Çörek Otunun Faydaları Üzerine Klinik Bulgular

Çörek otu - Nigella Sativa
Çörek otu modern tıbbın oldukça ilgisini çeken az sayıda bitkiden biridir. Hastalıklara etkisi üzerine yüzlerce deney yapılmıştır ve onlarcası da halen devam etmektedir. Bu kadar araştırma ve deney hep olumlu sonuçlanmış ve her defasında asırlar öncesinden buyrulan ve kıymeti yeni yeni anlaşılan "Ölümden başkasına şifadır" hadisi şerifine ulaşılmıştır. Ancak ilginçtir ki yine bu yüzlerce çalışmaya rağmen çörek otunun etki mekanizması hala tam olarak çözülememiştir.


Çörek Otunun Faydaları Klinik ve Terapötik Özellikleri


Çörek otu tohumları binlerce yıldır baharat ve gıda koruma maddesi olarak kullanılmıştır. Bitkinin tohumları ve yağı geleneksel tıp alanında kullanılabilecek potansiyel ilaç özellikleri göstermektedir. Bu derlemede çörek otunun terapötik (iyileştirici) kullanım alanları ve vücut sistemlerini etkileyen hastalıkların tedavisindeki rolü incelenmiştir.

Çörek otu, oksidan ajanları temizleyen antioksidan sistemi harekete geçirme özelliğine de sahiptir. İnflamatuar (iltihabi) süreçlerin mediatörü (arabulucu) olan prostaglandinleri ve lökotrienleri baskılayarak antienflamatuar (iltihap önleyici) özellik göstermektedir. Bitkinin immunomodülatör (bağışıklık sistemini düzenleyici) özellikleri, T hücrelerini ve doğal katil hücrelerini artırarak immun cevaba (savunma sistemine) katkıda bulunma şeklindedir.

Çeşitli kanser ve mikroorganizmalara karşı anti–kanser ve anti–mikrobiyal özellikler göstermektedir. Toksik ajanlara maruz kalmış kolon dokusunda DNA hasarını azaltmakta, karsinogfenezin yani sağlıklı hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmeye başlamasını önlemektedir. Çörek otu diabetes mellitus (DM) da da (Şeker Hastalığı) önemli tedavi edici etkilere sahiptir. Glukoz tarafından indüklenen insülin salgısını artırmanın yanında, intestinal mukozadan glukoz emilimini azaltma yönünde etkisi de bulunmaktadır.

Çörek otu, hepatik dokunun zararlı etkilere karşı korunmasında etkili olmanın yanında hepatik lipit peroksidasyonunu da düzenlemektedir. Çörek otunun etkileri anti–inflammatuar, antioksidan ve antineoplastik (kanseri geriletme, durdurma) etkilerin kombinasyonu şeklinde olduğu düşünülmektedir.


Çörek Otunun İyileştirici Etkisine İlişkin Bazı Bilgiler


Bağışıklık Sistemi, Vücuda Zararlı Virüs ve Bakteriler
Çörek otu ve
Bağışıklık Sistemi
Günümüzde modern tıbbın olanakları ne kadar genişlemiş olursa olsun geleneksel uygulamalar varlığını sürdürmektedir. Bir folklorik tıp uygulama bitkisi olarak çörek otunun insanda gözlemlenen bazı etkileri şöyledir:

  • Antikanserojen (Kanseri engelleyen, durduran, gerileten)
  • İmmunomodulator (Bağışıklık sistemini düzenleyici)
  • Antidiyabetik (Diyabeti tedavi edici)
  • Antihipertansif (Yüksek tansiyonu tedavi eden)
  • Antiallerjik (Alerjiyi önleyen)
  • Antiastmatik (Astıma karşı)
  • Antidiaretik (İshal kesici/önleyici)
  • Antienflamatuvar (İltihap önleyici)
  • Mide hastalıklarında tedavi edici
  • AİDS’i önleyici (HIV enfeksiyonunu kontrol altına alır)
  • Böbrek hastalıklarını tedavi edici
  • Kalp ve damarları koruyucu
  • Kolesterol düşürücü
  • Antiromatizmal (Romatizma tedavi edici/önleyici)
  • Antikoagülan (Kanın pıhtılaşmasını önleyici)
  • Antimikrobiyal (Mikrop aktivitelerini engelleyen)
  • Antimikotik (Mantar gelişmesini önleyen)
  • Antioksidan
  • Nöroprotektif (sinir sistemini koruyucu)


Çörek otunun günümüzde tedavi amaçlı olarak faydalanıldığı alanlardan bazılarını da şöyle sıralayabiliriz:


