Hepatit hakkında bilgiler

Vücudumuzun en hayati organlarından biride karaciğerdir. Karın boşluğunun üst sağ tarafında bulunan karaciğer, süngersi yapıda, kan damarları, safra kanalları ve hücrelerden oluşan bir kanaldır. Kanla gelen besin maddelerini vücut hücrelerinin kullanabileceği biçime dönüştürüp, fazlasını depolamak, toksinleri etkisizleştirmek ve metabolizmayı ayarlamak en önemli işlevleridir.

Karaciğer
Karaciğer
Karaciğer çok fonksiyonlu bir organdır. Şeker, yağ, A ve B vitaminleri gibi bazı vitaminleri depolar. Bazı serum proteinleri de karaciğerde değişime uğrar. Karaciğerimizin bir günde salgıladığı 800 – 1000 ml safra yediklerimizin sindirimine ve yağların parçalanmasına yardımcı olur. Karaciğer metabolizma artıkları, nikotin ve alkolün toksinlerini ve proteinlerden gelen amonyağı vücuttan adar. Kan şekerinin dengede tutulmasına da katkısı vardır.

Bütün bu işlevleri nedeniyle karaciğer rahatsızlıkları, değişik yoğunluk ve ciddiyette çeşitli şikayetlere yol açar. Örneğin yeterince safra üretememesi halinde hafif hazımsızlıklar gibi bazı rahatsızlıklardan, göz akı ve cilt sarılığı yada kandaki kolesterol seviyesinin artması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Karaciğer hücrelerinin yıkımı sonucu iştahsızlık, kaslarda kasılma, kalp atışlarında hızlanma ve kanamalar olabileceği gibi nöropsikiyatrik bozukluklar, titreme yada komaya kadar gidebilen arızalara neden olabilir. Her tür karaciğer rahatsızlığında karaciğer hücrelerinde azalma görülür ve bu durum hepatit gibi virüs kökenli karaciğer iltihaplanmalarında hat safhaya ulaşır.


Hepatit bir karaciğer iltihaplanmasıdır.

Antik devirlerden beri bilinen bir hastalık olmasın karşın ancak 20.yy’ın başında virüs kökenlide olabileceği anlaşılmıştır. Bunlara virütik hepatitler diyoruz. Virüsten kaynaklanan karaciğer hastalığı günümüzde en yaygın ve en hayati olanıdır. Karaciğer rahatsızlıklarının ve hepatitin belirtilerini sarılıktan önce tespit etmek genelde çok zordur. Bu riskte belirgin emareler olmadığı için durumunu tespit ancak bir kan tahliliyle mümkündür. Günümüz tıbbındaki ilerleme sonucu yapılan testler sayesinde hepatitin hangi tür olduğu saptanabilmektedir. Eğer virütik bir durum varsa virüsün hangi tür olduğunu tahliller sonucunda belirlemek artık mümkündür. Bugüne kadar 5 virüs tipi tespit edilmiştir.


Hepatit A, B, C, D, E

Başka tip virüslerin olduğuna ve bunlarında yakın bir gelecekte saptanacağına inanan bilim adamları çoğunluktadır. Virütik hepatitler oldukça önemli bir sağlık sonucudur. Vakaların yüzde 90 – 95 ulaşan çoğunluğunda hastalığın herhangi bir belirtisi görülmediği için durumun tespiti tesadüflere bağlıdır. Ayrıca hepatit taşıyıcılarının her biri, bir dönemde olsa aynı zamanda yayıcıdır. Hastaların büyük kısmı bu tehlikeyi yaşam boyu taşırlar. Hepatit çoğu zaman sincice ilerleyerek karaciğer hücrelerini yıkıma uğratır ve genellikle büyük bir hızla ilerleyerek yaşamı tehdit eden bir hal alır.

Hepatit A
Hepatit A
Bulaşıcı hepatit olarak da bilinen hepatit A virütik hepatitlerin içinde en tehlikesiz olanıdır. Bir çok belirtisi vardır. Çoğu halde hasta genel bir yorgunluk hisseder. Bazı vakalarda mide bulantısı, kusma, ateş, baş ağrısı, karnın sağ tarafında bir ağrı, dışkıda renk kaybı, idrarda koyu bir renk ve ciltte sarılık ve aşırı yorgunluk halini takip eden belirtilerdir. Hasta 2 – 3 hafta içinde sağlığına kavuşabilir. Yeni doğan bebeklerde tam iyileşme bir yılı alabilir. Pek ender olarak hastalık ciddiyetini artırıp yaşamlar bir tehlike haline gelir.

