Çörek Otu ve Uzman Görüşleri

Çörek Otunun Kalitesi Önemlidir
Çörek Otu Tohumunun
Kalitesi Önemlidir
Dr. Ahmet Toptaş

"Yüksek tansiyon, yaşlılık, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, fazla kilo, romatizma, astım, alerji ve diğer kronik hastalıklara maruz kalanlar derdinizin devası çörek otunda..." dedi.


Radyoloji uzmanı Dr. Mehmet Kılınç

Bronşiyal astım kaynaklı alerjik rahatsızlığını taze öğütülmüş çörekotu tüketerek atlattı. Astım hastası olan ağabeyi de bu yöntemle rahatlarken, 4 ve 8 yaşındaki çocukları da günlük daha az miktarda çörekotu kullanıyor.


Prof. Dr. İbrahim Uslu

Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirip vücudu kanser ve gribe karşı koruduğunu, kansere yakalananların tedavisine ise yardımcı olduğunu söyledi.


Prof. Dr. Metin Özata

"Çörek otu tohumu ile farelerde yapılan çalışmalarda kan şekeri üzerine etkili olduğuna dair çalışmalar vardır. Ancak insanlarda henüz bu konuda bir çalışma yapılmamıştır. Çörek otu yağında bulunan timokinon ile yapılacak klinik çalışmalar ile faydalı etkilerinin insanlarda da olup olmayacağının araştırılması gerekmektedir. Bununla birlikte günlük diyette çörek otuna yer vermek de faydalı olabilir." dedi.


Prof. Dr. Bingür Sönmez

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, keten tohumu, çörek otu, nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, ceviz ve fındık yağından günde bir kaşık tüketilmesinin, damar sertliğinin gelişmesini önlediğini bildirdi.


Prof. Dr. Erkan TOPUZ

Çörek otunun yararlı etkisinden faydalanmak için çörek otunu mutlaka öğütüp toz şeklinde tüketmelisiniz diye önermektedir.


Prof. Dr. Menşure Özgüven

"Son yıllarda, çörek otunun anavatanı olan ülkemizden dış alım talepleri bulunmaktadır. Ancak batılı ülkelerde -yanlış bilgilerle- Mısır’dan temin edilen çörek otunun kaliteli ve tıbbî değeri olan nigella sativa olduğu düşünülmekte ve tıbbî değeri olmayıp floristik amaçla kullanılan nigella damascena, yani Şam çörekotu Türk çörekotu olarak adlandırılmaktadır." dedi.


Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Timurkan

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Timurkan, çörek otunun uterus kanserlerine etkilerini in vitro ve in vivo olarak araştırdıklarını ve çörek otunun ilgili kanser modelinin tedavisinde etkili olduğunu ortaya koyduklarını belirtti.


Yrd. Doç. Dr. Halit Demir

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halit Demir, çörek otunun özellikle diyabet hastalığında önemli etkiye sahip olduğunu belirterek, çörek otunun diyabet hastalarında glikoz düzeyini düşürdüğünü, insülinin etki ettiği ve yapıldığı pankreas hücrelerini iyileştirdiğini kaydetti. Demir, çörek otunun, sürekli alkol alan kişilerde oluşan mide gastritinin iyileşmesinde de önemli etkiye sahip olduğunu, bu bitkinin vücuda giren ve zarar veren ağır metallerin etkisinin azaltılmasında da fayda sağladığını vurguladı.


Dr. Elif Güveloğlu

Çörek otunun bağışıklık sistemini düzenlediği binlerce yıldır bilinir. Öyle ki bağışıklık sisteminin az çalışması kadar fazla ve kontrolsüz çalışması da sorun yaratır ve bağışıklık sistemimizin kendi organizmamıza zarar verdiği (kendine bağışıklık) otoimmün hastalıklar ortaya çıkarlar. Birçok romatizmal hastalık, bazı böbrek hastalıkları, behçet hastalığı, sedef, vitiligo, şeker hastalığı ve bazı karaciğer hastalıkları otoimmün hastalıklardır.

Çörek otu bağışıklık sistemini dengeleyip tekrar gerektiği kadar çalışmasını sağlar ve birçok oto immün hastalıkta fayda sağlar. İnsandaki lenf hücreleri olan akyuvarlardaki kök hücre faaliyetlerini ve doğal savaşçı hücre sayısını artırır ve buna bağlı virüs öldürücü etkisi mevcuttur.

Ayrıca yine bu kaynakta çörek otunun özellikle sarımsak ile birlikte kullanıldığında immunomodulatör yani bağışıklık sisteminin fazla ve anormal çalışmasını önleyerek, düzenlediğinden bahsedilmiştir.


İbrahim Gökçek

Homeopati ve aroma tedavi üzerine araştırmalar yapan İbrahim Gökçek, anavatanı Türkiye olan çörekotu, sarımsak, altın başak otu, hayıt, çay, şerbetçiotu, kılıç otu, çarkıfelek gibi bitkiler hakkında Avrupa ve Amerika da yüzlerce kitabın bulunduğunu belirterek, sadece Almanya da çörekotu hakkında 13 kitabın varlığından söz ediyor.


Uz. Dr. Ahmet Selim Hasözler

"Gaz sancısının tam tedavisi olmadığı için bazen ailelere bitkisel çaylar bile önerdiklerini anlatan Hasözler, "Çörek otu, rezene, papatya, anason çayı içirmelerini öneriyoruz ki, bunlar da sindirimi kolaylaştırdığı için kısmi rahatlama sağlıyor." dedi.

(Çörek otu hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isterseniz bizimde zaman zaman faydalandığımız Dr. Ahmet Toptaş'ın "Tepeden Tırnağa Şifa Deryası Çörek Otu" adlı kitabını temin edebilirsiniz.)


