Çörek Otu Kullananların Tecrübeleri

Çörek otu tohumu kavanozu
Çörek otu tohumu
Fatma Can:

Ben çörek otuyla zayıflamaya başladım. Çok memnunum on beş günde iki kilo verdim. Daha da vereceğim. Kistim vardı oda gitti Allah'a şükür sizlerin de denemesini isterim.


Tuğçe M.

Arkadaşlar çörekotu inanılmaz bir mucize. Kilo vermek isteyen içinde kilo almak isteyen içinde. Doğru kullanıldığında çok etkili bir yöntem. Aşağıda belirteceğim uygulama Dr. Ömer Coşkun tarafından araştırılmış ve açıklanmıştır.

Biz bu uygulamayı annemle birlikte denedik. Ben kilo almak için annemse kilo vermek için kullandı ve kesinlikle faydasını gördüğümüzü belirtmek istiyorum. Uygulaması şöyle oluyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız yemeklerden yarım saat önce bir çay kaşığı çörekotu yiyorsunuz. Yalnız yerken dişinizle parçalayarak yemeye çalışın. Çünkü kilo vermeye yarayan madde ancak çiğnendiğinde açığa çıkabiliyormuş.

Bunun tam tersi olarak da aramızda ben gibi kilo almaya uğraşan arkadaşlarımızda olabilir. Onlar da kilo almak için her yemekten sonra bir çay kaşığı çörekotu ile balı karıştırılıp yemeliler. Bu kürün herhangi bir uygulama süresi yok isterseniz arada verebilirsiniz isterseniz bir ömür boyu devam edebilirsiniz. Çörekotu tamamen doğal bir ilaç hiç bir yan etkisi yok.


A. Kekilli:

Ben sporcuyum. Gece yatarken bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte bir çay kaşığı çörek otu koyarak tüketiyorum. Spordan sonra da macun olarak tüketiyorum. Tavsiyem bütün sporcuların bu doğal tabiat mucizesini spor yaparken kullanmalarıdır. Ekstradan karaciğer ve insüline faydası olduğu için de kullanıyorum.


Abbas B.

Çörek otu yağını kullanıyorum. Fakat piyasada bazı markalar içeriğine oldukça fazla miktarda alakasız, farklı hatta bozuk yağlar bile katıyorlar. Yağın kokusu, çiğnediğiniz çörek otundan aldığınız koku ile aynı olmalıdır. Vücut en geç yarım gün içinde sürülen yağı emiyor. Neredeyse soğuk su ile yıkamanıza bile gerek kalmıyor. Saf olarak bulabilirseniz en iyi verimi alırsınız. Saçlara ve yüz kırışıklıklarına tek kelimeyle SÜPER!


Selcan:

Merhabalar, çörekotu regl dönemlerini kesinlikle düzene sokuyor. Koklandığı zaman baş ağrısını geçiriyor. Cilt için ben çörekotu yağını kullanıyorum. Antiseptik özelliğe sahip. Sivilce sorunu olanlara önerebilirim.


Ali Koç:

Beyin kanserine yakalanan eşime Isırgan tohumu, çörek otu ve kara kovan balından hazırladığım karışımı her gün yedirdim. Bu uygulama sayesinde kemoterapi sürecinde kan değerleri düşmedi ve tedavisine devam ettik. İş hayatımda yangından çok hayat kurtardım. Eşimin yaşaması için de omuz omuza çok mücadele verdik. Filmleri temiz çıkınca dünyalar benim oldu.


Saadet Cihan:

Sinüzit için sabah ve akşam birer damla kullandım. Bir hafta gibi kısa bir sürede devamlı tıkalı olan burnum açıldı. Sinüziti olanlara tavsiye ederim.


Adsız:

Muhammed Şamilin (5 yaşında) anaokulu öğretmeni çocuğun muhtemelen idrar yolları rahatsızlıklarına yakalanmış olabileceğini söyledi. Çünkü günde 15 20 defa tuvalete gittiğini söyledi. Çocuk doktoru muayene etikten sonra herhangi bir enfeksiyonun olmadığını bunun bir tik olabileceğini söyledi. Faslı bir tanıdığım çörek ile balı karıştırıp çocuğa 3 - 4 gün verirsen iyi olabilir dedi. Ve gerçekten çocuk 3 - 4 günde iyileşti.


Ahmet Demir:

3 senedir çekilmiş çörek otu tohumunu her sabah bir tatlı kaşığı su ile birlikte yiyorum. 3 senedir hiç girip olmadım. Ürtiker vardı yüzde 80 oranında iyileşti. Cildim pürüzsüz ve düzgün bir hal aldı. Sigaradan dolayı göğsümde hırıltı vardı, kayboldu nefesim açıldı. Herkese tavsiye ediyorum. Tavsiye ettiklerimin içinde şekerden, astımdan mustarip olanlar vardı tamamen iyi olduklarını söylediler. Akdeniz anemisi olan birisine de tavsiyede bulundum. Oda kuru üzümle birlikte aşağı yukarı 8 aydır yiyor rahatsızlıkları azaldı artık pek hasta olmuyor.


Ahmet:

Ben on yıldır kullanıyorum her hangi bir hastalığım yok önlem olarak kullanıyorum.


Semra:

Çörek otunu ısırgan tohumu ve keten tohumuyla karıştırıp alıyorum. Her derde deva. Birde kara üzüm çekirdeği var tabi bu karışımın içinde. Kansızlık ve kilo kontrolü için mükemmel. Herkes alışkanlık haline getirmeli bence bu mucize bitkileri tüketmeyi. Sağlıkla kalın.


Ali:

Özellikle sigara içenler tavsiye ediyorum. 2 yıldır günde 4 gram yiyorum. Nefes darlığından ve hırıltılardan kurtuldum.


Adsız:

Şamil ve ben hafif üşütmeler de kulaklarımız ağrıyordu. Çörek otu çayına başladıktan sonra kulaklarım tekrar 3 hafta ağrıdıktan sonra tamamen iyileşti. Her türlü iltihaplara karşı özellikle de ara doku ve mukoza iltihaplanmasına karşı etkilidir.


Zeynep Öztürk:

Bal ve çörek otu karışımı gerçekten çok faydalı. Mucize bir şey gerçekten. Özellikle astım hastalarına, sivilce sorunu yaşayanlara ve yorgunluk hissedenler için çok faydalı. Yaklaşık 2 aydır devam ediyorum. Özellikle sabahları aç karnına almanızı tavsiye ederim...


Binnur Özcan:

Çörek otunu 5 aydır her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı yağ şeklinde kullanıyorum. Cildim pürüzsüzleşti ve parlaklaştı. Arkadaşlarım hangi kremi kullandığı sorup duruyor sürekli. Çörek otunu kullanmaya başladığımdan beri krem kullanmıyorum. İş yerimizde herkesi grip kırıp geçiriyor ama bende bir şey yok.

Boğaz ağrım geçti. Farenjide bağlı öksürüğümü çoktan unuttum. Mevsimsel yorgunluk hali üzerimden geçti. Gece saat 23′te bile kendimi çok dinç hissediyorum. Çörek otunu tohum olarak değil de yağ olarak kullanmamı tavsiye etti doktor ablam. Çünkü insan midesi tohumu sindiremiyor, yağ olarak alındığından çok daha etkili olur demişti.


Gülse İSTANBUL:

Merhabalar! Çörek otunu iki yıl kadar öncesi her gün bir çay kaşığı yutmaya başlamıştım ve saç dökülmesi azaldı. Şimdi tekrar başladım. Uzun zamandır gözlerimde alerji vardı. Bilgisayar ekranı, makyaj malzemeleri, kontak lensler kaşıntıya neden oluyordu. Sürekli ilaç kullanmama rağmen tamamen geçmiyordu. Kullanmaya başladığım ilk hafta belirgin bir azalma oldu. İlaçta kullanmıyorum artık. İnşallah tamamen geçer. Ben suyla içiyorum çiğnemeden. Zarar görmedim ama sakıncası var mı bilmek istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP: Değerli Kardeşimiz; Allah CC. tam şifa ihsan buyursun inşallah. Su ile de alına bilinir sanıyoruz. Ancak öğütülmeden yenilmesinin bağırsakları çizdiği söylenmekte. Konu hakkında bir dahiliye uzmanının görüşlerini almanızda fayda olacaktır. Sevgilerle.


Adsız:

Çörek otu çayı veya yağı sadece bedensel değil, aynı zamanda zihinsel rahatsızlıkları da iyileştirir. Şayet kişide kendini küçük görme, kibirlenme veya evhamlı düşüncelere sahipse insanın kafasındaki bu tür düşünceleri yok eder. Kişinin açık, berrak ve de net davranmasını sağlar.


Pınar Hollanda:

Merhabalar, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine internetten araştırma yaparken sizi gördüm. Zaman zaman çok şiddetli baş ağrılarım oluyor ama hamile olduğum için ilaç kullanamıyorum. Arkadaşım çörek otu içmemin iyi olabileceğini söyledi. Ancak ben hamileliğimden dolayı sizlerden bilgi almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

CEVAP: Değerli Pınar Kardeşimiz; hamile olan hanımların, fazla çörek otu almaması gerekir. Çörek otu yağını ise kesinlikle kullanmaması gerekir diye biliyoruz. Konu hakkında uzman bir hekime danışmanızda fayda var. Baş ağrısı için kullanabileceğiniz yan tesirsiz bir öneride ancak bir kadın doğum uzmanı bulunabilir. Arkadaş tavsiyesi ile bu döneminizde ilaç ya da bitki kullanmayınız. Doktora danışınız. Geçmiş olsun. Acil şifalar duası ile.


Suzan Bedir Samsun:

Uzun süredir kolesterol yüksekliği vardı. Geçen yazdan beri sabah aç karnına 9 - 10 çörek otunu suyla içiyorum. Yeni yapılan tahlillerimde kolesterolümün düştüğü görüldü. Eşim doktor o bile şaşırdı. Allah’ın izniyle şifaya vesile olduğunu düşünüyorum. Efendimizin (SAV) bu konudaki hadisinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.


Satı YOZGAT:

Bende hormon yüksekliği vardı. Erken menopoz diyeyim. Bir yıldır çörek otu yiyorum yağını ve un seklinde. Hormonlarım yarıdan daha fazla düşmüş yemeye devam ediyorum. Benim gibi olanlara tavsiye ederim. Allah yardımcımız olsun.


Özlem ALANYA:

Öncelikle ellerinize sağlık. Her şey o kadar güzel ki… Bende çörek otu ile ilgili bir deneyimimi aktarmak istedim. Şu anda 11 aylık olan kızımın ilk birkaç aylık dönemde gaz sancıları olmuştu. Çörek otunu demleyip her gün 3 - 4 çay kaşığı içirdik. Allah’ın izniyle çok faydasını gördüm. İlgilenen arkadaşların haberdar olmasını istedim.


Melek ANKARA:

Ben de uzun süre çörek otu kullanarak mucizelerine tanık oldum. Ancak şimdi hamileyim ve bu yüzden kullanmaktan çekiniyorum. Adet söktürücü olduğunu biliyorum, bu özelliği bebeğin düşmesine sebep olur mu? Teşekkürler.

CEVAP: Sevgili Melek Hanım; hamilelik süresince çörek otu yememenizi tavsiye ederiz. Doktorunuza danışınız.


Selim TÜRKOĞLU:

İltihaba iyi geldiği birçok kitapta yazan ve birçok kişi tarafından da bilinen çörek otunu bazen bal ile bazen ise çorba, yemek ve salataların üzerine baharat veya çeşni niyetiyle serperek tüketiyorum...

Neredeyse 1 yıldır çörek otunu aşırıya kaçmadan macun şeklinde tüketiyorum ve bir yan etkisini görmedim... Aksine faydasını gördüğümü söyleyebilirim... Bu arada önemli bir noktayı hatırlatmakta fayda var; bal aşırı tüketildiğinde barsak hareketlerini arttırabiliyor bu sebeple ve özellikle de şeker içerdiği için dikkatli tüketmekte fayda var...


Adsız:

Bir iş arkadaşımın yüzünde (gözünde 4 cm ve burnunda 3 cm uzaklıkta) nohut büyüklüğünde bir çıban hasıl olmuş. Doktorunun verdiği merhemin fayda vermemesi nedeni ile gelip bir çare sordu. Bende ona çörek otu çayı içmesini tavsiye ettim. Bir hafta sonra tamamen iyileştiğini gördüm. Her türlü iltihaplara karşı özelikle de ara doku ve mukoza iltihaplanmasına etkilidir.