  • Çörek otunun hem tane hem de yağ formu antimikrobik amaçla kullanılmaktadır
  • Çörek otu yağı, mantar hastalıklarında antifungal olarak etki göstermektedir
  • Sitotoksik etkisi nedeniyle zehirlenmelerde sıklıkla antidot olarak kullanılmaktadır
  • İdrar yolları ve böbrek hastalıklarında ise diüretik etkisinden yararlanılmaktadır.
  • Mide barsak şikayetlerini gidermede etkilidir.
  • Çörek otu yağının düz kasları gevşetici özelliği nedeniyle pek çok durumda antispazmodik olarak etki gösterdiği bilinmektedir.
  • Antitümoral etkisinden dolayı kanser hastalıklarında,
  • Antiastmatik etkisinden dolayı da göğüs hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
  • Genç kadınlarda çörek otu tohumları ağızdan alındığında adet kanamasını uyarmaktadır.
  • Menstrüel siklusu düzenlemek ve doğum sırasında da uterus kasılmalarını artırmak için de yararlanılmaktadır.
  • Emziren genç kadınlar tarafından çörek otu tohumları süt salınımını arttırdığı için kullanılmaktadır.
  • Çörek otu tohumu taneleri hipertansif/hipotansif etkileri iyi bilindiğinden tansiyonun düzenlenmesinde, yağ metabolizması üzerine olan etkileri nedeniyle kan lipid seviyesinin düzenlenmesinde etkili olmaktadır.
  • Çocuklarda cilt hastalıklarının tedavisinde, küçük çocuklarda ve genç yetişkinlerde antidiyaretik ve antiemetik olarak kullanılmaktadır.
  • Çörek otunun genç erişkinlerde antihelmintik olarak kullanıldığı da bilinmektedir.
  • Çörek otu taneleri ayrıca farenjit, grip, paralizi, karın ağrısı ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.


Çörek otu tohumlarının ya da yağının yukarıda bahsedilen olumlu ve tedavi edici etkisinin yanında, uygunsuz ve özensiz kullanımına bağlı olarak istenmeyen hatta beklenenin aksi etkilerinin görülebileceği dikkate alınmalıdır. Oldukça geniş bir hastalık grubunda ve yaygın olarak kullanılan bir folklorik tıp bitkisi olarak çörek otu, etkisi en iyi bilinen bitkilerden biridir. Ülkemizde çörek otu ve yağının tedavide kullanımına ilişkin çalışmalar yok denecek kadar azdır.

Bitkinin tohumları veya yağının şifa verici olması için hem yöntem hem de miktar olarak uygun alınmasına özen gösterilmelidir. Bununla birlikte hangi yaş grubunun hangi rahatsızlıkta ne kadar kullanılacağı konusunda net bilgiler oluşmamıştır.

Çörek otundan fayda bulabilmek için sadece çörek otunu bir kaç kez kullanmak yetmemektedir. Çörek otunu düzenli olarak uzun süre kullanmak gereklidir. Ki bunu Peygamber Efendimiz (sav) çörek otunun ölümden başka her şeye şifa olduğuna işaret ederken "Çörek otuna devam ediniz..." tavsiyesinde bulunarak çörek otunun bu olumlu etkilerinden faydalanabilmek için çörek otu kadar çörek otuna uzun süre ve düzenli olarak devam etmenin de çörek otu kadar önemli olduğunu bildirmişlerdir.

Son olarak böylesine faydalı ve çok kolay ulaşılabilir bir şifa kaynağının herkes tarafından bilinmemesi de gerçekten üzücü ve ilginçtir. Eğer yakınlarınız ile hasta ziyaretlerinde değilde başka sebeplerle bir araya gelmek istiyorsanız lütfen bu bilgilerden haberdar olmasını sağlayınız.


Kaynaklar:
http://www.scopemed.org/mnstemps/1/khb_009_05-513.pdf
http://lokmanhekim.mersin.edu.tr/index.php/lokmanHekim/article/view/121


483 yorum:
« İlk ‹ Önceki 401 – 483 / 483
Unknown
Bugün bir arkadaşımdan çörek otu yağının, çocuğunun geniz etini iki aylık kullanımda geçirdiğini duydum, 3 yaşındaki kızıma uygulamam doğru olur mu acaba
13.11.15
GIZEM HAN
GIZEM MUSTAFA BEY BEN UZUN ZAMANDIR BAGDAS KURUP OTURAMIYORUM EL PARMAKLARIMDA DA AGRILARIM VAR VUCUDUMUN CESITLI YERLERINE AGRILAR GIRIYOR ÇIKIYOR AYAK BILEKLERIMDE DAHIL SANIRIM BENDE ROMATIZMA VARMIS DOKTOR DEDI BAZEN KOLLARIM VE EL BILEKLERIM ICTEN KATLANIYOR GIBI OLUYOR SAG KULAGIMDA DA GUCLU BI SESTEN OTURU AGRIM , SIZIM , YER YER HAVA ALIYOR GİBİ OLUYOR. VE KAFA BOLGEMDE UYUSMA OLUYOR. ANNEMDE DE KAFA UYUSMASI HALSIZLIK TANSIYON DENGE PROBLEMI KOLESTROL VAR GUNDE NE KADAR COREK OTU YAĞI KULLANMAMIZ GEREKIYOR VE NASIL VE NE ZAMANA KADAR SIZ BU RAHATSIZLIKLARDAN GECIRDINIZMI NE YAPTINIZ ALLAHA EMANET OLUN.....
21.11.15
Mustafa
Merhaba Gizem Han,