99 yorum:

Adsız
Merhaba ben dr. Mehmet kılınç. Fotoğraf bana ait değil.Ayrıca corekotufaydalari.com ile ilgli uyarnınız ve takdiriniz için teşekkür ederim. Fotoğrafımı Konya numune hastahansi sitesinde bulabilirsiniz.
8.10.10
Mustafa
Sn. Kılınç,

Ziyaretiniz için mutluluk duydum. Bahsettiğiniz www.konyanumune.gov.tr adresinde doktorlar listesinde isminizi gördüm ancak resminize ulaşamadım. Yanlış olan resmi kaldırdım. Yeni bir resim linki verdiğiniz takdirde resminizi hemen yenilerim.
9.10.10
cihan bulbul
herşey iyi güzelde bundan üç ay önce babam reklamlarda görüp aldığı 3 şişe çörek otunu düzenli olarak verilen şekilde tüketti denildiğinin aksine kilo aldı ve kan şekeri ve tansiyonu tavan yaptı şu anda da böbrek yetmezliği başlangıcı tanısı koydular lütfen bir kişiye yaradı diye herkese iyi gelecek diye böle propaganda yapmayın insanların sağlıyıyla oynamayın...cihan bülbül cihanbulbul@hotmail.com
29.5.11
Mustafa
Merhaba Cihan Bülbül,

Öncelikle çörek otundan fayda bulamadığınız için üzülmüş ve şaşırmış durumdayım. Coreklen.com'da yayınlanan tüm bilgilerin bilimsel bir dayanağı mevcuttur, uydurulmuş ve propaganda amaçlı yayınlanan bilgiler değildir. Eğer İngilizceniz mevcutsa bakınız bu adresten Çörek Otu Deneyleri bütün çörek otu ile ilgili yapılmış araştırmalara ulaşabilirsiniz.

Umulan faydayı bulamamanız sonucunda bizlere yüklenmeniz, bunun nedenini biz olarak görmeniz hakikaten üzücü. Çörek otunun tavsiye edilen tüketim şeklinde kullanımından hiç bir zararı olmayacağı bu sitede ve bir çok sitede bildirilmektedir. Çörek otunun en basit ilaç olan aspirin kadar bile yan etkisi bulunmamaktadır. Kan şekerinin ve tansiyonunun yükselmesinin çörek otu ile ilgisinin olacağını da hiç zannetmiyorum. Kaldıki çörek otunu emin olun babanızdan fazla kullanmışımdır. Elhamdülillah beni rahatsız edecek ve doktora götürecek hiç bir yan etkisiyle karşılaşmadım.

Ya kullandığınız çörek otunun kalitesinin düşük olduğunu yada çörek otunu sindiremediğini düşünmekteyim. Ayrıca şişede satılan çörek otuna hiç rastlamadım. Anladığım kadarıyla çörek otunun ya yağını kullanıyorsunuz yada kapsülünü. Sitede biraz gezindiğiniz takdirde neredeyse bütün yorumlarımda çörek otunun tohum olarak ve öğütülmeden mümkünse çiğnenerek tüketilmesini, yağından ve kapsülünden tam olarak fayda görülemeyebileceğini defalarca kez arz ettim.

İnsanların sağlığıyla oynama konusuna gelince. Herkes babasını çok sever. Babasının başına birşey gelmesini ve başından eksik olmasını istemez (Allah gecinden versin). Ama şuna inanın bahsettiğiniz şeylerin nedeni çörek otu olamaz. Çörek otunun faydalarını biz keşfetmiş değiliz insanlara tavsiye edende sadece biz değiliz. Bununla ilgili onlarca kitap ve yüzlerce deney bulunmakta. O yüzden içimizin rahat olduğunu bilmenizi isterim.

Çok kırıcı olan yorumunuz karşısından sizi kırmadan durumu izah etmeye çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Umarım yakında babanız iyileşir.
29.5.11
cihan bulbul
şiakyetimi mazur görün çünki gerçelten öfkeliyim çünkiş binbir umutla çörekotu yağını aldık a** den firma hiçbişey olmamış gibi davrandı şu an çok üzgünüm amacım sizi rencide etmek değil sadece bilgi vermekti...
30.5.11
Adsız
gününüz aydın olsun,ben ahmet uysal....cihan bülbül e bir nebzede olsa katıldım,zira çörek otunun kaynamış suda bekletip her sabah ve akşam suyunu içiyorum ama baş ağrısı korkunç boyutlara çıktı,acaba nerede yanlış yapıyorum diye tereddütde kaldım,bilgilendirirseniz sevinirim...
12.2.12
Mustafa
Merhaba Ahmet Uysal,

Çörek otunu kaynamış suda bekletip o suyu içmenizin size hiçbir faydası olacağına ve suda beklediğinde çörek otundan suya herhangi faydalı bir bileşiğinin geçeceğine inanmıyorum. Çörek otunun nasıl kullanılması gerektiği sitede birçok yazıda belirtilmiştir.

Çörek otunu çörek otu yapan bileşiminin de bulunan maddelerdir. Bu maddeleri yeteri kadar ve düzenli almadıkça en önemlisi iyice öğütüp veya çiğneyip sindirebileceğiniz bir hale getirmedikçe ve "sindiremedikçe" çörek otundan bir fayda beklemeyin. Hatta bahsettiğiniz gibi böyle bir yan etkide görebilirsiniz. Çünkü sadece dışındaki siyahımsı maddesini tüketiyorsunuz.

Çörek otunun bu siyahımsı maddesi bazı mikroorganizmaları kendinden uzak tutar. Çörek otu bu siyahımsı madde ile bu bazı mikroorganizmalarda rahatsızlık hissi oluşturarak kendini koruduğu düşünülürse aynı zeytin ve zeytin ağacında olduğu gibi, sizde sadece bu maddeyi tükettiğiniz için baş ağrınızı tetiklemiş olabilir "belki" diye düşünüyorum.

Ayrıca baş ağrısını tetikleyebilecek başka birçok nedenin hatta kişiden kişiye değişen yüzlerce nedenin olduğunu da bilmenizi isterim.
12.2.12
Adsız
Merhabalar ismim FATİH hergün sabah bir çay kaşığı çiğneyerek kulanmaya başladım. fakat elimde çörek otu bitince gidip yenisni aldım önceki kullandğım çörek otu daha küçük taneli ve daha koyu renkli idi evet farklı cinsler olabilir fakat yeni aldığım çörek otununu sabah çiğnediğimde önceki çörek otu gibi ağır bir tad vermedi. tadı çok hafifdi bulamadığım bazı cevaplar var.

1-bir çörek otunun taze olup olmadığını anlamanın en kolay yolu nedir ?

2- panik atak , aksiyete , depresyon gibi hastalıklarda çörek otunun etkisi nedir?

saygılarımla...
13.6.12
Mustafa
Merhaba Fatih,

Çörek otunun taze olup olmadığını sadece tadarak anlayabilirsiniz. Kaynaklarda tadının hoş baharatlı, güzel kokulu ve fazla acı olmayan ve tam olarak olgunlaştığında ise uzunluğunun 2-3 mm arasında olacağı belirtilmektedir.

