Çörek Otu ile Zayıflayabilirsiniz!

Çörek otu bitkisi ile bakım
Çörek otu bitkisi
Çörek otunun faydalarından biriside zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Bunun için çörek otunu veya yağını kahvaltı ve yemeklerden bir saat önce bir çay kaşığı miktarında bir bardak su ile yutmalısınız. Çörekotu yağını yüzde yüz saf, ilk sıkım ve soğuk sıkım olarak tercih edin. Çörek otu fazla kiloları olan kişilerin iştahını azaltabilir. Daha çabuk doyma hissi oluşturur. Bu şekilde zayıflamanıza yardımcı olur. Yemekten önce içilen bir bardak suyun da zayıflamaya etkisi vardır.


Resmi laboratuvar kayıtlarına göre:

Kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce, yani günde 3 kez ortalama 200 tane çörek otu tohumunu çiğneyerek yutmak zayıflatmaktadır.


Çörek Otu ile Zayıflama:


Önceki yazımda çörek otunun anti obezite ve müshil etkisinin bilimsel dokümanlarda belirtildiğini söylemiştim. Bu yöntemle kilo verebilen arkadaşlardan gelen haberlere sevindiğimi ifade etmeliyim.

Bilimsel dokümanlarda ise özet olarak şu bilgiler yer almaktadır:

  1. Kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce 0,7 gr. (yaklaşık 200 adet tohum) yeni öğütülmüş veya çiğnenerek 1 bardak su ile birlikte yutulacak.
  2. Veya kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce 5 damla çörekotu yağı 1 bardak su ile yutulacak.


Çörek otunun zayıflatma etkisini şu şekilde gösterdiği düşünülmektedir.

  1. İştahı kapatarak,
  2. Karaciğeri temizleyerek sindirimi hızlandırarak.
  3. Lubricant (yağlayıcı) özelliği ile bağırsakları kaygan hale getirerek, yani müshil etkisi göstererek, besinlerin daha hızlı geçmesini sağlayarak.

Çörek Otu ile Zayıflamak, Kilo Vermek
Çörek otu ile Zayıflamak
Mümkün!
Bir genç kıza bunu 1 ay önce söylemiştim. Geçen gün kendisi ile karşılaştım. Bir ayda 4 kilo vermiş olduğunu söyledi. Çörek otunu her yemekten yarım saat önce çiğneyerek tüketmelisiniz. Eğer bu kullanım şekli rahatsız ediyorsa, benim yaptığım gibi kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce yarım çay kaşığı kadar yağını biraz suyla yutmalısınız. Son 2 ay içerisinde pantolonlarım 2 beden küçüldü. Çiğnenmeden yutulan çörek otunun midede açılması, şişmesi ve tok tutması mümkün olmayabilir. Ve şunu da belirtmek gerekir ki, nasıl olsa çörek otu beni zayıflatacak diye yemek miktarını arttırmamalısınız.

Çörek otunun anti obezite ve müshil etkileri gösterdiğine dair bilimsel çalışmalar ve laboratuvar verileri mevcuttur.

Kitaplarımda zayıflama için kahvaltı ve yemeklerden önce çeşitli müshil etkisi yapan bitki çaylarını önermekteyim. Yediklerimiz bağırsaklarımızdan 28 saatte geçmektedir. Müshil etkili bitkiler bağırsak duvarlarını kayganlaştırarak, besinlerin daha hızlı geçmesini sağlamaktadır. Besinler sindirim sisteminden daha hızlı geçtiğinde ise, vücudun bu besinlerden faydalanma oranı azalmaktadır. İsal olduğumuzda kilo kaybının nedeni bu olabilir. Çörek otunu yemeklerden en az yarım saat önce 200 tane tohum olarak veya 5 damla yağ olarak tüketmelisiniz. Deneyenler ayda 4 ila 6 kilo verdiler.

Çörekotu yağının ilk sıkım-soğuk sıkım olanını bulursanız, tanının daha güzel ve acı olmadığını görürsünüz. Ancak önceden de belirttiğim üzere, nasıl olsa çörek otu beni zayıflatıyor düşüncesiyle, yemeklerde kontrolü elden bırakmamak gerekmektedir.


Çörek Otunun Faydaları:

Ömer Coşkun
Yrd. Doç. Dr.
Ömer COŞKUN
Çörek otunda bulunan kimyasal maddelerden sadece timokinonun etkilerini inceleyecek olursak; artrite, astıma, bakterilere, bronşite, alerjiye, romatizmaya ve kansere karşı olduğunu görürüz. Ayrıca çörek otu bir antioksidandır. Safra yollarını boşaltır, bununla birlikte siklooksijenaz enzimi inhibitörü, lipooksijenaz enzimi inhibitörü, ürik asidi azaltıcı etki gösterir. Ayrıca dikkat çekicidir ki, çörekotu Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği OMEGA yağ asitlerinin birbirine olan oranlarını dahi korumaktadır.


334 yorum:
« İlk ‹ Önceki 201 – 334 / 334
Mustafa
Çörek otu tohumlarını ne kadar çok çiğnerseniz yani ne kadar çok parçaya ayrılırsa o kadar çok fayda sağlar. Bunu unutmayın.

