Çörek Otu Nasıl Tüketilir (Yenir)?

Çörek Otu Tohumları
Çörek Otu Tohumları
Çörek otunun en iyi kullanım şekli, tohumlarını çiğneyerek tüketmektir. Ancak çörek otunu uzun süreli kullanabilmek, boğazda ve midede yanma, tadını sevmeme gibi tüketim sırasındaki yan etkilerinden korunmak için çörek otunun da bir tüketim yöntemi vardır.


1 silme tatlı kaşığı çörek otu tohumu ağıza alınır


1 - 2 dakika tohumlar ağızda gezdirilerek bekletilir. Bu sırada tükürük salgısı tohumları yumuşatır. Bunu tohumların ağzınızda çıkardığı sesin yumuşamasından da anlayabilirsiniz. Bunu yaptığınız takdirde çörek otunun ağzınızda ezilmesi kolaylaşacaktır.

Tohumların daha da yumuşak bir hale gelmesini istiyorsanız, bir çay tabağına koyacağınız bir miktar suyun içerisinde çörek otu tohumlarını 3 - 5 saat bekletin. Çörek otu tohumları suyu emecek ve yumuşayacak. Bu sayede sanki haşlanmış buğday yer gibi dişlerinizin arasında tabiri caizse "cırt cırt" ezilecektir.


Yumuşayan çörek otu tohumlarını çiğnemeye başlayın.


Bütün tohumlar iyice ezilinceye kadar çiğneyin ve en önemlisi çiğneme sırasında hiç yutmayın ve yutkunmayın. Çünkü çörek otu çiğnendikçe acımsı tadını yerini daha tatlı bir tada bırakacak. Yuttuğunuz da boğazınızda acı bir tat bırakmayacak ve midenizde yanma hissi oluşturmayacaktır. Eğer bir yandan çiğneyip bir yandan da biraz biraz yutmaya başlarsanız çörek otunun tadı henüz acı olacağından boğazınızda ve midenizde yanma hissi oluşturacaktır.

Ve son olarak iyice çiğnediğiniz çörek otunu yarım bardak su ile hızlıca yutun.

Eğer bu şekilde kullanamıyorsanız, günlük tüketilmesi gerek çörek otunu yanınızda taşıyın ve çörek otu tüketimini tüm güne yayın. Sanki çekirdek yer gibi 10'ar 10'ar, 20'şer 20'şer gün boyunca tüketin. Bu şekilde yaptığınızda çörek otunun acılığını daha az hissedersiniz. Veya kuru üzüm ile birliktede tüketebilirsiniz. Böylece daha güzel bir tat elde etmiş olursunuz.


221 yorum:
« İlk ‹ Önceki 201 – 221 / 221
Adsız

Merhaba,
marketlerden, aktarlardan aldığımız çörek otu çiğ çörek otu mudur, değilse çiğ çörek otunu nerede bulabilirim.
İzmir'de aktarlara sorduğumda net bir cevap alamadım. Kimisi sattığının kavrulmuş çörek otu ulduğunu söyledi kimisi "çiğ çörek otu" diye birşey duymadığını ve sattıklarının çiğ olduğunu söyledi.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler
28.11.12
Mustafa
Marketlerden aldığınız küçük paketlerdeki çörek otu çiğ yani kavrulmamış çörek otudur.
28.11.12
Maraz
Saçlarım dökülüyor ne kadar ve nasıl kullanmaliyim
25.10.17
Maraz
Saçlarım dökülüyor ne kadar ve nasıl kullanmaliyim
25.10.17
Adsız
merhaba ben zafer bende corekotunu gunluk 2gr olarak kulllandım ama 7 gununde basta sersemlık agrı halsızlık yaptı neden acaba
9.11.17
Mustafa
Kullandığınız çörek otu "Nigella Sativa" türü çörek otu olmayabilir. Güvenilir ve bilindik bir markanın çörek otunu kullanmayı deneyiniz.
10.11.17
FatihYağmur
Merhaba behcet hastalığı için çörek otu almaya düşünüyorum iltahap kurutmasi için iltahap kurutucu etkisi olduğunu duydum ama toz halinde cektirip içsem olur mu yani mesela 1 hafta çekildikten sonra dayanır mı yada pekmezin içine karıştırıp yutsam iltahap için faydası olur mu Allah'ın izniyle ?
3.12.17
Adsız
Mrh,

Öncelikle cok tsk ederim sorulara cevap verdiniz icin. Cok sagolun.

