Çörek Otu Yağı Nasıl Yapılır?

Çörek tohumu, yağı, kuru bitki ve kapsülleri
Çörek tohumu, yağı,
kuru bitki ve kapsülleri

1. Yöntem:


Bir miktar taze çörek otu bitkisi (tohum değil) iyice kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Şifalı Otlar Kitabı


2.Yöntem:


30 gr. öğütülmüş çörek otu tohumu, 200 gr. zeytinyağı ile karıştırılır. 7 gün bekletilir ve süzülür. Süzme işlemi çok küçük gözenekleri olan bir süzgeç ile yapılmalıdır (3 - 4 kat tülbentten geçirilerek süzülebilir). Sonra bu karışımı yemeklerde ve salatalarda sos veya günde 20 gr. alarak kullanabilirsiniz. Bu yağ ile ağrıyan eklemlere masaj yaparak, cilt bozukluklarında veya saçınıza sürerek kullanabilirsiniz.

Kullanmayınız !


Bu şekilde ürettiğiniz yağı kulak, burun ve göze damlatarak kullanmayınız. Çünkü ne kadar süzerseniz süzün yinede ufacık çörek otu parçacıkları süzme işleminden geçebilmektedir. Çörek otu tohumunun kabuğu mide asidine dayanabilmektedir , çiğnenmeden yendiğinde sindirilemeyen bir tohumdur. Bu sebepledir ki damlattığınız bölgede uzun müddet kalabilir veya tıkanmaya sebep olabilir.


192 yorum:

Adsız
çörek otu yağını hangi marka almam gerekir aktarlarda ki markalaraın hepsine güvenmiyorum
23.11.09
Mustafa
Şuan için bir marka önermem mümkün değil. Bilinen bir marka olmasına, diğer ürünlerinde de güvenilen bir firma olmasına özen gösterin.
23.11.09
Adsız
merhaba,
benim kızım 2,5 yaşında nisanda 3 olcak. kızımda açlık glukoz bozukluğu var. yani diyabet adayı. kızım çörekotunu taneli olarak yemez ben yağını kullanmak istiyorum. çocuk içindemi 1 çay kaşığı olarak kullanmam gerekir veya başka ölçü varsa bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden selametle
7.1.10
Mustafa
Günde en fazla 5 damla kullanın. Bunuda üçe bölerseniz daha iyi olur. 1 + 2 + 2 şeklinde. Ancak kullanacağınız ürünün kalitesine ve markanın güvenirliliğine özen gösterin. Benim buradan marka vermem mümkün değil. Zaten bende tohumunu kullanmaktayım vede tohumunu tavsiye etmekteyim.
7.1.10
Adsız
ÇOREK OTU YAĞINI 5 AYDIR 2 DAMLA KULLANIYORUM FAYDALARINI GÖRDÜM DEVAMLI KULLANABİLİRMİYM BİRZARARI OLURMU TAVSIYENİZ NE OLUR BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM ADSIZ
9.8.10
Unknown
Çörekotu yağını günde 2 kez aç karnına 1 tatlı kaşığı kullanmanız gerekiyor. Kanun değil tabiki ama uzmanların sağlıklı yaşam için ve hastalıkların tedavisi adına ölçüsü bu. 2 damla çörek otunun faydası sadece 2 damlalıktır !!!
20.11.16
Mustafa
Tabi ki kullanabilirsiniz. Ancak 6 ay kullanıp 1 - 2 ay ara verip tekrar kullanırsanız daha güzel olur.
10.8.10
Adsız
merabalar benim 4o gunluk kizim var cok gazi ve sancisi var corek otu yagini kullansam faydasi olurmu kullana bilirmiyim eger kullana bilirsem ne kadar vermeliyim gunde acilll cevap bekliyorum ..
26.11.10
Adsız
merabalar benim iki aylik bebegim var ve cok gazi var o yuzden cok huzursuz bu corek otu yagini verebilirmiyim faydasi olurmu verebilirsem ne kadar verebilirim sizden cok acil cevap bekliyorum tesekkurler...
27.11.10
Mustafa
Kızınızın çörek otu veya yağı kullanabilmesi için çok çok erken. Ancak onun yerine siz kullanabilirsiniz. Bu sayede anne sütü ile kızınıza da faydası olacaktır.
27.11.10
kozaksu
Merhaba
Kilo vermek istiyorum evde çekilmiş olarak çörek otu var, ayrıca yağı da mevcut hangisinden ne kadar kullanmam gerekiyor.Teşekkürler
4.1.11
Mustafa
Merhaba Kozaksu,
Sitede biraz gezindiğiniz takdirde çok kolay bir şekilde sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Yinede kafanıza takılan bir şey olursa tekrar yazın.
4.1.11
Adsız
Merhaba!
çok faydalı bir site! Allah razı olsun! Benim genetik göz altı morluklarım var. Bir çok insanın da bu konudan müzdarip olduğunu biliyorum. Sayısız derde şifa olan çörek otunun bu derde de mutlaka faydasının olacağına inanıyorum. Ancak çörek otunun ve/veya çörek otu yağının bu durumla ilgili nasıl kullanılabileceği konusunda hiçbir bilgim yok. Sizin bu konuyla ilgili herhangi bir bilginiz veya fikriniz var mı? Varsa lütfen paylaşır mısınız? Çok teşekkürler..
8.1.11
Mustafa
Harici olarak bir tatlı kaşığı yeni öğütülmüş çörek otunu bir çay bardağı sıcak suda 10 dakika bekletin. Süzdükten sonra bir pamuk vasıtası ile göz altlarınıza uygulayın. Dahili olarak da her gün 1 silme tatlı kaşığı çiğneyerek çörek otu tüketin.
9.1.11
Adsız
Grip ile baslayan fakat 2 haftadir gecmeyen burun tikanmasi sorunum var geceleri hic uyutmuyor nefes alabilmek icin 4-5 saat arayla burun spreyi kullaniyorum fakat bagimlilik yapici etkileri oldugunu ogrendigim icin artik birakmam gerekli, birinden corek otu yaginin cok iyi geldigini duydum arastirmaya basladim. Bu yagi alirsam nasil ne sekilde kullanabilirim dahili olarak mi, bilgilendirirseniz sevinirim inanin hayatimi karartti bu olay.
9.1.11
Mustafa
http://www.coreklen.com/2009/09/alerji-icin-mucize.html

Grip ve burun tıkanması bağlantısı verilen yazının yorumlarındaki çörek otu buhar banyosunu uygulayabilirsiniz. Bir yandan da her gün düzenli olarak çiğneyerek tüketirseniz faydasını daha çabuk görürsünüz.

Göz altı morlukları için pamuğa suyunu emdirerek uygulayacaksınız. Ancak yatarak uygulayacaksanız posası ile de uygulayabilirsiniz. Bir sakıncası olmaz.

(düzenlenmiştir)
10.7.16
Adsız
teşekkür ederim. kolay gelsin..
9.1.11
Adsız
kusura bakmayın! bir şeyi anlamadım: çörek otunu sıcak suda 10 dk. bekletip süzdükten sonra süzülen suyunu mu yoksa çörek otunun posasını mı göz altlarına uygulayacağız?
9.1.11
Recep
Sn.Çöreklen,

Site ve emeğiniz için teşekkürler.

43 Yaşındayım. 1 yıldır Ankilozan Spondilit ve Ülseratif kolit rahatsızlıklarım var.Çörek otunu öğüterek kullansamda sindiremeden vucuttan atılıyor.Bu nedenle yağını kullanmak istiyorum.

1.sorum, Çörek otu yağını evde yapmak mı daha iyi? Yoksa dışarıdan satın almak mı?

