumlar iyice ezilinceye kadar çiğneyin ve en önemlisi çiğneme sırasında hiç yutmayın ve yutkunmayın. Çünkü çörek otu çiğnendikçe acımsı tadını yerini daha tatlı bir tada bırakacak. Yuttuğunuz da boğazınızda acı bir tat bırakmayacak ve midenizde yanma hissi oluşturmayacaktır. Eğer bir yandan çiğneyip bir yandan da biraz biraz yutmaya başlarsanız çörek otunun tadı henüz acı olacağından boğazınızda ve midenizde yanma hissi oluşturacaktır.

Ve son olarak iyice çiğnediğiniz çörek otunu yarım bardak su ile hızlıca yutun.

Eğer bu şekilde kullanamıyorsanız, günlük tüketilmesi gerek çörek otunu yanınızda taşıyın ve çörek otu tüketimini tüm güne yayın. Sanki çekirdek yer gibi 10'ar 10'ar, 20'şer 20'şer gün boyunca tüketin. Bu şekilde yaptığınızda çörek otunun acılığını daha az hissedersiniz. Veya kuru üzüm ile birliktede tüketebilirsiniz. Böylece daha güzel bir tat elde etmiş olursunuz.


221 yorum:
1 – 200 / 221 Sonraki › Son »
ahmet MEMOĞLU
Yaklaşık 2 aydır çörek otu kullanıyorum. Vücudumda genital bölgede siğillerim vardı hepsi kurudu. Ayrıca panik atak hastalığımı yendim ve kendimi çok dinç hissediyorum herkese tavsiye ederim. Daha geniş bilgi isterseniz beni arayabilirsiniz.
12.8.10
Adsız
yasemin yılmaz
çörek otunu kavurup yoğurda karıştırarak yemem mümkün mü? birde 6 aylık oğlum var.oğlumada yedirmek istiyorum.ne şekilde yedirenbilirim ?teşekkürler...
31.8.10
Mustafa
Tabiki. Ancak bulacağınız fayda oldukça azalır.
1.9.10
Mustafa
Oğlunuzun önemli derecede bir rahatsızlığı yoksa yedirmeyin ve kullanmayın. Çünkü henüz çok erken bir yaşta. Bununla birlikte eğer emziriyorsanız sizin düzenli olarak çörek otu kullanmanız anne sütü vasıtasıyla çocuğunuza fayda sağlar.
1.9.10
Başar Demiral
Bir sorum olacak; bir tatlı kaşığı çörek otunu ağzımıza aldığımızda hiç çiğnemeden hap gibi suyla yutsak yine aynı faydalarını görür müyüz?
Teşekkürler.
6.9.10
Mustafa
Malesef hayır. İyice çiğnemelisiniz. Çiğnemeden yuttuğunuz takdirde sindirilemez.
7.9.10
Adsız
çörek otunu daha denemedim kabızlığa iyi gelirmias aslı çağ
24.9.10
Mustafa
Evet, düzenli olarak kullandığınızda fayda bulabilirsiniz ki bulanlar var.
24.9.10
osman
aktardan çektiripde aldğımız çörek otunu ben akşamları bir porsiyon yoğurda 1 tatlı kaşığı koyarak yiyorum bu şekilde olumlu bir sonuç alıanablirmi ?
26.9.10
Mustafa
Çektirilen çörek otu bekledikçe ve özellikle havayla teması devam ettikçe özelliğini kaybeder, faydası azalır ve bir müddet sonra zararlı hale gelebilir. Çiğnemek tüketmeniz veya her gün düzenli olarak çektirmeniz en iyisi.
26.9.10
tuncay
adım tuncay
bende kulak çınlaması var her sabah bir çay kaşığı çörek otu alıyorum aç karnına yeni başladım fakat kulak çınlaması için çörek otu yağıda kullanabilir miyim? hem çörek otu tohumu hemde yağı bir gün içinde kullansam fazla mı olur yaşım 29
29.9.10
Mustafa
Geçmiş olsun Tuncay,

Tohumunu 2 gramdan az kullanırsan beraberinde yağını da dahilen kullanabilirsin. Günlük doz yazısına bir göz at. Eğer yağını sadece harici olarak yani sadece kulak bölgene sürerek kullanacaksan tohumunu 2 gram kullanabilirsin.
29.9.10
Unknown
merhaba,
sabahlari ac karnina bir tatli kasigi corek otunu dovup,bala karistirip yiyordum.ancak bir kac kullanimdan sonra tadinin cok yogun olmasi nedeniyle mide bulantisina neden oldugu icin biraktim.simdi yagini almaya karar verdim.ayni sekilde yarar elde edebilir miyim? asli duran
15.10.10
Mustafa
Birebir aynı fayda olmasa da tohumuna yakın bir fayda elde edebilirsiniz. Yağının son kullanma tarihine dikkat etmeyi unutmayın.
15.10.10
Adsız
merhaba
benim iki sorum olacak.
sivilce problemim var. su ile günlük taze çekilmiş çörek otunu yutmaya başladım.bir de azıcık su ile karıştırılıp yüze uygulanabildiğini duydum ama sulu karışımı,çekilmiş bile olsa hala büyük sayılan parçaları yüzüme sürdüğümde sanki öylece duruyor ve .etkisi olur mu ki böyle? 2.si sadece oral yolla tüketim yeterli midir cilt problemlerine?

teşekkür ederim. saygılar.selamlar
21.10.10
Mustafa
Bahsettiğiniz gibi büyük parçalar var ise belki de yeterince çekilmemiş olabilir. Çörek otunu en iyi ufak kahve öğütme makineleri öğütebilmektedir. Nasıl bir makine olduğu bakınız "çörek otu macunu" yazısında gösterilmiştir. Belki böyle bir makineden temin edebilirseniz istediğiniz kıvamda bir macun elde edebilirsiniz.

Bahsettiğiniz büyük tanelerin yani öğütülmemiş veya belki iki parçaya bölünmüş tanelerin faydası tam olarak olmayabilir ama eklediğiniz suya nüfus eden çörek otu esansının cildinize faydası olacaktır. Çörek otu esansı veya yağı cilt tarafından çok hızlı bir şekilde emilmektedir. Bu arada hergün taze olarak çektirmeniz gerçekten çok güzel. Çoğu kişi buna dikkat etmiyor.

Dahili olarak kullandığınız çörek otunun sivilcenize neden olan problemler dahil bütün vücudunuza faydası olacaktır. Devam etmenizi önemle tavsiye ederim. Ancak düzenli ve kararlı bir şekilde en az 2 ay kullanmalısınız.

Şifa bulmanız dualarıyla,
21.10.10
Unknown
ben çörek otunu yaklaşık bir buçuk aydır, saç dökülmesi sorunuma karşı kullanıyorum. çok şükür çok faydasını gördüm. herkese öneriyorum. unutulmaması gereken düzenli kullanmak ve sabretmek..
7.1.11
Adsız
bir şey öğrenmek istiyorum çörek otunu ağızımda çiğniyorum dediğiniz gibi bir seferde yutuyorum fakat yinede ağızımda kalıyor bunda hemen arkasından bir yudum su ile yutuyorum doğru mudur açıklama yaparmısınız ALLAH razı olsun
7.1.11
Mustafa
Doğru, bir sakıncası yok. Ben de çoğu zaman öyle yapıyorum.
7.1.11
Adsız
Merhaba. Çörekotunu her sabah aç karnına söylediğiniz miktarlarda çiğneyerek üzerine bal almak şartıyla kullanmak ve buna devam etmek en faydalı olan yöntem gözüküyor. Doğru mu acaba ?...
10.2.11
Mustafa
Çörek otu ile birlikte bal kullanılması şart değildir. Dilerseniz kullanabilirsiniz ve bu sayede balın faydalarından da yararlanmış olursunuz.
10.2.11
Murat
çörek otu varis rahatsızlığına iyi gelir mi? dafflon 500mg ilacı kullanıyorum bu ilaçla herhangi bir etkileşimi olup olmadığına dair bilginiz var mı?
20.2.11
Mustafa
Bu ilaçla ilgili olarak fazla bilgim bulunmamakta. Bence ilacınız bittikten sonra kullanmayı deneyin. Ne kadar düzenli ve ne kadar uzun süreli kullanırsanız o kadar faydasını görürsünüz.
20.2.11
Adsız
merhaba ben konyadan taner şu an diyet yapıyorum hergün sabah açkarına çiğneyerek kullanıyorum ılık suile içiyorum sabah bir sefer yemek yetiyormu bilgilendirmenizi rica ediyorum teşekkür ederim
1.3.11
Mustafa
Zayıflamak için kullanıyorsanız günlük kullanılmanız gereken miktarı öğün sayınıza bölmelisiniz. Ve aç karnına kullanmalısınız.

Zayıflamak için kullanmıyorsanız günlük tek sefer kullanabilirsiniz.
1.3.11
Adsız
merb ben gülten kan tahlili yaptırdım aso 450 cıktı yani iltihap var 6 ay tadevi var canım sıkılıyo çörekotu asoyı düşüyor mu nasıl yenirim bana yardımcı olursanız sevinirim
3.3.11
Mustafa
Merhaba Gülten,

Tahlil sonuçlarınızı ve asonuzu yorumlayabilecek bir sağlık uzmanı değilim. Ama çörek otu vücudunuzdaki bütün rahatsızlıklara karşı bir faydası olan bir "gıdadır". Hiç çekinmeden ve düşünmeden kullanabilirsiniz. Şöyle söyleyim ben sizin yerinizde olsaydım mutlaka kullanırdım.