Avrupa birliği ülkeleri çörek otunu Mısır Suriye ve Pakistan gibi ülkelerden ithal ettikleri için bu ülkelerde tarımından tutunda işlenmesine kadar gerekli kalite kontrolün yapılmasını sağlamaktadırlar. Ancak ülkemizde bu bitki üzerinde bu tür kontroller yapılmamaktadır. Her üretici kendi arazisine ekebilmekte ve kalite yeterlilik kontrolleri yapılmadan piyasaya sürülmektedir.

Durum böyle olunca her üreticinin her hasatında, her farklı araziden, her farklı üretim tekniğinden farklı farklı çörek otu tohumları ortaya çıkmaktadır. Bazıları yeterli faydada olabilirken bazılarının faydası daha az olabilmektedir.

Çörek otu tohumları uygun koşullarda yani serin ve kuru ortamlarda saklandığı müddetçe tazesi ile arasında fazla bir fark bulunmamaktadır. Ancak aldığınız ürün hangi marka olursa olsun yıllarca beklemiş bir ürün olacağını düşünmüyorum. Çünkü bazı üreticiler üretimi hakkında yardım istemektedirler. Demekki talep karşılanamıyorki yeni üreticilerde bu işe girmek istiyorlar diye düşünüyorum.

Sonuç olarak ilk etapta 3 - 5 değişik markayı temin edip bunları tadarak hangisinin tadı tüketime daha uygun ise bunu tüketmeye devam edebilirsiniz veya aslında devletin yapması gereken işi siz yapıp özel analiz laboratuarlarına örnek gönderip inceletebilirsinizde. Aslında devlet bu konuya el atmış olsa ülkenin sağlık harcamaları hissedilir derecede aşağı düşer. Eğer değişik markalar kullanıp istediğiniz faydaya ulaşamazsanız Mısır Pakistan gibi ülkelerden EBAY aracılığıyla çörek otu almayı deneyebilirsiniz.

İkinci sorunuza gelince çörek otu kullanımı sonucunda herhangi bir sedatif etki oluşmamaktadır. Ancak vücudumuzda henüz rahatsızlık boyutuna ulaşmamış düzensizlikler panik atak ve anksiyeteye neden olabilmektedir. Çörek otu bu düzensizlikleri ortadan kaldırıp dolaylı yoldan psikoloji üzerinde olumlu etkiler oluşturur. Ayrıca beyin ve sinirler üzerindeki olumlu etkileri yapılan deneylerle kanıtlanmıştır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir Fatih, geçmiş olsun dileklerimle. Hoşçakal.
13.6.12
Adsız
ç.otu tansiyon düşüklüğü yapar mı?bir de ahmet topbaşın önerdiği günlük kullanım miktarı daha fazla. mehmet
26.6.12
Mustafa
yapabilir.
26.6.12
nazlı
selamlar ben vitiligo hastasıyım tedavi oldum ama yanıt alamadım önce ellerimdeydi suan yüzümdede başlayınca psikolojim bozuldu çörek otunun faydasıolurmu yağınımı kullanmam gerekiyor başka tavsiye edeceğiniz şeyler varmı yanıtlarsanız çok memnun olurum kolay gelsin
23.9.12
Mustafa
Merhaba Nazlı,

Üzgünüm, çörek otundan başka bir şey tavsiye edebilecek bilgiye sahip değilim. Arama kutusunu kullanarak istediğin bilgilere ulaşabilirsin. Çörek otunun en etkin kullanım şekli ise hemen hemen bütün yorumlarda belirtilmiştir. Geçmiş olsun.
24.9.12
Adsız
çörekotu ve keten tohumunu öğüterek balla karıştırıyorum kahvLTILARDA YİYORUM SON ZAMANLARDA GEN EL SAĞLIK DURUMUM HAYLİ DÜZELDİ ASTIM,KALP VE BAŞKA HASTALIKLARIM OLDUĞU HALDE
6.12.12
Adsız
Çörekotunu ilk 6-8 ay kullandıktan ne kadar zaman sonra ara vereceğiz ? ara verdikten ne kadar zaman sonra başlayacağız? zaman aralığı hakkında bilgi rica ediyorum.. ilk 6 ay silme tatlı kaşığı kullanıp etki görülüdüğü zaman dozu 2. ayda 1 çay kaşığına mı düşüreceğiz? diğer yıllarda 6 ay kullan 6 ay ara verin diyor.. bir sitede verilecek ilk 6 ay kullanımdan sonra ki arayı 1-2 gün geçirmeyin diyor..bunu anlayamadım açıklanmasını istiyorum.
24.12.12
Mustafa
Hemen açıklayalım :)

Hoş geldiniz,

Çörek otunu dozunu kaçırmadan bir ömür boyu kullanabilirsiniz. Etkileri 1. ve 2. aydan itibaren görülebilir ve tam tedavi hastalıktan hastalığa kişiden kişiye 2 - 15 ay arası değişebilir.

Ancak hastalığınızdan kurtulduğunuz zaman dozunu azaltın veya kullanmaya ara verin. Ve kullanım esnasında 1 - 2 gün ara verirseniz vücudunuzda dolaşan çörek otunun içerdiği bileşenlerin dozu azalır ve tedavi süresi inişli çıkışlı bir hal alır. O yüzden düzenli olarak kullanmanız ve ara vermemeniz daha iyi olacaktır.

Tedbir amaçlı kullanıyorsanız 6 aydan sonra 1 - 6 ay ara verebilirsiniz.
24.12.12
Adsız
sinüzit için sabah akşam 1'er damla damlattığımız çörek otu yağı (sabah akşam her iki burun deliğine toplam 4 damla eder), ağızdan alacağımız öğütülmüş çörek otu ile beraber toplam günlük almam gereken dozajı damla ve kaşık ölçüsü ile verir misiniz?
Günlük beraber almam gereken (çörekotu yağı ile öğütülmüş olan çörek otunun,) dozu ve ölçüsü ne kadar olmalı?
24.12.12
Adsız
İyi çalışmalar diliyorum hocam.Benim alerjik bronşitim var. Şuan öksürüğüm yok ama gripten sonra crebros adlı alerji tabletini kullanmaya başladım. 1 -2 hafta kullanacağım. şuan bu ilaçla birlikte çörek otunu alabilir miyim.Çünkü ilaç da alerji ile ilgili. Bugün 5 -6 tane bıçakla ezerek yedim. Dişlerimle parçalamak zor geldi, çünkü çörek otu çok küçük. dişlerimin arasına girdi. Doğru yapıyor muyum acaba.Teşekkür ederim.Bir de hocam bende 25 oha d vitamni eksikliği çıktı. bunun için de faydası olur mu?
3.4.13
Adsız
Hocam biraz önce sorumu ilettim; ama sorum eksik oldu. Kafama takıldı. ben az miktarda çörek otunu bıçakla ve özellikle çekiçle ezerek yedim. Çekicin bir zararı olur mu.
3.4.13
Mustafa
O ilaçla birlikte kullanmanın bir zararı olacağını düşünmüyorum, yani belki ilacın etkisini azaltabilir. Yinede emin olmak isterseniz ilaçtan sonra kullanın.

