Diş ağrısı nasıl geçer? Ne iyi gelir? Çözüm önerileri

Diş ağrısı
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum çünkü diş ağrısı çok kötüdür çok iyi bilirim. Ve dozu gittikçe artan bir ağrınız olduğunu varsayarak ilk önce konuyu uzatmadan diş ağrısı için yapabileceğiniz çözüm önerilerini paylaşmak istiyorum. Sonrasında eğer arzu ederseniz bu yöntemlerin ayrıntılı olarak açıklamasına, kullanıcı yorum ve önerilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Dişiniz çürükse ve dolgulu değilse


  • İlk olarak dişinizi fırçalamayı deneyin. Bu, çürüğüne sıkışmış ve ağrıya neden olan besini oradan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Eğer çürüğe kolayca ulaşabiliyorsanız kolonya veya alkol damlatılmış bir kürdan ile çürüğün içinden besini çıkarmaya çalışın.
  • Tuzlu su ile birkaç dakika gargara yapmayı deneyin.
  • Yarı yarıya sirkeyle (elma üzüm fark etmez) karıştırılmış su ile yine birkaç dakika gargara yapın.
  • 10 tane kadar kuru karanfili öğütüp yarım su bardağı ılık suda 3 - 5 dakika demledikten sonra rengi değişen bu suyu soğutun ve gargara yapın. Veya karanfili ağzınızda çiğneyip çürüğün üzerinde bekletin. Karanfilin uyuşturma etkisi ağrıyı dindirmeye yardımcı olacaktır.
  • Ezilmiş veya ağzınızda çiğnediğiniz 1 - 2 diş sarımsağı çürük dişin üzerinde bekletin. Bu bölgedeki iltihabın dolayısıyla iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir ve ağrıya neden olabilecek her türlü bakteriyi yok eder.


Dişiniz dolguluysa veya kaplamaysa ve dişin özüne ulaşamıyorsanız


  • Yukarıdaki çözümler dolgulu ve kaplamalı dişler içinde kullanabileceğiniz yöntemlerdir. Ancak kaplamalı veya dolgulu diş bir kapalı kutu olduğu için etki etmesi çürük dişe göre daha uzun sürebilir.
  • İlgili bölgeyi olabildiğince soğutun. Soğuk suyla gargara yapın. Veya küçük bir buz parçasını yanakla ilgili dişin tutunduğu damak arasında eriyene kadar bekletin.
  • Ağrı kesici kullanmayı deneyin, kullanırsanız aç karnına veya yemekten birkaç saat sonra kullanın. Ağrı kesici temin ederken tercihi eczacıya bırakın. Kullandığınız başka bir ilaç varsa söyleyin, sıradışı bir durumunuz varsa alerji vb. gibi bunu da bildirin. (Ben kendi diş doktorumun tavsiyesi ile Apr**x F**t adlı ağrı kesiciyi kullanmıştım. Oldukça güçlü bir ağrı kesicidir aynı zamanda iltihap sökücü etkiside vardır. Ama dediğim gibi siz yinede eczacınıza veya doktorunuza bir danışın.)

Benim çözüm önerilerim şimdilik bu kadar. İnşallah faydasını görürsünüz. Eğer sizinde az veya çok bir şekilde faydasını gördüğünüz ve burada değinilmeyen yöntemler varsa paylaşırsanız seviniriz.

Tekrardan Allah'tan acil şifalar dileyerek (amin) başlamak istiyorum. Çünkü büyük ihtimalle şuan gerçekten çok şiddetli bir ağrı içindesiniz. Ağrı dişinizi geçti kulağınıza belkide boğazınıza hatta başınıza bile vurmaya başladı. Oturamıyorsunuz, televizyon izleyemiyorsunuz, bilgisayarınız ile başında oturup diş ağrınıza çare aramak dışında hiçbir şey yapamıyorsunuz. Canınız bir şeyler yemek istemiyor, uykunuz var uyuyamıyorsunuz, evin içinde devamlı olarak geziniyorsunuz ve sizin için hayat tamamıyla anlamını yitirmek üzere. Bu gerçekten çok acı verici bir durum, bir an evvel geçmesini istiyor ve geçmesi içinde elinizden ne geliyorsa yapmaya hazırsınız.

Sizlere evinizde bu diş ağrısından kurtulabilmeniz için kendimin de denediği çözüm önerilerini tavsiye etmezden evvel mümkünse öncelikle gidebiliyorsanız mutlaka bir dişçiye gitmenizi öneririm. Çünkü doktor, dişiniz abseli ve iltihaplı olsa bile, dişiniz müdahale edebilecek durumda olmasa bile hiç olmasa o bölgeyi size 3 - 5 gün gibi gelecek olan 3 - 5 saatlik süre zarfı için uyuşmasını sağlanabilir. Size kullanmanız için en uygun antibiyotik ve ağrı kesici tavsiyesinde bulunabilir ve bunun bir daha gerçekleşmemesi için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirebilir. Eğer dişçiden korkuyorsanız dişçi fobiniz varsa size sadece şunu söyleyebilirim. Diş operasyonlarında bazen hiç bazen de bir miktar acı çekilebilir ama şuan çektiğiniz ağrıyı size en beceriksiz dişçi bile çektirmez. Bunu sakın unutmayın.


Doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum ama dişim hala ağrıyor?


Evet bu mümkün olabilir ama geçici bir durumdur. Kullandığınız antibiyotiklerin etki edebilmesi için öncelikle vücudunuzda belli bir orana kadar birikmesi gerekir. Çünkü antibiyotik kullanmaya başladığınız zaman antibiyotik sadece ağrılı bölgeye hücum etmez ve sadece orada yoğunluğu artmaz. Ağız ve çene bölgesi de dahil olmak üzere vücudunuzun tüm dokularına nüfuz etmesi zaman alır ve etki etmesi 24 ila 48 saati bulabilir.

Ağrı kesicilere gelince bunlar antibiyotiklerden daha hızlı etki gösterirler. En erken 15 dakika en geç 1 saat içerisinde etkisini göstermelidir. İlaç alındıktan sonra bol su içmek, mideyi el yardımıyla çalkalamak ve biraz yürüyüş yaparak metabolizmayı hızlandırmak, ilacın daha hızlı çözünüp bir an evvel dolaşıma katılıp daha erken etkisini göstermesine yardımcı olacaktır. Eğer ağrı kesici almanıza rağmen diş ağrınız da herhangi bir değişiklik olmuyorsa büyük ihtimalle ilacı yanlış kullanmaktasınız. Çünkü bazı ağrı kesiciler bazı gıdalarla veya birlikte kullanıldığı başka ilaçlar ile etkileşime girerek özelliğini yitirmekte ve işlevini yerine getirememektedir. Ağrı kesici kullanmak kadar bu ilacın nasıl kullanılacağı da çok önemlidir. Eğer doktorunuz aç karnına dediyse veya prospektüsünde nasıl tarif ediliyorsa mutlaka ve mutlaka bu şekilde kullanmalısınız.

İkinci bir önemli nokta ise kullanılan ilaçların mutlaka dozlarına ve kullanım zamanlarına mutlaka riayet edilmesi gerekmektedir. Belli bir ilacı dozundan az kullanmak etkisini azalttığı gibi fazla kullanmakta etkisini artırmaz belkide zarar bile görebilirsiniz.

Ayrıca antibiyotik ve ağrı kesici dışında eczacınızdan bölgesel uyuşmayı sağlayan gargara veya sprey temin etmeyi de deneyebilirsiniz.


Diş ağrısı için doktora gidecek durumda değilim bu ağrı evde nasıl geçer?


İlk olarak çürük dişler için pratik tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Eğer çürük dişiniz ağrıyorsa ve dolgu yapılmamışsa bazen ağrıyıp bazen ağrımıyorsa büyük ihtimalle bu çürük dişinize besin sıkışması nedeniyle olabilir. Eğer çürük dişinize müdahale edebiliyorsanız ucu kolonyaya batırılmış bir kürdan yardımıyla yavaşça çürüğün içini kontrol edin, besin varsa çıkartmaya çalışın ve hemen dişinizi fırçalayın. Eğer besinden kaynaklı ise ağrınız bir kaç dakika içerisinde geçecektir.

Diş fırçalama konusunda da bir şeyin altını çizmek istiyorum ve bu sadece diş fırçalarken değil dişinize herhangi bir alternatif uygulamada (örneğin bitkisel terkipler veya gargaralar) çok işinize yarayacaktır. Eğer çürük veya ağrıyan dişiniz üst dişiniz ise fırçalarken veya başka bir uygulamada mutlaka baş aşağı eğilmelidir. Yani baş tam olarak ters veya terse yakın durmalıdır. Bunu başınızı öne eğip aynı anda vücudunuzu da öne eğerek yapabilirsiniz. Bu üstteki dişe ve diş eti bölgesine daha fazla etki edebilme açısından çok önemlidir. Eğer antibiyotikte kullanıyorsanız başınızı öne eğmeniz neticesinde damak bölgesine daha fazla kan gideceğinden antibiyotiğin oradaki etkinliğinin artmasına da yardımcı olabilir.


Diş ağrısını geçirebilecek pratik çözümler


Karanfil


kuru karanfil, çürük diş

Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından elde edilen karanfil baharatı şekliyle dişi, rengiyle de diş çürüğünü anımsatarak adeta dişin ağrıdığında onu kullan dercesine yaratılmış bir bitkidir. Kuru karanfil uygulandığı diş ve diş eti bölgesinde lokal uyuşma sağladığı gibi aynı zamanda da antibakteriyeldir. Yani sizin bu diş ağrınızın gizli müdavimlerini imha edici etki göstermektedir.