Çörek otu yağı saf ve kaliteli ise 1 çay kaşığı günlük yeterli. Tohumunu çiğneyerek kullanmak istersenizde 1 tatlı kaşığı kadar çiğneyerek tüketmelisiniz. Bahsettiğiniz rahatsızlıklardan geçirmedim ancak çörek otu zamanla vücudunuzun düzene girmesini sağlar. En az 2 ay tavsiyem 6 ay kadar kullanın. Günlük fazla tüketmeniz göreceğiniz faydayı artırmaz. Düzenli ve uzun süre tüketmelisiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
21.11.15
GIZEM HAN
MUSTAFA BEY ÇOK SAGOLUN ALLAH RAZI OLSUN. RABBIM SIZLERE GOSTERMESIN ....
21.11.15
emne
Bende sabah akşam aç karnına düzenli saatleri bile sasirmadan kullanıyorum çok etkisini gördüm. .şişkinlik tuvalet fransit öksürük nezle hepsinden kurtuldum. .nodullerim var bakalım onlarada iyi gelicekmi. .ki düzenli kullanımda onlarinda yok olacağını biliyorum Rabbimin izniyle
22.11.15
Unknown
Çörek otu tohumunu rahat tüketmek için aktardan alacagınız küçük degirmenle çekip bir bardak suyla tüketebilirsiniz çiğnenince tohumların hepsi agızda acılmıyo .
22.12.15
Adsız
erkekte damar tıkanıklıgından dolayı siperm hücresi yok ise kulanımı bi işe yararmı yarasa nasıl kullanılmalı birde yogurla kullan dediler bunun bi sakıncası varmı
24.12.15
Adsız
Selam.corek otu cok aci.ben onu tukede bilmiyorum.ama kavrulmus olanda tukede biliyorum.kavrulmus corek otunun faydasi olurmu?lutfen cevab yazin.
1.1.16
civil Engineer
Hocam Merhaba çörek otunun psikoloji ye yani panik atağa ve zayiflamaya etkisi var mi
15.1.16
Unknown
Mrb ben yağmur çörek otunun zayıflamaya etkisi olurmu veya nasıl kullanirim
30.1.16
Unknown
2gr çörekotu 1 silme tatlı kaşığına eşittir. Soranlar için .. şifalar dilerim
5.2.16
zümra
Selamün aleyküm hocam birkaç sorum olacak yıllardır bel ağrısı çekiyorum çörek otu kaslarımı kuvvetlendirirmi düzenli kullanarak alsam kronik kabızlık sorunum var depresyona iyi gelirmi uzun süredir ilaç kullanıyorum çok yan etkileri var 2 gram tam olarak nekadar günlük 1 çay kaşığı Çörek otu yeterli olurmu cevabınız için teşekkürler
9.2.16
Mustafa
Aleykümselam Zümra,

2 gram çörek otu 1 silme tatlı kaşığına eşittir. Çörek otunun hafif ağrı kesici etkisi vardır. Kasları güçlendirir ancak çörek otu tüketirken kaslarınızıda çalıştırmalısınız küçük egzersizlerle. Çalıştırılmayan kası hiçbirşey geliştiremez. Çörek otunun sakinleştirici etkisi yok denecek kadar azdır. Depresyon için sadece uzun vadede faydasını görebilirsiniz vücudunuzdaki çeşitli sistemlerin düzene girmesiyle. Sakinleşmek için diğer bitkisel terkiplerdende yararlanabilirsiniz. Sarı kantaron gibi mesela.

Sitede biraz gezindikçe çörek otu hakkında biraz daha bilgi sahibi olabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun dilek ve dualarımla..
10.2.16
Adsız
Selamun aleyküm ben günde 2 paket sigara içiyorum nefes darlığı ve kolumda uyuşuluk damarlarda sertleşme vardı 1 ay çörek otunu araştırdım ve 1 haftadır çörek tohumunu ve yağını kulanıyorum gerçekten mükhemmel faydasını görüyorum bu rahatsızlıklarım hemen hemen yüzde 70 azaldı bir haftada tabi en az 2 ay kullanmayı düşünüyorum özellikle mide ülseri akciğer kanseri mide kanseri kolon kanseri verem saralık astım damar tıkanıklığı felçli hastalara şidetle tavsiye ediyorum lüften çörek otu benim iyleşmemde yeterli deyip doktora gitmemezlik etmeyin şifayı veren allahtır doktor ise aracıdır allah tüm hasta müslüman kardeşlerimize acil şifalar versin hayırlı akşamlar selametle
Not : (çörek otu tohumlarını veya yağını aşırı tüketmeyiniz günlük bir çay kaşığı yeterlidir fazlası zararlıdır. )
2.3.16
Mustafa
Aleykümselam Vahdettin. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
2.3.16
Unknown
Merhabalar ben 15 yıldır Sedef hastasiyim cörek otunun faydası olurmu.şimdiden çok tskler
5.3.16
Unknown
1000 kg çörek otu tohumu bulunur tlf 05425780613
13.3.16
burak
Slmn alykm bn kalpten anju oldum önemli bisey çıkmadı 2012 de oldum bu arada ozmndan beri sürekli ölüm korkusu var korktugumda kalbim ister istemez agryor kaç defa kontrole gttim bisey yok dediler ama korktuğum da elim ayagm uyuşuyor ölecekmişim gibi geliyor anlyacgnz ne yapmm lazm çörek otunu kullanım mi nasl bi şekilde kullnm tskr edrim
26.3.16
Mustafa
Merhaba Burak,

