Çörek Otu Kullananların Tecrübeleri

Çörek otu tohumu kavanozu
Çörek otu tohumu
Fatma Can:

Ben çörek otuyla zayıflamaya başladım. Çok memnunum on beş günde iki kilo verdim. Daha da vereceğim. Kistim vardı oda gitti Allah'a şükür sizlerin de denemesini isterim.


Tuğçe M.

Arkadaşlar çörekotu inanılmaz bir mucize. Kilo vermek isteyen içinde kilo almak isteyen içinde. Doğru kullanıldığında çok etkili bir yöntem. Aşağıda belirteceğim uygulama Dr. Ömer Coşkun tarafından araştırılmış ve açıklanmıştır.

Biz bu uygulamayı annemle birlikte denedik. Ben kilo almak için annemse kilo vermek için kullandı ve kesinlikle faydasını gördüğümüzü belirtmek istiyorum. Uygulaması şöyle oluyor. Eğer kilo vermek istiyorsanız yemeklerden yarım saat önce bir çay kaşığı çörekotu yiyorsunuz. Yalnız yerken dişinizle parçalayarak yemeye çalışın. Çünkü kilo vermeye yarayan madde ancak çiğnendiğinde açığa çıkabiliyormuş.

Bunun tam tersi olarak da aramızda ben gibi kilo almaya uğraşan arkadaşlarımızda olabilir. Onlar da kilo almak için her yemekten sonra bir çay kaşığı çörekotu ile balı karıştırılıp yemeliler. Bu kürün herhangi bir uygulama süresi yok isterseniz arada verebilirsiniz isterseniz bir ömür boyu devam edebilirsiniz. Çörekotu tamamen doğal bir ilaç hiç bir yan etkisi yok.


A. Kekilli:

Ben sporcuyum. Gece yatarken bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile birlikte bir çay kaşığı çörek otu koyarak tüketiyorum. Spordan sonra da macun olarak tüketiyorum. Tavsiyem bütün sporcuların bu doğal tabiat mucizesini spor yaparken kullanmalarıdır. Ekstradan karaciğer ve insüline faydası olduğu için de kullanıyorum.


Abbas B.

Çörek otu yağını kullanıyorum. Fakat piyasada bazı markalar içeriğine oldukça fazla miktarda alakasız, farklı hatta bozuk yağlar bile katıyorlar. Yağın kokusu, çiğnediğiniz çörek otundan aldığınız koku ile aynı olmalıdır. Vücut en geç yarım gün içinde sürülen yağı emiyor. Neredeyse soğuk su ile yıkamanıza bile gerek kalmıyor. Saf olarak bulabilirseniz en iyi verimi alırsınız. Saçlara ve yüz kırışıklıklarına tek kelimeyle SÜPER!


Selcan:

Merhabalar, çörekotu regl dönemlerini kesinlikle düzene sokuyor. Koklandığı zaman baş ağrısını geçiriyor. Cilt için ben çörekotu yağını kullanıyorum. Antiseptik özelliğe sahip. Sivilce sorunu olanlara önerebilirim.


Ali Koç:

Beyin kanserine yakalanan eşime Isırgan tohumu, çörek otu ve kara kovan balından hazırladığım karışımı her gün yedirdim. Bu uygulama sayesinde kemoterapi sürecinde kan değerleri düşmedi ve tedavisine devam ettik. İş hayatımda yangından çok hayat kurtardım. Eşimin yaşaması için de omuz omuza çok mücadele verdik. Filmleri temiz çıkınca dünyalar benim oldu.


Saadet Cihan:

Sinüzit için sabah ve akşam birer damla kullandım. Bir hafta gibi kısa bir sürede devamlı tıkalı olan burnum açıldı. Sinüziti olanlara tavsiye ederim.


Adsız:

Muhammed Şamilin (5 yaşında) anaokulu öğretmeni çocuğun muhtemelen idrar yolları rahatsızlıklarına yakalanmış olabileceğini söyledi. Çünkü günde 15 20 defa tuvalete gittiğini söyledi. Çocuk doktoru muayene etikten sonra herhangi bir enfeksiyonun olmadığını bunun bir tik olabileceğini söyledi. Faslı bir tanıdığım çörek ile balı karıştırıp çocuğa 3 - 4 gün verirsen iyi olabilir dedi. Ve gerçekten çocuk 3 - 4 günde iyileşti.


Ahmet Demir:

3 senedir çekilmiş çörek otu tohumunu her sabah bir tatlı kaşığı su ile birlikte yiyorum. 3 senedir hiç girip olmadım. Ürtiker vardı yüzde 80 oranında iyileşti. Cildim pürüzsüz ve düzgün bir hal aldı. Sigaradan dolayı göğsümde hırıltı vardı, kayboldu nefesim açıldı. Herkese tavsiye ediyorum. Tavsiye ettiklerimin içinde şekerden, astımdan mustarip olanlar vardı tamamen iyi olduklarını söylediler. Akdeniz anemisi olan birisine de tavsiyede bulundum. Oda kuru üzümle birlikte aşağı yukarı 8 aydır yiyor rahatsızlıkları azaldı artık pek hasta olmuyor.


Ahmet:

Ben on yıldır kullanıyorum her hangi bir hastalığım yok önlem olarak kullanıyorum.


Semra:

Çörek otunu ısırgan tohumu ve keten tohumuyla karıştırıp alıyorum. Her derde deva. Birde kara üzüm çekirdeği var tabi bu karışımın içinde. Kansızlık ve kilo kontrolü için mükemmel. Herkes alışkanlık haline getirmeli bence bu mucize bitkileri tüketmeyi. Sağlıkla kalın.


Ali:

Özellikle sigara içenler tavsiye ediyorum. 2 yıldır günde 4 gram yiyorum. Nefes darlığından ve hırıltılardan kurtuldum.


Adsız:

Şamil ve ben hafif üşütmeler de kulaklarımız ağrıyordu. Çörek otu çayına başladıktan sonra kulaklarım tekrar 3 hafta ağrıdıktan sonra tamamen iyileşti. Her türlü iltihaplara karşı özellikle de ara doku ve mukoza iltihaplanmasına karşı etkilidir.


Zeynep Öztürk:

Bal ve çörek otu karışımı gerçekten çok faydalı. Mucize bir şey gerçekten. Özellikle astım hastalarına, sivilce sorunu yaşayanlara ve yorgunluk hissedenler için çok faydalı. Yaklaşık 2 aydır devam ediyorum. Özellikle sabahları aç karnına almanızı tavsiye ederim...


Binnur Özcan:

Çörek otunu 5 aydır her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı yağ şeklinde kullanıyorum. Cildim pürüzsüzleşti ve parlaklaştı. Arkadaşlarım hangi kremi kullandığı sorup duruyor sürekli. Çörek otunu kullanmaya başladığımdan beri krem kullanmıyorum. İş yerimizde herkesi grip kırıp geçiriyor ama bende bir şey yok.

Boğaz ağrım geçti. Farenjide bağlı öksürüğümü çoktan unuttum. Mevsimsel yorgunluk hali üzerimden geçti. Gece saat 23′te bile kendimi çok dinç hissediyorum. Çörek otunu tohum olarak değil de yağ olarak kullanmamı tavsiye etti doktor ablam. Çünkü insan midesi tohumu sindiremiyor, yağ olarak alındığından çok daha etkili olur demişti.


Gülse İSTANBUL:

Merhabalar! Çörek otunu iki yıl kadar öncesi her gün bir çay kaşığı yutmaya başlamıştım ve saç dökülmesi azaldı. Şimdi tekrar başladım. Uzun zamandır gözlerimde alerji vardı. Bilgisayar ekranı, makyaj malzemeleri, kontak lensler kaşıntıya neden oluyordu. Sürekli ilaç kullanmama rağmen tamamen geçmiyordu. Kullanmaya başladığım ilk hafta belirgin bir azalma oldu. İlaçta kullanmıyorum artık. İnşallah tamamen geçer. Ben suyla içiyorum çiğnemeden. Zarar görmedim ama sakıncası var mı bilmek istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP: Değerli Kardeşimiz; Allah CC. tam şifa ihsan buyursun inşallah. Su ile de alına bilinir sanıyoruz. Ancak öğütülmeden yenilmesinin bağırsakları çizdiği söylenmekte. Konu hakkında bir dahiliye uzmanının görüşlerini almanızda fayda olacaktır. Sevgilerle.


Adsız:

Çörek otu çayı veya yağı sadece bedensel değil, aynı zamanda zihinsel rahatsızlıkları da iyileştirir. Şayet kişide kendini küçük görme, kibirlenme veya evhamlı düşüncelere sahipse insanın kafasındaki bu tür düşünceleri yok eder. Kişinin açık, berrak ve de net davranmasını sağlar.


Pınar Hollanda:

Merhabalar, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine internetten araştırma yaparken sizi gördüm. Zaman zaman çok şiddetli baş ağrılarım oluyor ama hamile olduğum için ilaç kullanamıyorum. Arkadaşım çörek otu içmemin iyi olabileceğini söyledi. Ancak ben hamileliğimden dolayı sizlerden bilgi almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

CEVAP: Değerli Pınar Kardeşimiz; hamile olan hanımların, fazla çörek otu almaması gerekir. Çörek otu yağını ise kesinlikle kullanmaması gerekir diye biliyoruz. Konu hakkında uzman bir hekime danışmanızda fayda var. Baş ağrısı için kullanabileceğiniz yan tesirsiz bir öneride ancak bir kadın doğum uzmanı bulunabilir. Arkadaş tavsiyesi ile bu döneminizde ilaç ya da bitki kullanmayınız. Doktora danışınız. Geçmiş olsun. Acil şifalar duası ile.


Suzan Bedir Samsun:

Uzun süredir kolesterol yüksekliği vardı. Geçen yazdan beri sabah aç karnına 9 - 10 çörek otunu suyla içiyorum. Yeni yapılan tahlillerimde kolesterolümün düştüğü görüldü. Eşim doktor o bile şaşırdı. Allah’ın izniyle şifaya vesile olduğunu düşünüyorum. Efendimizin (SAV) bu konudaki hadisinin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz.


Satı YOZGAT:

Bende hormon yüksekliği vardı. Erken menopoz diyeyim. Bir yıldır çörek otu yiyorum yağını ve un seklinde. Hormonlarım yarıdan daha fazla düşmüş yemeye devam ediyorum. Benim gibi olanlara tavsiye ederim. Allah yardımcımız olsun.


Özlem ALANYA:

Öncelikle ellerinize sağlık. Her şey o kadar güzel ki… Bende çörek otu ile ilgili bir deneyimimi aktarmak istedim. Şu anda 11 aylık olan kızımın ilk birkaç aylık dönemde gaz sancıları olmuştu. Çörek otunu demleyip her gün 3 - 4 çay kaşığı içirdik. Allah’ın izniyle çok faydasını gördüm. İlgilenen arkadaşların haberdar olmasını istedim.


Melek ANKARA:

Ben de uzun süre çörek otu kullanarak mucizelerine tanık oldum. Ancak şimdi hamileyim ve bu yüzden kullanmaktan çekiniyorum. Adet söktürücü olduğunu biliyorum, bu özelliği bebeğin düşmesine sebep olur mu? Teşekkürler.

CEVAP: Sevgili Melek Hanım; hamilelik süresince çörek otu yememenizi tavsiye ederiz. Doktorunuza danışınız.


Selim TÜRKOĞLU:

İltihaba iyi geldiği birçok kitapta yazan ve birçok kişi tarafından da bilinen çörek otunu bazen bal ile bazen ise çorba, yemek ve salataların üzerine baharat veya çeşni niyetiyle serperek tüketiyorum...

Neredeyse 1 yıldır çörek otunu aşırıya kaçmadan macun şeklinde tüketiyorum ve bir yan etkisini görmedim... Aksine faydasını gördüğümü söyleyebilirim... Bu arada önemli bir noktayı hatırlatmakta fayda var; bal aşırı tüketildiğinde barsak hareketlerini arttırabiliyor bu sebeple ve özellikle de şeker içerdiği için dikkatli tüketmekte fayda var...


Adsız:

Bir iş arkadaşımın yüzünde (gözünde 4 cm ve burnunda 3 cm uzaklıkta) nohut büyüklüğünde bir çıban hasıl olmuş. Doktorunun verdiği merhemin fayda vermemesi nedeni ile gelip bir çare sordu. Bende ona çörek otu çayı içmesini tavsiye ettim. Bir hafta sonra tamamen iyileştiğini gördüm. Her türlü iltihaplara karşı özelikle de ara doku ve mukoza iltihaplanmasına etkilidir.


ŞİFA-ŞAFİ:

Kitaplarda en fazla 3 çay kaşığı kullanılması tavsiye ediliyor. Mevcut tıpta kullanılan kortizonlarla aynı etkiyi gösteriyor. Ama bir farkla vücudumuza bir zararı ve yan etkisi yok. İmmün sistemimizi de güçlendiriyor. Tıp'ın ilaçlarını (ü.k. için) bir türlü sevemedim.


Gulrana:

Çörek Otu Bitkisi ve Çiçeği
Çörek Otu Bitkisi ve Çiçeği
Çörek otu yağı aldım. Her akşam yatmadan önce bir çay kaşığı kadar onu kullanıyorum. Fazlasının içilmesi ve yenilmesi her şeyde olduğu gibi yan etkiye sebebiyet verebilir. Bazı çörek otu tohumları bayat olduğu için şifa sebebdarı olmayabilir.

Çörek otunun tazeliğini şu şekilde anlaşılabilir. Çörek otunu elinizle ezdiğinizde bir yağlanma olması gerekir. Eğer yağlanma hissetmiyorsanız o çörek otu bayatlamış ve kurumuştur iyice ve bayatlamış olanları yerseniz, alerjik hasta olursunuz...


Aynur Apaydın:

Ben bitki dünyasına çok merak duyan biriyim. Bitkilerle hayat diyorum. En azından bir kere olsun denemek lazım. En ufak ağrılarda haplara iğnelere saldırarak gereksiz yere sağlığımızı tehlikeye sokmayalım. Doğal mucizeler var hayatta. Hadi sağlık diyelim ve bir kere daha sigaraya son verelim. Sağlıklı günler.


Yavuz Ergül:

Bilhassa Çörek Otu tohumları öğütülüp bal ile karıştırılıp yenildiği takdir de derman olamayacağı dert yoktur. Kullandım kendimden biliyorum. Bilhassa kilo kaybı olanların muhakkak kullanmalarını tavsiye ediyorum.


