Çörek Otunun Faydaları Üzerine Klinik Bulgular

Çörek otu - Nigella Sativa
Çörek otu modern tıbbın oldukça ilgisini çeken az sayıda bitkiden biridir. Hastalıklara etkisi üzerine yüzlerce deney yapılmıştır ve onlarcası da halen devam etmektedir. Bu kadar araştırma ve deney hep olumlu sonuçlanmış ve her defasında asırlar öncesinden buyrulan ve kıymeti yeni yeni anlaşılan "Ölümden başkasına şifadır" hadisi şerifine ulaşılmıştır. Ancak ilginçtir ki yine bu yüzlerce çalışmaya rağmen çörek otunun etki mekanizması hala tam olarak çözülememiştir.


Çörek Otunun Faydaları Klinik ve Terapötik Özellikleri


Çörek otu tohumları binlerce yıldır baharat ve gıda koruma maddesi olarak kullanılmıştır. Bitkinin tohumları ve yağı geleneksel tıp alanında kullanılabilecek potansiyel ilaç özellikleri göstermektedir. Bu derlemede çörek otunun terapötik (iyileştirici) kullanım alanları ve vücut sistemlerini etkileyen hastalıkların tedavisindeki rolü incelenmiştir.

Çörek otu, oksidan ajanları temizleyen antioksidan sistemi harekete geçirme özelliğine de sahiptir. İnflamatuar (iltihabi) süreçlerin mediatörü (arabulucu) olan prostaglandinleri ve lökotrienleri baskılayarak antienflamatuar (iltihap önleyici) özellik göstermektedir. Bitkinin immunomodülatör (bağışıklık sistemini düzenleyici) özellikleri, T hücrelerini ve doğal katil hücrelerini artırarak immun cevaba (savunma sistemine) katkıda bulunma şeklindedir.

Çeşitli kanser ve mikroorganizmalara karşı anti–kanser ve anti–mikrobiyal özellikler göstermektedir. Toksik ajanlara maruz kalmış kolon dokusunda DNA hasarını azaltmakta, karsinogfenezin yani sağlıklı hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmeye başlamasını önlemektedir. Çörek otu diabetes mellitus (DM) da da (Şeker Hastalığı) önemli tedavi edici etkilere sahiptir. Glukoz tarafından indüklenen insülin salgısını artırmanın yanında, intestinal mukozadan glukoz emilimini azaltma yönünde etkisi de bulunmaktadır.

Çörek otu, hepatik dokunun zararlı etkilere karşı korunmasında etkili olmanın yanında hepatik lipit peroksidasyonunu da düzenlemektedir. Çörek otunun etkileri anti–inflammatuar, antioksidan ve antineoplastik (kanseri geriletme, durdurma) etkilerin kombinasyonu şeklinde olduğu düşünülmektedir.


Çörek Otunun İyileştirici Etkisine İlişkin Bazı Bilgiler


Bağışıklık Sistemi, Vücuda Zararlı Virüs ve Bakteriler
Çörek otu ve
Bağışıklık Sistemi
Günümüzde modern tıbbın olanakları ne kadar genişlemiş olursa olsun geleneksel uygulamalar varlığını sürdürmektedir. Bir folklorik tıp uygulama bitkisi olarak çörek otunun insanda gözlemlenen bazı etkileri şöyledir:

  • Antikanserojen (Kanseri engelleyen, durduran, gerileten)
  • İmmunomodulator (Bağışıklık sistemini düzenleyici)
  • Antidiyabetik (Diyabeti tedavi edici)
  • Antihipertansif (Yüksek tansiyonu tedavi eden)
  • Antiallerjik (Alerjiyi önleyen)
  • Antiastmatik (Astıma karşı)
  • Antidiaretik (İshal kesici/önleyici)
  • Antienflamatuvar (İltihap önleyici)
  • Mide hastalıklarında tedavi edici
  • AİDS’i önleyici (HIV enfeksiyonunu kontrol altına alır)
  • Böbrek hastalıklarını tedavi edici
  • Kalp ve damarları koruyucu
  • Kolesterol düşürücü
  • Antiromatizmal (Romatizma tedavi edici/önleyici)
  • Antikoagülan (Kanın pıhtılaşmasını önleyici)
  • Antimikrobiyal (Mikrop aktivitelerini engelleyen)
  • Antimikotik (Mantar gelişmesini önleyen)
  • Antioksidan
  • Nöroprotektif (sinir sistemini koruyucu)


Çörek otunun günümüzde tedavi amaçlı olarak faydalanıldığı alanlardan bazılarını da şöyle sıralayabiliriz:


  • Çörek otunun hem tane hem de yağ formu antimikrobik amaçla kullanılmaktadır
  • Çörek otu yağı, mantar hastalıklarında antifungal olarak etki göstermektedir
  • Sitotoksik etkisi nedeniyle zehirlenmelerde sıklıkla antidot olarak kullanılmaktadır
  • İdrar yolları ve böbrek hastalıklarında ise diüretik etkisinden yararlanılmaktadır.
  • Mide barsak şikayetlerini gidermede etkilidir.
  • Çörek otu yağının düz kasları gevşetici özelliği nedeniyle pek çok durumda antispazmodik olarak etki gösterdiği bilinmektedir.
  • Antitümoral etkisinden dolayı kanser hastalıklarında,
  • Antiastmatik etkisinden dolayı da göğüs hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
  • Genç kadınlarda çörek otu tohumları ağızdan alındığında adet kanamasını uyarmaktadır.
  • Menstrüel siklusu düzenlemek ve doğum sırasında da uterus kasılmalarını artırmak için de yararlanılmaktadır.
  • Emziren genç kadınlar tarafından çörek otu tohumları süt salınımını arttırdığı için kullanılmaktadır.
  • Çörek otu tohumu taneleri hipertansif/hipotansif etkileri iyi bilindiğinden tansiyonun düzenlenmesinde, yağ metabolizması üzerine olan etkileri nedeniyle kan lipid seviyesinin düzenlenmesinde etkili olmaktadır.
  • Çocuklarda cilt hastalıklarının tedavisinde, küçük çocuklarda ve genç yetişkinlerde antidiyaretik ve antiemetik olarak kullanılmaktadır.
  • Çörek otunun genç erişkinlerde antihelmintik olarak kullanıldığı da bilinmektedir.
  • Çörek otu taneleri ayrıca farenjit, grip, paralizi, karın ağrısı ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.


Çörek otu tohumlarının ya da yağının yukarıda bahsedilen olumlu ve tedavi edici etkisinin yanında, uygunsuz ve özensiz kullanımına bağlı olarak istenmeyen hatta beklenenin aksi etkilerinin görülebileceği dikkate alınmalıdır. Oldukça geniş bir hastalık grubunda ve yaygın olarak kullanılan bir folklorik tıp bitkisi olarak çörek otu, etkisi en iyi bilinen bitkilerden biridir. Ülkemizde çörek otu ve yağının tedavide kullanımına ilişkin çalışmalar yok denecek kadar azdır.

Bitkinin tohumları veya yağının şifa verici olması için hem yöntem hem de miktar olarak uygun alınmasına özen gösterilmelidir. Bununla birlikte hangi yaş grubunun hangi rahatsızlıkta ne kadar kullanılacağı konusunda net bilgiler oluşmamıştır.

Çörek otundan fayda bulabilmek için sadece çörek otunu bir kaç kez kullanmak yetmemektedir. Çörek otunu düzenli olarak uzun süre kullanmak gereklidir. Ki bunu Peygamber Efendimiz (sav) çörek otunun ölümden başka her şeye şifa olduğuna işaret ederken "Çörek otuna devam ediniz..." tavsiyesinde bulunarak çörek otunun bu olumlu etkilerinden faydalanabilmek için çörek otu kadar çörek otuna uzun süre ve düzenli olarak devam etmenin de çörek otu kadar önemli olduğunu bildirmişlerdir.

Son olarak böylesine faydalı ve çok kolay ulaşılabilir bir şifa kaynağının herkes tarafından bilinmemesi de gerçekten üzücü ve ilginçtir. Eğer yakınlarınız ile hasta ziyaretlerinde değilde başka sebeplerle bir araya gelmek istiyorsanız lütfen bu bilgilerden haberdar olmasını sağlayınız.


Kaynaklar:
http://www.scopemed.org/mnstemps/1/khb_009_05-513.pdf
http://lokmanhekim.mersin.edu.tr/index.php/lokmanHekim/article/view/121


483 yorum:
Meryem
S.A Hocam, oncelikle Allah sizden razi olsun butun cevaplarinizi okudum bikmadan usanmadan herkezin derdine derman olmaya calisiyorsunuz..Banada 1 yil once MS teshisi kondu 2 defa atak gecirdim. Ataklarim siddetli geciyor. Gunluk igne kullaniyorum belkide omur boyu kullanmam gerekliymis. Insallah suandan itibaren tavsiyelerinizle 2 gr cigneyerek baslayacagim. Bir tatli kasigimidir bu olcu? Ayrica 2 cocugum var 6 ve 2.5 yasinda onlara nasil tukettirmem lazim? Kacirmis olabilirim Hakkinizi helal edin..
21.1.14
Meryem
Hocam gunluk doz kullaniminda sorularimin cevabini buldum fakat asil soracagim soruyu unuttum. Ac karninami tok karninami cignemeliyiz? cocuklarima yagini icirebilirmiyim asla cignemezler selametle..
21.1.14
Mustafa
Tüketebilirseniz aç karnına daha iyi olur. Çocuklarınızın bir rahatsızlığı yoksa tüketmelerine de gerek yok. Biraz daha büyüdüklerinde isterlerse kullanabilirler. Ancak çörek otu tohumunu sindirmek onlar için henüz biraz zor olabilir. Geçmiş olsun dileklerimle..
22.1.14
Unknown
HEPİNİZE ALLAH ŞİFALAR VERSİN ÇÖREKOTU YAĞINDAN ZİYADE KALİTELİ ÇÖREKOTUNUN ÇİĞNENEREK YENMESİNİN DAHA FAYDALI OLDUĞU KANAATİNDEYİM. GÜNDE BİR ÇAY KAŞIĞI TAZE ÇÖREKOTUNUN YATMADAN ÖNCE ÇİĞNENMESİ VE ÜZERİNE BİR BARDAK SU İÇİLMESİ ÇOK ETİLİ BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR. HZ PEYGAMBERİN SÖZÜNE İTİMAD EDEREK TEDAVİ OLANA KADAR DEVAM ETMEK LUZUMU GEREKİR. ALLAHA EMANET OLUNUZ
22.1.14
Ismail
Karaoglan_74
Selamün Aleyküm

Bu konuda bana yardimci olacak arkadaslar varsa lütfen yardim etsin.