ŞİFA-ŞAFİ:

Kitaplarda en fazla 3 çay kaşığı kullanılması tavsiye ediliyor. Mevcut tıpta kullanılan kortizonlarla aynı etkiyi gösteriyor. Ama bir farkla vücudumuza bir zararı ve yan etkisi yok. İmmün sistemimizi de güçlendiriyor. Tıp'ın ilaçlarını (ü.k. için) bir türlü sevemedim.


Gulrana:

Çörek Otu Bitkisi ve Çiçeği
Çörek Otu Bitkisi ve Çiçeği
Çörek otu yağı aldım. Her akşam yatmadan önce bir çay kaşığı kadar onu kullanıyorum. Fazlasının içilmesi ve yenilmesi her şeyde olduğu gibi yan etkiye sebebiyet verebilir. Bazı çörek otu tohumları bayat olduğu için şifa sebebdarı olmayabilir.

Çörek otunun tazeliğini şu şekilde anlaşılabilir. Çörek otunu elinizle ezdiğinizde bir yağlanma olması gerekir. Eğer yağlanma hissetmiyorsanız o çörek otu bayatlamış ve kurumuştur iyice ve bayatlamış olanları yerseniz, alerjik hasta olursunuz...


Aynur Apaydın:

Ben bitki dünyasına çok merak duyan biriyim. Bitkilerle hayat diyorum. En azından bir kere olsun denemek lazım. En ufak ağrılarda haplara iğnelere saldırarak gereksiz yere sağlığımızı tehlikeye sokmayalım. Doğal mucizeler var hayatta. Hadi sağlık diyelim ve bir kere daha sigaraya son verelim. Sağlıklı günler.


Yavuz Ergül:

Bilhassa Çörek Otu tohumları öğütülüp bal ile karıştırılıp yenildiği takdir de derman olamayacağı dert yoktur. Kullandım kendimden biliyorum. Bilhassa kilo kaybı olanların muhakkak kullanmalarını tavsiye ediyorum.


Ali Bakırcı:

Çörek otunu kullanmanızı tavsiye ederim. Ben kullandım ve çok faydasını gördüm. Ben vücut geliştirme sporu ile uğraşıyorum ve çörek otunun bana enerji ve güç sağladığını hissediyorum. Bence herkes çörek otundan faydalansın. Herkese şifa dileklerimle.


Suzan Kılıç:

Gerçekten şaşırdım. Doğanın, otların bu kadar şifalı olduğunu bu gibi ciddi yayınlarda okudukça, ne kadar gereksiz kimyasallarla iç içe olduğumuzu düşünüyor ve buna üzülüyorum. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Isırgan otu tohum ya da taze ama mutlaka deneyin kansere birebir. Denedik emin olabilirsiniz. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın ama kurtuluş dersem yalan olmaz.


Yusuf:

Çörek otu, bal karışımını 1 aydır kullanıyorum. Reflü rahatsızlığıma karşı hissedilir derecede faydalarını gördüm. Çörek otunun bendeki en somut faydası sabah kalkıp yedikten iki üç dakika sonra midemdeki yanmayı bastırmasıdır.


Nika:

Merhaba, 2 yıldır sedef hastasıyım. Bu hastalıktan anladığım şudur sevgili arkadaşlar. Bende seyreden hastalık tamamen psikolojik ve yaşadığım sıkıntıların vücudumda ki alışma sistemini etkilemesi. Şuanda kendime şu tedavi yolunu uyguluyorum. Birincisi hastalığımı kabul ettim kavga yada isyan etmiyorum.

İkincisi bunun geçtiğini düşünüp beynime bunu sık sık hatırlatmıyorum ve kesinlikle sonsuza kadar iyileşeceğime inanıyorum. Bağışıklık sistemim için her sabah aç karnına çörekotu ve üzüm çekirdeği alıyorum. Buna ek olarak yabancı bir kitaptan Türkçeleştirdiğim tedaviyi uyguluyorum. Tedavi ise şudur:

Çinko, B kompleks, Selenyum, C vitamini ve Beta-Carotene. Ayrıca bitkisel olarak çuhaçiçeği yağı ve keten tohumu yağı kullanıyorum. Bir de kesinlikle reçeteli merhem kullanmıyorum. Kayısı, susam keten, çörekotu ve kantaron yağı karıştırdığım bir krem kullanıyorum.

10. günde sağ elimde yalnız cilt kuruluğu 5 - 10 adet çok küçücük atak var. Sol ayağımdaki cilt bütünlüğü sağlandı yarık ve yaralar iyileşti. Sağ ayağımda sadece bir tane atak var. Bacağımdaki kızarıklıklar ve pullar azaldı. Bir de neatigason kullanan arkadaşlar lütfen beta carotene'i araştırın. A vitaminin öncül maddesi vücutta A vitamini gibi toksik etki yaratmadan A vitaminine dönüşüyor.

Huriye KIZILTAN:
Uzman Doktor

Kızım üç yaşında astım hastalığına yakalandı. Testlerde astım olduğuna dair kesin kanı konmuştu. Fakat tipik astım belirtileri vermiyordu. Şiddetli öksürükle başlıyor, bir gün sonra ileri derece taşipne (sık solunum) krizine giriyordu. Kortikosteroidler ve bronkodilatörler şikayetlerini artırmaktan başka işe yaramıyordu. Yaklaşık 10 - 12 saat kadar taşipne krizinden sonra kendiliğinden düzeliyor ve sadece yumuşak bir balgam kalıyor, o da iki günde geçiyordu. Yanlış ilaç verecekler korkusundan hastaneye bile götüremiyordum.

Çörekotu ve bal karışımını öğrendikten sonra kızıma bir hafta kadar kullandım. O günden sonra bir daha hiç öksürük nöbetine tutulmadı. Daha uzun süre kullanmak istedim ancak tadı hoşuna gitmediği için reddetti. Ayda bir krize girerken altı ayda bir belli belirsiz bir bronkokonstruksiyonu (bronşlarda daralma) oluyordu. Ben stetoskopla dinleyerek ancak anlayabiliyordum.

Daha sonra santral bölgede 8 cm tümörü olan, ileri derece öksürük, dispne (nefes darlığı), ortopnesi (oturarak nefes alabilme) olan akciğer kanserli başka bir hastada çörekotu ve bal karışımını denedim. Bir hafta sonra öksürüğü tamamen geçti. 3 ay sonra kendi isteği ile çörek otu tedavisi kesildi.


Ayhan:

Arkadaşlar ben 18 senedir vitiligo hastasıyım. Her şey yaptım denedim olmadı. Allah’a şükür ümitsiz de değilim. Şu an kullandığım arı poleni ile çörek oyu yağı aç iken çörek otu yağından bir şeker kaşığı içiyorum ve polenden de atıyorum. Şu an ilerleme kesildi ve bilindiği gibi çörek otu yağının iyi gelmeyeceği hastalık olmadığını Peygamber Efendimiz SAV hadisinde belirtmiş. Faydasını görüyorum. Allah’tan acil şifalar dileğiyle.


Dr. Ahmet Toptaş:

Çörek otu kullanmadan önce yüksek tansiyon, şeker ve midemde helicobackter pylori şikayetlerim nedeniyle ilaç kullanıyordum. 4 - 5 ay sonra hiçbir ilaca ihtiyacım kalmadı. Şu anda tansiyonum mükemmel. Helicobackter pylori için ikişer antibiyotik tedavisi gördüm, hiçbir faydası olmamıştı. Bu bakteri önlenemezse kansere kadar giden şikâyetlere yol açabilmektedir.

Ben artık şikâyetçi olmadığım için unuttum, sırt ağrısı, boyun tutulması, eklem ve kas ağrıları da kayboldu.

Komşularımdan yaşlı bir bey ise 4. kattaki dairesine 8 defa dinlenerek çıkabiliyordu. Çörek otu kullanmaya başladıktan 4 - 5 ay sonra dairesine dinlenmeden 10 - 15 kilo yüküyle çıkabilir hale geldi.

Gürsel:

Benim eylül ayında idrarımdan kan geldi. Hemen doktora gittim tahlil ve ultrason istedi. Sonuçta bir şey yok sadece kanlı enfeksiyon dedi. Bu Ocağın 5'ine kadar devam etti. Zayıflamak için çörek otu tavsiye ettiler. Bende hemen 1 tatlı kaşığı çiğnedim suyla yuttum. Akşamüzeri şiddetli sancı oldu ama ben çörek otundan olduğunu bilemedim. İğne yaptım geçti sabah yine çiğnedim yarım saat sonra şiddetli sancıyla acile gittim. Sancımı kesip bir şey yok dediler. Tabi daha önce ultrason tomografi bunları yaptırdım. Böbrek tertemiz dediler.

Aynı gün akşam sancı şiddetlenince Gaziantep Primer Hastanesi Üroloji Uzmanı Hasan Karboğa'ya gittim. İ.V.P çektirdi. 8 × 7 taş çıktı. Bende çörekotu yediğimi söyleyince gerçekten mucize dedi. Çünkü benim daha önce ağrım yoktu. Çörek otu meydana çıkardı. Şu an kapalı ameliyat oldum çok rahatım. Allah sizden de saygı değer doktorum Hasan Karboğa'dan da razı olsun. Herkese tavsiyem çörek otunu yemeseydim o taş böbreğimi çürütebilirdi. Saygılar sunar başarılar dilerim. Birgül


Nur Şanlıurfa:

Çörekotunun baş ağrısını geçirdiğine şahit oldum.


Yusuf Özgen Bitlis:

Çörekotu aynı zamanda tip 2 diyabetli hastalarda kandaki şeker seviyesini büyük ölçüde düşürdüğünü şahsen bir sağlık personeli olarak deneyimler sonucu gördüm. Diyabetli hastalara tavsiye ederim.


Pınar Ankara:

Dudak yaralarımı geçirdi.


Arzu Özdemir:

Çörek otu mucizevi bir bitki hakikaten ben çörek otunu her sabah 1 cay kaşığı bol su ile içerek zayıfladım...


Esra:

Çörek otunu her gün kullanıyorum inanılmaz faydasını gördüm cildime iyi geldi stres giderdi. Ayrıca idrar yolu iltihaplarında bir numara tavsiye ederim.


Engin Şenol:

Öncelikle selamlarımı iletiyorum. Çörek otunu yaklaşık bir yıldan beri alıyorum. Bir kere gerçekten şifa buna inanın. Ne yapıyor? Benim şekerim var. Şekeri düşürüyor bir kere. Bu kesin. İkincisi vücuda canlılık veriyor. Saat 15:00'de yediğinizde sanki yeni bir güne hazırlanıyor gibi kendinizi iyi hissedersiniz.

Yalnız çörek otunu yemeden önce şöyle bir çay kaşığı ile ağızda çiğneyiniz. Zira içindeki yağların vücuda gitmesi önemli. Dışarıda çektirdiğinizde bu faydalı yağlar uçuyor. Özellikle çiğnemek şart. Lütfen çörek otu yiyin. Zira birçok bürokratın, belediye başkanı dostların bunu yaptığını biliyorum. Tekrar baki selam ve saygılarımla.


Nida:

Bende bundan iki ay kadar önce çörekotu yağı aldım. Küçücük şişeye dünyanın parası gitti ama değer doğrusu. Cildimdeki alerjilere iyi gelebileceğini duydum, banyo yaptıktan sonra tüm vücuduma sürdüm ve faydasını gördüm. Tavsiye ederim.


Reymu:

Arkadaşlar ben çörekotu yağını egzamalı saç derime 1 gün arayla sürüp 2 saat bekletip yıkadım. İnanın doktorun verdiği aylardır kullandığım kortizonlu ilaçlar hiç kaldı. Bundan sonra haftada 2 kez kullanacağım. Şiddetle öneririm.


S. Kayatepe:

Çörek otunu aktarlarda kahve gibi çektirip kahvesini yapabilirsiniz. Şekeri düşürüyor ama fazla kullanmamak lazım. Bu defa şeker düştüğü için komaya giriyorsunuz. Dikkatli kullanılması lazım.


Nurun özü:

Kesinlikle etkili kardeşler. Eğer varsa bu hastalığa yakalanmış tanıdıklarınız mutlaka tavsiyede bulunun. Benim amcamın kızı kanser (artık 4 yaşında Rabbim ömür versin) oda kullanıyor ve faydasını gördüler. Rabbim şifasını veriyor tabii... Allah böyle hastalığa kimseyi yakalatmasın. Hasta olanlara şifa versin, hastası olanlara sabır versin. Öyle zor ki anlatamam. Allah muhafaza.


Reyhan Gaziantep:

Çörek otunun faydalarını bende okumuş, hiç bir yan etkisinin olmadığını öğrenince, düzenli olarak iki yıldır tüketmeye başladım.