Sarı kantaron gibi rahatlatıcı bitkisel çaylardan tüketmeni tavsiye edebilirim. Çörek otunun rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi azdır. Ayrıca dini eğilimini bilmiyorum ama korkular geldiğinde içinin ferahlaması için İnşirah suresini okumanı tavsiye edebilirim.
27.3.16
Unknown
Merhabalar kızım 6 yazında vitiligo hastası corek otu yağ kullanmaya başladık tohum olarak kullanmamız dahami iyidir
28.3.16
Mustafa
Evet tohum iyidir.
28.3.16
Unknown
merhaba,
Ben sigara kullanıyorum ve sigaranın zararlarını vücumdumda hissedebiliyorum. Bu zararlara karşı aç karına çörek otu yağı tüketmem gerektiğini duymuştum. Doğrumu dur nasıl kullanmalıyım. Bilgilendirirseniz sevinirim
5.5.16
Adsız
Özlem
Merhaba.Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Mustafa bey.çörek otu yağı sayesinde tüm vücudumdaki ürtiker hastalığı şifalandı çok şükür.ürtiker hastası olan herkese tavsiye ederim.Herkese acil şifalar diliyorum.
7.5.16
şahin
Hocam meraba bende bel fıtığı var acaba nasıl kullanırsam faydasını görürüm
24.5.16
Adsız
erken menopozda kullanabilirmiyiz ne kadar ğramda yanıt ne zaman verirsiniz
20.6.16
Adsız
Her gun 1 tatli kasigi corek otunu ve 1 cay kasigi uzum cekirdegi tozunu keciboynuzu ozu ile karistiriyorum. Ardindan uzerine isirgan tohumu yagi dökuyorum ve macun kivaminda yiyorum. Hemen ardindan su iciyorum tadi hosuma gitmiyor. Bu karisim hakkinda yorumunuz nedir?
25.6.16
Adsız
kabızlık ve basur için nasıl kullanılmalı günde ne kadar kaç gram. aç karna mı ?
13.7.16
Mustafa
Günde 2 gram kadar kullanabilirsiniz. Tüketebilirseniz aç karnına tüketemezseniz tok karnına kullanabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
13.7.16
Adsız
Sarımsağı tüm yutsak faydasını görür müyüz hocam
1.9.16
Unknown
Bu yorum yazar tarafından silindi.
11.9.16
Adsız
BEN 4 YILDIR KAS HASTASIYIM JÖREK OTU YAĞINI NASIL KULLANABİLİRİM FAYDASI OLURMU(HASTALIĞIMIN ADI MİYOPATİİ) TIBBEN BİR ÇARESİ YOK BANA BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
UGUR..
31.10.16
Ejderkan
Merhaba Mustafa bey,

uzun zamandir mide problemim var, karin sismesi, mide yanmasi v.b. sikayetler.
simdi iki haftadan beri bir tatli kasigi corekotunu iyice cigneyerek aliyorum. sizce izledigim yol dogrumudur?
saygilarimla
10.11.16
Alperen
Selamün aleyküm. Ben çörek otu tohumunu her sabah kahvaltıda peynire ya da bal kaymak üstüne bir tutam atıp üç lokma yiyorum. Uygun mu? İlla ilaç gibi bir tüketim anı şekli vb. mi olacak?
12.12.16
Mustafa
Çörek otu taneleri bütün yutmayıp iyice çiğnerseniz uygun, aksi tardirde sindiremez ve faydasını göremezsiniz.
12.12.16
Mustafa
Aleykümselam
12.12.16
Unknown
Merhabalar bağırsağında iltihap( ülseratif kolit hastası )olanlar günde ne kadar çörek otu yemeli bilgi verebilir misniz?
16.12.16
Unknown
sedef hastasiyim corek otunu mu yaginimi kulanmam lazim ve nasil kulanmaliyim sac derisine corekotu yagi surmem dogru olur mu
17.12.16
Kral
Hocam bu çörek otu nun saça faydası olabilir mi acaba içindeki bileşenler e bakarsak
1.1.17
Unknown
S. Aleykum mustafa abi ben çörek otunu sade yiyiyordum ama kan şekerim düşmesin diye kara üzümü ve çörek otunu havana koyup macun gibi yaptım gümlük kahvaltıdan önce 1 tatlı kaşığı yiyiyorum aacaba ikisi bir arada yenildimi zararı olur mu
12.2.17
Mustafa
Aleykümselam Mehmet Ali, bahsettiğin şekilde tüketebilirsin bir zararı olmaz.
12.2.17
Adsiz
Ms ne kadar zamanda duzelir bir bilen varsa ne olur allah rizasi icin yazsin
3.3.17
Mustafa
Altta cevaplandı
3.3.17
Adsiz
Birisi yazmis corek otuyla ne kadar sureyle ms rahatsizligi gecmis bir bilen bir duyan varsa ne olur cevap yazsin bir umit istiyorum allah riasi icin hasarlarindan korkuyorum
3.3.17
Mustafa
Merhaba,