Çekiçle ezmenizde bir sakınca olmaz. Tabi çekiç temiz ise. Ancak ezilen çörek otunun içeriğindeki faydalı yağlar çekicin altında ve ezildiği zeminde kalabilir.

Geçmiş olsun dileklerimle..
3.4.13
Adsız
iyi çalışmalar. br sorum olacaktı. cevaplarsanız sevinirim.ben masa başında çalışıyorum. çok hareketsiz kalıyorum. öğle ve sabahları pek yemiyorum ama akşam yemeğini yiyorum. fazla kaçırmamaya dikkat ediyorum. çörek otunu nasıl kullanabilirm. şimdiden tşk ederim
9.4.13
Adsız
Yoğurtla yenildiğinde faydası azalır mı?
25.7.13
Adsız
çörek otu damartıkanıklığını tedavi edermi. birde mitral kapak hastalığım var iyileştirirmi.
13.8.13
Mustafa
Sorunuzu üstteki yazıda ismi geçen kitaptan alıntı yaparak cevaplamak istiyorum.

*Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirip dengede kalmasını sağlayarak kalp ve damarlara en büyük desteği vermektedir.

*Çörek otu damar sistemini rahatlatarak tansiyon ve kolesterolü normal seviyelerinde tutmakta ve kanın damarlarda akışını kolaylaştırarak kalbin yükünü azaltmaktadır.

*Çörek otu vücutta yeni oluşan hücrelerin yapısının ve çalışmasının sıhhatli oluşuna katkı sağlayarak damar esnekliği sağlar, kalbe rahat çalışma ortamı sunar ve kalp damar sisteminin erken yaşlanmasını önler.

*Çörek otu kandaki hücrelerin çökmesini ve iltihaplanmayı önleyerek damarları ve kalbi rahatlatır.
13.8.13
Adsız
PEYRONİ HASTALIĞINDA NASIL KULLANILIR
30.8.13
Mustafa
Günlük 2 gram çiğneyerek tüketebilirsiniz. Ancak düzenli olarak devam etmeniz lazım.
30.8.13
Adsız
Merhabalar, cörek otu yagi nin pikolojiye de faydalari var midir?
1.9.13
Mustafa
Merhaba, direkt olarak bir sakinleştirici veya başka benzeri bir etkisi yoktur. Ancak düzenli olarak kullanılırsa beynin ve sinir sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlayarak dolaylı yoldan faydalı olabilmektedir. Çörek otu kullanılırken şeker düzeylerinin düşebileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Şekerin düşmesi ise psikolojik sorunları tetikleyebilir. Bu yüzden çörek otu kullanacaksanız kuru üzüm veya bal ile birlikte tüketmenizi önerebilirim.
1.9.13
Adsız
taşikardi problemi olanlar nasıl kullanmalıdır
1.9.13
Mustafa
Günlük düzenli olarak çiğneyerek tüketebilirsiniz. En faydalı şekli budur. Geçmiş olsun dileklerimle..
1.9.13
Adsız
çörek otu veya yağını kullanarak tıkalı damarları açılan veya yüksek tansiyonu normale dönen hastalar varmıdır.ayrıca vücudun tıkalı tüm damarlarını gerçekten açıyormu.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
16.9.13
Mustafa
Düzenli olarak en az 6 ay kullanırsanız bahsettiğiniz faydalarını görebilirsiniz. İlk 1-2 ay içerisinde yüksek tansiyonun düşeceğine neredeyse garanti verebilirim. Ancak tansiyon ilaçlarıyla birlikte kullanılacaksa tansiyon sık sık kontrol edilmelidir. Tansiyon düşürücü etkisi dahada güçlenebilir. Geçmiş olsun dileklerimle..
16.9.13
Adsız
vertıgo ve meniere hastalığı ıçın ne şekılde kullanılmalıdır. Ayrıca faydası gerçekten olurmu.
25.9.13
Mustafa
Olur tabiki. En faydalı kullanım şekli günlük 2 gram çiğneyerek veya öğüterek tüketmektir.
27.9.13
Adsız
6 aydır çiğneyerek kullanıyorum. günde 1 çay kaşığı.vücudumdaki damarların açılıp açılmadığını nasıl anlarım.İllaki anjiyo olmammı gerekiyor başka bir yolu varmıdır.Ayrıca geceleri sanki midem ve bağırsaklarım kazınıyor gibi oluyor. gece yarısı beni uyandırıyor çörek otunu kullandıktan 5 ay sonra olmaya başladı.acaba bağırsakları veya mideeyi çizdirdikmi. Halbuki çok ta iyi çiğniyorum.otun yan etkisimidir.bilgi verirseniz sevinirim. ayrıca çarpıntı ve tansiyon için bir hap ve kan inceltici birhap kullanıyorum. kalbimde stent var.cevabınız için teşekkürler.
10.10.13
Mustafa
Çörek otuyla mide ve bağırsakları çizdirmeniz pek mümkün bir şey değildir. Heleki çiğneyerek tüketiyorsanız. Kazınmaktan maksadınızı pek anlayamadım, acıkmak gibi bir şeymi demek istediniz. Ayrıca çörek otununda kan sulandırıcı ve tansiyon düşürücü etkilerininde olduğunu bilmenizi isterim. Bu yüzden bu haplarla birlikte yüksek miktarda çörek otu kullanmayın. 2 gram olarak tüketebilirsiniz.
7.11.13
Adsız
ben necati yılmaz.iyi günler. öncelıkle geçmiş bayramınızı kutlarım. üstteki mesajı yazdıktan sonra mide spazmı geçirdim.şu anda tahlillerim yapılacak. sizin fikirlerinizi almak istiyorum.mide spazmına çörek otu yol açarmı. açmadı ise 6 aydır kullanan biri olarak neden başıma geldi.halbuki çokta iyi çiğneyip su ile yutuyorum.şimdi yemeyi kestim.görüşlerinizi bekliyorum. teşekküler.
20.10.13
Mustafa
Çörek otunun böyle bir şeye neden olabileceğini hiç zannetmiyorum. Sadece çörek otunun kullanılmasını tavsiye etmiyorum kendimde kullanıyorum hemde uzun zamandır. Kendimde beni rahatsız edecek hiç bir yan etkisini görmedim bu yüzden de gönül rahatlığıyla insanlara tavsiye edebiliyorum. Bence birde düzenli olarak kullandığınız ilaçlar var ise bunların yan etkilerini araştırmayı deneyin.
7.11.13
Adsız
hic bir rahatsizligim yok iken peygamberimizin hadisi diye merak edip 2 hafta 3 cay kasigi cignedim...on yasindaki cocuklar gibi rahat ve mutlu oldugumu fark ettim..psikolojik bir etkisini hic dusunmemistim ama cok rahatlatti beni...dikkatimi cekti eskiden 2 bira icerken sikinti ve sinirlenebiliyordum..simdi 10 tane icsem sadece gulumseyip positiv bir enerji saciyorum...psikoloji uzerindeki etkileri gercekten ise yariyor...Omur boyu yemege calisacagim..herkese iyi geceker --danimarkadan
7.2.14
Adsız
Ne güzel Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifine hürmeten kullanıyorsunuz ben de bugün 1 tatlı k. çiğnedim. İnşaAllah devam edeceğim. Keşke şu haram olan birayı da içmeseydiniz, içtiğinizi de burdan ilan etmeseydiniz. Haram adı üstünde haram kardeşim haram!
22.5.14
Ömrüm
Merhabalar Çörek Otunu Şekeri Düşürmek İçin Nasıl Kullanabiliriz.
20.2.14
Adsız
merhabalar benim eşimde migren astım rahatsızlığı var kendisine ç.otu kapsülü aldım fakat içtikten sonra karnında şişlik oluşuyor kesince şişlik iniyor acaba sorun kapsül olduğu içinmidir aydınlatırsanız sevinirim