Tüketmeden önce bir kaç saat bir miktar suda bekletirseniz yumuşayacaktır. Veya her kullanım için kullanımdan hemen önce öğüterek de kullanabilirsiniz hacım :)
3.2.11
saniye
3 gün oldugu başlayalı,ç örek otu çigneyerek yiyorum bakalım faydasını görebilcekmiyim
15.2.11
Tuncay Yılmaz
Selamlar,
Çörekotunu 3 haftadır çiğneyerek tüketiyorum ve bildiğim ve kendim de denediğim kadarıyla tadı iştahı kapatıyor ve bu kısmen zayıflamaya neden oluyor.Bu durumda eğer makine ile taze öğütüp yersek bu iştah kapatıcı özelliğini devre dışı mı bırakmış oluyoruz?
Teşekkürler
3.3.11
Mustafa
Merhaba Tuncay,

Çiğreyerek tüketebiliyorsanız hiç makine ile uğraşmayın. Makine ile tükettiğiniz takdirde ise bu öğütülmüşünü bir müddet çiğnerseniz yine aynı sonuca ulaşmış olursunuz. Yalnız her kullanışınızda tekrar tekrar öğütmelisiniz.
3.3.11
Adsız
Selamunaleyküm,31 yaşındayım.boyun fıtığım var.yeni oldu.sol kolda %20 güçsüzlük oluştu.çörek otu faydalımıdır.çörek otunun iyisini nasıl anlarız ve nasıl tüketmeliyiz.ve aç karnına sabah bir tatlı kaşığı alıyor eziyor ve suyla yutuyorum.ve arı poleni yutuyorum.
17.3.11
Mustafa
Aleykümselam, geçmiş olsun.

Çörek otu bütün vücudunuza faydalıdır. Merak etmeyin mutlaka faydasını görürsünüz. Ama düzenli olarak kullanın. Mümkünse çiğneyerek tüketin. Eğer illaki çiğneyemem diyorsanız o zaman ezerek devam edin ama günlük olarak tabi.

Çörek otunun kalitelisi için güvendiğiniz bir markayı tercih edin. Paketli ve son kullanma tarihi geçmemiş olsun. Farklı çörek otu tohumlarının aralarında gözle görülür bir fark yoktur. Tohum olarak biraz daha büyük olanını ve tozlu topraklı olmayan temiz görünenini tercih edin.
18.3.11
Adsız
merhabalar
bende zayıflamak için internette dolşırken bu siteyi gördüm ve hem tavsiyelri okudum hemde kullanıcı yorumlarını ve hemen başladım yemeklerden yarım saat önce yarım çay kaşığı kadar kullanmaya.hemen etkisi oldu.bende insülin direnci de var yani çok zor kilo veriyorum ve iştahım çok açık normalde.çörek otu kullandıktan sonra tatlılara ve yiyeceklere olan düşkünlüğüm azaldı ve 1 haftada 2400 gr verdim(kilom fazla 97 kg idim) ve 10 günde 3 kilo oldu.bu arada emziren anneyim ama henüz spora başlamadım.bayram sonrası sporada başlayıp yediklerime dikkat ederek devam edeceğim inşallah.gelişmeleri yazacağım.
ece78
1.9.11
Adsız
merhabalar.bende araştırdım ve çörek otunun zayıflattığını öğrendim fakat tohumlarını çiğneyemiyorum dişlerim protez olduğu için yağını aldım yemeklerden önce suyun içine 6 damla koyup içiyorum inşaallah faydasını görürüm.teşekkürler.
28.11.11
Unknown
faydasını gordun mu
27.2.14
Adsız
Arkadaşlar, bende iki aydır çörek otu yağını kullanıyorum.Sabah aç karnına 1 kaşık çay kaşığıyla içiyorum. Üstüne bir kaç yudum su bazen içiyorum.Bağırsaklarım daha fazla çalışmaya başladı, cildim güzelleşti.Sanırım tansiyonu şekeri de düzenliyor.38 bedenden 36 bedene düştüm.Metabolizmam daha iyi çalışıyor. Arada kurabiye yemek gibi kaçamaklar da yapsam şişmiyorum.Zaten peygamberimiz s.a.v çörekotu için ölümden başka her derde deva demiş.
8.12.11
Mustafa
Çok sevindim. Ama tohumunun daha etkili olduğunu da bilmenizi isterim.
9.12.11
melike
bende bugün başliycam çok methini duydum araştırma yaparken size rastladım.sonuçları paylaşmak isterim tabi. 1 hafta sonra bakıcam
11.1.12
Adsız
Su yerine soda icsek bir sorun olur mu hocam?
18.1.12
Mustafa
Sanırım olmaz. Neden su yerine soda ile tüketmek istediğinizi sorabilir miyim sakıncası yoksa?
18.1.12
Naciye
Merhabalar, çörekotunun faydaların araştırırken zayıflattığını da bu siteden öğrendim. Hemen denemeye başladım. Yaklaşık 15-20 gün boyunca aç karnına kahve değirmeninde taze olarak bir bardak ılık suya öğüterek içtim. Bu sürede 5 kilo verdim. Bu deneyimimi ve kullanma şeklimi ezcanede karşılaştığım kilo veremediğinden yakınan 130 kiloluk tanımadığım bir bayana anlattım. Yaklaşık bir ay sonra tesadüfen bayanla karşılaştık. Bayan bana bu şekilde kullanarak 7 kilo verdiğini söyledi ve teşekkür etti. Ben yorumlardan yola çıkarak denedim ve fayda gördüm. Belki birileri de benim yorumumdan faydalanır diye burada paylaşmak istedim. Siteniz için teşekkür ederim.
20.1.12
Mustafa
Merhaba Naciye, deneyiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Çörek otu sadece zayıflatma kalmaz bütün vücudunuza faydası vardır. Bu yüzden ömrünüz boyunca kısa kısa aralar vererek devam etmenizi öneririm.
20.1.12
Adsız
ben esra 12yaşındayım 55 kiloyum ben yesem zayıflarmıyım
26.1.12
Mustafa
Merhaba Esra, denemende çok büyük fayda var.
26.1.12
Adsız
merhaba betül ben...bende bugun çörek otu yagını kullanmaya başladım.yagıda aynı etkiyi gösterir mi? yemeklerden yarım saat önce 5 damla içtim..kaç ay kullansam ii bir sonuç alabilirim.8 kilo vermek istiyorum..
27.1.12
Mustafa
Merhaba Betül,