Ve en az altı ay düzenli bir şekilde çiğneyerek tüketmelisiniz. Sitede biraz gezindiğiniz ve yorumlara göz attığınızda aklınıza takılan birçok soruya cevap bulabilirsiniz.
3.3.11
Adsız
merhaba,çörek otu bal karışımını nasıl yapmamız lazım ve nasıl kullanacağız 3 gün 3 gece ay ve yıldızları görsün ne demek pek anlayamadım...teşekkürler
30.4.11
Adsız
12 Ağustos 2010 10:55
"Yaklaşık 2 aydır çörek otu kullanıyorum. Vücudumda genital bölgede siğillerim vardı hepsi kurudu. Ayrıca panik atak hastalığımı yendim ve kendimi çok dinç hissediyorum herkese tavsiye ederim. Daha geniş bilgi isterseniz beni arayabilirsiniz."Öncelikle S,A.Ilk sorum su:Bu ilk yorumu yazan arkadas genital sigiller icin kullanmis iyi gelmis.Acaba cigneyerekmi kullandi yoksa degisik bir yöntemlemi?Cünki bendede genital sigiller varda :((?Ikinci sorum su:Iki gündür yemekten sonra en son bir cay kasigi,yaklasik icinde 500 tane var sanirim, agzimda cigneyerek yutuyorum.Yuttukdan sonra birazcik su iciyorum.Problemim surda kücük dil bölgesinin az asagisinda girtlak bölgesi sanirim,sanki böyle yakiyor da orda yuvarlak yara izi yada bir sey kaliyor.Yutkunarak söküp atmaya calisiyorum sanki yapismis gibi oluyor.Bir kac saat sonra geciyor.Acaba agzimda cignedikden sonra aciga cikan yagi yada ana maddesi bogazdaki deriyi tahrismi ediyor yakiyormu yani?Herkesde böyle oluyormuki?Bal kavonozuna karistirmasamda bir kasik alinca agzima yaninda bir kasikda bal yada pekmez alsam ayni anda cignesem, aciligi icin yani?S,A.
8.6.11
Mustafa
Aleykümselam,

Ballada kullanabilirsiniz, pekmezlede. Kuru üzüm ile birliktede çiğneyebilirsiniz, oda güzel olur. Yanmaya gelince bende de oluyor ama hiç bir zararını görmedim. Şunu uygulayın. Yeteri kadar çiğneyin ve yeteri kadar iyice çiğnemeden hiç yutkunmayın, tükürüğünüzü dahi. İyice çiğnediğinizde acılığı gidecektir. Bundan sonra yutun.
8.6.11
Adsız
merhaba...bi arkadaşım fmf hastası ben ona çörek otu bal karışımını önerdim .ben önceden kullanmıştım faydasını gördüm.sitenizde baktım akdeniz ateşiyle ilgili bi konuya rastlamadım.önerdim ama acaba iimi ettim bisakıncası olurmu diyede tedirgin oldum..bazen çok ısdırap çekiyo ayakları tutuluyo yürüyemez oluyo ve süreklide ateşi var hergünde kolşisin sanırım yada o tarz bi ilaç kullanıyo.ikisini bi arada kullanabilirmi hem ilaç hem çörek otunu.teşekkür ederim..
14.6.11
Mustafa
Merhaba, öncelikle çörek otunun sadece bir ilaç olmadığını sağlıklı insanlarında hiç terettüd etmeden ve çok miktarlarda kullanmadıkları sürece bir gıda olarak ömür boyu kullanabilecekleri güvenlikte bir bitki olduğunu bilmenizi isterim.

Bahsettiğiniz ilaç ile çörek otunun etkileşip etkileşmeyeceği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda net bir şey söyleyemem, ancak çörek otunun bir ilaç ile etkileşmesi, bir ilacın bir ilaç ile etkileşip zararlı hale gelmesi gibi bir durum ortaya çıkardığına rastlamadık. Bildiğimiz kadarıyla o ilacın etkisini azaltıp veya artırma gibi bir etkileşime girmekte. Bazı tedaviler ile etkileşimi UYARILAR yazısında belirtilmiştir.

Son olarak arkadaşınıza çörek otunu tavsiye etmekte çok iyi bir şey yaptığınızıda bilmenizi isterim.
14.6.11
saadet
merhaba ben çörek otunu öğüterek yoğurtla yiyebilirmiyim...cevabınız için şimdiden tşkler..
16.6.11
Mustafa
Merhaba Saadet,

Bahsettiğiniz şekilde tüketebilirsiniz.
16.6.11
Adsız
merhaba
ben saçlarım için kullanmak istiyorum ama bunu nasıl kullanacağım.
yardımcı olursanız sevinirim
20.6.11
Mustafa
Merhaba,

Sağ Üstteki Arama kutusunu kullanarak saç için nasıl kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
20.6.11
Adsız
s.a 1 yılı geçkindir vajinal mantar sorunum var doktora da gitmeme rağmen kurtulamıyorum çörek oyunun iyi geldiğini duydum nasıl kullanmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim
15.8.11
Mustafa
Aleykümselam,
Harici kullanım için: 100 gr. "yeni" öğütülmüş çörek otunu alın. Benmari usulü ısıtılmış 2 su bardağı elma sirkesine (elma sirkesi fazla ısınmayacak) ilave edilir. Daha sonra bu karışım "kaynayana kadar" ısıtılır ve karıştırılır ve fazla kaynatılmaz. Sonra karışımı süzün ve ılıdıktan sonra krem kıvamına gelinceye değin pudra ilave edin. Bu kremden günde birkaç defa sürebilirsiniz (Dr. Ahmet Toptaş)

Dahili olarak da her gün düzenli olarak taze çörek otu tohumunu çiğneyerek tüketin.

Eğer birde uygulayabilirseniz güzel bir tavsiyem daha olacak. Mantar rahatsızlığınız geçinceye kadar "taze sarımsak tüketin". Kokusu rahatsız edebilir ama bir müddet kullandığınızda nasıl ki insanlar sizden kaçıyorsa mantarda sizden kaçacaktır :)

Şaka bir yana sarımsak kuvvetli bir antifungal'dır. Ve sarımsağında bu etkisini gösterebilmesi için en az iki hafta kullanmanızı tavsiye ediyorum. Ha birde sarımsağı nasıl kullanacağınızı yazıyım.

Bir diş sarımsağı ince ince kıyın. Daha sonra bu kıyılmış sarımsağı bir kasenin içerisinde veya çay tabağının içerisinde iyice ezin, aynı ağızda çiğnenmişte tekrar çıkartılmış gibi olsun tuhaf bir benzetme oldu ama sarımsağın etkili olabilmesi için mideye gitmeden önce mutlaka bu duruma gelmesi lazım. Sonra bu karışıma bir kaşık yoğurt ekleyin ve hiç çiğnemeden ve ağzınızda bekletmeden su ile birlikte yutun. Bu sayede ağızda koku bırakmaz.

Eğer bunları harfiyen ve düzenli bir şekilde uygularsanız mantarı sadece manavda görürsünüz. Geçmiş olsun dileklerimle.
15.8.11
Adsız
ilginiz için teşekkür ederim harfiyen uyucam sonucu bildiririm
16.8.11
Adsız
iyi günler. benim midemde fıtık var dolayısıyla reflü sorunum oluyor. mideye bi faydası var mı??
5.9.11
Mustafa
Merhaba çörek otunun bütün vücuda faydası vardır. Reflü için sitede arama yapabilirsiniz.
5.9.11
Adsız
Merhaba.
Fırında pişen çörek otu özelliğini yitirir mi?
Böreklerdeki ve piyasada satılan çörek otlu bisküvilerdeki çörek otunu kastediyorum.
Saygılarımla..
19.9.11
Mustafa
Maalesef Evet.

Bu şekilde tüketilen çörek otunun ağızda güzel bir lezzet bırakmasından başka bir faydası olmaz.
19.9.11
Adsız
merhaba bana sarımsak kürü nü önermiştinz fakat bazı nedenlerden dolayı yapamadım kısmetse şimdi yapacağım aç veya tok karnına fark eder mi birde mesela cacık yapıp yesem aynı etkiyi yapar mı? metal rende de rendelenirse özelliği kaçar mı ? kreminde faydası olur mu yoksa sadece sarımsak yeterli olur mu çok soru sordum ama yanıtlarsanız sevinirim
20.9.11
Mustafa
Merhaba,

"Faydası olur mu?" fikrinden kurtulabilirseniz fayda göreceğinizi düşünüyorum. Rendeleyerek cacık yapıp bir deneyin. Faydasını göremezseniz yukarıda "ayrıntılı bir şekilde" anlatıldığı gibi tok karnına tüketin.
21.9.11
Özgür
ahmet MEMOĞLU dedi ki...
12 Ağustos 2010 10:55
Yaklaşık 2 aydır çörek otu kullanıyorum. Vücudumda genital bölgede siğillerim vardı hepsi kurudu. Ayrıca panik atak hastalığımı yendim ve kendimi çok dinç hissediyorum herkese tavsiye ederim. Daha geniş bilgi isterseniz beni arayabilirsiniz

selamlar

Panik Atağınızın geçtiğini belirttiğiniz yukarıdaki yazınıza istinaden sormak istiyorum ne kadar süredir Panik Atak hastasıydınız ve çörek otu kullanımından sonra P.A ilaçlarını bıraktınızmı ve ataklar tamamen geçtimi
8.10.11
Adsız
sarımsak kürünü kullandım çok faydasını gördüm tamammen mantar dan kurtuldum allah sizden razı olsn 1 yıl boyunca maf oldu vücudum ilaçlardan iyi de gelmedi sürekli tekrarlıyordu sarımsak çok muhteşem bir ilaç oldu bana
21.10.11
Mustafa
Merhaba Kadir, mantar için kullanacaksınız aç karna veya tok karna pek fark etmez.
17.11.11
Adsız
merhaba, çörek otunu mutlaka aç karınamı almam gerek ? tok alsak olur mu ? sabah - akşam farkeder mi ?
bir de saç beyazlaması ve sağlığına faydalı olduğu doğru mu ? saç için nasıl kullanmalıyım ? teşekkürler.
22.11.11
Mustafa
Çörek otunun aç veya tok karnına almanız fark etmez. Sadece kilo vermek isterseniz aç karnına tüketin. Akşam veya sabahta fark etmez. Ancak sindirim yavaşlayacağı için gece tüketmeyin.