Bu arada bu faydalarının yazdığı ama içinde olmayan bir faydasını daha gördüm. Dişlerde zaman içinde oluşan pas lekelerini diş hekimine giderek temizletiriz. Aksi halde görüntü çirkin oluyor. Ben bir kaç ay düzenli çörek otu kullanımının ardından dişlerim de oluşan lekelerden kendiliğinden kurtuldum. Bunu kendim gözle görülür bir şekilde yaşadığım için herkese tavsiye ediyorum.


Cemrenaz:

Doğum yaptıktan sonra bende hemoroid (basur) kanama derecesinde oldu. Bir arkadaşımın önerisi ile çörek otu yağı pamukla sürdüm 2 - 3 gün içerisinde hiç bir şeyim kalmadı. Bu konuda sıkıntısı olan arkadaşların denemesini tavsiye ederim sağlıklı günler dilerim.


Adsız:

Çörek otu yağını mutlaka denemelisin çünkü iki gün içinde sonuç alırsın ve inan çok rahatlatıyor. Büyük tuvaletten sonra ve gece yatarken yağı sür ve her gün buna devam et dua edeceksin geçmiş olsun.

Polat:

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Çörek otu ile ilgili daha önce yazmıştım. Çörek otunu toz haline getirerek sabah aç karnına balla karıştırıp yiyordum. Bir ay kadar denedim. Ancak bal bağırsakları çalıştırdığı için başarılı olmadı. Bir ay kadar önce harnup pekmezi ile başladım. Aynen sabahları bir tatlı kaşığı hakiki pekmez, içine bir çay kaşığı çörek otu tozu koyuyor ve öylece yiyorum. Günlük 9 adet salofalk kullanırken şu an 5'e düşürdüm. Denemenizi tavsiye ederim.


Papatya:

Ben bal çörek otu tarçın karışımıyla hamile kaldım. Uzun süredir tedavi görüyordum olmuyordu. Mutlaka deneyin bu karışımı sadece bu ay kullandım ve sonuç aldım. Toplamda 3 sene olacak evleneli eşimde ve bende sorun yok ilaç tedavisinde yumurtalarım kiste dönüştü hep ama sonunda oldu. Darısı başınıza İnşallah.


Adsız:

Arkadaşlar durumumu paylaşmak istiyorum sizinle belki faydası olur düşüncesiyle. Ben pco hastasıyım. Yumurtalıklarım o kadar çok tembel ki günde iki klomene rağmen bir yumoş oluyordu hep 18mm... Ve ancak 20. gün çatlıyordu yani 20. güne kadar ancak gelişiyordu. Bu ay her zamankinden farklı olarak klomen kullanmaya başladığımda incir kürü ve bal, çörekotu, tarçın karışımı yedim her gün...

Böyle kürlere hayatta inanmam o yüzden hiç denememiştim ama bu ay bir kereliğine deneyim dedim ve çok şaşırdım hatta doktor da beklediğimizden iyi netice aldık dedi. Bugün 12. günüm ve çatlamak üzereymiş hem 20 mm büyüklüğünde ve 2 yumoş varmış. Çok şaşırdım ilaca böyle bir yanıt alamamıştım. Hiç 6 - 7 kez klomen denedim önce de... Çok iyi değil belki ama dediğim gibi önceye göre büyük fark var gerçekten.


Winterspring:

Üzümün cevizin falan büyük faydası var. Vücudu dinç tutarlar. Hele hele çörekotu yağı o kadar dinç tutuyor ki insanı. Tüm yorgunluğunu üzerinden alıyor gerçekten bir doğa harikası. Ben tiroid - graves hastayım. Son 2 senedir çok halsizdim. Yataktan kalkar okula gider geri gelir yatağa atardım kendimi. Yeni doktorum çörekotu yağı kullan dedi 2 aydır kullanıyorum cidden çok büyük faydası var. ÖSS’ye kadar al doğal besinler, dinç olursun erken kalkar çok yol alırsın.


Armada:

Ben de bir zamanlar çörek otu yağını kullanmıştım. Çok faydasını görmüştüm... İbs me, nefes darlığıma ve talasemime iyi gelmişti. Ayrıca reflü ve uyku bozukluğuma da iyi gelmişti.


Firuze:

Ben de pek sevmezdim ama faydalarını öğrendikten sonra kullanmaya başladım. Topuk dikeni için çörek otu, papatya ve kantaron yağlarını karıştırarak kullandım. Ağrılarıma çok iyi geldi. Ayrıca gaz problemlerinde 1 çay kaşığı çörek otunu 1 bardak su ile yutmak yeterli oluyor.


Bilgem:

Romatoid Artrit için bal ve çörek otu karışımı her sabah ağrıları çok azaltıyor. Tavsiye ederim.


Melek:

Adetin 2. günü başlanıp 12. güne kadar sabah akşam yeniyor. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzenliyor. Dolayısıyla daha kolay hamile kalınıyor.


353 yorum:
« İlk ‹ Önceki 201 – 353 / 353
Adsız
Arkadaşlar beyaz saç için kullanıpta sonuç alan oldumu yağ olarak mı kullandınız, tohum olarakmı kullandınız...
10.10.10
Adsız
mrb .ögrenmek istediğim çörek otunun tüyleri canlandırıp canlandırmadığıdır.çünki yaklaşık bir senedir lazer epilasyona gidiyorum. son zamanlarda azalması gerekirken bi canlanma tespit ettim.2 aydır çörek otu bal karışımı kullanıyorum bu sebep olmuş olabilirmi.
3.11.10
Mustafa
Bu konuda pek fazla bilgim olmamakla beraber, bu konu ile ilgili sitelerden epilasyondan bir müddet sonra zaten vücudun kendini toparlayarak yeniden tüy oluşumunu sağladığı bilgisine ulaştım.

Diğer nedenlerden ayrı olarak bunun en önemli nedeninin ise epilasyon uzmanının lazerin dozunu ayarlayamaması bu nedenle de tüy köküne tekrar tüy üretemeyecek kadar zarar verememesi olduğu gördüm.

Çörek otu ile ilgisine gelince. Bununla ilgili net bir bilgi bulunmamakta ancak kendi şahsi fikrimi sorarsanız oda şu:

Lazer epilasyonun mantığı, vücudun derisine zarar vererek ve fonksiyonunu getirmesini engelleyerek tüy oluşumunun önüne geçmektir. Halihazırda bir müddet sonra vücut kendiliğinden bu durumu düzeltebiliyorsa çörek otu bu müddeti kısaltabilir.

Ancak siz devamlı bir yandan seans üstüne seansa giderken bir yandan da vücudun bu dönemde ve bu kadar da hızlı bir şekilde kendini toparlaması mümkün olmayabilir. Bunun nedeni yukarıda bahsettiğim neden olabilir. Bunu bu işin uzmanına danışmanız hatta daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir epilasyon uzmanına gitmeniz daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.
3.11.10
Adsız
teşekkürler beyfendi.çörek otunu kullanıyorum ve devam etmek istiyorum dünyanın parasını bayılıyosunuz epilasyona bide böyle bi yan etkisi olup olmadıgını biliyosunuz insan muallakta kalıyo benim gibi. .araştırdım bişey bulamadım sonra aklıma siz geldiniz en iyi araştırmacı olarak:))).o vakit bugün dermatolog hanımefendiyle paylaşacaz kozlarımızı.
6.11.10
Unknown
merhaba ben bugün sitenizi ziyaret ettim, 4 senedir uğraştığım yüz felcime çare arıyorum. çok küçük bir nörömadan bahsediyor doktorlar, dün başka biyerde çörek otu yağının felce neden olan her türlü maddeyi yok ettiğini okudum, burnunuza damlatın diyordu.. bilginiz dahilinde beni aydınlatır mısınız? psikolojim çok bozuk, hayattan koptum ve çok sinirli oldum, çörek otunu nasıl kullanırsam derdime çare olur? cevabınız için şimdiden teşekkürler

Zeynep Ilıca
15.11.10
Mustafa
Sayın Zeynep Hoşgeldiniz,

Sizin için internette ufak bir araştırma yaptım. Gerek Türkçe gerekse İngilizce çoğu kaynakta çörek otunun felce iyi geldiği belirtilmiş. Hatta İngilizce bir kaynakta çörek otu yağı uygulaması ile birlikte çok ilginçtir SADAKA verilmesi de tavsiye edilmiş. Bunun nedeni insanları mutlu ederek mutlu olmanın sağlık üzerindeki oluşturabileceği olumlu etkiler olabilir. Bakınız bu adreste http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1409425

Çörek otu kullanımına gelince. Bir kere çörek otunu mutlaka ve mutlaka her gün dozunu geçmeyecek şekilde çiğneyerek tüketin. Ve buna en az 6 ay devam edin. Temin edeceğiniz yağının taze olmasına özen gösterin ve felçli bölgenize her gün masaj yaparak uygulayın.

Bununla birlikte şu yazımızda alıntıladığımız http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-felc.html yöntemleride uygulayabilirsiniz. Ancak çörek otunu herhangi bir işlemden geçmeden kullanmanızı öneririm. Ancak yağına zeytinyağı ve papatya karıştırabilirsiniz.

Bir de içtiğiniz su miktarı ve teneffüs ettiğimiz hava miktarına dikkat ederseniz, daha hızlı bir şekilde şifaya kavuşacağınıza inanmaktayım.

Örneğin en azından geceleri uykuya dalmadan önce 30 defa akciğerlerinizi tam olarak doldurun, biraz bekleyin ve boşaltın. Birkaç gün sonra değişiklikleri hissedeceksiniz. Günlük tüketmeniz gereken su miktarına ve hava miktarına dikkat edin bununla ilgili uzmanlara yazın. Havasız ve susuz yaşamak imkansız bunların kalitesi ve miktarı değiştiğinde de sağlıklı yaşamak imkansız bunu unutmayın.

Sayın Zeynep sakın pes etmeyin, yukarıda belirttiğim teknikleri mutlaka uygulayın ve bu siteyi baştan aşağı bir okuyun.

Kısa zamanda şifa bulacağınıza inanmaktayım, dilerim Rabbimin takdiride bu yönde olur. Kendiniz için büyük bir azim ve inatla duaya devam edin. Başka bir sorunuz olursa tekrar yazın. Allah'a emanet olun.
15.11.10
Unknown
Hoşbulduk, hemen cevap yazdığınız için teşekkür ederim. ben dün aktardan çörekotu yağı aldım, 250 ml.sini 14 liraya aldım, bu fiyat normal mi yani sahte mi gerçek mi bilemedim, bir de değişik ağır bir kokusu var çörekotu kokusuyla birlikte.. bir başka yerde burnunuza 2 damla damlatın diyordu her türlü yabancı maddeyi eritir diye, dün ilk kez uyguladım, bunu da sürekli yaparsam zararı olmadan bir faydasını görür müyüm, bir de kulak çınlamam var sürekli, acaba kulağımdan damlatsam daha faydalı olur mu, çünkü sorun kulak kemiğimin içinden geçen yüz sinirinde, tam o bölgede ufacık bir nöroma olduğunu söylüyor doktorlar. gülmeyi çok özledim, 4 senedir uğraşıyorum önce doktorlar anlamadı çünkü felcim yavaş yavaş ilerledi..tekrar çok teşekkürler, kulağıma damlatmak için haberinizi bekliyorum, iyi akşamlar

Zeynep
15.11.10
Mustafa
Sayın Merve tekrar Hoşgeldiniz,

Çörek otu yağının kalitesini anlamak sanıldığı kadar değil. Bunu anlamak için piyasadaki bütün yağların toplanıp bir laboratuvar ortamında değerlendirilmesi gerekir. Ancak sitede http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-zararlari-uyarilar.html bu yazıda uygun çörek otu yağının tarifi kısmen de olsa bir uzman tarafından yapılmış.

Yinede en mantıklı seçim bilinen bir firma olması, fiyatının olabildiğince yüksek olanının tercih edilmesi ve son kullanma tarihinden olduğunca uzak olmasıdır. Yağını çokca kullanmadığım için bu konuda pek araştırma yapmadım bende sizin gibi bir tane tedarik ettim ve bitiremedim halen duruyor. Ben yağından çok tohumunu kullanmayı tercih ediyorum. Ve size de tohumunu düzenli olarak mutlaka kullanmanızı öneriyorum. Ancak temin ettiğiniz yağı harici olarak kullanabilirsiniz.