Bende Cronik Kalin Bagirsak Iltihabi var . 4 Sene oldu.
Doktorun yazdigi ilaclar fayda etmiyor.
Cörek otu yagi icersem faydasi olurmu acaba .Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bir
zahmet beni bilgilendirirse sevinirim. Tesekkürler.
26.1.14
Mustafa
Aleykümselam İsmail,

Yağını değilde günlük 2 gram çörek otu tohumunu "iyice" çiğneyerek en az 6 ay tüketmeni öneririm. Fazla kullanma az kullan uzun süre kullan. Ben fayda göreceğini düşünüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle..
26.1.14
Unknown
Merhaba,sabah ve akşam aç karnına birer çay kaşıgı çörekotunu çigneyerek yuttugun zaman zayıflamaya yardımcı oluyormuş dogrumu?
Nödüllerede faydası varmı?
29.1.14
Adsız
MERHABALAR.ŞEKER VE TANSİYON HASTALIĞINA NE GİBİ FAYDASI VAR VE NASIL KUILLANILMALI ? ANNEM İÇİN ÖĞRENMEK İSTİYORUM.TEŞEKKÜRLER..
4.2.14
Mustafa
Merhaba, yüksek tansiyonu ve şekeri düşürür. Ayrıntılı bilgi için arama kutusunu kullanabilirsiniz.
4.2.14
Unknown
Harika bir bitki ben kapsül halinde kul´laniyorum, beynime dha fazla oksijen gidiyor ve ferahlatiyor-yalniz kapsülü kirarak sadece icini yiyorum,
8.2.14
Unknown
Selamın aleyküm hocam bende de vücüdumda fazla kıllanma var aşırı derecede çörek otunu yersem faydası olur mu Teşekkürler
10.2.14
Unknown
Merhaba adım barış
10.2.14
Mustafa
Merhaba Barış olabilir ama bu konuda yeterli kaynak olmadığı için kesin birşey söyleyemem.
10.2.14
Adsız
ben omurilik felçlisiyim 6 yıl once boynum kırıldı. corek otunun yararı olurmu
13.2.14
Mustafa
Merhaba,

Fareler üzerinde yapılan bir deneyde iskemi nedeniyle oluşan felç üzerinde çörek otunun faydalı olduğu sonucuna varılmış. Ancak felç ile ilgili olarak yapılmış başka bir çalışmaya ulaşamadım. Çörek otunun yararı olur mu konusuna gelince düzenli olarak kullanmaya başladığınızda eskisinden daha sağlıklı olacağınız gün gibi aşikar ancak bahsettiğiniz rahatsızlığınıza ne zaman faydası olur bu konuda kesin bir şey söyleyemem.

Bana kalırsa en az 6 ay düzenli olarak bir kullanın derim.

Rabbimin kısa zamanda şifa vermesi dilekleriyle.. Hoşçakalın.
14.2.14
hatice
İyi günl. Hocam benim yüzümde ve vucudda çok fazla tüylenme oldu ve çok rahatsız oluyom. Daha yeni çörek otu kullanmaya başladım. Acaba faydasi olur mu yardımcı olun lütfen
14.2.14
Unknown
Ülseratif kolid hastasıyım çörek otunu nasıl kullanmalıyım lütfen acil cevap şimdiden teşekkür ederim
21.2.14
Mustafa
2 gram tohumu 4'e veya 5'e bölerek gün içinde iyice çiğneyerek tüketin. Geçmiş olsun dileklerimle..
21.2.14
Unknown
Teşekkür ederim mustafa bey peki bu 4-5parçayı aynı anda tek tek çiğneyerek mi tuketeyim yoksa bu parçaların her birini günün farklı saatlerinde mi tuketmeliyim birde son bir şey tohum olması şart mı çünkü baharatci ve marketlerde küçük çörek otu taneleri satılıyor ilginiz için cçok çok teşekkür ederim
21.2.14
Mustafa
4-5 parçayı yaklaşık 100 adet tohum tanesini sabah öğle akşam gece vb. gibi farklı saatlerde iyice çiğneyerek tüketirsen hem daha rahat sindirirsin hemde daha devamlı çörek otu ile sindirim kanalın desteklemiş olur. Baharatçı ve marketlerdeki çörek otu taneleri bahsekonu tohumlardır.
22.2.14
mehmet
Mustafa bey merhaba hapatit b icin corek otu faydalimi veya hepatit b hasataligi icin ne onerirsiniz tsk
23.2.14
Mustafa
Evet Mehmet Hepatit B içinde faydalı. Aşağıda paylaşacağım çalışmalarda faydalı bulunmuş. Düzenli olarak kullanmanı tavsiye ederim. Faydasını göremezsen dozunu yavaş yavaş artırabilirsin. Günlük doz yazısına göz atmanı tavsiye ederim. Geçmiş olsun dileklerimle..

Tabi bu arada tıbbi kontrol ve tedavilerini KESİNLİKLE aksatmamanı öneririm.

1.Deney

Activated Nigella sativa (Original Baraka) is a safe and potent antiviral therapy in HCV, HBV and HIV patients

The safety, antiviral activity, and pharmacokinetics of Activated Nigella sativa (Original Baraka capsules) have been assessed in 43 adults with hepatitis C positive chronic hepatitis C. This placebo-controlled dose-escalation trial investigated six Original Baraka capsules daily dosing levels (250,500, 1000, 1500, 2000, and 3000mg/d); treatment was given for 4 weeks. Original Baraka capsules was well tolerated at all dosing levels, with no dose-related or treatment related clinical or laboratory adverse events. Antiviral activity was dose-dependent, with a maximum at Original Baraka capsules doses of 3000mg/d or more. In the 3000 mg/d dose, the mean HCV RNA reduction was 3.75 log10 copies/mL at week four, comprising a 99.98% reduction in serum viral load. Subsequently, large phase III studies have shown the superiority of Original Baraka capsules compared to other antiviral agents in the suppression of viral load (by 6.5 log10 versus 5.5 log10) and improvement of liver histology. Original Baraka capsules resistance was observed in approximately 5% of patients after one year of therapy and associated with a M204I mutation in the viral polymerase.

Original Baraka capsules is already approved as a food supplement. Trials are made to its re-approval as antiviral therapy in HCV, HBV and for the treatment of HIV infections. Its anti-HBV activity has been studied mainly in HIV-HBV co-infected patients. In this patient population, Original Baraka capsules administration decreased significantly HBV load in both lamivudine-naïve and lamivudine-resistant patients. Several non randomized studies suggest that Original Baraka capsules may be very potent than other antiviral agents in reducing HCV and HBV load.

2. Deney

It has been reported that Nigella sativa seeds and volatile oil possess hapatoprotictive effects in some models of chemicals induced hepatotoxicity. The hapatoprotictive effects of Nigella sativa against viral induced hepatic damage has not been studied. This study aims to investigate the protective effects of Nigella sativa against hepatitis B virus (HBV). Albino rats were used for this study as experimental animals. The rats were randomly divided into three experimental groups: Negative control, Positive control and Test group. Each group contained 6 animals. Each rats of the positive control and test group rats was injected intramuscularly with 0.6 ml of human serum contains HBV and left for 8 weeks, but test group rats were pre-fed with 0.01 g of the Nigella sativa for two weeks individually, and fed with Nigella sativa for 8 weeks after injection with the virus. Blood samples were collected from rats and investigated for hepatitis HBV markers and liver enzyme levels. The result of hepatitis markers was positive for HBsAg and HBeAg in the positive control group and negative for both negative and test groups. AntiHBs however, was positive in test group and negative in both positive and negative control groups. Liver function examination showed significantly low level of ALT an AST enzymes in both negative control and test group comparing to the positive control group. In conclusion, Nigella sativa seeds appeared to be safe and possibly protective against viral induced hepatitis B.
23.2.14
Unknown
Esselamun aleykum. Benim gul hastaligi var (rosacea) Hangisini onerirseniz. Corek otu yagini veya cignemek daha iyi. bende suan yagi var. Nasil kullanmayilihyim. Eger inshallah bana bu konuda yardimci olabilirseniz. Yuzumde kirmzi sivilce lekeler olusuyor. Inshallah bekliyorum. Veya yuze masaj mi yapilmali
24.2.14
Mustafa
Aleykümselam Yakup,

Ben tohumunu çiğneyerek tüketmenin daha etkili olacağını düşünüyorum. Günde 2 gram tohumun çiğneyerek tüketmeyi bir deneyin. Yağını harici olarak kullanabilirsiniz ancak eğer saf değilse ve içindeki başka bitki yağlarına da cildiniz alerjik tepki gösterirse şikayetleriniz artabilir. Önce vücudunuzun görünmeyen bir bölümüne bir kaç gün az bir miktar sürerek alerjik bir tepki oluşup oluşmadığını test edin. Daha sonra yine bir kaç gün yüzünüzün sivilceli kısmının çok küçük bir bölümüne test amaçlı uygulayın. Rahatsız edici bir tepki almazsanız günde 1 defa yüzünüze sürerek uygulayabilirsiniz. Yarım saat bekleyip yıkarsınız. Geçmiş olsun dileklerimle..
24.2.14
Adsız
merhaba ms hastasıyım corek otunu balla karıstırıp bır tatlı kasıgı kadar yemege basladım dogrumudur?ama ıgutmeden sert corek otunu cıgnemeden yutuyorum dogrumudur?cıgnemem yada ogutulmesı mı gerekıyor?
25.2.14
Unknown
annem ms hastası zencefıl suy kullanıyor sabah aksam 1 er corba kasıgı tok karnına corek otunu nasıl kullanmalıyım yardımcı olan olursa sevınırım... 05446497093
6.3.14
Mustafa
Merhaba Bekir,

Günlük 2 gram kadar çörek otu tüketebilir. Sitede biraz gezindikçe ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin. Geçmiş olsun dileklerimle..
6.3.14
Adsız
Merhabalar 4 yasinda bir oglum var bu hafta ameliyat olacakti fakat karaciger enzimleri normalin 10 kati cikti ve gittikce dahada rahatsizlaniyor antibiyotik kullanmamizda riskli bana yardimci olrsaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler . kolay gelsin
9.3.14
Mustafa
Merhaba,

