Çörek Otu Macunu

Ballı Macun


Çörek Otu Macunu
Çörek Otu Macunu
Çoğu hastalıklar için en güzel kullanım yöntemi macun şeklindedir. 1 kg bala, 200 gr. Çörek otu öğütülüp karıştırılır. Bir kaba konur, üstü tülbentle örtülür. Üç gün üç gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilir. Sonra bu macundan günde 3 defa çay veya 1 defa tatlı kaşığı miktarınca aç karnına yenir.

Burada önemli olan kısım, öğütülme işlemi. Kesinlikle öğütülmüş çörekotu almayın. Kendiniz öğütün ama havanda döverek değil ufak elektrikli kahve öğütme makinelerinde. Eğer havanda da dövecek iseniz çok çabuk davranmanız gerekir. Çünkü çörek otunun muhteviyatında bulunan uçucu yağlar ve diğer kıymetli bileşimler eğer öğütme işlemi uzun sürer ve bekleme söz konusu olur ise niteliğini yitirebiliyor. Bunun için öğütme işlemini çok çok hızlı yapıp öğütülmüş çörek otunu bir an evvel süzme bal ile karıştırmalısınız. Balında kaliteli olması konusu üzerinde durursanız daha da fazla şifa bulacağınızı düşünüyoruz.

Eğer macun yapmadan hergün düzenli olarak öğütüp yutarak tüketiyorsanız öğüteceğiniz çörek otunu cihazın haznesine koyduktan sonra öğütme işlemine başlamadan içine bir lokma büyüklüğünde de ekmek parçası koyun. Bu sayede çörek otu tohumlarından cihazın haznesine saçılan ve bulaşan ve çok kıymetli olan çörek otu yağı ekmek tarafından emilecek ve bu sayede daha çok fayda göreceksiniz.


Pekmezli Tahinli Macun


Kahve Öğütme Makinesi
Kahve Öğütme Makinesi
100 gr. çörek otu öğütülür ve bekletilmeden, 100 - 150 gr. pekmez ve 200 gr. tahinle karıştırılır. Sabahları bir tatlı kaşığı miktarında tüketilir.

Not: Çocukların isteyerek yemesi için karışıma 25 gr. Kakao ilave edilebilir.

Merak etmeyin ve üzülmeyin. Allah (CC.)'nun izniyle çörek otu vücudunuzu tümüyle düzene sokacaktır. Bütün benliğinizle buna inanmanız bulacağınız şifayı artıracaktır. Bir şeyi de belirtmek isteriz. Çörek otunu lütfen fazla tüketmeyiniz. Fazla suyun, fazla oksijenin, fazla balın zararlı olduğu gibi fazla çörek otu da zararlıdır, fazla yemeyiniz. Sabırlı olunuz.


219 yorum:
« İlk ‹ Önceki 201 – 219 / 219
Unknown
merhaba
2015 senesi düzenli cörek otu bal macunu kullandım.kullandıgım sürece nezle halsizlik şikayetleri hep minimum oldu.haliyle şeker dalgalanmasınada zamanla iyi geldi.Simdi ise kan şekerimi aniden yükseltecek yiyeceklerden işlem gördükleri ve katkı maddeleri içerdiği için kacınıyorum.Sorum şu ki bu tarz beslendigim icin bir tatlı kasıgı cörek otu yağı bile kan sekerimi düşürmeye yetiyor.Macunda tahminime göre öyle bir etki edecek bu durumu nasıl atlatabilirim ve etkisinden faydalanabilirim ?
Teşekkürler.
26.11.16
Unknown
Merhaba. Yine ben))) kizima macuna devam ediyorum. Bi tek sorum var ateslendiyinde bu macunu yiye bilirmi? Malum kis ve cok fazla hastalaniyor. Bi de ben kendim zayiflamak icin gunde 3 kes silme cay kasigi cigneyerek yutmayi dusunuyorum. Demin ilk defa yapdim.hala bogazimda acimsi tat var.var . bu normalmi?
17.12.16
Mustafa
Merhaba, Evet ateşlendiğinde de yiyebilir. Evet acımsı tat da normal ama alışırsınız.
18.12.16
Unknown
Tesekkur ederim sifa olsun da faydasiz tatli ilaclarrd an iyidir. Cok tesekkur ederim yanitladiniz
18.12.16
Adsız
iyi günler kolay gelsin ben çörek otunu bal ile karıştırılıp yenildiğinde adet söktürücü özelliği olduğunu öğrendim geçekten etkili oluyor mu ve nasıl kullanmam gerekiyor
18.12.16
Unknown
Bi merhaba. Corek otu bagirsak kurtlarinda da etkili MI?
27.12.16
Mustafa
Evet etkilidir. Kekik ile daha da etkili olur.
29.12.16
Adsız
Midemde mikrop hemde odem olusmus safra kesemin duvari kalinlasmis bobreklerimde tas var bende yapabilirmiyim ayrica hazimsizlik var bende yapabilirmiyim
14.1.17
Ozlem
Merhabalar ben kilo almak istiyorum bi suru yöntem denedim ama hiçbir sonuç alamadım tam olarak ne yapmaliyim
7.2.17
Unknown
Slm 10 aylik bebekte zaturre icin nasil kullanilir
2.3.17
Mustafa
2 yaşından küçüklerin kullanması pek uygun değil. Sindirmesi biraz zor olabilir. Çocuğunuz anne sütü ile besleniyorsa siz tüketebilirsiniz.
3.3.17
Adsız
Merhaba benim babam zamaninda zature gecirmis tedavisini olmus ama hala sigara kullaniyo ve cigerleri yipranmis bunun icin macunu mu yapmaliyim yoksa her sabah cay kasigiyla ac karnina corek otunu cignetmem daha mi faydali
31.7.17
Tuğçe
Mrb yeni doğum yaptım sütümü artırmak için hangi sekilde kullanabilirim yardımcı olursanız sevinirim gunde bıkez yeterli olur mu?
7.8.17
Adsız
Kilo almak için sadece çörek otu yağını yemeklerden 30 dk sonra 1 çay kaşığı kullanan faydası olurmu?
22.3.18
Mustafa
Merhaba Samet,

Evet kilo almaya yardımcı olabilmesi için tok karnına kullanılmalı ve fazla kullanılmamalı. 1 çay kaşığı ideal.

Ancak şunuda belirtmeliyimki çörek otu kilo yapıcı bir gıda değildir, sadece zayıf olmana neden olabilecek düzensizlikleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
24.3.18
Unknown
Selamün aleyküm. Benim de iki sorum olacak. 1)Ben de tahinli pekmezli karışımı taze taze öğütüp üç gün üç gece gökyüzünü görecek şekilde beklettim. Acaba bu sadece ballı macunda mı bekletilmesi gerekiyordu? 2)Üç gün sonra bayağı bir katılaştı. Acaba özelliği bozulmuş mudur ? Bu şekilde tüketmeye devam edeübilir miyim. Allah razı olsun.
10.7.18
« İlk ‹ Önceki 201 – 219 / 219