2.sorum, Yağda 20 gr. ölçüyüyü nasıl ayarlayacağım?

Cevabınız için şimdiden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

Recep
21.5.11
Mustafa
Merhaba Recep,

Öncelikle çoğu yorumumda da belirttiğim üzere çörek otunu tohum olarak kullanmanızı ısrarla tavsiye ediyorum.

Anladığım kadarıyla öğütülmüş çörek otunu yutarak kullanıyorsunuz. Öğütme işlemi hiç bir zaman çiğneme kadar sindirime yardımcı olmaz. Zaman zaman bende öğüterek macununu yaparak ve yutarak tüketiyorum ve sizin karşılaştığınız sorunlarla karşılaşabiliyorum. Bunun nedeni öğütücü makinenin bütün çörek otu tanelerini yeteri kadar ufalayamaması hatta bazı tohumları tamamiyle es geçmesidir.

Ancak gerek macununu gerekse tohumunu direk olarak yeteri kadar çiğnediğimde bahsettiğiniz sorunlarla karşılaşılmıyor.

Size tavsiyem çörek otunu ağzınızda iyice çiğnemeden yutmamanız. Tükürük salgısı ve çiğneme sindirimin ilk adımıdır. Bu adımı atlarsanız çörek otunu sindirimde sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Yağına gelince. Yağı çoğunlukla haricen kullanmak içindir. Tohumdan gösterdiği etkiyi yağı gösteremeyebilir. Ama istiyorsanız kullanabilirsiniz.

20 gram ne kadardır sorusuna gelince, yaptığınız karışımı 11 parçaya bölersiniz ve bu miktardan kendinize bir ölçek yaparak bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ama dediğim gibi çörek otunu yeteri kadar çiğnerseniz rahatlıkla sindirebilirsiniz. Geçmiş olsun.
22.5.11
Adsız
haşimoto tiroidim var çörekotunu nasıl kullanayım gülay
3.6.11
Mustafa
Merhaba Gülay,

Çörek otunun en etkili kullanım şekli güzelce çiğneyerek tüketmektir. Bunu düzenli bir şekilde deneyebilirsiniz.
3.6.11
Adsız
ben zayıf bir insanın kilo almam gerekiyor ancak çörek otunun da ölümden gayri her şeye şifası olduğu biliniyor.ben de kullanabilir miyim çörekotunu beni de zayıflatır mı daha çok.

fatih k
19.7.11
Mustafa
Merhaba Fatih,

Yemeklerden sonra kullanabilirsiniz bu sayede iştahanızı kapatmamış olur.
19.7.11
Selin
Merhaba

çörek otunu günde 1 tatlı kaşıgı tüketmek zararlı mı ? balla ağızda ezerek yemek mesela. Mideye zararı ne kadar ?
28.8.11
Mustafa
Merhaba Selin siteye biraz göz attığın takdirde aradığın bilgilerin hepsine ulaşabilirsin.
28.8.11
Adsız
slm ben bütün yorumlari okudum.. ama tam anliyamadim.. benimde sac döküme sorunum var.. sadece cörek otu yagi sürsem faydasi olurmu yoksa baska yaglardami karistirmaliyim.. cevap verirseniz cok sevinirim...Özlem
5.12.11
Mustafa
Merhaba Özlem,

Şu yazıya bir göz at istersen. http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-sac-dokulmesi.html
5.12.11
EL NINO
osman ozeller= annemin bel ve ayak agrılarına çörek otu yağını sürmemin faydası olurmu
28.1.12
Adsız
çörek otu tohumu dedıgınız pogacaları falan uzerıne koydugumuz seklımı acaba.. serap
29.1.12
Mustafa
Merhaba Osman,

Faydası olur. Ama en önemli faydayı düzenli olarak çörek otu tohumu tüketirse bulur. En az iki ay çörek otu tohumu öğüterek ve çiğneyerek tüketmesini sağlayın. Yağını da harici olarak dışarıdan uygulayın. Ama dediğim gibi en az iki ay tavsiyem 6 ay devam etmeniz.

Serap Evet çörek otu tohumu o. Ancak faydası olan kavrulmamış olanı.
29.1.12
bedia
merhaba
çörek otu yağı yüze direk sürüldüğünde zararı olurmu tüyleri kalınlaştırırmı
9.2.12
Mustafa
Çörek otu yağının kalitesine, vücut sıcaklığınıza ve çörek otu yağının ciltte bekleme süresine göre belki alerjik kızarmalara neden olabilir. Böyle bir şey olursa bile bırakıldığında alerjik etkiler ortadan kalkar.
9.2.12
Adsız
Benim 15 aylık oğlum allerjik rinit 8 yaşında ki kızım da astım çörek otunu çocuklarım için nasıl kullanırsam faydası olur.BERÇEM
19.2.12
Mustafa
Merhaba Berçem, 2 yaşından önce çörek otu kullanımı ile ilgili olarak net bilgiler yok. Halen anne sütü ile besleniyorsa annenin kullanması daha doğru olur. 2 yaşından sonra günlük 200 - 250 tohum tanesini öğüterek tüketmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca çörek otu ve alerjik rinit ile ilgili şu deneye göz atabilirsiniz. http://www.coreklen.com/2009/03/corek-otu-alerjik-rinit-burun-mukozasi.html
19.2.12
Mustafa
Astım olan kızınızda günlük 400 - 450 tohum tanesi kullanabilir. Tabi yine günlük olarak öğütülmek şartıyla. İlk kullanımda tohumları sayıp kendinize bir ölçek oluşturarak aynı miktarda ve düzenli olarak kullanmasını sağlayın.
19.2.12
Oğuz
aktar'dan çörek otu yağı aldım ismini vermeyeyim. içeriğinde Tanen , Saponinler , Alkaloidler , Nigellin , Connigellin , Organik Asitler , Bitkisel Yağlar yazıyor. çiçek yağı ile karıştırılan çörek otu yağı nın yararlı olmayacağı söyleniyor. bu içindekiler çörek otu'nun faydalarını giderir mi merak ediyorum.
21.2.12
Adsız
yukardaki tarifle çörekotu yağını yapagilirmiyiz yani zeytin yagıyla çörekotunu karıştırarak...saygılar serdar
22.2.12
Mustafa
Yapabilirsiniz ama bu gerçek manada saf bir çörek otu yağı olmaz.
22.2.12
Snds
5 yaşında bir oğlum var. ayaklarının altında son 6 aydır sedef hastalığı ortaya cıktı. kullandığımız kremler döküntçüleri biraz aztaltıyor ama sonra tekrarlıyor.Çörek otunun mantar tedavisinde kullanıldığını duydum,sedef içüin duymadım.sedef hasztalığı icinde çörek otunu kullanabilir miyim? kullanabilirsem nasıl ve ne ölçüçüde kullanmam gerekiyor?? Cevabınız ve bu güzel siteyi haztırladığınız için tesekkür ediyorum. Emeğinizte sağlık.
4.3.12
Mustafa
Kullanabilirsiniz, günlük ortalama 300 tohum tanesini öğütün ve oğlunuzun tüketmesini sağlayın. Düzenli olarak en az 6 ay devam edin.
4.3.12
Snds
Mustafa Bey, cevabınız için çok tesekkür ediyorum. 300 tohum tanesini saydım silme bir çay kasığı yapıyor. Allahın izniyle yarın baslamayı dusunuyorum. Ancak sormak istediğim birsey var. çörek otunu öğüttükten sonra o haliyle oğluma yedirmem cok zor görünüyor. Acaba pekmez-bal vs. gibi birsey ile karıştırarak verebilirmiyim. birde açlık tokluk farkeder mi? yaşının küçük olması nedeniyle kullandığım herseyin yan etkisinden korkar durumdayım, herhangi bir yan etkisi olabilir mi? hangi durumlarda çörek otunu kesmeliyim?

ilginizte simdiden tesekkür eder,çalısmalarınızda basarılar dilerim. (Snds)
7.3.12
Mustafa
Çörek otu aşırı dozda kullanılmadığı sürece yan etkisi olmayan güvenli ve faydalı bir bitkidir, ayrıcada bir "gıdadır". Ancak bazı durumlarda oluşabilecek yan etkiler "uyarılar" kısmında belirtilmiştir ve bu uyarılar çörek otu hakkında yeni bilgiler ortaya çıktıkça da güncellenmektedir.