17.3.14
Mustafa
Tam olarak bir şey söyleyemiyorum bu konuda. Birde tohumunu iyice çiğneyerek tüketmeyi deneyin.
17.3.14
firat
Merhaba hocam. Benim rahatsizligim toz ve polene karsi asiri burun akintisi ve asiri hapsirik. Dr. Mehmet kilinc in yazisini da okudum. Corek otu bana da faydali olurmu ve kullanmaya basladiktan ne kadar sure sonra faydasini gormeyi beklemeliyim.
5.4.14
Adsız
merhabalar ben de vitiligo için kullanmak istiyorum çok az yerde olduğu için yayılmadan çaresını bulmak istiyorum.Benm sorum vitiligo için kullanıpta iyileşen var mı
5.5.14
Adsız
meraba çörek otu varikosele(damar genişlğine ) iyi gelir m..teşk..
27.5.14
Fatma
Merhabalar, eşimin sistemik lupus erıtematozus (http://www.acilservis.pro/sistemik-lupus-eritematozus) adlı bir rahatsızlığı var, bu rahatsızlığa iyi gelip gelmediği hakkında bilginiz var mıdır acaba?
5.6.14
Mustafa
Bahsettiğiniz hastalık bir bağışıklık sistemi hastalığı ve çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi aynı zamanda da düzenler ve normal çalışmasına yardımcı olur. Eşinizin kullanmasını öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle..
5.6.14
ali
çörek otunun sperm artırıcı ve kalitesini artırıcı etkisi var mı..? teşk
6.6.14
Adsız
Merhaba otoimmün hastalık grubunda ankilozan spondilit hastalığım var çörekotu iyileştirirmi ve bu hastalıktan çörekotu kullanıp iyileşen varmı bilgi verirmisiniz.teşekkürler...
14.6.14
Mustafa
Evet hastalığınıza faydası olur. Çörek otunun en önemli etkilerinden biri bağışıklık sistemini düzenlemesidir.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567576905001578

Ancak rahatsızlığınız ile ilgili olarak henüz bir çalışmaya ulaşamadım ve bu hastalıkla ilgili olarak herhangi bir dönüş de olmadı.

Ama fayda bulacağınızı düşünüyorum. Bir çok artrit türünde başarılı, bağışıklık sistemini düzenliyor, iltihabı da önlemeye yardımcı oluyor. Kullanırsanız da bir çok yorumumda bahsettiğim gibi en az 6 ay kullanın derim.

Geçmiş olsun dileklerimle..
14.6.14
Mert Yasin BOZKIR
İyi günler... Ben sistemik lupus eritematozus hastasıyım ve bu hastalığa bağlı olarak dönem dönem fibromiyalji atakları geçiriyorum. Hastalığım için steroid ve gabapentin içeren ilaçlar kullanıyorum. Günde bir tatlı kaşığı harnup pekmezi ile karıştırdığım çörek otundan alıyorum ancak çiğneyip yutmamdan bir süre sonra çarpıntı baş ağrısı ve mide de yanmaya benzer bir his oluşuyor. Kullandığım ilaçlar ile ilgili bir yan etkimidir? Yoksa yanlış bir kullanış şekli mi uyguluyorum? Acaba kullandığım ilaçlara göre günlük bir talı kaşığı macun şekline getirdiğim karışım fazla mı geliyor vücuduma?
23.6.14
Mustafa
Merhaba Mert,

İlaçları uzun süredir kullanıyormuydun? Yoksa bu macun ile mi ilaçlara başladın. Eğer yeni başladıysan ilaçların yan etkisi de olabilir.

Eğer böyle değilse:

Sadece çörek otu kullanmayı dene. Bahsettiğin yan etkiler pek çörek otuna benzemiyor. Belki harnup pekmezinden kaynaklanmış olabilir. Ayrıca düzenli olarak tüketmeye başladığın başka bir şeyler de yan etki göstermiş olabilir.

Sadece düzenli olarak ilaçlarını ve çörek otunu kullanmana rağmen bu yan etkiler devam ediyorsa o zaman çörek otu ile ilaçların arasında birtakım etkileşimler oluyor demektir. Böyle olursa da kullandığın çörek otu miktarını azalt ve bu miktarı da 3'e bölüp güne yaymayı dene.