Ali Bakırcı:

Çörek otunu kullanmanızı tavsiye ederim. Ben kullandım ve çok faydasını gördüm. Ben vücut geliştirme sporu ile uğraşıyorum ve çörek otunun bana enerji ve güç sağladığını hissediyorum. Bence herkes çörek otundan faydalansın. Herkese şifa dileklerimle.


Suzan Kılıç:

Gerçekten şaşırdım. Doğanın, otların bu kadar şifalı olduğunu bu gibi ciddi yayınlarda okudukça, ne kadar gereksiz kimyasallarla iç içe olduğumuzu düşünüyor ve buna üzülüyorum. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim. Isırgan otu tohum ya da taze ama mutlaka deneyin kansere birebir. Denedik emin olabilirsiniz. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın ama kurtuluş dersem yalan olmaz.


Yusuf:

Çörek otu, bal karışımını 1 aydır kullanıyorum. Reflü rahatsızlığıma karşı hissedilir derecede faydalarını gördüm. Çörek otunun bendeki en somut faydası sabah kalkıp yedikten iki üç dakika sonra midemdeki yanmayı bastırmasıdır.


Nika:

Merhaba, 2 yıldır sedef hastasıyım. Bu hastalıktan anladığım şudur sevgili arkadaşlar. Bende seyreden hastalık tamamen psikolojik ve yaşadığım sıkıntıların vücudumda ki alışma sistemini etkilemesi. Şuanda kendime şu tedavi yolunu uyguluyorum. Birincisi hastalığımı kabul ettim kavga yada isyan etmiyorum.

İkincisi bunun geçtiğini düşünüp beynime bunu sık sık hatırlatmıyorum ve kesinlikle sonsuza kadar iyileşeceğime inanıyorum. Bağışıklık sistemim için her sabah aç karnına çörekotu ve üzüm çekirdeği alıyorum. Buna ek olarak yabancı bir kitaptan Türkçeleştirdiğim tedaviyi uyguluyorum. Tedavi ise şudur:

Çinko, B kompleks, Selenyum, C vitamini ve Beta-Carotene. Ayrıca bitkisel olarak çuhaçiçeği yağı ve keten tohumu yağı kullanıyorum. Bir de kesinlikle reçeteli merhem kullanmıyorum. Kayısı, susam keten, çörekotu ve kantaron yağı karıştırdığım bir krem kullanıyorum.

10. günde sağ elimde yalnız cilt kuruluğu 5 - 10 adet çok küçücük atak var. Sol ayağımdaki cilt bütünlüğü sağlandı yarık ve yaralar iyileşti. Sağ ayağımda sadece bir tane atak var. Bacağımdaki kızarıklıklar ve pullar azaldı. Bir de neatigason kullanan arkadaşlar lütfen beta carotene'i araştırın. A vitaminin öncül maddesi vücutta A vitamini gibi toksik etki yaratmadan A vitaminine dönüşüyor.

Huriye KIZILTAN:
Uzman Doktor

Kızım üç yaşında astım hastalığına yakalandı. Testlerde astım olduğuna dair kesin kanı konmuştu. Fakat tipik astım belirtileri vermiyordu. Şiddetli öksürükle başlıyor, bir gün sonra ileri derece taşipne (sık solunum) krizine giriyordu. Kortikosteroidler ve bronkodilatörler şikayetlerini artırmaktan başka işe yaramıyordu. Yaklaşık 10 - 12 saat kadar taşipne krizinden sonra kendiliğinden düzeliyor ve sadece yumuşak bir balgam kalıyor, o da iki günde geçiyordu. Yanlış ilaç verecekler korkusundan hastaneye bile götüremiyordum.

Çörekotu ve bal karışımını öğrendikten sonra kızıma bir hafta kadar kullandım. O günden sonra bir daha hiç öksürük nöbetine tutulmadı. Daha uzun süre kullanmak istedim ancak tadı hoşuna gitmediği için reddetti. Ayda bir krize girerken altı ayda bir belli belirsiz bir bronkokonstruksiyonu (bronşlarda daralma) oluyordu. Ben stetoskopla dinleyerek ancak anlayabiliyordum.

Daha sonra santral bölgede 8 cm tümörü olan, ileri derece öksürük, dispne (nefes darlığı), ortopnesi (oturarak nefes alabilme) olan akciğer kanserli başka bir hastada çörekotu ve bal karışımını denedim. Bir hafta sonra öksürüğü tamamen geçti. 3 ay sonra kendi isteği ile çörek otu tedavisi kesildi.


Ayhan:

Arkadaşlar ben 18 senedir vitiligo hastasıyım. Her şey yaptım denedim olmadı. Allah’a şükür ümitsiz de değilim. Şu an kullandığım arı poleni ile çörek oyu yağı aç iken çörek otu yağından bir şeker kaşığı içiyorum ve polenden de atıyorum. Şu an ilerleme kesildi ve bilindiği gibi çörek otu yağının iyi gelmeyeceği hastalık olmadığını Peygamber Efendimiz SAV hadisinde belirtmiş. Faydasını görüyorum. Allah’tan acil şifalar dileğiyle.


Dr. Ahmet Toptaş:

Çörek otu kullanmadan önce yüksek tansiyon, şeker ve midemde helicobackter pylori şikayetlerim nedeniyle ilaç kullanıyordum. 4 - 5 ay sonra hiçbir ilaca ihtiyacım kalmadı. Şu anda tansiyonum mükemmel. Helicobackter pylori için ikişer antibiyotik tedavisi gördüm, hiçbir faydası olmamıştı. Bu bakteri önlenemezse kansere kadar giden şikâyetlere yol açabilmektedir.

Ben artık şikâyetçi olmadığım için unuttum, sırt ağrısı, boyun tutulması, eklem ve kas ağrıları da kayboldu.

Komşularımdan yaşlı bir bey ise 4. kattaki dairesine 8 defa dinlenerek çıkabiliyordu. Çörek otu kullanmaya başladıktan 4 - 5 ay sonra dairesine dinlenmeden 10 - 15 kilo yüküyle çıkabilir hale geldi.

Gürsel:

Benim eylül ayında idrarımdan kan geldi. Hemen doktora gittim tahlil ve ultrason istedi. Sonuçta bir şey yok sadece kanlı enfeksiyon dedi. Bu Ocağın 5'ine kadar devam etti. Zayıflamak için çörek otu tavsiye ettiler. Bende hemen 1 tatlı kaşığı çiğnedim suyla yuttum. Akşamüzeri şiddetli sancı oldu ama ben çörek otundan olduğunu bilemedim. İğne yaptım geçti sabah yine çiğnedim yarım saat sonra şiddetli sancıyla acile gittim. Sancımı kesip bir şey yok dediler. Tabi daha önce ultrason tomografi bunları yaptırdım. Böbrek tertemiz dediler.

Aynı gün akşam sancı şiddetlenince Gaziantep Primer Hastanesi Üroloji Uzmanı Hasan Karboğa'ya gittim. İ.V.P çektirdi. 8 × 7 taş çıktı. Bende çörekotu yediğimi söyleyince gerçekten mucize dedi. Çünkü benim daha önce ağrım yoktu. Çörek otu meydana çıkardı. Şu an kapalı ameliyat oldum çok rahatım. Allah sizden de saygı değer doktorum Hasan Karboğa'dan da razı olsun. Herkese tavsiyem çörek otunu yemeseydim o taş böbreğimi çürütebilirdi. Saygılar sunar başarılar dilerim. Birgül


Nur Şanlıurfa:

Çörekotunun baş ağrısını geçirdiğine şahit oldum.


Yusuf Özgen Bitlis:

Çörekotu aynı zamanda tip 2 diyabetli hastalarda kandaki şeker seviyesini büyük ölçüde düşürdüğünü şahsen bir sağlık personeli olarak deneyimler sonucu gördüm. Diyabetli hastalara tavsiye ederim.


Pınar Ankara:

Dudak yaralarımı geçirdi.


Arzu Özdemir:

Çörek otu mucizevi bir bitki hakikaten ben çörek otunu her sabah 1 cay kaşığı bol su ile içerek zayıfladım...


Esra:

Çörek otunu her gün kullanıyorum inanılmaz faydasını gördüm cildime iyi geldi stres giderdi. Ayrıca idrar yolu iltihaplarında bir numara tavsiye ederim.


Engin Şenol:

Öncelikle selamlarımı iletiyorum. Çörek otunu yaklaşık bir yıldan beri alıyorum. Bir kere gerçekten şifa buna inanın. Ne yapıyor? Benim şekerim var. Şekeri düşürüyor bir kere. Bu kesin. İkincisi vücuda canlılık veriyor. Saat 15:00'de yediğinizde sanki yeni bir güne hazırlanıyor gibi kendinizi iyi hissedersiniz.

Yalnız çörek otunu yemeden önce şöyle bir çay kaşığı ile ağızda çiğneyiniz. Zira içindeki yağların vücuda gitmesi önemli. Dışarıda çektirdiğinizde bu faydalı yağlar uçuyor. Özellikle çiğnemek şart. Lütfen çörek otu yiyin. Zira birçok bürokratın, belediye başkanı dostların bunu yaptığını biliyorum. Tekrar baki selam ve saygılarımla.


Nida:

Bende bundan iki ay kadar önce çörekotu yağı aldım. Küçücük şişeye dünyanın parası gitti ama değer doğrusu. Cildimdeki alerjilere iyi gelebileceğini duydum, banyo yaptıktan sonra tüm vücuduma sürdüm ve faydasını gördüm. Tavsiye ederim.


Reymu:

Arkadaşlar ben çörekotu yağını egzamalı saç derime 1 gün arayla sürüp 2 saat bekletip yıkadım. İnanın doktorun verdiği aylardır kullandığım kortizonlu ilaçlar hiç kaldı. Bundan sonra haftada 2 kez kullanacağım. Şiddetle öneririm.


S. Kayatepe:

Çörek otunu aktarlarda kahve gibi çektirip kahvesini yapabilirsiniz. Şekeri düşürüyor ama fazla kullanmamak lazım. Bu defa şeker düştüğü için komaya giriyorsunuz. Dikkatli kullanılması lazım.


Nurun özü:

Kesinlikle etkili kardeşler. Eğer varsa bu hastalığa yakalanmış tanıdıklarınız mutlaka tavsiyede bulunun. Benim amcamın kızı kanser (artık 4 yaşında Rabbim ömür versin) oda kullanıyor ve faydasını gördüler. Rabbim şifasını veriyor tabii... Allah böyle hastalığa kimseyi yakalatmasın. Hasta olanlara şifa versin, hastası olanlara sabır versin. Öyle zor ki anlatamam. Allah muhafaza.


Reyhan Gaziantep:

Çörek otunun faydalarını bende okumuş, hiç bir yan etkisinin olmadığını öğrenince, düzenli olarak iki yıldır tüketmeye başladım.

Bu arada bu faydalarının yazdığı ama içinde olmayan bir faydasını daha gördüm. Dişlerde zaman içinde oluşan pas lekelerini diş hekimine giderek temizletiriz. Aksi halde görüntü çirkin oluyor. Ben bir kaç ay düzenli çörek otu kullanımının ardından dişlerim de oluşan lekelerden kendiliğinden kurtuldum. Bunu kendim gözle görülür bir şekilde yaşadığım için herkese tavsiye ediyorum.


Cemrenaz:

Doğum yaptıktan sonra bende hemoroid (basur) kanama derecesinde oldu. Bir arkadaşımın önerisi ile çörek otu yağı pamukla sürdüm 2 - 3 gün içerisinde hiç bir şeyim kalmadı. Bu konuda sıkıntısı olan arkadaşların denemesini tavsiye ederim sağlıklı günler dilerim.


Adsız:

Çörek otu yağını mutlaka denemelisin çünkü iki gün içinde sonuç alırsın ve inan çok rahatlatıyor. Büyük tuvaletten sonra ve gece yatarken yağı sür ve her gün buna devam et dua edeceksin geçmiş olsun.

Polat:

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Çörek otu ile ilgili daha önce yazmıştım. Çörek otunu toz haline getirerek sabah aç karnına balla karıştırıp yiyordum. Bir ay kadar denedim. Ancak bal bağırsakları çalıştırdığı için başarılı olmadı. Bir ay kadar önce harnup pekmezi ile başladım. Aynen sabahları bir tatlı kaşığı hakiki pekmez, içine bir çay kaşığı çörek otu tozu koyuyor ve öylece yiyorum. Günlük 9 adet salofalk kullanırken şu an 5'e düşürdüm. Denemenizi tavsiye ederim.


Papatya:

Ben bal çörek otu tarçın karışımıyla hamile kaldım. Uzun süredir tedavi görüyordum olmuyordu. Mutlaka deneyin bu karışımı sadece bu ay kullandım ve sonuç aldım. Toplamda 3 sene olacak evleneli eşimde ve bende sorun yok ilaç tedavisinde yumurtalarım kiste dönüştü hep ama sonunda oldu. Darısı başınıza İnşallah.


Adsız:

Arkadaşlar durumumu paylaşmak istiyorum sizinle belki faydası olur düşüncesiyle. Ben pco hastasıyım. Yumurtalıklarım o kadar çok tembel ki günde iki klomene rağmen bir yumoş oluyordu hep 18mm... Ve ancak 20. gün çatlıyordu yani 20. güne kadar ancak gelişiyordu. Bu ay her zamankinden farklı olarak klomen kullanmaya başladığımda incir kürü ve bal, çörekotu, tarçın karışımı yedim her gün...

Böyle kürlere hayatta inanmam o yüzden hiç denememiştim ama bu ay bir kereliğine deneyim dedim ve çok şaşırdım hatta doktor da beklediğimizden iyi netice aldık dedi. Bugün 12. günüm ve çatlamak üzereymiş hem 20 mm büyüklüğünde ve 2 yumoş varmış. Çok şaşırdım ilaca böyle bir yanıt alamamıştım. Hiç 6 - 7 kez klomen denedim önce de... Çok iyi değil belki ama dediğim gibi önceye göre büyük fark var gerçekten.