Günlük olarak öğütün. Bal ve pekmez ile verebilirsiniz. Tüketebilirse aç karnına verin hazımsızlık vb. şikayet olursa "ki başta olabilir" tok karnına verin. Yalnız öğütebildiğiniz kadar ince öğütmeye özen gösterin. Bir elektrikli kahve öğütme makinası temin etmenizi önerebilirim.

Çörek otu ilk kullanılmaya başlandığında "belki" bir halsizlik yorgunluk gibi etkiler oluşturabilir. Ama bu çok kısa sürer. 3-5 gün gibi.
7.3.12
Adsız
mrb ben bkt ben cildime çörek otu yağı kullanmak istiyorum ama nasıl ve ne kadar kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
15.3.12
Snds
Merhaba Mustafa Bey,

Allah razı olsun sizlerden. oğluma çörek otuna basladım. Tavsiyeniz üzerine elektrikli kahve öğütme makinası aldım. yalnız pekmezle karıstırsamda içirmekte sorun yasadığımdan birde macununu deniyeyim diye bugun macununu yaptım macunu daha kıvamlı olduğundan (ağzına dağılmadığından) peşinden su ile içirmem daha kolay oldu. sitenizde macun kullanımında ölçüsünü bir tatlı kasığı demissiniz ancak çocuklarda da (sedef için 5 yasındakı oğluma) aynı ölçekte mi yoksa daha az mı vermeliyim. Peygamber efendimiz (S.A.V) tarafından bile bahsedilen bu nimetten önce Allah'ın izni, sonrada sizlerin tavsiyeleriyle kurtulacağımızı ümit ediyorum. İlginize cok tesekkür ediyor, çalısmalarınızda başarılar diliyorum.
17.3.12
Mustafa
Merhaba Snds bahsettiğiniz bir silme çay kaşığını (300 tohum tanesi) kaç günlük macun yapmak istiyorsanız o kadar çay kaşığı çörek otu ile macun yapın. Ve yaptığınız macunu o kadar günde de bitirmesini sağlayın. Bal ile karıştırdıktan sonra belki miktarı bir tatlı kaşığına çıkabilir ama içerisinde 1 silme çay kaşığı çörek otu olmuş olur. Yani kattığınız bal miktarına göre değişir. Ayrıca macunu haftalık haftalık yaparsanız daha iyi olur.
19.3.12
merhaba
vücuduma çörek otu yağı kullanmak istiyorum.. acaba kullandığım bölgedeki tüylerim kalınlaşır mı?
29.3.12
Mustafa
Bu konuda net bir şey söyleyemem.
29.3.12
Adsız
abone ,benim besinlere karşı allerjim var 41 yaşındayım.tatlı besinlre ve acıya karşı. son bir kaç aydır.ensemde sivice şeklinde atopik ekzamaya benzeyen sivilceler çıkmaya başladı .özellikle acı ve tatlı yediğimde hem vücudum kaşınıyor ,hem de ensemde sivilce gibi yaralar çıkıyor.birkaç günde kuruyan yaraalr ,başka yerden tekrar çıkıyor iz kalıyor .böyle birşey yaşayan ve çörek otu yada başka birşeyle tedavi olan varsa ALlah rızası için yazsın .şimdiden teşekkürelr.
5.4.12
Adsız
HENDEKLİ
SAĞ kulağımda devamlı süregelen bir çınlama var. Aktardan çörek otu yağı aldım. Aktarcı kulağıma damlatarak kullanabileceğimi söyledi. Sizce kulak çınlamasına çörekotu yağının bir yararı olurmu? Bu konuda beni aydınlatırsanız size sonsuz teşekkürlerimi sunarım...
11.4.12
Mustafa
Merhaba Hendekli,

Kulak etrafına ve arkasına elinizle masaj yaparak ve yedirerek sürün. Kulağınızın içine ise damlatarak değilde bir kulak temizleme pamuğuna bir kaç damla damlatın ve sanki temizliyormuş gibi kulak çeperlerine dikkatlice sürün. Birkaç saat bekledikten sonrada yine temiz bir pamuk ile temizleyin.

Bir yandan da dahili olarak tohumunu çiğneyerek tüketin. Geçmiş olsun.
11.4.12
Adsız
goz alti morluklarina iyi gelir mi acaba surmenin bi sakincasi olur mu corek otu yaginin?
22.4.12
Mustafa
Bu konuda net birşey söyleyemem. Ama dahili olarak tüketirseniz göz altı morluğuna neden olan düzensizlik ortadan kalkabilir. Yağını sürmeyi denerseniz öncelikle vücudunuzun görünmeyen bir kısmında deneyiniz. Çörek otu yağına veya içine katılabilen başka bitkisel yağlara karşı alerjik etki oluşma ihtimaline karşı.
23.4.12
Adsız
merhabalar ben elif çörek otu yagı aldım bundan 1 ay önce 1tatlı kaşı içtim sabahları kahvaltıdan önce ben baktım hiç ilerleme yok bende bunu 1 emek kaşıgına çıkardım fazla içmemin bir zararı olurmu? cevap verirseniz çok sevinirim.
26.4.12
Mustafa
Merhaba Elif,

Kullandığınız ürünü lütfen kullanma talimatlarına uygun şekilde kullanınız. Ayrıca ne için ilerleme yok bunu belirtmemişsiniz. Ayrıca çörek otu ilk 1 ayda istediğiniz etkiyi oluşturacak diye bir kural yok. Belki fark etmediğiniz düzeyle etkiler görülmeye başlanmış olabilir.
26.4.12
Adsız
Merhaba ben elif ben çörek otu yagını zayıflamak için kullanıyorum bir yemek kaşıgı çörek otu yagından 10 dakika sonra ılık su içiyorum bunu yaptıgımdan beri burnum kanıyo ama iştahımıda kapatıyor burnumun kanaması ondan olabilirmi? Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
27.4.12
Mustafa
Merhaba Elif,

Çörek otu kanın biraz daha akışkan olmasını sağlar ama kanamaya neden olmaz.
28.4.12
Adsız
Merhaba,

Rosecea denen bir rahatsızlığım var, sıcakta, soğukta, hafif tahrişte ve aslında günün herhangi bir saatinde yüzüm kelebek şeklinde kızarıyor. Hırslı sinirli olduğumda kılcal damarlar arasından çıkan sivilce tarzı şeyler oluyor. Çörek otu yağın iyi gelir mi?