Size tam olarak yardımcı olabilmem için verdiğiniz bilgiler çok az, ayrıca tam olarak bilgileri verseniz bile böyle bir durumun sorumluluğunu alabilecek kadar sağlık bilgisine sahip değilim, üzgünüm. Ancak günlük 100 tohum tanesi kadar çörek otunu "iyice öğütüp" düzenli olarak tüketmesini sağlayabilirseniz çocuğunuzun vücut sistemlerinin kısa vadede biraz daha normale döneceğini bilmenizi isterim. Ama iyice öğütmeniz ve dozu aşmamanız önemli. Bu sadece daha iyi beslenmeye destek olacaktır. Nacizane tavsiyem ise internetten her okunuduğunuz alternatif bitkisel tedavileri çocuğunuza uygulamamanız. Gidebildiğiniz en iyi doktora gidin çocuğunuzu riske atmayın derim. Geçmiş olsun dileklerimle.. Ayrıca birşey daha ekleyim sebebi bulunamayan karaciğer düzensizliklerin gizli nedeni vücuttaki bir mantar enfeksiyonu olabilir. Eğer koçuğunuzda bir mantar enfeksiyonu varsa veya önceden geçirmişse bunuda doktoruna bildirin. Tekrar geçmiş olsun, Rabbim yardımcınız olsun.
9.3.14
Adsız
İlginizden dolayi tesekkur ederim. Bukadar kisa surede yanitlamaniz bizi gercekten mutlu etti. Zaten oglumu ayni gun 3 doktora goturdum hepside ameliyatin ertelenmesini soyledi. Corek otunu bir arkadas kizina oksurugu icin veriyormus bende arastirdim ve sitenizi buldum. bu durumda insan her yerden bir care ariyor. Tabiki sifa once Allahtan sonra sizlerden. Tekrar tesekkur ederim hayirli aksamlar.
9.3.14
Adsız
merhaba çörek otunu grip olmayayım dıye kullanıyorum sacıda beyazlamasını onluyorumus
saclarım kumral eger çörek otunu yersem saçlarım sıyah mı cıkar yoksa kendı rengınde mı cunku sac pıgmentıyle alakalı bır seyler yazılmıstı sımdıden sag olun
11.3.14
Adsız
kıkırdak
11.3.14
Adsız
diz kapağımda kıkırdaklarda sorun va ne yapmalıyım çörek otu yağı kullansam olurmu
11.3.14
Adsız
Selam benimde zehirli guatr var acaba iyi gelirmi nasıl kullanmak gerek
12.3.14
Adsız
Merhabe hocam, benim böbreküstü bezi fazla cortisol hormonu üretiyor. Bu yüzden yüzümde ve vücudumda tüylenme oldu. Cörekotunu önerirmisiniz?
16.3.14
Mustafa
Evet kullanabilirsiniz.
16.3.14
Adsız
cevabiniz icin cok tesekkür ederim hocam. Bir sorum daha var.
Annem 4 senedir Parkinson hastasi. Kendisinede Cörekotunu önerirmisiniz? Öneriyorsaniz ne sekilde kullanmali?
16.3.14
Mustafa
Ben herkese çörek otu öneriyorum. Vücudu bir bütün olarak tedavi ettiği için birçok hastalığa şifa olabiliyor. Kullanılacak yöntem gayet basit. Günlük 2 gram iyice çiğneyerek mümkün değilse günlük olarak öğüterek ve öğütülmüşü bir miktar çiğneyerek su ile yutun. Ve buna en az iki ay tavsiyem 6 ay devam edin. Geçmiş olsun dileklerimle..
17.3.14
Unknown
Merhaba benim surekli sumuksu gaita sikayetim var corek otunun bunada faydasi olurmu
25.3.14
Adsız
Hocam benim triot guatr rahatsiziyim ömür boyu hap kullanmam gerekiyo kullanmayıp sadece çörek otu yisem olurmu
25.3.14
Mustafa
İlaçlarınızı bırakmanızı önermem. Ama birlikte kullanabilirsiniz. Tiroit beziniz mi alındı?
25.3.14
Adsız
merhaba mustafa bey
ben çörek otu, bal zerdeçel ve zencefil karışımı yaptım her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı alıyorum
kolestrolum 282
tansiyorn 13-14 arası
şeker 115
bu normalmi, yoksa yanlışmı kulllanıyorum
teşekkür ederim
25.3.14
Unknown
merhaba ben 6 haftalık hamileyim kronik ürtiker hastasıyım (kurdeşen) ilaç kullanamıyorum ve kaşıntıdan döküntüden çok aşırı rahatsızım acaba bende hamile olduğum halde çörek otunu çiğneyerek tüketebilir miyim ?
27.3.14
Mustafa
Merhaba Gül, hamileyken çörek otu kullanımını önermiyoruz. Uyarılar adlı sayfadan daha çok bilgiye ulaşabilirsin.
27.3.14
Adsız
Esimin akcigerinde 9 mm nodul tespit edildi.corekotunun faydasi olurmu.olursa nasil kullanmam gerekir
6.4.14
Unknown
Ben Hüseyin Güntekin gogleye girerek Çörek otunun Faydaları linkinden açtım. Çörek otu ve yağsının faydalarını okudum 2 günden beri çörek otunun tohumunun suyuna bir bardak olarak kaynatarak bal ile aç karınla sabah akşam içiyorum .hazımsızlık ve koah hastalığına da faydası olacağını okudum zaten faydaları saymakla bitmez . Acaba Çörek otunun tohumunu önce bir robot vasıtasıyla orta derecede üğütüm belki tam toz olmadı amma kaynatarak içmem aç karınla iyi yapıyorum siz lütfen bana izah edermisiniz .
10.4.14
Unknown
Ben Çörek otunun ve yağının faydalarını internet sayfasında gördüm çok etkilendim aktardan çörek otu aldım ben ise daha makul basit olarak çörek otunu tüketmeyi şöyle içmeye başladım . Çörek otununun tohumunu kaynatarak bir cezvede günde iki defa içeceğim şekilde hazırladım .bir bardağa dökerek bal ile günde 2 defa aç karınla içiyorum . acaba bu yaptığım reçete doğru mudur?
10.4.14
Mustafa
Merhaba Hüseyin,

Yaptığınız yanlış. Kaynatmayın. Günlük olarak ayrı ayrı öğütün veya çiğneyerek tüketin. Geçmiş olsun.
10.4.14
Unknown
mustafa hocam insallah benim yazımıda görürsünüz cevap verirsiniz bi yerde yazıda okudum çörek otu panik atak depresyon ve benzeri ruhsal hastalıklarada iyi geliyormus bu dogrumudur hocam cevap verirseniz sevinirim.kendim yenmeye çalısıyorum ama tamamen kurtulmakta istiyorum.
14.4.14
Mustafa
Merhaba Rıdvan,

Çörek otunun sedatif bir etkisi yoktur ancak uzun dönem düzenli kullanımlarda sinir sistemindeki düzensizlikleri giderdiği bildirilmiştir.
14.4.14
Adsız
Merhaba Mustafa Bey çörek otunu kullanmak istiyorum fakat kilo yapar mı yada iştahımı açar mı?
16.4.14
Mustafa
Süper soru :) Anasayfadaki çörek otu ile zayıflama yazısına göz atın.
16.4.14
Adsız
Merhaba Babam Cilt Kanseri Doktorların tanısına göre yaklaşık 2 aylık ömrü kaldı tabiki biz direniyoruz çörek otundan bir arkadaşım bahsetti acaba zararlı bir yanı varmıdır nasıl kullanılmalıdır.
22.4.14
Mustafa
Merhaba,

Direnmekle ve elinizden gelen herşeyi yapmakla yapılabilecek en güzel şeyi yapıyorsunuz. Doktorun tanısı eğer siz pes ederseniz ve babanız kendini salıverirse gerçekleşir.

Ben çörek otunun her hastalık için faydalı olacağına inanıyorum. Ancak sizinde inancını güçlendirmek için ufak bir araştırma yaptım ve bu araştırmanın sonuçlarının da olumlu çıkmasına hiç şaşırmadım.


Kaynaklarda bahsedilen black seed, black cumin ve nigella sativa terimleri çörek otunun ingilizce ve latince karşılıklarıdır.

----------------------------------

Kaynak: http://beforeitsnews.com/health/2013/12/research-confirms-nigella-sativa-black-seed-is-good-for-almost-everything-that-ails-you-2517296.html

Skin Cancer – The Amala Cancer Research Center in India found that topical application of black seed oil combined with oral administration of saffron extract reduced the formation of skin cancer tumors by 33%.

Çeviri: Cilt Kanseri - Hindistan Amala Kanser Araştırma Merkezi safran ekstresi oral (ağızdan) uygulama ile kombine çörek otu tohum yağı topikal (haricen deriye sürülmesi) uygulaması % 33 oranında cilt kanseri tümörlerinin oluşumunu azalttığını buldu.

----------------------

Kaynak: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3252704/#R47

Skin cancer
Topical application of N. sativa extract inhibited two-stage initiation/promotion [dimethylbenz[a]anthracene (DMBA)/croton oil] skin carcinogenesis in mice. Again, intraperitoneal administration of N. sativa (100 mg/kg body wt) 30 days after subcutaneous administration of MCA (20-methylcholanthrene) restricted soft tissue sarcomas to 33.3% compared with 100% in MCA-treated controls (Salomi et al., 1991).

Çeviri:
Cilt Kanseri
N. sativa ekstresi topikal uygulama, iki aşamalı başlatma / tanıtım farelerinde [dimetilbenz [a] antrasenden (DMBA) / kroton yağı] cilt karsinogenezis inhibe etti. Yine, N. sativa (100 mg / kg vücut ağırlığı) intraperitonal uygulama 30 gün MCA deri altı uygulamadan sonra (20-metilkolantren) MCA ile tedavi edilen kontrollere kıyasla% 100% 33,3 'e, yumuşak doku sarkomları yoktur.

------------------------

http://www.medicinabiomolecular.com.br/biblioteca/pdfs/Cancer/ca-2404.pdf

Topical application of N. sativa seed extract inhibited dimethylbenz[ ]anthracene/croton oil induced skin carcinogenesis in mice, delayed the onset of papilloma formation and reduced the number of papillomas per mouse. In the same study, intraperitoneal administration of 100 mg/kg of N. sativa extract restricted soft tissue sarcomas induced in albino mice by 20-methylcholanthrene to 33% (Salomi et al., 1991). In another study, ethylacetate column chromatographic fraction (CC-5) of ethanolic extract of N. sativa was shown to possess cytotoxic effects against different classes of cancer cell lines, such as, P388, Hep G2, Molt4 and Lewis lung carcinoma cells (Swamy and Tan, 2000).

Moreover, N. sativa seed administered orally gave protection against methylnitrosourea induced oxidative stress and carcinogenesis in 80% and N. sativa seed with honey together in 100% of Sprangue-Dawely rats (Mabrouk et al., 2002).

Çeviri: N. sativa tohum ekstresinin topikal uygulama dimetilbenz inhibe [?] Antrasen / Kroton yağı farelerde uyarılan deri karsinojenez, papillom oluşumu başlamasını geciktirdi ve fare başına papillomaların sayısını azalttı. Aynı çalışmada, N. sativa ekstresi 100 mg / kg intraperitonal uygulama ile% 33 (Salomi et al., 1991) 20-metilkolantren ile albino farelerde yumuşak doku sarkomları yoktur. Bir başka çalışmada, etilasetat kolon kromatografik fraksiyonu (CC-5) N. sativa etanol ekstresi gibi P388, Hep G2, Molt4 ve Lewis akciğer karsinoma hücreleri (Swamy, gibi kanser hücre hatları, farklı sınıflara karşı sitotoksik etkilere sahip olduğu gösterilmiştir ve Tan, 2000).