Kulağınıza gelince damlatın diyemiyorum çünki bununla ilgili deneyim sahibi değilim ve net bir bilgi de bulunmamakta. Kulak çevrenize sürerek kullanabilirsiniz. Bir kulak çöpüne bir kaç damla damlatıp kulağınızı temizler gibi kulağınızın iç çeperlerine de sürebilirsiniz. Dilerseniz damlata da bilirsiniz ama çörek otu yağı havayla etkileştiğinde çabuk oksitlenir ve o damla emilene kadarda bozulabilir. Bu yüzden sürülerek ve yedirerek hızlıca emilmesini sağlamak daha doğru diye düşünüyorum.

Yanlış anlamayın damlatarak kullanmanın olursa da pek fazla zararı da olmaz. Şimdiye kadar haricen kullanmalarda tek şikayet alerjik tepkime ve kızarıklara neden olması ki buda haricen kullanmaya ara verildiğinde kendiliğinden geçen bir durum.

Ama en önemlisi düzenli olarak uzun bir süre çiğneyerek tüketmeniz. Buna çok dikkat edin. Bu şekilde tüketmeniz zaten zamanla bütün vücudunuza dolaşım sayesinde etki edecektir.

Yanlış anlaşılmasın hastalığı çekenbilir ama bu arada felç olmamama rağmen bende uzun zamandır gülemiyorum. Önemli olan için gülüp gülememesidir.

Kısa zamanda iç gülüşünüzün dışınıza vurması dualarıyla...

Umarım yardımcı olabiliyorumdur.
15.11.10
Adsız
MRB.BEN YAKLAŞIK 2 AYDIR ÇÖREK OTU VE BAL KARIŞIMINI KULLANIYORUM ÇOK ŞÜKÜR BİR RAHATSIZLIGIM YOK AMA ARA ARA GRİP OLACAK GİBİ OLUYORUM OLAMIYORUM BEN BUNU İÇİMDEKİ SAVAŞA BAĞLIYORUM.YANİ MİKROPLARLA, GÜÇLENMEYE BAŞLAYAN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİN SAVAŞI ÇOK ŞÜKÜR HER SEFERİNDEDE BİZ KAZANDIK:))BAĞIŞIKLIĞIMIN GÜÇLENDİĞİNİ HİSSEDİYORUM.GEÇENLERDE BABAM MİĞDESİNDEKİ REFLÜDEN BAHSETTİ BENDE ONA ÇİĞ OLARAK ÇİGNEYİP YUTMASINI ÖNERDİM YEDİĞİ AKŞAM BİLE RAHAT UYUDUĞUNU SÖYLEDİ YAKLAŞIK BİR HAFTADIR DA RAHATLADIĞINDAN BAHSETTİ.E NEDİYELİM ALLAH ŞİFA VERSİN CÜMLEMİZE.
23.11.10
Adsız
Merhaba ben birşey sormak istiyorum.saçlarım çok seyreldi.yeni saçların çıkması için normal çörekotunu öğütmeden normal yesem bir etkisi olurmu. şimdiden teşekkür ederim.
3.1.11
Mustafa
Merhaba ..

Saçlarınızın dökülme nedeni beslenmeden veya dökülmeye neden olabilecek başka bir rahatsızlıktan kaynaklanıyorsa çörek otu bunu durdurmaya yardımcı olabilir.

Bunun dışında çörek otunun özellikle saç çıkartıcı bir özelliği yoktur. Saç dökülmesi de zaten bir hastalık olarak kabul edilmemektedir.
3.1.11
Adsız
21 tane çörek otunu besmele ile (Bismillah bir,Bismillah iki şeklinde)ayırıp sonra Yâ Şâfî(ey şifa veren) Yâ Kâfî(ey herşeye kifayet eden,yeten) Yâ Muâfî(ey afiyet veren)diyerek ve besmele çekerek çiğneyenlerden bugüne kadar bi-İznillah şifa bulanlar(kendim ve çevremdekiler):
Dilindeki berbat yaralara antibiyotikle çözüm bulamayan,sipsivri böbrek taşını ağrısız düşüren,dişinden yatalak vaziyetteyken ayağa kalkan,ateş- kusma-ishalden yatalak olup ayağa kalkan,nefesdarlığı ve öksürükten çatlayacak gibi olan. Ayrıca Velî bir zât'ın kanser,reflü ve her hastalık için tavsiye ettiği terkib:Sabahleyin aç karına 1 yemek kaşığı hakiki bal ve yarım yemek kaşığı çörek otu karıştırılıp taneler çiğnenerek yutulacak ve üzerine kesinlikle 1 saat birşey yenip içilmeyecek.

Efendimiz'in(S.A.V.) müjdesine itimad ederek şifa'yı Allah'tan bekleyerek tatbik etmek işin püf noktası.Herşey O'nun kudret elinde, birkaç siyah tanecik bahane.(abdullah b.)
12.1.11
Adsız
Çörek otu tohumunun kimyasal özellikleri

Mevlam küçücük kara bir tohuma neler derc etmiş bakın:

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalında yapılan araştırmalarda

Çörek otu tohumu %0,4- 0,45 arasında uçucu yağlar, %30’dan fazla sabit yağları içerir. Uçucu yağların %18,4 - 24’ünü timokinon olusturmaktadır. Timokinon 2-izopropil–5-metil–1,4-benzokinon yapısındadır ve molekül formülü de C10H12O2 ’dir .Çörek otu tohumunun % 22.6-26.7 protein, %32,7-40,0 karbonhidrat içerdiği saptanmıştır . Ayrıca çörek otu glukoz,ramnoz, ksiloz, arabinoz formunda monosakkaridleri de içermektedir .

Ayrıca çörek otu tohumları vitamin ve mineral yönünden zengindir: 100 gr çörek otu tohumunda 1.5mg B1 (tiamin), 0.1 mg B2 (riboflavin), 0.5 mg B6 (pridoksin), 5.7 mg PP (niasin), 0.061mg B9 (folik asid) ,10.5 mg Fe, 1.8 mg Cu, 185.9 mg Ca, 6 mg Zn, 526.5 mg P ve 1.7mg Se, 9.02 mg alfa-tokoferol, 54.2 mg gama tokoferol, 2.7 mg all-trans retinol bulunmaktadır . Uçucu yağların analizi sonucu p-simen (%7.1-%15.5), karvakrol
(%5.8-%11.6), t-anetol (%0.25-%2.3), 4-terpineol (%2.0-%6.6) ve longifolin (%1.0–8.0) gibi bileşiklerde izole edilmiştir.

Çörek otu tohumu doymamış yağ asitlerince de çok zengindir. Bunlardan linoleik asit esas kısmını, oleik asit ise daha az bir kısmını oluşturmaktadır .Diğer doymamış yağ asitleri ise arasidonik ve eikozanoid asittir . Doymuş yağ asitleri olarak da palmitik, stearik ve miristik asidi içerir . Yapılan çalışmalarda çörek otu yağının aktif birleşeni olan timokinona
ilaveten, ditimokinon (DTQ),

timohidrokinon (THQ) ve timol de izole edilmiştir.Çörek otu içeriğinde fosfolipid de bulunmaktadır. Fosfolipidin çoğunu fosfatidilkolin,az bir kısmını da fosfatidiletanolamin ve fosfatidilinozitol oluşturmaktadır.
12.1.11
Adsız
ben 1998 yılında kan kanseri sebebiyle ilik nakli oldum ve kemetorapiden dolayı organlarım ciddi zarar gördü bu sebepten şeker ve hiper tansiyon da var tetkiklerde bağışıklık sistemim uzun zamandır çökmüş normal değerin 14 misli kötü çöğrek otunu ALLAH RESÜLÜ S.A.V hadisi sebebiyle 1 aydır düzenli kullanıyorum gercekten vücüt içindeki hereketlenmeleri yıılardır cektiğim ızdıraptan biliyorum 10 gündür kendimi çok dinç hissediyorum ve devam edersem bağışıklık sistemimi onaracağını düşünüyorum...
15.1.11
Adsız
İyi Günler Hocam
Ben 28 yaşındayım doktor varikoles başlangıcı olduğunu söyledi zayıflamak için her yemekten 1 saat önce çiğneyerek çörekotu yiyorum.kendimi çok dinç hissediyorum.Acaba varikoselin çörekotu ile tedavisi mümkün mü?
Murat
16.1.11
Mustafa
Çörek otu tüm vücuda fayda verecek şekilde etkisini gösterir. Düzenli bir şekilde kullanmaya devam edin.
16.1.11
Selvi
Selam.Yaklaşık 1 yıldır yağı ve tohum haliyle çörekotu hayatıma girdi.Önceleri hiç yemezdim hatta çörek yada poğaçaların üzerindekileri tek tek temizler ve öyle yerdim.Bu mübarek nimetin bunca faydasını öğrendiktem sonra önce yağını aldım ama ucuz olduğu için içime sinmedi,fazla kullanamadım.Sonra tohumalrını aldım,hakve değirmeninde öğüterek hemen tüketiyorum.İlginçtir sağ başparmağımadi et beninin iyice küçüldüğüne şahit oluyorum.Hiç bir müdahele yapılmadan küçülen bu et beninin çörekotunun vesile olabileceğini düşündüm.Bu et beni yıllardır vardı ve okunmasına rağmen falan geçmedi.Buda Rabbimin bir inayeti.Bu siteyi hazırlayan arkadaşımızdan Allah c.c.razı olsun.Allah tüm şifa arayanlara acil şifalar versin.
22.1.11
Selvi
selam.Sabah ki yazımda düzeltme yapıyorum arkadaşlar.Bende ki et beni değil siğildi.Herkese acil şifalar.
22.1.11
Adsız
yusuf;selamun aleykum...
benim ses kısıklığı problemim var,hayatımda hiç sigara,alkol kullanmadım,solunum yollarında hissedilir(ağrı,ateş,yutma problemi,nefes alma-verme...vs)yok,reflüm yok,değişik doktorlara gittim ses tellerimde ödem(hafif kızarıklık,şişlik)varmış,ses telleri tam kapanmadığı için sesim kısık çıkıyor,cerrahi veya ilaç tedavisi önermediler(nasıl bir durumsa bende anlamadım?)sizin tecrübe ve tavsiyeniz nedir?ses telleri hastalıklarına karşı çörek otunun etkisi varmı?...teşekkürler
25.2.11
Mustafa
Aleykumselam Yusuf
Çörek otunun bütün vücuda etkisi vardır buna ses tellerinizde dahil. Hatta sindirim yolu üzerinde olduğu için öncelikli etkisini göstereceği yerlerden biridir ses telleri bölgesi. Çiğneyerek tüketin. Geçmiş olsun.
26.2.11
Adsız
selamun aleykum,ben mesut.sitenizdeki yazıları takip ettim,dikkatimi çeken özellikle 6 ay gibi düzenli kullanım.Bu 6 ay genel bir tecrübemi yoksa vücudun üzerinde etkisini göstermesi yaklaşık 6 ay mı sürüyor?birde akşam yatarken çay kaşığı ucu gibi bir miktar(mesela)alsak yararı olurmu?çünkü vücut yatarken dinlenmeye geçiyor onu yormaması açısından bu miktarın bir etkisi varmıdır?...selametle kalın...
28.2.11
Adsız
selamlar...ben bahtiyar
sitenizi takip ediyorum,çörek otunun kendisi gibi insanlara faydalı bir site,malum pek çok hastalık var, ona göre tavsiye edilen yüzlercede bitki var,
insan kendisine acaba hangisi bana şifa verecek diye akla karayı seçiyor,bende diyorumki mademki bitkisel bir tedavi isteniyor,mademki çörek otu var,birde hakkında geçen sahih(güvenilir derecede)
hadis var,o halde sadece çörek otu kullanılsa bu bitki Allahın izniyle insana yetmezmi?(tabii tıbbın hakkınıda vererek onuda es geçmeden)siz ne dersiniz?...
28.2.11
Mustafa
Aleykümselam Mesut,

Çörek otu sadece tek bir hastalık ve organ için kullanılmadığı, vücuda bir bütün olarak etki ettiği için en az 6 ay kullanılması öneriliyor. Arada boşluklar verilerek ömür boyu kullanılmasında bile bir sakınca yok. Etkiyi hızlı görmek için çok çörek otu tüketmek ise tam tersi etki gösterip zararlı olabiliyor.

Vücudunuza giren her miktarda her şeyin siz hissetseniz de hissetmeniz de mutlaka bir etkisi olacaktır. Geceleyin bahsettiğiniz miktarda tüketebilirsiniz ancak yine gündüzde tüketmeye devam ederek 24 saat için 2 grama tamamlarsanız daha güzel olur.