Yalnız karanfil ile tam uyuşma sağlanmak istendiğinde bölge uyuşana kadar karanfilin ilgili bölgede durması gerekmektedir. 8 - 10 adet kuru karanfil öğütülüp yarım su bardağı ılık suda 3 - 5 dakika bekletildikten sonra rengi değişen su ile gargara yapılabilir. Daha sonra bardağın dibinde kalan karanfil posası ilgili bölgeye konularak bekletilebilir. Buda uzun süre uyuşma sağlar. Çünkü karanfilin etken maddeleri damağa iyice işleyip sinirlere ulaşması gerekmektedir. Bu sayede iltihaba kadar işleyip antibakteriyel etkisi sayesinde iltihabın küçülmesine bile yardımcı olabilir. Bunu yaparken de bu posayı küçük bir parça peçetenin içine koyup 50 krş büyüklüğünde bir sallama çay poşeti gibi paketleyip çürük dişinizin damağı ile yanağınız arasında bekletmeniz etkiyi artıracaktır. Özellikle de dolgulu yani çürüğü görünmeyen diş ağrılarında bu şekilde kullanılmalıdır. Ayrıca karanfil suyunu yağını veya baharatını yutmak ağrıyı azaltmadığı gibi aşırı tüketimi ishale sebebiyet verebilir.


Sarımsak


Ezilmiş ve tuz ile karıştırılmış sarımsak bölgedeki iltihabın dolayısıyla iltihabın neden olduğu basınç ağrısını azaltabilir. Bunun için yine sarımsağın bir müddet ilgili bölgede bekletilmesi gerekmektedir.


Sirke ve Tuzlu su


Sirke sadece dolgusu olmayan çürüklü diş ağrılarında gargara yapılması ağrıyı azaltıp, çürük bölgesindeki bakterilere karşı müthiş bir dezenfektan işlemi sağlamaktadır. Dolgulu dişlerde pek etkili olamamaktadır. Bu arada sirkenin saf olarak değilde bire bir oranında su ile karıştırılması ağız içinde oluşabilecek tahrişlerin önüne geçecektir.

Tuzlu suda yine diş eti ve açık diş çürüklerinde dezenfektan amaçlı kullanılmaktadır.


Buz


küçük buz parçası

Bu çözüm önerilerine son olarak bu sıkıntılı ağrı sürecinde biraz olsun nefes almanızı bu ağrılı sürece bir müddetliğine de olsa mola vermenizi sağlayacak, kendimin de uyguladığı ve olumlu sonuçlar aldığı bir yöntemi de paylaşmak istiyorum. Özellikle ağrısını bir türlü dindiremediğiniz dolgulu diş ağrılarında kısa süreliğine etkili olabiliyor ve bir süre oh beee diyebiliyorsunuz.

Resimde görüldüğü gibi 2x4 cm büyüklüğünde ve yaklaşık 1 cm kalınlığında bir buz parçasını ağrıyan dişiniz ile yanağınızın arasına yerleştirmeniz ve dayanabilirseniz eriyene kadar orada tutmanız. Bu şekilde bir buz parçasını, dondurulmuş bir buz kalıbını musluktan akan su altında kenarını köşesini eriterek veya tırtıklı bir bıçakla keserek de oluşturabilirsiniz.

İlk etapta ağrıyı artırıyormuş gibi oluyor ama sonrasında büyük bir rahatlama geliyor. Sonra tabi ağrı tekrar devam ediyor ama bunu tekrar yaptığınızda tekrar bir müddet rahatlıyorsunuz. Sonra yine ağrıyor ama devamlı olarak kesintisiz ağrımasından iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca belki sizde daha uzun süre rahatlama da sağlayabilir.


Çörek otu


Çörek otu o anki ağrınızı dindirmez. Peki o zaman neden çörek otu bahsini açtığımı soruyorsunuz. Çörek otunun karanfil gibi uyuşturma özelliği yoktur ama düzenli olarak kullanıldığında ağrıya neden olan etkenlerin ortadan kalkmasını sağlar. Yani ağrıyı kökünden çözer. Bu ağrı sendromunu atlattıktan sonra en az 2 ay düzenli olarak her gün 2 gram çörek otunu çiğneyerek tüketmenizi öneririm. Bunun neticesinde bağışıklık sisteminiz ilk iki ayda yüzde 75 daha güçlenecek, vücudun zararlı bakterileri yok etmedeki başarısını artırıp süresini de kısaltacaktır. Buda ağrıya neden olan iltihaplanma sürecenin ağrıya neden olacak kadar büyümeden sonlanmasına yardımcı olacaktır. İltihap demek savaş meydanı demektir, vücut hücreleri bakterilerle birbirlerine giriştiklerinde iltihap oluşur ve savaş lehimize sonlanmazsa iltihap büyür basınç yapar ve ağrıya neden olur.


DUA


Son olarak duadan da bahsetmek istiyorum. Aslında son olarak değil de ilk olarak bahsedilmesi gerekli ama insan o dehşetli ağrı sürecinde gözüyle görebildiği eliyle tutabildiği çarelere sarılıyor. İnancımızın zayıflığı sebebiyle bir anda dualara, surelere ve metafizik tedavi yöntemlerine burun kıvırıveriyoruz. Çünkü belki haklı olarak sabredemiyoruz, daha fazla bekleyemiyoruz ve duaya konsantre olamıyoruz.

Kaynaklarda Fatiha Suresini tek sayılarda (örneğin 1,3,5,7 veya 9 hatta daha fazla) sağ elin baş parmağını avuç içine alarak yumruk yapıp işaret parmağını da ağrıyan diş üzerine koyup okumanın ağrıyı dindirdiği bildirmekte.


Okunuduz ve ağrınız dinmedi mi?

Aynı antibiyotiğin ve ağrı kesicinin bazı durumlarda etkili olmadığı gibi duaların etkili olabilmesi için bazı özel durumların gerekliliğinin var olduğunu düşünüyorum. Örneğin suresini okurken surenin Sahibini hatırlamamak, bu sözleri gizemli sözler gibi düşünüp (örn. abrakadabra gibi) sadece şifanın bu sözlerden geleceğini zannetmek, yukarıda da bahsettiğim gibi ağrının şiddetiyle yeterince konsantre olamamak gibi.

Ancak her ne halde olursanız olun, her nasıl okursanız okuyun, her ne iş yaparsanız yapın, belkide her ne kadar bu sıkıntıyı hak etmiş olursanız olun, eğer Allah'ı kendinize rab olarak bellediyseniz ve O'na aman dediyseniz bir şekilde mutlaka kendini belli ederek veya belli etmeden yardım edeceğinden ve duanıza icabet edeceğinden de hiç şüpheniz olmasın.

Eğer sizinde diş ağrısını hafifletmede veya geçirmede değişik yöntemleriniz ve yorumlarınız varsa bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Ağrınızın en kısa sürede dinmesi temenni, dilek ve dualarıyla. Allah'a emanet olun.


Ek:

Diş kökünde iltihabı olmayan sadece çürüğün gıda vb. ile uyarılması sonucu oluşan ağrı nedeniyle dişçiye gitmek istemeyen ve bu çürük dişi ile hayatına devam etmek isteyenler için bir tavsiyede daha bulunmak isterim.


Hassas dişler için diş macunu ağrıya çözüm olabilir


Hassas dişler için üretilmiş diş macunları yukarıda bahsettiğim uyarılma nedeniyle başlayan diş ağrılarına çözüm olabilir. Hassas dişler için üretilen diş macunları diş eti çekilmesi ile açığa çıkan diş kanallarını doldurup kapatarak kanal içindeki sinirin uyarılmasını engellerler. Çürük dişin ağrımasının nedeni de hemen hemen aynı şeydir. Çürüme nedeniyle üstü açılan kanaldaki sinirin uyarılmasıdır. Bu nedenle bu tür diş macunları çürük nedeniyle açılan kanalı doldurarak diş sinirlerinin üzerini örterler ve ağrıya neden olan uyarılmayı engelleyebilirler.

Ki engellediğini ve engellemeye devam ettiğini deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim. Bu etkiyi gösteren Türkiye de sanırım üç marka var. Üçü de farklı mineraller ile bunu yapıyor. Marka ismi vermeyi pek sevmem ancak yinede senso.... adlı markanın "çok yönlü koruma" adı altında çıkardığı bir ürününü kullandığımı söyleyebilirim faydasını gördüğüm için. Altta ve üstte çeşitli derecelerde çürük iki dişim mevcut ve sanırım kökler iltihaplı değil. Bu diş macununu kullanmaya başladığım andan itibaren yemek sonrası oluşan diş ağrılarım kayboldu. Tabi etkisi kullanmaya devam ettikçe devam ediyor. Kullanmaya ara versem veya çok asidik beslensem kanallar yeniden açılıyor ve yeniden hafif ağrılar başlıyor. Ancak tekrar fırçalamama müteakip hemen yok oluyor.

Bu tavsiye sizi ve beni dişçiden ne kadar uzak tutar bilemiyorum ama işe yaradığına bizzat şahit olduğum için bu bilgiyi de ekleyerek paylaşmak istedim.

Tekrar geçmiş olsun dileklerimle...