Gösterir ancak daha fazla etkisini görebilmeniz için tohumunu kullanmanızı öneririm. Çörek otunun etkisini göstermesi için en az 2 ay kullanılması gerekir normalde. Ancak daha öncede etkisini görebilirsiniz zayıflama açısından.
27.1.12
Adsız
2 kulağımdada aşırı uğultu var.ve dahada artıyor.faydası olur mu?faydasını gören varsa paylaşssın lütfen.nasıl kullanmak gerek.
16.2.12
Adsız
Selamlar hocam ben Kemal 16 yasındayım ve 120 kıloyum sanırsam en son o cıvarlardaydım.. Neyse ıste ben ınternette gezerken bunu gordum ve yorumları okudum ben yemegıne cok duskun bırıyım yemek masasına oturunca zor kalkan asırı yemek yıyen ve yemegımı kısamayan bırıyım sızce kullansan faydası olur mu ? Bu yaza kadar zayıflamayı cok ıstıyorum yanı 85-90 arası olsam cok ıyı olucak yag yakımına ıyı gelırmı ? Ben spor yapmayı sevmeyen bırıyım ayrıca ne yapmam lazım bunun dısında lutfen cevap verırsenız sevınırım :)
18.2.12
Mustafa
Merhaba Kemal,

Öncelikle hiç birşey yapmazsan bazı şeylerden ödün vermezsen hiç birşeyin olmayacağını garanti edebilirim. Yani tam dolu bir bataryan var ve sen bu bataryanın durup dururken boşalmasını istiyorsun. Spor yapmasan da her zamankinden biraz daha fazla enerji harcamalısın.

Her öğünden yarım saat önce bir çay kaşığı çörek otunun iyice çiğneyerek tüket (özellikle çiğneyerek) ve tüketirken 2 - 3 su bardağı su iç. Çörek otu iştahını azaltmana yardımcı olacaktır. Ayrıca aç karna kullanıldığında çörek otunun yağ yakıcı özelliği de mevcuttur. Ama önemli olan çörek otunu düzenli olarak devam etmektir unutma.
18.2.12
Adsız
Hocam ben kemal soyle birsey duydum bunada cevap verirseniz sevinirim.. Safra kesesine zarari oluyormus dogru mu?ben bugun denedim ama hic bir etkisi olmadi aksine daha cok yedim bir cay kasigi cignedim iyice sonra benim 1.5 litrelik sisemin tamaminin yarisini ictim ama fayda gostermedi ne yapmam lazim ?
18.2.12
Mustafa
Merhaba Kemal,