Tuğba
11.5.12
Mustafa
Merhaba Tuğba,

Çörek otu yağınu sürmek şeklinde değilde, düzenli olarak tohumunu çiğneyerek veya her kullanım için ayrı ayrı öğüterek dahili olarak tüketirsen fayda göreceğini düşünüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle.
11.5.12
yasmin
merhaba benim bikaç sorum olacak son bikaç ayda çok zayıfladım ve vücudumda aşırı iltihaplanma nedeyle sivilce problemi var gözlerimde arpacık çıktı sanırım zayıflayınca bağışıklığm azaldı o yüzden 5 aydır geçmiyor kullandığım ilaçların hiçbir faydasını görmedim hem kilo almak hemde bu ltihaplamadan kutulmak için ne şekilde kullanmalıyım çörekotunu yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
14.5.12
Mustafa
Merhaba Yasmin,

2 gram çörek otunu tohumunu tok karnına çiğneyerek tüket. Bal ile birlikte kullanmanı tavsiye ederim. Kilo almanı kolaylaştırır. Tabi yine yeteri kadar beslenmen gerekli. Çörek otu tek başına kilo yapmaz sadece kilo alamamanın önündeki düzensizlikleri kaldırır.
14.5.12
Adsız
MERHABA BENİM 5 YAŞINDA OĞLUMUN SÜREKLİ GENİZ AKINTISI OLUYOR,İKİ ÜÇ HAFTADA BİR HASTA OLUYOR DİKKAT ETMEMİZE RAĞMEN BALGAMI ÇOK OLUYOR. YAZILANLARI GÖRÜNCE BİRBUÇUK ÇAY KAŞIĞI ÇÖREK OTUNU ÖĞÜTEREK YOĞURDA KARIŞTIRIP HEMEN YEDİRİYORUM ACABA ETKİSİ OLURMU... ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN ..İSMET..
15.5.12
Mustafa
Merhaba İsmet faydası olur merak etme. 200 tohum tanesini say ve her zaman bu kadar tüketmesini sağla. Yoğurtla birlikte tüketmesi belki çörek otunun sindirimini zorlaştırabilir. Bu şekilde kullanımda bir fayda göremezseniz çörek otunu tek başına veya balla, pekmezle tatlandırarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle.
15.5.12
Adsız
MERHEBA DIALIZE GIDEH HASTA KARA COREK OTU YAGI KULLANA BILERMI?LUTVEN CAVABLANDIRIN ONCEDEN TESEKKURLER
25.5.12
Mustafa
Kullanabilir. Kullanılmaması gerektiğine dair hiçbir bilgi ve uyarı yoktur. Lütfen fazla kullanmayın, dozunda ve uzun süre devam edin. Geçmiş olsun dileklerimle.
25.5.12
chief
Merhaba
Benim saçlarım ön ve arka kısımlarda çok dökülmeye ve seyrelmeye başladı. Seyrelme artıyor. Herkes birşey öneriyor. Şampuanlar kullandım. Faydası olmadı. Çörek otu - ya da yağı gerçekten faydalı mı? bilimsel bir karşılığı var mı? Kullanmamızı tavsiye eder misiniz?
15.6.12
Mustafa
Bu konuda bir bilimsel çalışma henüz mevcut değil. Ama saçlarınız vücudunuzdaki herhangi bir düzensizlikten kaynaklı dökülüyorsa veya saç derinizdeki bir hastalıktan dökülüyorsa çörek otu faydalı olabilir.

Düzenli olarak çiğneyerek kullanabilirsiniz. Harici olarak ta saçlarınıza sürmeyi deneyebilirsiniz.
15.6.12
Unknown
Hocam Allah razı olsun sizden. Ben vitiligo hastasıyım sorum şu şekilde, tohum olarak çörek otunun hakiki olup olmadığını nasıl anlarız? sadece büyüklüğüne bakmamız yeterli mi? Yani tohumlara hile karıştırılması mümkün mü? Çok sevaba giriyorsunuz Allah razı olsun
15.6.12
Mustafa
Merhaba Fatih,

Şu yazıdaki son yorumda aradığın cevabı bulabilirsin. Geçmiş olsun dileklerimle..

http://www.coreklen.com/2009/04/corek-otu-ve-uzman-gorusleri.html?showComment=1339618012159#c2357512632741559749
15.6.12
Adsız
merhaba fatih ben

gözlerimde agrı yanma ve kızarıklık oluyor acaba çörek otu yagı damlatsam zararı olurmu teşekkürler
28.6.12
Mustafa
Merhaba Fatih,

Çörek otunu veya yağını direkt olarak gözünüze uygulamayın. Bir zararı olmaz ancak çörek otunun veya yağının bozulmuş olması veya başka bir sebeple belki bir rahatsızlığa neden olabilir. Sonuçta göz çok önemli organlardan bir tanesi.

Yağını damlatmak yerine taze öğütülmüş çörek otuna macun kıvamına gelinceye değin çok az miktar su ekleyin ve göz çevresine (içine değil) uygulayın. 15 - 20 dakika bekletip yıkayın. Bu şekilde kullanmak daha güvenli.

Geçmiş olsun dileklerimle.
29.6.12
Adsız
çörekotunun hepatit üzerinde etkisini gören varmı
26.7.12
Mustafa
Bence bu sorunun cevabını bekleyeceğinize bir an evvel düzenli olarak kullanmaya başlayın derim. Sonuçta kaybedeceğiniz hiçbir şey yok. Bir fayda görememeniz durumunda ki bu imkansıza çok yakın, sadece az bir miktar para ve zaman kaybetmiş olursunuz hepsi bu.

Geçmiş olsun dileklerimle.
27.7.12
esen
çörek otu yağını kendim yapmak istiyorum.acaba 7 gün güneş gören bi yerde mi,buzdolabında mı yoksa karanlık bi yerde mi bekletmem gerekecek.
27.7.12
Mustafa
Karanlık ve serin bir yerde bekletmeniz daha uygun olur.
27.7.12
Adsız
Aygün Lokman
Merhaba ben sorum cörek otu yagini nerden ve hangi güvenilir bir firmadan alabiliriz simdiden Tesekkür ederim
25.9.12
Adsız
Mustafa bey sadece teşekkür etmek için yazdım Çok sağolun... Biz çörek otunun faydasını sizin sayenizde bulduk
1.10.12
Mustafa
Asıl teşekkür'e layık olan başta çörek otuna işaret eden Efendimiz ve Efendimizin bu hadisini göz önünde bulundurarak çalışmalarını ve araştırmalarını sürdüren bilim adamları. Bizde bu bilgiye zamanında bir başkasından öğrenmiştik. İnceliğiniz için bende size teşekkür ederim. Umduğunuz şifaya çok kısa sürede kavuşmanız dualarıyla..
1.10.12
çörek otu yağı
çörek otu çok eski zamanlardan bugüne şifaen kullanılan bir bitki fakat hala bilmeyen çok sayıda insan var. sizin gibi bu yararlı bitkiyi tanıtan insana sonsuz teşekkürler. biz de müşterilerimizin istekleri doğrultusunda yağını imal ediyoruz. çalışmalarınızda başarılar dilerim.
29.10.12
Adsız
mustafa bey! Bende alerjik rinit var. yıl boyu devam eden burun akıntısı şikayetim var. bazı sitelerde çörek otu yağınının burna damlatılması tavsiye edilmiş. damla şeklinde mi yoksa taneleri yiyerek mi tüketmek daha faydalı olur. cevaplarsanız çok sevinirim
14.11.12
Mustafa
Yiyerek daha çok faydasını görürsünüz. Bir yandan yiyerek bir yandan da saf ve kaliteli bir çörek otu yağını da damlatarakta kullanabilirsiniz.
14.11.12
Adsız
benım sol bacagımda varis var.çörek otunu her gun sürsem faydası olurmu
15.11.12
Adsız
MERHABA BABABIN İKİ BACAGINDADA VARİSLER VAR BABAMIN AYAGINA HERGÜN ÇÖREK OTU YAGINI SÜRSEK FAYDASI OLURMU.VEYA NASIL Bİ TEDAVİ UYGULAYALIM.
22.11.12
Mustafa
Arama kutusunu kullanarak "varis" şeklinde arama yaparsanız önceki sorulara verilmiş yanıtlara ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
22.11.12
Adsız
slm ben sdt eşim 2008 yılında kadın hastalıklarından amaliyat oldukdan sonra böbrek yetmezliği oluştu iki böbreğin toplam çalışma oranı %15 çörek otunu doğru ölçüde kullanıldığı zaman böbrek yetmezliğini durdurur mu? Böbrek yetmezliğine faydası olurmu şimdiden çok teşekkür ederim.
24.11.12
Mustafa
Merhaba,

Çörek otunun böbrek yetmezliğine faydası olur. Düzenli olarak kullanıldığında böbreklerin yükünü azaltır ve böbrek yetmezliğine neden olan düzensizlikleri ortadan kaldırır. Bunun içinde en az 6 ay düzenli olarak kullanılması gerekir. Uzun süre düzenli bir şekilde kullanmak çok önemlidir.