A tipi virüs kötü hijyen şartlarının olduğu, suyun temiz olmadığı fazla kalabalık bölgelerde sık görülen bir virüstür. Bu ortamlarda kısa zamanda salgına neden olabilir. Güneydoğu Asya ve Güney Afrika’nın bazı bölgeleri ve Güney Amerika bu konularda hassas bölgelerdir.

Hepatit E
Hepatit E
En son tanımlanan hepatit E tipi virüs, A tipine çok benzeyip bulaşma yolları ve salgın oluşturma ihtimalinde A tipinin neredeyse aynıdır. A tipinden en belirgin farkı hamile kadınlarda yüzde 20’ye varan orandaki öldürücü etkisidir. Bu tipe Kuzey Afrika, Güney Asya ve Orta Amerika da sık rastlanılmaktadır.

Hepatit B
Hepatit B
Hepatit B, hem en yaygın hem de en tehlikeli tip olup, bir yılda rastlanılan 50 milyon vakanın 1.5 milyonu ölümle sonuçlanmaktadır. Eğer birine hepatit B bulaştıysa bunun iki sonucu olabilir. Bu ya akut bir hepatittir ki bu takdirde birkaç haftada durumu düzelir ve vücutta herhangi bir iz bırakmaz. Oysa söz konusu kronik hepatit B ise durum farklıdır. Bu ihtimal yetişkinlerde yüzde 10 düzeyindeyken çocuklarda yüzde 95’e yakındır. Taşıyıcıların çoğunda herhangi bir belirti görünmemekle beraber yüzde 40’a yakını siroz yada karaciğer kanseri sonunda yaşamlarını yitirirler.


Hepatit B nasıl bulaşır?

Bulaşma hastanın kan, sperm, döl yatağı suyu, idrar, tükürük, göz yaşı hatta ter gibi vücut sıvıları aracılığıyla olur. Demek ki bulaşma cinsel temas, şırınga paylaşımı, vücuttaki bir açık bölgenin öpülmesi, yada anadan cenine geçme şeklinde olabilir. Buna dikey yayılma denir. Bu virüsü taşıyan bir anne hamilelik günlerinde, doğum sırasında yada doğumdan hemen sonra bu virüsü çocuğuna bulaştırabilir.

Hepatit D
Hepatit D
Hepatit B taşıyıcılarının bir kısmında, hepatit D’yede rastlanmaktadır. Aslında hepatit D tek başına bir karaciğer iltihaplanmasına neden olmaz. Ne var ki hepatit B ile güçlenince yaşamsal tehlikesi büyük çapta artar. Bulaşması hepatit B’nin aynıdır ve B ile birleşince akut bir hepatiti tehlikeli olan kronik hepatite çevirme ihtimali büyüktür. Bu durum hamile kadınlarda neredeyse önüne geçilemeyecek bir sorunun habercisidir.

Hepatit C
Hepatit C
Hepatit C’nin bulunması da yeni sayılır. Virüs aynı vücutta çok farklı biçimlerde görünür. Bu nedenle teşhisi son derece güçtür. Bu tip virüsün bulaşması yüzde 80 civarında kan nakli yoluyla olmaktadır. Hepatit B’de olduğu gibi akut safha hiç fark edilmeden atlatılabilir. Çünkü vakaların yüzde 95’inde kronik bulgular belirsiz olup, hastanın tek şikayeti aşırı yorgunluk halidir. Belirtileri hepatit B’nin aynıdır. Mide bulantısı, kusma, karnın sağ tarafında ağrı, dışkıda renk kaybı, idrarda koyu bir renk. Ender hallerde ani bir ilerleme olur.

Belirtiler az yada çok olsun bu vakalar sonuçta yüzde 50 ila 80 arası kronik hepatite dönüşür. Hepatit C’nin kronikleşmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açsa da gelişme hepatit B’ye oranla daha yavaştır. Bazı hallerde hastalığın başlamasını takip eden 20 yılda siroza, 30 yılda da karaciğer kanserine rastlanmaktadır.