Çörek otunun düzenli kullanımına müteakip 2 aya kadar etkileri görülür. Tam etkisini 6. ayda gösterir. Kaldı ki ilk kullanımda etkisini görmek istiyorsun. Ayrıca çörek otu insanı sadece zayıflatma amaçlı kullanılan bir bitki değildir. İnsanı olması gereken sağlığına kavuştururken, olması gereken sağlıklı kilosuna da kavuşturur. Ama zamanla. Son yorumumu tekrar okumanı tavsiye ederim.
19.2.12
Adsız
merabalar bende bu yorumları okuduktan sonra çörek otu kullanmaya başladım bugün 3.günüm iştahımda azalma oldu şükür yaklaşık bi 15 kilo vermek niyetim var devam edecem inşallah bu kiloları verecem 1 ay sonra tekrar buraya yazıcam bakalım kaç kilom gitmiş sizlerle paylaşıcam teşekkürler ben ayşe.
23.2.12
kilolu
ben zayıflamak için kullanmaya başladım fakat dişlerim protez oldugu için çiynemek çok zor bende güzelce temizledigim naylon poşetin arasında çekiçle ezip yutuyorum bir miktar yogurtla tüketsem olurmu bide ikiye yada üçe bölerek mi yemem lazım yardımlarınız için şimdiden teşekkürle
13.1.14
aselim
merhabalar benim 17 aylık bebeğim var emziriyorum ama zayıflamak için birşey içersem zararı olur diye korkuyorum çörek otunun bebeğime zararı olurmu zayıflamak isterken ona zarar vermek istemiyorum lütfen bana yardım olurmusunuz....
22.1.14
Mustafa
2 gram kadar çiğneyerek tüketin. Çocuğunuza bir zararı olmaz aksine faydası olur ayrına anne sütünü artırıcı etkiside vardır.
22.1.14
adsız
arkadaşlar çörek otunu çiğneyemiyorsanız eğer, koyu renkli kuru kayısı (yumuşak paketlenmiş olanlardan) nın bir tanesinin içine bir çay kaşığı çörek otunu koyarak çiğnemeyi deneyin. hiç bir şekilde acı tat almıyorsunuz kayısı ile birlikte çiğneyince. tavsiye ederim...
1.2.14
Adsız
Mesane tumor ameliyati oldum. Sabah ve aksam 1 cay kasigi tohum tuketebilirim. Yarari olurmu? Yeterlimidir?
16.2.14
Mustafa
Faydası olur tabi ki de. Düzenli olarak uzun süre kullanacaksanız yeterli. Geçmiş olsun dileklerimle.
16.2.14
Unknown
şimdi çörek otu yiyip kesin kilo veren gerçekten var mı
27.2.14
Adsız
Salam.Men Azerbaycandan narahat edirem.Bagislayin tatli qasigini basa dusmedim.xorek qasigidi?
5.3.14
Mustafa
Xeyr, Yemək qaşığı deyil. Onun kiçiyi. Yəni yemək qaşığı ilə çay qaşığı arasındakı. :)
6.3.14
Adsız
Aygun.Tesekkur cavab ucun.Insallah 1 aydan sonra neticesini yazacam.
6.3.14
Adsız
hadi bağalımm ya zayıflıcaz ya da iyice balina olucaz)))
7.3.14
Adsız
metabolizması hızlı olan kişinin kullnamsında bi sakıncası var mı
13.3.14
Mustafa
Bir zararı olacağını düşünmüyorum. Kullanabilirsiniz.
13.3.14
Adsız
İyi günler. 2 haftadır çörek otunu çiğneyerek tüketiyorum ve yediklerime dikkat ederek 1 kilo verdim. Çörek otundan sonra içtiğimiz suyun soğuk veya sıcak olması kilo vermeyi etkiler mi ?
19.3.14
Adsız
İyi günler. 2 haftadır çörek otunu çiğneyerek tüketiyorum ve yediklerime dikkat ederek 1 kilo verdim. Çörek otundan sonra içtiğimiz suyun soğuk veya sıcak olması kilo vermeyi etkiler mi ?
19.3.14
adsizzzzzzzzz
Merhaba ben 23 yaşındayım 2 yaşında bir kizim var 1,64 boy 77 kilo 20 kilo fazlam var dogum kilolarimi hala veremedim bel basen ve gobegim var corek otunu nasil ve ne miktarda kullanmaliyim ogutulmus kullansam olurmu bide yogurda katip yesem faydasi olurmu hocam cvp bekliyorum tsk ederim
25.3.14
Adsız
Hocam çörek otu yağını sabah aç karna 1çay kaşığı içiyorum.Zayıflamak için yeterli olur mu?
27.3.14
Adsız
saol
7.4.14
Adsız
ben üç gündür kullanıyorum umutluyum benim sorum kaşlarım bile beyazlıyor çörek otunun bir faydası olurmu
13.4.14
Unknown
TUĞBA
MERHABA
BEN KİLO VERMEK İSTİYORUM BİR ARKADAŞIMIN ARKADAŞI 1 YILDA 45 KİLO VERMİŞ ÇÖREK OTU SAYESİNDE SADECE AKŞAMDAN SADE SODANIN İÇENE BİR YEMEK KAŞIĞI ÇÖREK OTU KATMIŞ VE SABAH AÇ KARNINA İÇMİŞ . . . VE YEMESİNE DİKKAT ETMİŞ