Bir başka çok önemli noktada yüksek dozda uzun süre kullanılan çörek otu böbrek ve karaciğerde yorgunluğa neden olabilir.

Normal standart günlük dozu 2 gramdır. Birçok kaynakta bu şekilde bildirilmektedir. Ancak yinede ilk etapta en azından bir iki ay 1 gram olarak kullanmanızı öneririm. Daha sonra 2 grama çıkarabilirsiniz eşinizin durumuna göre.

1 gram çörek otu yaklaşık 300 tohum tanesidir. Bu miktarı hergün aç karnına çiğneyerek bu mümkün değilse hergün tekrar tekrar öğüterek su ile tüketsin. Ama çiğneyerek tüketmek öğüterek tüketmekten daha etkilidir.

Ayrıca böbrek rahatsızlıkları ile önceden sorulmuş sorulara ve cevaplarına da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Arama kutusunu kullanarak bunlara ulaşabilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimle..
24.11.12
Adsız
çok tşk ederim allah razı olsun
26.11.12
ugur
merhaba mustafa bey benim ensemde sivilceye benzer yaralar oluşuyor ve canımı çok yakıyor uzun süre kalıcı oluyor ve yara yerleri kıl cikmiyor çörek otu faydası olur mu ve nasıl kullanmalıyım şimdiden teşekkür ederim
UĞUR
27.11.12
Mustafa
Merhaba Uğur,

Tahmini uygulayacağın bölge kadar çörek otunu öğütüp krem kıvamına gelinceye değin su ekle ve bunu ilgili bölgeye uygula. Bu kremi tek seferlik yap fazla bekletmeden kullan. 15 - 20 dakika bekleyip yıka. Ve bunu her gün yap. Ancak açık (kanlı) yara varsa yaranın kenarlarına uygula. Bir yandanda günlük 2 gram çiğneyerek tüket. Geçmiş olsun dileklerimle..
28.11.12
Adsız
sağolasın mustafa abi
24.1.13
Adsız
ÇÖREK OTU YAGINA ÇOCUKLARDA KAÇ YAŞINDA BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR
7.2.13
Mustafa
2-3 yaşından önce çörek otuna başlamayınız.
7.2.13
Adsız
merhaba kartal 5 yaşında oğlum var kuru öksürüğü var nasıl kullanmalıyım teşekkürler...
13.2.13
Adsız
Merhaba, çörek otu yağının sinüzüt için faydalı olduğunu duydum. gerçekten faydası varmı ve nasıl, ne aralıkla kullanmalıyım.
14.2.13
Mustafa
Düzenli olarak 2 gram tüketin tohumunu çiğneyerek veya tüketerek. Tüm vücudunuz zamanla düzene girecektir.
15.2.13
Adsız
Fas'tan çörek otu yağı aldım. Balgam sökücü ve öksürük için iyi dediler.Ancak günlük ne kadar ve nasıl kullanmam gerek. ve ne kadar süre kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
28.2.13
Adsız
Selamunaleyküm,
Maalesef ben faydasını göremedim.
Uzun süredir kullanıyorum son 1 aydırda,sabah kalktğım gibi 1 tatlı kaşığını çiğneyip ılık bal şerbetiyle yutuyorum ama maalesef kulağa faydası yok..
sorun;orta kulak iltihabı,bitmek bilmeyen çınlama(tinnitus),işitme kaybı...
faydasını göremedim...
6.3.13
Mustafa
Aleykümselam,

Bunu duyduğuma üzüldüm. Belki biraz daha devam etmeniz gerekebilirdi. Yani en azından bir tatlı kaşığı bir müddet daha devam etseydiniz keşke.

İltihabta hiç değişme olmadığına eminmisiniz. Sık sık muayene oluyor musunuz?

Birde kapsamlı bir tahlil yaptırıp vücudunuzda eksikliği duyulan bir şey var mı, vitamin mineral, kan şekeri vb. gibi.

Ben yinede devam etmenizi öneririm. Sonuçta bırakılmasını gerektirecek bir yan etkisi yok, fazla bir külfeti de yok. Bence biraz daha devam edin.
7.3.13
Adsız
S.A.
4.5 YAŞINDAKİ KIZIMA KARDİYOMİYOPATİ (KALP NAKLİ) TEŞHİSİ KONULDU. TAVSİYENİZ NEDİR? CUNEYT_CAKAR@HOTMAIL.COM
11.3.13
Adsız
Merhaba,

Benim sol yumurtaligma kist bulunu acaba corek otu yagini nasil kullana bilirim, kisti yok olabilir mi?

Iyi Gunler (cevabini bekliyorum)
11.3.13
Mustafa
Aleykümselam,

2 gram çörek otunu günlük öğüterek tüketmek veya çiğneyerek tüketmek çörek otundan fayda görebilmek için yeterlidir. En az 6 ay kullanmanızı öneririm. Çoğu rahatsızlık için kullanım şekli böyledir. Geçmiş olsun dileklerimle..

Ayrıca çocuğunuz için günlük doz yazısına bakabilirsiniz.
11.3.13
Adsız
Aleykum selam,cevabiniz icin allah sizden razi olsun, çörek otunu öğüterek tüketmek veya çiğneyerek tüketmek denedim ama mide bulantisi cok oldu icin, yagini kullaniyorum..corek otunun yagisida olur mu sol yumurtaligma kisti icin?
12.3.13
Mustafa
Kullanabilirsiniz evet. Ancak iyi bir marka olmasına özen gösterin vede üretim tarihinin çok yakın olmasına. Fayda göremezseniz tohumunu kullanmayı deneyin.
12.3.13
Adsız
lösemiye iyi gelirmi?
19.3.13
Mustafa
Merhaba,

http://www.academicjournals.org/jmpr/abstracts/abstracts/abstracts2011/4Aug/Norsharina%20et%20al.htm