Saç bakımı için güvenilir bir markanın yağını kullanabilirsiniz ancak saç ve beyaz saç üzerine etkileri konusunda yeterince kaynak ve bilgi bulunmamaktadır.
22.11.11
Adsız
hocam annem vitiligo (alaca) hastasıbi tedavi şekli yazılmış ama yutulacakmı? ya da lekenın üzerine sürülecekmi belirtmemişsiniz hocam çok dua alıyosunuz Allah sizden razı olsun
24.11.11
Mustafa
Vitiligo, bağışıklık sisteminin düzensiz çalışması neticesinde oluşan bir hastalıktır. Hergün düzenli olarak çiğneyerek veya taze öğütülerek çörek otu ve bir diş sarımsak tüketmesi bağışıklık sisteminin düzene girmesini sağlayacaktır.

En az 2 ay düzenli bir şekilde kullanın. Geçmiş olsun.
24.11.11
Adsız
Göğüs kanseri için de iyi gelir mi? ve de bunun için nasıl kullanmak gerekir. Lütfen yardım edin. teşekkürler...
25.11.11
Mustafa
Merak etmeyin göğüs kanserine de iyi gelir. Hatta bunun üzerine yapılan deneylerde de olumlu sonuçlar alınmış, şuan kaynağa ulaşamıyorum ama hatırlıyorum böyle bir araştırmayı.

Bunun için günlük en az 2 gram düzenli olarak kullanmalısınız. Her zaman söylediğim gibi çiğneyerek veya günlük öğüterek. Daha çabuk şifaya kavuşmak istiyorsanız günlük doz bölümünde de belirtilen dozlara çıkabilirsiniz.

Geçmiş olsun. Hoşçakalın.
26.11.11
Adsız
selam hocam çörek otunun hepatit b için kullanıyorum yalnız ben kahve değirmeninde öğütüp kullanıyorum hepatit b için faydasını kaç ay sonra görürüm birde kesin çözüm olur mu?? teşekkürler..
28.11.11
Mustafa
Merhaba,

Bence oldukça faydasını görürsünüz ancak ne kadar sürede kesin çözüme ulaşırsınız bunu bilemem ve süre vaadinde bulunamam üzgünüm. Ben doktor değilim. Bunun için uzmanların deneyler araştırmalar yapması gerekir. Ancak çok az araştırmacı çörek otu ile ilgilenmektedir ve toplumu bu konuda bilgilendirmektedir.

Sizin için ufak bir araştırma yaptım ve yabancı bir kaynakta çörek otu ve hepatit B üzerine yapılan bir deney sonucuna ulaştım. Link aşağıdadır.

http://researchtrends.net/tia/abstract.asp?in=2&vn=12&tid=11&aid=2675&pub=2008&type=3

Özet olarak fareler üzerinde yapılan bu deney sonucunda çörek otunun özellikle hepatit B üzerinde koruyucu bir etki gösterdiği sonucuna varılmış.

Çörek otunun karaciğer üzerinde de çok olumlu etkileri vardır. Hepatit B'yi yenmeniz için vücudunuzun silkinip kendine gelmesi, bağışıklık sisteminizin virüsü tanıyıp yok edecek kadar iyi çalışması gerekir. Sadece bir virüsü yok etse artık ömür boyu kalıcı koruma sağlanacaktır. Bunu da en iyi yapabilecek bitki çörek otudur. Ne olursa olsun kim ne derse desin asla çörek otundan vazgeçmeyin.

Birde yaşınız ve ne kadar çörek otu kullanıyorsunuz merak ettim. Ayrıca çörek otu ve hastalığınızla ilgili olarak olarak daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak isterseniz Dr. Ahmet TOPTAŞ ile bir şekilde bağlantıya geçmenizi önerebilirim.

Geçmiş olsun dileklerimle hoşçakalın.
29.11.11
Adsız
yaşım 29 hocam öğünde 1 çay kaşığı kullanıyorum..
30.11.11
Mustafa
Günde 5 gram kullanmayı deneyin. Ben şuan bu miktarda her gün kullanıyorum. Dr. Ahmet Toptaş günlük 15 grama kadar kullanılabileceğini belirtmiş. Günlük doz yazısında ilgili kaynağı göstermiştim.

Birde her gün veya iki üç günde bir 1 diş sarımsak tüketin. Sarımsağı ezin bir iki dakika bekletip öyle tüketin. Bu sarımsak ve çörek otu ikilisi bağışıklık sisteminizin şimdiye değin hiç olmadığı kadar iyi çalışmasını sağlayacaktır.

Rabbimin kısa zamanda şifaya kavuşturması dualarıyla hoşçakalın.

Kafanıza birşey takılırsa hiç çekinmeden sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
30.11.11
Adsız
ALLAH razı olsun sizden hocam
30.11.11
Mustafa
Teşekkür ederim. Allah sizden de razı olsun.
30.11.11
aszız
Mustafa bey benimde bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.Şöyleki bir kaç yıldır benim kafam uğulduyor,çok dr gittim ama faydası olmadı,hayırlı günler
8.12.11
Adsız
adsız hocam bu milyonlarca faydası olan çörekotu marketten aldığımız mı
8.12.11
Mustafa
Merhaba, düzenli olarak çörek otu kullanırsanız uğultuya neden olar rahatsızlığınız ortadan kalkar. Çörek otunun beyin ve sinirler üzerinde de çok olumlu etkileri mevcuttur.
9.12.11
Mustafa
Evet milyonlarca faydası olan çörek otu o marketten alacağınız çörek otu. 3 - 5 liraya böylesine bir şifa. Çok şükretmek lazım.
9.12.11
Adsız
MERHABA BEN SERDAR...

BEN BİR FİRMANIN SAF ÇÖREK OTU YAĞINI İÇİYORUM TATLI KAŞIĞI 2 SEFER GÜNDE VE BİRDE YOĞURT İLE DİREK ÖGÜTMEDEN YİYİYORUM AMA BEN YEMEKTEN SONRA YAGI KULLANIYORUM. YEMEKLE BİRLİKTE İSE YOĞURTLA TÜKETİYORUM ZAYIFLAMAK İÇİN YANLIŞMI YAPIYORUM ACABA BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM...
16.12.11
Mustafa
Merhaba Serdar,

Çörek otunu aç karnına çiğneyerek tüketmeni öneririm. Daha fazla bilgi için bu yazıya göz atabilirsin. http://www.coreklen.com/2009/06/corek-otu-ile-zayflamak.html
16.12.11
Şenol Bozkurt
Adım Şenol

Benim sorum şu olucaktı. şimdi çiğneyerek almanın faydası şu sanırım. çiğnediğimizde yağını sindirmeye çalışıyoruz değil mi yani amaç yağını alabilmek içinden. direk yağını kullansak daha mantıklı değil mi?
22.12.11
Mustafa
Merhaba Şenol,

Mantıklı görünebilir. Ancak çörek otu diğer yağlardan farklı olarak oksijen ile çok çabuk etkileşime girer ve oksitlenir (acılaşır) yani özelliğini kaybedip bir müddet sonrada zararlı hale gelmeye başlar. Bunun için çörek otunun yağı oksijensiz bir ortamda çıkarılması gerekir. Ayrıca saf çörek otu yağı bulmak imkansıza yakındır.

Yağı beslenme desteği olarak kullanılabilir ancak daha çok fayda ve daha çabuk etki için tohumunu kullanmak daha doğrudur.
22.12.11
Adsız
Iyi günler, Annem diyabet hastası, cörekotunu sade yiyemiyor, yemegine katip yiyor. faydası olur mu?

Melih EMİN
ERZURUM
23.12.11
Mustafa
Önerilen dozda tam olarak çiğneyerek tüketebilirse faydasını görür. Çörek otu piştiğinde veya taneler bütün olarak yutulduğunda vücuda faydası olmaz.
23.12.11
Adsız
Merhaba,
Ben eldeğirmeni aldım. akşam yatmadan önce,Bir çay kaşığı çörek otunu değirmende çekip su ile yutuyorum. Yalnız değirmen çörek otunu un haline getirmiyorda, kırıyor. Yani İrmil gibi oluyor. bu şekilde de faydası olurmu. Saygılarımla
27.12.11
Mustafa
Merhaba,

Un haline gelmesi oldukça zordur ama elektrikli öğütücüler una yakın bir hale getirebiliyor. Ne kadar çok ince öğütülürse o kadar çok kolay sindirilir ve faydası artar.

Bir çörek otu tanesini 5 - 6 parçaya bölecek incelikte öğütmekte yeterli olabilir. Yeter ki bütünlüğü bozulsun. Bütün olarak yutulduğunda hiç faydası olmaz ve sindirim sistemini zorlar.
27.12.11
Adsız
kullanımı hakkında bir sorum olucaktı benim dediğiniz üzere 1 çay kaşığı alıp ağzımda fazla durdurmadan suyla alıyordum belki yarıdan fazlası ezilmiyordu ıslatma daha mantıklı sanırım sorum aksam 11 gibi ıslasam sabahta 8 de yesem bir zararı dokunurmu suda fazla kalması sebebiyle çünkü siz 5 saat ile sınırlamışsınız ikinci sorumda ben sedef için aldım çörek otunu üç öğün(sabah,öğlen ve akşam) yarım saat önceden bir çay kaşığı ile alıyorum doğrumu yapıyorum acaba? yanıtlarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler iyi akşamlar
28.12.11
Mustafa
Merhaba,

Hayır bu şekilde kullanmanızın bir zararı olmaz. 6 aya kadar kullanmanızı öneririm. Rahatsızlığınız bildiğim kadarıyla bağışıklık sisteminizin düzensizliğinden kaynaklanmakta. Çörek otunun bağışıklık sistemine etkileri 2 aydan başlar ve tam etki genelde 6 ayda görülür. Düzenli bir şekilde devam ederseniz faydasını görürsünüz. Birde tüketebilirseniz bir kaç günde bir 1 diş sarımsak tüketin. Bu bağışıklık siteminizin daha hızlı bir şekilde düzelmesine yardımcı olur.