Winterspring:

Üzümün cevizin falan büyük faydası var. Vücudu dinç tutarlar. Hele hele çörekotu yağı o kadar dinç tutuyor ki insanı. Tüm yorgunluğunu üzerinden alıyor gerçekten bir doğa harikası. Ben tiroid - graves hastayım. Son 2 senedir çok halsizdim. Yataktan kalkar okula gider geri gelir yatağa atardım kendimi. Yeni doktorum çörekotu yağı kullan dedi 2 aydır kullanıyorum cidden çok büyük faydası var. ÖSS’ye kadar al doğal besinler, dinç olursun erken kalkar çok yol alırsın.


Armada:

Ben de bir zamanlar çörek otu yağını kullanmıştım. Çok faydasını görmüştüm... İbs me, nefes darlığıma ve talasemime iyi gelmişti. Ayrıca reflü ve uyku bozukluğuma da iyi gelmişti.


Firuze:

Ben de pek sevmezdim ama faydalarını öğrendikten sonra kullanmaya başladım. Topuk dikeni için çörek otu, papatya ve kantaron yağlarını karıştırarak kullandım. Ağrılarıma çok iyi geldi. Ayrıca gaz problemlerinde 1 çay kaşığı çörek otunu 1 bardak su ile yutmak yeterli oluyor.


Bilgem:

Romatoid Artrit için bal ve çörek otu karışımı her sabah ağrıları çok azaltıyor. Tavsiye ederim.


Melek:

Adetin 2. günü başlanıp 12. güne kadar sabah akşam yeniyor. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzenliyor. Dolayısıyla daha kolay hamile kalınıyor.


353 yorum:
1 – 200 / 353 Sonraki › Son »
Adsız
Eflal
Bende vitiligo hastasıyım.Bir kaç aydır çörekotu+bal karışımı kullanıyorum Allah'ın izniyle faydasını görmeye başladım.Ama kullandığımdan beri aşırı kilo aldım,onun yüzünden olduğunu bilmiyordum geçen gün öğrendim,çörekotunu aç karnına yediğiniz zamn kilo verdiriyormuş,tok karnına balla karıştırıp yenildiğindeyse kilo aldırıyormuş.Artık aç karnına bir tatlı kaşığı çekilmiş olarak suyla yutuyorum.Bütün vitiligolulara tavsiye ederim malum bu hastalığın kesin bir tedavisi yok ama bence çörekotu bu işi halledicek.
27.2.09
elif Deniz
bende astım rahatsızlığı başlangıcı ve birkaç rahatsızlığım daha var.midemden .ve kilolu biriyim çörek otu kullanmaya yeni başladım ,sie sormak istediğim ,kilo yaparmı birde rahatsızlığıma iyi gelirmi.saygılarımla .cevap verirseniz sevinirim.
27.2.09
Mustafa
Öncelikle rahatsızlığıma faydası olurmu sorusu ve şüphesini aklınızdan çıkarın. Çörek otunun illaki faydası olacaktır. Ancak bu fayda kişiden kişiye, çörek otunun kalitesine süreye ve çörek otuna inancınıza göre değişecektir. Bitkilerle tedavi biraz sabır işidir zaman ister. İlaçlarla tedavi hızlıdır ve çok etkilidir. Ancak her hızlı tedavi size birşeyler verirken sizden birazcıkta birşeyler alır, yan etkileri söz konusudur. Çörek otunun hiç bir yan etkisi yoktur aşırı kullanılmadığı sürece. Çörek otu tedavisi demek özet olarak vücudunuzu bütün olarak düzene ve dengeye sokmaktır. Çörek otu kilo aldırırmı sorusunun cevabı ise hayır. Zaten çok az yeniliyor hepsi kilo olsa bile günde 2 gram kilo alırsınız. Hastalık derecesinde kilonuz varsa kilo vermenize yardımcı olur, hastalık derecesinde zayıf iseniz kilo almanıza yardımcı olur. Dediğim gibi vücudu komple düzene sokar, olması gerekene yaklaştırır. Ayrıca ben bir uzman değilim, sadece Çörek otunu uzunca bir süredir araştırmaktayım ve internette ne varsa okudum diyebilirim. Ve şunuda bilmenizi isterim, internetteki bilgilere göre kimse şimdiye kadar çörek otundan en ufak bir zarar görmedi. Kısa zamanda şifa bulmanız dileklerimle sağlıcakla kalın.
28.2.09
elif Deniz
teşekkür ler önce cevap verdiğiniz için.emin olmak istemiştim faydası olacaşını düşündüğüm için başladım sıkıntılı rahatsızlıklarla uğraşıyorum.kilo çok,mide ve cilt rahatsızlığı.ve ilaçlar dediğiniz gibi tedavi ederken zararda veriyor.ilaçlar kortizon,tansiyon,ve mide ilaçları yani artık sıkıldım ilaç içmekten.yaşım daha 39.çörek otunu araştırırken sizin siteyi gördüm ve güven verdiniz bana onun için dün size ulaşıp bilgi vermenizi istedim.tekrar teşekkür ederek size birşey sormak istiyorum nasıl kullanacağım hakkında.bu arada kilom 87.önce ALLH,IN İZNİYLE SONRA SİZLERİN SAYESİNDE.sıkntılarımdan kurtulcam inşallah.SAYGILARIMLA.
28.2.09
Mustafa
Bal ile kullanmak en iyisi ancak kilo probleminiz varsa sadece çörek otu kullanın. Sabahları aç karnına çiğneyerek yiyin ve 15 - 20 dakika birşey yemeyin. Burdaki amaç çörek otunun tek başına sindirilmesidir. Genellikle 2 gramı geçilmemesi tavsiye edilmektedir. Tekrar geçmiş olsun.
1.3.09
Adsız
Bugün girdim sitenize.Çörek otunun yararlarını biliyordum ama bu kadar detaylı burda öğrendim.annem tansiyon ve vertigo hastası.yaşı 69.Acaba annem kullanırsa yararını görürmü.Ve ne şekilde kullanması gerekiyor.Yardımcı oluranız minnettar kalırım.Saygılarımla.Nilgün Savcı.
11.3.09
Mustafa
Öncelikle geçmiş olsun. Ancak sizlerden ricam beni bir uzman olarak nitelendirmeyiniz. Bu siteyi oluşturmamdaki amacım, internetin derinliklerindeki çörek otu araştırma ve deney makalelerini, çeşitli kitaplardaki çörek otu kullanım bilgilerini toplayıp bir noktada toplamak ve insanlara bu noktada yardımcı olmaktır. Önceki yorumumdada belirttiğim üzre, bunca araştırmam sonucunda çörek otundan ben şu zararı veya yan etkiyi gördüm diyen bir kullanıcıya rastlamadım.(dozunda kullanılmak kaydıyla). Sonuçta bu bitki üzerine söylenmiş çok kıymetli bir söz ve benim bildiğim onlarca araştırma ve henüz bilmediğim yüzlerce araştırma ve deney vardır. Ancak her nedense bu bitki böylesine bir şifa kaynağı olmasına rağmen bir türlü hakettiği ilgiyi görememiş ve bir türlü insanlık gündemine oturamamıştır. Sayın Dr. Herbalist inde bahsettiği üzre bu bir rant meselesi olabilir. Her kesin zaten evinde bulunan bir bitkiyi insanlara nasıl satacaksınız, kaça satacaksınız, bundan kaç para kazanacaksınız. Efendim annenizin rahatsızlığınıza gelince ulaştığım kaynaklarda tansiyon için http://corek-otu.blogspot.com/2008/01/corek-otu-faydalari-tansiyon.html ve baş dönmesi için http://corek-otu.blogspot.com/2008/01/corek-otunun-faydalari-bas-donmesi.html tavsiye edilmiş. Annenizin bala karşı bir tepkisi yok ise bal ile macun yaparak kullanabilirsiniz. Bir yağını tedarik edip ilgili yazıda belirtiği gibi ayda on kere vücuduna masaj yaparsanız faydasını göreceğinize inanıyorum. Ancak benden daha çok sizin buna inanmanız gerekli. Çünki inanç çok kuvvetlidir. İnanç ile faydası olmayan birşey bile fayda sağlarken, faydası olan bişeyin faydasını azaltabileceğiniz gibi yararda görmeyebilirsiniz. Şimdi bu bitkiye nasıl inanırsınız noktasında söyleyeceğim tek şey sizce Resul(s.a.v.) yalan söyler mi ? sorusu olur. Çörek otu hiç bir ilaç ile etkileşmemesine rağmen, hali hazırda bir ilaç kullanıyorsanız yinede çörek otunu ve yağını kullandığınızı doktorunuza bildirmenizde yarar var. Ayrıca lütfen acele edip fazla fazla kullanmayın. Kısa zamanda şifa bulmanız dileklerimle.
11.3.09
Adsız
merhaba arkadaşlar inşallah beyaz saça iyi gelir deneyen varsa yazabilirmi
11.3.09
Adsız
Bende 26 yaşında saç beyazlamasını takıntıya çeviren biri olarak kullanıyorum.Allah'ın izniyle umarım faydalı olur.
12.3.09
elif Deniz
öncelikle merhaba.benim 25 yaşında 37 kilo olan yeğenim var ve kilo alamıyor acaba çörek otunu nasıl kullanırsa faydası olur.tavsiyelerinizi bekliyorum.saygılarımla
13.3.09
Mustafa
Çörek Otunun dahili olarak en iyi kullanım şekli çörek otu tohumlarını iyice çiğneyerek yemektir. Dikkat edilmesi gereken konu ise faydayı yükseltmek için çörek otunun tek başına sindirim sisteminden geçmesi sağlanmalıdır. Önünden ve arkasından yarım saat hiç birşey yenmemelidir.
17.3.09
Adsız
merhabalar bende bugün başlıyorum allah nasip ederse düğünüme kadar kilo vermek ve cildimin güzelleşmesini istiyorum umarım rabbim herkesin herşeyi gönlüne göre verir ben sonuna kadar inanıyorum her derde deva olduğuna sizde inanın her şey hayırlısıyla olucaktır.
19.3.09
Adsız
merhaba, ben polikistik over hastasıyım...adetler düzensiz,aşırı derecede saç dökülmesi,kilo alma, yüzde çıkan leke tarzı bir sürü sivilce vs..bu hastalığımdan dolayı 55 olan kilom şu anda 68 oldu..inanılmaz kilo aldırdı..ben araştırmalar sonucu bu siteyi buldum ve yorumları okudum..bende 2-3 haftadır çörek otu almaya başladım.ilk olarak tohum şeklinde daha sonra öğütülmüş..şu ana kadar herhangi bir değişiklik olmadı..sorum şu: benim gibi bu hastalıkta olanlar çörek otu kullanıp faydasını gören oldu mu?lütfen yanıt verin....eğer bende herhangi bir farklılık olursa burada sizlerle paylaşacağım..başka hastalar da faydalansın....sağlıklı günler....
3.4.09
Mustafa
Öncelikle geçmiş olsun. Bu hastalık için çörek otu deneyimi bildiren ve bu hastalık için yapılmış bir araştırmada mevcut değil. Ancak çörek otuyla ilgili olarak şimdiye kadar yapılmış yüzlerce deney ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır. Bitkilerle tedavi süresi ilaçlarla tedaviye göre biraz uzun sürebilir ve kişiden kişiye farklılık gösterebilir. İnanıyorumki sizde bu bitkiden payınıza düşeni alacaksınız ancak acele etmeyin. Çörek otunu öğütülmüş olarak almayın. Taze ve tohumların çok ufak olmamasına özen gösterin. Çiğneyerek yiyin, öğütürsenizde mutlaka bala veya pekmeze karıştırın. Aşağıda sizin gibi rahatsızlığa sahip bir internet kullanıcısınının deneyimini sizde uygulayabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun.

"100 gram kaliteli çörek otu yağı ile bu sorunumu çözdüm.

Kullanım şekli: öncelikle bir enjektör aldım eczaneden ve çörek otu yağını enjektöre 10 ml grm çektirerek vajinal bölgeye zerk ettim. Bacaklar havada kalacak şekilde 20 dakika bekliyorsun gün aşırı uyguluyorsun. Hertürlü beyaz akıntı ve kahverengi akıntılarda ortadan kalkıyor ve yumurtalıklardaki kist sorunumda ortadan kalktı."
3.4.09
Adsız
sayın baymbs vermiş olduğunuz yanıt için çok teşekkür ederim hemen verdiğiniz örneği deneyeceğim..polikistik ov.nasıl bir rahatsızlık olduğunu bilirsiniz ve yaşam kalitesini nasıl düşürdüğünü...söylediklerinizi aynen uygulayacağım binlerce teşekkür ederim....nilgün..
6.4.09
Unknown
merhaba
ben saç ağarması için yağını kullanıyorum ama ne kadar doz kaç damla ve suyun içinde mi kullanıcağımı bilmiyorum?
cevap verirseniz mutlu olurum
11.4.09
Adsız
çörek otu yağını saçıma 2 haftadır sürüyorum ama başım kaşınmaya başladı sebebini öğrene bilirmiyim
15.4.09
Adsız
Cörek tohumu ve cörek otu yagisi kilo aldirir mi...