679 yorum:
1 – 200 / 679 Sonraki › Son »
Unknown
Teşekkürler.
7.12.12
Adsız
FAKİR : öncelikle Allah hepinize şifa versin. Meseleye 1400 sene evvelinden bir örnekle yardımcı olmak isterim. ''Osman İbnu Ebi'l-As radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a müslüman olduğum günden beri bedenimde çekmekte olduğum bir ağrımı söyledim. Bana: "Elini, vücudunda ağrıyan yerin üzerine koy ve şu duayı oku!" buyurdu. Dua şu idi: Üç kere: "Bismillah" tan sonra yedi kere, "Eûzü bi-izzetillahi ve kudretihi min şerri mâ ecidu ve uhâziru." "Bedenimde çekmekte olduğum şu hastalığın şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınıyorum" diyecektim. Bunu birçok kereler yaptım. Allah Teâla hazretleri benden hastalığı giderdi. Bunu ehlime ve başkalarına söylemekten hiç geri kalmadım." (KÜTÜB-İ SİTTE /4002)
4.8.13
Adsız
sarımsak
dişiniz çürümüş içi de bos duruma gelmıs ve şiddetli agrılar warsa o bolgeye uykun kucuklukte sarımsak koyarak bekleyınız ve agrınızın kesıldıgını fark edeceksızız acil şifalar
2.1.13
Adsız
Dişimin ağrısına hiç uyuyamadım ve orucumu bozmak zorunda kaldım ağrı kesici sadece bir anlık işe yarıyor sarımsağı ezip o bölgeye koyacağım öğlende dişçiye gideceğim bir sakıncası olmaz değil mi?
15.7.13
Adsız
dişime dolgu yaptırdım 3 hafta hiç ağrımadıve şimdi dişim ağrıyo omuzuma boğazıma kulagıma kadar ağrısı vuruyo napmam gerek benim şimiden teşekkürler
19.1.13
Adsız
Az önce aniden bastıran diş ağrısından duramıyordum gecenin 2sinde ne yapabilirim diye yana yana düşünürken yazınızı okudum, karanfil bulamadım fakat tuzlu su ile gargara inanılmaz iyi geldi şu an. Allah razı olsun.
23.1.13
Adsız
allah sizden razı olsun genede biraz dşim ve başımın ağrısı indi allah kimsenin başına vermesin diş ağrısını gerçekten de 3 -4 tanesin uyguladım gende uyumama yardımcı oldunuz allah razı olsun sizden ....
25.1.13
Unknown
anestol pomad deneyin ama yutmayın
27.6.13
Adsız
Allah Razı Olsun Bilinddik Yontemler ama saol
26.1.13
Adsız
çok dişim ağrıyor diş ağrısı cok kötü birsey.
31.1.13
Mustafa
Allah şifalar versin. Diş ağrısı çok kötüdür evet.
31.1.13
Adsız
Arkadaşlar bir yöntem daha vermek isterim saat şuanda 09:00 gece 4:00da ağrımdan dolayı uyandım. Öncelikle kulak temizleme çubuğuna biraz kolonya sürüp temizleyin. Daha sonra pamuğu bolca kolonyaya bulayın ve dişinize yerleştirin 15 dakika dişinizde kalsın. 4:00da yaptığım bu tedavi hala etkisini sürdürüyoen azından rahatlamak için kullanabilirsiniz. Ayrıca ağrı kesicilerden MAJEZİK gayet etkili bir ilaç :))
3.2.13
Adsız
evet doğru majezik süper etkili diş ağrısına
17.7.13
Adsız
Benimde bir yöntemim var arkadaşlar soğuk suyu açıp ağzınıza bir miktar su alıyorsunuz sonra başınızı dişinizin ağrıdığı tarafa doğru döndürüp suyun dökülmesini bekliyorsunuz bunu bir kaç kere yapınca dişiniz rahatlıyor.
8.2.13
Onur Değer
bende aynısını yapıyorum doğru tesbit
24.6.13
Adsız
çok saol kardeşim dişim çok ağrıyordu beni kurtardın allah senden razı olsun
9.7.13
Adsız
bende aç karna 1 apranax patlatırım. 2 - 3 dakika sonra bir kaç lokma bir şey atıştırırım. en fazla 15 dakika sonra ağrı diner.
13.2.13
Adsız
allah(cc)sizden razı olsun bu bilgilri paylaştığınıza ama hala geçmedi
13.2.13
Adsız
Allah sizden razı olsun nerdeyse kafayı yıyıcektım o derece agrım vardı buz uyguladm suan o kadar etki yaptıkı anlatamam ....ne muradınız varsa gerceklessın ıns butun dualarnz kabul olsun..
15.2.13
Mustafa
Amin, sizlerinde. Fayda görmenize çok sevindim.
17.2.13
Unknown
Buz haric hepsi mantikli...ama insan anlik bir sey ariyor.. agri kesici kullanmak en mantiklisi..
17.2.13
Adsız
İşyerindeyim delirmek üzereyimmm.Hangi dişim ağrıyor onu bile bilmiyorum görünürde çürük felanda yok boğazım kulağım vee başım yok böle birşey sol tarafım felç oldu sanki :(( Şuan şu ağrılar dinsin diye tüm dişlerimi sökebilirimm :(( Umarım söledikleriniz işe yarar şimdiden teşekürler.(Gülşah)
21.2.13
Adsız
dişinizde çürük yoksa aç karnına bi ağrı kesici için apranax tavsiye edebilirim. 5 - 10 dakika sonra üzerine birkaç birşey atıştırın ve dişinize buz uygulayın.
21.2.13
Adsız
Allah razı olsun diğerlerini denemedim ama tuzlu su ile gargara gerçekten iyi geldi etkisi ne kadar sürer bilemiyorum ama kısa sürede olsa ağrıyı dindirmiş olabilmek güzel ....
23.2.13
Adsız
baş parmağınızı ağrıyan yere bastırarak 100 defa ya şafi ya allah deyin şifa muhakkaki ondadır acil şifalar
25.2.13
Adsız
Allah razı olsun.
26.2.13
Adsız
Ben 17 yaşındayım çok sık dişim ağrıyor neredeyse ölücek gibi oluyorum. Kesinlikle ağızda su bekletmeyin diş suya alışırsa sonrası felaket oluyor. En iyi çözüm apranax fort tok karnına için ağrıdan geriye hiç birşey kalmıyor. Dişinol,parol falan hikaye. Hepinize Allah şifa versin.
27.2.13
Adsız
Bencede en iyi çözüm apranax fort karanfil buz tuzlu su falan çok saçma hiç biri 1 dakikadan fazla işe yaramıyo 2 gecedir uyuyamıyordum tüm yolları denedim iğne bile vurdurlar ama arkadaşım apranax fort önerdi içtim (tok karnına) tüm ağrımı aldı aşkım bebeğim oldu benim için can yoldaşım o ilaç. Dişin ağrıdığı an bir tane yut tamamdır ama çok ağır alkol içerir diye duydum ve çok etkili...
27.2.13
Unknown
Sakın çiğnemeyin yoksa tüm ağrılarınız tümden kaybolur :D
21.7.13
Mustafa
evet zorkan haklı, eğer ağrı kesicileri çiğnerseniz sonu ölümcül olabilir aman ha. midede eriyip kana yavaş yavaş karışması gerekmekte.
21.7.13
SYPRR
apranax iyidir özellikle 1000mg.yalnız mideye zararlıdır.bilginize...
10.8.13
Adsız
ben cok fayda gördüm, yazdıklarınız faydalı, çok teşekkürler, Allah razı olsun
27.2.13
Adsız
offfff oluyorummm yardm edinnnn!isey yaramadi bunlar yinede allah razi olsun ama su an oluyorum acidan kivraniyorum :(
3.3.13
Adsız
Sağolun arkadaşlar Emeğinize sağlık
3.3.13
Adsız
Dilara
Öncelikle Allah razi olsun sizden dualari uyguladim ayrica yasin suresinin son ayeti de şifali ama dediğiniz gibi insan elle tutulur bisey istiyor önce.benim yasadiğim diş ağrisini da kimse cekmemistir herhalde neredeyse 1 hafta olcak hala dayanilmaz bi sekilde cekiyorum pzrtsi doktora gittim 1000 mglik bi antibiyotikle apranax plus verdi sali akşami acile gittim bölgesel anestezi yapti 2 saatsonra agri yeniden basladi 500 mglik bi aantibiyotik daha verdi ama hala sancidan ölüyorum. Benim diş öncden kanal dolgu kaplama oldu şimdi tek care cektirmek ama iltihab geçmiyo bi türlü napcam ben yaaa
7.3.13
Unknown
Benimkide kanal dolgu banada çekecez dediler çektirmedim sağ taraf çektirirsem adımı pipet koyarlar iye yapmadım apranax çiğnenince öldürüyor bilmiyorum yani kanal dolgu yaptıranlar için bi çözüm olmalı...
21.7.13
Mustafa
Zorkan kimse ağrı kesicileri çiğnemekten bahsetmemişken neden bundan bahsediyorsun bilmiyorum ama seninde dediğin gibi yutulması gereken ilaçları çiğnemek ÇOK TEHLİKELİ.
21.7.13
Adsız
merhaba dilara seni çok iyi anlayabiliyorum. merak etme geçecektir. Apranaxın en az dört saat boyunca ağrıyı kesmesi lazım. Yanlış kullanıyor olabilirsin. Yemekle veya kullanıyorsan başka ilaçlarla etkileşime giriyor olabilir. Veya iltihap çok ilerlemişse çözülmesi uzayabilir. İltihabın basıncı bölgeye kan akışını zayıflatabilir buda süreyi uzatabilir.