Dahası, oral olarak N. sativa tohumu (Mabrouk et al. 2002) Sprangue-Dawely sıçanların% 100 birlikte bal ile% 80 ve N. sativa tohum methylnitrosourea bağlı oksidatif stres ve kanser oluşumuna karşı koruma sağladı.

--------------------------
22.4.14
Mustafa
Ancak şunuda belirtmeliyim ki bu bilgilere çok zor ulaştım. Yani çörek otu ve deri kanseri üzerine yapılmış fazlaca bir çalışma malesef yok. Ancak diğer farklı farklı kanser türlerinde gösterdiği olumlu sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda ben babanızın fayda göreceğini düşünüyorum. Ayrıca eğer doktorunuza veya yakın olduğunuz başka bir doktorla şu linki http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=nigella+sativa+cancer paylaşabilirsiniz. Bu linkten çörek otu ve kanser üzerine yapılmış tüm çalışmalara ulaşılabilir. Ayrıca aşağıda verdiğim çörek otu bal ve safran ürünlerine ulaşmada güvenilir bir alternatif tıp uzmanından yardım alabilirsiniz veya onun sattığı ürünlerden temin edebilirsiniz. Bu sayede gerçek ve kaliteli ürünlere ulaşmış olursunuz.

Tavsiyelerim

1. Günlük 5 gram kadar çörek otu günlük olarak çiğnenerek bu mümkün değilse öğütülüp tüketilecek. Öğütmek için elektrikli bir kahve öğütme makinesi temin edebilirsiniz. Öğütürkende içine nohut büyüklüğünde 1 - 2 parça ekmek içi atmanız çörek otunun faydalı yağlarını emerek hazneye bulaşıp haznede kalmasını engelleyecektir. Bunu hergün için ayrı ayrı yapacaksınız. Toptan yapıp bekletmeyin.

2. Güvenilir ve ismi bilinen bir firmanın soğuk sıkım çörek otu yağını temin edin haricen derinin kanserli bölgelerine günde 1 defa az bir miktar sürün yayarak yedirin. Bir avuç içi kadar bölgeye 1 damla kadar. 1 saat kadar bekledikten sonra yıkayın. Yani gün boyu yağlı yağlı durmasın. Çünkü yağ havayla çok etkileşim halinde bulunursa oksitlenir ve zararlı hale gelebilir.

3. Günlük 1 tatlı kaşığı bal. (En kalitelisinden).

4. Safran ekstresi. Yine güvenilir bir firmanın safran ekstresini temin edip ürünün tavsiye edildiği şeklinde kullanın. Sanırım günlük dozu 1 - 1,5 gram. Ama tablet şeklinde olsun toz olmasın.

5. Babanıza her verdiğiniz ilacı besmele ile verin babanız her yediği ve içtiği şeyi besleme ile tüketsin.

6. Sadaka verin. Ama öyle isteyene bir kaç kuruş verme şeklinde değil. Bir ihtiyaç sahibi (bir yakın, bir akraba, bir öğrenci) onu sevindirecek bir yardımda bulunun. Mümkünse babanız bulunsun. Unutmayın amaç Allah'a maddi yardımda bulunmak değil. Allah rızası ve özelliklede kendiniz için birilerini mutlu etmek.

Bol bol dua edip, Allahtan isteyin sanki karşınızdaki birine derdinizi açar gibi, görmediğiniz birine dilekçe yazar gibi değil. Allah kuluna sahip çıkar merak etmeyin, kader Allah'ın sözüdür ve sadece onun sözünü dinler unutmayın.

Rabbimden babanıza kısa zamanda şifa vermesini diliyorum. Allah'a emanet olun.
22.4.14
Adsız
Akdeniz ateşine ne önerirsiniz
23.4.14
Mustafa
Siz de çörek otu kullanabilirsiniz. Henüz bu hastalık hakkında yapılmış olumlu veya olumsuz bir çalışma yok ancak ben fayda görebileceğinizi düşünüyorum.
23.4.14
Adsız
Merhaba hocam ben colyak hastasiyim corek otuyla tedavisi var diye duydum fakat nasil kullanmam gerektigini bilmiyorum beni aydinlatabilirseniz cok mutlu olurum saygilar...
23.4.14
Adsız
Colyak hastaligina cozum olur m ve olabiliyorsa nasil kullanmaliyim?
23.4.14
Mustafa
Evet çölyak hastalığındada faydalı olabileceği şu çalışmada ortaya konulmuştur.

http://web.b.ebscohost.com/abstract?direct=true&profile=ehost&scope=site&authtype=crawler&jrnl=22310614&AN=82240273&h=QwnOlNH5kgNEsBXgrCOmsxTp8oalJytURETyhD80hvKicu0HTYr8at29Nv0IVv7EOdreL64ooyGugnXX8j96vg%3d%3d&crl=c

32 kişi üzerinde yapılan bu 1 yıllık deneyde glutensiz diyetle birlikte düzenli olarak çörek otu kullanımının, sadece glutensiz diyet uygulamadan daha iyi olduğu sonucuna varılmıştır. Çörek otu aynı zamanda bir bağışık sistemi düzenleyicidir. Günlük olarak sadece 2 gram çiğneyerek tüketin. Ama iyice çiğneyin. Geçmiş olsun dileklerimle..
23.4.14
Adsız
Allah razi olslun sizden Mustafa bey,sagolun !
24.4.14
sumeyye
Merhabalar kizim yaklasik iki yasinda mesane ameliyati gecirdi sol bobrek cift toplayici sistem dilatasyon sabit % 7 calismakta 4 adet bobrek tasi bulunmakta kizim cok kucuk oldugu icin bi sans verip bobregi almadilar en son ultrasonda sol bobrekteki taslar görülmedi ve konturu suzelmis goruntulendi su an uc saatte bir sonda ile idrarini bosaltiyorum enfeksiyon olmamasi icin kendi rahatsizligim icin siteye girmistim ama uriner sisteme faydasinin oldugunu da gordum sorum su ben kendim icin nasil kullanacagimi anladim peki bebegime nasil kullanabilirim? Allah yardimcimiz olsun hepimizin...
25.4.14
Mustafa
Çocuğunuzu anne sütü ile besliyorsanız sizin kullanmanız yeterli. Bunun dışında direk olarak çörek otu vermek çocuğunuzun sindirim sistemini zorlayabilir.
25.4.14
sumeyye
Allah razi olsun teşekkür ederim
25.4.14
Unknown
Merhaba Mustafa bey bursa dan sercan ben cok uzun zamandur biliyorum faydalarini fakat bu 2 grm cay kaşığı mi veya tatli kasigimi nasil uygulanir tsklsr
2.5.14
Unknown
Merhaba Mustafa bey bursa dan sercan ben cok uzun zamandur biliyorum faydalarini fakat bu 2 grm cay kaşığı mi veya tatli kasigimi nasil uygulanir tsklsr
2.5.14
Adsız
sabih.merhaba mustafa bey cavaplarınız icin teşkürler
5.5.14
Adsız
Arkadaslar bi arkadas beni kandirdi hormon verdi vucudum hep sicak neyapmam gerikir
7.5.14
Adsız
ARKADAŞLAR BENİM 2 YILDIR BOYNUMDA İSTEMSİZ KASILMALA VE BERABERİNDE TAKİP EDEN KULAK ÇINLAMAM VAR GİTMEDİĞİM DOKTOR KULLANMADIĞIM İLAÇ KALMADI BİTKİSEL OLARAK ÇÖREK OTU YAĞI VE ÇÖREK OTUNU ÇİĞNEYEREK KULLANSAM FAYDASI OLURMU NE KADAR ZAMAN KULLANMALIYIM NE OLUR YARDIM EDİN
16.5.14
Mustafa
Faydası olur. Denemenizi öneririm. En az 2 ay kullanın.
17.5.14
Adsız
iyi akşamlar, ben nazlı

Babamın kilo kaybı, sık idrara çıkma ve aşırı susaması sonucu doktora gidince şekeri olduğu ortaya çıktı, şeker ilacı kullanmaya başladı, Fakat bir ay sonra şiddetli karın ağrısı çekmeye başladı. Doktora gitti, tahliller, tomogrofi endoskopi ve kolonoskopi sonucunda pankreasında çeşitli oluşumlar olduğu görüldü.Şuan patoloji için pankreasından parça alındı, sonuç bekleniyor. Doktor tam olarak kanser olduğunu söylemedi ama belirtiler ve doktorun yorumu büyük ihtimalle böyle olduğu yönünde :(
Birçok şey duydum ama çörekotunun pankreas üzerinde özellikle belirlenmiş yada sizin duyduğunuz bir faydası var mı? Allahın izniyle ölüm hariç her şeye çaresi olduğunun farkındayım ama ..

Bir de sizin ifadenize göre günde 2 gr ve en az 6 ay kullanılmalı diyorsunuz.. Bu hastalık farkedildikten sonra zaten 6 gibi bir maksimum yaşama süresi sununuluyor..Bu durumda ne yapılmalı, tohumların çiğnenmesi daha mı etkili acaba?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler..
18.5.14
Mustafa
Merhaba Nazlı,

Sitede şöyle bir yazı mevcuttu, sanırım ulaşamadın.

http://www.coreklen.com/2008/12/corek-otu-pankreas-kanser-arastirma_27.html

Çörek otu ile pankreas kanseri üzerine yapılmış onlarca çalışma mevcut. Hepsinin olumlu sonuçlar verdiğini bilmeni isterim. Kaynakları paylaşıyorum. Doktorunuz her türlü bilgiye açık ise doktorunuzla kaynakları yazdırıp paylaşabilirsiniz hepsi bilimsel araştırmalar. Hatta çalışmanın bir tanesinde klasik kemoterapi tedavisiyle birlikte kullanılmasını önemle vurgulamış. Hepsinin ortak noktası pankreas kanser hücresinin çoğalmasını önlüyor, kanserli hücrelerin ölümünü hızlandırıyor ayrıca pankreas kanseriyle aynı anda görülen ve kanseri tetikleyen pankreas iltihabına da iyi geliyor.

http://www.kcc.tju.edu/news/2008-05-23_Arafat.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22007514
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20422266
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22005518
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20423995
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19768141
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19549912
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23562242

6 ay ortalama bir süre. Etkisi 1 - 2 ay içerisinde görülmeye başlar Allah'ın izniyle. Tam tedavi en az 6 ay sürebilir. Bu kişiden kişiye, çörek otuna, hastalığın durumuna ve en önemlisi de hastanın psikolojik durumuna göre değişiklik gösterir. Öncelikle çörek otunun onu iyi edeceğini bilmeli yoksa ki abı-hayatı bulup verseniz bile fayda göremeyebilirsiniz. Bunun için bir çörek otu kitabı temin edip babanıza okutturun. Sitedeki "uzmanlar ne dedi" yazısından ayrıntıya ulaşabilirsiniz.