Şu deneyde https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4525838/

Deneysel olarak otoimmun ensefalomiyelit oluşturulan farelerin 2 hafta kadar çörek otu ile beslenmesi sonucunda umut verici sonuçlar alınmış. Deneysel otoimmün ensefalomiyelit MS'in hayvan modelidir hem beyinin hemde omuriliğin iltihaplanması demektir.

Ancak bu sizin hemencecik 2 haftada fayda göreceğiniz anlamına gelmeyebilir. Yani daha uzun kullanmanız gerekebilir. Genellikle 2 ay kullanılması tavsiye edilir nacizane tavsiyem ise en az 6 ay kadar düzenli olarak kullanmanız. Fazla kullanmanız göreceğiniz faydayı artırmaz ve faydayı erkene çekmez. Düzenli olarak kullanmak çok önemli.

Buyrun size bilimsel bir ümit. Asıl Allah'tan ümidizini kesmeyin. Her hastalığın şifası, her derdin devası O'ndadır. Ölümün bile...

Geçmiş olsun dileklerimle..
3.3.17
Adsiz
Tesekkurler allah razi olsun sizde dua edin ne olur belki daha erken faydasini gorurum simdiden allah razi olsun
3.3.17
Unknown
Mrb, benim güneş alerjim var ve çörekotu yağı ile tedavi olmuş birinin tavsiyesi ile başladım 2 gün oldu daha.herkesin vücudu metabolizması farklı bende nasıl bir etkisi olacak bilemiyorum şifası Allahtan dua ile. aynı zamanda karaciğer alt değerim de uzun yıllardır hep yüksek dr lar birşey bulamadı. Araştırmalarda paylaşmışınız alt ve ast yi yükseltir diye.açıkçası bir karaciğer sorunu ile karşı karşıya kalmam diye umuyorum .Bu durum endişe de veriyor bana vucut tepkilerimi izliyorum sonuçları paylaşırım .sizin de bu konuda bir yorumunuz brya bilginiz varsa sevinirim .
5.3.17
Mustafa
Merhaba,

Bu konuda pek bilgim yok ancak şu bilgilere ulaştım.

Şu çalışmada https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3846039/

1g/kg oranında 28 gün boyunca çörek otu ile beslenen farelerin karaciğer enzim seviyelerinde (ast, alt) bir değişikliğe ve toksisiteye neden olmamış. Yani çörek otu güvenli bulunmuş.

Ayrıca,

Şu çalışmada da https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3068742/

Toksik bir zehir olan aflatoksin ve çörek otu ile beslenen farelerin ise sanki hiç zehirden etkilenmemiş gibi böbrek ve karaciğeri özellikle de karaciğeri koruduğu, kontrol grubuna göre neredeyse hiçbir fark olmadığı, ancak çörek otu olmadan sadece aflatoksin verilen farelerin ise karaciğer değerlerin oldukça yüksek olduğu bulgularına ulaşılmış. Yani zehir neticesinde yükselebilecek karaciğer değerlerinin yükselmesini engellemiş.