Bence diş doktoruna tekrar görün. Çok çok geçmiş olsun.
7.3.13
Unknown
yardımlariniz için teşekkür ederim ınançlı olmayan lar niye buraya giriyorsunuz bunlarin hepsinin de yararlı dir ve özellikle dua yeterki kanaattin olsun derdi veren allah ise bilki şifa da ondadir
8.3.13
Fatih
Dişimmmmm
Çok ağrıyo tuzlu su denedim bütün aile de yattığı icin fazla bisey yapamıyorum çok kötüyüm hiçbişey fayda etmiyo yardim edinnnnnnnn anneeeeeeeee
8.3.13
Adsız
benimde şuan inanılmaz derecede dişim ağrıyor karanfl yöntemini denedim sanki geçecek gibi ama hala ağrıyor
12.3.13
Adsız
Haklisin hic ise yaramiyor
15.8.13
Adsız
Ağrıyan yerine diş macunu sür işe yarıyor her seferinde :D çok iyi oluyor dene
8.9.13
Adsız
dişçiye gittim ama 27 gün snrasına dolgu randevusu verdi bir ay napcam bilmiyorum ilaclar işe yaramıyor antibiyotikler agrı kesiciler agrı şiddetini yükseltip azaltıyo
12.3.13
Adsız
abi bnde geberiyorum agrıdan suanda saat 02:01 öncelikle yazıyı bastan sona okudum Allah bin kere razı olsun önce yintemleri okurken su ile kompres yaptım saoguk suyla sonra karanfili aldım agrıyan tarafa koydum hangi dişim agrıo onu bile anlamadım sol taraf iptaldi sizin yorumlarınızı okurken karanfil etkisini gösterdi suan çok rahatım karanfili de hiç çıkarasım yok :D onunla yatıcam bogazıma kaçmaz inşanllah :D paylaşımlar güzel emeğine saglık Allah acil şifalar versin...
14.3.13
Unknown
Ben Dün Hiç Uyuyamadım 3-4 Tane Ağrı Kesici İçtim Fakat İşe Yaramadı Sebebi İse;
Diş Eti Etten Yukarı Fırlamıştı Ve Kanıyordu Allah Razı Olsun Bunları Tek Tek Deneyeceğim Karanfil Hiç Kullanmadıgım İçin Sizlere Tuzlu Su Öneririm Geçirmez İse Buz Buzda Yaramaz İse En Yakın Doktorunuza Başvurmanızı İsterim...
Emin Olunki Diş Çekerken,Acı Çıkarmaz İğne Bile Uygulamazlar Sadece Antibiyotik Döküyorlar Ağzınıza 30-45 Dk Bekledikten Sonra Çekim İşine Geçiliyor.. Ağrı Sadece Çekildikten 3-4 Saat Sonra Gelir...
16.3.13
Adsız
OKSİJENLİ SU
işe yarayan bir diş hekimi tavsiyesi; 1 çay bardağı suya 4 çorba kaşığı oksijenli su ile ağzınızı çalkalamak, bir 10 sn falan ağzınızda bekletin. Ben yazılan ölçüden çok çok daha az oksijenli su ile denedim, çok işe yaradı.

Ağrı kesici olarak da kesinlikle apranax forte
20.3.13
Adsız
emine disim cok kotu agriyor alkola varasaya kadar gargara yaptim ama gecmedim 2 saate 8tane hap ictim
24.3.13
Adsız
ne bu dis agrisi ya geberecem yardimci olun lutfen
24.3.13
Adsız
1 su bardağı yarısı su koy 1cay kaşığı tuz dök azinda gargara yap geçer yada biraz buz ye
20.8.13
ozer
yorumlara baktım da şöyle bir hep şikayet. dostum allah razı olsun senden güzel bilgiler vermişsin hepside doğru ve yerinde bende eczacıyım ama ilaç falan zor kesiyo bunu ama karanfil veya dişinol 20 25 dk lık bir ferahlık veriyor
26.3.13
Adsız
dişinizi düşünmeyin.ben antrenmanda hiç düşünmedim düşündükçe daha çok ağarıyor
28.3.13
Adsız
felaket bir şekilde diş ağrısı çekiyorum
ama yazılarınızı okudum dua dikkatimi çekti vede yaptım
allaha şükür hemde binlerce kez
bıçak gibi kesti
allah razınolsun
30.3.13
Adsız
Allah razı olsun kardeşim
3.4.13
Unknown
duayı okudum sonra tuzlu suyla gargara yapıp sarmısak koydum üstüne suan hiç aprı yok saolun cccooookk saolun
3.4.13
Adsız
arkadaşlar karanfil yağı da acaip etkili.küçük bir pamuk alıp her tarafıni yağ döktükten sonra. Ağrı nin üzerine koyun. Biraz ağızda acı bi tat geliyor ama diş ağrısı Ndan iyidir. Herkeşe acil sifalar
4.4.13
Adsız
yardım edin dişimmmmmmmmmm çok ağrıyoooooo :(
7.4.13
Adsız
dua işe yarıyor <3
7.4.13
Adsız
dişim çok agrıyor oleccem
10.4.13
Unknown
Dişim Cok Aqırıyo Yaaa Okudum Hepsini Ama 1 2 Dk Kesiyo SonraDaha Fazla Ağrımaya Başlıyor Lanet oLsun yaww :((
11.4.13
Adsız
merhabalar sol alt dişim dolgulu ve çok ağrıyor 2gündür ağrı kesici ve dişinol kullandım fayda etmedi. Yardımcı olursanz çok severim ne yapmam gerekiyor
13.4.13
Adsız
basınçlı bir ağrıysa antibiyotik kullanmayı deneyin tabi doktor tavsiyesiyle. iltihaplanmış olabilir. apranax hem ağrı kesicidir hemde iltihap çözer ayrıca.
13.4.13
Unknown
allah razı olsun varya sayenizde dişimin ağrısı geçtii karanfill bölümünün hepsini uygulayınn gramm ağrıı kalmıyoo
15.4.13
Adsız
Dişinol en güzel ve hızlı olanı
21.4.13
Adsız
ölüyorum diş ağrısından deliriyom
21.4.13
Adsız
Mükemmel çok faydalı bir paylaşim Elhamdülillah sizler gibi din kardeşlerim var Allahu teâlâ razı olsun inşallah Esselâmualeykum :)
23.4.13
Adsız
Allah bu siteyi kurandan binbir türlü razı olsun karanfil çok iyi geldi.Acıdan kıvranıyordum fakat ne kadar sürer bilmiyorum.Herkese acil sifalar.Fakat asıl şifayı ALLAH dan istemek lazım.
23.4.13
Mustafa
ve aleykümselam :)
23.4.13
Adsız
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim allah razı olsun...
26.4.13
Adsız
Benim ön dişimde çürük var ama ağrı yok. O çürüğü nasıl geçirebilirim
26.4.13
Unknown
doktaordan başkası boş bende .. masaya yatıp çektirmedikten sonra agrı bitmez :D
27.4.13
Unknown
doktaordan başkası boş bende .. masaya yatıp çektirmedikten sonra agrı bitmez :D
27.4.13
Adsız
ağzınız su tutun açille gidin igne vurdurun
30.4.13
Unknown
Allah'a çok şükür duanın etkisi oldu. Duadan sobra gidip güzelce dişlerimi de fırçaladım ağrıyan dişe bastırarak, şimdi rahat bir uyku uyuyacak gibiyim. Allah razı olsun bu yazıyı paylaşandan.
3.5.13
Adsız
Allah razi olsun
3.5.13
Adsız
merhaba ben berke ateistim şu dua hariç bütün yolları denedim hiç biri geçirmedi diş hastanesine gittim kanal yolu tedavisi yapılamıyor dişi kurtaramıyorlar kesinlikle dişin çekilmesi lazımmış lütfen yardım edin pazartesiye kadar nasıl dayanabilirim bu arıyla..!!!
3.5.13
Adsız
kardeşim sen yinede bi dua oku
9.7.13
Adsız
bence de
8.9.13
Adsız
Merhaba Berke,