Hızla ilerlemeye başlayan hepatit türlerinin sonucu kötü olabilir ve tek kurtuluş karaciğer nakliyle olabilir. Virütik hepatitlerin bazı türleri için aşı bulunmuştur. Her ne kadar E tipi için bir aşı henüz bulunamadıysa da hepatit A için 1994 yılından bu yana aşı uygulaması yapılmaktadır. Aşılama koldan şırınga yoluyla üç kez yapılır. İlk iki aşı birer ay arayla yapıldıktan sonra sonuncuyu takip eden 6 ila 12 ay arasında uygulanır. İlk aşıyı takip iki hafta sonunda aşının koruyucu etkisi kendisini göstermeye başlar. Uygulama yeni olduğu için koruma süresi tam olarak bilinmemekle beraber 5 – 10 yıl arasında olduğu tahmin edilmektedir.

Hepatit B aşısı ilk olarak 1981 yılında geliştirilmiştir. Bu aşı hastalardan alınan serumla yapılmaktadır. Genetik bilimin ilerlemesi sonucu 1987 yılında yeni tip bir aşı geliştirilmiştir. Bu tür insan kanı kullanılmadan laboratuvarlarda üretilmektedir. Bu düşük bir ihtimal olan hastalığın aşı yapılana bulaşma ihtimalini tamamen ortadan kaldırmaktadır. Hepatit B aşısı 6 yada 12 ay içinde 3 yada 4 kez koldan yapılarak uygulanmakta olup 5 yıl civarında bir koruma süresi vardır. Hepatit D ile ilgili olarak da bir aşı geliştirilmektedir. Bu tip virüs B tipiyle geliştiği için iki aşının birden uygulanması gerekir.

Şunu kabul etmek durumundayız ki hepatitle mücadelede kat edilmesi gereken çok yol vardır. Şimdilik en etkin korunma aşıyla ve kıymetli organımızı yormayacak bir yaşam tarzıyla mümkündür.


43 yorum:

Adsız
Merhaba Hayirli Gunler, Ahmet ben. Bir sorum var, Corek otu hepatit B veya C tedavisinde nasil kullanilmalidir, Hepatit virusu varliginda Doz ayarlamasi nasil yapilabilir? Calismalariniz ve emekleriniz icin cok tesekkurler.
30.4.12
Mustafa
Merhaba Ahmet,

1 tatlı kaşığı şeklinde kullanabilirsiniz. 6 ay bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. İstediğiniz faydayı göremezseniz bir kaç gram daha artırabilirsiniz.

Bununla birlikte arasıra keten tohumu tüketebilirsiniz. Devedikeni ve hindiba çaylarınıda yine arasıra içmenizi önerebilirim. Geçmiş olsun dileklerimle.
30.4.12
Adsız
Merhaba Mustafa Bey, tekrar Ahmet ben. Cevabiniz icin cok tesekkurler. Peki kullanim zamani olarak yemek sonrasi uygun mudur? mesela aksam yemegi? veya ac karina mi daha iyidir?
1.5.12
Mustafa
Merhaba Ahmet, aç karnına tüketebilirseniz daha iyi olur.
1.5.12
Adsız
selam.men aqwim.azeriyem.bir sorum var..hipatitit c yem..lereiiy emeli nece yemeliyem.etraflii yazinda.zehmet olmasa
12.12.12
mustafa
Merhaba, günlük 2 gram çörek otu kullanabilirsiniz.
12.12.12
Unknown
Merhabalar. Yıldız ben. Annemde hepatit c pozitif çıktı. Tedavi denendi ancak negatif değer elde edemedik. İkşut otu( küsküt otu) nun bu hastalığı tamamen sıfırladığını duydum yakınlarından. Sizin konu ile ilgili bir bilginiz var mı? Ayrıca hepatit c hastasının günlük çörek otu miktarı 2 gr mıdır? Çörek otu hepatit c nin negatif hale gelmesine yardımcı mıdır? Yoksa sadece belli bir değerde öi tutuyor virüsü? Şimdiden teşekkürler
3.9.14
Mustafa
Merhaba Yıldız,

Öncelikle Annenize Rabbimizden şifa diliyorum. Bahsettiğiniz ikşut otu hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilim. Ancak çörek otunun faydası olabileceğini düşünüyorum.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23674855

Bakınız bu çalışmanın sonucunda çörek otunun Hepatit C için güvenle kullanılabileceğinden ve virüs yükünü azalttığı sonucuna varılmış.

http://www.excli.de/vol12/mahmoud_11112013_proof.pdf

Bu çalışmada da hem çörek otunun hemde zencefilin Hepatit C üzerinde faydalı olabileceği ayrıca çörek otu ve zencefil karışımının daha çok faydalı olacağı sonucuna varılmış. Hatta birbirlerinin yan etkilerini azaltığı ve sinerjik bir fayda oluşturduğundan bahsedilmiş.