Cevap icin simdiden tesekkür ediyorum.
22.4.09
elena
iyi ğünler hocam 1 aydır 1 çay kaşığı çörek otunu bazen boş bazen reçelle hem kendim hemde iki kızım var biri 8 biri 11 yaşların da onlarada yediriyorum ama bende her seferinde bogazımda bir öksürük gibi kıcık tutma gibi bişey oluyor neden yanlışmı kullanıyorum kızlarıma fazlamı zararlımı şimdiden teşekkürler
25.4.09
Mustafa
Öncelikle bir hoca veya bir uzman olmadığımı belirtmek isterim. Çörek otunu tohum olarak tüketiyorsanız ve çiğniyorsanız yerken boğazınızda bir yanma yapması normaldir. Ve bu keskin tat ve yanma çiğnemeye devam ettikçe yerini daha lezzetli bir tada bırakır. Ayrıca çocuklarınızda bir rahatsızlık yok ise kullanmanızı önermiyoruz kullanırsanızda çok az kullanın, bir zararını görmezsiniz.
26.4.09
Adsız
ii günler..bende kandida vajiniti var..5 yıldır ilaçlar dan tedavi göremedim..vücudum artık ilaçlara tepki vermiyor..sancım geldiğinde ağrıdan ölüyorum..1 hafta önce çörek otuna başladım..şimdilik iyi gidiyo..geçireceğine inanıyorum..ama rahim sancılarım zaman zaman oluyo..sabırla kullanacağımmsizin başka öneriniz varmı?teşekkür ederim..
30.4.09
Mustafa
Günde silme 1 tatlı kaşığı çörek otu tohumunu çiğneyerek tüketin. 3 nisan tarihinde nilgün kullanıcısına önerilen yöntemi uygulamak isterseniz kaliteli ve taze çörek otu yağı kullanmaya özen gösteriniz. Çörek otu yağı açık parlak sarı renkli olmalı, bulanıklık veren maddeler bulunmamalı, kolay akıcı olmalı, tadı hoş olmalıdır. Koyu renkli, bulanık, kıvamlı ve tadı acımsı olan çörekotu yağı kesinlikle yenmemelidir, ama haricen uygulanabilir. Çörek otu esansı çok pahalıdır ve lilesiz olanını bulmak çok zordur.
2.5.09
Adsız
ÇÖREK OTUNU KULLANMAYA DEVAM EDİYORUM..BU HAFTA 2, SANCILARIM AZALDI AMA TAM OLARAK GEÇMEDİ..AYRICA BÖBREKLERİMDE AĞRI VAR 2 GÜNDÜR..BIRAKMALIYIMMI SİZCE..YOKSA İYİLEŞME BELİRTİSİMİ..BEN 30 NİSANDA CANDİDA HASTASI OLAN KİŞİYİM..TEŞEKKÜR EDERİM..
4.5.09
Adsız
gerçekten faydalı bir site...teşekkürler...
bende genital siğil problemi var ve bağışıklık sistemim için kullanmaya başladım...ben her sabah 3 ballı ekmeğin üzere 1 er çay kaşığı tohum serpiştirip yiyorum...ilerde sonuçları sizler le paylaşcam...umarım faydasını görürüm...siğillerime sürmek de faydalı olurmu ? bunu nasıl yapmalıyım elimdeki tohumlar yardımıyla ? yağını almak biraz masraflı benim için ? tekrar teşekkürler...iyi ve sağlıklı günler...
4.5.09
Mustafa
Sayın Adsız
Durumunuz Gürsel kullanıcısında olduğu gibi olabilir. Böbrek sancınız için bir doktora görünmenizde fayda var, ancak tavsiyem çörek otunu asla bırakmayın.
5.5.09
Mustafa
Sayın Adsız
Elinizdeki çörek otu tohumlarını her gün 2 gram (1 silme tatlı kaşığı) düzenli bir şekilde tüketmeye devam edin. Ayrıca bir kaynakta, dövülmüş çörek otu tohumuna macun kıvamına gelecek kadar sirke ekleyip bu karışımdan siğillere sürmenin faydalı olacağı bilgisine rastlamıştım. Bunu sizde deneyebilirsiniz.
5.5.09
Adsız
iyi akşamlar arkadaşım...
ben evde çörek otumu öğütmek ve özelliği kaybolmadan macun hazırlamak istiyorum...ev tipi kahve öğütücü cihazlardan alsam acaba tohumları uygun şekilde öğütebilirmiyim? malum kahve çekirdeği daha büyük...yada el blendırı işimi görürmü çift bıçaklı olanlarından...yada başka bir fikriniz var mı? 50 ytl lik bir bütceyle tohumlarımı öğütüp taze taze bal a karıştırmak istiyorum...şimdi den teşekkür ederim...
14.5.09
Mustafa
Evet, en güzeli. Bende bu şekilde yapıyorum zaten; çok da güzel oluyor. Macunu nasıl yapılır yazısında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Gönderilen şifayı bulmanız dualarıyla...
14.5.09
Adsız
arkadaşım verdiğin açıklayıcı cevaplar için çok sağol eksik olma...sana bir sorum daha var benim...genital siğil lerim e yönelik özellikle yetersiz olan bağışıklık sistemimi kuvvetlendirmek için çörek otu, pekmez ve immuneks i düzenli ve dozunda kullanıyorum...bilgin dahilinde ise genital siğilleri me ilişkin başka ne önerebilirsin...yani başka bitkisel çözümler olabilir mi? internet de çeşitli siteler var ama eğer san bana hiç olmadı bir iki site önerebilirsen daha memnun olurum...sonuçta doktor olamasan da kaynaklarının saglamlıgına inancım tam...tesekkur ederım arkadasım...
17.5.09
Mustafa
Üzgünüm, maalesef başka bitkiler hakkında fazlaca bilgim yok. Çörek otu kullanmanıza sevindim. Sakın bırakmayın, günde 2 gr. tohumu çiğneyerek, veya macun yaparak tüketin. Etkisi kişiden kişiye değişmektedir. En az 6 ay tüketmelisiniz. Çörek otu ile ilgili yapılan deneylerin ortalaması alınacak olursa, olumlu etkilerini takriben 1 ay içerisinde göstermeye başlamıştır. Tekrar geçmiş olsun.
17.5.09
belya
Hayirli günler, benim uzun zamandir dudagimin üst kisminda büyük uçuklar olusuyor, bazen acisindan duramiyorum ve bedenimin bazi yerlerinde egzema var . Bellli bir süre kortizonlu ilaçlar kullandim ama faydasindan çok zararini gördüm .bu tür rahatsizliklarda denenmis midir ve ne gibi faydalari görülmüsdür?
Cevaplarsaniz sevinirim ; Allah yardimciniz olsun.
29.5.09
Mustafa
Bu sayfada üstte Reymu kullanıcısı egzamalı saç derisine 2 günde bir çörek otu yağı sürerek şifa bulmuş. Uçuğunuz için önce biraz limon sürün daha sonra yine çörek otu yağı uygulayın. Geçmiş olsun.
30.5.09
deniz
ben sırt ağrılarım için çörek otu kullanmak istiyorum ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum lütfen acil olarak cevap yazarmısınız
1.6.09
Mustafa
Çörek otu nasıl kullanılır kısmında A harfinden veya aşağıdaki linki kopyalayıp tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırıp Ağrı ve Sızılar için nasıl kullanılır yazısına ulaşabilirsiniz.

http://corek-otu.blogspot.com/2008/01/corek-otu-faydalari-agri-sizi.html

Şifa bulmanız dualarıyla, geçmiş olsun.
1.6.09
salih
HALİME
teşekkürler çok faydalı bir site yapmışsınız.Bebeğimiz iki haftalık. gaz probleminde nasıl kullanmalıyız çörek otunu.
8.6.09
Mustafa
Sayın Halime,
İstediğiniz bilgiye çörek otu nasıl kullanılır bölümünden -B- harfine girdiğiniz "Bebek Gazı" yazısını okuyabilirsiniz.
8.6.09
Adsız
kullanim dozu olarak sabah ac karnina bir tatli kasigi corek otu yagi oglen 1 tatli kasigi normal tohum aksam da 1 tatli kasigi yine tohum kullaniyorum 3 gundur. acaba cok mu kullaniyorum. halsizlik bas agrisi var ve zihnim cok bulanik cok tuhaf bir ruh halim var normalde adet oldugum zaman boyle ruhi degisim gecirmem. ama su an adet donemindeyim pko hastasiyim bu ay gecikmisti biraz ama corek otu alinca adet gordum. hic boyle rahatsiz bir adet donemi gecirmemistim her tarafim agriyo. dozu gectigim icin mi acaba?
24.6.09
Mustafa
Evet fazla kullanmışsınız. Sadece yağını günde 15 damla veya sadece tohumunu günde bir silme tatlı kaşığı kullanmanız gerekirken siz nerdeyse üç katına ulaşmışsınız, bu mesajı yazacak kadar kendinizde olduğunuza şükür edin :). Şaka bir yana. Ne kadar kullanacağınızı günlük doz bölümünden inceleyebilirsiniz.

Yağını ve tohumunu birlikte kullanacaksanız 5 damla yağını sabahları; öğlen ve akşamda toplamda 400 taneyi (200+200) geçmeyecek şekilde 1'er çay kaşığı çiğneyerek kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun.
24.6.09
Adsız
tesekkurler. yagi veya tohumunu kullanmanin arasinda bir fark var midir? yani tohumunu cigneyerek kullanmak mi yoksa sadece yagini icmek mi daha faydalir? bir de ben pko hastasi oldugum icin metmorphin kullaniyorum 1 yildan fazladir her gun 850 mg olarak. bu ilacin oldukca faydasini gordum kilo verdim. ama cok uzun donemdir kullandigim icin doktorumla gorusup birakmayi dusunuyorum. insulin resistansina corekotu fayda verir mi? cunku sekeri duzenledigini okudum. yani insulin salinimi duzenler mi corekotu?
2.7.09
Mustafa
Fransa da ve Japonya da fareler üzerinde yapılan iki çalışmada çörek otunun kısmen de olsa insülin salınımını uyardığı sonucuna varılmıştır.

Hindistan da diyabetik fareler üzerinde yapılan bir araştırmada çörek otunun antioksidan etkisinin diyabetik komplikasyonları kontrol altında tuttuğu sonucuna varılmıştır.

Yine Kanada da fareler üzerinde yapılan bir çalışmada ise çörek otunun azda olsa iştah ta azalma meydana getirdiği ve hücrelere gönderdiği iki önemli sinyal ile insülin hormonu reseptörlerine uyum sağlanmasını zorlayarak, insülin duyarlılığını artırdığı sonucuna varılmıştır.

Kanada da bu yapılan araştırma sanırım sizin sorduğunuz sorunun yanıtını içermektedir.
2.7.09
leyla
merhaba benim saçlarım aşırı derecede dökülüyor ve bir bayan olarak kelliğe doğru gidiyorum bu beni çok üzüyo doktara gittim ama bir faydasını göremedim acaba çörek otu kullanmamın faydası olurmu bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim sevgiler...
15.8.09
Mustafa
Sayın leyla,

Saç dökülmesi ile ilgili olarak kesin bir deneyim ve rapor bulunmamaktadır. Bu konuda kesin birşey söylenemez. Ancak çörek otu saç dökülmesine neden olan arka planda bir rahatsızlığınız varsa bunun düzelmesine yardımcı olabilir. Doktorunuzun teşhisi ve tedavi yöntemi nedir?
16.8.09
leyla
doktorum bir çok tahlil yaptı fakat değerlerim normal sadece demir depomda düşüklük vardı ilaç kullandım yükselme olmadı bende ayrıca gün boyunca şiddetli uyku hali, yorgunluk, tansiyon düşüklüğü,ciltte kuruluk gibi rahatsızlıklarda var ilginiz için teşekkür ederim
16.8.09
Mustafa
Çörek otunun başarılı olduğu bilinen konulardan biriside halsizlik halinin giderilmesidir. Düzenli bir şekilde kullandığınızda yakın zamanda farkını sizde görürsünüz. Kullanmadan önce günlük doz bölümüne de bir göz atmanızda fayda var. Vücudunuzdaki bozulmuş dengeyi düzelterek çörek otunun size faydası olabileceği kanısındayım ve bunun neticesinde saçlarınızdaki dökülmede düzelebilir. Çünki bayanlardaki saç dökülmesi erkeklerde olduğu kadar fırtınalı geçmemekte ve sonuçları acıklı olmamakta. Bayanlardaki saç dökülmesi büyük bir oranla tedavi edilebilmekte. Ayrıca lokal olarak damar genişletici spreylerde kullanabilirsiniz. Bu saçlarınızın daha iyi kan ile beslenmesini sağlayabilir. Ama bununla birlikte yapabileceğiniz en iyi şey başka bir doktora daha görünmeniz. Çünki doktorlarda insandır ve bazen onlarında bizim gibi gözlerinden birşeyler kaçırabilir.

Şifa bulmanız dilekleriyle, kalın sağlıcakla.
16.8.09
Adsız
selamun aleykum.ben tuburkuloz hastasiyim ve 6 aydir tedavideyim.ama artik ilaclardan bunalma geldi bana ve midem almiyor ilaclari.orekotu yagi aldimicicem diye.acaba benim hastaligim icin bu yagi nasil kullanmam gerekiyor? lutfen yardimci olun
26.8.09
Mustafa
Ayrıca ilaçlarınızdan vaz geçmeyin.
27.8.09
Adsız
selamun aleykum arkadaslar acaba bu corek otu kellige karsi kullanilirmi
27.8.09
Adsız
Aleykümselam.

Bu konuda bir deney veya araştırma şuan için mevcut değildir. Tabi bu deneyemezsiniz anlamına gelmez.
27.8.09
Adsız
Merhaba... Bütün yorumları baştan sona okudum ama ne yazık ki çörekotunun varislere etlili olup olmadığına dair bir bilgiye rastlamadım. Varsa da gözden kaçırdım. Varisler için kullanabilir miyiz acaba? Teşekkürler...
28.8.09
Mustafa
Maalesef bu konuda kesin bir bilgi yok. Ancak yağını varisli bölgeye sürerek ve tohumunu tüketerek deneyebilirsiniz.
28.8.09
Adsız
mesajımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim.tuberkilozdan tedavi icin ek olarak kullanim sekli nasil? baska bir sitede corekotu yaginin kahveyle karisimini icecekmisim ve aksamlari uyumadan once yagiyla gögüs ovulucakmis bide buharini nefese cekecekmisim.bu tedavi usulu dogrumu?
31.8.09
Mustafa
Bu astım için tavsiye edilen akciğer ve bronşlar için kullanım şekli. Tüberküloz için özel bir kullanım şekli bildirilmemekle beraber çoğu kaynakta tüberküloz için faydalı olacağından bahsedilmekte.

Örn. Akciğer Tüberkülozu

http://regenerativenutrition.com/natural-supplements-cure-pulmonary-tuberculosis.asp

Dilerseniz bahsettiğiniz şekilde de kullanabilirsiniz ancak mutlaka çörek otu kullanın. Genel olarak tavsiye edilen şekli sadece çörek otu tohumu ve sindirimden tek başına geçmeli. Yani yarım saat öncesinde ve sonrasında birşey yenmemeli ve her kullanım için ayrıca öğütülmeli.

Tadı sevilmediği takdirde kaliteli bir bal ile macun yapılabilir.