Bu araştırmalardan yola çıkarak sizin karaciğer değerlerinizi de daha da yükseltmez diyebilirim. Ancak; çörek otu ilk kullanmaya başladığınızda vücudunuzda olumsuz yan etkiler olabilir. Örneğin bir mantar veya bakteri enfeksiyonu ve bu mikroorganizmaların salgıladıkları toksinler nedeniyle karaciğer değerleriniz etkileniyorsa düzenli çörek otu kullanmanıza müteakip bunların hepsi yada bir kısmı öleceği için bir anda vücudunuzda toksin artışı ve karaciğer değerlerinizde ani ve geçici bir yükseliş olabilir. Bu bir örnekti tabi.. Ayrıca bakteri, mantar ya da parazit enfeksiyonu geçiriyor musunuz? Eğer şüpheleniyorsanız bunuda bi kontrol ettirin. Birçok hastalığın gizli müdavimi bu davetsiz misafirlerdir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun dileklerimle...
6.3.17
Unknown
Yanıt için çok teşekkür ediyorum Mustafa bey. Uzun zaman oldu alt yüksekliğim 10 yılı aşkındır. Bir mantar vb sıkıntım yoktu .Fakat 2 yıldır tırnak mantarı oldum. Çörekotu yağı iyileşmeye yardımcı olacaktır .uada karaciğerde bir toksisite var beslenmeden kaynaklı çünlü dr lar doğal Beslen diyo sürekli ve gönderiyor. Ben kan tahlilleri yaptırıp urdaki takipçilere yol olsun diye paylaşırım .Sevgiler
6.3.17
Adsiz
iyi aksamlar ms rahatsizligim icin corek otu yiyorum birde rejim yaptigim icin gunde 2 defa yemeklerden once yiyorum bunun miktar ms rahatsizligimin daha cabuk iyilesmesini saglar mi
10.4.17
Mustafa
İyi akşamlar çok tüketmek göreceğiniz faydayı artırmaz, hızlandırmaz ve öne almaz. Tavsiye edilen miktardan fazla tüketmemeye özen gösterin. Ms ve çörek otu hakkındaki bildiklerime üstteki yorumlardan ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
10.4.17
Esat
5 yaşındaki oğlum için aksamlari yatmadan 1 tatlı kaşığı çörek otu ogutup veriyorum..çörek otunun yagi daha faydalı olduğu söyleniyor..
Ne dersiniz yağı mi kemdisimi..bu arada oglumun alerjik rahatsızlığı var.
20.4.17
İlksen dagyeli
Hayırlı aksamlar hocam ben servikal distoni hastasıyım kaslarda alakali bir hastalık yeni öğrendim boyun ağrım şiddetli gece gündüz Botoks yaptırdım birde çörek otunun bende bi etkisi olurmu nasıl kullanabilirim yağını mi tanesini mi cevaplar sanık çok sevinirim şimdiden sağolun
19.5.17
İlksen dagyeli
Hayırlı aksamlar hocam ben servikal distoni hastasıyım kaslarda alakali bir hastalık yeni öğrendim boyun ağrım şiddetli gece gündüz Botoks yaptırdım birde çörek otunun bende bi etkisi olurmu nasıl kullanabilirim yağını mi tanesini mi cevaplar sanık çok sevinirim şimdiden sağolun
19.5.17
Unknown
Oğlumun karaciğerinde 3.4cm ila 4 cm çapında kötü huylu bir tümör tespit edildi.doktorlar ameliyat olması gerektiğini ve kitlenin alınması gerektiğini söyledi.acaba bu konuda çörek otu ne şekilde tüketilmeli ameliyat 1 ay sonra olacak zannedersem tavsiyemiz nedir birde eğer kemoterapi tedavisi görecek olursa bu tedavi sürecindeki tüketim nasıl olamalı
14.7.17
Mustafa
Merhaba Gökhan,

Hem ameliyat öncesinde hemde kemoterapi sırasında çörek otu kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Çünkü çörek otu kanı sulandırıcı ve pıhtılaşmasını geciktirici etki gösterdiği için cerrahi müdahalenin iyileşmesini etkileyebilir. Bu yüzden ameliyat durumunda ameliyat iz ve yaralarının iyileştikten sonra kullanılmasını tavsiye ederim.

Kemoterapi durumunda ise çörek otunun toksik maddelerden koruyucu etkisi kemoterapi ilaçlarının kanser hücrelerine zarar vermesini engelleyebilir. Yani tedaviyi etkisiz kılabilir. Ayrıca çörek otu gibi tüm güçlü antioksidan maddeler de aynı etkiyi gösterebilir. Bu yüzden kemoterapi tedavisi tamamen bittikten yada kemoterapi tedavisi aralarında kullanılmalıdır. Örneğin her ay kemoterapi alacaksa kemoterapiden 1 hafta sonra başlayıp 2 hafta kadar kullanabilirsiniz ve sonraki kemoterapiye 1 hafta kala bırakabilirsiniz.

Ayrıca kaliteli bilinen bir markanın çörek otunu yada yağını kullanmayı tercih ediniz.