Anneniz günlük 2 gram çörek otunu hiç aksatmadan düzenli olarak çiğneyerek veya "tüketmeden hemen önce tüketeceği kadar öğütüp" tüketecek ve bunu alışkanlık haline getirecek.

Zencefile gelince zencefil hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim ancak verdiğim kaynak bilimsel bir deney sonucu olduğu için kullanmanızı tavsiye edebilirim. Zencefilin günlük maksimum dozu 4 gram imiş. Benim tavsiyem ise günlük 1 gram. Zencefil tozu temin edip hassas bir terazide 1 gramlık ölçü oluşturup kullanabilirsiniz (bir kuyumcuya rica etseniz tartıverir). Zencefili 2 - 3 hafta kadar kullandıktan sonra 1 hafta ara vermenizi öneririm çünkü dediğim gibi hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Bunuda bir uzmana danışabilirsiniz.

Ama çörek otuna hiç ara vermeden devam edecek. Günlük 2 gram. Fazla kullanmak faydayı artırmaz zararlı bile olabilir.

Geçmiş olsun dileklerimle, hoşça kalın.
3.9.14
Melek
Merhaba babam gırtlak kanseri 10 ay once ameliyat oldu ve gırtlağın bir kısmı alındı kemoterapi ve radyoterapi bitti burun kanaması şikayeti ile bugun Dr gitti yapılan tetkiklerde hepatit b sarılık dendi ne önerirsiniz teşekkürler
19.6.15
Adsız
Merhaba ben iklima benim eşime hepatip b tanısı konuludu şuan için bir ilaç mudahalesi yapılma gereği yok dediler bende bitkisel ilaçlar araştırıyorum çörek otunu duydum sabahları aç karnına balla karıştırıp 1 tali kasigi versem yeterlimidir ve başka iyi gelen bitkiler varsa yazarmisiniz lütfen cevap yazarsanız sevinirim
17.12.15
Sngl
Iksud otu var karaciğer enzimlerini düzenliyor ve hepatite iyi geliyor mardinde yetisiyor ama aktarcilarda bulabilirsiniz
14.3.16
Lale
Merhaba eşim yaklaşık bir yıldır hepatit b hastası 2 aydır tedavi görüyoruz ama şimdide siroz başlangıcı dediler ve hiç tedavisi yok diyorlar bitkiler iyi gelirmiş hangi bitkileri kullanmalıyız yardımcı OLURMUSUNUZ?
22.11.16
hakan
slm lale hanım;size yardımcı olmak isterim bu illetten kurtulmanız için,lutfen bana bu numaradan ulaşın 0533 725 24 79
10.12.16
Doğan
Selamlar yaklasik 15 yıldırkronik hepatit b tedavisi görüyorum suanki kullandigim ilac viread 245 mg . degerlerim normal virüsü baskiliyor dna negatif hbsag 10,38 digerleri negatif bu virusu karacigerden tamamen atmak istiyorum bitkilerle virüsü yok etmek mümkünmüs yardim ederseniz sevinirim
19.3.17
Unknown
Mrb ismim Rasim Ben kronik hepatit B hastasiyim... Çörek otu kullanarak bu hastalığı diyebilirmiyim...20 yaşındayım bilgi verirseniz sevinirim
28.9.17
Unknown
Mustafa abi mesajım geliyormu bi cevap verseniz
29.9.17
Mustafa
Merhaba Umut,

Sitede arama yaptıysan hepatit b hakkında gelen sorulara önceden birkaç bilgi paylaşmıştım. Arama kutusundan arayarak o cevaplarada ulaşabilirsin.

Şu çalışmada;

https://www.researchgate.net/publication/289737584_Nigella_sativa_seeds_protect_from_viral_hepatitis_B_virus_infection

çörek otunun hepatit b ye karşı koruyucu olduğu sonucuna varılmış.