Bana kalırsa mutlaka faydasını göreceksiniz. Tekrar geçmiş olsun.
31.8.09
Adsız
Hocam Merhabalar ; Çörek otuna bende başladım bir su bardağı dolusu yoğurtun içerisine iki şeker kaşığı üğütülmüş çörek otu ve bir miktar tuz ekeleyip içiyorum...çok mükemmel oluyor...Bu uygulama faydalımıdır.....Saygılarımla
6.9.09
Mustafa
Faydalıdır ancak hergün kullanıyorsanız bir tatlı kaşığı kullanın ve kendinizin günlük olarak öğütün.
7.9.09
Adsız
KANSERİ İYİLEŞTİRİYOR

benim tesettür bölgemde büyük bir kitle oluşmuştu.çok ağrılarım oluyordu.ama doktora tesettürlü oluşumdan ötürü muayene olmaya gitmemiştim.çünkü insanın vadesi kesin bir vakte kadardı nasıl olsa.ayrıca Allahu teala haramlarda şifa yaratmadığınıda bize bildirmiş durumdayken doktoro gidemezdim.hadi muayene oldum ameliyat olurken ne olacakdı?bir yakınım staj yaparken bir ameliyata canlı olarak şahit olmuş,anlattığına göre şok eden ,büyük ahlaksızlık yaşanmış ameliyat esnasında.bu nedenle korkum iyice artmıştı.okadar ağrım oluyordu ki abzı zamanlar ağrı kesiciler bile fayda vermiyordu.bir gün çörek otu hakkında yazılmış dini bir kitap gördüm.sadece hadis nakilleri vardı.her hastalık için kullanma şekilleri verilmişti.içerisinde kanserde vardı.bende kanserle alakalı kullanım şeklini uyguladım ve inanılmaz şekilde fark etti.kitle çok büyük ve sertti,kullanımdan sonra sertliğini yitirdi ve geçmeye yüz tuttu.yanlız hergün sabah akşam aç karnına ve en önemli noktasıda öğütülmüş olarak yiyiyorum.öğütülmeden yemeyi denediğim zaman kısa sürede eski haline geri dönmüştü bende tekrar öğüterek yedim.şuanda tamamen kaybolmadı ama geçde olsa iyileşiyor güngeçtikce.ayrıca mikterıda en az iki yemek kaşığı alıyorum,hiç aşağısına düşmüyorum ve hiç ihmal etmiyorum.bir defa bile atlamış olsam ağrılarım başlıyor.kesinlikle inanıyorumki kansere iyi geliyor fakat bunu kanıtlama olanağım yok.ancak denemekle görülecek birşey.isteyen bir hafta kullanıp kanserinin ilerleme ölçümünü yaptırabilir.bir haftada bile gözle görülür fark ediyor.ancak demiş olduğumun zerre eksiği olmamalı.tamıtamına aynen ve hiç atlama yapmadan.asla tok karnına değil.taze çekilmiş olmalı.en az bir öğünde 2,5yemek kaşığı alınmalı.deneyen görebilir.(bazı doktorlarda kanseri iyileştirdiğini kabullenmekle birlikde sadece araştırma aşamasında olduklarını yeni yeni yazmışlar dileyen bulabilir)
13.9.09
Mustafa
Sağlığınıza verdiğiniz önemden fazlasını iffetinize göstermeniz gerçektende takdir edilmesi gereken ve az bulunur bir erdem. Bana öyle geliyorki bırakın çörek otunu Allah sadece bu davraşınızdan dolayı size şifasını ulaştıracaktır.

Ancak şurasıda bir gerçek bütün doktorlar bir değildir. Siz yinede mutlaka bir bayan doktora muayene olun. Ve çörek otunu aksatmayın.

Herşeyin gönlünüzce olması dualarıyla...
14.9.09
aslı
slm baymbs, çok güzel bir site teşekkürler. çörek otunu evde eski usul havanda döverek öğütebilirmiyiz?
22.9.09
Mustafa
ve aleykümselam,

Her gün için tekrar tekrar öğütürseniz ve bunu hergün yapmaya erinmezseniz neden olmasın.
24.9.09
Adsız
merhaba benim babam rektum kanseri ve karaciğerede sıçramış. Bu çörek otunu nasıl kullansak faydası olur ? tşk
29.9.09
Mustafa
Çörek otunun 2gr. çiğnenerek tüketilmesi, çörek otunun en faydalı kullanım şeklidir.
30.9.09
Adsız
Merhabe ben romatizma hastasiyim eklemlerde kirecleme basladi, kikirdaklar sivi uretemiyor. Romatizma icin corekotu yesem faydasi olabilirmi??? Saygilar Neslos.
13.10.09
Mustafa
Bahsettiğiniz konu hakkında tam bir bilgi sahibi olmamakla beraber, çörek otunun eklemlerde iltihap oluşumuna aracılık ettiği düşünülen nitrik oksit üretimini yavaşlattığı ve
ayrıca içeriğindeki kalsiyum ilede kemik sağlığını korumaya yardımcı olduğu bazı kaynaklarda bildirildiğini söyleyebilirim.
14.10.09
Adsız
Selam
Ben vitiligo hastasıyım 10 aydır çörek otunu ve az miktarda polen ve ısırgan otu tohumunu kahve robotunda her gün çekip bal ,arı sütü ve su ile karıştırıp alıyorum. şimdilik vitiligoda bir iyileşme yok ama genel olarak çok faydasını gördüm. Kesinlikle kendinizi zinde ve sağlıklı hissediyorsunuz cildiniz parlak gaz kabızlık yorgunluk halsizlik olmuyor ve soğuk algınlığı ve grip olmuyorsunuz burun tıkanıklığım ve idrar yolları problemlerim bitti ve şimdi çok rahatım. Ben karışıma 1,5 tatlı kaşığı kadar çörek otu kullanıyorum her ay düzenli tahlil yaptırıyorum sonuçlar iyi bu dozun üstünde aldığım aylarda Karaciğer Enzimleri sınır değerlerlerine çıkabılıyor bilginiz olsun
Şifa bulmanız dileklerimle Sevgiler
Selim
18.10.09
Adsız
sabahları aç karnına alınan bir tatlı kaşığı çörekotu zayıflatıyormu? çay demlerken biraz çörekotu katmanın bir zararı var mı?beni bilgilendirirseniz sevinirim.
18.10.09
Mustafa
Sayın Selim size katılıyorum, bu şekilde çöreklenmeye devam edin.

Sayın ... Evet Prof.Dr.Ömer Coşkun zayıflatabileceğini söylemekte. Ana sayfadaki çörek otu ile zayıflama ve kilo kontrolü yazılarına bir göz atmanızda fayda var. Bana kalırsa her zaman dediğim gibi çörek otunu sadece saf olarak ve çiğneyerek kullanın. Günde 2 gr. geçmeyin. Bir tatlı kaşığı çörek otu derken kaşık dolu dolu olmasın, silme tatlı kaşığı olsun. Günlük doz yazısınada bir göz atın.
18.10.09
Mücahit BAYRAK
Yaşım 30. Kronik uykusuzluğuma, geniz akıntımın azalmasına, tıkalı burnumun açılmasına, ayak ağrılarıma, uysuzluk sebebiyle gün boyu uyuşuk halime, sindirim bozukluğuna ve karın şişkinliğine ve bunlar gibi daha pek çok şikayetlerime iyi geldi. Daha ilk kullanmamda etkisini gösterdi bir ay öncesine göre çok iyi durumdayım. Etrafımdaki herkese şiddetle tavsiye ediyorum. aktaradan paketini 2 liraya, el değirmenini de 18 liraya aldım. Hayatıma çok büyük kalite getirdi. Fazla değil bir hafta kullanın etkisini göreceksiniz. en fazla 20 liranızdan olursunuz. büyük şehirde yaşan stres altındaki kişiler siz de deneyin.
21.10.09
Adsız
Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim.Yukardaki yorumları okurken dikkatimi birşey çekti.KANSERİ İYİLEŞTİRİYOR başlığıyla yapılan yorumda bir bayan her öğünde 2.5 yemek kaşığı yediğini üzerine basarak ifade etmiş.Benim merak ettiğim günlük 7.5 yemek kaşığı çörekotu yemek kendisinde herhangi bir sağlık sorununa yol açmamışmı? Kanser hastalığı içinmi bu miktarda yemek gerekiyor?
22.10.09
Mustafa
Çörek otunu fazla tüketmek kesinlikle sağlığa zararlıdır. Kendi insiyatifine göre bu şekilde kullanmış. Yoksa ki literatürde tavsiye edilen günlük doz 2 gr. geçmelelidir. Kanser için kullanımlarda bazı bünyelerde her ne kadar 3 gr. kullanıldığı bilgisi var olsada dediğim gibi tavsiye edilen 2 gr. dır. Fazla kullanılması uzun vadede özellikle böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozukluğa yol açabileceği fareler üzerinde yapılan bir deneyle anlaşılmıştır.

Anlaşılan bahsedilen kişi bu şekilde kullanım sonucu zararından çok faydasını görmüş, bünyesi kuvvetli olduğu için zararını hissetmemiş veya bu şekilde kullanmaya yeni başlamış olabilir.

Bu kişinin bu şekilde kullandığı herkese örnek teşkil etmez. Çörek otunun dozu sadece yeterli fayda görülemediği takdirde yükseltilebilir ve bu yüksek dozdan bir yan etki görülmemişse ancak bu durumda bu şekilde kullanılmaya devam edilebilir. Bu da ancak doktor kontrolünde kullanmak ile mümkündür.
22.10.09
Adsız
meraba hocam
ben de vajinit oldu ve idrar yolu enfeksiyonu ilaçlar içtim geçti
şimdi de yerini mantara bıraktı candida sanırım
nasıl kullancam ben bu çörek otunu nerden alcam nasıl seçcem cinsini kullanımı nasıl falan hocam lütfen yardım edin ankarada oturuyorum
ayrıca takıntı okb hastasıyım ve ağlıyorum sorunlarım var bağışıklığım düşmüş durumda her gün bi hastalık çıkıyo ama en önemlisi şu an candida onun için napcam yağ mı sürcem çörek otu öğüt yazmışsınız kabut yazmışsınız nasıl yapcam anlamıyorummmmmmmm hocam yardım edin lütfen dua ederim
22.10.09
secret11
hocam ben kokulu akıntı yani mantar için ne yapcam öğütecem mi nasıl alcam macun mu yapcam hazır mı yiycem sürcem mi yağını nasıl seçcem ankarada oturuyom nerden alcam değirmen falan nasıl yapılıyo ilkokula başlayan çocuk gibi tek tek anlatın lütfen bilgiler yetersiz sinirlerim bozuldu bu hastalık yüzünden lütfen en kısa zmaanda cevap yazın günde kaç kere bunun için yeterli bilgi yok m harfine baktım lütfen yardım edin banaaaa hastalık moralimi bozuyoooooooo
şundan kurtulsam tüm dualarım sizinleeee ALLAH başımızdan eksik etmesin sizi ve sizin gibi insanlara yardım edenleri
amin
22.10.09
Mustafa
Öncelikle birazcık sakin olmaya çalışın. Çörek otunun size fayda vereceği şüphe götürmez bir gerçektir ve çörek otunun mantarlar üzerindeki yok edici ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri deneylerle kanıtlatmıştır.

Çörek otunun en iyi kullanım şekli her zaman söylediğim gibi her gün aç karnına 2gr. çörek otu çiğnenerek yenir ve yarım saat birşey yenmez. Siz de bu şekilde uygulayın.

Bununla birliktede bir miktar yağını haricen kullanabilirsiniz. Dışardan sürerek yani.

Lütfen bir an evvel şifa bulmak amacıyla hem yağını hem çörek otunu fazla fazla kullanmayın. Çörek otunu fazla kullanmak başta böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozukluğuna neden olurak vücudunuza zarar verir. Günlük doz yazısınıda bir göz atın.

Merak etmeyin çörek otunu düzenli bir şekilde kullanmanız durumunda Allah'ın izni ile iyileşeceksiniz.
23.10.09
İSA BALCI
duygulanım bozukluğu ve depresyon için etkisi nedir bilginiz varmı,teşekkürler
26.10.09
Mustafa
Fareler üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde çörek otunun nöron dejenerasyonu ve ansiyete bozukluklarında* teröpotik (iyileştirici) etkisi olduğu sonucuna varılmıştır.

_____________________________________
*anksiyete bozukluğu: aşırı endişe, kaygı, devamlı kötü şeyler olacakmış hissi.
26.10.09
blue
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
12.11.09
Mustafa
Sayın blue,

Bahsettiğiniz konu hakkında bir bilgimiz mevcut değildir.
12.11.09
Adsız
merhabalar
çörekotu yağının faydalarını araştırıyordum ki bu aydınlatıcı siteyi buldum harika bilgilendirmişsiniz teşekkür ederiz.
ben 2-3 senedir alerjik sorunlar yaşıyorum.2 kez çok şiddetli kurdeşen oldum.6 yıldır da antidepresan kullanıyorum.Çörekotu yağını önerdiler ,nasıl tüketmemi önerirsiniz ve alerjiye iyi geliyormu gerçekten......tekrar tşk. ederim.
14.11.09
Mustafa
Ben teşekkür ederim. Sadece, bütün dünya çörek otu ile yatıp kalkarken adeta çörek otu çörek otu diye ölürken, bizim insanımız çörek otundan bihaber ölmesinler istedim. Bilgiler zaten internette mevcuttu ben nacizane biraz daha kıymetini artırmaya ve bir araya getirmeye çalıştım.

Evet alerjiye iyi geliyor. Yağınıda kullanabilirsiniz, tohumunuda. Tohumunun etkisi yağınkinden daha fazladır. Ancak yağını kullanması biraz daha kolaydır. Dahilen kullanın ve günlük doz kısmını da mutlaka ziyaret edin.

Şifa bulmanız dualarıyla, kalın sağlıcakla.
14.11.09
Adsız
boy uzatıyor mu lütfen yardımcı olun
15.11.09
Mustafa
Malesef bu konudada bir bilgi mevcut değil.
15.11.09
Adsız
merhabalar ben 30 yaşımdayım 3 senedir astım hastasıyım.ben hastalığım için çörek otunu deniycem ama siz bana hangisini tavsiye edersiniz balla mı karıştırsam daha etkili yoksa çiğneyerek mi ve ne kadar aç mı tok mu.bilgilendirirseniz çok sevinirim.ayrca cildim çok yağlı ve sivilce çıkıyor zaman zaman ve lekeli ne tavsiye edersiniz.lütfen yardımcı olun.teşekkür ederim
19.11.09
Adsız
Selamunaleykum
peygamber(s.a.v) efendimizin iki dudaginin arasindan hak ve hakikatten baska hic bos soz cikmamistir muhbiri sadiktir benim guzeller guzeli efendim bugun bu ummet sikinti yasiyorsa tek bir nedeni var o da Rasulu Zisan efendimiz den koparildik malesef neyse konumuza gelelim yorumlarin hemen hemen hepsini okudum herkes faydasini gormus elhamdulillah benim rahatsizligim asiri yuz kizarikligi surekli yuzum kirmizi bunun icin nasil kullanmam gerekli yardimci olursaniz sevinirim
19.11.09
duygu
merhaba ben 21yaşında 88 kiloyum boyum da 1.70 yaklasık 4-5 gündür sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı çörek otu ve biraz elma sirkesiyle suyu karştırıp çiyorum. zayıflamak için yararı olacağını dinlemiştim. sizin tavsiyeniz nedir bir sonuca varabilir miyiz?
19.11.09
Mustafa
Merhaba Sayın Adsız,

Bunu her yorumumda yazıyorum ama sizin için tekrar yazacam. Çörek otunun en etkili kullanım şekli tohumunu çiğneyerek tüketmektir. Önünden ve arkasından yarım saat birşey yememeniz çörek otunu tek başına ve hızlıca sindirmenize yardımcı olacaktır.