Geçmiş olsun dileklerimle,
28.12.11
Adsız
cevabınız için çok teşekkür ederim sabah ilk işim buraya bakmak oldu :) sarımsak ben hergün yatarken bir diş alıyordum zaten ama ben saça faydası var diye almaktaydım bu daha iyi oldu bir taş ile iki kuş misali facebook'ta sitenin bir adresi var mıdır acaba sağlıklı günler dilerim...
29.12.11
Adsız
hocam çörekotunu çiğ olarak almak gerekliymiş sanırım çiğ çörekotunu nereden bulabilirim aktarlarda varmıdır teşekkürler
5.1.12
Mustafa
Aktarlardan ve marketlerden temin edebilirsiniz. Paketlenmiş, son kullanma tarihi geçmemiş ve güvenilir bir markayı tercih ediniz.
5.1.12
Adsız
MERHABA,

MARKETTEN ALDIĞIM PAKETLENMİŞ ÇREK OTU ÇİĞ KAVRULMAMIŞ MI OLUYOR,RAHATLIKLA ALABİLİRMİYİM.BUNU BİR DAHA ÖĞÜTMEYE GEREK VAR MI

TŞK

ZÜBEYDE
10.1.12
Adsız
hocam ben lösemi hastasıyım ***** adlı cörek otu kapsulunu kullanıyorum faydasını görebılırmıyım ayrıca cörek otunun tanesınıde kullansam olurmu vereceyınız bılgı şimdiden tşk ederım adım ARİF BAŞTÜRK
10.1.12
Mustafa
Merhaba Arif,

Bahsettiğiniz kapsül hakkında internette bir bilgiye ulaşamadım. Ancak çörek otu kapsülü çörek otu tohumu kadar etkili olmayabilir. Tohumunu kullanmanızı öneririm. Hergün çiğneyerek veya her gün için ayrı ayrı öğüterek.

Bahsettiğiniz kapsül bitinceye kadar birlikte kullanabilirsiniz. Ama dediğim gibi tohum daha etkilidir. Kapsül ve tohum toplamı 5 gramı geçmesin. Ve düzenli olarak en az 6 ay kullanın.

Geçmiş olsun dileklerimle.
10.1.12
Adsız
hocam merheba;
basur ile ilgili problemde hangi yol daha iyi sonuç verir acaba
Ebru
12.1.12
Mustafa
Merhaba,

Günlük 2 - 3 gram çörek otunu düzenli olarak çiğneyerek tüketin ve günde 3 - 4 defa da çörek otu yağını sürerek kullanın. Çörek otunun güvenilir bir marka olmasına ve son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına dikkat edin.

Geçmiş olsun.
13.1.12
Cevat Ercan
Merhaba Hocam,
Bir müddet çörek otunu el değirmeniyle çekip, akşamları yatarken su ile içtim. Bir müddet sonra kuruluk oldum, son zamanlarda kuruluk had safada oldu, kullanmayı kestim. Kuruluk yapmaması için ne yapmamız gerekiyor. Ayrıca nekar zaman kullanacağız. ve miktarı kulllanma zamanı ne olmalı. bu konularda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Saygılarımla
23.1.12
Mustafa
Merhaba Cevat,

Öncelikle bir sağlık uzmanı veya bir hoca olmadığımı tekrar belirtmek isterim. Kuruluktan kastınızı anlayamadım. Ama size şunu söyleyebilirim çörek otu düzenli olarak kullanmaya başlandığında söylediğinizin tam aksine vücuttaki salgılama artar. Örneğin belirgin olarak ağızdaki tükrük artar ve balgam sökme kolaylaşır.

Bahsettiğiniz gibi bir yan etkiye şimdiye kadar hiçbir kaynakta rastlanmamıştır ve kendimde yıllardır kullanıyorum kuruluk veya başka bir yan etkiyle karşılaşmadım.

Çörek otu ilk defa kullanılmaya başlandığında kısa süreli yorgunluk ve halsizlik gibi yan etkiler görülebilir. Bu geçicidir ve çörek otunun aslında etki etmeye başladığının başka bir göstergesidir.

Belki sizde başka bir etki yani bahsettiğiniz kuruluk meydana getirmiş olabilir. Ama dediğim gibi ilk defa sizden duyuyorum.

Bununla ilgili bir hekime danışıp kuruluk ile ilgili olarak geçici bir tedbir alabilirsiniz. Eğer kuruluk gerçekten de çörek otundan kaynaklanıyorsa bile bunun geçici olduğunu çörek otuna devam ettiğiniz takdirde bunun normale döneceğini düşünüyorum.

Birde çörek otu ile birlikte ağırlıklı olarak meyve ve sebze tüketmeye özen gösterin ve birde çörek otunu sabah kullanmayı deneyin.
24.1.12
Adsız
merhaba, çörek otunun cilde ne gibi faydaları var??
25.1.12
Adsız
ellerimde egzaman var ve zaman zaman geçse de tekrarlıyor. çörek otunu hangi dozlarda ne şekilde alamam etkili olur? teşekkürler
25.1.12
Mustafa
Çörek otu düzenli olarak kullanılmaya devam edildiğinde vücudunuzda cildinizde olması gereken sağlığına kavuşur.

Egzama için 2 ay boyunca günlük 2 gram kullanın. Umduğunuz faydaya ulaşamazsınız her ay 1 gram artırarak kullanmaya devam edin.

Geçmiş olsun dileklerimle,
25.1.12
Adsız
benim oğlumun doğuştan inmün yani bağışıklık hormonlarından biri yetersiz seviyede idi devamlı hasta oluyordu.bir arkadaşımın tavsiyesi ile çörek otunu tavada hafif kavurup sonra kahve değirmeninde öğütüp saf bal ile karıştırdım her sabah oğluma bir çay kaşığını bir bardak sütle yutturdum.buna iki yıl devam ettim.oğlum şu anda 17 yaşında 1.95cm boyunda turp gibi bir cocuk evde neredeyse hasta olmayan tek kişi odur.herkese şifa için çörek otunu tavsiye ederim.
neslihan
30.1.12
minikadamım
merhabalar ben eylül, yapılan yorumları okudum ve soruma cevap bulamadığım için ben sorayım dedim. öncelikle böyle bir bilgilendirme için çok çok teşekkürler. benim amcam şeker hastası ve çok ilerledi, öyle ki ayak parmaklarında kangren başladı damar sertliğinden. çörek otunu ona önersem geç olmamıştır değil mi? çünkü parmaklarının kesilmesinden korkuyoruz. 15 gr veya 5 gr gibi ibareler var. bunun ölçütü nedir? 1 çay kaşığı olabilir mi? amcamla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim, hemen yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...
3.2.12
Mustafa
Merhaba Eylül,

Çörek otunun en az kullanılması gereken miktar 2 gramdır. Ancak bu miktar her bünyede aynı etkiyi yapmaz, az gelebilir. Bunun en üst sınırı ise 15 gram. Kullanıcı 2 gramdan başlayıp en az iki ay kullanır bir etkisini göremezse aylık 1 - 2 gram artırarak kullanabilir. Bazı uzmanlar ortalama 70 kg. gelen birinin 1 "tatlı kaşığı" kullanmasını önermektedir. Kendimde 5 gram aşağı yukarı 1 tatlı kaşığı (dolu dolu) kullanıyorum.

Amcana gelince bir an evvel çörek otu kullanmasını öneririm. Her gün 1 tatlı kaşığı çörek otunu çiğneyerek tüketsin veya her gün 1 tatlı kaşığını öğütüp tüketsin. Öğütülmüş almayın ve haflatık aylık olarak toptan öğütmeyin. Günlük olarak öğütün.

Etkisini 2 ila 6 ay arasında görmeye başlar belki daha erken bile görebilir. Ama düzenli olarak kullanın ve 1 - 2 ay kullanıp vazgeçmeyin.

Geçmiş olsun dileklerimle.
3.2.12
Adsız
çörek otu saçların siyahlaşmasına da iyi geliyor mu acaba bir bilgisi olan yazarsa sevinirim
11.2.12
Adsız
merhaba, çörek otunu günlük havanda öğüterek kullanmak istiyorum ama öğütme işleminin çok hızlı gerçekleştirilmesini aksi taktirde yararlı maddeleri yitireceğini belirtmişsiniz. sorum şu ki bu işi havanda çok kısa sürede yapmak mümkün olmayabilir bu nedenle 1 tatlı kaşığı çörek otuna 1 tatlı kaşığı bal ilave ederek bunu karışım halinde havanda öğütsem bu doğru olur mu, bal çörek otunun yararlı maddelerini yitirmesini önler mi ve bu karışımı bu şekilde 1 gün bekletebilir miyim? cevap yazarsanız çok sevinirim aksi taktirde emeklerim boşa giderse üzülürüm doğrusu..
13.2.12
Mustafa
Bir elektrikli kahve öğütme makinesi temin edebilirseniz daha rahat edersiniz. Daha kısa sürede daha iyi öğütmüş olursunuz.
14.2.12
furkan
mrb hocam bende aşırı heyecan var bu heyecan vucudumun kasılmasına aşırı titremeye yol açıyor durup dururken bazen ellerim titriyor ve bu sosyal hayatımı olumsuz yönde etkiliyor bir çok fobim oluştu acaba çörek otunun bir faydası olurmu oluyorsa günlük ne kadar nasıl tüketmem yararlı olacak şimdiden çok teşekkür ederim
15.2.12
Mustafa
Çörek otunun beyin ve sinir sistemi üzerindede olumlu etkileri vardır. Heyecan vücudunuzdaki bir düzensizlikten kaynaklanıyorsa bu düzenli olarak çörek otu kullanımıyla düzelebilir ve tabi iyi bir beslenmenin de psikoloji üzerinde olumlu etkileri mevcuttur. Özellikle çörek otu ile birlikte her gün bir bardak kefir tüketmenizi de öneririm. Sarı Kantaronda biraz sakin hissetmenize yardımcı olur.