Ayrıca şöyle bir kullanıcı deneyimine de rast geldim.

http://www.medhelp.org/posts/Hepatitis-B/About-Black-Seed-Usage-for-Cure/show/2424225

Bu adresde SafiSifa adlı kullanıcı birçok makalede çörek otunun en az 6 ay kadar kullanımının HBV gibi güçlü ve dirençli viral hastalıklara karşı etkili olduğunu okumuş. Bunu denemiş ve bunun doğru olduğu sonucuna varmış. Yalnız sabırlı ve düzenli olarak kullanımının önemli olduğundan bahsetmiş. Çörek otu kullanımının ilk 5. ayında bile hiçbir şey değişmemiş. Ancak 6. aydan sonra dramatik bir şekilde HBSAG değerleri düşmüş ve sonunda da sıfırlanmış. Başlangıçta iyi sonuçlar alamazsanız bırakmayın ve devam edin tavsiyesinde bulunmuş.

Paylaştığı sonuçlar:

my HBSAG (quantitive)

15.10.2013 - over 52000 (start using black cumin )
31.03.2104 – over 52000
18.07.2014 – 43.57
20.10.2014 – <0.05


Geçmiş olsun dileklerimle. Dilerim rabbimden sende üstteki kullanıcı gibi şifa bulursun.
30.9.17
Unknown
Yani kaç ay kullanmış 6 ay mi bu aralar hiçbirşeye odaklanamiyorum hesaplayamadım bile... Virus u vücuttan atabiliyormuyuz..Birde bal ile tuketsem nasıl olur
30.9.17
Unknown
Birde yazdığın sayfalarda bise çıkmıyor
30.9.17
Mustafa
Kullanıcı paylaştığı deneyiminde yaklaşık 1 yılın sonunda virüsü vücudundan atmayı başarmış. 5. aydan sonra virüs azalmaya ve faydasını görmeye başlamış. Evet bal da tüketmiş.

Bir tatlı kaşığı sabah bir tatlı kaşığı gece yatmadan önce tüketmiş. Yani 5-6 gram kadar tüketmiş. Bu sana ilk etapta fazla gelebilir. Sen bunun yerine 1 çay kaşığı sabah 1 çay kaşığı gece yatmadan önce iyice çiğneyerek bal ile tüketebilirsin.

Ayrıca paylaştığım bağlantılar açılıyor ancak ingilizce tabi.
30.9.17
Unknown
Teşekkür ederim abi denicem başka çare yok peki bu kullanım sırasında 1 ay 2 ay derken vücuduma bir direnç gelirmi
1.10.17
Mustafa
Gelir gelir. Yalnız ilk 1 hafta yorgun hissedebilirsin. Çörek otunun ilk etkisidir bu. Ayrıca kan şekerini de düşürür bu yüzden de bitkin hissedebilirsin. Ama bir kaç haftaya alışırsın. Bırakma devam et.
2.10.17
Unknown
Mustafa abi tekrar ben... Bi sorum olacak hepatit karaciğeri yoran bi virus biliyorsun...Ben çorek otu na başlayalı bir hafta oldu karaciger bölgemde ağrı arttı acaba nedeni nedir
7.10.17
Mustafa
Bu konuda net birşey söyleyemem. Ancak çörek otunun herhangi bir ağrıya neden olmayacağını kendimde kullandığım için biliyorum. Çörek otu kaynaklı olduğuna eminsen. Çörek otu dozunu ilk etapta daha az kullanmayı deneyebilirsin. Günlük ne kadar kullanıyorsun.
7.10.17
Unknown
1 tatlı kaşığı sabah 1 tatlı kaşığı akşam peki bu beni zayıflarımı
..birde bunun kesin faydasi olurmu abi ne yapacağımı sasirdim
8.10.17
Mustafa
Merhaba Umut,

Yukarıda da çay kaşığı ile kullanmanı en azından ilk başlangıçta çay kaşığı ile başlamanı tavsiye etmiştim. Sen çay kaşığına düşür sonra yükseltirsin.

Faydası olur mu, olur tabi ki de. Ancak düzenli olarak kullanman önemli Umut. 1 - 2 haftada yada 1 - 2 ayda hemen fayda bekleme. Çörek otu yavaş ve vücudu sarsmadan zamanla tedavi eder. Birçok durumda 2 ay kullanım tavsiye edilir. Bazı hastalıklarda da en az 6 ay. Yukarıda paylaştığım yabancı kullanıcı da zaten 5 ay sonra fayda görmeye başlamış ve tam fayda görmesi ise 1 seneyi bulmuş.