Oğlunuzun şifa bulması dua ve dileklerimle..
14.7.17
Unknown
allah razı olsun ya şafi entel şafi selam ve dua ile
19.7.17
brooks was here
Merhaba. Corekotunu probiyotik kapsulle birlikte kullanmam sıkıntı olur mu acaba? Antibakteriyel ozelligi nedeniyle almaya calistigim faydali bakterileri oldurur mu?
5.8.17
Mustafa
Patojen bakterilere seçici antibakteriyel etki gösterdiğine dair bir çalışmaya denk gelmiştim geçmişte. Yani olmaz diye biliyorum ama yinede belli olmaz. Ama bir arada kullanmanıza bir zararı olmaz. Birini sabah birini akşam alırsanız bakterilerin sağlıklı bir şekilde sindirim yolculuğunu tamamlama ihtimalleri artar.
8.8.17
Rzmk
Çörek otunu kendimiz degirmende çekerek toz halini kuşşanabilirmiyiz besin degerinde degişim olurmu ...tartı olmazsa gramaj olarak neyi baz alabiliriz
27.9.17
Adsız
hocam merhaba hpv virüsü kaptığımı öğrendim ve hastalık yüzünden genital bölgemde birkaç adet siil oluğunu farkettim. çörekotu kullansam faydası olur mu? kullanırsam nasıl kullanma mı önerirsiniz, şimdiden çok teşekkürler iyi çalışmalar.
1.12.17
Mustafa
Merhaba, çok ilginç bir şekilde hem yabancı kaynaklarda hem türkçe kaynaklarda çörek otu ve hpv üzerine yapılmış bir tane bile çalışmaya ulaşamadım. Bu yüzden kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Bununla birlikte hem yabancı hem türkçe bazı kaynaklarda bazı hpv li hastaların çörek otundan fayda gördüklerini paylaştıklarını gördüm. Ayrıca şu çalışmada da

http://acikerisim.selcuk.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/123456789/5289/359367.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Çörek otunun etken maddesi timokinonun hpv'nin neden olabileceği servikal kanser türünde kullanılan kanser ilacından daha etkili olduğu bilgisine ulaştım.

Benim nacizane düşüncem ve tavsiyem ise düzenli olarak kullanmayı denemeniz. Geçmiş olsun dileklerimle...
4.12.17
Zulal
Merhaba,
Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim.
Deride gelişen mantar enfeksiyonunda çörekotunun nasıl ve ne kadar süre kullanılması gerektiği konusunda acilen detaylı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
10.12.17
Adsız
Mustafa bey,herkese merhaba.Bana haziran ayında perianal fistül teşhisi konuldu.akıntı,şişlik ve birçok şikayet yüzünden hayatım altüst oldu.sürekli gazlı bez,hemoroid ve çıban kremleri kullanıyordum. Aynı zamanda yırtık da vardı.doktorlar kesin ameliyat dedi.çibanlı bölgenin de cerrahi müdahale ile boşaltılması gerekir dediler.çibanı kendim kremle boşaltılan sonra karar vermek zorundaydım.sonra Allah bana böyle bir platformu görmeyi nasip etti.neden olmasın dedim ve tarif ettiğiniz gibi günde iki kez aç karnına yarım tatlı kaşığı ćörekotu tohumunu balla yedim.üzerine az birşey su içtim.başladığım hazirandan beri ne çıban oldu ne de fistül namına birşey.yırtık ve fistül kaybolmuş olabilir.mucize gibi birşey.en son durumum ne diye doktora gidemedim bununla alakalı.çünkü şikayetim kalmadı.hala inanamıyorum.çörekotuna devam ediyorum.başlamak isteyenlere sakın birakmamalarını,sabırla devam etmelerini ve çöekotunu hayatlarının bir parçası yapmalarını tavsiye ediyorum.mustafa bey sizden de Allah razı olsun.burdaki yorum ve tarifleriniz olmasaydı hiçbir zaman iyilemeyecektim.Allah sizden razı olsun.
29.12.17
Mustafa
Merhaba,

Fayda görmenize ve bunu bizimle paylaşmanıza çok sevindim.
30.12.17
Unknown
Selam iyi akşamlar MUSTAFA bey,ben Serkan.bende iltihaplı romatizma var,(as) çörek otunu hangi şekilde veya ölçekte kullanmam gerekir.şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim
19.3.18
Mustafa
Merhaba Serkan Bey,