Ancak acil bir çözüm arıyorsanız bir doktora görünmenizde büyük fayda var.
15.2.12
Adsız
merhabalar benim sorum hemoroid yani basur hastalığı olan birisi kullanabilirmi ? bagırsak hastlaıkları fılan nasıl etkı eder
25.2.12
Mustafa
Kullanabilirsiniz. Düzenli olarak devam edin.
25.2.12
Adsız
Merhaba ben Barış. Aşağıdaki bilgiyi insanlar faydalansın diye aktarıyorum. Selametle...
Hz Enes (ra) "Allah'ın Elçisi (sas), hastalandığı zaman, bir avuç çörek otu alıp onu su ve bal ile karıştırıp içerdi." şeklinde rivayet etmiştir.
Kaynak:
1)Büyük Hadis Külliyatı-Rudani, C.4. H.no: 7523
2)http://www.alemlererahmet.net/gunumuz-bilim-ve-teknolojisi-efendimizsavi-tasdik-ediyor/178/1bolum-corek-otu-ve-kanser.html
2.3.12
Adsız
merhaba ben serdar. 1994 ülsertif kolit teshis edildi. 2003 kalin bagirsagim alindi. ince bagirsagi anüse bagladilar. 2011 de crohn hastaligi cikti ve beraberinde bir perianal fistül olustu. su an adalimumab (Humira) kullaniyorum. ama pek faydasini görmüyorum. hergün halsiz ve bitkinim. ve tuvalete cok gidiyorum.
öneriniz nedir? cörek otunu ögütüp yogurdla yiyebilirmiyim? Bal ile pek inmiyor

Saygilar
8.3.12
Mustafa
Merhaba Serdar,

Çörek otunu tek başına tüketilmesi sindirilmesini kolaylaştırır. Tohumunu iyice çiğneyerek veya iyice öğüterek tüketmelisin. Hatta öğüttüğünü de yutmadan önce bir müddet çiğnemelisin. Günde 2 gram olarak bir 6 ay kullanmanı öneririm.

Eğer 2 gramı tek dozda tüketmek zor geliyorsa bu miktarı tüm güne yayabilirsin. Örneğin 2 gram ortalama 600 tane. Günde 6 kere 100 tane tohum tanesi tüketmen, hem tüketimini hemde sindirimini kolaylaştırır. Çörek otunu yanında taşıyıp çerez gibi bu şekilde kullanmanı tavsiye ederim.

Ama en önemlisi düzenli olarak çörek otu kullanımına başlamadan önce bunu mutlaka ve mutlaka DOKTORUNA BİLDİRMELİSİN. Çünkü ben bir doktor veya uzman değilim.

Geçmiş olsun dileklerimle, hoşçakal.
8.3.12
Adsız
Cok tsk ederim, doktoruma neden bildirmemi istediniz? cörek otu dogal bir sey.
bir mahsuru olacagini tahmin etmiyorum. ama tabiki bildiririm doktoruma.
agir hastalar mesela kanser tedavisi görenler icin cörek otu öneriliyor ama.

Ayriyeten hizli cevabiniz icn tsk ederim..
Serdar
8.3.12
Mustafa
Doğal olan her şeyi doktorunuz tüketmeye izin verdiyse o zaman çörek otunu tabiki de kullanabilirsiniz. Belki sindirimde size zorluk çıkartır mı diye soru işaretleri oluştuğu için doktorunuzun da bilmesini istedim o kadar.
8.3.12
Adsız
kullandigim ilac bagisiklik sistemimi bilincli olarak düsürüyo ki vücütdaki iltahapi kurutsun diye. cörek otu ise bagisiklik sistemini güclendiriyo. acaba nasil olur.
tipcilar ve alternatif tipcilar zaten birbirlerine zitlar. doktoruma sorsam cevabi belli zaten.
bu arada ben almanyadan katiliyorum
8.3.12
Mustafa
Bu takım ilaçlarla kullanılmasının sonucu hakkında net bir şey söyleyemem. Ama şunu söyleyebilirim çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirmesindeki kasıt, savunma sistemi hücrelerini dahada güçlendirip ve fonksiyonunu değiştirip vücudun kendi dokularına saldırır hale getirmesi değildir.

Çörek otu zayıflamış bir bağışıklık sistemini normal hale getirmeye çalışır. Bahsettiğiniz ilaçların kullanıldığı bağışıklık sistemleri ise fonksiyonunu yitirmiş ve kendi dokularına zarar veren bağışıklık sisteminin eski haline dönene kadar işlevini azaltmaktır.

Ancak bu ilacı başka bir amaçla da kullanmanız istenmiş olabilir. Ben bir doktor değilim ve açıklamalarım bir doktor bilgilendirmesi şeklinde algılanmamalıdır.

Çörek otu bu yanlış çalışan bağışıklık sistemini düzeltmeye yardımcı olabilir. Ama bu konudaki kaynak deney ve araştırma yetersizliği sebebiyle bunu size garanti edemem.

Ancak "Nigella sativa autoimmune disorders" şeklinde arama yapıldığında yabancı kaynaklarda otoimmün (bağışık sisteminin kendine zarar vermesi) hastalıklarda kullanılabileceği ve faydalı olduğu belirtilmiştir.
8.3.12
Adsız
Ben almanyadan fehmi yilmaz sorum cörekotunun bagirsak iltihaplanmasina faydasi varmi ve nasil kullanilmalidir yardimlariniz icin tessekurler hayirli günler
9.3.12
Mustafa
Merhaba Fehmi, düzenli olarak çiğneyerek tüketebilirsin.
10.3.12
Turkmen Yigit
merhaba ben yabanciyim daha yeni ogrendim turkiyede boyle biseyin oldugunu benim sivilce problemim var acaba buna sifa bulabilmek icin corekotunu hangi sekilde kullanmaliyim? saygilarimla
14.3.12
Mustafa
Merhaba Murat, sivilce ile ilgili bilgilere arama kutusunu kullanarak ulaşabilirsin.
14.3.12
Adsız
yogurtla yesek faydası azalırmı veya nar ekşisıyle cekıldıkten sonra bırde balla yense seker hastalıgına ne gıbı etkısı olur.OGULTULMEDEN YENSE NE OLUR
17.3.12
Mustafa
Çörek otunu tek başına tüketirseniz daha rahat sindirirsiniz ve öğütülmeden tüketilen sindirilemez öylece sindirim sistemini terk eder.
19.3.12
Adsız
Ben HPV hastasıyım yani genital siğillerim var. Aktardan çörek otunu öğütülmüş olarl aldım, 200 gram kadar. Ama bozulabilcecğini söyledi aldığım kişi. Dolapta saklamak bu bozuylmayı engeller mi, yoksa balla mı karıştırıp saklamalıyım? Bir de balla karıştırdığımda da yine genital siğillere iyi gelir mi yoksa bal çörek otunun etkisini yok eder mi ? Lütfen cevap verin. Şimdiden teşekkür ederim...
25.3.12
Mustafa
Öğütülmüş çörek otunun dolapta saklanması bozulmasını engellemez. Havayla irtibatını kesmek engelleyebilir ancak. Bunu da öğütüldükten hemen sonra hiç bekletmeden bala karıştırarak yapabilirsiniz. Bala karıştırmak etkisini azaltmaz. Aksine balın faydalarından da yararlanmış olursunuz.

Ancak yine her zaman dediğim gibi en etkili yöntem çörek otunu çiğneyerek veya tüketmeden hemen önce öğütmektir günlük olarak.

Düzenli olarak en az 6 ay devam edin. Geçmiş olsun dileklerimle.
25.3.12
Arzu
Midemde endoskopi sonucunda küçük küçük polipler çıktı.Bağırsaklarımdada olmasından şüpeleniyorum. Bağırsaklarda sürekli gaz oluyor. Sık sıkda ishal oluyorum. Çörek otu bu rahatsızlığıma iyi gelirmi?
29.3.12
Mustafa
En az 6 ay düzenli olarak kullanırsanız bu rahatsızlığınızla birlikte vücudunuz için birçok faydasını görürsünüz.
29.3.12
Adsız
Merhaba, ben Arif.
mide eksimesine karsi cörek otu kullanildiginda sayet belirtiler giderse, cörekotu birakildiginda hastalik tekrar nüks edermi etmezmi ?
Yani diyelim 3 ay kullandim, belirti kalmadi, üc dört ay daha devam ettim cörekotuna.Bu sefer kendimi iyilestim sandim farzedelim.
Biraktigim an yine durumum kötülesirmi?
Tecrübesi olan varmi?

Tesekürler(kusura bakmayin klavyamda türkce harfler eksik, o yüzden yazim biraz tuhaf)

Selamlar saygilar

Arif
31.3.12
Mustafa
Merhaba Arif ilginç bir soru sormuşsun. Bu hastalığa, hastalığın hangi seviyesine göre değişir. Çörek otu hastalığın belirtilerini giderse de tam olarak tedavi etmeden kullanmayı keserseniz tüm ilaçlarda da olduğu gibi doğal olarak bir müddet sonra tekrarlayabilir.