Az çok tahmin edebiliyorum. Sabırsızsın biraz da korkuyorsundur ama korkma. Düzenli olarak kullanmaya devam et. Ben bu kadar senedir hiç bir doktorun çıkıp ta çörek otu fayda vermez yada çörek otu zararlıdır dediğini duymadım okumadım. Tabi dozunu kaçırmadıkça.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimle...
8.10.17
Unknown
Tmm abi sagolasin çok teşekkür ederim
8.10.17
Unknown
Abi birde benim vücudumda kaşıntı olmaya başladı sebebi corekotundan olabilirmi
8.10.17
Mustafa
Zannetmiyorum Umut çok düşük bir ihtimal. Dozu çay kaşığına çektin değil mi? Birde başka kullandığın terkipler varsa onlardan da olabilir. Örneğin bal vb. Onlarında miktarlarında da azaltmaya gidebilirsin. Ayrıca çörek otu yukarıdada bahsettiğin gibi ilk haftalarda yorgunluk başta olmak üzere bir takım yan etkilere neden olabilir. Zamanla bu ortadan kalkar. Bir çeşit iyileşme sancıları gibi. Çünkü çörek otu düzenli olarak kullanıldığında tüm vücudu olumlu yönde etkilemeye başlayan dolayısıyla tüm vücudun düzenini değiştiren bir bitkidir.

Kaşıntı rahatsız edecek boyuttaysa düzenli olarak kullandığın çörek otu, bal vb.yi sırayla birer hafta bırakarak kaşıntının değişip değişmediğini test edebilirsin.

Kısaca herkesi kullanmadan önce uyarmaya gerek bırakacak bir kaşıntı yan etkisi yoktur çörek otunun. Dozunu fazla kullanırsan ayrıca karaciğer ve böbreklerde yorgunluğa neden olabilir bunu zaten uyarılar kısmında belirtmiştim. Sen en rahat ettiğin doza kadar düşürebilir ve sonradan yavaş yavaş yükseltebilirsin.
8.10.17
Unknown
Abi birde sen günlük 2gr oda 652 adet yapıyormuş 652 adet bir tatlı kaşığına fazla degilmi
8.10.17
Mustafa
Bunu sayarak sende deneyebilirsin Umut :)
9.10.17
Unknown
Selamun aleykum Mustafa abi ben hepatit b hastasiyim...Abi ben corekotunu kullanmalı yaklaşık 2 ay olacak ama hiçbir faydası olmadi değerlerim düşmedi.Abi eğer fayda etmicekse vücuttan atamicaksam bu illeti bana şöyle de kendimi yormayayım boşuna ümitlenmeyeyim nolur yardımcı ol
8.12.17
Mustafa
Aleykümselam Umut,

Umut çörek otu düzenli ve uzun süre kullanımda faydasını gösterir. Yukarıda paylaşmış olduğum örnekte fayda gören kullanıcı 5. aydan sonra faydasını görmeye başlamış ve tam olarak vücudundan temizlenmesi 1 seneyi bulmuş. Zaten tüm sağlık uzmanlarıda çörek otunun en az 6 ay kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Siteyi gezdiysende birçok farklı hastalık için faydalı olduğunu birçok bilimsel çalışma ile anlatarak ziyaretçilere yardımcı olmaya çalıştığımı görmüşsündür.

Şimdi bu kadar veri birçok farklı hastalık için faydalı olduğunu ortaya koyarken ben nasıl olurda "fayda etmez kendini yorma umut" diyebilirim. Eğer sen pes edersen kimse sana yardımcı olamaz. Eğer sen umutlanmak istemiyorsan kimse de sana umut veremez.

Yani ben elimden gelenin en iyisi ile yardımcı olmaya çalıştım. Çörek otu ve hepatit b yapılmış yeteri kadar bilimsel çalışma yok. Yani fayda eder diye de yok, fayda etmez diye de yok. Yani bu konuya yeterli deney yok. Çalışmaların birçoğu daha ölümcül hastalıklar üzerine yapılmış ve fayda da görülmüş. Sitede gezinirsen birçok yorumdaki paylaştığım bilimsel çalışma kaynaklarına ulaşabilirsin.