Merhaba Bahtiyar,

Bir hekiminde dediği üzere, en iyi ilaç aynı zamanda bir gıda olmalıdır.
1.3.11
Adsız
merhaba ben çörek otunu 3 aydır kullanıyorum ve tam 10 kilo verdm çok mutluyum ve formda kalmak içinde devam edicem.verdiğim kilolarımı geri almamam lazım.
2.3.11
Adsız
bende 10 gündür kullanıyorum.Sabah ve akşam yatmadan önce 1çay kaşığı alıyorum.Kullandığım ilk günden itibaren gaz sorunu diye bir şey kalmadı.sadece bir tereddüdüm var.öğütülmüş olanın okside olduğu ve yarardan çok zarar verdiği söyleniyor. Bal ile tüketemiyorum.Acaba zeytinyağı ile karıştırıp içsem oksidasyonu engelleyebilirmiyim? cevap verirseniz çok sevinirim. saygılar
3.3.11
Mustafa
Çörek otunu öğütüp hemen tüketirseniz veya çiğneyerek yerseniz bir zarar görmezsiniz. Kabuğundan çıkarılan her meyve ve sebze gibi çörek otu da çabuk özelliğini yitirir. Balla karıştırılmasındaki amaç zaten havadaki oksijenle bağlantısını kesmektir; bu zeytinyağıylada olabilir pek tabiki ancak denenmiş değildir.
3.3.11
Mustafa
Bir konuyu altını çizerek tekrar etmek istiyorum. Ben bir doktor veya uzman değilim. Çörek otu da bir ilaç değil. Çörek otu yaratılmış bitkiler arasında insana en geniş anlamda fayda sağlayan, vücudun düzensiz olduğu durumlarda vücudu olması gerekene yaklaştıran en iyi bileşikler bütünüdür. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ölümden başka herşeye şifadır dediyse, DOĞRUDUR. Bu siteninde amacı araştırma ve deney makaleleri ile kullanıcı deneyim ve yorumlarını bir araya getirerek bu söze yeteri kadar inanamayan hatta itibar etmeyen insanların inançlarını güçlendirmek ve akıllarında ki soru işaretlerini gidermektir. Şu durumda benim çörek otu kullanıcılarının kullanmaya başlamadan veya kullanırken meydana gelen rahatsızlıkları için birşeyler tavsiye etmem veya önermem kesinlikle doğru olmaz. Bunun için mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Şunuda unutmayın, çörek otu mutlaka fayda sağlayacaktır. Ancak bu fayda sizin beklediğiniz oranda ve zamanda olmayabilir. Sabır edin, ve durumunuz ne kadar kötü olursa olsun her çörek otunu yuttuğunuzda önceki halinize göre biraz daha iyi olacağınızı sakın unutmayın. Ve deneyimlerinizi bizimle paylaşarak diğer kullanıcılara yardımcı olun.
3.3.11
Adsız
Merhaba,
3-4 yıl önce 2-3 gün kadar günde bir yemek kaşığı çöreotunu (balla karıştırmadan) sade olarak çiğneyerek yemiştim bundan sonra böbreklerimde yanma başladı.Doktora gittim böbreklerim için ama birşey çıkmadı.Hala bu yanma ve ağrılar devam ediyor.Acaba çörekotu böbreklerime zarar vermiş olabilirmi? Teşekkür ederim.
3.3.11
Mustafa
Çörek otunu fazla kullanmanın sadece böbreklere değil bütün vücuda zararı vardır. Aynı ilaçlar gibi çörek otu da yüksek dozda kullanılmamalıdır.

Evet fazla kullanmışsınız ancak kullanma süreniz dikkate alındığında fazla önemsenecek bir zarar verdiğini düşünmüyorum. Çörek otunun aynı zamanda böbreklerde herhangi bir ilacın toksik etkilerini yok etme, böbreklerde kalsiyum kireç taşı oluşumunu engelleme ve mevcut oluşmuş taşları ve kumu düşürme gibi etkileri vardır.

Mesaneye yaklaşmış bir ufak taş veya kum da yanma hissi verebilir. Dediğim gibi fazla kullanmışsınız ama çok kısa bir süre kullanmışsınız. Zarar verdiğini düşünmüyorum zarar görmüşseniz bile bu hissedebileceğiniz bir zarar olmazdı.

Yeniden kapsamlıca bir teşhisden geçmenizi öneririm.

Kalın sağlıcakla.

Ayrıca her gün içilen bir bardak kuşburnu çayı böbreklere iyi gelir.
3.3.11
Adsız
selamun aleykum,sitenizle bir arkadaş tavsiyesi ile tanıştım,tek bir bitkinin bu kadar kapsamlı şifa kaynağı olduğunu bilmiyordum,anladığım kadarıyla siz bu çörek otu konusunda ciddi araştırmalar yapmışsınız,merak ettiğim konu ses tellerindeki kitleler(nodül,kist,polip...vs)çörek otu yardımıyla düzeltilebilirmi,bunun için ne kadar zaman ve miktarda kullanmak gerekir?ALLAH yaptığınız araştırmaları ve çabalarınızı karşılıksız bırakmasın...saygılarımla.ibrahim...
4.3.11
Mustafa
Aleykümselam İbrahim,

Çörek otu düzenli olarak tüketildiğinde tüm vücudu olumlu olarak etkilediği için vüdudda meydana gelebilecek tüm rahatsızlıklara da bir şekilde etki etmekte. Bunun için de düzenli olarak en az altı ay gibi bir süre tüketmenizi öneririm. Tabi tohumunu çiğneyerek. Bilhassa çiğneyerek tüketmenizin sizin için daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Evet bu araştırmaları yapanlardan Allah razı olsun. Biz sadece aktarıcıyız.
5.3.11
info85
corek otu yagsi nelere iyi geliyor? beyazlamis saclara karsi etkisi var mi? zayiflamak icin ne yapmak lazim?
16.3.11
Mustafa
Merhaba İnfo85,

Bu sitede sadece bu sayfa çörek otu ile ilgili değildir. Sitede biraz gezindiğiniz takdirde çörek otunun faydaları ve kullanımları hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.
16.3.11
Adsız
selamun aleykum,acaba sitenizde anlattığınız çörek otu,bugün aktarlarda satılan bidiğimiz çörek otumu?bir arkadaşım sormuş,aktarda bize mısırdan ihrac ediliyor demiş,birde mor ve beyaz çiçekli olanı arasında şifa yönünden bir fark varmı?ben ses tellerimdeki bir problem için kullanıyorum,ancak gırtlağımda hafif öksürük ve göz yaşına neden oluyor,acaba bu çörek otunun olumlu bir etkisimi(bildirilen dozu aşmıyorum)teşekkürler....durmuş
6.5.11
Mustafa
Aleykümselam Durmuş,

Evet sitede anlatılan çörek otu aktarlarda ve marketlerde satılan çörek otu. Bildiğimiz kadarıyla mor ve beyaz çiçekli çörek otu arasında pek bir fark yoktur. Çörek otunu tavsiye edilen miktarda kullandığınızda hiç bir yan etki göstermemektedir. Ayrıca bahsettiğiniz etkinin bir iyileşme etkisi olabileceği konusunda emin değilim.

Peki, çörek otunu kullanmadığınız bir günde veya bir süre ara verdiğinizde bu etkiler kayboluyor mu?
6.5.11
Adsız
Selamün aleyküm,

ismim seyma..ben cinsel yolla bulasan bir hastaliga yakalandim. bir aydan beri enfeksiyon belirtilerinden kurtulamiyorum. doktorlara gittim, yalniz hangi hastaliga yakalandigimi bulamiyorlar. cinsel hastalik oldugu icin cok korkuyorum. son ümidim cörek otu. size sorum bu tür rahatsizliklarda cörek otunun faydasinin arastirmalari var mi? yagini mi kullansam daha iyi, yoksa cörek otunun tanelerini mi? iki haftadir yagini kullaniyorum, parmagimda bir sigilim var. sanki kücülmüs gibi geliyor bana. ama onun disinda bir etkisini henüz göremedim. yardimci olursaniz cok sevinirim..
7.5.11
Mustafa
Aleykümselam Seyma,

Merak etmeyin çörek otunda her hastalık için şifa vardır. Çörek otu bazı hastalıklarda direk etki gösterebildiği gibi bazı hastalıklarda da vücudun o hastalık ile başa çıkabilmesi için ona verilebilecek en iyi desteği sağlar.

Size tavsiyem bir an önce tohumunu çiğneyerek tüketmeye başlamanız. Günlük tüketilmesi gereken miktarı beşe veya altıya bölerseniz azar azar ve rahat tüketirsiniz ve çörek otunun etkisi gün boyunca devamlı olur.

En önemlisi ise düzenli olarak en az iki ay devam etmeniz. Çörek otu ilaçlar gibi birden etkisini göstermez ama gösterdiğinde de tam gösterir. Geçmiş olsun.
7.5.11
Adsız
selamun aleykum çöreklen....faydalı bir site,lütfen araştırmalarınıza devam edin ve çörek otunun sırlarını bizimle paylaşmaya devam edin,insanın bakıpta birşeyler öğrenmemesi mümkün değil....sorum şu;genelde 2-6 ay arası düzenli kullanımdan bahsedilmiş,diyelimki kişinin 5 senedir rahatsızlığı var,sonra çörek otuna yönelmiş,illaki her insanda bu en az 6ay değilde 1 senede etkisini gösteremezmi?yani birazda metobolizmaya bağlı bişey değil mi?teşekkür ederim....yasin
8.5.11
Mustafa
Aleykümselam Yasin,

Çörek otunun etkisi metabolizmaya göre değişiklikler gösterebilir. Ancak genellikle en az 2 - 6 arası tüketilmesi önerilmektedir ve yapılan bilimsel çalışmalarda bu süreler içerisinde olumlu sonuçlar alınmıştır.

Bununla birlikte bu süre zarfında çörek otundan istediği faydayı bulamayan kullanıcıların çörek otundan vazgeçmemeleri uygun olur.

Çörek otunun fayda göstermesi, vücudun genel sağlık durumu, metabolizma, çörek otunun kalitesi, kullanılan çörek otu miktarı ve kullanımındaki düzen, beslenme, moral, umut ve yaş gibi bir çok faktöre bağlıdır. Bu faktörler istenilen faydaya ulaşma süresini etkileyebilir.
9.5.11
Adsız
kullanmak istiyorum bende kilo alabilmek için çörekotunu...yanlız aklıma takılan bıraktıktan sonra yan etki yapması kullananlar bilgi verirse sevinirim....herke_uzak@hotmail.com
13.5.11
Adsız
Merhaba,

Çörekotunun saç beyazlamasına karşı bir etkisi var mı?! Tv' de tesadüfen buna benzer bir yorum duymuştum.Eğer saç beyazlamsına karşı formulü varsa kullanım şekli ne olmalıdır.Tohumunu mu almalıyız/yağını mı sürmeliyiz? Beyazlayan saçları doğal rengine dönüştürmede etkilimidir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
18.5.11
Mustafa
Merhaba,

Beyaz saçlar için şu yazıya bir göz atın.

http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-beyaz-sac.html
10.7.16
Adsız
çörek otunu suyun içinde ezip posasıyla beraber içsek olurmu acaba?
25.5.11
Mustafa
Olur.
25.5.11
Adsız
Anlayamadığım birşey var.Çörekotunu bazı arkadaşlar saç dökülmesi için kullanmış, bazılarıda cilt bakımı ve kırışıklar için kullanmış. iki tarafta ottan memnun. peki şaç çıkarmaya yarıyorasa, cilde uygulandığında tüylenme problemi yapmıyormu acaba?
29.5.11
Mustafa
Merhaba,

Çörek otunun erkek tipi saç dökülmesinde saç çıkardığı hakkında net bir bilgi bulunmamakta. Erkek tipi saç dökülmesi dışındaki saç dökülmelerine faydalı olabilir. Ciltte de herhangi bir kıllanmaya neden olduğu bildirilmemiştir.
29.5.11
Adsız
Çörek otunun gözlere faydası var mı? Varsa ne gibi faydaları var cevaplarsanız sevinirim.
26.7.11
Mustafa
Vücudunuzdaki bir aksaklık ve düzensizlik veya bağışıklık sisteminin dengesizliği gözlerinizde de bir düzensizliğe neden olabilir. Çörek otu genel olarak vücuda fayda sağladığı için gözlerinize de doğrudan veya dolaylı olarak faydası olacaktır.

Genel olarak şimdiye kadar dünyada bazı ülkelerde göz iltihaplanmaları, ağrıları ve yorgunluğu için göz çevresine şakak bölgesine ve kaşlara sürülerek kullanıldığı bilinmektedir.