Ama bu bence çokta üzerinde düşünülmesi gereken bir şey değil. Bir boyu kullansanız ne olur ki çörek otunu. Sizin yararınıza, ayrıca ilaç gibi yan etkileri de yok. Bir rahatsızlığınız için kullanıyorsunuz ama bütün vücudunuz bundan nasipleniyor. İnşallah bir ömür boyu kullanmak zorunda kalırsınız :)

Şifa bulmanız dualarıyla hoşçakalın.
31.3.12
Adsız
çörek otunu yoğurtla tüketmenin bir zararı var mı
4.4.12
Mustafa
Bir zararı olmaz sadece çörek otunun sindirimini biraz zorlaştırabilir o kadar.
5.4.12
Adsız
merhaba ben de çörek otunu midem için kullanmak istiyorum ama aynı zamanda zayıflatıyormuş bu sanırım ben zayıflamak istemiyorum nasıl kullanmalıyım. bir de aktardan öğütüp direk bala karıştırsam etkisi kaybolur mu?
10.4.12
Mustafa
Öğütülmüş almayın. O anda öğüttürün ve fazla bekletmeden bala karıştırın. Kilo almak için tok karnına kullanın.
10.4.12
esra
Kalp damarlarında stend olup kolestrol ve tansiyon dengeleyici gibi bir takım ciddi ilaçlar kullanan insanlara çörek otu şifamı olur yoksa bu ilaçlarla olumsuz etkileşme olur mu?
2.sorum ise tohumu çiğneyemenler(Mesala çocuk yada diş problemi gibi) öğütülmüş çörek otu günlük max. doz ölçüsü nedir? (tohumu max 2 gr-yağı günde toplam 3 kez olmak üzere 3 çay kaşığı ise)
Cevap için çok tşk.
10.4.12
Mustafa
Merhaba Esra,

Herhangi bir tıbbi tedavi ile uyumsuzluk göstermediği belirtilse de bunu yinede doktorunuza danışmanızı istiyorum.

İkinci sorunuz ise çörek otunun öğütülmüşü ve öğütülmemişi aynıdır. Aynı gramda kullanın. Öncelikle bir 6 ay 2 gram olarak kullanın. Günlük olarak öğütün.
11.4.12
Rıdvan
selamün aleykum hocam benim sırtımda omirlikte spinal timör var amaliyat oldum 5 seans ışın tedavısı gördum hala sağ ayagım guçsuz ve timör alınmadı çoğu kaldı çörek otu tedavı olurmu bana olsa nasıl kulanmamı önerırsınız şimdiden tşk ederım
16.4.12
Mustafa
Aleykümselam Rıdvan Merhaba,

Tabiki faydası olur. Her gün 2 gram çiğneyerek tüket. Ve buna en az 6 ay devam et. Geçmiş olsun dileklerimle.
16.4.12
Adsız
ahmet memoğlu bey sizinle nasıl görüşebiliriz?
17.4.12
Adsız
İLGİLİ arkadaştan rica ediyorum... genital siğil sözkonusu bende ahmet memoğlu isimli okur kullandıgını ve fayda gördügünü yazmış... çörek tohumunu , yagını ve sabununu tedarik ettim... nasıl kullanmalıyım tüm bunları ve ne kadar sürüdürmeliyim? yardımcı olursanız çok sevinirim...
18.4.12
Adsız
Merhaba birşey sormak istiyorum ben çörekotunu sabahları bir çay kaşığı çiğneyerek tüketmek istiyorum hem bağışıklık sistemi hemde ara ara olan idrar yolu enfeksiyonu için ancak ne zaman başlasam 3. veya 4 gün cildimde bozulma sivilcelenme oluyor bu alerjik bir reaksiyonmudur kullanmamak mı gerekir.
Acılı ve sıkınca ıltıhap cıkan sivilceler şeklinde oluyor oysa normalde cildede iyi geldiği yazıyor faydaları arasında bir cevap alabilirsem çok sevinirim.
19.4.12
Mustafa
3. veya 4. günde sadece 3 - 4 çay kaşığı çörek otu tüketerek sivilce oluşması çok düşük bir ihtimal. Dahili kullanımla bu kadar kısa bir sürede böyle bir etkiye neden olamaz diye düşünüyorum.
19.4.12
Adsız
merhaba hocam ben zafer gunde bır kasık corek otu togumunu cıgneyerek ogutulmus olanıda suyla yutun demıssınız ben denedım ama ıcım almıyor bu sekılde yıyemıyorum gunluk olarak bırkasık ogutulmus corek otunu balla,pekmezle veya yogurtla yesek faydası olyrmu yıne ben genellıkle yogurtla yıyorum cokta guzel oluyor yemesı ama aklımda suphe oluyor faydası olmazmıkı dıye yogurt etkısını gıderırmıkı acaba bana nasıl bır tfsıye edersınız cok kısıde benım gıbı sade olarak yıyemıyor balla uzun surede kalmıyor bayatlıyor tsk ederım
19.4.12
Mustafa
Yoğurt etkisini gidermez ama biraz daha zor sindirebilirsiniz. Bal veya pekmezle tüketebilirsiniz.
19.4.12
tuba
merhaba çörek otunu havan yada benzeri bir şeyin içerisinde ezilirse faydasını kaybeder mi ?
20.4.12
tuba
merhaba çörekotunu havan yada benzeri bir şeyin içerisinde ezdikten sonra yutmak faydalarını eksiltir mi ?
20.4.12
Mustafa
Çiğnemek gibi olmaz ama öylede tüketebilirsiniz.
20.4.12
Adsız
merhaba ben hergün çörek otu tüketiyorum ve cok sevıyorum fakat bazı sıtelerde hazır alındıgı gıbı tuketılmemesı yazıo ben marketten hazır aldıgım gıbı tne seklınde yıyorum bunu oguterek yemek dahamı iyi oluyor yoksa farketmezmı aydınlatırsanız sevınırım
21.4.12
Ferhat
Merhaba, ben Hollandadan Ferhat.
Hocam bende hiperventilasyon ve panik atak hastaligi var. Corek otu hiperventilasyon hastaligina iyi gelebilecegini duydum bir arkadastan, cunku nefes darligini kesiyormus dogrumudur hocam?
Ve panik atak hastaligina bir faydasi olurmu?
Simdiden tesekkurler hocam, butun turkiyeye selamlar.
24.4.12
Mustafa
Merhaba Ferhat,

Düzenli olarak kullanırsan nefes darlığında geçer bütün vücut olarakta fayda görürsün. Ama faydasını görünceye kadar kullanmak gerekli. 1 - 2 ayda faydasını göremez sakın vazgeçme.

Panik atak için direk etki etmez ama vücudun günbegün olması gerekene doğru gittikçe panik atağını etkileyen fizyolojik nedenleri ortadan pekala kaldırabilir. Yani diğer bazı bitkiler gibi özellikle rahatlatıcı etkisi yoktur.
24.4.12
Mustafa
Birde ara sıra sarımsak ve kefir tüketmeni tavsiye edebilirim.
24.4.12
Adsız
mrb.ben çörek otunu yoğurtla karıştırıp yemeyi tercih ettim çünki diger yöntemleri denedim kullanamadım acı geldi miğdem bulandı.Ama bir yerdede yoğurtla yenilmemesi gerektiğini yazmış.Hatamı yaptım faydasınımı azallttım bilemedim.Yardımcı olursanız sevinirim.
24.4.12
Mustafa
Nerede yazmış bununla ilgili kaynak gösterebilir misiniz? Yoğurtla birlikte tüketilmesi hakkında bildiklerimi yukarıda paylaştım.
24.4.12
Adsız
bileşiminde bulunan proteinlerin sindiriminin kolay olması mide asidiyle doğrudan temas etmesi istendiğinden süt veya yoğurtla yenmemesi önerilir.demiş ahmet topbaş.Evet ksr bakmayın atlaşmışım yukardaki yazıyı ama sonradan farkettim.göndermiş bulundum mesajımıda.Ama değerini düşürmicekse sonuçta yoğurtta çok faydalı bir besin.ben böyle yemeyi tercih ederim.
24.4.12
Mustafa
O şekilde tüketmeyi seviyorsanız yoğurt miktarını düşük tutarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Örneğin günlük 2 gram çörek otu için bir kaşık yoğurt yeterli olabilir.
24.4.12
Adsız
saç beyazlamasını ve dökülmeside engelldiğini de okumuştum
24.4.12
Adsız
birşey sormak istiyorum da ben her sabah altıda aç karnıma 1 çay kaşığı alıyorum yarım saat sonra da yemek yiyiyorum ama öğlen araları yiyemiyorum çünkü bazen okulda çikolata falan yiyorum dolayısıyla aç karnıma sayılmıyorum.akşamda altıda 1 çay kaşığı çörek otu çiğniyorum yarım saat sonra yemek yiyiyorum. aç karnınıza yiyin derken kaç saat hiç birşey yemememiz lazım. bir de ben aralıksız 3 hafta kullandım ama kilo aldığımı hissediyorum bana yardımcı olabilir misiniz ?? (not: yaş:18 boy:165 kilo57
25.4.12
Mustafa
Üzgünüm bu konuda size yardımcı olamam. Çörek otu düzenli olarak kullanıldığında olması gereken sağlığa dönmeyi sağlarken yine aç karnına tüketildiğinde de olması gereken kiloyada dönmeye yardımcı olmaktadır.

Çörek otu mucize bir şekilde kiloları birden bire yok eden bir bitki değildir ancak bu şekilde kilo verenler ve kilo verdiklerine dair geri dönüşler olmuştur.

Vücudunuzdaki bir düzensizlik sebebiyle fazla kilonuz varsa çörek otu buna yardımcı olabilir. Ama sağlıklı olması gereken kilonuzdan vücudu zorlayarak aşağı indirmez. Umarım anlatabilmişimdir.