Çörek otunu ağzınızda iyice çiğnedikten sonra çörek otu ağzınızdayken iki elinizle ağzınızı ve burnunuzu kapatarak sanki nefesinizi kokluyormuş gibi ağzınızdan verdiğiniz havayı burnunuzdan çekmeniz çörek otunun uçucu yağının ciğerlerinize ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bir kaç kez nefes alıp verdikten sonrada çörek otunu yutabilirsiniz.

Bunun dışında yağını sıcak suya damlatarak buharınıda teneffüs edebilirsiniz. Ancak herşeyde olduğu gibi çörek otu ne kadar işlemden geçerse faydası o kadar azalacaktır.
19.11.09
Mustafa
Aleykümselam,

Yüzünüzün kızarıklığı için çörek otunun faydası olup olmayacağı konusunda bir bilgiye rastlamadım.
19.11.09
Mustafa
duygu hanım anasayfadaki çörek otu ile zayıflama ve kilo kontrolü yazılarına bir göz atmanızda fayda var.
19.11.09
badyy
selamunaleykum bn 17 yasına yeni girdim kilom 58 boyum 1.68. kilo almak istiyorum 65 fln olsam en azından birde boy uzasın artk kemiklerim kapanmaya başlıcak.. bunlar için çörek otuyla ne yapabilirm lütfen yardımcı olursanız cok sevineceğim.başka önerilerinizde olursa ne mutlu bana. smdiden tesekkür ederim.
20.11.09
Mustafa
Çörek otunun boy uzatıp uzatmayacağı konusunda herhangi bir bilgiye şuana kadar rastlamadım ve bu konuda birşey söylemem doğru olmaz.

Bununla ilgili bir uzmana danışmalısınız. Kilo kontrolü ile ilgili olarak anasayfadaki yazılara göz atabilirsiniz.
20.11.09
Adsız
merhaba,
çörekotuyağı bazı ilaçlarla yan etkileşim yapar mı?yada bu yağı içerken yenilip içilmemesi gereken şeyler var mı?
21.11.09
Mustafa
Lütfen uyarılar yazısına göz atın.
21.11.09
aslı
Mücahit bayrak adındaki okuyucu el değirmenini 18 liraya aldığını söylemiş nerden aldığını söyleme şansı varmı, yani ne diyip alcaz kahve değirmeni falanmı?
22.11.09
adsız
çörek otunu kilo almak için ne miktarda ve ne zamanlarda kulanmam gerekiyor?
1.12.09
Mustafa
Anasayfadaki çörek otu ile kilo kontrolü yazısına bir göz atmanızda fayda var.
1.12.09
Adsız
bir kac aydir corek otu kullaniyorum ama hala emin degilim corek otu tanelerini cigneyerek yemek mi daha etkilidir yoksa yagini icmek mi? ben yagini kullaniyorum.
4.12.09
Mustafa
Çörek otu tanelerini çiğneyerek yemek daha etkilidir.
4.12.09
Bünaymin Toksöz
Hocam merhaba,kronik gastrit hastasıyım. İlaç tedavi ile pek fayda bulamadım. Çörek otunu aç karnına çiğneyerek almaya çalışıyorum fakat mideme rahatsızlık veriyor. Yağını mı kullansam? Doğru yağı nasıl temin edebiliriz? Yrdımcı olursanız çok sevinirim,teşekkürler. Bünyamin Toksöz
5.12.09
Mustafa
Yemeklerden sonra kullanmayı deneyin.
7.12.09
Adsız
fatma bende astim hastasi kizim ve ulseratif kolit hastasi olan kendim icin basladim allahin izniyle faydasini goruruz insallah
10.12.09
Adsız
selamlar
çörekotuyağını sabahlarına aç karnına bir çay kaşığı 3/1 çay bardağı meyve suyuna karıştırıp içiyorum bu sorun olur mu......birde düşük tansiyonum var daha da düşürür mü .... tşk. ederim
10.12.09
Mustafa
Olur ama su ile kullanırsanız daha iyi olur. Mevyve suyunuda sonradan içersiniz. Yapılan deneyler düzenli olarak 8 hafta kullanılan çörek otunun hipertansiyonlu hastalarda, büyük ve küçük tansiyonda düşmeye neden olduğu sonucuna varılmıştır. Düşüş miktarının kullanılan çörek otu miktarına göre değişebileceği ve düşüşün ortalama bir egzersizin neden olduğu düşüşle nerdeyse eş değer olduğu bildirilmiştir.


Ancak normal ve düşük tansiyona nasıl etki edebileceği hakkında bir bilgiye ulaşamadım.

Belkide çörek otunun bu özelliği sadece tansiyon düşürücü bir özellik olmayıp, tansiyon düzenleyici bir özellik olabilir. Yani aynı zamanda düşük tansiyonuda normalleştirebilir. Ancak şimdilik çalışmalar sadece hipertansiyonlu vakalarda sürdürüldüğü için çörek otu sadece bir antihipertansiyon olarak görülmekte. Bu belki ilerde değişir.

Sonuç olarak siz kullanmak istiyorsanız, dikkatli olmalısınız. Doktorunuza danışarak antihipotansiyon ilaçlar ile birlikte de kullanadabilirsiniz.
13.12.09
Adsız
sitenizde çörek otu kullananların çoğ memnun.Bende bu kadar faydası olduğunu bimiyordum.kullanmaya karar verdiğim anda ,kullanan bir kişinin faydalarını anlattığı bölümün son satırında ağrı kesici ve antibiyotik kullananlara önerilmiyor.Ben artroz nedniyle hengün 1adet ağrı kesici içiyorum.Kullanılmamasındaki sakınca nedir?Bilgi verirseniz sevinirim.Kullanırsam bana ne gibi zararı olur.Bedriye
13.12.09
Mustafa
Ağrı kesici ve çörek otunun birbirlerini nötleyici etkileşim içine girmeleri olabilir. Yani bu,çörek otunun ağrı kesiciyi, ağrı kesicinin de çörek otunu etkisiz hale getirmesi gibi.
13.12.09
Adsız
ASLI GÜLEÇ OĞLUM MULTYPLE SKLEROZ HASTASI.MAYIS 2009 YILINDA TANISI KOYULDU.O GÜNDEN BERİ HER SABAH 1 KAŞIK ÇÖREK OTU TOHUMUNU ÇİĞNETEREK YUTTURUYORUM.PEYGAMBER EFENDİMİZİN HADİSİ ÜZERİNE BAŞLADIM.BU KONUDA HİÇ BİR BİLGİM OLMADAN.ŞİFA BULACAĞIMIZADA ALLAHIN İZNİYLE YÜREKTEN İNANIYORUM.SİZİN BU KONUDA BİR BİLGİNİZ VARMI.LÜTFEN ARAŞTIRABİLİRMİSİNİZ.HER ŞEY İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
21.12.09
Multiple Skleroz Deneyi 1
Sayın Aslı Güleç,

Yorum başlığındaki linkte ingilizce özeti verilmiş bu deneyde, çörek otu yağı, keten tohumu yağı, ve hodan yağından oluşan karışımın multiple skleroz hastalığına iyi geldiği sonucuna varılmıştır. Ve bu karışımdan günde 20 ml ila 40 ml arasında kullanılmış.
21.12.09
Multiple Skleroz Deneyi 2
Ayrıca bu deneyde ise bir MS modeli olarak Deneysel otoimmun ensefalomiyelit (EAE) oluşturulan farelerde çörek otunun beyni ve omuriliği koruduğu kanıtlanmıştır.

Düzenli olarak kullanmaya devam edin vede lütfen fazla kullanmayın. Gönderilen şifayı bulmanız dualarıyla...
21.12.09
Adsız
merhaba

asiri sac dokulmesiyle kellik olusmasi ve tuylenme sorunu bir bayan olarak endokrinolojiye gittim ve 17 OH progesterone testi yaptirdim sonuc 15.45ng/ml cikti. okuduguma gore bu adrenalin bozuklugunu gosteriyormus ve kimyasal ilaclarla kortizon kullanilmasi gerekiyormus. corekotu kortizol salgilanmasini duzenleyebilir mi?
22.12.09
Adsız
ÖZGE ÖZTÜRK
8 aylık kızım için kullanabilirmiyim. Bilgisi olan varmı. İlaç kullanmak istemiyorum, bitkisel çözüm bulmaya çalışıyorum. astım bronşit....
23.12.09
Adsız
MUSTAFA:selamunaleyküm,orta kulak iltihabım var.faydası varmı
23.12.09
Adsız
merhabalar ben ve arkadaşlarım aktarcıdan öğütülmüş çörek otu alıp 15 gündür her öğünden yarım saat önce tüketiyorduk :araştırmalarıma göre öğütülmüş bekletilmiş çörek otu kanser yapabiliyormuş acaba bizim bünyemize zararı dokunmuşmudur kilo vermek için nasıl kullanmalıyız ben 2 haftada 2kg verdim devam etmek istiyorum ama öğütülmüş aldığımın etkisi beni korkutuyor lütfen cevap yazarsanız sevinirim
26.12.09
Mustafa
Çörek otu bir nevi doğal kortizondur. Düzenli bir şekilde kullanıldığında vücuttaki kortizol seviyesini yükseltir.

Diş Hekimi İsmail Özkanlı yaptığı deneylerle şu ana dek sadece kortizon kullanılarak tedavi edilen diş ve diş eti rahatsızlıklarının yüzde 80'inde çörek otunun başarılı olduğunu ıspatlamıştır.

Dr. Elif Güveloğlu ve İbrahim Gökçek'te çörek otunun kortizona eş değer bir yapıya sahip olduğundan bahsetmektedirler.
27.12.09
Mustafa
Sayın Özge Öztürk,
Günlük doz sayfasındada sorduğunuz aynı soruya yanıt verilmiştir. Lütfen günlük doz yazısının altındaki yorumlara göz atınız.
27.12.09
Mustafa
Sayın Mustafa,

Çörek otunun iltihap giderici etkisi bir çok deneyle kanıtlanmıştır. Ancak orta kulak iltihabı ile ilgili herhangi bir kaynağa ulaşamadım. Ancak bu faydası olmayacağı anlamınada gelmez.

Bir kaç damla çörek otu yağı damlatılmış bir kulak temizleme çöpü ile sabah ve yatmadan önce kulağınıza uygulayabilirsiniz. Bununla birlikte hergün fazla kullanmamak kaydıyla, düzenli olarak tohumunuda çiğneyerek tüketmelisiniz.
27.12.09
Mustafa
Öğütülerek bekletilen çörek otunun faydası azalacağı gibi, uzun süre bu şekilde kullanımlarda zararı olabilmektedir. Ancak 15 günlük süre kısa bir süre, bu yüzden fazla zarar gördüğünüzü sanmıyorum.

Çörek otunu bu şekilde kullanmanızdan dolayı zarar gördüyseniz bile, çörek otunu çiğneyerek tüketmeye devam edmeniz halinde, çörek otunun oluşturduğu bu olumsuz etkiyi yine çörek otunun kendisi ortadan kaldıracaktır. Ayrıca lütfen dozuna dikkat ediniz.
27.12.09
Adsız
hayirli gunler ben hollandada corek otu yagini hangi isimle ve nerede bulabilirim saygilarimla
6.1.10
Mustafa
"Çörek otu yağı" Hollanda da kullanılan Flemenkçede "zwarte komijn olie" diye geçmektedir. Bu isimle sanırım bulabilirsiniz. İngilizcede ise "black cumin oil" diye adlandırılmaktadır. Nerden bulabileceğinize gelince neredeyse bütün aktarlarda mevcuttur. Alacağınız markanın güvenirliliğini göz önünde bulundurun. Hatta mümkünse yağı yerine, tohumunu çiğneyerek tüketmeyi deneyin.
7.1.10
Adsız
idris
bütün tedavilerde olduğu gibi çörekotu tedaviside iyi araştırılarak kullanılmalı. ben 3 aydır çörek otu yağı kullanıyorum boğazıma çok iyi geldi.
9.1.10
Unknown
yavuz

cinsel ucuk nasil bir kullanimi olur tesekkurler
20.1.10
Adsız
günde 2 gr. çiğneyerek tüketin.
20.1.10
Adsız
merhabalar ben seda çöreotu bal karışımı kilo aldırr mı ben kilo almak istiyorum çnkü ve ne şeklde kullnmam gerekir yemeklerden snra mı kaç kere kullnmam gerek cevaplarsanız sevinirim.saygılar...
22.1.10
Mustafa
Evet almanıza yardımcı olur. Anasayfada altta bulunan yazıya bir göz atmanızda fayda var.
27.1.10
Adsız
adsız çörek otu günde üç öğün mü kullanılacak?bilgi verir misiniz?kiloya göre değişir mi? -toplam 2 gram mı kullanılacak?
30.1.10
Unknown
ŞENER
Benim her iki ayak başparmaklarımın 2.inci eklemlerinde aşırı derecede kireçlenme mevcut olup,yürüdüğüm zamanlarda ayak baş parmak ve altı çok ağrı ve sancı yapmakta bacaklarım ağrımaktadır,çok kez doktora gittim,bitkisel ilaçalar,kremler vs.ler kullandım,ama maalesef hiç bir fayda alamadım,ayrıca diabet hastasıyım,lütfen Allah rızası için yardımlarınızı ve Kireçleme için neler kullanmam hususunda,önerilerinizi bekler saygılar sunarım
6.2.10
arif
karaciğer yağlanması için çörek otu nasıl kullanabilirm yardımcı olurmusunuz
7.2.10
Mustafa
Karaciğer yağlanması için çörek otunu çiğneyerek tüketebilirsiniz. Günlük 2 gr. fazla kullanmamaya özen gösterin.
7.2.10
Unknown
İletilerime yanıt verdiğiniz,bilgiler ve yorumlarınız için size çok tşk ederim,1-2 aylık gibi çörek otu yağı bulmak biraz zor tesadüfen bulunur,acaba sizin gönderme imkanınız varmıdır,saygılar sunarım.ŞeNer
14.2.10
Adsız
Dila
27 yaşındayım.Yıllardır kilo alamama sorunu yaşıyorum.Doktora gititğimde vücudunda yağ yok, baklava börek ye, sağlığınla ilgili bir sorunun yok deniyor.boyum 1.65 kilom 44..üstüne sigara da içince kilo almak iyice imkansızlaşıyor.Haliyle cildimde de bozukluklar var.Tegretol isimli bir ilaç da kullanıyorum.Çörek otunu kilo almak için nasıl kullanabilirim? Yaklaşık bir haftadır akşam yemeğinden 15 dk sonra bir tatlı kaşığı havanda döverek suyla içiyorum ama doğru zaman ve dozda kullanımından emin olmak istiyorum.Bana bu konuda yanıt verirseniz çok memnun olurum. Kullanmadığım macun, vitamin kalmadı.Çörekotuyla bu sorunu aşmak istiyorum.Saygılarımla..
18.2.10
Mustafa
Sayın Şener, ben tohumunu kullanmayı tercih ediyorum.
18.2.10
Mustafa
Sayın Dila, ana sayfadaki çörek otu ile kilo kontrolü yazısına bir göz atmanızda fayda var. Günlük çörek otu tüketiminin 2 gr.'dan fazla olmaması gerektiğinide unutmayın. Yaklaşık 1 silme tatlı kaşığı.