İsmi bilinen bir firmanın çörek otunu temin edin. Hatta bir kaç ayrı markayı temin edin hangisinin tadı daha iyiyse çiğneyerek, onu tüketmeye devam edin. Ben de aynı bu şekilde kullanıyorum, ancak marka veremiyorum.

Mümkünse iyice çiğneyerek tüketecek. Çiğneyemiyorsa elektrikli bir kahve öğütme makinası temin edip her defasında günlük olarak öğütüp öyle vereceksiniz babanıza.

İlk bir ay 2 gram kadar verin, daha sonra 3 - 4 grama çıkartabilirsiniz eğer kanser olduğu doğrulanırsa.

Rabbimden babanızı bir an evvel şifaya kavuşturmasını diliyorum. Hoşçakalın.
19.5.14
yasemin
Selamin aleykum hocam ben lenfödem hastasiyim banada yardimci olurmusunuz lutfen
22.5.14
Mustafa
Aleykümselam Yasemin,

Rahatsızlığın ile ilgili olarak çörek otuyla yapılmış bir çalışmaya ulaşamadım. Daha çok ölümcül hastalıklar üzerine çalışma yapıyorlar.

Ben kullanmanı tavsiye ederim Yasemin. Fayda bulacağınıda düşünüyorum. Günlük 2 gram çiğneyerek en az 2 ay tavsiyem 6 ay kullan.

Geçmiş olsun dileklerimle..
22.5.14
Adsız
ARKADAŞLAR BENİM BOYNUMDA İSTEMSİZ KASILMALAR VE SİTRESE BAĞLI KASILMALAR VAR BİRDE 2 YILDIR BERABERİNCE ÇEKTİĞİM KULAK ÇINLAMAM VAR BİTKİSEL ÇÖREK OTU VE YAĞINI KULLANSAM FAYDALI OLURMU NE KADAR SÜRE KULLANMAM GEREKİR NE OLUR BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLSUN
23.5.14
Adsız
ARKADAŞLAR BENİM BOYNUMDA İSTEMSİZ KASILMALAR VE SİTRESE BAĞLI KASILMALAR VAR BİRDE 2 YILDIR BERABERİNCE ÇEKTİĞİM KULAK ÇINLAMAM VAR BİTKİSEL ÇÖREK OTU VE YAĞINI KULLANSAM FAYDALI OLURMU NE KADAR SÜRE KULLANMAM GEREKİR NE OLUR BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLSUN
23.5.14
Mustafa
2 gram çörek otunu çiğneyerek 5 - 6 ay tüketin. Faydası olabilir.
23.5.14
Adsız
merhaba gözlerim dejenere miyop gözüm arkasındaki damarda kana oluşmuş kana durmuş orda oluşan kan pıhtısı görmeme engel oluyor günlük sabahları aç karnına 1 çay kaşığı çiğniyorum. burada hdl kan tahlilimde 38 olarak çıktı ( bayanım ) yardımcı olun ne olur bir faydasını görebilir miyim acaba
26.5.14
Adsız
merhaba gözlerim dejenere miyop gözüm arkasındaki damarda kana oluşmuş kana durmuş orda oluşan kan pıhtısı görmeme engel oluyor günlük sabahları aç karnına 1 çay kaşığı çiğniyorum. burada hdl kan tahlilimde 38 olarak çıktı ( bayanım ) yardımcı olun ne olur bir faydasını görebilir miyim acaba
26.5.14
Mustafa
Evet faydasını görebilirsiniz. Çörek otu kanın akışkanlığını artırır.
26.5.14
v_benzeri
Merhabalar, sorulari ve yanitlari okudum, tohum olarak onerilmis ancak benim bogazimda ve kucuk dilimde aft oldu, uzun süredir geçmiyor, bu nedenle yemek yiyemedigimden iyi beslenemiyorum. Yeterince beslenmeyince yaralar iyilesmiyor, kisa surede netice almak için ne yapmaliyim? Teşekkürler
27.5.14
Mustafa
Çörek otunu çiğneyerek tüketmeyi denediniz mi?
27.5.14
v_benzeri
Yanitiniz icin tesekkurler, Bugun basliycam sabah ve aksamlari bir tatlı kasigi dolusunu cignesem olur mu?
27.5.14
Mustafa
Çok olur, bir çay kaşığı olabilir.
27.5.14
Adsız
Mrb bende alerjik astim farenjit var ve bahar mevsimlerinde siddetli bir sekilde gozlerde kasinma burun akintisi oluyor bunun icin corek otunu nasil kullanabilirim
1.6.14
Unknown
Mustafa bey merhabalar...prostat için bi faydası varmıdır.babam 74 yaşında prostatı en son duruma gelmiş vaziyette ameliyat öneriliyor. o da ilaç kullanıyor şimdi ameliyat mı çörek otumu
2.6.14
Mustafa
Merhaba Salih,

Babanızın acilen ameliyat olması gerekiyorsa ameliyatını olsun. Ancak ameliyata karar vermeniz için 3 - 5 ay vaktiniz varsa o zaman kullanabilirsiniz.
2.6.14
Adsız
ÇÖREK OTUNU HER GÜN DEĞİRMENDE 1 ŞEKER KAŞIĞI ÇEKİP SUYLA BİRLİKTE AÇ KARNA ATIYORUM.DAMAR SERTLİĞİNE , şekere , karaciğere,kolestorele ,tansiyona iyi geldiğini gördüm.ÖNCE İNANMAK GEREKİR.İNANMAZSANIZ OLMAZ...100 GR.KULLANDIKTAN SONRA 1 HAFTA ARA VERİNİZ...

25.6.14
Adsız
MERHABA BEN SIK SIK HASTA OLUYORUM ÖKSÜRÜK GRİP ÇÖREK OTUNU NASIL KULLANMALIYIM?
30.6.14
Unknown
merhaba benim ayağıma kemik kisti teşhisi konuldu ayğımda hem şişlik hemde ağrı var acaba çörek otu yağı ne kadar ve nasıl kullansam işe yarar bana bilgi verebilirmisiniz şimdiden teşekkürler
16.7.14
Mustafa
Merhaba Zehra,

Günlük 2 gram kadar çörek otu TOHUMUNU çiğneyerek tüketmeyi deneyebilirsin. İstersen çörek otu yağını harici olarak ilgili yere günde 1 kere sürebilirsin.

Bu şekilde en az 2 ay tavsiyem 6 ay devam etmelisin. Geçmiş olsun dileklerimle..
17.7.14
Unknown
merhaba iyi günler hocam ben gökçen benım böbreklerımde proteın kaçagı var ve bır arkadasımdan çörek otu ve balı karıstırdıgım ve bır ay ıcınde tukettıgım taktırde cok faydası oldugunu ogrendım kendısıde bu hastalıkla ugrasıp bu sayede yenmıs hıcbır ılac kullanmadan fakat mıktarını hatırlayamadı sızın bu konu hakkında bı bılgınız varmı bıraz arstırdım fakat bulamadım yardımcı olursanız cok sevınırım ıyı gunler
6.8.14
Mustafa
Merhaba Gökçen,

Öncelikle doktorunuz bir ilaç verdiyse kullanın ve tavsiyelerine uyun.

Evet bazı kaynaklarda çörek otunun protenuriye iyi geldiği bildirilmekte. Bu rahatsızlığın tam olarak ortadan kalması 2 - 12 ayı bulabilir. Ama faydalarını 2. aydan sonra görmeye başlarsınız. Ancak çörek otunu bıraktığınızda tekrarlayabilir. Böyle bir durumda tekrar başlamanızda hatta bir ömür bile kullanmanızda hiçbir sakınca yok. Günlük 2 gram düzenli olarak çiğneyerek kullanmalısınız. Arzu ederseniz bal ile birliktede tüketmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca aktardan toplu olarak çektirip bekleterek tüketmeyin bu zararlı.