Uygulamak isterseniz taze çörek otunu (iyice) öğüterek krem kıvamına gelinceye kadar doğal su (klorsuz) ekleyip göz çevresine uygulayabilir ve bir kaç saat bekletebilirsiniz. Bununla birlikte bir yandan da çiğneyerek tüketilmelidir ki çörek otundan fayda sağlamanın en iyi yolu çiğneyerek tüketmektir.
26.7.11
LEYLA
S.a. çörekotu tecrübelerini okuduğumda çok etkilendim bende kullanmak istiyorum fakat sabahları aç karnına aynı zamanda 1 tane sarımsak yutuyorum çörek otu bal karışımı aynı zamanda sarımsak yutmanın bir zararı olurmu veya faydasını azaltırmı konu hakkında bilgilendirirseniz memnun olrurum sevgiler..
3.9.11
Mustafa
Aleykümselam,

Hayır bir zararı olmaz, ayrıca çokta güzel olur. Ancak sarımsağı iyice ezip veya çiğneyip tüketmenizi öneririm. Sarımsak ancak bu şekilde faydalı olur.
3.9.11
Adsız
ben çörekotunu çiğneyemiyorum.ama kilo vermek istiyorum etkisi ne olur bilen varmı..dişimde hem tel var hemde tadı kötü oluyo ılık suyla aç karna yutuyorum.. :)
15.9.11
Mustafa
Çiğnemeden yutarsanız çok çok az faydasını görürsünüz. Belki göremeyebilirsiniz de?
15.9.11
Adsız
merhaba çörek otunu 2 gün yağınıda 1 kullandım bende kalp atışlarında hızlanma beraberinde heyecanlanma ve terleme oluyor.kronik hepatit be hastasıyım.acaba çörek otundanmı oldu?bilgilendirirseniz sevinirim tşk.
19.9.11
Mustafa
Hayır bahsettiğiniz etkiler çörek otu kaynaklı değildir? Çörek otundan herhangi bir etki hissetmeniz için 2 gün çok çok erkendir.
19.9.11
Adsız
merhaba çörekotunun goguse etkısı varmı varsa hangı sekılde ?
11.10.11
Mustafa
Sorunuzu anlayamadım.
11.10.11
Adsız
Çörek otu alerjiye iyi gelirme hiç bi ilaç fayda etmiyor
15.10.11
Mustafa
Bununla ilgili bilgiler sitede mevcuttur.
15.10.11
Adsız
evrim 8 aylık bebeğim var,doğduğu günden itibaren çörek otu yiyorum,sütüm arttı ve çok yağlı oldu,emziren annelere öneririm.
18.10.11
Adsız
1 aydır çörekotu çiğniyorum seboreik egzamam dahada arttı acaba çörekotundan olabilirmi
19.10.11
Mustafa
Zannetmiyorum ama çörek otuna ara vermeyi bir deneyin. Eğer egzamalarınız da azalma olursa tekrar çörek otu kullanmaya başlayın. Yine egzamalarınızda artma olursa çörek otundan şüphe edebilirsiniz.

Çörek otunu bırakmanıza karşın egzamalarınızda bir değişiklik olmuyorsa çörek otunu düzenli olarak kullanmaya devam edin.
19.10.11
Adsız
iyi günler alerjik astım hastasıyım çörekotu kullandıkça iyileşme hissetmekteyim yalnız çörekotunu bırakırsam tekrar eskiye dönecek diye korkuyorum çörekotu ömür boyu kullanılır diye araştırma yaptım yalnızca ibrahim saraçoğlu sitesinde çörekotunu sürekli kullanmayınız diye yazmış(kullanıcı yorumlarına) yani bu kişi çok değerli bir kişi olunca bende acaba ömür boyu kullanırsam herhangi bir yan etkisi yada etkinliğinin azalması gibi bünye alışıp tekrar tepkisiz kalırmı diye sormak istedim saraçoğlunada yazdım fakat cevap gelmedi şimdilik günde 1 çay kaşığı tüketiyorum internette m kılınç beyefendi kullanmaktaymış diye okuyunca 11 yıldır kullandığını okuyunca burda bi çelişki var dedim siz ne dersiniz
22.10.11
Mustafa
Çörek otu sadece astım hastalığını tedavi edici bir bitki değildir. Yani sadece hastalığı ortadan kaldırıcı bir etki göstermez. Bütün vücudunuzu gittikçe normale (olması gerekene) döndürür.

Bunu şu şekilde daha iyi anlatabilirim sanırım, ilginç bir örnek olacak ama. İlerleyemeyen bir araç düşünün. Bu aracı iteklerseniz gider ama sizin iteklemenize muhtaçtır siz itmeden gitmez. Ama bu aracı tamir ederseniz şayet artık bu araç kimseye muhtaç değil gaz pedalına basan herkesi istediği yere götürür. Aynı bunun gibi çörek otu vücudunuzda her ne rahatsızlık varsa bunu yavaş yavaş ortadan kaldırır.

Çörek otu bir gıdadır, bir ömür boyu kullanmanızda hiç bir sakınca yok önerilen dozlarda kullandığınızda. Ki dozundan fazla içilen su bile insana zarar verir.

Vücudunuz zamanla çörek otuna tepkisizde kalmaz. Çörek otu bir ilaç değildir ve içerisinde vücudun ihtiyaç duyduğu ve kullandığı bir çok bileşen vardır.

İçiniz rahat olsun gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ama 6 ayda bir, 1-2 ay ara verirseniz güzel olur ama isterseniz bunu da vermeye bilirsiniz.
23.10.11
Adsız
selamün aleyküm .. bu siteyi yaklaşık 1 ay önce ziyaret ettm. ve kilo almak için balla çörek otunu karıştırarak düzenli kullandım.. ALLAH RAZI OLSUN paylaşımı yapanlarda, vesile olanlardan.. tm 5 klo aldım çok şükür...
23.10.11
Adsız
merhabalar ben sedef hastasıyım çörek otu kullanmayı düşünüyorum yağını sürüp öğütülmüşünüde gunde bir tatlı kaşıgı yemem uygunmudur birde kestane balı çok faydalıymış onunla karıştırıp yense bir zararı olurmu?
sedef hastalığa iyi geliyormu bu konuda bir araştırma varmı
cevap için şimdiden teşekkürler. Allah razı olsun.
24.10.11
Mustafa
Evet sedef hastalığına iyi geliyor. Bahsettiğiniz şekilde kullanabilirsiniz ancak kestane balının sedef rahatsızlığı üzerinde nasıl etki oluşturacağını bilemem. Geçmiş olsun.
25.10.11
Adsız
meme kanserine iyimi çörek otu bunu merak ediyorum sizden beni aydınlatırsanız sevinirim
12.11.11
Mustafa
Merhaba,

Tabi ki de iyi gelir. Sarımsak ile birlikte tüketin. Eğer kanserseniz 5 - 6 gram kullanarak başlayın ve bunu 10 grama kadar çıkarabilirsiniz. Her gün 1 diş sarımsak tüketin. Tüketirken de sarımsağı önce ezin 1 - 2 dakika bekletin sonra su ile yutun.

Bunlara düzenli olarak devam edin geçmiş olsun dileklerimle, hoşçakalın.
12.11.11
Adsız
hocam ben pratik olduğu için kapsülünü kullanıyorum faydası olmazmı teşekkürler...
12.11.11
Mustafa
Kullanabilirsiniz, umduğunuz faydayı bulamazsanız tohumunu kullanmanızı öneririm.
12.11.11
Adsız
merhaba..bir tatlı kaşığı silme çörek otuna 200 tane olarak gelmesi imkansız değil mi? bunu nasıl ayarlayabileceğiz bilgilendirir misiniz?
26.11.11
bhcsr07
merhaba.silme 1 tatlı kaşığına 600 tane gelmez ki?bu konuyu tam olarak anlam veremedim izah edebilir misinz?
26.11.11
Mustafa
Şöyle izah edeyim.

Bir müddet önce bir ziyaretçimizin 2 gram çörek otunu nasıl hesaplayabileceği sorusu üzerine, 2 gram çörek otunun hassas bir terazide tarttık ve ortaya çıkan çörek otunu tek tek saydık. Ve çörek otu tohumlarının sayısı 650 küsür adet geldi. Ve bu kadar tohumu da tıka basa yerleştirerek bir tatlı kaşığına sığdırdık ve kaşığa yandan bakıldığında üzeride öbek oluşmamıştı. Umarım izah edebilmişimdir.
26.11.11
Adsız
merhaba arkadaslar ben 25 yasında sedef hastasıyım bir araştırma sitesinde bal ve çörek otunun sedef hastalıgına ıyı geldıgı yazısını görmustum ve bende yaklasık 1 haftadır kullanıyorum ALLAH herkeze acil şifalar versin.
1.12.11
Adsız
selam 13 yıldır antıdepresan kullanıyorum ayrıca kolestrol yuksek tansıyon var cörek otunun bu saydıgım hastalıklara ıyı geldıgını gördum bu antı depresan ılaclardan kurtarırmı benı kalıcı olarakmı şifa verıyo yoksa gecıcımı rahatlatıyo....teskler...
3.12.11
Adsız
Merhaba...Önclikle bu şekil açıklayıcı güzel bilgiler verdiginiz için tesekkur ederim.Ben 1 haftadır çörek otu tüketiyorum edindiğim bilgilere göre çörekotu yagı haftada duzenlı 2 kere masaj yaparak saclara kullanırsak beyazlarında azalmasında buyuk rol oynadıgını okudum.Bu sekıl kullanıp deneyen arkadaslar varsa bılmek ısterım,sizcede etkili olurmu?
5.12.11
Mustafa
Merhaba,

Çörek otu kullandığınız anti depresan ilaçlar kadar hızlı ve etkili bir şekilde rahatlatma sağlamaz. Ancak kullandığınız ilaçlar ile birlikte çörek otu kullanmanız ilacın yan etkilerini azaltır, kolestrol ve tansiyonunuza da iyi gelir.

Ancak anti depresan ilaçlardan kurtulmak istiyorsanız 5 - 6 ay çörek otu ile birlikte anti depresan ilaçlarınıza devam edin. Daha sonra ilacı yavas yavas bırakarak çörek otuna devam edin. İlacı bırakıp çörek otuna devam ederken aynı zamanda kedi otu, sarı kantaron gibi rahatlatıcı bitkilere devam etmeniz kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olacaktır.

Tabi ilacı bırakmaya karar vermeden önce mutlaka ve mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Bırakıp bırakmamanıza, bırakırsanızda nasıl bırakacağınız konusunda size en iyi yolu gösterecektir.

Ama dediğim gibi ilacınızla birlikte çörek otu kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle.
5.12.11
Mustafa
Merhaba, beyaz saçlar ile ilgili olarak su yazıya göz atabilirsiniz.

http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-beyaz-sac.html
5.12.11
Adsız
sevgili NİKA kullandığın kremin nasıl hazırlandığını açık bir şekilde yazarmısın.metin
12.12.11
nurten mamo
merhaba bir yerde duymuştum 250 gr çörek otunu iki parmak geçene kadar sirke (elma sirkesi)konulup 10 gün bekletildikten sonra ,sabahları açkarnına tüketilirse damar açıcı özelliği olduğu söyleniyor ve 5 gündür bunu tüketiyorum.. bu konuda bilgisi olan açıklama yaparsa sevinirim...
19.12.11
Mustafa
Merhaba Nurten,

Sirkenin etkileri hakkında geniş bir bilgiye sahip değilim. Ancak düzenli olarak önerilen dozda çörek otu tüketirsen çörek otundan daha çok fayda görürsün.
19.12.11
Mava
Merhabalar,
Yaklaşık altı ay önce burada yazılanları okuyup, zayıflama amacıyla çörek otuna başladım. Yaklaşık yirmi gün aksatmadan kullandıktan sonra beş kilo verdim. Sonra günde üç kere alma kısmını aksatmaya başladım. Genellikle sabah aç karnına bir çay kaşığı çörek otunu ezip bir bardak suyla içiyordum. Ama sonraki öğünleri unutuyordum. Kilo vermem durdu tabi. Ama altı aydır her sabah olmasa da unutmadığım zamanlarda içtiğim çörek otu hem kilomu sabitledi, ve hem de gribe çok kolay yakalanam ben, altı aydır grip olmadım.
Bu mucize tohumlardan herkesin faydalanmasını diliyorum...
20.12.11
Mava
Eğer benim gibi çörek otunu çiğneyemeyenler varsa, bulduğum çözümü paylaşmak isterim: Çörek otunu karabiber değirmenine doldurdum. Her sabah bir bardak içme suyuna göz kararı öğütüp içiyorum. Epeyce pratik oluyor...
20.12.11
Adsız
hüseyin :arkadaşım şeker için tavsiye etti. bende kahvaltıyı biraz abarttım 1.5 saat sonra şekerimi ölçtüm 225 geldi sonra yarım çay kaşığı çörek otu yuttum yarım saat sonra şekerimi ölçtüm gözlerime inanamadım şekerim 112 ye düşmüştü.hemde tok karnına...
23.12.11
Adsız
merhaba..
öncelikle insanlari aydinlattiginiz icin sizden Allah razi olsun.
babam seker hastasi,kolestron,üre,hastasi..ayrica simdi böbrek rahatsizligindan haftada üc defa diyaliz görüyor,bundan dolayisiyle de maalesef düsük tansiyon ile savasiyor.cok üzülüyorum.cörek otunu kendisine tavsiye edebilirmiyim..ve nasil almasi gerekiyor?cevabiniz icin simdiden cok tesekkür ediyorum.
24.12.11
Mustafa
Merhaba,

Tavsiye edebilirsiniz. Ancak ilk etapta düşük tansiyonunu olumsuz etkileyebileceğinden şüphe ediyorum. Fakat kullanmasında da büyük fayda var.