Ayrıca çörek otu sadece kilo kontrolü amacıyla kullanılan bir bitki olmadığı için etkisi biraz zaman alabilir. Uzmanlar bir çok hastalığa şifa olan bu bitkinin aynı zamanda yemekten önce veya sonra kullanılmasına göre de kilo kontrolünde yardımcı olacağını bildirmekteler.
18.2.10
Adsız
selamün aleyküm.derdime derman bulurum umuduyla sitelerde dolaşıken buraya rastladım.gönderilen iletilere baktım ama kendi durumumla ilgili bir şeye rastlamadım.yaklaşık 3 ay önce kalçamda bir ağrı oldu ve giderek arttı öyle bir duruma geldim ki yürüyemedim bir müddet.ama ağrı dayanilmaz oluyordu.doktor kalçada bulunan sakroileik eklemde iltihaplanma ve dejenerasyon teşhisi koydu.o zamandan beri güçlü ağrı kesiciler içiyorum.allahıma şükür şu an ağrılar azaldı.yürüyebiliyorum. ama daha 22 yaşındayım ve hayatımda grip dahi olmayan sağlıklı bir insandım.ilk başlarda çok zor geldi bana ama alıştım.derdi veren rabbim dermanını da sabrını da veriyormuş bunu anladım.bu şekilde de hayat çok zor oluyor.rahatsızlığımın tam olarak tedavisi olmasa da ben allahın izniyle elimden geleni yapmaya çalışıyorum biliyorum ki dertten büyük allah var.rahatsızlığım romatizmal bir şey olduğu için araştırırken çörek otunun romatizmaya iyi geldiğini öğrendim.peygamberimizin sözü yetti zaten bana.bir kaç gündür yatarken 1 çay kaşığı bala aynı oranda çörek otunu karıştırıp yutuyorum.ama çörek otu öğütülmemiş tane şeklinde. bu kullanım şekli doğru mu bir bilginiz var mı.teşekkür ederim.allah razı olsun. leyla aydın adana
26.2.10
Mustafa
Aleykümselam. Evet böylede kullanabilirsiniz ama yutmadan önce iyice çiğneyip taneleri ezmelisiniz. Çünki çörek otu çiğnenmeden tüketildğinde mide tarafından çok zor sindirilir.
27.2.10
Adsız
leyla
bu kadar kısa sürede cevap verdiğiniz için teşekkürler.söylediğinizi yapcam.iyi akşamlar.
27.2.10
Adsız
5 yaşında bir oğlum var ve bağışıklık sistemi çok zayıf.Çünkü çok çabuk hasta oluyor.Bağışıklık sistemini güçlendirmek için Çörek otu yağını tavsiye ettiler.Çörek otu yağını aldım fakat nasıl kullanacağımızı bilmiyorum.yardımcı olurmusunuz. İsmim ÖMER İstanbul Teşekkürler...
2.3.10
Mustafa
Öncelikle tohumunu kullanmayı deneyin ve sayfanın en üstünde günlük doz bölümünüde ziyaret edin. Ayrıca çocuğunuz dozuna dikkat edilerek çörek otu kullanabilir ancak yaşı çok erken. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğundan emin olmak için yinede bir hekime muayene olmanızda fayda var.
3.3.10
Adsız
Merhaba bir hafta önce polkistik tanısı konuldum doktorum tedavi olarak doğum kontrol hapı verdi bu hapların en büyük yan etkisi ani damar tıkanklığı yapması acaba çörek otunu pokistik overe bir faydası varmıdır.Teşekürler
şeyma
7.3.10
Mustafa
Evet çörek otundan sizde fayda bulabilirsiniz. Ama düzenli olarak en az 6 ay tüketin.
8.3.10
Unknown
bende kronik hepatit b var corek otunun bana bır faydası olurmu kullanan varmı vede karaciger wenzımlerıme zarar vermemek icin nasıl kullanmalıyım
12.3.10
Mustafa
Çörek otu, ülkemizdeki insanların %10'unun taşığıdığı bulaşıcı sarılık da denen ve karaciğer iltihaplanmasına neden olan "Hepatit B" virüs hastalığı ile mücadelede vücuda destek vermektedir. Çörekotu bağışıklık sistemini güçlendirerek bu virüsle mücadelede katkı sağlamaktadır.

Çörek otu etkili maddeleri olan nigellin ve saponinle enzim üretimin destekleyerek karaciğerin yükünü azaltmaktadır.

Çörek otu sürekli tekrarlayan kronik iltihaplanmalarda karaciğere destek olmaktadır. Ancak bunun için çörek otunun dozuna dikkat edilerek uzun süreli kullanılması gerekmektedir.

Kaynak: Dr.Ahmet Toptaş'ın "Tepeden Tırnağa Şifa Deryası Çörek otu" adlı kitabından alıntıdır.
13.3.10
Harbimüslüman
tm hepniz haklı olabilirsiniz ama Allah ı niye karıstırıyonuz millet alsın diye Allah ı karıstırmayın işe yarıyosada Allah ı karıstırmayın yaramıyosada zaten bu müslümanları Allah ın ismiyle kandırdılar Allahın izniyle su otu kullanın bütün hastalıklardan kurtulun millet mal Allah kelimesini kullananları müslüman zannediyo millet para için Allahın ismini kullanıyo Akıllı olun...
22.3.10
Mustafa
İnsan adının lekelenmemesi için elinden gelen her şeyi yapar. Peki ya elinden Herşey Gelen Allah bunu yapmaz mı?

Sayın Harbimüslüman,

Durum hiçde sizin düşündüğünüz gibi değil ama iyi niyetli mesajınızı insanlara faydalı olacağı düşüncesiyle yayınlıyorum.
22.3.10
Adsız
yorumları okudum oldukça güzel sonuçlar alınmış,benim sorunum kronik kabızlık bunun için sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı yesem faydası olurmu.
25.3.10
Mustafa
Birçok kaynakta çörek otunun düzenli kullanımının kabızlığa faydalı olduğu bildirilmekte. Bahsettiğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ancak günlük 2 gr. fazla kullanmayın.
26.3.10
Adsız
merhabalar.öncelikle zaman ayırıp böyle faydalı bi iş yaptığınız için tebrik ve teşekkür ediyorum. çöre otunun mantarlara iyi geldiğini duymuştum. benim dilimde mantar olusumu var sabahları kalkınca dilimin üstü bembeyaz oluyor. araştırmalarınızda bununla ilgli bişeye rastladınızmı. nasıl ve ne şekilde kullanmam gerekiyor. şimdiden teşekkürler.
28.3.10
Mustafa
Evet çörek otunun mantar hastalığına iyi geldiğine dair bilimsel çalışmalar mevcut. Her gün 2 gr. çiğneyerek tüketin.
30.3.10
Asu Şefika
merhabalar ben 3gündür sabahları aç karnına çörekotu kullanıyorum,midemde yanma başladı bu normalmidir? ayrıca k.lo vermek için çiğnemek mi gerekiyor yoksa su ile yutulsa aynı derecede etkili olur m? bu konuda bilgilndirirseniz sevinirm. sefiAsu
31.3.10
Mustafa
Çörekotunu 2-3 dakika boyunca acımsı tadı gidinceye değin iyice çiğneyin ve su ile birlikte tüketin. Çiğnemeden tükettiğinizde midenizi yoracağı gibi sindirilemeden de sindirim sistemini terk eder. Midede yanma olması çörek otunun bir yan etkisi değildir. Öyle olsaydı en azından biz senelerdir kullanıyor olamazdık. Ayrıca daha öncedende midenizde yanma olup olmadığını belirtememişsiniz.

Çörek otu tüketimine başlandığında bir takım geçici başlangıç etkileri görülebilir. Bunlar zamanla kaybolacaktır. Bu yanmada belki böyle bir etki olabilir. Başlangıçta daha az kullanmayı yukardada belirttiğim gibi iyice çiğneyerek su ile tüketmeyi deneyin.
31.3.10
veysel
Arkadaşlar ben de şeker hastasıyım ve çörek otu kullanıyorum. Birkaç kişiden daha faydalı olduğunu duydum. Ancak merak ettiğim şey çörek otu ile şekerden tamamen kurtulabilen, tedavi olan var mı yok mu? Herkes çörek otunun reklamını yapıyor ama örneğin şeker hastalığı söz konusu olduğunda kesin birşey kimse söylemiyor.
1.4.10
Adsız
Arkadaşlar ben tip 2 şeker hasatasıyım ve tavsiye üzerine çörek otu kullanıyorum. Herkes faydası olduğunu söylüyor ama benim merak ettiğim çörek otunun şeker hastalığını tam olarak iyileştirip iyileştiremediği. Çörek otu ile diabetten kesin olarak kurtulan var mı? Veysel Duygulu
1.4.10
Mustafa
Evet, sadece herkes değil, yapılan deneylerde çörek otunun şeker hastalığına faydalı olduğunu söylemekte. Ve faydaları sadece şeker hastalığıylada sınırlı değil. Ancak çoğu insan düzenli bir biçimde bu faydaları görebilecek kadar uzun süre kullanmıyor.

Herkes çörek otununun şifasını ilaçlar kadar hızlı göstermesini bekliyor ve istediği hızlı şifayı bulamadığı için bir müddet sonra vaz geçiyor. Çörek otu vücudu hırpalamadan, yormadan birşeyler verirken birşeyler almadan zamana yayarak tedavi eder ve olması gerekene yaklaştırır. İnanın yabancı kaynaklarda şeker hastalığı ile onlarca ve diğer hastalıklarla ilgili yüzlerce deneyi okudum. Hepsinde de olumlu sonuçlar alınmış. İnsana şaka gibi geliyor bugününde 1 Nisan olması dolayısıyla ama. Bu bir gerçek şifa. Tek yapmanız gereken düzenli bir şekilde hergün dozunu kaçırmadan, en az ALTI ay kullanmanız.

"Farz edinki şifa bulamadınız" demek isterdim ama çörek otu böyle bir şeçenek malesef vermiyor. İyi çöreklenmeler.
1.4.10
Adsız
Selam benim kuru Cildim vardi Cörek otu yagini kullandim ve cok kisa bir süre icinde cildim nemlendi. 2 Haftadir kullaniyorum
11.4.10
Adsız
selamün aleyküm kardesimin cigerlerinde ve kalbinde tümör vardi allaha cok sükür cemotherapiden sonra kücüldüler bu corek otunu kardesimde nasil kullana biliriz?
babamda astim hastasi ve anemdede yüksek tansiyon var bularda acaba nasil kullana bilir yardimci olursanin cok sevinirim allahin selami üzerinizde olsun??? ben derya
16.4.10
nur
çörekotunun akşam yatmadan önce tarçın, üzüm çekrdeği bal ve yoğurtla karışırarak kullanmayı düşünüyorum, bu şekilde karışım olunca etkisinde bir azalma olurmu acaba.
17.4.10
Mustafa
Bu konuda kesin bir bilgile sahip olmamakla beraber bende zaman zaman kara üzüm ile birlikte kullanmaktayım. Ancak buna rağmen en iyi yöntemin tek başına kullanmak olduğunu düşünmekteyim. Diğerlerini günün farklı zamanlarında da tüketebilirsiniz.
17.4.10
Adsız
merhaba, kilo almak istiyorum.1 çay kaşığı çöre otu ile bal karıştırarak içecegim fakat balın dozu ne kadar olcak o da 1 çay kaşığı mı.ayrıca çöre otunu öğütülmiş aldım bi sakıncası yoktur umarım, kilo alırım inş.
28.4.10
Mustafa
Macun yapıp öyle tüketin.
28.4.10
Adsız
Merhaba çocukluğumdan bu yana süre gelen nefes darlığı yaşamımın bir parçası olmuştur sık sık bronşit olmaya başladığım şu günlerde katarakt bronşit ve astım teşhisleriyle eve geldim bir ay sonra hastaneye gitmeden önce yeni öğrendiğim çörek otu tedavisine başladım henüz 7 gün oldu 87.500 kg olan kilom şu an 85 artı merdivenelri dahi inemeyen ben şimdi defalarca inip çıkıyorum merdivenleri ve ekzama ile dolu olan saçlarımın arsında tek bir ekzama noktası kalmadı bronşitim ve astımımdada ,y,leşme var gelişmeleri sizlerle paylaşıcam rabbim herkeze acil şifalar versin esen kalın
3.5.10
Mustafa
Amin.. Çok sevindim.
4.5.10
hakankan
hayırlı günler bı arkadaşımın eşi akciğer kanseri teşhisi konulmuş erken teşhiş sizce naslbı tedavi şekli yapalım çörek otunu nasıl kullansın hocam yazabılırmısınız tarifini .
Allah razı olsun şimdiden...
6.5.10
Mustafa
Hergün 2 gr. çörek otunu iyice çiğneyerek tüketsin. Ama mutlaka çiğneyerek tüketsin.
6.5.10
Mustafa
Birde benim zaman zaman kendime uyguladığım tekniği uygulayabilir ama DİKKATLİ OLMAK ŞARTIYLA. Ağzında iyice çiğnemiş olduğu çörek otunu yutmadan evvel ağzından 9 - 10 kez nefes alsın. Bu sayede çörek otunun uçucu bileşikleri direk olarak akciğere etki edecektir.