Bu deneyde çörek otunun lösemide faydalı olacağı sonucuna varılmış. Kullanmanızı öneririm.
19.3.13
Adsız
Sedef hastasıyım çörek otu yağını saç ve derime sürsem tohumunu da çiğneyerek tüketsem nasıl olur? Teşekkür ederim.
29.3.13
Mustafa
Sadece tohumunu kullanmanızı öneririm. En az 6 ay kullanın.
29.3.13
Unknown
geçenlerde internette gezerken gözüme çarptıda çörekotu yagının basura iyi geldigini okumuştum ama nasıl kullanılacagı hakkında bir bilgi verilmemişti bu konuda yardımcı olur musunuz
29.3.13
Adsız
çörek otu ister tane isterse yağ halinde tok tüketilmemelidir.(menfi) tüketilmemelidir. çok önemli çünkü tok karnına hazımsızlık yapar.
31.3.13
Adsız
ALLAH Resulu (s.a.v) efendimiz Alimlerin Alimi Rabbimizden aldığı bilgileri ümmetine ve tüm insanlığa mias bırakmıştır. ölüm hariç her derde deva vardır buyuruyor çörek otu için. İnanan inanmayan herkes Rezzak olan ALLAH ın Lutfu Keremi ile mutlaka faydasını görecektir. Burada önemli olan mutlaka aç karnına ve avuç ayasını geçmeyecek kadar yani bir tatlı kaşığı kadar mutlaka çiğneyerek insan tükürüğğünde bulunan Rabbimizin mucizevi lutfu sindirim enzimleri ile buluşması sağlanmalıdır. yağ halinde kullanılacaksa mutlaka çiğneme işlemini gerçekleştirebilmek için buğday halli ekmekler ile birlikte çiğnenmelidir. Herkese acil şifa dileklerimle....
31.3.13
Adsız
Selam, Ben vitiligo hastasiyim (alaca). Benim icin nasil bir øneriniz olur acaba? (Vitiligo simdilik sadece yuzumde var(yanagimda).
16.7.13
Adsız
Soruma cevap verirseniz cok mutlu olurum, kullanmaya baslicam ama ønerileriniz benim icin cok ønemli (vitiligo hastasi)
16.7.13
Mustafa
Merhaba Çörek otunun tüm hastalıklar için kullanım şekli aynıdır. Dahili olarak tüketmek gerekli. Her gün 2 gram çiğneyerek tüket, ve 2 - 3 günde bir de 1 diş sarımsak tüket. Vitiligo ve sarımsağın nasıl kullanılacağı hakkında ayrıntılı bilgilere arama kutusunu kullanarak ulaşabilirsin. Geçmiş olsun dileklerimle..
16.7.13
Adsız
benim sormak istediğim 2.yöntem ile çörek otu yağı elde ederken 7 gün boyunca nasıl bir yerde bu kavanozu saklamalıyız? yani güeş alan bir yerde mi yoksa tam aksi karanlık ve serin bir yerde mi? tşk
16.7.13
Mustafa
Karanlık ve serin bir yerde saklamanız daha iyi olur. Ancak bu yer buzdolabı olmasın. Evin serin bir yeri olabilir.
16.7.13
zeynep
Mrb bnim sadece cene bölgesinde sivilce lekeleri va kararma var bunun icin ne yapabilirim zeynp
29.9.13
Adsız
merb kardesımde bagırsak kıronık hastalıgı var kemıklerdede erıme var cörek otunun faydası olurmuu olursada nerden alabılırız admin:(
11.10.13
Adsız
osman
11.10.13
Adsız
Cörek otunun hamilelik boyunca düsüge neden oldugu icin kullanilmamasi õneriliyor..ben gebeligimin 39.haftasindayim ve doguma hazirlik icin cõrek otundan faydalanmak istiyorum..ama nekadar arastirdiysam bununla ilgili bi bilgi bulamadim..nasil bi kür uygulanabilir, nekadar tüketildiginde rahim kasilmalarina neden olur?? Yardimci olursaniz cok sevinirim..
24.11.13
Mustafa
Sadece doğuma bir hafta kala kullanmaya başlayabilirsiniz, bazı kaynaklarca doğumu kolaylaştırdığı da bildirilmekte. Doğuma bir hafta kala 2 gram olarak kullanmaya başlayın. Günlük 2 gramı iyice öğütün ve su ile yutun. Tadını severseniz çiğneyerek tüketmeniz daha faydalı. Doğumdan sonrada kullanmaya devam ederseniz, anne sütü vasıtası ile çocuğada faydalı olacaktır, hemde anne sütünüde artıracaktır.
25.11.13
Adsız
Cok tesekkür ederim..ben 1 haftadir günlük 5 gr falan yiyordum cigneyerek..ins bi zarari olmaz..tekrardan sagolun..
27.11.13
Mustafa
Olmaz merak etmeyin.
27.11.13
aysuyu
Benim ellerimde egzama var ve çörek otu yağının fayda ettiğini duydum ve çok sevindin nasıl kullan malıyım lütfen yardımcı olabilirmisiniz?
16.12.13
Adsız
merheba
yoğurdun içine çörek otu yağı katsam bir zararı olur mu?
27.12.13
Adsız
yorumu yazan nida
27.12.13
Unknown
S.A,6 YAŞINDA BŞR KIZIM VAT TOURET SENDROMU DENİLEN NADİR BİR HASTALIK OLAN TİK BOZUKLUĞUNA YAKALANDI,BEYİNDEKİ DOPAMİN AZALIYORMUŞ SANIRIM ÇÖREK OTU FAYDA EDRMİ NASIL KULLANALIM TEŞEKKÜRLER
8.1.14
Mustafa
A.S. Serpil,

Günlük 300 tohum tanesi kadar öğütüp tüketmesini sağlayabilirsiniz. Bu rahatsızlığı ilk defa duydum ama faydası olabilir ki olmaması içinde bir sebep yok. Geçmiş olsun dileklerimle..
8.1.14
Unknown
polat
oğlum 34 ben 54 yaşındayız şeker hastasıyız çörek otunu nasıl kullanmalıyız cevabınız için şimdiden teşekkürler
22.1.14
burak
Selamun aleykum.ben burak oncelikle guzel bilgilerinizle bizi bilgilendirdiginiz icin cok tesekkur ederim.benim halsizligim,sinir gibi bir hastaligim var corek otunu nasil kullanmaliyim ac karnina yoksa tok karnina mi? Eger bir tatli kasigiysa nekadar bir sure kullanmaliyim.tekrar cok tesekkur ederim kolay gelsin ALLAHA emanet olun ins..
5.2.14
Mustafa
Merhaba Burak Aleykümselam,

En az 2 mümkünse bir 6 ay kullanmanı öneririm. Kullanabiliyorsan ve özellikle kiloluysan yemeklerden yarım saat önce aç karnına kullan. Zayıfsan yemekten 1 - 2 saat kadar sonra kullan. Geçmiş olsun dileklerimle..
6.2.14
Adsız
iyi akşamlar ben deltacortril kullanıyorum böbrek üstü bezlerim az çalışıyo ben de çörek otu kullansam faydasını görürmüyüm
19.3.14
Adsız
iyi akşamlar benim böbrek üstü bezlerim az çalışıyor deltacrtril kullanıyorum çörek otu kullansam faydasını görürmüyüm
19.3.14
Unknown
iyi günler kulak kireçlenmesi içinde faydası varmı nasıl kullanılması gerekiyor
12.5.14
Unknown
iyi günler kulak kireçlenmesine çörek otu yağının faydası varmı nasıl kullanmam gerekiyor ve başka ne kullanabilirim
12.5.14
demsey
iyi günler annemin kalp damarlarında tıkanıklık ve daralmalar var. çörek otu yağının iyi geldiğini duydum. nasıl kullanacağım hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
7.7.14
Adsız
corek otu yagi ile kilo almak istiyorum nasil kullanmam gerekiyor ? Cilt koyuluklari yani goz cevreleri ve agiz cevresi koyuluklari icin nasil kullanilir?
4.8.14
Unknown
Mereba ben Günel

Ben yağını kullanıyorum ama bende iştahamı kapatmıyor. Anneme eczanede misirde üretilen çörek otu yağını tavsiye etmişler annem onu almış. Ben yemekden 30 dk. Önce bir çay kaşığı yağı bir bardak suyla yutuyorum. Ama bende iştaham kapatılmıyor. Yanlış mı kullanıyorum acaba?. Şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim.
9.8.14
Mustafa
Merhaba Günel,

Etkisini göstermesi biraz zaman alabilir. Tohumunu çiğnemeyi deneyin birde. Bu biraz daha etkilidir.
9.8.14
Adsız
Bu yorum yazar tarafından silindi.
30.8.14
Adsız
2 yaşındaki oğlumun bağışıklık sisteminin güçlenmesi için kullanabilir miyim?
10.9.14
Mustafa
Bünyesine biraz ağır gelebilir. Onun yerine siz tüketin anne sütü ile faydasını görebilir.
10.9.14
Adsız
Merhaba,büyük bir heves ve ümitle bütün yorumları okudum ama eklem içi iltihap,ürük asit düşürücü,gut hastalığı ile ilgili bir paylaşıma rastlamadım.Zira gut ataklarından mustaribim.Düzenli kullanımla bu rahatsızlıklara iyi gelir mi? Böyle bir tecrübeniz oldu mu?Teşekkürler.
22.9.14
Mustafa
Merhaba,

Evet gut hastalığı ile ilgili bir çalışmaya bende ulaşamadım. Ancak hevesiniz kırılmasın. Çünkü araştırmalar daha çok ölümcül olabilecek hastalıklar üzerine yapılıyor yani en önemliden başlayarak. Bu yüzden bu hastalık ile ilgili herhangi bir çörek otu araştırması olmayabilir.