Eğer duayı okuyacak olursan Rabbimin ateist olup olmadığına bakmaksızın yine de şifa vereceğini düşünüyorum. O gerçekten çok cömerttir.
4.5.13
Adsız
bütün çözüm önerileri kısa süreli etki gösteriyor ama kafamı yastıga tekrar koydugumda agrı tekrar baslıyor uyuyamıyorum lütfen yardım edin !!!!
8.5.13
Adsız
hepnze geçmiş olsun zeytini 2 ye bölüp çekirdgni çıkarıp ağryan yere yerleştrin faydası oluyo
9.5.13
Adsız
çekrdğni değil ama zeytini
9.5.13
Adsız
Dişim şuan cok ağrıyor dilimi deydiyorum dahada dayanılmıcak bi hal alıyor midem hassas olduğu icin gargara vs bşeyde yapamıorum dişlerimi fırcalarken bile midem bulanıyo umarım sabaha bşeyim kalmaz hayırlı geceler (Ali)
10.5.13
Adsız
geçmiş olsun hemen doktora gitmenizi tavsiye ederim
15.6.13
Adsız
MERHABA ARKADAŞLAR DİŞİM BÜGÜN BAYA AĞRIDI ÖĞLE 5 DE AĞRIMAYA FELAN BAŞLADI Bİ AĞRIYO Bİ KESİLİO ÇOK KÖTÜYDÜM GECE 1 DE BABAMI UYANDIRDIM FLN SONRA DOKTRA GİTTİK İĞNE YAPTI VE KURTULDUM GERÇEKTEN KANAL TEDAVİSİ YAPABİLİRMİŞİM BU ARADA DİŞİNİZ AĞRIYORSA DUA EDİN VE BUZ,TUZLU SU GARGARA YAPIN BİRAZ DİNDİRİR
11.5.13
Adsız
Sarımsak çözümü işe yarıyor, en azından bende.Keşke daha önce uygulasaydım
11.5.13
Adsız
arkadaşlar öncelikle buradaki bilgileri bize sunan kişiden Allah razı olsun öyle bir ağrı ki öleceğim zannettim buradaki yöntemleri denedim ama geçmedi sadece hafifledi 'volteren' içtim ve daha sonra temiz bir pamuğa bolca kolonya döktüm ve ağrıyan dişin çevresindeki diş etine(sağ ve sola)kompres(hafif hafif bastırıp çekme yöntemi)yaptım şuanlık geçti Allaha şükürler olsun ama diş hekimine gitmek tek etkili çözüm korkunun ecele faydası yok en yakın zamanda kontrole gideceğim Allah hepimize Şafii ismiyle şifalar versin geçmiş olsun
12.5.13
Mustafa
Allah sizden de razı olsun. Dilerim Rabbim kısa zamanda şifaya kavuşturur. Geçmiş olsun.
12.5.13
Adsız
kafayı yıyecem geçmıyo bu ağrı
17.5.13
Adsız
allah razı olsun sizden tuzlu suyu işe yariyo bu günü atlatiyim başka bi şey istemem ...
19.5.13
Adsız
ALLAH RAZI OLSUN DİŞİM AĞRIDIĞI GÜN DENEDİM ÇOK SAOLUN KANAL TEDAVİM OLACAK İNŞALLAH İLAÇLARI KULLANIYORUM DUA EDİYORUM GEÇİYOR ALLAH ŞİFA VERSİN DİŞ AĞRISI ÇOK KÖTÜ BİRŞEY GECE UYKUDAN BİLE UYANDIRDI BENİ DİŞ AĞRISI :/
20.5.13
Adsız
OYUK YERE OJE DAMLATTIM SON ÇARE,UYUŞTURDU BİRAZ DA OLSA...
22.5.13
Adsız
bu diş ağrısı insana neler yaptırıyor.
22.5.13
Adsız
Aynen allah (Cc) hekeze acil şifalar versin AMIN
20.8.13
Adsız
diş ağrısı çok kötü bişi allah düşmanmın basına vermsn :(
22.5.13
FurkanESEN
ALLAH RAZI OLSUN...
23.5.13
Adsız
diş ağrısı çok kötü birşey şimdi o intihaplanan yer ağrımıyor artık iğne yapıldı 11 mayıstamı ne yapıldı şimdi dolgulu dişim ağrıyo of ama şiddetli değil ALLAH HERKESE ŞİFA VERSİN :(
24.5.13
Adsız
Adsız9 Mayıs 2013 23:52 DFEDİĞİNİZİ YAPTIM ÇOK TEŞEKKÜRLER.. YARADI
24.5.13
Adsız
ARKADAŞLAR ZEYTİNİN ÇEKİRDEĞİNİ VEYA KENDİSİNİ 2 YE BÖLÜN DİŞİNİZİN ÜSTÜNE KOYUN AZDA OLSA GEÇİYOR BURDAKİ BİR ARKADAŞ SÖYLEDİ ALLAH RAZI OLSUN ONDAN
24.5.13
melike tunca
6 yıldan beri diş ağrısı çekiyorum 6sene önce ilk dolgumu yaptırmıştım onuda yanlış yapmıştı dokttor çok acımıştı şuan dişim oyuk ve içinde et fışkırmış durumda dolgu düştü kökte yok röntgen çekildi ama kökün ne oldugu belli değil erimiş diye düüşünülüyor onda ağrı olmadasa yukarıda bi dolgu daha var oda 6 senelik 1 hafta ağrımaya başladı ve daha 12 yaşındayım böyle bi ağrı yok gece sürekli uyanıyorum zonkluyo KESİNLİKLE SU KOYMAYIN BİRGÜN DİŞİM ÇOK AĞRIYODU DURMADAN SU KOYDUM SU KOYDUM DİŞİME AĞRI ÇOK ARTTI SU OLMADIGI AN BAŞLIYODU ZONKLAMAYA VE DOKTORDAN ÇOK KORKUORUM DOLGU ALETLERİ VARYA ZZZ DİYE SES ÇIKARAN ONA FOBİM VAR HERALDE ŞUAN AĞRIDAN ÖLÜYORUM YANAĞIM NORMALDEN 4 KIAT BÜTÜDÜ GÖZÜM KAPANDI YANAĞIM KIPKIRMIZI TEK GÖZÜM AÇIK VE İNTİHAR BİLE EDEBİLİRİM O DERECE ALLAH KİMSEYE DİŞ AĞRISI VERMESİN DİŞİMİ JİLETLEYESİM GELİO NAPACAĞIMI BİLEMİYORUM AMA KESİNLİKLE apranax ve majezik iyi geliyorum özellikle apranax ALLAH ŞİFA VERSİN
24.5.13
Adsız
CANIM İNŞALLAH DİŞİNİN AĞRISI GEÇER :( ALLAH ŞİFA VERSİN RABBİM İNŞALLAH ŞİFA VERİR
25.5.13
Adsız
amin
25.5.13
Adsız
saol sanada Allah sanada acil şifalar verir inşallah.
21.8.13
Adsız
Sarımsak ve karanfil anlık çözümler ama yinede işe yarıyor.. Apranax plus kullanıyorum ağrıyı dindiriyor ve iltihabı azaltıyor tavsiye ederim.. Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun inş...
25.5.13
Adsız
apranax plus kaç yaş kullanabiliyor
1.8.13
Adsız
Apranax Plus çocuklarda kullanılamıyor. Apranax Forte 16 yaşından büyükler kullanabiliyor.
1.8.13
Adsız
biraz geçirdi çok saolun
26.5.13
ferhat dursun
Benim disim. Ccok agriyordu gittim doktora dolgu yaptirdim aaradan 1 ay filan gecti galiba agri yine basladi 1 haftadir agriyor agri kesici kullaniyorum ama bazen etki yapiyor bazen yapmiyor. Lutfen nir cozum yolu bulun simdiden ALLAH RAZI OLSUN gecmis olsun herkese.
28.5.13
Mustafa
Ferhat, dolguyu yapan doktora git ve ağrı yaptığını söyle. Ağrı kesici geçici çözüm. Geçmiş olsun.
28.5.13
Adsız
Teşekkürler.
29.5.13
Adsız
dişim bi gün ağrımaya başladı sonra yarısıki gün doktara gittim doktor 2 tane ağrı kesici verdi sonra ağrı iyice arttı ve tekrar gittim gene 1 tane ağrı kesici verdi dişmin sadece kökü kalmış soğuk su hariç hiç bir şey geçirmiyo apranax fort da dahil yardımlarınızı bekliyorum lütfen artık geceleri uyuyamaz oldum :(
30.5.13
Adsız
nolur yardım edin ben hazal 8.sınıfa gidiyorum bugün dersane sınavım varr ama dişim çokkk kötü ağrıyor evde majezik denilen ağrı kesici var ondan içsem iyi gelirmi nolur bana yardım edinnnnn :( :(
30.5.13
Adsız
CANIM MAJEZİK DE İÇEBİLİRSİN EĞER İLAÇ İÇMEM DİYORSAN TUZLU GARGARA YAP YADA ZEYTİN PARÇASINI AL DİŞİNE KOY DİŞİNİN AĞRISI GEÇTİKTEN SONRA İSTERSEN FIRÇALA BEN BÖYLE YAPIYORUM GEÇİYOR ALLAH ŞİFA VERSİN CANIM
13.6.13
Adsız