Ancak dediğim gibi çok yavaş nefes alsın ve dikkatli olsun. Çünki düşük ihtimallede olsa boğazına kaçabilir. Düşük ihtimal diyorum çünki çörek otunu iyice çiğnediğinizde tükrük salgısı ile karışıp ağzın iç çeperlerine zaten halihazırda yapışmış duruma gelir.

Benim şimdiye kadar hiç başıma gelmedi ama yinede ben böyle bir ihtimale karşı uyarmak isterim.
6.5.10
Adsız
merhaba , çörek otunun her derde deva olduğunu çeşitli bilimsel kaynaklardan okuyor ve biliyorum... öncedende kullanmama rağmen düzenli olarak ,bir aydır ailece kullanıyoruz.. çocukluğumda beri yaşadığım hiperhidrosis teşhisi konuldu..sanırım , sempatik sinir sisteminin aşırı çalışmasından kaynaklanıyormuş..zaten bunu sorun yapmıyorum . çörek otu kullanmanın faydası olurmu diye bir sorayım dedim. teşekkürler
8.5.10
hakankan
Allah razı olsun hocam teşekkurler.
10.5.10
Mustafa
Çörek otunun sinir sistemi üzerinde çok çok olumlu etkileri mevcuttur. Faydası olacağına inanmaktayım.
10.5.10
Adsız
yiyin kardeşim peygamberimiz müjdeyi vermiş varmı daha ötesi kesin faydalıdır . Allah ın izniylede her derde devadır.selamlar.hlt19xx
12.5.10
Adsız
merhaba,aralıkta doğum yaptım ve doğumdan 2 hafta sonra şiddetli mide ağrısıyla doktora gittim.ülser tedavisi gördüm.ilaçları kullandım ama bir müddet sonra tekrar rahatsızlandım başka dr gittim.endeskopi çekilmediği halde yine ülser ilaçları verildi.ilaçlar geçici rahatlama sağlıyor ama iyileşme olmuyor.bende 2 haftadır çörekotu kullanıyorum.evde öğüterek içiyorum ama içtikten sonra midemde ağrı oluyor.acaba ülser varsa bir zararı olurmu yada ülseri tedavi eder mi?obsesyon hastayım ve sinirli bir yapıya sahibim.kullandığımdan bu yana daha az sinirleniyorum.obsesyonada iyi gelir inşallah.bu siteyi yeni buldum yorumların tümünü okudum.güzel bir site emeğinize sağlık.lütfiye
14.5.10
Adsız
merhaba , ben 1 çay kaşığı çörek otunu , değirmende öğütüp ardından biraz çiğneyerek su ile yutuyorum ..( öğütülünce bir tatlı kaşığı oluyor ) doğru mu? uyguluyorum...birde sempatik sinir sistemi üzerinde olumlu etkileri mevcuttu değil mi? ayrıca siteyi çok güzel hazırlamışsınız , yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim ...
15.5.10
Mustafa
Sayın Lütfiye,
Çörek otunu ağzınızda çiğneyerek tüketin, öğütülmüş çörek otunu direk yutmak midenize daha fazla yüklenmek demektir ve buda ağrıya sebep olabilir.

Çörek otunu günde 1 defa yerine, günde 3 defa azar azar iyice çiğneyerek kullanın ve 1 bardak ılık su ile yutun. Örneğin günde 3 defa 100 tane çörek otu tohumu tüketin. Fayda göremediğiniz takdirde 200'e çıkartın.

Ama iyice çiğnemenizi öneririm. Çünkü besini sindirme işlemi ağızda başlamaktadır. Bu adımı atlarsanız midenize daha fazla yüklenmiş olursunuz.

En az 1,5 - 2 ay düzenli şekilde kullanın. Ancak kullanım esnasında ağrınız da artma oluyorsa bir doktora başvurun ve rahatsızlığınıza kesin tanı koydurun. Geçmiş olsun.

Sayın..

Günlük doz bölümünde sorunuz ayrıntılı bir biçimde anlatılmıştır. Evet sinir sistemi üzerinde çok olumlu etkileri mevcuttur. Ancak düzenli bir şekilde en az 2 ay kullanmanız gerekmektedir.
15.5.10
Adsız
cevabınız için teşekkür ederim.önerdiğiniz şekilde kullanacağım.Allah tüm hastalara şifa versin.iyi çalışmalar..lütfiye
15.5.10
Adsız
Günde 2 ya da 3 kaşık alındığında rahimde olan bazı problemleri giderdiğini düşünüyorum. Denedim faydasını gördüm. Allah herkese şifa versin.
17.5.10
Adsız
meraba ben üniversite 1. sınıf öğrencisiyim.geçen yaz 7 yaşındaki kardeşime tip-1 diyabet teşhisi kondu.o zamandan beri insülin tedavisi görmekte.buna ek olarak çörek otunuda fayda edeceğini duyduk.eğer doğruysa ne kadar ve nasıl kullanacağımızı yazarsanız çok sevinirim.ayrıca ökse otununda fayda edeceğini düşünüyomusunuz.şimdiden teşekkürler...
21.5.10
Mustafa
Günde toplam 300 tane tohumu çiğneyerek tüketsin. Ve bu 300 tohumu öğün sayısına bölerek her yemekten 15 - 20 dakika önce alsın. Ve buna 6 ay devam etsin. Geçmiş olsun.
21.5.10
Adsız
mrb , benim sorum ise ; özellikle yazın , tırnakta mantar görülebiliyor ..çörek otu kullanan kişilere mantar , virüs gibi bulaşma riski yok değilmi? bağışıklık sistemini kuvvtlendirdiği için teşekkürler
26.5.10
Mustafa
Bulaşma riski her zaman vardır. Ancak çörek otu bulaşma sonrasında vücudun mikroplarla baş etme yeteneklerini yani bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca mantar için harici olarak çörek otu yağı da kullanmanız gerekebilir. Hatta mantarlar bazen o kadar inatçı olabilir ki, mantar için özel üretilmiş ilaç ve merhemler kullanmak zorunda bile kalabilirsiniz.
27.5.10
Adsız
selamın aleyküm. çörek otunun kaliteli olanını nasıl bileceğiz.marketlerde küçük poşetlerde satılanlar faydalı olurmu. Ben dün aldım ve bir tatlı kaşığı çörek otunu baharat öğütme aletinde çektim ve su ile içtim. bilgi verirseniz sevinirim. Allah razı olsun.
1.6.10
Adsız
cevabınız için çok teşekkür ederim.
2.6.10
koşangölge
merhaba hocam ben 6 yıldır vitiligo hastasıyım lütfen bana yardımcı olurmusunuz yüzümün heryerinde yama gibi beyazlar var. rahatsızlık duyuyorum. Çok Teşekkür ederim.
3.6.10
Adsız
Merhaba,
Ben çörek otunu zayıflamak için kullamaya başladım. Günde 2 kez yemeklerden önce bir çay kaşığı (öğütülmüş) çörek otunu bol su ile alıyorum.Nasıl zayıflatacak bilmiyorum doğrusu, çünkü iştahımda azalma olmadı. Benim asıl sorum aşırı derecede gaz problemi oluştu. Kokusuz bir şekilde sürekli gaz oluyor, neredeyse 5 dakikada bir:(( Bundan cok rahatsız oluyorum. Acaba çörek otundan mı kaynaklandı bu problem? Cevabınızı bekliyorum.

Teşekkürler
6.6.10
Adsız
selamun aleykum.33 yasinda sivilceden muzdarip bir bayanim.Corek otunu nasil kullanmaliyim?
6.6.10
Mustafa
Vitiligo ve sivilce için en az altı ay düzenli olarak çiğneyerek tüketiniz. Faydaysını göreceğinize inanmaktayım. Ama bu zaman alabilir.

Zayıflamak için çiğneyerek tüketmeyi deneyin. Vücutta oluşan gazın onlarca nedeni olabilir. Bunun için bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. Çörek otunun buna sebep olması ise nerdeyse imkansız.
9.6.10
Adsız
merhaba corek otu bal tarcinla hamile kalan oldumu acaba?her zaman izliyorum ama bi yazi goremedim .
21.6.10
Adsız
kilo almak istiyorum çörek otunu balla karıştırıp tok karnına çiğneyerek mi yemeliyim lütfen cvp yazınız
23.6.10
Mustafa
Sn.
Cevaplarınız anasayfadaki yazılarda mevcuttur.
27.6.10
Nuriye
merhabalar ben nuriye.Öncelikle tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum.Sitenizle karşılaştıktan sonra hemen çörek otu aldım ve annemle birlikte denedik,kilo problemimiz vardı.sadece 2 defa kullanabildik,annemde bende.çünkü daha çok acıktığımı hissetim midem daha çok kazındı.Benim gastritim var onunla bir ilgisi olabilir mi acaba?Yağını mı kullanmalıyım? Birde Ramazanda nasıl tüketmemiz gerekli(kilo vermek için)
26.7.10
Mustafa
Sizlerinde Kandili kutlu olsun.

Psikolojik olabilir, gastritinizden de kaynaklanabilir. Bol su ile birlikte tüketmeyi deneyin. Henüz çok az kullanmışsınız. Sadece 2 defa. Fazla rahatsız etmiyorsa bir kaç ay düzenli bir şekilde kullanmayı deneyin.

Ramazanda sahurda kullanabilirsiniz. Oruçlu iken dinç olmanıza yardımcı olur.
26.7.10
Adsız
arkadaşlar çörek otunu veya çörek otu yağını saç ağarmasına kullanıp da faydasını gören, ağaran saçlarında tekrardan siyahlaşma olan var mı? kullanan kişiler acaba ne şekilde kullanıyorlar?
4.8.10
Adsız
arkadaşım beyaz saç için her sabah aç karnına 2 diş sarımsak yut 6 ayda beyazlar doğal rengini alır denenmiştir. renkler normalleşince haftada 2 gün yutmaya devam edersen beyazlaşmaz fevzi kazancı
8.8.10
Adsız
merhaba ismim Sevgi... Ben çörek otuyla yağını birlikte kullanırsak zararı olur mu? çörek otunu 1 kaşık alsak, yağını da cildimize kullansak fazla olur mu ? teşekkürler.....
21.8.10
Mustafa
Sn. Sevgi,

Fazla olmaz kullanabilirsiniz. Ancak bir kaşık çörek otu derken 2 gramıda geçmeyin. Geçmiş olsun.
21.8.10
Adsız
merhabalar sedef hastasıyım.çörek otunu nasıl kullanırsam faydası olur
22.8.10
Adsız
merhaba,ismim Sevgi... kusuruma bakmayın ama birşey soracağım bahdedilen çörekotu şu börek yaparken üstüne serptiğimiz çörekotu değil mi? marketlerden aldığımız değil mi ?kafam karıştı bu kadar faydasını görünce şaşırdım gerçekten
23.8.10
Mustafa
Sedef hastalığı için her gün düzenli olarak 2 gr. çiğneyerek tüketin. Bununla birlikte sol üst menüden S harfinden Sedef yazısındaki harici kullanım yöntemlerini de uygulayabilirsiniz.
23.8.10
Mustafa
Sn. Sevgi,

Evet bahsettiğimiz çörek otu o çörek otu :)
23.8.10
Adsız
Birşey daha soracağım ben... çörekotunun kendisi mi yoksa yağı mı faydalı? teşekkürler
24.8.10
Mustafa
İkisi de faydalı ancak tohumu daha etkili.
24.8.10
Adsız
merhaba, çörek otunun et benlerine iyi geldiğini okudum...nasıl kullanılacağı ve ne kadar sürede sonuç alınabileceği hakkında bilgi verebilir misiniz? teşekkürler
27.8.10
Mustafa
Sn.. http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-ben.html Bu yazıya bi göz atınız.
27.8.10
Adsız
Çörek otunun kronik sinüzite faydası var mıdır? Var ise nasıl kullanılmalı?!
30.8.10
Mustafa
Şu yazıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda çiğneyerek tüketmenizde çok güzel olur.

http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-sinuzit.html
1.9.10
Adsız
Merhabalar, internet sitenizi cok begendim. Ben de bir sekilde bundan sonra corek otu kullanmaya baslayacagim. Herseye iyi geldigini ogrendim denemek istiyorum, ozellikle de 9 yasindaki kizimin astimi ve allerjisi var, ailemde yuksek tansiyon ve kolesterol var, vertigo, romatizma, arthtitis, bel agrilari annem... Yani mukemmel bir dogal ilac bizim icin....

YALNIZCA BIR SEY OGRENMEK ISTIYORUM: Yapilisi...

Corek otunu oguttukten sonra hemen (cok cok hizli bir sekilde) bal ile karistirin diyorlar. Peki bu karisimi yaptiktan sonra ne kadar sure kullanabiliriz, buzdolabinda mi tutmamiz gerekiyor? Bir de karisimi hazirlamak icin gerekli doz nedir?

Bu sorumu cevaplarsaniz cok sevinirim ve bu akdam kullanmaya baslayabilirim, cok, tesekkurler...
17.9.10
Mustafa
Sn..

Bakınız http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-macun-genel.html
17.9.10
faruk şahin
bende midemde ekşime gaz sıkıntıları vardı .çörek otunu kulanmaya başladığımdan itibaren bu sıkıntılarım kayboldu şifa cenab_ı allahtan tabikii ama bu muhteşem gıdada allahın kullarına bir lütfu ben bu sıkıntıma bi çare aramıştım arayana mevla şifasını veriyor.elhamdülillah.
4.10.10
Adsız
hasret izmir bi arkadaşımdan çörek otunun iyi geldigini duydum ve ne kadar dogru oldugunu anlamak için netten araştırdım yazanları okudum ve denemeyi düşünüyorum umarım işe yarar . sonucu sizlerle paylaşacagım.
5.10.10
1 – 200 / 353 Sonraki › Son »