Son olarak aç karnına derken birşeyler yeme ihtiyacı hissettiğiniz andır. Ayrıca yediğiniz çikolata ve abur cubur gıdalarda kilo almanıza neden olabilir.
25.4.12
Adsız 099
Merhaba hocam.Ağabeyime safra kanalı kanseri teşhisi konuldu.Ameliyatı imkansız gibi bir şeymiş.İlerde kanalın tıkanacağı ve hastanın kaybedileceği söylendi.Çörekotu nasıl kullanılmalı.Faydası olur mu?
5.5.12
Mustafa
Merhaba,

Öncelikle abinize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Hergün düzenli olarak 1 tatlı kaşığı çörek otunu yaklaşık 2 - 3 gram çiğneyerek veya günlük öğüterek tüketsin. Düzenli olarak uzun süre kullansın. Mutlaka fayda görecektir.
6.5.12
Adsız
mrhb öncelikle bilgilendirme konusunda göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür eder ALLAH sizden razı olsun derim eşim siroz hastası hepetit b ye bağlı olarak benim eşime ne kadar ve nasıl kulanmamı önerirsiniz 90 kiloğram şu anda henüz bir komplikasyon geçirmedi YAŞ 52
20.5.12
Mustafa
Merhaba, 1 tatlı kaşığı kadar çiğneyerek tüketebilir veya günlük öğüterek. Daha ayrıntılı bilgiye günlük doz yazısından ulaşabilirsiniz.
20.5.12
Adsız
merhaba ben çörekotunu kilo alabilmek için yemeklerden sonra iki çay kaşığı olarak iki ay kadar kullandım fakat tadığını beğenmediğim için daha fazla devam edemedim ve bıraktım. Başka nasıl tüketebilirim aktarlarda çörekotu yağları satılıyo ondan alıp kullansam aynı etkiyi gösterirmi aynı şekilde faydasını görebilirmiyim
27.5.12
Mustafa
Besin takviyesi olarak kullanabilirsin. Kaliteli ve bilindik bir marka olmasına dikkat ve kutu içindeki talimatlara göre tüket.
27.5.12
Adsız
Me,ba Mustafa bey,doctor bana BASLANGİC SEROZ teshisini koydu,3-4 sene oldu,1kere biopsiy yaptilar,10/07/12 bi daha biopsiy yapacaklar,simdelik zadece URSOFALK kapsullari iciyorum,ama internetta ZERDECAL hakkinda okudum,ilik sut 1bardak,1 cay kasigi ZERDECAL ve 1 cay kasigi bal,aksam yatmadan once iciyorum,simde COREKOTU hakkinda okudum,onuda denemek istiyorum,PRİYMERİ BASLANGİC SEROZda nasil kullansam iyi olacak,Mustafa bey siz doctormusunuz?benim bu hastaligimla hamile kalsam olurmu?yas 41,bi sorun olurmu?once ALLAH C C da dua ediyorum,İNSAALLAH ALLAH tum hastalara sifa versin İNSAALLAH.ALLAH C C tum hastaliklarin ilacinide doguda vermistir,İNSAALLAH bi cozum bulunur,İyman Dublin
27.5.12
Mustafa
Merhaba İyman,

Hamilelik konusunda birşey söyleyemem ama düzenli olarak hiç bırakmadan günde 2 gram çörek otu tüketirsen çok büyük faydalarını görürsün emin ol. Bununla birlikte bir kaç günde bir 1 çay kaşığı keten tohumu tüket. Yine bir kaç günde bir devedikeni ve hindiba çayları tüketmenin de faydası olur.

Geçmiş olsun dileklerimle.
27.5.12
Unknown
selam ben makedonyadan iki sorum olacak sizlere.1-.sedef hastaligina corek otu yardim edebilirmi ve nasil kulanayim.2-kizim 3 yasinda bronhitis hastaligi var.acaba kizima corek otu yardim edebilirmi ve ne sekilde kulanmaliyiz.tesekurler
28.5.12
Mustafa
Merhaba Ali,

Çörek otunda Efendimizin buyurduğu gibi tüm hastalıklar için bir şifa vardır çoğu hastalık için henüz deneyler yapılmış olmasada önemli rahatsızlıklar için deneyler yapılmış ve hepsindede olumlu sonuçlar alınmıştır.

Bunun için sadece düzenli olarak rahatsızlığınız geçinceye kadar kullanmanız gerekli. Sedef bağışık sisteminin düzensizliğinden kaynaklanan bir hastalıktır. Ve bunun en iyi çaresi çörek otu ve buna destek olacak en iyi ikinci bitki ise sarımsaktır.

Sedef için günlük 2 gram çiğneyerek tüketin bir kaç günde bir de 1 diş sarımsak tüketin. Sarımsağın nasıl tüketileceğini arama kutusunu kullanarak araştırabilirsiniz.

Kızınıza ise günlük 100 adet tohum tanesini sayın ve bundan bir ölçek yapın. Her gün için ayrı ayrı öğütün ve su ile yutmasını sağlayın. Ama hergün için ayrı ayrı öğütmeniz önemli, çörek otu öğütülüp bekletilmemelidir. Arzu ederseniz bir tatlandırıcı eşliğinde de tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Herkese aynı cevabı veriyorum ama üzgünüm başka verilecek cevabım yok. En etkin şekli düzenli olarak çiğneyerek tüketmek.

Geçmiş olsun dileklerimle...
29.5.12
Adsız
Selam ben 17 yaşındayım ve sedef hastasıyım. sabahları 3 çay kaşığı çörek otunu dövüp bir yemek kaşığı yoğurtla beraber tüketiyorum bu karışımı bir yerde okumuştum ve daha yeni başladım da diyebilirim. acaba yanlış mı tüketiyorum?
14.6.12
Mustafa
Merhaba, üst menüden günlük doz yazısına bir göz gezdir istersen. Bir de sade olarak tüketirsen daha rahat sindirirsin.
14.6.12
aleyna
hocam ben ilk doğumumdan sonra iki kere 4.5 aylık çocuk düşürdüm sebebini bulamadılar bana ne tavsiye edersiniz allah sizden razı olsun
21.6.12
Adsız
s.a arkadaşlarım yüzümün her yerinde GÜL HASTALIĞI var çörek otu yesem işe yararmı TÜM BİTKİLERİ DENEDİM çörek otu hariç geçmedi 5 yıldır yüzümde duruo dermatologlara gittim fayda etmedi zaten dermatologlar parfüm falan yapıor cilt hastalıklarından anladıkları yok hep fasa fiso neyse gül hastalığını geçiren bitki varsa söylerse çok sevinirim iyi günler
26.6.12
Mustafa
Aleykümselam. Düzenli olarak kullanırsanız fayda bulursunuz. En az bir 6 ay kullanmanızı öneririm.
26.6.12
Adsız
Merhaba bende yakın zamanda genital siğiller ortaya çıktı bir arkadaş çörek otu siğilleri kuruttu filan diye yazmış bu doğrumudur gerçekten acaba..bende çörek otu kullanmaya başladım aç karnına dövülmüş 1 çay kaşığı kadar alıyorum birkaç gündür..faydasını etkili bir şekilde görürmüyüm ( cerrahi müdahaleye gerek kalmadan ) kurtulurmuyum acaba bu siğillerden bilgilendirirseniz çok sevinirim teşekkürlerr...
26.6.12
Mustafa
Çörek otunun tüm vücudunuza faydası vardır. Düzenli bir şekilde kullanırsanız etkili bir şekilde faydasını görebilirsiniz. İkinci aydan başlayarak faydalı etkileri görülür. Belki daha erkende olabilir belki daha geç. En az altı ay kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle.
26.6.12
Aysel
Selamlar.. Çok çaresiz bir durumdayım, danışmak istediğim bir şey var sizlere. Gördüğüm kadarıyla burası müthiş bir site, herkes aradığı sorulara cevap alıyor. Yalvarırım bana da cevap verin, yardımınıza ihtiyacım var.

Ben 17 yaşındayım ve adet düzensizliğim var. Adetim başladığı zaman çok uzun sürüyor, bitmiyor bir türlü. Geçen yıl doktora gittiğimizde bunun tek çaresinin doğum kontrol hapı kullanmak olduğunu söyledi. Bu hap genç kızlarda adeti düzene sokmak için de kullanılıyormuş. Biz de aldık, 1 ay kullandım. İlaç bitince adetim başladı ve 2-3 ay sorunsuz bir şekilde devam etti ama sonra yine bitmemeye başladı. Bıraksam herhalde 1 ay sürerdi. Biz de yeniden ilaç aldık, bi süre sonra düzen yine bozuldu ve bu böyle devam ediyor hala.. Çok canımı sıkıyor bu durum.

Geçen hafta annemin bir arkadaşı ÇÖREKOTU VE KİŞNİŞ yememi önerdi. Faydalı olduğunu duymuş. Ben de bu sabah başladım, çörekotu ve kişnişi bir çay kaşığına karışık bir şekilde alıp çiğneyerek yemeye başladım. Sizce bir faydası olur mu? Adetim düzene girer mi? Lütfen yardım edin..

Sormak istediğim bir diğer şey de, çörekotu ve kişnişin tadının çok acı olduğu. Acaba o bir çay kaşığı karışımı ağzıma alsam, sonra suyla küçük haplar içiyormuş gibi çiğnemeden yutsam bir şey fark eder mi? Yoksa etkisini mi gösterir?

Söylediğim gibi adetim çok düzensiz. 1 ay atlama yapıyor bazen, başlasın diye dua ediyorum. Başlıyor, bu sefer de bitmiyor. Kafayı yemek üzereyim. Yalvarırım yardım edin, önerebileceğiniz başka şeyler varsa lütfen önerin. Adetin uzun sürmesini engelleyen, düzene girmesini sağlayan ne varsa, kim ne biliyorsa Allah rızası için önersin.

Allah şimdiden sizlerden razı olsun. Cevabınızı merakla bekliyorum. Çok teşekkürler..
29.6.12
Mustafa
Merhaba Aysel,

Bahsettiğiniz konuda çok az bilgiye sahibim. Sadece bir konuda net bir bilgiye sahibim oda şu. Çörek otuna düzenli olarak devam edildikçe vücut gün geçtikçe olması gereken sağlığına doğru adım adım ilerler. Bu çok yavaş olabilir. Ama emin olun her çörek otu kullandığınızda bir önceki halinizden daha iyi olursunuz.

Bunun için sadece düzenli olarak ve uzun süre çörek otu tüketmeniz gerekli örneğin en az 6 ay. Sabırlı bir şekilde devam ederseniz eninde sonunda faydasını görürsünüz. Bence mutlaka deneyin, sıkılıp sabırsızlanıp vazgeçmeyin. Kaybedeceğiniz hiçbir şey yok sonuçta.

Tüketirken mutlaka çiğnenmesi veya tüketmeden hemen önce öğütülmeside çok önemli yoksa sindiremezsiniz.