Ancak şu kaynakta http://julea71.blogspot.com.tr/2010_03_01_archive.html

Dr. Hassan Syamsi Baasya kitabında çörek otunun gut hastalığına neden olan ürik asidi vücuttan attığından bahsetmiş.

Bir de şu kaynakta http://www.lifesciencesite.com/lsj/life1004/216_19846life1004_1629_1639.pdf

Gut hastalığı tedavisinde kullanılan Colchicine (Kolşisin) 'in yan etkilerini azaltmada çörek otu faydalı bulunmuş. Yani eğer bu ilacı kullanıyor iseniz çörek otu ile birlikte gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Tavsiyem günlük 2 gram çiğneyerek kullanmaya başlayın ve bırakmayın. Geçmiş olsun dileklerimle..
22.9.14
Adsız
Sitenizin müdavimlerdenim ve bu siteyi çok beğeniyorum.Benim sorunum aşırı derece terleme,özellikle de baş,şakaklar,alın bölgemde.Çörekotu tohumu veya yağının bir yararı olur mu?Nasıl kullanmalıyım?Teşekkürler...
25.9.14
Mustafa
Uzun vadede faydası olabilir diye düşünüyorum. Ancak terlemeye değil, aşırı terlemenize neden olan vücudunuzdaki düzensizlik üstünde. Terlemek vücut için iyi bir şeydir. Bunu aşırı yapıyorsa da başka bir düzensizlik vardır. Düzenli olarak tohumunu çiğneyerek tüketmenizi önerebilirim.
25.9.14
Adsız
Peki iki tatlı kaşığı çörekotunu cezvede kaynatıp ılıdıktan sonra saça ve saç derisine masajla sürmenin baş terlemesi ve saç beslemeye iyi gelir mi? Ya da başka bir tarif veya öneriniz var mı?
27.9.14
Mustafa
Çörek otu kaynatılınca bir çok faydalı bileşimi yok olur. Faydası olabilir ancak çörek otu özel olarak saç besleyici bir bitki değildir. Düzenli olarak çiğneyerek tüketirseniz tüm vücudunuzla birlikte saçlarınızda fayda görebilir.
27.9.14
Adsız
Sabah alınan çörekotu ile gut için kullandığım ve genellikle akşam üzeri içtiğim biberiye çayının karşılıklı olarak etkilerini azaltması sözkonusu olabilir mi?İnşallah olmaz ama sormak istedim.
28.9.14
Adsız
çörekotunu kilo almak için kullanmak iztiyorum kapsul olanımı yoksa yag olanımı kullanmalı bır de ac veya yokmu kullanmak gerek
14.10.14
Adsız
İsmail

çörek otu veya yağının kulak kireçlenmesine bir faydası varmı dır?bilgi verirseniz sevinirim .teşekkürler
27.10.14
ismail
çörek otu veya yağının kulak kireçlenmesine bir faydası varmı dır?bilgi verirseniz sevinirim .teşekkürler
27.10.14
Mustafa
Merhaba İsmail, Çörek otu ve kulak kireçlenmesi ile ilgili olarak bir çalışmaya ulaşamadım. Ama düzenli olarak kullanırsan fayda göreceğini düşünüyorum. Günlük 2 gram tohumunu çiğneyerek tüketmeni tavsiye ederim.
27.10.14
ismail
tşk ederim mustafa bey iyi çalışmalar
27.10.14
Adsız
merhaba doğumdan sonra ne zaman çörek otu yağı tüketmeye başlayabilirim. hem süt artırıcı etkisi için hem de zayıflamak için ne şekilde kullanmalıyım.
23.11.14
Mustafa
Merhaba,

Doğumdan 1 hafta kadar sonra başlayabilirsiniz. Her öğünden yarım saat önce 200 tohum tanesi kadar günde 3 kere çiğneyerek tüketeceksiniz. Veya günde 1 kez herhangi bir öğünden önce 600 tohum tanesi (2 gram) çiğneyerek tüketeceksiniz.
23.11.14
Adsız
selam. Aids li bir kedim var. bağışıklık sistemi zayıf olduğundan, sık sık burnu akıyor ve de iltihaplı bazen. çörek otu yağını yemeklerine damlatmayı düşünüyorum. ölçüsü hakkında karar veremiyorum. günde bir kere mamasına kaç damla verebilirim? Teşekkürler.
24.11.14
Mustafa
İnsan metabolizmasına yakın bir hayvan olan fareler üzerinde olumlu etkileri mevcut. Ancak kedi üzerinde nasıl bir etki göstereceği konusunda net bir şey söyleyemem. İllada kullanmak isterseniz bence 1 damla yeterli.
24.11.14
Anne Çınar
Merhaba, 4.5 yasinda 17 kilo kizim var.Astim tanisi kondu. corekotunun yagi mi yoksa ogutulmusu mu daha etkili olur? Gunluk ne kadar kullanmaliyim yagindan veya ogutulmusunden?
23.12.14
Mustafa
Merbaba günlük 150 tohum tanesi kadar çörek otu tohumunu öğütüp kullanmasını sağlayabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
23.12.14
Adsız
SSS.
Çörek otu yağı ambalajı üzerinde ve bazı yağlar üzerinde (Sabit) ifadesi bulunmaktadır.
Bunun ne anlama geldiğini biliyorsanız söyler misiniz?
Ayrıca saçlar için içilmesi mi yoksa haricen sürülmesi mi gerekiyor?
26.12.14
Adsız
merhaba .17 aylık bebeğim var.sağ uyluk kemiğinde kist varmış.sağ tarafına doğru bu kistten dolayı normal basamıyor.çörek otu yağı aldım.genellikle sabahları 1 damla veriyorum.sorum şu bebeklerde nasıl kullanılır yani kaç üğn ve kaç damla vermeliyim ?
8.3.15
Adsız
merhaba .17 aylık bebeğim var.sağ uyluk kemiğinde kist varmış.sağ tarafına doğru bu kistten dolayı normal basamıyor.çörek otu yağı aldım.genellikle sabahları 1 damla veriyorum.sorum şu bebeklerde nasıl kullanılır yani kaç öğün ve kaç damla vermeliyim ? acil cevaplarsanız sevinirim. teşekürler