Geçmiş olsun dileklerimle.
6.8.14
Adsız
BIKMADAN USANMADAN HERKESE CEVAP VERMİŞSİNİZ. ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN MUSTAFA BEY. SAYFANIZI OKUDUGUMDA ŞOK OLDUM. ÇÜNKÜ BEN ÇÖREK OTUNU LEZZETİNDEN DOLAYI ÇOK TÜKETEN BİRİYİM. BİZİM KAHVALTILARIMIZDA BEYAZ YADA TULUM PEYNİRİNE MUTLAKA KAŞIK KAŞIK ÇÖREK OTU ATARIZ. KARIŞTIRIRI. ÇÖREK OTU, TAZE NANE, TULUM YADA BEYAZ PEYNİR, CEVİZİ AYNI ANDA ÇİĞNEDİGİNİZDE İNANILMAZ BİR LEZZET. MÜBALASIZ HER KAHVALTIDA BU DÖRTLÜ MASAMIZDADIR ŞİMDİ OKUDUKLARIMLA MUTLU OLDUM. BAĞDAT BAHARATLARININ ÇÖREK OTUNUDA TAVSİYE EDERİM. DURU MATA
7.8.14
Adsız
Selam. Ben corek otunu zayiflamak icin kulanmak istiyorum. Yogurtla yemekde yarim saat once ice bilirmiyim?
9.8.14
Adsız
merhaba ismim esra benim 3-4 aydır mide bulantım var ama bişey çıkmıyor psikolojik diyorlar ama ben öyle olmadığını biliyorum uzun zamandır rhatsızım hocam nasıl kullanıcam 1 çay kaşığı sabah-akşam yemeklerden 2 saat sonra çiğneyerek kullansam uygun mudur acaba ?
20.8.14
Mustafa
Olur Esra kullanabilirsin.
20.8.14
Adsız
selam..bende böbrek taşı vardı 1ay inanılmaz sancılar çektim doktor dedi ameliyat olcaksın bana gün verdi ama ametilat gününe 4 gün kala biri bana çörek otu önerdi sabah kahvaltıda bal ile karıştırıp yerse taşın düşer dedi sadec 3 günn kullandım 4.gün doktora gittim tahlil röntgen felan çektim doktor baktı hayret etti dedi sende taş felan yok ne zaman düşürdün dedi İNANIN HABERİM BİLE YOKTU TAŞI DÜŞÜRDÜĞÜMDEN dedim bilmiyorum dedi hiçbişeyin yok eve git o gün bugün bende böbrek diye bi rahatsızlık olmadı
30.8.14
Adsız
S.A. Hocam bende kronik faranjit rahatsızlığı var.Acaba faranjite bi faydası olur mu,bi bilginizvar mı?
11.9.14
Mustafa
Faydası olur evet. Düzenli olarak tüketin. Birde daha çabuk fayda görebilmek için kekik çayı ile gargara yapın. Bir bardak sıcak suya bir yemek kaşığı kekik atın ve ağzı kapalı olarak 10 dakika demleyin ve günboyu bu çaydan yudum yudum gargara yapın. ve bu karışımdan yine günde 1 yudum kadar içebilirsiniz.
11.9.14
tülay
Merhaba benim kızım büyük tuvaletini tutuyor psikolojik olduğu söylendi çörekotunu ezip balla karıştırıp sabah aç karnına bir çay kaşığı veriyorum bunu düzenli kaç ay kullanmalıyım acaba yaklaşık 3 yıldır böyle ve 8 yaşında şu an bilgi verirseniz sevinirim
13.9.14
Mustafa
En az 2 ay kadar kullanın. Doz aynı şekilde devam edin.
13.9.14
Adsız
Selam Mustafa bey,
bana Ailevi Akdeniz Ateşi tanısı kondu, karın ağrısının yanında lenf bezlerim şişiyor, tüm vücudumda baskıda, zorlamada ve en çokta soğukta ağrayan noktalar var. Eklemlerim bıçakla kesiliyormuş gibi ağrıyor. Colchicin kullanıyorum. Şuan işten çıkmayı düşünüyorum. Acaba Çörek otunu kullanırsam bir faydası olurmu lütfen hayatımı düzene sokmam için bana yardım lütfen. Mesut
14.9.14
Adsız
Iyi günler, ben ailevi akdeniz atesi hastasiyim 6 yasimdan beri hastayim ve Yurd disindayim. 19 yasimda teshis konuldu, haliyle uzun yillar tedavisiz acilar ile yasadim. Beterin beteri vardir derler ya, iste ben her nobet geçirdiğimde, bu en beteri diyordum. Velhasil, teshis den sonra gunde bir adet colchicine almaya başladim, ama nafile. Yetmedi. Agrilarim hic azalmadi. Sonra büyük bir sehirde bir prof. Buldum, kendini sadece bu hastaliga adamis. Ona gittim ve yasadiklarimi agrilarimi hatta ruzgarin uzaklardan gelip icime yerlestigini dahi anlattim. Dr bana bir adet gunluk için az oldugunu ve bunu once bir bucuga cikartmami istedi. Eger hala nobetleri siklikla gecirirsem dozaci ikiye cikartmami soyledi. O gunden beri bir bucuk aliyorum gunde. Ve alti yildir sadece bir defa gerçekten nobet gecirdim, yani eskisi gibiydi. Yoksa ufak tefek mide agrilarim, Omuz veya eklem agrilarim olur ama, nobetlerim bitti cok sukur. Size tecrube olur diye anlatiyorum. Sakin colchicine i birakmayin. Birakip bobrek yetmezliginden oleni de bilirim. Eger hala sik sik nobet geciriyorsaniz bir den bir bucuga cikin. Boyle en az uç Ay devam edin. Eger hala bir degisiklik gormezseniz dozaci iki ye cikartin. Ve bu ilaci omur boyu devam edin. Zaten içiniz ferah olsun, bu ilac bir bir cicek den uretiliyor. Allahin bir nimeti iste.
3.10.14
Adsız
Bunuda belirteyim ki, burda bir adet colchicine 1mg. Eger Sizin dizaciniz zaten bir bucuk ise, Dikkat edin, sakin ondan iki tane almayin ! Cok fazla gelir !
Ben elfida.
3.10.14
Mustafa
Evet faydası olur Mesut. Dr. Mehmet Kılınç sitesinde faydalı olabileceğine dair bilgi vermiş. Bkz. http://corekotufaydalari.com/default.asp?id=1


Ancak düzenli olarak 6 ay kadar belki daha fazla kullanmanız gerekebilir. Hatta kullanında. Bir ömür boyu bile kullansanız zararını görmezsiniz merak etmeyin. Tabi fazla kullanmamak kaydıyla. Düzenli olarak çörek otu kullandığınızı da mutlaka doktorunuza ilk fırsatta bildirin.

Rabbimden şifa vermesi dilek ve dualarıyla hoşçakalın.
14.9.14
Adsız
selamun aleyku 1 kase yoğurt üstüne zeytın yagı ve çörek otu katılıp yenılırse faydaları nelerdir..
20.9.14
Mustafa
Aleykümselam, genel olarak tüm vücut sistemlerinize faydalıdır.
22.9.14
Adsız
Hocam ben elfida, Esim oligospermi yani sperm sayisi normalinden çok az, bende yumurtaliklarimin Simdiden yaslanmaya basladigini soyledi dr. Sizce çörek otunun faydasi Olurmu kullanursak duzenli sekilde ? Birde ben sifasini duydugum için arada bir cay kasigi ile yutuyorum sût ile. Sizce Esime de yuttursam faydasi Olurmu ? Illa cignemek mi gerekiyor ? Gunluk bir cay kasigi yeterli gelirmi ? Cvp için çok Tesekkurler.
22.9.14
Mustafa
Merhaba Elfide, evet faydası olabilir. Kullanmanızı öneririm. Günlük 1 çay kaşığı ilk etapta yeterli. Ancak düzenli olarak en az 6 ay kullanmalısınız ve "mutlaka" çiğnemelisiniz. Yoksa sindiremezsiniz ve hiçbir faydası olmaz.
22.9.14
Adsız
Merhaba mustafa bey ben elfida, Cvp verdiginiz için çok Tesekkurler. Ben çörek otunu cignemeye çok zorlaniyorum çünkü çok aci bir tadi var. Acaba sût ile oylece yutarsam mideme zarari Olurmu ? Bide Bugün siklus umun ikinci günü ve Sizin yazdiginiz küre basladim bu sabah, ama soyle yaptim, 1 tatli kasigi bal, 1 çay kasigindan az tarcin, ve yine ayni olcude çörek otu.. Sabah aksam bu sekil devam etsem faydasi Olurmu sizce ? Esime malesef duzenli olarak bir kur yaptiramiyorum, basliyor ve ikinci gün pes ediyor. Allahin dedigi olur diyor ve hiç birsey denemek istemiyor. Benim tek basima yaptigim ugraslar bosuna mi sizce ? Bu ay asilama deniycez ve dr clomen verdi bes gün alicam, Bugün basliycam. Ayni anda da çörek otu kürünu uyguliycam. Hayirlisi insaallah...
1.10.14
Adsız
Mustafa bey cevap verdiginiz için çok Tesekkurler. Allah razi olsun sizden.
25.9.14
Adsız
merhabalar, ben 22 yasındayım şeker hastası oldgumu ogrendım ve ben sureklı ıdrar yollarından ıltıhap kapıyorum acaba corek otunun faydası olur mu ?evetse nasıl kullanmam gerektiği hakkında bilgi verir misiniz tesekkur ederim.
27.9.14
Mustafa
Evet faydası olur. Günlük 2 gram kadar kullanacaksınız çiğneyerek. Daha fazla bilgi için sitede gezinebilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
27.9.14
Adsız
merhaba ayfer
midemde gastrit ve reflü var çörekotunu balla yiyin dediler bir zararı olur mu acaba
birde kardesimin böbreginde taş ve kis var onada yardımcı olur mu
lütfen yardımcı olun.
29.9.14
Mustafa
Aleykümselam Ayfer,

Evet bal ile de yiyebilirsiniz. Ama çörek otunu çiğneyerek tüketin günlük olarak. Çiğnedikten sonra bal ile yutabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle.. Kardeşinizde kullanabilir.
29.9.14
Adsız
Kenan
Valla iki çay kaşığı çörek otunu başlangıç dozu olarak çiğneyerek yedim. Kolay olması için bir parça çikolata ile yedim. Bir ay sonra etkilerini buraya yazacağım. İnşallah unutmam.
29.9.14
Adsız
Ben Adil mustafa hocam her sabah 3 er 4 er çay kaşığı keten tohumu ve çörek otunu ogutup. Ustune zerdecal ekleyip bal keçiboynuzu pekmezi ve bir çay kasigi arı sutuyle tüketiyorm. Bunun yanı sıra her akşam 2 dış sarımsak dograyip yutuyorm. Gün içersinde bitki çayları düzenli olarak tüketiyorm .Bu kadar şeyi aynanda kullanmak zararlı olurmu
4.10.14
Mustafa
Evet zararlı olabilir. Dönem dönem kullanın. 1 - 2 ay birini sonra diğerini.
5.10.14
Adsız
Hocam keten tohumuyla çörek otundanmı bahsedıyosunuz hocam
6.10.14
Adsız
slm çok değerli bir site
7.10.14
Unknown
Merhaba Mustafa bey. Karaciğer kanseriyim ve böbrek üstü bezlerimde kitle vardı alındılar fakat tekrar oluşabilirmiş. Ben kullanabilirmiyim. Ve nasıl kullanmalıyım. NESLİ
14.10.14
Mustafa
Merhaba Neslihan,