Çörek otu ilk kullanılmaya başladığı zaman tadından dolayı boğazda midede yanmalara neden olabilir ama bu geçicidir. Yani çörek otundan vazgeçmeye neden olacak kadar rahatsız etmez. Ayrıca çörek otu etkisini göstermeye başladığında ki bu etki 1 - 2 ay gibi ortaya çıkar, ilk önce hafif yorgunluk halsizlik yapabilir. Senin bahsettiklerinle aynı değil ancak böyle ve benzer etkiler görülebilir vücut alışıncaya dek. Bu ilaçlarda da aynıdır prospektüste yazan birçok yan etki zamanla görülmez hale gelir.

Ancak macunu tükettikten hemen sonra böyle etkiler görmen ilginç. Dediğim gibi pekmezi kullanma bir müddet ve kullandığın çörek otu miktarınında 2 gramı geçmemesine özen göster.

Geçmiş olsun dileklerimle..
24.6.14
Unknown
Ben stresli biriyim ve üniversite ogrencisiyim.corek otu kullanmak istiyorum nasil kullanilmali? Birde corek otunun iyi olduğunu anlamak icin sıkınca icinden yag gelmesi gerekiyormus yanliz ben hicbir corek otunda boyle birsey gormedim
30.6.14
Adsız
ben çocuğuma 2aydır kullanıyorum günde 2çay kaşığı iyimi*
24.9.14
Mustafa
Çocuğunuz 2 yaşından küçükse kullanmayın. Günlük doz yazısında daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz.
24.9.14
Adsız
selamın aleyküm mustafa hocam
ben ayfer
midemde gastrit ve reflü var 1yıla yakın bir süredir her yolu denedim ama hiçbi degişiklik yok arkadaşlarım çörekotunun iyi geldiğini sölediler lütfen yardım edin bana birde bal ile beraber yiyebilir miyim ne olur cevap verin
SEVGİLERİMLE
29.9.14
Mustafa
Aleykümselam Ayfer,

Evet bal ile de yiyebilirsiniz. Ama çörek otunu çiğneyerek tüketin günlük olarak. Çiğnedikten sonra bal ile yutabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
29.9.14
Adsız
merhaba mustafa hocam
ben leyla
böbregimde taş ve kis var çorekotu iyi gelir mi
29.9.14
Mustafa
Merhaba Leyla, düzenli olarak kullanırsan faydasını görürsün.
29.9.14
Unknown
benim göğüsümde kitle var çöreotu yağı ile masaj yaparak geçirebilirmiyim
3.10.14
Mustafa
Aynı zamanda çiğneyerekte tohumunu düzenli olarak tüketmelisiniz.
3.10.14
Adsız
merhaba
çörek otunu günde kaç kez kullanmalıyız ve sabah akşam fark eder mi
birde ac mı tok mu
3.10.14
Adsız
Birçok yerde soğuk sıkılmış çörekotu yağı reklamı görüyoruz. Bu daha mı sağlıklıdır? Bir de egzama için önerilen siteler zeytinyağı ile karıştırınız deniyor. Tek başına çörek otu yağını sürsek olmuyor mu veya sürmeden tüketerek egzamaya faydasını görebilir miyiz?
17.10.14
Mustafa
Soğuk sıkılmış çörek otu yağı eğer saf ise başka yağ ile karışmamışsa, çok bekletilmeyip özellikle hava uzun süre hava ile teması engellenmişse çörek otu tohumu ile aynı faydayı sağlar. Eğer bunlara dikkat edilmezse tohumundan daha az faydalıdır. Düzenli olarak tohumunu tüketerekte egzamaya faydalı olabilir etkisi 2 - 6 arası görülür.
17.10.14
Adsız
Merhaba hocam. Adım Enis. Bende yaklaşık olarak 6 aydır sedef var. Sedef Bütün vücuduma yayıldı. Bu durumda çörek otunu tavsiye edermi siniz? Ederseniz nasıl kullanmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
27.10.14
Mustafa
Merhaba Enis,

Evet çörek otunu kullanmanı tavsiye ederim. Ama düzenli olarak.

Şu kaynaktaki çalışmada

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3785163/

Çörek otunun çörek otu tohumlarının sedef tedavisinde yararlı olduğu sonucuna varılmış. Düzenli olarak 2 gram çiğneyerek ve bir miktar öğütüp su ile karıştırarak macun kıvamına getirip dıştan uygulayabilirsiniz.

Hatta sedef tedavisinde çörek otu kullanmanın patenti bile alınmış.

http://www.google.com/patents/US6531164

Geçmiş olsun dileklerimle..
27.10.14
Adsız
kalp damarları geleneksel kullanım şekli ile açılırmı. bu konuda tıbbi bir bilgi varmıdır.
1.1.15
Adsız
yukarıdaki soruya ek olarak çörek otunun içindeki hangi madde damarları temizliyor. toplumda o kadar çok dedikodu varki damarların açıldığına dair. tıbbi olarak kanıtlanmışmıdır. cevabınız için teşekkürler.
1.1.15
Mustafa
Merhaba,

http://www.aamj.eg.net/journals/pdf/641.pdf
http://www.pjbs.org/pjnonline/fin1874.pdf

Sanırım bu çalışmalarda koroner arter hastalığında faydalı olduğu sonuçlarına varılmış. Bir sağlık uzmanı olmadığım için tam olarak bu çalışmaları yorumlayamadım. Çok bilimsel dil kullanılmış. Ancak sonuç bölümünde olumlu sonuçlar aldıklarını bildirmişler. Ayrıca bu çalışmaları yazdırıp doktorunuzdan yorumlamasını da isteyebilirsiniz.

Dedikodulara pek inanılmaz ama çörek otu hakkındaki dedikodular genellikle doğru çıkar.

Geçmiş olsun dileklerimle, hoşçakalın.
1.1.15
Adsız
yorumlarınız için teşekkürler.önemli bir konu var. yaptığım araştırmalar neticesinde türkiyede satılan gerek aktar ve gerekse markette satılanların kavrulmuş çörek otu olduğu bunların yenmesinin zararlı olduğu yazılıp çizilmekte. çörek otunun tohumlarının çiğ olarak yenmesinin ve doğru olanında bu olduğu yazılmakta. sizce yazılanlar ne derece doğru. bizler kavrulmuş çörek otumu yiyoruz yoksa.doğrusu hangisidir.önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.aydınlatırsanız sevinirim.
2.1.15
Mustafa
Doğrusu ve daha faydalısı kavrulmamış ve çiğ ve tazesini tüketmenizdir ve bu her gıda da böyledir zaten. Ama hangi gıda veya bitkisel terkibe doğal olarak ulaşabiliyoruz ki, eğer kendiniz yetiştirmiyorsanız.