3 gündür diş ağrısından geberiyorum yaa, gece kalkıyorum agrı yüzünden uyku düzenm bozuldu ağlamaktan gzlerim şişti , nolur yardm edin :'(
31.5.13
Adsız
ağrı kesici içmeyi denediniz mi?
31.5.13
atsız
bende aynı agrı iltahaplı agrı ilaç antibiyotik ağrıkesici geçmiyor evde nekadar doğal yol varsa denedim çok kötü geçmiyor agrı
27.7.13
Volkan
Dİş ağrım bir türlü geçmiyor. Majezik ve alfoxil diye antibiyotik kullanıyorum hiç oralı bile olmadı. Önceden başıma geldiğinde Klamoks antibiyotik Tilac Sr adlı bir ağrı kesici kullandım. O 3 güne geçirdi. Doktora gittiğimde ise 2 gün sonra gel dedi şişlik devam etti hiç azalma olmadı. 1 kere oldu ağrısı geçti apsesi indi diye gitmedim şimdi dişim eskisinden daha kötü hale geldi. O yüzden her şey zamanında güzel olur. Korkunun ecele faydası yok kurtulmak istiyorsak eğer o dişçi koltuğundan korkmamamız lazım. Allah herkese acil şifalar versin.
2.6.13
Adsız
dua bölümü cok işime yaradı teşekkürler .. :)
3.6.13
Adsız
Dua Bolumunde Tek sayilarda derken ne kastediliyo????????? Soylermisiniz lutfen?
3.6.13
Mustafa
Örneği parantez içinde vermiştim ama. 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19,21... gibi tek sayılar.
3.6.13
Adsız
Yani okuma anlaminda mi ??? Yani 1. Okumada 3. Okumada miii??????
4.6.13
Mustafa
Defa olarak, yani 1 defa 3 defa veya 5 defa gibi.
4.6.13
Adsız
Slm sabahı ettim kabir azabı gibi derlerdide ne demek istiyorlar aceba derdim kurdanla rakı bastım kolonya denedim tuz bile pamukla koydum ama nafile yerimde duramadım nerdeyse söküp atacaktım ilaçta kullanamıyorum hamileyim diye suan biraz hafifledi ama nedenini bilmiyorum belki sarmısak belki karanfil belkide fatiha süresi allah bilir hangisi paylasım için teşekkür etmek istedim saolun allah razı olsun cumlenizden...
5.6.13
Adsız
arkadaşlar ılık suyun içine çok tuz koyun sonra karıstırıp azınızda gargara yapın hadi geçmiş olsun
5.6.13
Unknown
hepsini denedim ALLAH razı olsun
6.6.13
Adsız
abi bu diş neden hep gece ağrır
6.6.13
Adsız
gece kan basıncı gündüzkinden biraz daha fazladır, bu yüzden daha fazla basınç yapıp ağrıya neden olur
6.6.13
Adsız
karanfil çok iyi gelio biraz geçirdi
7.6.13
Adsız
bilmem hiç duydunuzmu? diş ağrısına zeytin yağıiyi geliyor nasılmı ? çok az bir pamuk üzerine yağı dökün ve ağrıyan dişin üzerine koyun ve hafifçe bastırın 10..yada 15 dak bekleyin bekleyin ..geçmiş olsun....isterseniz sarımsakla la da karıştırıp yapa bilirsiniz..sarımsağı 2 diş exin yağ la birlikte karıştırp dişinizin üzerine pamukla koya bilirsiniz..dişi ağrıyanlara ..GEÇMİŞOLSUN..
8.6.13
Adsız
didim cok kotu agriyor gunlerdir herseyi denedim ama gecmiyorz. yarin insallah disciye gidecem. ama cok korkuyorum....allahim sana gelirimmm ooffffff
10.6.13
Adsız
merhaba arkadaşlar ben ilk önce hepinize ALLAHTAN ŞİFALAR DİLİYORUM ARKADAŞLAR BENİM BİR DİŞİM VAR BİRİSİ DAMAKTA BİRİSİ ALTA DOKTOR ÜSTTEN ÇIKARACAĞIM DEMİŞTİ PEKİ DAMAĞIMA ZARAR VERİRMİ VERMEZMİ ACIMIYOR AĞRIMIYOR FAKAT GÖRÜNÜMDEN RAHATSIZ OLUYORUM DİŞLERİMİ BU ARALAR ÇOK DÜZENLİ FIRÇALIYORUM SİZE DÜZELİR Mİ
13.6.13
Adsız
apranax iyi bir ilaç ama içinde bağzı uyuşturucular var doktorlar aşırı sıklıkta kullanılmamasını tavsiye ediyor ama yine de siz bilirsiniz. şimdi konuyu değiştirelim,tuzlu su 5-10 dakikalığına da olsa geçiriyor ama sonra ağrı tekrar başlıyor(biraz azalmış olarak). şu an diş ağrısından uyuyamıyorum ben de ama şu an burada olan birisi varsa söyleyebilir mi ? 12 yaş için arveles (hap-25 mg-20 çentikli film tablet) iyi olur mu ? ya da işe yarar mı ?
14.6.13
Adsız
Prospektüsünde "ARVELES Tablet çocuklarda denenmemistir. Dolayısıyla, güvenliligi ve etkinligi belirlenmemistir ve çocuklarda kullanılmamalıdır." şeklinde yazıyor
14.6.13
Adsız
Bi arkadaş kabir azabı gibi demiş teşbihte hata olmasın çok güzel örneklemiş. Tüm gece toplasan 2 saat ancak uyuyabildim diş ağrısından uykumdan uyanıyordum. Sadece tuzlu suyu denedim fayda etmedi çünkü benim diş dişlikten çıkmış doktora gittim antibiyotik yazdı 4 gün sonra çekecek Allah hepinize acil şifalar versin inanarak dua edin teslim olun Allah yardım edecektir
14.6.13
Adsız
ölüyorum
14.6.13
Adsız
Arkadaşlar geçen gece benimde çekinmez şekilde diş ağrım oldu yerimde duramıyorum,deli dana gibi evin içinde dolaştım tuzlu su denedim olmadı ağzımı soğuk suyla çalkaladım olmadı daha çok azdırdı dişi,en son kafamı buzdolabına koydum yine şiddetli ağrıyor ne yapcağımı şaşırdım en son Ağrıyan Diş bölgeme 3 kere Sert Yumruk vurdum kanamaya başladı şiddeti çok az azaldı sonra Dua okudum buz koydum ağrıyan yeri şiddetli ağrısı dindi rahatladım sadece şu anda yanağım kötü şekilde şişti diş etime yumruk attığım için oldunu düşünmüyorum bence
16.6.13
Adsız
doğru kişiyi yumruklamışsın
16.6.13
Unknown
;))
9.8.13
Unknown
sarımsak cok ii oldu dediklerinizin hepsini yaptım Allah razı olsun sizden
16.6.13
Adsız
teşekkürler Allah razı olsun kardeş sen olmasan kuduruyordum diş ağrısından...
16.6.13
Adsız
arkadaşlra dişim pek ağrımıyo ama dişim şişmiş apse felan değil doktora gidicez sizce bana antiboytik mi verir yoksa kanal tedavisi mi yapşar
24.6.13
Adsız
çürük çok derinse kanal tedavisi yapar. iltihap varsa önce antibiyotik verir bitirdikten sonra gelmeni ister.
24.6.13
Adsız
arkadaşlare dişiniz şişmiş veya apseyse buz tutun yanagınıza tuzlu su ile çalkalyaın galiba apse oldu benimki bilmiyoru
24.6.13
Onur Değer
sihatsu die bi yöntem var.baş parmakla işaret parmağı arasını diğer elinizin başparmağıyla sıkıştırın. yavaş yavaş basıncı arttırı. diş ve başağrısına iyi gelir. marmariste bir abinin bu yöntemle birinin baş ağrısını geşirdiğini gördüm.bide uyumaya çalışın.uykuda iyi gelir
24.6.13
Adsız
olum sarımsak 1 numaralı çözümmüş lan 2 dakika rahat ettim sağolun yaa :)))
25.6.13
Unknown
ALPEREN MUSTAFA ÇAKIR: BEN HEPSİNİ DENEDİM AMA EN İYİSİ EN RAHATLATANI AKŞAM ACİL SERVİSE GİDİP DİŞLERİNİZİN HEPSİNİN AGRIDIGINI DOKTORA SÖYLEYİP UYUŞTURUCU İGNE VURMASINI SÖYLEYİN YOKSA BELLİ BİR SAATTEN SONRA BU ŞEYLER GEÇMİYOR