Kullanabilirsiniz fazla kullanmamak kaydıyla. Günlük 2 gram kadar tohumunu çiğneyerek tüketin. 2 gramı geçmeyin ve en az 6 kadar kullanın. Faydasını görürsünüz merak etmeyin. Geçmiş olsun dileklerimle..
16.10.14
Adsız
Hocam benim baş ağrılarım var 4 aydır ve hergün ağrıyo ve devam ediyor ben bir arkdaşın sayesinde çörek otuna başladım sabah ve akşam 1 çay kaşığı çiğneyerek yiyorum faydası olur mu ?
16.10.14
Adsız
Merhaba, başkalarına yol göstermesi, kullananları şevklendirmesi ve kullanmayı düşünenleri cesaretlendirmesi için belki önemsiz ama etkili olması bakımından dikkate değer tecrübemi paylaşmak istiyorum. Sırtımda sert bir sivilce gibi başlayan ve gittikçe büyüyen ve sertleşen bir yağ bezesi vardı. Sıkmaya çalıştığımızda dahi bana mısın demiyordu. Doktora gitmeye karar verdim ama gitmeden önce ve bunu hiç düşünmeden genel sağlık için çörek otuna başladım. Göz kararı bir çay kaşığı kadar ya da biraz daha fazla çörek otunu öğütüp balla karıştırıp ya da sadece suyla kullandım. 9. gün elim gayri ihtiyari o yağ bezesine gitti ve küçüldüğünü, yumuşadığını hissettim. 10. gün yine gayri ihtiyari elimi atıp sıktım. İnanamadım! Birden ve kolayca bir miktar koyu, akışkan olmayan sarımtırak iltihap çıktı. O gün ve sonrasında ara ara sıktığımızda neredeyse tamamen kayboldu. Bugün 25. gündeyim, en az 6 ay devam etmeyi düşünüyorum. Allah herkese şifa versin. Mehmet.
19.10.14
ELÇİN
iyi günler hocam benim oğlum 12 yaşında gözlerinden rahatsız retina hastalığı var bizde çörek otunu kullansak fayda verirmi ve ne kadar kullan malıyız Allahın rahmeti üzerimize ve sizlere olsun hayırlı günler
22.10.14
Mustafa
Merhaba Elçin kullanabilirsiniz. Günlük doz kısmında yazan miktarı her gün tohum olarak ve öğüterek tüketmesini sağlayın. Ama en az 2-3 ay devam edin. Sitede biraz gezindiğiniz takdirde daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle.. Duanız içinde teşekkürler Allah sizden de razı olsun.
22.10.14
Adsız
Hocam ben bebek istiyorum ama yumutalıklarım geç çatlıyormuş vede tam çatlamıyor adetim de gecikmeler oluyor çörek otu nu ne şekilde tüketmeliyim faydası olur mu 1.5 senedir istiyoruz herşey normal yumurtalıklarımdaki bitakım kistler ve çatlama sorunu var bir tek.
23.10.14
Unknown
selam benım 4 yıldır sıvılce sorunum var sanırsam karacıgerımle ılgılı. corek otunu nasıl kullanmalıyım kolestrolum dusmesı ıcın bıde karacıgerımın muhtesem calısması ıcın cunku hep cıldıme vuruyo. bıde ogutulmus aldım bılgı verırsenız sevınırım ıyı gunler.
28.10.14
nehir
Merhaba bn nehir kardesim diyabet hastasi pogaca yaptim ve uzerine corekotu serpistirdim kardesim yedikten sonra kan sekerinin dustugunu soledi normalde aksamlari yatarken hep yuksek oluyo du bnde merak edip arastirdm ve seker hastaliginda cok faydali oldunu gordum ama bunu duzenli olarak nasil kullanicagini bi turlu anlamadm ve bnmde biraz kilo problemim var zayiflamak istiyorum bn ve kardesim corekotu nu nasil kullanmaliyiz yardimci olursaniz sevinirim Mustafa bey..
28.10.14
Mustafa
Merhaba Nehir, günlük 2 gram kadar çiğneyerek tüketeceksiniz. Kilo vermek için yemeklerden yarım saat önce tüketeceksiniz. 2 gram çörek otunu günlük öğün sayınıza böleceksiniz. Yani günde 2 öğün yiyorsanız 1'er gram. Kardeşinizde aynı şekilde kullanabilir.
29.10.14
Unknown
selam benım 4 yıldır sıvılce sorunum var sanırsam karacıgerımle ılgılı. corek otunu nasıl kullanmalıyım kolestrolum dusmesı ıcın bıde karacıgerımın muhtesem calısması ıcın cunku hep cıldıme vuruyo. bıde ogutulmus aldım bılgı verırsenız sevınırım ıyı gunler.
31.10.14
Unknown
sabah ıse gıderken ac karna oglen ısyerınde yemekden once gıne 2garam balla karısık yıyorum corek otunu cıldıme faydalı olurmu .ne yapsam olmadı sıvılcelerım gecmedı sanırsam karacıgerımde yaglanma sonucu olusuyomus.lutfen bılgı verın nasıl kullanmalıyım vedecılde faydası varmıdır 1ayda sonuclarına yavasda olsa ulasırmıyım
31.10.14
Mustafa
Merhaba Orhan,

Çörek otunu düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzun daha düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur. Buna karaciğerinizde dahildir. Ancak en az 2 ay, tavsiyem 6 ay tüketmenizdir. Ayrıca çörek otunu tüketmeden hemen önce öğütün veya çiğneyerek tüketin. Öğütülmüş çörek otunu bekletmeyin veya öğütülmüşünü bal ile macun yaparak hava ile temasını kesin. Macununu da en fazla haftalık olarak yapın. Düzenli olarak kullanırsanız fayda görürsünüz. Geçmiş olsun dileklerimle..
1.11.14
Adsız
slam ben şuan meme kanseri1. evre ameliyat oldum ardımdan kemoterapi almaya başladım toplam 6kur almam gerekıyo su an 4kur aldım çörekotu kullanabilirmiyim
3.11.14
Mustafa
Merhaba, Çörek otunu evet kullanabilirsiniz ancak tavsiyem kürleriniz bittikten sonra başlamanız. Tedavinizin etkilenmemesi için. Geçmiş olsun dileklerimle..
3.11.14
Adsız
Mustafa bey iyi gunler...Corekotunu hic bir rahatsizligimiz olmasa da kullanabilirmiyiz...? CEVAPLARINIZ ICIN SIMDIDEN TESEKKURLER...
20.11.14
Mustafa
Evet kullanabilirsiniz. 6 ay kadar kullandıktan sonra 3-5 ay ara verin. Bu şekilde istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.
20.11.14
Unknown
Merhaba,
Anneannem addison hastası ve kortizon tedavisi görüyor.
acaba çörek otunu kullanmalı mı ? kullanacaksa da nasıl kullanmalıdır ?
22.11.14
Mustafa
Merhaba Gizem,

Tohumunu günlük 2 gram olarak her gün ayrı ayrı öğütüp veya çiğneyerek tüketebilir.
22.11.14
Adsız
Merhaba, Mide mikrobu - Sara hastalığı - hemoroid problemlerim mevcut bu hastalıklarıma çörek otu iyi gelirmi birde aktardan öğütülmüşü alıp bal ile karıştırıp yersem faydasını görürmüyüm lütfen yardım.
30.11.14
Adsız
Hocam üstteki soruyuda ben sordum ismim Meral öğütülmüşünün de faydasını görürmüyüz Teşekkürler.
30.11.14
Mustafa
Düzenli olarak uzun süre kullanırsanız faydasını görürsünüz. Tavsiyem 6 ay kadar kullanın ve toptan öğütülmüş almayın. Günlük olarak siz öğütün veya çiğneyerek tüketin. Geçmiş olsun dileklerimle..
30.11.14
Adsız
Hocam zamanınızı ayırıp cevapladığınız için sağolun
Son olarak günde 1 tatlı kaşığı yeterli mi bazı arkadaşlar tadının acı olduğunu ve mide bulandırdığını yazmış ben aç mı tokmu nasıl kullanacağıma karar veremedim yardımcı olabilirmisiniz bir de su ilemi bal ilemi tüketsem faydası daha fazla olur .
kendim öğütmeyi ve hergün taze hazırlamayı planlıyorum söylediğiniz gibi 6 ay allahın izniyle devamlı kullanmaya çalışacağım yardımlarınız için çok teşekkür ederim (Meral)
1.12.14
Mustafa
Yeterli Meral, fazla kullanma. Birde günlük doz yazısına bir göz at. Bal ilede kullanabilirsin, su ilede fark etmez. Ama su ile kullanıp 2-3 günde bir 1 tatlı kaşığı bal tüketirsende daha iyi olur. Tadına alışırsınız, bir müddet sonra çekirdek gibi yersiniz merak etmeyin.
1.12.14
Adsız
Merhaba ben im sol kulagimda orta kulak kireclenmesi var doktorlar ameliyat olmamı soyledi hem de acil %50 isitme kaybı var fakat ameliyat sonrasi ne olacagi belli degil garanti vermiyorlar isitme kompile gidebilir diyorlar cörek otunun kulak kireclenmesine bi faydası olurmu tavsiyeniz nedir
20.12.14
Mustafa
Ortalama 6 ay kadar bir müddet tanımış olsalardı doktorlar, çörek otu kullanmanızı önerirdim. Çörek otunun illaki faydası olur ama ne kadar sürede olacağını garanti edemem. Ayrıca ameliyata gerek yok çörek otu kullanın deme sorumluluğunu alabilecek kadar sağlık bilgisine de sahip değilim. Ama ameliyat olsanız da olmasanız da çörek otunu öneririm. Dilerseniz daha üst düzey bilgiye sahip alternatif tıp uzmanlarına danışın. Geçmiş olsun dileklerimle..
21.12.14
Adsız
mrb hepatit b ve ülseratif kolit için etkili olurmu.
8.1.15
Adsız
Hayırlı akşamlar hocam,
Size iki adet sorum olacak, eğer zahmet buyurup cevaplarsanız size minnettar olacağım.

1. bende ilerlemiş derecede hemoroid var, buna faydası olur mu çünkü amaliyat olmaktan çekiniyorum.

2. 7 buçuk yaşında kızım var ve çok sık olarak FARANJİT, GRİP ve SNÜZİT rahatsızlığı yaşamaktadır. bunlar için çörek otunu nasıl kullanmamızı tavsiye edersiniz.
Şimdiden teşekkürler.
16.1.15
Mustafa
Hayırlı akşamlar,

Günlük olarak siz 2 gram, çocuğunuzda 1 gram (300 tohum tanesi) olarak çiğneyerek veya her gün için ayrı ayrı tüketerek en az 2 ay, tavsiyem 6 ay kullanmanızdır. Bu şekilde düzenli olarak tüketmeye devam ederseniz Allah'ın izniyle şifa bulursunuz.
16.1.15
Adsız
Merhabalar,benim bacaklarımda bu yıl fazladıyla selülit oluşmaya başladı çörek otu yağıyla masaj yapsam iyi gelir mi?
7.2.15
Adsız
merhaba, adım ülkü, 6 yıldır dilim üzerinde geçmeyen beyazlıklar var, liken planus teşhisi kondu ilaç almıyorum,fakat kontrollü yaşıyorum, çörek otu yağını bir çay kaşıgı dilim üzerine alıp beş dakika kadar bekleyip sonra yutuyorum, üç gündür bu şekilde kullanıyorum,doğrumu yapıyorum, siz nasıl önerirsiniz, çörek otu bu hastalığada faydalımıdır, bilgi vermenizi rica ediyor, çok teşekkür ediyorum
2.3.15
Mustafa
Merhaba Ülkü, rahatsızlığınız ile ilgili şimdiye kadar bir çalışmaya rastlamadım. Bu hastalığınız nadir rastlanan, ölümcül olmayan ve genellikle de kendi kendine geçen bir hastalık olması olabilir. Evet yağını kullanım şekliniz doğru. Eğer yağından bir fayda göremezseniz tohumunu mutlaka ve iyice çiğneyerek çiğneyerek tüketmenizi öneririm. Bu arada ayrıca rahatsızlığınız ile ilgili olarak semiz otu ile yapılmış çalışmalar mevcut. Olumlu sonuçlarda alınmış. Semiz otunu bir araştırmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle..
2.3.15
akin
Slm hocam,
Ben 24 yasindayim AISD hastasiyim corek otu ve yagi ayrica kekik suyu kullaniyorum bi faydasi olur mu acaba ? Bana yardimci olur musunuz
19.3.15
Mustafa
Merhaba Akın,

Aşağıda paylaştığım deneyde 6 aylık düzenli olarak çörek otu kullanımının HIV enfeksiyonunu etkili bir biçimde kontrol altına alabileceği dolayısıyla AİDS'e faydalı olduğu sonucuna varılmış. Benim tavsiyem, tohumunu veya güvenilir bir firmanın yağını 6 ay kadar kullanman, sonrasında 1 ay ara verip tekrar 6 ay şeklinde kullanmaya devam etmen. Yüksek dozda kullanmadığın sürece bir ömür boyu bile kullanabilirsin.