SİZCE Bİ ZARARI VARMI BU ŞEKİLDE TÜKETİLMESİNİN.
14.4.14
Mustafa
Merhaba Tuğba,

Hayır bu şekilde kullanımı hakkında ne tavsiyemiz oldu ne de bir bilgimiz var. Ayrıca 1 yemek kaşığı da oldukça fazla. Ancak çörek otu ile zayıflayabileceğiniz doğrudur.
14.4.14
Adsız
Merhaba
1 haftadır sabahları aç karına 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı tüketiyorum fakat iştahım açıldı,özellikle akşamüzeri saatlerinde. Sitenizde de çörek otunun kan şekerini düşürdüğüne dair bir uyarı okudum. Bende biraz hipoglisemi (düşük kan şekeri) var. Çörek otu yağını, kan şekerini etkilemeden kullanmanın bir yolu var mıdır?
4.7.14
Mustafa
Çörek otu kan şekerinde biraz düşüşe neden olur evet. Daha az kullanmayı deneyin. 1 çay kaşığı gibi.
4.7.14
adsız
Merhaba bn hanife bisi danisacaktim bn 23 yasindayim 71 kiloyum ama hormonal bozukluk var bn zayiflamak istiyorum 20 kilo vermek istiyorum ama zayiflaya bilirmiyim hormon bozuklugu bi engel olur mu zayiflamm icin
7.7.14
Adsız
selam ben fatoşş bu sabah kullanmaya başladım yedigim dklardan itibaren sanki içmde volkan patlıyor gibi oluyorum :)) bi sorun olmaz dımı ?? bide 160 boyundayımm 58 kiloyum ideal kilom kaç sizce :))
6.9.14
Adsız
23 yaşındayim. 1.76 boy bundan 6 ay once 76 kiloydum çörekotunu kullanmaya başladığimdan beri bugun itibariyle 68 kiloyum. Duzenli kullanildiginda ve biraz duzenli beslenirseniz acayip faydasini gorursunuz. Ben hic aksatmadim 6 ayda. Sadece zayiflama yonuyle degil normalde 2 haftada bir hasta olan birisiyim. Corekotunu kullanmaya basladigimdan beri hic hasta olmadim. Peygamber efendimiz s.a.v dedigi gibi olumden baska her derde deva gercekten.
11.9.14
Adsız
mrb, 24 yaşındayım kılom 60 5kg vermek istyorum. Bunun için Çörek otu kullanmam yeterli olur mu? Herhangi bir zararı var mı?
16.10.14
Adsız
Ben sadece sabahları kahvaltıdan önce, öğütülmüş çörek otunu biraz kefire karıştırıp alıyorum. İştah değil ama sindirim sistemime faydası oluyor. Her öğünde denemedim, belki kiloya da etkisi olur :)
31.10.14
Adsız
Bütün yorumları okudum ve genelde sonuç veriyormus bende diyetteyim su an ve çörek otunu denicem egzersizde yapcam bide benim oglum 1.5 y asında cok zayf ona nasl kullanmalıyız küçük oldugu icin zarari olurmu nasıl yedirmeliyim ona lütfen acil cevap simduden tskrler
13.12.14
Mustafa
Çocuğunuz çörek otu ve başka bitkisel terkipleri kullanması için çok küçük.
13.12.14
adsiz
Corek otu iyidir candir
23.1.15
Unknown
bide sanki ben corekotu yagını ıcınce daha fazla acıkıyomus gıbı hıssedıyorum bunu nasıl bastırabilirim bana yardım edin zayıflamam lazımm
21.3.15
Unknown
ya benim sorulara nıe cevap yok tek sunu merak edıom ben bunu kahvaltıdan yarımsaat once bır bardak su bes damla kullanıom ama tam tersi etki yaptı iştahım acıldı ya ıkı gunde dort gunluk yıyecek tukettim niye bole oldu yoksa bu kişiden kişye degısıoda benımmı haberım yok bı cvp verın meraktan catlıcam yaa
23.3.15
Mustafa
Merhaba Elif Acil, gerçekten soyismi kendini anlatan nadir insanlardan birisiniz. Yanlışda anlamayın kötü anlamda söylemiyorum.

Tohumu zayıflama konusunda biraz daha etkili diyebilirim. Çiğneyerek tüketmelisiniz. İştahınızın artması özellikle şekerli gıdalara artan bir ihtiyaç ise kan şekeriniz düşüyor olabilir. Yani kan şekeriniz normalde zaten düşükse çörek otu yağıyla biraz daha düşebilir. Buda gıda ihtiyacı meydana getirir.

Birden kan şekerinde düşüş yaşamak istemiyorsanız günlük kullanmanız gereken 2 gram yani 600 tohum tanesini yanınıza alın ve bu miktarı tüm güne yayarak tüketmeyi deneyin. Ayrıca çörek otunun o acımsı tadıda iştah kapatmaya yardımcı olur. Bunu yağında pek hissetmezsiniz.
23.3.15
Mustafa
Ayrıca yanlış anlaşılmaması açısından günboyu her kullandığınızda 2 gram değil; 2 gramı günboyu azar azar tüketeceksiniz.
23.3.15
Dilek
Esselam Mustafa Bey,35 yaşında, 4 yıldır panik atak hastasıyım. Eczacının tavsiyesiyle çörekotu yağı içmeye 16 martta başladım. 2 hafta içinde müthiş etkiler görünce nette biraz araştırdım ve sizinle karşılaştım. Salı gününden beri ise 1 çay kaşığı(tepeleme) çörekotu tohumunu elektrikli kahve öğütücüden geçirip tüketiyorum. Bir de sabah uyanınca aç karına 500 mg saf çörekotu yağı kapsülü içiyorum. Bu psikiyatrik rahatsızlığım ilaç bıraktıktan 9 ay sonra ,diğerinde ise 5 ay sonra tekrarladı. Zaten hiç tam düzelmedim.Antidepresan kullanmayı kompleks yaptığım için bırakmıştım ama baş edemeyince mecbur kaldım. Şu an da 20 mg prozac ile çörekotu kullanıyorum. Bana hangi şekilde kullanmamı tavsiye edersiniz? Yalnız 6 ay kullanıp 2 ay ara verilebilir demişsiniz. Ben ömürboyu günlük kullanabilir miyim? Ara vermek istemiyorum.Acaba günlük dozu 2-3 çay kaşığı yapsam zararı olur mu? Ya da çok daha faydalı mı olur. Bu arada sabah çörekotu yağı benim için çok pratik oluyor; çünkü 2 çocuğumu ve kendimi hazırlayıp okula gidiyoruz(ben de aynı okulda öğretmenim).Koşturmacalı bir hal. Sabah yağını akşam da tohumunu kullanmakta bir sakınca var mı? Teşekkür ederim.
İnsanlara belki faydası olur umuduyla 25 günlük deneyimimi paylaşmak istiyorum.
iştahımı kapattı (ki iştahlı bir insanım; ama kilolu değilim.) 1 kg ye yakın zayıfladım . Sabah uyandığımda dinç ve enerjik bir hal hasıl oldu. zihnim berraklaştı
Bel fıtığı ağrım azaldı. Daha pozitif hissetme
10.4.15
Mustafa
Aleykümselam Dilek,

Günlük doz yazısında belirtilen miktardan fazla kullanmamaya özen gösterin. Çörek otunu çok kullanmak değil çok uzun süre kullanmak önemlidir. Gün geçtikte siz hissetsenizde hissetmesenizde vücudunuz yavaş yavaş düzene girer.

