Çörek Otunun Faydaları Üzerine Klinik Bulgular

Çörek otu - Nigella Sativa
Çörek otu modern tıbbın oldukça ilgisini çeken az sayıda bitkiden biridir. Hastalıklara etkisi üzerine yüzlerce deney yapılmıştır ve onlarcası da halen devam etmektedir. Bu kadar araştırma ve deney hep olumlu sonuçlanmış ve her defasında asırlar öncesinden buyrulan ve kıymeti yeni yeni anlaşılan "Ölümden başkasına şifadır" hadisi şerifine ulaşılmıştır. Ancak ilginçtir ki yine bu yüzlerce çalışmaya rağmen çörek otunun etki mekanizması hala tam olarak çözülememiştir.


Çörek Otunun Faydaları Klinik ve Terapötik Özellikleri


Çörek otu tohumları binlerce yıldır baharat ve gıda koruma maddesi olarak kullanılmıştır. Bitkinin tohumları ve yağı geleneksel tıp alanında kullanılabilecek potansiyel ilaç özellikleri göstermektedir. Bu derlemede çörek otunun terapötik (iyileştirici) kullanım alanları ve vücut sistemlerini etkileyen hastalıkların tedavisindeki rolü incelenmiştir.

Çörek otu, oksidan ajanları temizleyen antioksidan sistemi harekete geçirme özelliğine de sahiptir. İnflamatuar (iltihabi) süreçlerin mediatörü (arabulucu) olan prostaglandinleri ve lökotrienleri baskılayarak antienflamatuar (iltihap önleyici) özellik göstermektedir. Bitkinin immunomodülatör (bağışıklık sistemini düzenleyici) özellikleri, T hücrelerini ve doğal katil hücrelerini artırarak immun cevaba (savunma sistemine) katkıda bulunma şeklindedir.

Çeşitli kanser ve mikroorganizmalara karşı anti–kanser ve anti–mikrobiyal özellikler göstermektedir. Toksik ajanlara maruz kalmış kolon dokusunda DNA hasarını azaltmakta, karsinogfenezin yani sağlıklı hücrelerin kanser hücrelerine dönüşmeye başlamasını önlemektedir. Çörek otu diabetes mellitus (DM) da da (Şeker Hastalığı) önemli tedavi edici etkilere sahiptir. Glukoz tarafından indüklenen insülin salgısını artırmanın yanında, intestinal mukozadan glukoz emilimini azaltma yönünde etkisi de bulunmaktadır.

Çörek otu, hepatik dokunun zararlı etkilere karşı korunmasında etkili olmanın yanında hepatik lipit peroksidasyonunu da düzenlemektedir. Çörek otunun etkileri anti–inflammatuar, antioksidan ve antineoplastik (kanseri geriletme, durdurma) etkilerin kombinasyonu şeklinde olduğu düşünülmektedir.


Çörek Otunun İyileştirici Etkisine İlişkin Bazı Bilgiler


Bağışıklık Sistemi, Vücuda Zararlı Virüs ve Bakteriler
Çörek otu ve
Bağışıklık Sistemi
Günümüzde modern tıbbın olanakları ne kadar genişlemiş olursa olsun geleneksel uygulamalar varlığını sürdürmektedir. Bir folklorik tıp uygulama bitkisi olarak çörek otunun insanda gözlemlenen bazı etkileri şöyledir:

  • Antikanserojen (Kanseri engelleyen, durduran, gerileten)
  • İmmunomodulator (Bağışıklık sistemini düzenleyici)
  • Antidiyabetik (Diyabeti tedavi edici)
  • Antihipertansif (Yüksek tansiyonu tedavi eden)
  • Antiallerjik (Alerjiyi önleyen)
  • Antiastmatik (Astıma karşı)
  • Antidiaretik (İshal kesici/önleyici)
  • Antienflamatuvar (İltihap önleyici)
  • Mide hastalıklarında tedavi edici
  • AİDS’i önleyici (HIV enfeksiyonunu kontrol altına alır)
  • Böbrek hastalıklarını tedavi edici
  • Kalp ve damarları koruyucu
  • Kolesterol düşürücü
  • Antiromatizmal (Romatizma tedavi edici/önleyici)
  • Antikoagülan (Kanın pıhtılaşmasını önleyici)
  • Antimikrobiyal (Mikrop aktivitelerini engelleyen)
  • Antimikotik (Mantar gelişmesini önleyen)
  • Antioksidan
  • Nöroprotektif (sinir sistemini koruyucu)


Çörek otunun günümüzde tedavi amaçlı olarak faydalanıldığı alanlardan bazılarını da şöyle sıralayabiliriz:


  • Çörek otunun hem tane hem de yağ formu antimikrobik amaçla kullanılmaktadır
  • Çörek otu yağı, mantar hastalıklarında antifungal olarak etki göstermektedir
  • Sitotoksik etkisi nedeniyle zehirlenmelerde sıklıkla antidot olarak kullanılmaktadır
  • İdrar yolları ve böbrek hastalıklarında ise diüretik etkisinden yararlanılmaktadır.
  • Mide barsak şikayetlerini gidermede etkilidir.
  • Çörek otu yağının düz kasları gevşetici özelliği nedeniyle pek çok durumda antispazmodik olarak etki gösterdiği bilinmektedir.
  • Antitümoral etkisinden dolayı kanser hastalıklarında,
  • Antiastmatik etkisinden dolayı da göğüs hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılmaktadır.
  • Genç kadınlarda çörek otu tohumları ağızdan alındığında adet kanamasını uyarmaktadır.
  • Menstrüel siklusu düzenlemek ve doğum sırasında da uterus kasılmalarını artırmak için de yararlanılmaktadır.
  • Emziren genç kadınlar tarafından çörek otu tohumları süt salınımını arttırdığı için kullanılmaktadır.
  • Çörek otu tohumu taneleri hipertansif/hipotansif etkileri iyi bilindiğinden tansiyonun düzenlenmesinde, yağ metabolizması üzerine olan etkileri nedeniyle kan lipid seviyesinin düzenlenmesinde etkili olmaktadır.
  • Çocuklarda cilt hastalıklarının tedavisinde, küçük çocuklarda ve genç yetişkinlerde antidiyaretik ve antiemetik olarak kullanılmaktadır.
  • Çörek otunun genç erişkinlerde antihelmintik olarak kullanıldığı da bilinmektedir.
  • Çörek otu taneleri ayrıca farenjit, grip, paralizi, karın ağrısı ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.


Çörek otu tohumlarının ya da yağının yukarıda bahsedilen olumlu ve tedavi edici etkisinin yanında, uygunsuz ve özensiz kullanımına bağlı olarak istenmeyen hatta beklenenin aksi etkilerinin görülebileceği dikkate alınmalıdır. Oldukça geniş bir hastalık grubunda ve yaygın olarak kullanılan bir folklorik tıp bitkisi olarak çörek otu, etkisi en iyi bilinen bitkilerden biridir. Ülkemizde çörek otu ve yağının tedavide kullanımına ilişkin çalışmalar yok denecek kadar azdır.

Bitkinin tohumları veya yağının şifa verici olması için hem yöntem hem de miktar olarak uygun alınmasına özen gösterilmelidir. Bununla birlikte hangi yaş grubunun hangi rahatsızlıkta ne kadar kullanılacağı konusunda net bilgiler oluşmamıştır.

Çörek otundan fayda bulabilmek için sadece çörek otunu bir kaç kez kullanmak yetmemektedir. Çörek otunu düzenli olarak uzun süre kullanmak gereklidir. Ki bunu Peygamber Efendimiz (sav) çörek otunun ölümden başka her şeye şifa olduğuna işaret ederken "Çörek otuna devam ediniz..." tavsiyesinde bulunarak çörek otunun bu olumlu etkilerinden faydalanabilmek için çörek otu kadar çörek otuna uzun süre ve düzenli olarak devam etmenin de çörek otu kadar önemli olduğunu bildirmişlerdir.