Bu bir çelişki gibi görünüyor ancak çörek otunun tansiyon düşürücü etkisi düşük tansiyonlu hastalarda nasıl bir etki meydana getireceği hakkında net bir bilgi yok.

Çoğu kaynakta hiçbir yan etkisinin ve ilaç etkileşiminin olmadığı bildirilmekte. Ancak ben yinede edinebildiğim bilgiler kadarıyla çörek otu kullanımına ilişkin tüm uyarıları "uyarılar" yazısında bir araya getirdim.

Babanızın sabah 1 akşam 1 gram olarak ve çok sık aralıklarla tansiyonunu kontrol ederek başlamasını önerebilirim. Tansiyonu olumsuz etkilenmezse sabah 2 akşam 2 olarak da kullanabilir. Etkisi 2 aydan başlamak üzre tam etki 6 aylık kullanımdan sonra hissedilir.

Son olarak bir sağlık uzmanı olmadığımı tekrar etmek istiyorum. Çörek otu kullanmasının bir zararı olmaz ancak doktorunun da bilmesini istiyorum.

Geçmiş olsun dileklerimle.

Ayrıca çörek otu ile ilgili daha kapsamlı bilgi için Dr. Mehmet Kılınç http://corekotufaydalari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Sitesinde telefonu da yazmaktadır.

Geçmiş olsun dileklerimle hoşçakalın.
24.12.11
Adsız
ben de bu sitede okuyup yaklaşık 4 aydır her sabah aç karna çörekotunu çiğneyerek yutuyorum. Yorgunluğum azaldı, hiç grip olmadım ve kilom kontrol altına girdi, herkese tavsiye ederim.
9.1.12
melahat
merabalar babamın böbreginde va akciğerinde iki milim tümör gözüktü iğneyle tedaviye başladı şimdi... ama benim içim hiç rahat değil acaba akşamları yatmadan önce bir kaşık bala çörekotu karıştırıp yese şifa olurmu lütfen yardımcı olun lütfennn
29.1.12
Mustafa
Tabiki olur. Ama en az 6 ay devam etsin sakın vazgeçmesin çörek otu kullanmaktan. Dolu dolu bir tatlı kaşığı kullansın çiğneyerek veya tüketmeden hemen önce öğüterek. Sabah kullanırsa daha rahat sindirir.

Geçmiş olsun dileklerimle.
29.1.12
ismailayd
arkadaslar ben distoni hastasıyım...çörek otunun faydası olurmu nasıl kullanmalıyım...lütfen yardım
2.2.12
Mustafa
Merhaba İsmail,

Çörek otunun beyin ve sinirler üzerinde çok olumlu etkileri mevcuttur. Düzenli olarak 6 ay kullanmanı önerebilirim.
3.2.12
ismailayd
corek otunu dırekmı yemelıyım yoksa onerdıgın bır karısım varmı mustafa...tesekkur ederım
4.2.12
Mustafa
Önerdiğim bir karışım yok ismail. Ancak rahatsızlığın için uzmanların tavsiye ettiği başka bitki ve ilaçlar ile birliktede kullanabilirsin. 70 kg ya yakınsan hergün dolu dolu 1 tatlı kaşığı çörek otunu çiğneyerek veya günlük öğüterek tüketebilirsin. Önceki yorumdada dediğim gibi en az bir 6 ay kullanmalısın.

Geçmiş olsun dileklerimle.
4.2.12
Adsız
ameliyat olmam için karın yağlarımın erimesi gerek çiğneyerek yutuyorum acaba doğrumu yapıyorum
7.2.12
Mustafa
Doğru ancak bunu yemekten yarım saat önce yapmalısınız. Daha ayrıntılı bilgiye anasayfada ki zayıflama ile ilgili yazılardan ulaşabilirsiniz.
7.2.12
Adsız
benim ellerim yani, her ikisi yara ve ziyiller icerisinde et bemi de vardi.corekotu yagi surdum.tamamen yok oldular.
15.2.12
Adsız
Kulak uğultum-çınlamam var.bu günlerde dahada arttı.kullanıp faydasını gören var mı?faydalımı dır.tavsiyeleriniz nelerdir.
17.2.12
Mustafa
Merhaba

Çörek otunun bütün vücuda faydası vardır aynı zamanda kulaklar içinde. Ancak uğultu için bir bilgi yok ama ben faydası olacağını düşünüyorum. Kaliteli bir çörek otu yağını kulak yoluna 1 damla damlatın. Kulak kepçesi ve arkasına da masaj yapın. Aynı zamanda günlük 2 gram çörek otunu çiğneyerek tüketin.
18.2.12
Adsız
COREK OTUNU GUNLUK 10 CAY KASIGI KULLANSAK NE ZARARI OLUR
10.7.16
Adsız
Kansizlik icin kullanan varmi kansizlik icin kullanmalimiyim Teşekkürler
26.7.16
Leyla
S.a Idrar yolu enfeksiyonu ve vajinal kuruluga iyi gelir mi ve nasil kullanmamiz gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim tesekkurler.
3.8.16
Gülhan uğur
Merhabalar çörek otu yagı kremini kullandım 3 4 gün kadar fakat yüzüm çok kötü oldu kabardı ve yanık gibi oldu ve süreklide yanıyor sebebi nedir acil cevap...
21.8.16
Gülhan uğur
Merhaba ben 4 gün kadar çörek otu kremini yüzüme kullandım fakat yüzüm çok kötü oldu yanık gibi yara bere doldu. Nasıl geçer napmam gerek acil cevap lütfen
21.8.16
Unknown
Sevim
Merhaba, ben guatr hastasıyım daha doğrusu haşimato hastalığım var. Bu sebeple regl döngüm çok düzensiz ayrıca hormonel yönden sorunlar yaşıyorum. Çörek otunun faydasını görür müyüm? dozunu nasıl ayarlamalıyım?
30.8.16
Ela
Benim doğuştan ağzımdan bir ameliyat izi gibi bişey var acaba faydası olurmu ACIL ACILyardimci olabilirmisiniz
9.9.16
Bi umut
Selamün Aleyküm.. benim kayın pederimde beyinde kötü huylu tümör tesbit edildi acil ameliyat denildi.. 1 sene ömür diyorlar.orasını Allah bilir.. cörek otu kullanmasında bi fayda görür mü ?
bilgilendirirseniz sevinirim
20.9.16
Bi umut
Selamün Aleyküm.. benim kayın pederimde beyinde kötü huylu tümör tesbit edildi acil ameliyat denildi.. 1 sene ömür diyorlar.orasını Allah bilir.. cörek otu kullanmasında bi fayda görür mü ?
bilgilendirirseniz sevinirim
20.9.16
Bi umut
Bu konuda bilgisi olan varsa cok ricam acil cevap verebilir mi? Cok acil
20.9.16
Bi umut
Bu yorum yazar tarafından silindi.
20.9.16
Mustafa
Bu yorum yazar tarafından silindi.
20.9.16
Bi umut
Cok tşk ederim mustafa bey Allah razı olsun içimize su serptiniz hastalıgıda derdi de veren Allah şifayı da veren o.. bi umut denicez bakalım. Orhan değer i de mutlaka araştırıcaz. ALLAH şifa bekleyen tüm hastalara acil şifalar versin..
20.9.16
Bi umut
Kayınpederım amelıyat oldu ve malesef 4 gundur yogun bakımda sol tarafında simdilik kıpırdama yok ve tam konusamıyr konusmaya calısıyr dılı donmuyr ve gozlerı de tam acamıyr. Amelıyat sonrası tansıyon cok cıkmıs ve zor dusurduler.emar cekıldı beyınde damar tıkanmıs. Doktor yuzde yuz cok emın konusuyrdu amelıyat ıcın noyle olunca o da mahcup oldu. Fızık tedavı gerekiyormuş. InşaAllah sag cıkarsa hastaneden fızıge de goturucez. Tumorle ugrasırken amelıyatın verdıgı zarar mahfettı bızi.acaba sıödı hem tumorun ılerlemesını durdurmak hemde felc durumu icin corek otuna devam etmekye fayda varmı? Şifa bekleyen herkese Rabbım şiga versin.
8.10.16
Mustafa
Tabiki faydası olur. Fizik tedavi ile birlikte kullanmaya başlayabilirsiniz. Güvendiğiniz kaliteli bir markanın tohumunu veya yağını kullanın. Sitede marka vermiyorum ancak iletişim den e posta atarsanız marka tavsiyesinde bulunabilirim. Geçmiş olsun dileklerimle..
8.10.16
adsız
merhabe bloğunuzu yeni farkettim dün akşam bu tarife benzer bir kür hazırladım 1kg bala 200 gr hazır öğütülmüş çörek otu.vakit kaybetmeden taze öğütülmüş çörek otu ve tarçınlı tariften tekrar yapıp başlasammı bilemedim ayrıca regl imin 5. günündeyim biraz geç kaldım sanırım.31 yaşındayım 10 aylık evliyim.çikolata kistim var 3.5mm bu kist gebeliği zorlaştırıyormuş.tavsiyeniz ne olur acil cevap lütfen daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum.teşekürler
7.11.16
burcu
sayfa hala güncel mi bilmiyorum bir haftadır sabahları aç karnına bir çay kaşığı çörek otu yağı içiyorum..midem iyice şişmeye ve nefesimi darlamaya başladı..acaba ilk başta arttırıp sonra mı rahatlatacak yoksa çörek otu yağı tüketmeyi bırakmalı ıyım lütfen cevap verin bana.
28.11.16
Mustafa
İlk başta biraz yorgunluk verici etkisi olabilir ama bahsettiğiniz kadar yan etki olmaması lazım. Özellikle nefesinizi daraltmaz ve şişkinlik vermez. Birde başka ve bilindik bir marka çörek otu yağı kullanmayı deneyin.
29.11.16
Unknown
Selamun Aleykum bende rastgele evde corek otu buldum ve kullanmaya basladım ve nefes darlıgıma ve burun tıkanıklıgma iyi geliyor simdilik size bir sorum olacak corek otunu en iyi nerelerden alabiliriz ? marketlerde aktarlarda veya pazardaki baharatcılardaki satılan corek otu fayda saglar mı ? hangisinden almalıyım ?
24.1.17
Unknown
Çörek otunu sedef için nasıl tuketebiliriz. Yardımcı olur musunuz.
31.1.17
Unknown
Ben reflu hastasiyim hocam çörek otu yağını sabahları aç karınla günde birdefa 1 tatlı kaşığı iciyorum günde 1 defamı ici cem hocam
20.3.17
Merve
Çörekotunu öğütüp un haline getirip çiğnemeden yiyorum. faydası olur mu yoksa öğütmeden çiğneyerek mi yenmeli
27.5.17
Merve
Bir de 30 ben de derece skolyoz var çok ağrım oluyor. Ayrıca boynumda bilhassa sol tarafında çok şiddetli ağrım var artık dayanamıyorum. 3 aydır düzenli olarak her akşam yemekten yaklaşık 2 saat sonra çörektunu öğütüp yiyorum (çörekotunu un haline getirip çiğnemeden) ama şikayetlerimde azalma olmadı. Acaba be yapmam lazım lütfen yardımcı olun.
27.5.17
Adsız
Ben perihan.
Üç gündür bende çörek otu kullanıyorum.faranjit ve reflü için.Ama benim normalde tansiyon ve şekerim hep düşük olur.Yinede kullanabilirmiyim
23.6.17
Unknown
merhaba ben olmuş olduğum akciğer ameliyatı sonu şilotoraks hastası oldum yani akciğer bosluğum lenfatik sıvı birikiyor ve bu kalıcı bir durum çörek otu bana da çare olurmu diye sormak isterim
26.9.17
Mustafa
Merhaba,

Çörek otunun rahatsızlığınız üzerindeki etkilerini araştıran bir çalışmaya malesef ulaşamadım.