25.6.13
Unknown
arkadaşlar burda dişi ağrıyan bir sürü kardeşimiz var en iyisi bu krem Anestol Pomad deneyin görüceksiniz fiyatı uygun ama sakın yutmayın dişi uyuşturuyo
27.6.13
Adsız
Yazıyı yazan arkadaş Allah senden razı olsun .
Diş ağrısı insanın beynını yıyen bırseymış,ılk defa cekıyorum.
3 gündür burda yazılanlarla ve Apranax fort agrı kesıcı ıle gecırdım bugun dr.gıttım ıkı dısım ıcın kanal tedavısı dedi ben iltihap olan dişimi çekeriz der dıye dusunuyordum ama aklım karıstı Allah kımseye bu diş agrısını vermesın yemek bıle yıyemıyorum konusamıyorum
4.7.13
Adsız
2 gündür diş ağrısı çekiyorum yok böyle bi acı karanfil yöntemini deniyorum inşallah geçicek çalıştığım için doktorada gidemedim Allah hepimizin yar yardımcısı olsun
6.7.13
Unknown
abi geçmiyor yaw bi türlü her yolu denedim yarın doktora gidicem ama biraz acısını dindirdide kısa sürdü genede çook sağoll
15.7.13
Adsız
Merhabalar iki haftadır yanağım şiş dolaşıyorum ne apranax ne de majezik etki ediyor. Doktorum apsenin gitmesi için 1000mg klamoks verdi. Ama o antiboyitikte işlemiyorum yanağım iştikçe şişyor konuşamıyorum dudaklarım bile şişti. Antibiyotiği günde 2 kere içiyorum. Ramazandan dolayı düzensiz almak zorundayım.Bu apsenin gitmesi için önerebileceğiniz bir çözüm var mı lütfen bilgisi olan yardımcı olsun. Ağrılarım katlanılmaz boyuta ulaştı üstüne midemi incittim içtiğim haplardan dolayı. Lütfen bi çözüm önerin.
17.7.13
Adsız
Antibiyotik etkisi iltihabın dolayısıyla apsenin durumuna ve büyüklüğüne göre geç etki gösterebilir. Düzenli olarak kullanmaya devam edin.
17.7.13
Adsız
Teşekkür ederim.
17.7.13
Unknown
Ben 2 gündür Apranax'la yaşıyorum resmen geceleri şiddetli ağrıyla uyanıyorum bir tane krem var Anestol diye eczaneden alın anında çözüm veriyor. hangi dişiniz çürükse yada ağrıyorsa çürüğün içine doğru kürdan yardımıyla acıtmıcak şekilde yedirin ağrıyan dişin sağ ve sol et olan tarafına elinizle sürün ama dikkat dilinize yada yanağına falan değdirmeyin bir zararı olmaz ama uyuşuk bir dil yada yanak ve geçmeyen diş ağrısı daha kötü olur :)
18.7.13
Unknown
Allahını seven yardım etsin 2 gün önce dişimi aldırdım tam altında dolgulu dişim ağrıyor ağrının nerde olduğu bile belli değil kendimi ilaç manyağı yaptım ve hala hiç bi etki görmedim karanfil dişinol ve ağrı kesiciler bi fayda etmedi..
19.7.13
Adsız
Kardeş bi acile veya dişçiye git dişine uyuşturucu iğne yapsınlar, büyük ihtimalle dolgunun altında köklerde iltihap olabilir. Bunun içinde antibiyotik kullanmalısın tabi doktor tavsiyesi ile.
19.7.13
Adsız
Yapıyorum yapıyorum .Önce işe yarıyo en fazla 2 dakika sonra yine inanılmaz bir baş ağrısı çıkıyo ... Çok kötü ALLAH hepimize şifa versin
20.7.13
Adsız
bende işe yarıyo 1 tane aleve iç hiçbirşeyin kalmıyo bu arada çook geçmiş olsun
1.8.13
nalan
ben 1 aydır dıscıye gıdıyorum hangı dişi yapsa daha cok ağıyor:((
20.7.13
Adsız
Teşekkürler. Buz işe yarıyor.
24.7.13
Unknown
veya yarım çay bardağı su yun içine zeytin yağı koyun karıştırın sonra parmağınızı koyun içine ağrıyan dişe sürün
25.7.13
duygu
Öncelikle ALLAH hepinize şifa versin ben sarimsagi ezip dişime uyguladim çok işe yariyo
25.7.13
RizDeli
Eline sağlık gerçekten söylediklerinizi uygulamaya basladım umarım işe yarar.. ALLAH razı olsun sizden.
29.7.13
Unknown
Kücuk yiyenim dis agrisi cekiyordu ne yapa bilirim diye arastirmaya konulurken bu site karsima cikti ve tavsiyelerinizi agriyan bölgeye uyguladik tabi bizim dis inatçı cikti ama cok tesekkur ederiz.
30.7.13
Adsız
valla işe yaradı çok teşekkür ederiz hatta o tuzlu su resmen %60 ' ını yok etti valla dua aldınız Allah sizden razı olsun
30.7.13
Mustafa
Allah yorum yazan tüm arkadaşlardan razı olsun. Dilerim ağrıları bir an evvel diner. Çok iyi bilirim o delirten ağrıları.
31.7.13
Adsız
Ya bütün hepsini denedim ama işe yaramıyor yaramıyor kendimi camdan atmayı düşünüyorum o derece şiddetli bir ağrı içindeyim dolgu ya da kanal tedavisi yapılması gerekiyor yaa başka bişi bilen varsa Allah aşkına yazabilir mi (verilen bilgiler içinde çok teşekkür ederim)
1.8.13
Unknown
Hocan Öncelikle Saol Allah Razı Olsun.
Arkadaşlar Az Önce Aşırı Bir Ağrım Vardı. Bu Siteyi Buldum. Söylenenlerin Bir Kısmını Uygulamaya Başladım. Resmen Ağrım Yüzünden Orucumu Bozmak Zorunda Kaldım Allah Affetsin. Öncelikle Yaptığım İşlemleri Anlatayım. Hocamın Dediği Gibi Dişin İçini Temizlemeye Cesaret Edemedim. Çünkü Dişimin Arasına Kurdanı Sokarsam Ölücem Ağrıdan Diye Düşündüm. Öncelikle Tok Karnına Apranax İçtim. Ve Yaklasık 5 Dk. Uzandım. Başımı Olabildikçe Gövdemden Aşağıda Tutmaya Çalıştım Öyleki Yataktan Sarkıtmışım. Sonra Kalkıp Dişimi Fırçalamaya Çalıştım. Ağrı Yapan Dişime Masaj Tarzında Fırçayı Yavaş Hareketlerle Oynatarak Fırçaladım. ve Yan tarafında aşağı yukarı haraketlerle. içinde bişey varsa cıkabilme ümidi ile. daha sonra ağzımı (Özellikle ağrıyan diş bölgemi) iyice suyla çalkaladım. Dişimi Fırçalarken benim Dişim Üst Bölgede olduğu için gövdemle beraber eğilerek Fırçaladım tavsiye ederim. daha sonra tekrar başım aşağıda uzandım ve inanılmaz derecede hızla ağrım geçti. şu anda sinek ıssırığı kadar ufak bir sızısı kaldı. ve diğer türlü ağrımasından ise böyle ağrımasına razıyım. yepinize allah kolaylık versin. yorumu okuyup uygulayanlar yanıtında sonucunu yazarsa sevinirim. Ağrımın Gerçekten bunları yaptım diyemi Geçtiğini Merak Ediyorum Çünkü Bir Dahaki Ağrımda da aynısını Yapmak için. Dişçiden Korkan Biriyim. Allah Yardımcısı olsun bütün Diş Ağrısı Çekenlerin.
2.8.13
Adsız
Allah razı olsun senden dişim çok kötü ağrıyordu biyerden araştırdım ve buldugum bir duayı okudum ağrısı tamamen geçti nerdeyse sadece ara sıra sızlıyor bidaha ağrıdığı zaman senin yöntemini deniyecem saolasın eğer dua yöntemini kullanmak isteyenler varsa dua bu