Rabbim İnşallah kısa zamanda şifaya kavuşturur. Geçmiş olsun dileklerimle..

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24311845
19.3.15
akin
Bu yorum yazar tarafından silindi.
19.3.15
akin
Hocam boylelikle tamamen AISD gecmesi olurmu yoksa hastaligi geciktiri mi ?
20.3.15
Mustafa
Sadece paylaştığım kaynaktaki bilgi kadar bilgi sahibiyim. Ancak çörek otu kullanmanı mutlaka tavsiye ederim.
20.3.15
akin
Cok tsk ederim sagolun
20.3.15
Adsız
Merhabalar hocam bende 2 yildir süren cronik ülser hastaligi var surekli tedavi goruyorum ama artik ilaclarda yetersiz geliyor 2-3 haftadan beri çörek otu yagi kullaniyorum ama yanlis yada dogru kullandigimdan emin degilim gunde 3 kasik kullaniyorum.Sizce benim icin uygun olan çörek otu yagi mi yoksa corek otunun kendisi mi daha yararli cevap verirseniz sevinirim.Ve nasil kullanmam gerektigini şimdiden tesekkurler.
24.3.15
Mustafa
Merhaba,

Yağı güvenilir ve saf bir yağ ise kullanmaya devam edin faydasını görürsünüz. Faydasını göremezseniz 1 - 2 ay içinde tohumunu kullanmaya başlayın. Günlük doz yazısında kullanmanız gereken miktarı çiğneyerek tüketin. Eğer tadından rahatsız olursanız bu günlük miktarı tüm güne yayarak azar azar tüketin. Geçmiş olsun dileklerimle..
24.3.15
Adsız
İyi günler Mustafa hocam bende bağırsak iltihabı var kullansam faydasını görürmüyüm cevaplarmısınız rica etsem?
12.4.15
Mustafa
Düzenli olarak tohumunu çiğneyerek tüketirseniz faydasını görürsünüz.
12.4.15
Adsız
Merhaba Mustafa abi ben gül canan ben önceden çörek otunu düzenli bir şekilde günde iki defa kullanıyordum sonra iki gün oruç tutunca düzen bozuldu sonra sabahları aç karnına bir çay kaşığı yiyip okula gidiyordum çörek otunu yedikten sonra okulda hiç bir şey yemedim normalde faydalarında iştahı azaltır diye yazıyordu ama sanki sonradan iştahımı artırmaya başladı lütfen yardımcı ol bana ne yapmam gerekiyor?
9.5.15
Mustafa
Merhaba Gül Canan,

Yemeklerden yarım saat kadar önce kullanırsanız iştahta azalma meydana getirir. Ancak hiç yemek yememenizi sağlamaz. Bir beslenme uzmanı değilim ancak sabah aç karnına çörek otu yiyip başka hiçbirşey yemeden okula gitmek sağlınıza zararlı olabilir. Ayrıca tohumunu çiğneyerek tüketeceksiniz iştahın azalması için. Bence sabah güzel bir kahvaltı yapıp öyle çıkın. Öğle ve akşam yemeklerinden önce 300 tohum tanesi kadar çörek otunu "iyice" 3-4 dakika çiğneyerek tüketin.
9.5.15
Unknown
Merhaba Mustafa Bey benim oğluma kas hastalığı teşhisi konuldu çörek otu kullanmak istiyorum bir fayda görür diye bu konuda bir aciklamaniz varmı acaba bebegime şifa olurmu.
18.7.15
Mustafa
Merhaba Ercan,

Kas hastalığı derken kas zayıflığı mı? Ve çocuğunuz kaç yaşında. Bebeğime derken çok küçükse yani 2 yaşından küçükse düzenli olarak uzun süre kullanmanızı önermem.

Ayrıca çörek otu ve kas sağlığı üzerine yapılmış deney ve araştırma mevcut değil kesin bir bilgiye ulaşamadım. Ancak 2 - 3 yaşından büyükse yinede günlük az bir miktar kullanmasında fayda olabilir, genel vücut sağlığının daha düzenli olması ve biraz daha zengin beslenmesi açısından.
19.7.15
İbrahim Dalçek
Mustafa Hocam merhaba sakalim cikmiyor acaba corek otu sakal cikmasinda yararlimi yararliysa kullanim sekli hakkinda bilgi verirmisiniz
23.7.15
Adsız
ben nil 36 yaşındayım 2 aydır çörek otu kullanıyorum bende mucizeler oldu .. şöyleki 4 yıldır adet ten kesilmiş gibiydim doktor hormon yüklemesse adet görmüyordum ama 2 aydır düzene girdi ve normalleşti .. ayrıca kronik kabızlık problemim düzeldi astım ilacımıda kullanmayı bıraktım çünkü nefes alabiliyorum birde tesadüfmü bilinmez safra kesemdeki 7 mm lik taş yüzünden amaliyat günü aldım fakat 2 aydır ağrı yok bu yüzden erteledim dr a tekrar gidip taşı ölçtürüp akıbetine bakacağım ama bence oda çörekotundan oldu ..şimdi önüme gelen herkese tavsiye ediyorum...ben çörekotunu anında porselen değirmende çekip sabah aç karnına 1 silme şeker kaşığı kullanıyorum yorumlardan doğru olduğunu anladım bu arada birde 160 boy 60 kiloyum kilomuda koruyorum hatta veriyorum sanki çünkü her ramazanda 3 kilo alan ben bu yıl kilo almadım aynıyım herkese şiddetle tavsiye ediyorum
5.8.15
Adsız
Selamunaleykum
Bende bel fıtığı ve boyumda kireçlenme var, zaman zaman kolumda ve sol bacağımda uyuşukluk oluyor...çörek otu yağını kullanmaya başladım inşaAllah faydasını görürüm...ve sadece uyuşma değil, karıncalanmada oluyor....çörek otu yağını sadece sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı kullansam yeterli olurmu....cvp için şimdiden Allah razı olsun
16.8.15
Mustafa
Aleykümselam,

Çörek otu yağı yüzde yüz saf ise fazla, eğer saf değilse yeterli. Yağı için kesin miktar belirlemek zor. Siz yinede 1 çay kaşığından fazla kullanmayın. Veya tohumunu kullanmayı da deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
17.8.15
Unknown
Keçiboynuzu özü ile karıştır isem faydalı olur mu hepatit b hastasiyim. 8 yaşımda kızım da var slm
9.9.15
Mustafa
Birbirlerini etkilemeyeceğinden yüzde yüz emin olabilmek için mümkünse ikisini farklı zamanlarda tüketiniz birini sabah birini öğlen veya akşam.
10.9.15
Adsız
merhaba hocam bna bagırsak intihavı var dediler ülserekolit bunun geçmesi icin tahlil felan yapıldı incelendi ama hastalllıgım şu an tazeledii yedigim her sey dokanıyor çay bile içsem ve şimdi basur oluştu acı veriyor çörek oto ne kadar kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirim başından geçen arkadaşlar vrsa yazarsa sevvinirim
10.9.15
Mustafa
Merhaba,

bakınız şu çalışmada,

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20658190

çörek otunun kanda iltihap oluşumunu önleyerek bağırsak dokusunun deney amaçlı oluşturulmuş ülseratif kolite karşı koruma sağladığı sonucuna varılmış.

yine şu çalışma dada

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12749817

çörek otunun içeğirinde bulunan timokinon'un kolit üzerinde koruyucu ve faydalı olacağı sonucuna varılmış.

Düzenli olarak kullanırsanız fayda bulacağınız kanaatindeyim. Bunun için günlük 2 gram çörek otu tohumunu "İYİCE" çiğneyerek en az 2 tavsiyem 6 ay kadar tüketmenizdir. Ancak iyice çiğnemeniz, hatta çiğnemeyip günlük olarak makinede öğüttüğünüz çörek otunu bile yutmadan önce bir müddet çiğnemeniz çörek otunun sindirimini dolayısıyla faydasını artıracaktır. Geçmiş olsun dileklerimle..

Bu arada tıbbi tedavi ve kontrollerinizden vazgeçmeyin. Bu tedaviler esnasında da çörek otu kullanabilirsiniz.
10.9.15
Unknown
Selamu eleykum hocam benim midemde ülser var ve bunu uç yıldır cekiyorm bi turlu ilesemiyoru corek otunu biliyordum faydalı olacağını ama dozaj olarak ilesmm için nasıl kullanmam gerekir
13.10.15
Unknown
Selam hocam benim ulserm var midemde ve uç yıldır tedavi oluyorum tekrar başlıyor agrilarim corek otunun çok faydalı oldunu biliyorum ama hangi dozajda nasıl kulanmamda fayda var bunu soylerseniz çok memnun olurum iyi yayinlar
13.10.15
Mustafa
Merhaba Merve, 2 gram çörek otunu iyice çiğneyerek en az 2 ay tüketeceksin. İyice çiğnemen çok önemli kolay bir şekilde sindirebilmen için.
13.10.15
Adsız
Merhabalar. Ben sabahları aç karnına bir çay kaşığı Çörek otu yiyip üstüne iki-iki buçuk bardak su içiyorum. Bu doğru bir uygulama mıdır? Teşekkürler.
19.10.15
Mustafa
Merhaba,

Evet yaptığınız doğru fayda göremezseniz birazcık daha fazla kullanabilirsiniz.
19.10.15
Unknown
slm ayak agrısına da faydası olyor mu hocam annemde ayk sıvsı bıtmıs korkyor hastaneye gıtmeye bu ılaç ıyı gelir mi?
28.10.15
Unknown
slm hocam kolay gelsın annem ayak agrısı cekyor dız kapaklarında sıvı su bıtmıs korkusundan hastaneye gıdemyor bu corek otunun ayaga faydası var mı hocam
28.10.15
Mustafa
Zamanla faydası olabilir ancak bence anneniz bir an evvel hastaneye gitmeli dizindeki aşınma büyümeden.
28.10.15
Adsız
Hocam mrb bn melikhan hocam bn bimden corek otu aldîm tadı cok aci degil normal aktarlarda satilana yakin ama tadinin cok aci olmasi gerekmis bu arada reflu icin tohumunu cigniyorm faydalimidir ayni zamanda zayifimda yemkten sonra kullaniyom hocam corek otunun bazilari pismis olarak satiliyomus filan bunu nasil ogrenirim
12.11.15
Önceki Kayıt Ana Sayfa