Çörek Otu Tütsüsü

Çörek Otu Tütsüsü Nasıl Yapılır?
Çörek Otu Tütsüsü
İnce bir metal saç kor haline gelinceye değin kızdırılır. Kızdırılmış sacın üzerine çörek otu tohumları konur. Bu şekilde kavrularak tütsü dumanı elde edilir. Ancak alev almamasına özen gösterilmelidir. Not: İçindeki omega ve diğer uçucu yağları nedeniyle aynı oda içinde mangal yapılmış gibi bir koku oluşabilmektedir.

Her ne kadar tütsü dumanının grip ve nezleye iyi geldiği söylense de bize göre dumanın her türlüsü zararlıdır. Çörek otunu macun, yağ, tablet veya direk tohum olarak kullanmanız en faydalı yöntemlerdir. Bu şekilde ancak kozmik işlerle ilgili olarak kullanılabilir. Nazar, göz değmesi vs. gibi.

Ama bunun içinde daha etkili yöntemler mevcut. Muavvizeteyn dualarını okuyarak ve inanarak Allah'a bu konuda yardıma ihtiyacınız olduğunu söyleyebilir ve derdinizi paylaşabilirsiniz. Acil şifa dileklerimizle.


7 yorum:

Adsız
merhabalar ben çörek otunu havanda döverek ezip tozseklıne getiriyorum ve hemen balın ustune döküp karıştırıyorum ve üstü acık cam bir kapın içinde buzdolapta saklıyorum
bu yaptım karısımı
buz dolabında nekadar süre bekletebilirim bozulmadan sizce gün olarak söylermısınızz şimdiden tesekkur ederımmm
23.10.12
Adsız
cvb ? arkadaşlarrr
31.10.12
Mustafa
Fazla yapıp aylarca bekletmeyin. En fazla bir iki haftalık gibi hazırlayın bitince tekrar yapın.
31.10.12
Adsız
sagolun tekrar teşekkürler
1.11.12
ayşe
ben mideden rahatsızım gaastrit ve reflü var nasıl kudret narı denedim işe yaramadı ne yapabilirim?

11.12.12
Adsız
merhaba ben sitenizi elimden geldiğince ,anlamadığım bi kaç nokta var.evde öğütüp bala karıştırınca kabın üstü açık mı kalmak zorunda,neden?kızıma dün denedim sinüzit ve bronsiyal astımı var.öksürüyor ve burnu fena halde tıkalı oluyordu.kullanmaya başladığımızdan beri ikimizinde burnumuz akıyor su gibi sanırım birşeyler çözüldü vücud atmaya çalışıyor ,metabolizmamızda beklenmedik hareketler var.faydası olacağından yüzde 500 eminim sorun yok benim sorum daha etkili nasıl kullanırım şeklinde.kahve öğütü aldım ancak değirmen şeklinde elektrikli değil.elektriklisini temin edene kadar elimde çevirerek öğütmek zorundayım çok sürmüyor 5 dk da öğütüyorum ve hemen bala karıştırıp anında kullanıyoruz,çörek otunuda az miktarda taze aldık bitince tekrar alırım.kullanırken maksimum etkiyi görmek istiyorum kendim çiğneyebilsemde kızım 5 yaşında ona ballı vermek zorundayım.ancak benim kahve değirmenim un haline getirmiyor baya bir ufak hale getiriyor ve kokusu yağı çıkıyor ortaya bu kadarı yeterlimi yoksa illaki un haline mi gelmeli.ben anlık öğütüp yedirdiğim için saklama koşulları önemli değil ama yinede 1-2 öğünlük artarsa ballı karışımı üstü açıkmı bekletmeliyim.teşekkürler herşey için.Emel -Antalya
20.11.14
Mustafa
Merhaba Emel,

Kullanma şekliniz doğru. Aynen devam. Artan öğütülmüş çörek otunu bala karıştırıp bir kaç gün bekletmenizde bir zarar olmaz ama günlük olarak öğütmeye devam edin ve artanın üstünü mümkünse üstü kapalı bir kaba koyun. Çörek otu kullanmaya başlandığında tüm vücut salgılarında artma olur ve bu iyi birşeydir. Geçmiş olsun dileklerimle..
20.11.14