Ancak şu kitapta çörek otu yağının:

... sıvıların veya toksinlerin birikmesi, zayıf dolaşım, lenfatik tıkanıklık, glandüler şişme ...

gibi rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olduğundan bahsedilmiş.

Ancak çörek otunun vücut salgılarını artırıcı etkiside mevcuttur. Vücudun kendini temizleyebilmesi için artırdığı salgılar, bir ihtimal halihazırdaki sıvı birikmesi rahatsızlığınızında artmasına neden olabilir. Bir olasılık. Böyle bir gerçekleşirse çörek otunu bıraktığınızda bu etkilerde ortadan kalkar.

Yani denemek isterseniz denemenize mani olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sadece bilin diye söylüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle...
27.9.17
Unknown
çörekotu tohum yağı kanser ve rahim tümörlerini eritip yok ediyor.
18.10.17
Unknown
Ben bir haftadır kullanmaya başladım. Sivilce probleminden dolayı hap verdiler ve ailem yan etkilerinden dolayı kullanmayı uygun bulmadı. Annemim araştırması sonucu devamı çörek otu yağından bulduğumu söyleyebilirim. Kurumaya başladı sivilcelerim sabah 1 tatlı kaşığı içiyorum akşamları da pamuk yardımıyla yüzüme masaj yapıyorum iyice duruluyorum. Umarım tamamen sivilcelerimden kurtulurum. Sivilce problemi yaşayan arkadaşlara öneririm.
20.10.17
Adsız
Çörek otu mu yoksa tohumu almamız gerekli?Ben çörek otunu dövüp bal ile karıştırıp tüketiyorum.Birde ağrı için çörek otu ile merhem tavsiye edebilirmisinz bacak ağrılarına..Şimdiden teşekkür edeiyorum Allah razı olsun..
28.10.17
Adsiz
Kan hapiyla birlikte kullanilirmi
13.12.17
Mustafa
Kan hapından kastınız demir desteğiyse kullanabilirsiniz. Çörek otunun kendisinde de zaten 100 gramında 18 mg demir mevcuttur.
14.12.17
Adsiz
Ferro senol hapı kullanıyorum çörek otuyla cevabınız için tşk ederim
14.12.17
Adsiz
Mustafa bey diğer sitelerde okudum ilaçla birlikte kullanmayın diyor ben Ferro senol hapiyla birlikte kullanıyorum siz ne diyorsunuz
19.12.17
Barış
Mustafa bey merhabalar.Bu güzel aydınlatıcı ve şifa kaynağı sayfa için çok teşekkürler. Benim tiroidlerim hızlı çalışıyormuş buda bende depresyon yapıyor yani düşünme yeteneğim azalıyor konsantre olamama düşünce bozuklukları uyku bozuklukları iştahımın yerinde olmasına rağmen kilo alamama gibi problemler oluşturuyor çörekotuna veya çörekotu yağı hangisini tavsiye edersiniz ve kullanım şekli ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
10.1.18
Mustafa
Merhaba Barış,
Ben tohumunu kullanma taraftarıyım ancak yağını kullanmayıda tercih edebilirsiniz. Yalnız tok karnına kullanmayı deneyin. Yemeklerden 1,5 - 2 saat sonrası gibi. Yemekten önce biraz iştah kapatıcı etki gösterir. Ayrıca hergün sabahtan 1 çay kaşığı kekiği su ile yutmanız kontsantrasyon seviyenizi artırır. Geçmiş olsun dileklerimle..
13.1.18
Barış
Mustafa bey bir cay kaşık Çörekotu yağı ve 1 çay kaşık kekik suyunu beraber aynı zamanda mı içeceğiz ayrıca tohum olacakta alacaksak oda mı 1 çay kaşığı
13.1.18
Mustafa
Çörek otu 2 gram yaklaşık 600 tohum tanesi kadar. Günlük doz yazısından ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kekik de biraz daha iyi hissetmeniz konsantrasyon dikkat ve uyanıklık artırıcı olarak tavsiye ettim. 1-2 çay kaşığı arası olabilir. Kekik suyu değil. Kuru kekik (bağdat baharat tavsiye ederim bu arada kekiği)
Ayrıca günlük yarım çay kaşığıda kimyon yutmanızda beyin işlevleri üzerinde hissedilir derecede artışa neden olabilir. Bunlar kendi üzerimde denenmiş ve olumlu etkiler alınmış yöntemlerdir.

Geçmiş olsun dileklerimle...
16.1.18
Barış
Teşekkürler Mustafa bey Allah Razı olsun.Hayırlı günler
18.1.18
parfüm
Arkadaşlar ben ilk cıkan et beni şeklindeki o lanet şey için hasteneye gittim ve azotla yaktılar. Daha sonra elma sirkesi ve alkolle ayrıstırdıgım saf propolisi karıstırıp sürdüm ve iz dahi kalmadığını gorebiliyorum. Bunu 1 haftadır yaptım. Devamlı elma sirkesi ve propolis ve bunun yanında da çörek otu yağı içiyorum. Sigarayı 6 aydır bırakan biriyim. (hpv oldugumu ogrenmeden once bıraktım). Şimdi endonezya ya giden arkadaşım orada en iyi AHCC nin olduğunu söyledi. Gelirken bana 4-5 kutu temin edecek. Mantarın ana yurdu oraymış zaten. Cidden bu AHCC kullanıp negatif olan var mı? boş yere param gitsin istemiyorum. Çünkü sorduğumuzda orada 500mg halinde ve içinde 100 adetbulunan 1 kutu için yaklaşık 200 tl istediler. 5 kutu alsam 1000 tl. Gerçi türkiye piyasasına göre en yüksek kaliteli olanı uygun fiyata alacağımı düşünüyorum ama yalan dolan işi de varmı bu ahcc olayında merak etmiyor değilim. Erkek bireyim ve negatif olduğunu nasıl anlayacağı ayrıca? Forumda yeniyim. Yardımlarınızı bekliyorum. emre@perikiz.com bilenler yazsın lütfen.
6.2.18
Betül
Selamlar bir ay kadar önce kan tahlillerimde belirgin kortizol düşüklüğü çıktı adrenal yetmezlik olduğu söylendi yakında hormon kullanarak bir test daha yapılacak Ciddi bir hastalık olmadan da kortizol düzeyi düşebilirmiş diye duydum kendi adıma da böyle dua ediyorum. Çörekotu ürünleri yağı, tohumu vesaire ile kortizol seviyesi düzenlenebilir mi ? Teşekkürler
19.3.18
Mustafa
Selamlar Betül,

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14669258

Çörek otunun alerjik rahatsızlıklar için faydalı bulunduğu bu çalışmada çörek otu yağının lenfosit alt popülasyonları, endojen kortizol seviyeleri ve ACTH salınımlarında değişmeye neden olmadığı hakkında veriler bulunmaktadır.

Ancak çörek otu vücudu bir bütün olarak tedavi etmeye çalışır. Yani herhangi bir rahatsızlığın veya vücuttaki kompleks bir düzensizliğin düşürebileceği kortizolu direkt olarak yükseltmeye çalışmaz, daha çok neden olan düzensizliği düzeltmeye çalışır.

Ayrıca şöyle bir çalışmada şöyle de bir sonuca varılmış.

http://www.docsdrive.com/pdfs/ansinet/ijp/2006/104-109.pdf

Daha önemlisi, Nigella Sativa terapisiyle, indüklenmiş diyabetik sıçanlarda hipofiz-adrenal aktivitenin normalleştirilmesi, kısmen, insülin konsantrasyonlarının veya hipofiz-adrenal fonksiyonun restorasyonuna (yenilenmesine/iyileştirilmesine) bağlanabilir.

Yani bu adrenal fonksiyonlar üzerinde de faydalı etkiler gösterebileceği anlamına gelir.

Bu konuda yeterinde bilgi yok umarım yardımcı olabilmişimdir.

Geçmiş olsun dileklerimle..
24.3.18
Adsız
Peygamber Efendimiz(s.a.v) dediyse mutlaka bir hikmeti vardır. O, nefis arzusu ile konuşmaz.(Size okuduğu) Kur'an ancak kendisine bildirilen bir vahiydir (53/Necm 3-4). Diye Necm suresinin 3 ve 4'üncü ayetlerinde geçmektedir. Peygamberimizin her sözü bir vahiydir ve hikmeti vardır. Kimi şifa hemen gelir kimisi geç gelir. Ecel varsa sonunda hiçbirşey kurtarmaz. Önemli olan her duruma göre iman etmiş olmaktır. Allah herkese acil şifalar versin. Allah'a emanet olun.
21.4.18
Adsız
Kronik gastritim vardı. Her sabah aç karnına 3-4 gram arası tüketiyorum daha 3. günden itibaren rahatlama gördüm. Karın şişliğim geçti. Mucizevi adeta ilaçlarla düzelmeyen midem 3 günde çörekotu ile düzelmeye başladı. şişkinlikten dolayı tokluk hissim vardı. Şimdi acıktığıma şükrediyorum. Allah'ıma şükürler olsun. Bu site sayesinde öğrendim. Allah razı olsun emeği olan herkesten.
5.5.18
Ayşe ausea
2 aydır âdetim bir türlü sökülmüyordu çörek otunu günde 1 tatlı kaşığı olarak yedim bugün söküldü inanamadım birde yorumları okuyunca birşey dikkatimi çekti mantara iyi geldiği yazıyor normalde benim birde kulaklarımda kaşıntı oluyordu egzama vardı çörek otunu içtiğimden beri kaşıntı yok çok mutluyum
29.5.18
Barış
Mustafa bey tiroidlerim hızlı çalışıyormuş bal öğütülmüş çörekotu karışımı kullanmak istiyorum etkisi olur mu bu karışımı 1 kilo bala ne kadar çörekotu öğütüp karıştırmak gerekir
28.6.18
Unknown
Merhaba mustafa bey ; şeker ve tansiyonum için çörek otu (sabah akşam bir çaykaşığı ) , zeytin yaprağı çayı , tarçın kullanıyorum size sorum şu çörek otu dışkıda siyahlık yaparmı ikinci soru bunların hepsi fazlamı teşekkürler...
23.7.18
Mustafa Teker
Merhaba arkadaşlar, çörek otu konusunda ilmi araştırma yapan ve çörekotu kullanılarak yapılan bir çok terkipten bir tanesi vitiligo rahatsızlığı bulunan arkadaşara hediyemiz olsun. düzenli kullanıpta geçmeyen olursa, bilsinki kullandığı malzeme kalitesiyle ilgilidir.
17) Abraş hastalığına iyi gelmesi:
Çörek otu sirkeyle berâber sürüldüğünde deri üzerinde beliren lekelere ve abraş hastalığına faydalı olur.
15.12.18
Unknown
Ben kantaron yağıiciyorum sabah aç karnına akşamda çörek otu çigniyorum .ikisi bir arada zararlı olurmu
28.1.19
Unknown
Midemde bakteri ve gastrit var.sabah kantaron akşam çörekotu dogrumu yapıyorum acaba
28.1.19
Unknown
Merhaba , pco sendromum var. Düzenli adet göremiyorum. Hamile kalmak istiyorum. Yumurtalıklarımın direnç gösterdiğini söyledi doktorum. İlaç vb şeyler kullanmak istemiyorum. Çörek otunun faydasını görebilir miyim bu konuda ?
11.2.19
MİSAFİR 65
Selamlar ben diş doktoruna gitim ve doktor dis etlerimin çekildigini ve iltahaplandigini dis dısleriminde kemiklerin eriyip zayifladigini ve bunun için bazi operasyonlar yapmak gerekecegini gerekirse kemik tozu kulanacagini söyledi ben de internette yaptigim araştirmalarda çörek otu yağinin diş eti hastaliklarina ve kemik erimelerine karşi etkili oldugunu duydum bu konuda çalişma yapan bir Türk doktor İsmail Özakanlı bu durumu tedevi edebildigini ifade ediyor.Acaba çörek otu yağini haricen dişlerime uygulasam gargara veya masaj şeklinde bir faydasi olur mu yada bi konuda daha önce deneyim yaşayan arkadaşlar var mi?Paylasir ve yardimci olursaniz sevinirim
18.5.19
Unknown
Çörek otu depresyona uykusuzluğa faydasını kullanan varmi nasil kullanilir
9.7.19
« İlk ‹ Önceki 201 – 353 / 353