Umarım bu konuda uzman olan veya başından böyle bir rahatsızlık geçmiş olan ziyaretçilerde bilgilerini sizlerle paylaşırlar.

Geçmiş olsun dileklerimle..
30.6.12
RiveraTMP
iyi aksamla size mesaj yolladim ama ulasiyormu bilmiyorum????
15.7.12
Mustafa
yorumlar ulaşıyor.
16.7.12
Adsız
sarımsak ve çörek otu ikilisi bağışıklık sisteminizin şimdiye değin hiç olmadığı kadar iyi çalışmasını sağlayacaktır demişsiniz..
bağışık sistemini dengeliyormu yoksa fazlamı çalışmasını sağlar onu öğrenmek isterim.geçen gün doktorlardan duydum fazla çalışması iyi değilmişte ne dersiniz?



Kaynak: http://www.coreklen.com/2009/03/nasil-yenir.html#ixzz21k5XRcQ4
26.7.12
Mustafa
Olması gereken güçlü haline geri döndürür ki zaten insanların bir çoğunun bağışıklık sistemi olması gerekenin altındadır.
26.7.12
Adsız
Merhaba ben elif,doktorum midemde asit artışı olduğunu söyledi.nasıl tüketmeliyim çörek otunu ve sıcak su ile demleyerek içebilirmiyim.teşekkürler...
15.8.12
Mustafa
İçebilirsiniz. Ancak çiğneyerek tüketmek daha etkilidir. Çörek otunu maden suyu ile tüketirseniz midenizdeki asit artışı tahrişe neden olmaz.
15.8.12
Adsız
Merhaba çörek otunu çiğneyerek tüketiyorum. Her gün belirli bir saatte mi almalıyım yoksa farketmez mi? Bir de aç mı alayım tok mu? Teşekkürler.
30.8.12
Mustafa
Arada 20 - 24 saat aralıklar bırakarak, tüketebiliryorsanız aç tüketemezseniz tok karnına tüketiniz.
30.8.12
Adsız
çörekotunu ne kadar ve nasıl bir sürede kullanırsak erken boşalmaya faydalı olur
5.9.12
Adsız
slm hocam bende reflü hastalığı varmış her akşam yatınca sabaha doğru azımdan su geliyor acaba cörek otu ve balı karıştırıp yesem bi faydası olurmu ve nasıl kullanacağımıda yassanız sevinirim şimdiden tşk ler yardımlarınız icin
10.9.12
Mustafa
Merhaba,

Sorunuzun cevabını site arama kutusunu kullanarak bulabilirsiniz. Bu konuda sorulmuş ve yapılmış yorumlar mevcut.

Geçmiş olsun dileklerimle.
10.9.12
konyalı
merhaba;
iki ay önce amipli dizanteriyle başlayıp,reflü,pangastrit,fibremiyalji ve doğal olarak ağır bir depresyon geçiriyorum..içtiğim antibiyotiklerdenmidir anlıyamadım,isteksizlik,kırgınlık,şiddetli sırt ve göğüs bölgesi ağrıları,eklem ve kas ağrıları hayatım altüst oldu,yapılan tetkiklerde kan değerlerim,hormon testlerim,ultrason görüntüleri,filmler hepsi normal..çörekotunun faydası olacağını tahmin ediyorum,ama aç karnına almaktan çekiniyorum,yemeklerden sonra alsam ve dozunu normalin üzerinde alsam sorun olurmu,ne kadar tüketmem gerekir,bu arada yaşım 29
10.9.12
Mustafa
Merhaba Konyalı,

Olur tok karnınada kullanabilirsin. Öncelikle 2 ay boyunca 2 gram kullan faydasını göremezsen 3 grama çıkar. Sitede biraz gezindiğin takdirde zaten geniş çaplı bilgi sahibi olursun.

Geçmiş olsun dileklerimle.
11.9.12
ummuse
kızım 3 yaşında 10 kilo 86 cm. sürekli hastalanıyor. çörek otunu havanda dövüp balla karıştırsam bunu 15 gün versem etkisi azalır mı? kilo alması ve bağışıklığı güçlenmesi için aç tok vermem farkeder mi?
15.9.12
Mustafa
Tok karnına verin. Günlük en fazla 100 tohum tanesi çörek otunu ezin bala karıştırıp verin. Toptan olarak yaparsanız da en fazla 1 haftalık yapın. En az iki ay bu şekilde kullanmasını sağlayın. Geçmiş olsun dileklerimle.
15.9.12
Adsız
adım aysun yaklaşık 6-8 ay sonra gebelik düşünüyorum fakat son zamanlarda almış olduğum fazla kılolarımı kontrol altına almak amaçlı ve sürekli yaşadığım kabızlık problemine karşı çörek otu 1000 mg sabah aç 1 tablet şeklinde almam sizce uygunmudur?tabıa doğal destek ürünleri olan eczanelerde satılan bir firmanın ürünü,daha önce yağını denedim kokusu ve tadından dolayı içemedim sizce tablet benim ihtiyaçlarıma karşı uygun bir ürünmüdür
17.9.12
Adsız
Merhaba,
Annem Siroz hastası, Çörek otunu hangi dozda ve nasıl kullanmak daha uygun olur.
teşekkürler,
2.10.12
Adsız
Merhaba, günlük 2 gram çiğneyerek veya günlük olarak öğüterek çiğnemesi en etkiyi yöntemdir. Geçmiş olsun dileklerimle.
2.10.12
Adsız
hocam yenmesi tavsiye edilen aktarlardan aldığımız pohaçaların üstüne konulan mı yoksa buna herhangi bir işlem (süzme, ezme )yapıldıktan sonra mı yenilmesi tavsiye ediyor.çok tşk ederim
16.10.12
ahmet
aç karnına yemekten yarım saat önce içilmesi gereken bir ilacım var çörek otu yağınıda kullanmak istiyorum acaba bunların zamanlamasını nasıl yapablirim teşekkü ederim
17.10.12
Adsız
Merhaba,
Çörek otunu öğüttükten sonra pişen yemeklere katmak faydasını azaltırmı? tşk.
23.10.12
Adsız
Merhaba,
Çörek otunu tavada hafif ısıttıktan sonra, öğütüp suyla hergün içtim.
Son dönemdeki basur memelerine dahi iyi geldi ve yok etti.Düzenli kullanılması gerekli.
Bu dertten muzdarip olanlar mutlaka denemeli.
23.10.12
Mustafa
Çörek otunu öğütüp pişen yemeklere karıştırmak faydasını azaltır.
23.10.12
Yasemin
Hoşimato tiroidim var. bu hastalık için sabahları aç karnına ilaç almam ve yarım saat birşey yememem gerekiyor. çörek otu ile nasıl kombine edebilirim sabah öğünlerini?
29.10.12
Mustafa
Merhaba Yasemin, akşam kullanabilirsin çörek otunu.
29.10.12
Yasemin
Merhaba, ama dozu günde 3 kez aç karnına 1'er çay kaşığı değil miydi? Ben akşam 1 seferde alacaksam ne kadar almalıyım? 3 çay kaşığını akşam tek seferde mi almalıyım? tesekkurler..
29.10.12
Mustafa
Günlük doz yazısındaki kadar kullanabilirsiniz.
29.10.12
Adsız
Merhaba ben Azerbaycandan lutfen sorumua cevap verin.Benim kalp tac damarimin ikisi tixanaqli.Acaba corek otu tuketsem bir faydasi olurmu ve na kadar doz ne ile ballami.onceden tesekkurler.ha bu ara adim Sehri ve Bakuden sizlere kucak dolu selamlar.
11.11.12
Mustafa
Merhaba Sehri,

Tabiki faydası olur. Çörek otu tüm vücuda faydalıdır. Bir an evvel düzenli olarak kullanmaya başlamanı öneririm.
11.11.12
denizz
merhaba benm saç dermde beynimn tam ortasında vitiligo var burdan çıkan saçlar beyaz çıkıo bazı yarlerde sarımsağı kesip deriye sürn derkn bazı yazılar sarmsak hastalığı çoğaltr diyr. çörek otunn bu konuda yararı ne olabilir ve nasıl kullnmak gerekir çok teşkkr ediorum Allh razı olsn...
11.11.12
Adsız
Mustafa bey cok tsekkur ederim cvbniz ucun.lutfen diyin nasil kac kez kullana bilirim.kalp damarlarinin tikanmasina mutiaka ballami icmem gerekiyor ya iliq sula.Allah sizden razi olsun.Ben Sehri.
11.11.12
Mustafa
Merhaba Sehri,

Çiğneyerek veya günlük öğüterek günde 2 gram çörek otu tüketin. Balıda ayrı olarak isterseniz tüketebilirsiniz. Hergün bir miktar tüketmenizi öneririm ve bir tanede ceviz.

Merhaba Deniz, günlük olarak 2 gram çiğneyerek tüketebilirsiniz.
12.11.12
denizz
çok teşekkrler peki sizce sarımsak sürmem doğru mu dahada çoğaltır mı
13.11.12
Mustafa
Merhaba Deniz, sarımsak ve etkileriyle ilgili olarak yeterli bilgiye sahip değilim. Sizi yanlış yönlendirmek istemem.
13.11.12
denizz
çok teşekkrler son bir soru daha çörek otu kabzlığa karşı etkili midr eğer etkiliyse onu da mı 2 gram çiğnemeliyim çok saoln
13.11.12
Mustafa
Evet yabancı birçok kaynakta kabızlığa da faydası olduğu bildirilmiştir. Sindirimi düzenler ve salgıları artırır. Düzenli olarak 2 gram kullanmanız bildiğiniz ve bilmediğiniz birçok rahatsızlığınıza iyi gelir.
14.11.12
Adsız
almira
çörek otu kahve makinesinde öğütülerek tüketilebilir mi? Birde günde kaç defa içmemiz lazım..
21.11.12
1 – 200 / 221 Sonraki › Son »