Günlük 2 gram olarak tüketmeyi deneyebilirsiniz. Herhangi bir rahatsızlık için tavsiye edilen doz budur. Düzenli kullanmanız önemli.
24.3.18
Adsız
İyi günler biz güvenilir bir organikçiden çörek otu tanesi olmadığı için yağını almak zorunda kaldık 7 yıldır hafif derecede akustik travmam var ne kadar süreli tüketirsem geçer yağı ya da taneyi doktorların yapacağı bişey yok Betaserc kullanmıştım eskiden 1 ay bir işe yaramadı
30.3.18
Adsız
İyi günler biz güvenilir bir organikçiden çörek otu tanesi olmadığı için yağını almak zorunda kaldık (soğuk sıkım fiyatı epey vardı) 7 yıldır hafif derecede akustik travmam var ne kadar süreli tüketirsem geçer yağı ya da taneyi doktorların yapacağı bişey yok Betaserc kullanmıştım eskiden 1 ay bir işe yaramadı. Şimdi 3 gündür 1 çay kaşığı alıyorum kafama göre tabi siz daha iyi bilirsiniz nasıl kullanılacağını ne yapmam lazım günde 3 çay kaşığı almayamı başlmasam tedavinin başında çünkü benim duymamada sorun yok ama basınç var böyle matlık hissi gibi dolgunlukta deniyor başlarda su balonu patlması sesi gibiydi kulapımdaki top patlaması gibi bir çınlamayal başladı yüksek sesten oldu işte ama çok çok hafif onun için ilaca gerek duynmadılar fakat dolgunluk rahahtsızlık veriyor ne yapmam lazım bu kadar birde gözlerimi sıkıaca kapatık bastırınca birden kaşımı kaldırra gözlerimi açınca geçer gibi oluyor acaba damarsal bir sorunmu var bilmiyorum kulaklığın yol açtığı
_____________________________________________________
Kaynak: https://www.coreklen.com/2012/01/corek-otunun-faydalari-uzerine-klinik.html?commentPage=3
31.3.18
Mustafa
1 ay kadar 1 çay kaşığı olarak devam edin sonra artırırsınız.
4.4.18
Adsız
Tamam teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için bu arada 1 çay kaşığı ağızdan alırken kulağa da damlatmak gerekli mi damlatırsak ne kadar ölçüde olmalı dış kulağamı yoksa iç kulağamı damlatıcaz ? Bir de akustik travmada frekans eşiklerini dengeleyerek basınç ve dolgunluğuda gidermek için aynı anda damlatırsak daha çabuk faydası olur mu yoksa aynı etkiyimi gösterir ?
17.4.18
Adsız
Bu 4. cü mesajım en son 3 mesaj daha atmıştım adsız olan kişi bakın akustik travmadaki fadaları çörek otu yağının yalnız bu 6aydamı etki gösteriyor sadece yoksa benim gibi uzun süre sonra kullanılırsa da iyileştirme özelliği aynı olur mu ? zaten ufak bir sorun var 1-2 db lik kayma gibi boğuklukmu matlıkmı belli değil sesim derindne geliyor kendime konuşurken bir de çok spo yaptığımda su içeyim dedim aynı şey oldu koşu bandından sonra toksin atınca sanki kulağım düzelir gibi oldu ama saniyelik... kulaktaki sinirsel veya damarsal hasarları da düzeltiyormu bu hafif dereceli hasarları ?http://acikerisim.baskent.edu.tr/handle/11727/2371
26.4.18
Adsız
Bana çörek otu tanelerinden de lazım şu resimdeki gibi tam organik olacak iri iri havanda ezmek için gönderebilirmisiniz ağlıcam artık bu hastalıktan yağ kullanımı bitsin tohum olarakta başlıcam ne olur yardımcı olun mail adresimi vereyim burdan cevap yazın ne olur hatta bildiğiniz başka organik çörek otu yağı varsa (içinde siyahlık olacakmış sanırım organikte öyle yazıyor ama soğuk sıkımda hiç yağının içinde çörekotu tanesi göremedim ben sarı renk koyu sadece niye öyle) e-mail adresim brianjames1990L@hotmail.com bu arada denize girmeye korkyyorum bişey olurmu dalarsam ama bu gürültüye bağlı zedelenme acaba sudan da etkilenirmi deniz keyfim bile kalmadı hiç 7 yıldır :((
26.4.18
Adsız
yalnış yazdım gmail olacak o brianjames1990L@gmail.com
26.4.18
Adsız
Evet şimdilik 1 ayı tamamlamış olucam 4 ü 5 Mayıs'a bağlayan gece fakat henüz gelişme yok günde 1 çay kaşığı az geldi sanırım sabah ve akşam aç karnamı tüketmem lazım yoksa tok tüketsemde olurmu akustik travma için birde bunun tohumunu nerden bulucam yazdığım mail adresine detaylı yazabilirmisiniz markayı verip alayım ondan sonra günde ne kadar kaç ay süreyle uygulayacağımı anlatın aynı zamanda yağını da kullanırsam daha hızlı eskiye dönme ihtimalim yüksek gibi geliyor
3.5.18
brooks was here
Merhaba. Insallah gorup cevap verirsiniz. Daha once corekotu kullandım faydasını da gordum. Su an da bi 4-5 gündür 1 cay k. tohumunu cigneyerek tuketiyorum. Bugün tadı ayrı bi kötü geldi. Gerçi her zaman gün geçtikçe zorlaniyorum gibi geliyor ama.
Bugün yedikten sonra istifra ettim. Midemde bir şey de yoktu. Su çıktı sadece ama.
Yani tohum sonuçta bu. Tohum bozulur mu ki? Ya da bende bi sıkıntı mı var? Korktum yani. Kullanmak da istiyorum faydaları nedeniyle ama bu paketi çöpe atıp bi süre ara vericem galiba. Daha önce böyle bir şeyle karsilastiysaniz yardımcı olur musunuz?
12.9.18
« İlk ‹ Önceki 401 – 483 / 483
Önceki Kayıt Ana Sayfa