8.3.15
Mustafa
Merhaba bebeğiniz çörek otu ve yağı kullanabilmesi için çok küçük. Onun yerine siz kullanmalısınız, anne sütü ile faydası olur.
8.3.15
Adsız
anne sütü almıyor mustafa bey.günlük 1 damla versem zararı olurmu.teşekürler.
9.3.15
Mustafa
Bebeğinizin kullanabilmesi için çok erken. 1 damla dahi olsa. Bir de yağ tam olarak saf değilse başka yağlar da karıştırılmışsa, yağ uygun koşullarda üretilmemişse çocuğunuz zarar görebilir.
9.3.15
Adsız
sorumu cevapladığınız teşekürler
11.3.15
Zeynep Ugur
hamileyken deriye corek otuyagi surmek tehlikeli olirmu.sedef hastasiyim.
3.6.15
Mustafa
Olabilir. Hamileyken çörek otu ve ürünlerini kullanmayın.
3.6.15
Adsız
Sayın yetkili tokluk şekerim 96 ile 100 arası çörek otu yağını nasıl kullanmayalım
Bir de hiç hastalık yokken korunma amaçlı nasıl kullanaılmalı Saygılar
1.7.15
Mustafa
Merhaba, günlük 2 gram kadar tohumunu çiğneyerek veya öğüterek kullanmanı yeterli. Yağ konusu yağa göre değişir. Kaliteli saf bir yağ ise 4 - 5 damla yeterli.
1.7.15
Unknown
meraba bacak ağrısı için doktora gittim ve doktor varis başlangıcı var dedı .varisler ilerlemeden tedavi olmak istiyorum çörek otunu nasıl kullanmam lazım yardımcı olur musunuz?
10.7.15
Adsız
Bağırsak iltihap ve yaralarına,yanmalarına karşı ne şekilde ve ne kadar süre tüketilmesini tavsiye edersiniz?Teşekkürler.
28.7.15
Adsız
Bu arada 28/7/15 17:08 tarihli sorunun sahibi ben Ayşe.
29.7.15
Mustafa
Merhaba,

2 gram tohumunu iyice çiğneyerek en az 2 ay, tavsiyem 6 ay kadar kullanmanızı öneririm. Ancak tohumunu iyice çiğnemeye ve ezilmemiş bütün tohum yutmamaya özen gösterin. Bütün yutulan tohumlar sindirilemez ve bağırsaktan bütün olarak geçer. Buda bağırsaklarınıza ek yük getirebilir. Bu yüzden iyice ve uzun süre çiğneyin. Geçmiş olsun dileklerimle..
29.7.15
Adsız
selamünaleyküm.....yaşım 19 gözümde katarakt var çörekotunu veyahut yağının kataraktı geçirmede faydası olması için nasıl kullanılmalı...
20.8.15
Mustafa
Aleykümselam Muhammed,

Aşağıda verdiğim ve hayvanlar üzerinde yapılan çeşitli çalışmalarda katarakt üzerinde faydalı olabileceği sonuçlarına varılmış. Çalışmalarda ağızdan verilme şeklinde çörek otu kullanılmış. Bende aynı şekilde düzenli olarak 2 gram çörek otu tohumunu çiğneyerek tüketmeni ve hiç vazgeçmemeni tavsiye ederim.

Bu arada bir an evvel fayda görebilmek için çörek otunu çok tüketmen faydadan çok zarar getirebilir. 2 gramdan fazla kullanma. Geçmiş olsun dileklerimle..


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24964170

Fareler üzerinde yapılan çalışmada radyasyona bağlı katarakt önlenmesinde çörek otunun önemli bir rolü olduğu sonucuna varılmış.

http://www.ijabpt.org/applied-biology/anticataract-activity-of-ethanolic-extract-of-nigella-sativaon-glucose-induced-cataract-in-goat-eye-lens.pdf

Keçiler üzerinde yapılan çalışmada çörek otunun diyabete bağlı katarakta önleyici ve geciktirici olduğu sonucuna varılmış.


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25860848

Çalışmada elde edilen bulgular propolis, caffeic asit, çörek otunun ve timokinonun radyasyona bağlı kataraktı önleyebileceği, propolis ve çörek otunun da bu konuda daha güçlü olduğu tespit edilmiş.
20.8.15
İbrahim Y.
Merhabalar, ben ibrahim 45 yaşındayım. Bende idrar yolu darlığı var. Bir çok kez kapalı operasyon geçirdim fakat 2-3 ay sonra yeniden daralma oluştu. Benim bu rahatsızlığıma çörek otu iyi gelir mi? Eğer iyi gelecekse ne şekilde kullanmam gerekir ? Şimdiden teşekkürler.
9.10.15
Mustafa
Merhaba İbrahim Bey,

Çörek otu tohumunu çiğneyerek ve günlük öğüterek kullanmayı deneyin. Birçok faydasını görürsünüz Allah'ın izniyle. Geçmiş olsun dileklerimle..
9.10.15
Adsız
Çörek otunu Türkiye'de üreten çiftçilerher yerde var. Aracılar onlardan alıp içine her türlühileyi yapıp satıyor. Köylü üreticiden alın yağını kendiniz yapın illa soğuk sıkım gerekmiyor.
10.12.15
ayca
merhabalar ben ayca,17 aylik bir kizim var.saclari uzamiyor ve cok seyrek.disardan kel gibi görünüyor sac kökleri var olmasina ragmen.cörek otu yagini banyodan yarim saat önce kullansam bir faydasi olurmu yoksa yastan dolayi zarar verirmi. tesekkür ederim
11.12.15
Mustafa
Çörek otu kızınıza ağır gelebilir ayrıca saç uzamasına pek etki etmez. Beslenmesinde eksiklikler olabilir, kalsiyum ve magnezyum açısından. Anne sütü ile besleniyorsa halen magnezyum ve kalsiyum ağırlıklı beslenin.
11.12.15
Unknown
Çörek otunu varis problemi nde nasıl kullanmamıştır lazim
29.12.15
Unknown
ben de kıl kökü iltihabı var onun için nasıl kullanabilirim ve büyük büyük iltihaplı sivilceler var
5.1.16
guMESSSSSSSSSSSS
öksürük için çörek otu yağının kahveyle kullanılması öneriliyor.Normal türk kahvesi yapıp içine mi damlatılacak? Yoksa kuru kahveyle çay kaşığında mı almak mı kast ediliyor?
21.1.16
Unknown
Corekotunu her sabah ac karnina bi tatlo kasigi yerim ama cignemeden suyla yutarim faydasi varmidir acaba
17.4.16
Unknown
Çörek otu yağını bozulmamasi için nerde bekletilir 7 gün beklemeden yüzümüze vursak olurmu zararı varmıdır
3.8.16
Adsız
İYİ GÜNLER 28 AYLIK OĞLUM AŞIRI İŞTAHSIZ ÇÖREK OTU YAĞI ÖNERDİLER SİZCE NASIL KULLANMALIYIM VE NE KADAR FAYDA SAĞLAR TEŞEKKÜRLER
31.8.16
Adsız
Çörek otu nu ve sarımsagisaf zeytinyağlı ile karıştırın beklettim saçıma kulansam bi zararı olurmu? Acil cevap lütfen ��
29.9.16
Unknown
merhaba kendim soğuk sıkım makine aldım ailem ve kendim için çörekotu yağı sıkıyoruz ben(yumurtalık kanseri) ve annem(kolon kanseri) kanser atlattık tedavimiz bitti şuan hiçbir ilaç kullanmıyoruz takiplerimizi yaptırıyoruz ben ve annem günde 1 tatlı kaşığı aç karnına çörekotu yağı içiyoruz doğru yapıyormuyuz bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek adına iyi mi yapıyoz yanlışmı?
19.1.17
Mustafa
Biraz fazla gibi 1 tatlı kaşığı yağ olarak. Herhangi bir yan etki hissederseniz azaltın.
25.1.17
Adsız
Merhabalar...Bayanlarda strese bağlı aşırı tüylenme için çörek otu nasıl kullanılmalıdır?
25.3.17
mustafa
çörek otunun reflüye faydası nedir
24.4.17