Kavrulmuş çörek otunun zararlı olacağına ve kullanılmaması gerektiğine dair bir kaynağa rastlamadım. Ancak yapılan Türkiye de yapılan şu deneyde¹ yaklaşık olarak 10 dakikalık kavrulan veya mikrodalga ışınlarına maruz kalan çörek otu tohumlarının bazı faydalı bileşimlerinin özellikle timokinon'un hemen hemen yarısını kaybettiğini bildirmekte. Ancak zaten tüm gıdalarda da bu böyledir.

Yani sonuç olarak kavrulmuş çörek otu yediğinizde, organik doğal çörek otu yemiş gibi olmasanız da hiç çörek otu yememiş gibi de olmuyorsunuz diyebilirim.

Kavrulmuş çörek otunun raf ömrü uzar, tadı biraz daha güzelleşir, biraz daha kurur hatta kıtır kıtır bile olabilir. Kavrulmamış çörek otunun tadı biraz daha acıdır, çiğnendiğinde kıtır kıtır etmez.

Umarım faydalı olabilmişimdir. Sorunuza mütakiben bu hususu uyarılar bölümüne de ekliyecem. İlginize teşekkürler.

1-http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22515239
2.1.15
Adsız
selamun aleykum ,merhaba.sitenizi baştan aşağıya inceledim çalışmanız için teşekkür ediyorum.ismim ismail.size bir sorum olacak izninizle ben ve annem mindivan soğuk pres çörek otu yağı kullanıyoruz 4-5 aydır.ben 60ml lik şişedeki bu yağdan günde sabah ve akşam yemekten yarım saat önce birer çay kaşığı yağı içiyorum.bir zararını görmedim şu ana kadar.sorum şudur bu marka çörek otu yağı için düşünceniz nedir ve bunu kullanım dozu uygun mu?az mı?ve ideal fayda için sabah ve akşam kaç kaşık veya mama kaşığı mı tüketmeliyim?şimdiden cevabınız için teşekkürler.
27.2.15
Mustafa
Aleykümselam İsmail,

Eğer kullandığınız çörek otu saf çörek otu yağı ise bu doz yeterli, hatta biraz fazla bile. Ama tam olarak saf değilse yani başka bitkisel yağlar ile çoğaltılmışsa yetmeyebilir. Bu yüzden kesin birşey söylemem mümkün değil. Ancak önemli bir rahatsızlığınız yoksa, vücudunuza destek ve önleyici amaçla kullanıyorsanız yeter.
27.2.15
Recep
Merhaba bir sorum var bende sedef hastaligi var yani elerim de beyaz oluyor curek oltu iyi gelirmi soruma cevap verir seniz sevinirim saygilar
23.3.15
Adsız
Merhaba corekotu aldiktan yarim saat sonra siyah çay içersek çörekotunun etkisini azaltir mı?Teşekkürler
24.3.15
Mustafa
Azaltmaz ama tam olarak emin olmak için 2 saat kadar ara verin.
24.3.15
Adsız
Merhaba corek otu kaslari guclendirir mi bacak kaslarim cok gucsuz nasil kullanmaliyim
22.5.15
Mustafa
Güçlendirmeye katkısı olur diyelim. Tek başına yeterli olmaz. Bunun için protein ağırlıklı beslenmeli ve bacaklarınıza çok fazla yüklenmeden günlük egzersizler yapmalısınız.
22.5.15
Adsız
İyi günler. Satılan hemen her marka çörek otu yağının üzerinde Nigella sativa yazıyor ve çoğunda mavi renklisinin fotoğrafı var. insanlar bunu bile farketmiyor. ben her ikisini de yetiştiriyorum bahçemde. öğütüp yağını yapıyorum. ancak kesin bir bilgiye ulaşamadım. sorum şudur; bunların arasındaki fark araştırılmışmıdır ve etken maddeleri arasında fark varmıdır? varsa hangisi daha faydalıdır? teşekkürler. Şahin MERT komodor_79@hotmail.com
2.7.15
Mustafa
Merhaba,

Çörek otunun 20'den fazla çeşidi olmakla bilikte yaygın olarak bilinen üç türü şunlardır

Mısır çörek otu (Nigella Sativa)
Şam çörek otu (Nigella Damascena)
Kır çörek otu ( Nigella arvensis)

Mısır çörek otu çiçekleri beyazdır, ucu yeşilimsi mavi renktedir. Tohumları parmak arasında ovalandığında muskat, rezene ve anasonu andıran bir koku verir. Tohumları siyah, üç yüzeyli 2 - 3 mm büyüklüğündedir. Türkiyede üretimi yapılan en önemli türdür.

Şam çörek otu çiçekleri parlak hoş görünümlü mavi renklidir. Tohumları Mısır çörek otuna benzer ancak parmaklar arasında oğuşturulduğunda çilek ve ananası andıran bir koku verir. Yağ oranı daha az olduğu için Mısır çörek otuna göre tarımı daha az yapılmaktadır. Bu yüzden yağ oranı daha fazla olan Mısır çörek otu daha çok faydalıdır denebilir.

Kır çörek otu, kırlarda kendiliğinden yetişir.Çiçekleri mavi, yeşilimsi veya kirli beyazdır. Anadoluda eskiden çocuklarda bağırsak parazitlerine, tütsüsü haşereleri, sürüngenleri ve zararlı hayvanları çevreden uzaklaştırmak için kullanılmıştır. Tohumlarında alkaloid olduğu için uzun süre kullanımı zararlıdır ve tüketiminden kaçınılmalıdır. Kır çörek otu üzerine yapılan bilimsel çalışmalar sınırlıdır ve kullanımı pek bilinmemektedir.