Hem tohumunu hem yağını kullanmak fazla gelebilir. Yağını eczaneden temin ediyorsanız güvenilir bir markaysa yağına devam edebilirsiniz. 6 ayda bir ara verirseniz en azından bir kaç hafta vücut için değişiklik olur iyi olur. Ancak hiç ara vermeden de kullanabilirsiniz. Fazla dozda kullanmadığınız müddetçe bir ömür boyu kullanabilirsiniz ki çörek otu şifalı bir bitki olmasının yanında aynı zamanda çok güzel bir gıdadır. İlacınız ile de birlikte devam edebilirsiniz. Düşük bir ihtimal ilacınızın etkisini azaltabilir. Bunun önüne geçebilmek için de en azından ilacı sabah çörek otunu akşam veya tersi şeklinde kullanabilirsiniz.

Bizler ve diğer kullanıcılarla deneyimlerinizi paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Hoşçakalın
11.4.15
Adsız
Merhaba ben Filiz
Yazıdan çok etkilendim ve ben de bu sabah itibari ile çörek otuna başladım. İnşallah etkisini görürüm. Sonuçları buradan paylaşarak arkadaşlara yardımcı olmak isterim.
14.5.15
Adsız
merhaba ben 1 haftadır kulanıyorum desem yalan olur
4.6.15
Adsız
çörek otu çok faydalı bişeydir. her insan evladı çörek otu yutmalıdır.yoksa hapı yutmak zorunda kalırız. çörek otu çok faydalıdır.tadı çoh güzeldir.maşallah çörek otu çok iyi bişeydir.yemek lazımdır.çörek otunu ya yemek lazım yada yemek lazımdır.çörek otusuz bi hayat asla ve kata düşünülmemz.çörek otu iyidir.
21.6.15
Unknown
bu siteyi ilk defa bugün okudum, her yorumu ve her yoruma sabırla verilen cevapları tek tek okudum, paylaştıklarınız için tşk ederim, bende su içememe sorunu vardı, yaklaşık on iki yıl su içmeden yaşadım, abartmıyorum gerçekten böyle, ve sekiz ay önce böbreklerimi kaybetme riskinden dolayı zorda olsa su içmeye başladım ve sekiz ayda 18 kilo aldım, eskisinden daha az yediğim halde, nedenini birçok doktor bulmadı fakat böbrek emilim gücünü yitirdiğinden ödem oluştuğu söylendi, dün akşam çekilmiş hazır çörek otu aldım bal ile macun yaptım, sabah aç karnına bir tatlı kaşığı yedim, iştahım azaldı gibi oldu fakat bal karışımı olduğundan tereddütlerim var, bir dönem 58 kiloydum şuan 82 kiloyum, bal ile karıştırmasammı , ve çörek otunu alırken taze çekilmiş mi diye sormadım, bu bilgilere bugün sitenizden ulaştım, zayıflamak konusunda ve çörek otu konusunda bilgilerinizi rica ediyorum, şimdiden tşk ederim, Melisa
23.9.15
Unknown
bu siteyi ilk defa bugün okudum, her yorumu ve her yoruma sabırla verilen cevapları tek tek okudum, paylaştıklarınız için tşk ederim, bende su içememe sorunu vardı, yaklaşık on iki yıl su içmeden yaşadım, abartmıyorum gerçekten böyle, ve sekiz ay önce böbreklerimi kaybetme riskinden dolayı zorda olsa su içmeye başladım ve sekiz ayda 18 kilo aldım, eskisinden daha az yediğim halde, nedenini birçok doktor bulmadı fakat böbrek emilim gücünü yitirdiğinden ödem oluştuğu söylendi, dün akşam çekilmiş hazır çörek otu aldım bal ile macun yaptım, sabah aç karnına bir tatlı kaşığı yedim, iştahım azaldı gibi oldu fakat bal karışımı olduğundan tereddütlerim var, bir dönem 58 kiloydum şuan 82 kiloyum, bal ile karıştırmasammı , ve çörek otunu alırken taze çekilmiş mi diye sormadım, bu bilgilere bugün sitenizden ulaştım, zayıflamak konusunda ve çörek otu konusunda bilgilerinizi rica ediyorum, şimdiden tşk ederim, Melisa
23.9.15
Mustafa
Merhaba,

Çörek otu yemeklerden yarım saat kadar önce çiğnenerek tüketildiğinde iştahı azaltır. Ayrıca çörek otu besinlerden beslenmeyi azaltır bağırsak emilimini azaltır. Vücut salgılarını artırır ve idrar söktürücüdür. Bal ile karıştırmak gerekli değil. Ancak yinede arasıra balda tüketmenizi öneririm.

Tavsiyem çörek otunu öğütülmüş almak değil kendiniz çiğneyerek tüketmenizdir. Tüm yorumları okumuş olsaydınız bunları birçok kez tekrarlamış olduğumu görürdünüz :)

İlk 1 ay günde üç kez öğünlerden önce 100 tohum tanesi kadar çörek otunu iyice çiğneyerek tüketin. Bu normal dozun yarısı. Böbreklerinizde düzensizlik olduğu için azar azar artırmanızı öneririm. İlk bir ay bu kadar tüketin. Vücudunuz alıştıktan sonra günlük 3 kez 200 tohum tanesi kadar tüketin.