Ağrı geldiğinde elini üzerine koy ve Fatiha ve İhlas suresini oku ve daha sonra şu ayeti oku:

“Ve tera'l-cibâle tehsebuhâ câmideten ve hiye temurru merra's-sihâb. Sun'allahillezî
kulle şey'in innehu habîrun bimâ tef'elûn


bu dua azda olsa iyileştirir insanı. benimde dişim çok agrıyor. ama agrı geldigi zaman bu duayı okuyorum. 5dklığına bile olsa geçmesi iyi oluyo. yapcak brsey yok.
21.8.13
Unknown
selam hocam kolay gelsın bılgılerınızı bızımle paylastıgınız ıcın cok tesekkurler benım bır sorum olacaktı yanıt alabılırsem veya alamazsam da yıne de sağ olun

Gecen yıl bu zamanlar curuk olan dısımı cektırmsıtım ve bosluk kalması yerıne cekılen dısımın sagına solunu doktorum ufaltıp boyle 3 dıs kopru bıcımınde yapıstırmsıtı . hıc bır sorun yoktu takı son 3-4 gune kadar sımdı o yaptırdıgım koprunun altı agrıyor goremıyorum da Hıc bır sekılde acaba curuk mu dıye ne yapacagım nasıl yapacagım bılemedım sızın bı fıkrınınız varsa ogrenırsem cok sevınırım hayırlı geceler dılerım
3.8.13
Mustafa
Merhaba Serkan, bir diş uzmanı değilim ama yinede bir kaç şey söyleyebilirim. O sağındaki solundaki ufaltıp üzerine kapattığı ve köprünün iki ucunu oluşturan kaplama dişlerin içindeki dişlerde çürük oluşmuş olabilir. Bir tahta kalem veya tahta kaşıkla dişlerine hafif vurarak vuruş anında acı oluşup oluşmadığını bir dene. Eğer hafif vuruşlarda acı oluşuyorsa o diş çürümüş ve kanallarda iltihap var denilebilir. Bu sadece bir fikir illada böyle olucak diye birşey yok. En iyisini muayene eden doktor bilir.
3.8.13
Adsız
FAKİR : öncelikle Allah hepinize şifa versin. Meseleye 1400 sene evvelinden bir örnekle yardımcı olmak isterim. ''Osman İbnu Ebi'l-As radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a müslüman olduğum günden beri bedenimde çekmekte olduğum bir ağrımı söyledim. Bana: "Elini, vücudunda ağrıyan yerin üzerine koy ve şu duayı oku!" buyurdu. Dua şu idi: Üç kere: "Bismillah" tan sonra yedi kere, "Eûzü bi-izzetillahi ve kudretihi min şerri mâ ecidu ve uhâziru." "Bedenimde çekmekte olduğum şu hastalığın şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınıyorum" diyecektim. Bunu birçok kereler yaptım. Allah Teâla hazretleri benden hastalığı giderdi. Bunu ehlime ve başkalarına söylemekten hiç geri kalmadım." (KÜTÜB-İ SİTTE /4002)
4.8.13
Adsız
Kardeş çok saol en azından ağrısı dindi çok soal
5.8.13
Adsız
2 GÜNDÜR GECELERİ YATAMIYORUM,HEPSİNİ DENEYECEĞİM FAKAT BENİM DOLGUM VARDI HASTANEYE GİTTİM,ACİLE İĞNE VURDU Bİ ANTİBİYOTİK VERDİ YOLLADI FAKAT GECELERİ YATAMIYORUM BAZEN ACAYİP AĞRIYOR EĞER HİÇBİRİ FAYDA ETMEZSE AĞRIYAN DİŞİNİZE SOĞUK HAVA ÇEKİN YANİ RÜZGAR ARKADAŞLAR 10DK AĞRI DİNDİRİYOR SÜREKLİ YAPARAK 4 SAAT GEÇİRDİM :) FAKAT ŞUAN AŞIRI AĞRIYOR EVE GİDİNCE HEPSİNİ DENEYECEĞİM..
5.8.13
Adsız
arkadaşlar nasıl tuzlu su ile gargara yapılıyor şuan çok dişim ağrıyor yardım ederseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler
7.8.13
Unknown
gargara yapmanada gerek yok aslında tuzu alıp direk ağrıyan bölgeye uygula ağrının anında dindiğini göreceksn.ama dolgulu dişte hiçbir etkisi yok
9.8.13
Adsız
arkadaşlar tek tavsiyeye uydum ve gerçekten işe yaradı hepinize öneririm tuzlu su ile gargara yapın inanılmaz derecede azaltıyor ağrıyı ve bir sorum var ben dişçiye gittiğimde kanal tedavisi yapılacak dedi dişçiden korkmam ama ilk defa yaptıracağım için biraz ürktüm siz yaptırdıysanız acıyor mu söyler misiniz bu arada yaşım 14
7.8.13
Mustafa
çok acımaz. hatta güzel bir uyuşturmayla hiçbir şey hissetmezsin.
7.8.13
Adsız
peki sen yaptırdın mı kanal tedavisi?
7.8.13
Mustafa
evet iki defa.
7.8.13
Adsız
Bir haftadir antibiyotik ve agri kesiciler kullaniyorum 20lik disim cikamiyor iltahap kulagima ve bademcigime vurdu ne yaptysam gecmedi bana yardim edin ltfn
12.8.13
selin ay
Bilgiler için teşekkürler ama hiç bir fayda etmedi hepinize allah yardım etsin bugü yada yarın doktora gidecegim tek çözüm onda.Ama çok agrıyor dua ettim ki zaten de 3 gündür de ediyorum faydası var ama eger ki doktora gidemicek durumdasanız kesinlikle ilaç kullanmayın çünkü kesmiyo gece üç defa uyandım 3 defa Dolarex 1defa Apranax 2defa Parol ictim fayda etmedi sprey olarak 2 saatligine Majezik kesiyor ama dogal cozum kulak cupu ve kolanya kullanmanızı tercih ederim.
12.8.13
Unknown
hepinize saol ardımınız oldu diş ağrım hafifledi ben sölüyorum bak herkez dişlerini fırçalasın fırçalamassanız ağrı çekersiniz çürüklerin oluşmasına izin vermeyin hepinize saol allah şifa versin hepinize allah herkee şifs versin
14.8.13
Adsız
dişlerimi fırçaladım,karanfil koydum,ağrı kesiciiçtim ama hiç faydası olmadı çok ağrıyo özellikle gece
16.8.13
Adsız
dua süper iyi geldi allah razı olsun
17.8.13
Adsız
önce DUA
sonra ADVİL....(yeşil kapsül olan)bu ilaç kadar etkılı başka bir ilaç görmedim ben 10 dk d diğer ılaçların 45 dkıkada hatta 3 saatte yaptgını yapıyor
o kdr cok cktım kı ben bu dıs ağrısından advili bana öneren arkadaşım ömrün boyunca bana dua edeceksın demıstı gulmuştum hala dua edıyorum ona... hatta kızım olursa advil koymayı düşünürüm bile dedim o derece :) ne kdr cok dıs ağrısı cektıgımı sız duşunun
Ama şuanda advil yok elımde yukarıda bır kardesım dua yazmış ben o duadan sonrakı yazıları okuyana kdr gectı o apseli olan ağrım..Allah razı olsun hepinizden..duanın yerı bambaşka
18.8.13
Adsız
Allah herkeze acil şifalar versin diş ağrısı çok kötü bir şey dişim ağrıyordu dua çok iyi geldi allah razı olsun bunu başka bi forumda araştırıken buldum belki işinize yarar Allah herkeze acil şıfa versin.

Ağrı geldiğinde elini üzerine koy ve Fatiha ve İhlas suresini oku ve daha sonra şu ayeti oku:

“Ve tera'l-cibâle tehsebuhâ câmideten ve hiye temurru merra's-sihâb. Sun'allahillezî
kulle şey'in innehu habîrun bimâ tef'elûn


bu dua azda olsa iyileştirir insanı. benimde dişim çok agrıyor. ama agrı geldigi zaman bu duayı okuyorum. 5dklığına bile olsa geçmesi iyi oluyo. yapcak brsey yok.
21.8.13
Adsız
Arkadaşlar benim diş ağrım geceleyin başlıyo bunun nedeni ne olabilir ?
21.8.13
Adsız
geceleyin hormon düzeni değişir. kan basıncı artar damarlar genişler buda daha fazla basınca neden olur ve ağrı yapar iltihaplı bölgede. geçmiş olsun.
22.8.13
Adsız
Buradaki öneriler gayet doğru, benim ek olarak bir önerim yok ama KESINLIKLE YAPILMAMASI gereken bir yanlış varki o da;dişin üstüne aspirin koymak. Eger yapmayı düsünen varsa asla denemeyin. Disinizi mahvedersinz.
25.8.13
Adsız
kötü kanal tedavisi yapıldı,daha sonra tekrar tedaviye gittim yine güzel yapılamadı . Yeter atrıl ne yapıcağımı şaşırdım geçrkenten çözüm arıyorum en sonunda kendim çekicem yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeer!
27.8.13
Lve4evr
Hiç düşünmeden,prospektüsünü okuduktan sonra,karnınız aç ise;mümkünse birşeyler atıştırın(yiyemeyecek durumdaysanız o kadar da önemli değil) 1 adet " APRANAX FORT " u bol su ile için..Max. 15-20 dk ya kalmaz etkisini görmeye başlar;sonunda rahat bir nefes alırsınız..Not(Tecrübeyle sabittir:):Yirmi'lik dişlerimin çıkmasıyla(sadece sağ taraftakiler) yine aynı tarafta olan;köpek ve onun yanında ki (adı neyse bilmiyorum:) iki dişi;büyüdükçe yerindenden oynatıp çürümesi sebebindendir ki;aynı anda 2 dişimin birden ağrımasına sebeb olmuştu ve ben neredeyse bütün ağrı kesici ilaçlarını denedim,apranax tan başkası yalan..Diş ağrısına;En etkili ve kesin çözüm ise hemen yarın bir diş doktorundan randevu alıp muayene olup tedavi ettirmenizdir..Ve şunu da unutmamak gerekir:Ağrı kesici bir tedavi veya çözüm değil,sadece geçici olarak rahatlamanızı sağlayıcıdır..Uzmanları tarafından tedavi edilmeyen 1,2,, diş derken komple dişlerinizden olmayın...ve son olarakta ALLAH ACİL ŞİFALAR VE SABIR VERSİN,DİŞ AĞRISI ZORDUR.. Geçmiş olsun.
28.8.13
Adsız
Kardesler eyvallah yazlari okurken agrm gecti gitti
29.8.13
Adsız
Sizde disinizi yikayin agirmassi alla alla -.-
29.8.13
Unknown
babam ın kaplamasıın altındaki dişi ağrıyordu sarımsak sürkdük olmadı ama BUZ sürdük ağrıyı 4-5 dk ladığına da olsa azalltı şimdi karanfil deniyeceğiz =) allah herkese yardım etsin...
4.9.13
Adsız
ZEYTİN DE GEÇİRİYO VALLAAA....
5.9.13
Adsız
Arkadaslar cok saolun disim sabah kalktiimdan beri ariyo saat suan gece 5 disimin.arisindan uyuyamadim tuzlu su ve buz u denefmdim suan arim baya hafiflemis durumda Allah sizden razi olsun
8.9.13
Unknown
Benim dişm arıyodu salk gibi işler yapıoydum bn medresede okudum dua çözer allah [c.c] Her zamn bağışlar grın varsa ellerini semaya ac ve dua et
12.9.13
EFKAN
ARKADAŞLAR DİŞ AĞRISINI KESİCEK ÇÖZÜM BİLİYORUM ANLATIYIM. SENSODYNE DİŞ MACUNU ALIN DİŞ FIRÇASINA SÜRÜN ÇÜRÜK OLAN YERİ HAFİFÇE FIRÇALAYIN. BİRDAHA O DİŞ AĞRIMICAK. HERKEZE GEÇMİŞ OLSUN.
12.9.13
Adsız
bende bişiler paylasıyım dedım ama herkes sagolsun gereken tevaı uygulamalrını yazmış ben SU KONUYA DEYINCEM: O UYGULAMALRI YAPARKEN EN BUYUK ÖZELIKSE PİSKLEJIK SEBEB: DISINIZIN AGRISINI BİŞİLERLE OYALANARAK TABİ KOLANYA,TUZ.KARANFİL VB. UYGULAMALARIDA YAPIN VE DUSUNCENIZI BASKA SEYLERE VERINKI ACI DINSIN UNUTUGUN HER ACİ BİTMİŞTİR.HAMİT
14.9.13
1 – 200 / 679 Sonraki › Son »