Kaynaklar:
Çörek otu tepeden tırnağa şifa deryası
Dr. Ahmet Toptaş
2.7.15
Adsız
Teşekkürler. bu da bir şey, biraz fikir sahibi olduk en azından
3.7.15
Unknown
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
6.7.15
Mustafa
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
6.7.15
Adsız
nefes darlığı için çörek otu harnup özü karışımı günde 3 defa yiyorum. çörekotunu mikserde çekip 200 gramçörekotu 1 kilo harnup özünü karıştırıyorum sizce fayda veya zararı varmıdır.
17.7.15
Mustafa
Harnup pekmezinin düzenli olarak kullanımı hakkında bilgi sahibi değilim, ancak çörek otunun faydası olur.
17.7.15
Adsız
Iyi gunler ben ziraat fakultesinde zootekni bolumunde okuyorum. Insanlar uzerinde cok yarari oldunu biliyorum fakat hayvanlarda ne yararlari var bilginiz varmi ozellikle inek ve tavuklarda yardimci olursaniz minnettar kalirim. Simdiden ilginiz icin tesekkurler.
9.8.15
Adsız
Esselamüaleyküm, yaptığınız bu hayırlı hizmet için tebriklerimi sunuyorum.Yaklaşık 24 yıllık vitiligo rahatsızlığı için her yolu deneyip (ışın tedavisi dahil) umudu kestiğim anda geçen Ramazan ay'ında sahurlarda kendiliğimden bir çay kaşığı çiğnemeye başladım.Ardından sitenizden haberim oldu ve günde bir sarmısak ile bir tatlı kaşığına çıkartarak kullanmaya başladım.Ellerimde küçük noktalar olarak düzelme başladı.Kullanımı sarmısak aynı dozda çörek otunu bir çorba kaşığına çıkarttım.Düzelme O düzeyde kaldı ,yaklaşık 1,5 aydır aynı.Bir yerde hatam mı var aynen devam mı etmeliyim,devam edeceksem sarmısakla beraber aynı dozda ve ne kadar ..? kafam karıştı.Cevap versenizde veremesenizde Allah(C.C.) Razı olsun.
30.10.15
Mustafa
Bir hatanız yok aynen devam etmelisiniz. 1 sarımsak derken bir bütün sarımsak ise sarımsağı fazla tüketiyorsunuz. 2 - 3 diş sarımsak yeterli tümünü tüketmeyin hergün. Çörek otunuda fazla tüketiyorsunuz 1 çorba kaşığı fazla 1 tatlı kaşığına düşürün. Çörek otunu fazla kullanmanız göreceğiniz faydayı artırmaz aksine zararı olabilir.

Çörek otunu düzenli olarak uzun süre tüketmeniz gerekebilir. Bağışıklık sisteminizin düzene girmesi ve devamlı düzende kalabilmesi için. Çörek otu yavaş tedavi eden bir bitkidir. Tüm vücut sistemleriniz yavaş yavaş düzene girmeye başlar sadece vitiligonuzu tedavi etmez. Bu yüzden çörek otu ile tedavi uzun sürebilir.

Fazla kullanmadığınız sürece bir zararını görmezsiniz ayrıca daha zengin beslenmiş olursunuz. O yüzden bence süreyi pek kafanıza takmayın.

Tebrik ve iyi dilekleriniz teşekkür ederim. Elimizden geldiğince ziyaretçilere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah sizden de razı olsun.

Geçmiş olsun dileklerimle..
31.10.15
Mustafa
Ayrıca unuttum. Aleykümselam.
31.10.15
kılıç
selamın aleyküm hocam ben çörek otunun panik ataga etkisi olup olmadıgını merak ediyorum çörek otu kullanırsam panik atagım geçermi faydası olurmu ve panik atak için nasıl kullanmam gerekiyo bilgilendirirseniz sevinirim hocam.
24.11.15
Unknown
Arkadaşlar çörekotu yağı alıp kullanmayın saglıgınızdan olursunuz bu otu bilen biri ile dağdan bayırdan toplayın fayda veren cinsini yok etmişler beyaz çiçek yediginiz zaman zehir gibi acı ezdiginiz zaman çok yoğun yağı çıkıyor sert olmaması gerekiyor aktarda satılanların hepsi sert kavrulmuş yada genetiği bozulmuş hadisi çürümenin peşindeler galiba neyse köpek bok yemekten vazgeçmez ben bulamıyorum bulan varsa telefon numara 05531462923 s.a
20.1.16
Unknown
Selamun aleykum hocam ben anksiyete hastasiyim corek otunu nasil kullanmaliyim ve ne kadar cvp veriseniz cok memnu olurum Allah razi olsun
7.2.16
Mustafa
Aleykümselam Nurdan Kaya,

Genel vücut sağlığınız için 2 gram çiğneyerek tüketmelisiniz ancak çörek otunun herhangi bir sedatif etkisi mevcut değildir ve ilk etapta bir rahatlama sağlamaz.

Anksiyete de bağırsak sağlığı çok önemlidir. Bağırsağınızda mantar, parazit, bakteri dengesi bozulduysa bu anksiyeteye neden olan en önemli sebeplerdendir. Mümkünse ilk önce tam bir bağırsak muayenesi yaptırmalısınız. Bağırsaklardan kaynaklanan bir problem ise ve bu tedavi edilirse yeniden doğmuş gibi olursunuz.

Geçmiş olsun dileklerimle..
7.2.16
Unknown
Allah razi olsun hemen gidip bi baktiracagim bagirsaklarma sagolun
7.2.16
Adsız
Birde şunu eklemek istiyorum ben son 6 aydır aşırı susanıyordum genetik olarak baba tarafından şeker hasalığı var ve 1 haftadır çörek otu kulanıyorum 1 haftada bu susuzluğum geçti ama şeker hastası olup olmadığım içinde hiç doktora gitmedim belki şeker hastası değilimde ama şeker hastalığın tüm belirtileri vardı son 1 haftadır çörek otu kulandığım için bu belirtilerin yüzde 70 azaldı bende
2.3.16
ardaaa
Sperm eksikligi icin corek otunu yada yagini nasil kullanabiliriz faydasini gorurmuyuz
15.9.16
Adsız
Bir arkadaş panik atak, depresyona iyi gelirmi demiş, ben bir Psikoloğum çörek otunu çok fazla kullanmadım ancak gerçekten bağışıklık sistemini düzenleyici etkisi varsa depresyon vb şeylerde etkisi vardır, depresyon özellikle kış aylarında ortaya çıkar kuzey ülkelerinde norveç vb ülkelerde depresyon oranları oldukça fazladır. bir araştırmada grip vakalarının olduğu bölgelerde depresyon oranlarının orantılı arttığı belirlenmiştir. gripte bağışıklık sistemi ile alakalı bir durum. kısaca beslenmemiz bağışıklık sistemimizi, bağışıklık sistemimizde zihnimizi psikolojimizi etkiliyor. Herkese bol şifa dilerim
12.9.18
Unknown
Behçet hastalarıda kullanabilir mi acaba?
25.3.19