Geçmiş olsun dileklerimle..
24.9.15
Hemsire
Merhaba arkadaşlar ben 1.64 boyundayım 83 kiloyum ve yaşım 17 çörek otu yağını aldım ve yarından itibaren başlıycam bakalm zayıflatyr mu zayıflatırsa sizlerle bunu paylaşacağim herkese iyi günler...
10.10.15
Unknown
Merhaba
Ben haşimato triod hastasıyım 1 senede 7 kilo aldım
Çok yiyen biri değilim ama ne yaparsam yapayım kilo aliyorum
Benim gibi rahatsızlığı olup corekotu kullanıp zayıflayan arkadaşlarım yazabilirlermi
2.11.15
Seda ergün
Merhaba Mustafa bey ben Tiroid hastasıyım günlük üç kez yemeklerden 1 saat önce Alıp aynı zamanda yemeklerden 15 dk önce uygulanan dereotu kürünü uygulayabilirmiyim yani çörek otu ve dereotu kullanımı Arasında 45 dk olmuş olacak birbirini etkiler mi sorum bu şimdiden teşekkürler.
29.11.15
Mustafa
Kullanabilirsiniz bir zararı olmaz diye düşünüyorum.
29.11.15
Adsız
Sa.. Çörek otu yağını Zayıflamak için kullanıyorum fakat meyveyi de aç karnına yediğim için hangisine öncelik tanımalıyım bilemedim bu konuda yardımcı olur musunuz ?
1.12.15
Mustafa
Aleykümselam, birlikte tüketebilirsiniz.
1.12.15
Adsız
2 Aya yakın yağını, yemeklerden önce bir çay kaşığı+su ile birlikte kullandım; 3 kilo verdim:)
22.1.16
Adsız
Sa ben zayıfalmak için yeni başladım. Beş damla bana az geldi yarım çay kaşığı bile yapmıyo yeterli mi acaba cevap yazarsaniz sevinirim Allaha emanet olun...
14.2.16
Mustafa
Aleykümselam,

Zayıflamak için yeterli ancak fayda göremezseniz biraz daha artırabilirsiniz. Sizde Allaha emanet olun.
14.2.16
Unknown
S.A.
Altı ayda tam 30 kilo verdim. Hem de hiç diyet yapmadan ve istediğimi yiyerek.
Tam bir mucize
7.3.16
Adsız
Slm ben hulya ben gorumcemin tavsiyesi ile bugün çörekotu yağı sabah kahvaltıdan yarim saat önce bir çaykaşığı ictim onun arkadaşı ayda dört kilo vermiş aktara sordum sabah aç karnina bir çay kaşığı dilerseniz akşamları da aç karnına içiniz dedi soğuk sıkım pres aldım orjinal hocam sizce hangisi doğru
24.4.16
Mustafa
Ben tohumunu çiğneyerek tüketmenizi öneririm ancak yağınıda kullanabilirsiniz. Günde iki kere bir çay kaşığını tam doldurmadan.
24.4.16
Adsız
zayıflamak için çörekotu yağı içiyorum tavsiyeniz nedir.miktarı konusunda yardımcı olursanız sevinirim yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı kadar ağzıma alıp 1 bardak su içiyorum
11.5.16
Unknown
Merhaba hocam ben 16 yasindayim bi arkadasimdan duydum yagsini iciyormus bende baslasam bi faydasi olurmu
21.5.16
Adsız
Merhaba ben 1.60 kilom ise 80 15 yaşındayım ve yaşıma göre çok fazla kiloya sahibim genelde kalcam cogunlukla buyuk bende başlicam herkez faydasını görmüş inşallah bende görürüm.
13.6.16
Unknown
Merhaba ben bugun başladım ve çörekotu yağı kullanıyorum.kahvaltıdan 1 saat önce bir çay kaşığı içtim ve tok tutuyor.sizce otu mu kullanmalıyim yoksa yaginida kullansam istedigim sonuca ulasabilirmiyim
27.7.16
Unknown
Merhaba ben bugun başladım ve çörekotu yağı kullanıyorum.kahvaltıdan 1 saat önce bir çay kaşığı içtim ve tok tutuyor.sizce otu mu kullanmalıyim yoksa yaginida kullansam istedigim sonuca ulasabilirmiyim
27.7.16
Mustafa
Alabilirsiniz. En azından deneyebilirsiniz. Faydasını göremezseniz tohumunu kullanın.
27.7.16
Adsız
15 yaşındayım 5 damla çörek otu yağı kaç çay kaşığı oluyor yani bana tam bir ölçek lazım yardımcı olurmusunz
3.8.16
Mustafa
5 kere damlatacaksın. 5 damla çörek otu yağı 1 çay kaşığı bile yapmaz.
3.8.16
süleyman
Bende 2 ay kullandım 2 kilo verdim YALAN SÖYLÜYORLAR 2 ayda 8 kilo verdim diye
11.8.16
Unknown
Kilo vermek için daha hızlı ve sağlıklı yöntem var...
14.8.16
Unknown
Ben iki gun önce basladim.25o gram cektirdim.bi cay kaksigi bi bardak suyla iciyorum nasil faydasi olur mu acaba
19.9.16
Adsız
Zayıflamak için çörek otu yağı kullanmak istiyorum fakat aç karnına alındığında mideye zararı olduğunu duydum. Zarar vermemesi için ne miktarda ve ne sıklıkla kullanmalıyım?
2.10.16
Adsız
Çörek otu yağının saça faydası var mı?
26.5.17
Unknown
Arzu merhaba ben çörek otu yağı olarak kullaniyorum 3 öğün yemeklerden yarim saat önce 1 çay kaşığı olarak doğru mu kullanım tarzim?
8.6.17
dilek
Merhaba.hasimato ve hipotiroid hastisıyım.vücudum hormon üretmediği için kilo veremiyorum.kesin.dedikleri yöntemler bile zayflamama yaramadı ki ben günlük hayatta ekmek pilav vs..tüketmiyorum.Artık ümidim kalmadı.Acaba çörek otu bende de ise yarar mı😢
29.6.17
Adsız
Banada yardlmcl olursz
11.7.17
Elif
8 9 ay mı diyim bi sene mı diyim içtim hatta bi ara suyu da çok içtim bi gram veremedim.Sabahlari öğütücüyle öğütüp aç karnına suyla aliyordum
30.10.17
Unknown
Hocam iyi akşamlar ben bugün çörek otu yağı aldım zayıflama amaçlı kullanacağım her öğün sabah öğle akşam ayrı ayrı bir tatlı kaşığımı almam gerekiyor yoksa bir öğün sabahları sadece bir kere kullanmam yeterli olur mu
25.11.17
Mustafa
İyi akşamlar,