Benim bilmek istedim: ben hergün kahvaltidan yarim saat önce cörek otu yagi iciyorum saglik icin. Yaklasik 7 aydir kullaniyorum ve cok faydasini gördüm bazi cilt hastaliklarima.
Ama benim bilmek istedim: aceba hic ara vermeden ömür boyu alabilirmiyim yoksa belirli ay sonra ara vermek zorundamiyim ?
Ara vermeden kullanmakta zarar olabilirmi?

Cevabiniz icin simdiden cok tsk ederim. Bu sorularima cevap bulamiyorum.
3.12.17
Mustafa
Sn. Unknown,

Şu çalışmada

https://www.iasj.net/iasj?func=fulltext&aId=31902

çörek otunun behçet hastalığı üzerinde iyileştirici etkileri olabileceği sonucuna varılmış. Kullanımına gelince haftalık olarak pekmezli macun yapabilirsiniz ancak daha uzun sürelik çektirmeyin. En fazla 1 haftalık olsun. Öğütülünce fazla dayanmaz acılaşır ve bozulmaya başlar. En iyisi günlük öğüterek yada çiğneyerek tüketmek. Geçmiş olsun dileklerimle..

Sn. Adsız,

Ara vermeden kullanmak bir zarar vermez. Ama 6 ayda bir 1 ay verirsenizde güzel olur. Şikayetleriniz ortadan kalktığında kullandığınız dozun yasını ömür boyu kullanabilirsiniz. Çörek otu güvenli bir besin ve ilaçtır. Ancak öğütüldükten yada preslenip yağı çıkarıldıktan sonra havayla temas ederek uzun süre bekleyen çörek otu ürünlerinin faydası azalabilir bir süre sonra da zararlı olabilir. Güvenilir ve ismi bilinen bir marka kullanmanızda fayda var.

Güzel yorumlarınız içinde ayrıca teşekkürler. Geçmiş olsun dileklerimle..
4.12.17
Adsız
Cok cok tsk ederim cevabiniz icin. Isiniz gücünüz rast gitsin...
5.12.17
Dürdane
Ben sabah öğle akşam bir çay kaşığı yiyorum fazla mı olur hocam
27.1.18
Mustafa
Çay kaşığı ise çok olmaz.
28.1.18
Unknown
Corekotunu su ve bal ile içsek faydası nedir yemekten önce mi sonra mı icmeliyiz
25.3.18
Unknown
Meraba bende vürüs var dediler acaba bende corek otu kullansam faydasini gorurmuyum nasil kullanmaliyim acil cvp tesekur ederim
1.4.18
Unknown
8 aydır geçmeyen orta kulak iltihabımı geçirir mi acaba. Cevap için teşekkürler.
13.4.18
emineeslem
mrb çörek otu ve bal karisimi aç mı yoksa tok mu yeniliyor kilo almak için kafam.karisti bazı yerde aç bazı yerde tok yazıyor
3.5.18
Unknown
Merhaba hicam ben yaklaşık bir aydır inanılmaz balgam çıkarıyorum bir bardak suya bir yemek kaşığı kaynatıp içiyorum ama doğru mu yapıyorum artik balgam kurusun istiyorum ne yapmalıyım lütfen yardımcı olursanız sevinirim
23.6.18
Unknown
Cocukken verem gecirmisim, hic sigara kullanmadim halde doktor kac paket sigara ictin dedi rontgene bakinca ,suan 15 gundur oksuruk ates balgam ciksrmakta zorlanma , halsizlik vardi ,sadece oksuruk ve balgamla ugrasiyorum, corek otunu cignemem durumunda akcigeri temzileme imkani varmi ,bu rahatsizliklar icin corek otunu nasil kullanmaliyim
25.1.19
Unknown
Merhaba çörek otunu havanda döverek tüketsek olurmu bir faydasını görürmüyüm
20.2.19
HASAN AKSOY
Hocam dil üzerinde sarı renkli pas şiddetli ağız kokusu yapıyor ve çaresini bulamıyorum. Aç yada tok karna çörek otu kullanmam fayda sağlar mi?
4.4.19
Adsız
Merhaba hepatit b taşıyıcılığı için 6 ay sade olarak kahvaltıdan yaklaşık bir saat önce ağızdan çiğneyerek aldım ne kadar ara verip başlamalıyım ne kadar daha kullanmam gerekiyor teşekkür ederim iyi gunler
7.12.19
« İlk ‹ Önceki 201 – 221 / 221