Ben senin yerinde olsam devam ederdim ve bırakmazdım. Sonuçta zararlı olan bişey değil, yan etkisi olan bişey değil, pahalı bişey değil, meşakkatli bişey değil ve en önemliside iyileştirme ihtimali çok yüksek bir bitki. Ayrıca başka markada kullanmayı deneyebilirsin. Ben kendim Arifoğlu marka ürünleri tercih ediyorum. Arifoğlunun bi yağını deneyebilirsin tohumunu deneyebilirsin.

Ayrıyeten hepatit b'ye faydası olabilecek diğer başka bitkilerde olabilir. Alternatif tıp uzmanlarının bu konudaki yazılarını okuyup videolarını izleyebilirsin. Örneğin Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan Hepatit B ile ilgili videolarını izleyip uygulayabilirsin çörek otunu bırakmadan tabi.

Kısacası pes etme. Pes edersen hiçbir bilgi, hiçbir kimse, hiçbir ot, hiçbir ilaç sana yardımcı olamaz. Hastalığın çok çok ölümcül bir hastalık değil. Benim hepatit b li asker arkadaşım vardı askerde hiç bu kadar sıkıntı etmezdi kendine. Aynı bizim gibi eğlenir yatar kalkar yer içer hayatına devam ederdi. Sen de öyle ol. Pes etme vücudunu ufacık canlılara teslim etme.
8.12.17
Unknown
Tmm.abim sagolasin çok teşekkür ederim...Birwkmicam devam edecek...Birdr ben çiğneyerek tüketiyorum tam böyle ezilene kadar çiğniyorum sonra yutuyorum...Fark eder mi
8.12.17
Mustafa
En güzelini yapıyorsun. Çiğnemezsen zaten sinderemezsin çörek otunun olduğunu gibi geçer gider sindirim sisteminden.
8.12.17
Unknown
Yani çiğneyerek tüketmek daha iyi diyorsun tmm abi öyle yaparım...Abi ben bırakmucam da ne bilim k.b ama ben 6 ay veya 1 sene sonra bunu vücuttan atabilecekmiyim bu hastalığı...Bucorek otu ile kötü hastalıklardan kurtulan varmı varsa hangi hastalıklar lütfen son sorum k.b
10.12.17
Mustafa
Hepatit hastalığı ile ilgili olarak herhangi bir geri bildirimde bulunan olmadı Umut.
10.12.17
Unknown
Büyük ihtimal uzun süre yani 6 ay gibi bir süre kullanan olmamıştır o yüzdendir abi...Ama abi bise sorcam...Hani bana bi paylaşımda bulunsun bir kişi 5.ayin sonunda yavaş yavaş silmeye başlamış diye... Bu kesin doğrumu abi fayda ediyormu son sorumdu kusra bakma cevaplarsan sevinirim kendine iyi bak...
11.12.17
Mustafa
Doğru olma ihtimali yüksek ancak yüzde yüz doğrudur diyemem. Sonuçta bir bilimsel çalışma değil.
11.12.17
Unknown
Uzmanlar bilim adamları çörek otunu araştırmış dedin...Bu araştırmalar doğru peki fare üzerinde deneme olsun sonra ne bilim bağışıklığı güçlendirici savaşçı t hucrelerini arttırıcı özelliği olduğunu aciklamislar die birçok yerde yazıyor bunlar kesin doğrumu peki
12.12.17
Mustafa
Yüzüncü Yıl Üniversitesinde insanlar üzerinde yapılmış bir deneyi paylaşıyorum. Sadece 1 aylık kullanımda bile bağışıklık sistemini güçlendirebileceği sonucuna varılmış.

http://www.geneltip.org/upload/sayi/38/GTD-00265.pdf

Daha da inanmıyorsan onlara sor Umut. :)
12.12.17
Unknown
Merhabalar bende de hepatit b cikti normal yaptigim bir kan tahlilimde ogrendim ve şuan hamileyim. Corek otunun iyi geldigini okudum. Hamileyim ve acaba corek otunu kullmsam hamileleigim ilgiki bir durum olur mu?
23.7.18
gülcanyıldırım
merhabalar mustafa bey 2007 senesinden beri hepatit b hastasıyım tedavi görüyorum (baraclude 5mg) ilaç kullanıyorum çörek otunu önermişsiniz bu önerilerden sonra size olumlu dönüş oldumu?
8.4.19