Günde 3 tatlı kaşığı yağ fazla gelebilir. Günde 1 defa 1 tatlı kaşığı veya günde 2 defa öğünden yarım saat önce 1 çay kaşığı kullanın. Ayrıca iştah kapatma konusunda tohumunu çiğnemeniz daha faydalı olur. Yağ bittikten sonra birde böyle deneyin.
25.11.17
Mustafa
Çay kaşığı herhangi iki öğünden önce 1 çay kaşığı. Sabah öğlen, öğlen akşam veya sabah akşam gibi yani. Yanlış anlaşılmasın öğünden önce 2 çay kaşığı değil.
25.11.17
sweet drop
Merhaba, çörek otunu fırında yağsız bir tepside kavurarak tüketsek aynı faydayı görebilir miyiz? Acılığı gitmiş oluyor da böyle yapınca. Teşekkür ederim.
11.12.17
Mustafa
Kavrulmuş çörek otunun faydası azalsa da tam olarak faydasının ortadan kalktığı söylenemez. Yarı yarıya azalabilir. Yaklaşık olarak 10 dakikalık kavrulan veya mikrodalga ışınlarına maruz kalan çörek otu tohumlarının bazı faydalı bileşimlerinin özellikle timokinon'un hemen hemen yarısını kaybettiğini bildirmekte.
11.12.17
dilek
kiymetli bilgilendirmeniz için teşekkürler. 3 gündür bende çiğneme yöntemi ile çörekotu yiyorum.üstüne de su içiyorum. ancak karnımda sancı ve hazımsızlık yaptı.surekli bir şişkinlik ve yumru var.ne önerirsiniz ?
24.3.18
Mustafa
Merhaba Dilek,

Zayıflama amaçlı kullanıyorsanız, yağını kullanmayıda deneyebilirsiniz. Başka bir markanın bilindik bir markanın çörek otunu deneyebilirsiniz. Veya miktarını azaltmayı yada günlük kullandığınız tohum miktarını, birkaç öğün öncesi kullanacağınız şekilde bölebilirsiniz. Çörek otunu çiğneyip yuttuktan sonra, arkasından halihazırda tükettiğiniz kalorisi düşük yiyeceklerden de bir miktar (bir kaç lokma) tüketmeyi deneyebilirsiniz. Eğer tek başına çörek otu tüketmenin bir yan etkisiyse ortadan kalkacaktır.
24.3.18
Unknown
merhaba mustafa bey ;

üç gündür zade vitalin çörek otunu ve aspir yağının kapsülünü kullanıyorum. Aspir yağını sabah kalkar kalkmaz aç karnına alıyorum. Çörek otunu ise öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat önce alıyorum.
Sanki ben de halsizlik,uyku durumu ve huzursuzluk yaptı. Acaba ilk defa kullandığım için vucud içinde kavga mı ediyorlar yoksa bana yan etki mi yaptı..cevabınız için çok teşekkür ederim.
4.4.18
Mustafa
Merhaba Ummu Beyza,

Bahsettiğiniz etkiler çörek otunda ilk 1-2 haftalık süre boyunca görülebilir ancak genellikle şikayet ettirecek boyutlara çıkmaz. Ve sonrasında ise kaybolur. Ancak aspir yağı hakkında yeterli bilgim yok ancak belki nedeni aspir yağıda olabilir.

1 hafta sadece çörek otu yağını sonrasında 1 hafta sadece aspir yağını kullanarak hangisinin buna neden olduğunu öğrenebilirsin.

Ya da bir gün birini diğer gün birini kullanmaya devam ederek ikisinin dozunuda yarıya indirmeyi deneyebilirsin.
4.4.18
Adsız
Öğütülmüş olarak bir tatlı kaşığı sabahları aç karna 17 gün kullandım hiçbir faydası olmadı moralim bozuldu bîraktîm
22.4.18
Adsız
Öğütülmüş çörekotunu shake içinde tüketirsem acaba zayıflatırmı.Yani Herbalife içinde acele cevap yazarsanız sevinirim
19.5.19
« İlk ‹ Önceki 201 – 334 / 334