Son olarak böylesine faydalı ve çok kolay ulaşılabilir bir şifa kaynağının herkes tarafından bilinmemesi de gerçekten üzücü ve ilginçtir. Eğer yakınlarınız ile hasta ziyaretlerinde değilde başka sebeplerle bir araya gelmek istiyorsanız lütfen bu bilgilerden haberdar olmasını sağlayınız.


Kaynaklar:
http://www.scopemed.org/mnstemps/1/khb_009_05-513.pdf
http://lokmanhekim.mersin.edu.tr/index.php/lokmanHekim/article/view/121


483 yorum:
1 – 200 / 483 Sonraki › Son »
Adsız
iyi günler bir cay kasigi cörek otu yagi günde kullansam yeterlimi, midemden hafif sekilde reflü var. sila
29.8.12
Mustafa
Merhaba Sıla, yeterli olmazsa üç kaşığına kadar artırabilirsiniz. Yinede fayda göremezseniz tohumunu kullanmayı deneyin.
29.8.12
Adsız
tekrar ben yine sila midem icin simdi tohumunu kulaniyorum 2 gr.ac karnima almak istemiyorum rahatsiz eder diye korkuyorum öglenden sonra tok karnina aliyorum böylece faydasini görürmüyüm diye size sormak istedim.insallah yanitlarsiniz iyi aksamlar
11.9.12
Mustafa
Görürsünüz aynen devam Sıla.
11.9.12
Adsız
serpil
ms hastalığından çörekotu ile kurtulan bi arkadaşım vardı.mucize diyordu.
12.9.12
Mustafa
Merhaba Serpil bu gayetine mümkün. Yeter ki düzenli olarak yeterli bir müddet kullanılsın.
12.9.12
Adsız
merhaba mustafa abi


ben tekrar sila yine bi sorum olucak sizi tekrar rahtsiz etigim icin cok utaniyorum ama yine bi sorum olucak .
mustafa abi midemde biraz asit basladi doktoruma gittim ve asit haplarinin devam al dedi rahtsizligin gecene kadar dedi doktoruma cörek otundan bahsetim,cörek otundan hic bilgim yok dedi ama kullanabilirsin dedi,simdi cörek otunu cigneyerek tüketiyorum mide asitini azdirirmi veya rahatsizligim gecmez diye koruyorum bu cörek otu gercekten yardim edermi.
yardimci olursan gercekten sagol ve tekrar kusura bakam mehmetabi.
18.9.12
Mustafa
Merhaba Sıla,

Aç karnına tüketiyorsan ve yeterince çiğnemeden yutuyorsan sindirimini biraz zorlayabilir. Yani mide daha yoğun çalışarak asidini artırır ve tüm gücüyle sindirmeye çalışır.

Ama yeterince çiğnersen sindirimin bir kısmı tükrük ile ağızda gerçekleşmiş olur ve midenin yükünü hafifletir. Yani öğüterek tüketiyorsan bile yutmadan önce öğütülmüşünü ağzında bir müddet çiğne.

Sorun olacağını düşünmüyorum. Tok karnına veya çörek otundan hemen önce birşeyler atıştırarak da tüketebilirsin. Aç karnına tükettiğimde zaman zaman benimde başıma gelen bir şey.

Çörek otu gerçekten yardım edermi derken bu kadar anlatılan yazılan yapılan deneyler hikayemi yani? Olmuyor ama :)

Geçmiş olsun dileklerimle.
18.9.12
Adsız
cok sagol mustafa abi sorularimi yanitladin cok cok sevindim,ben cok hasas biriyim bir ilac alsam da hemen fayda etsin diyorum sabirsiz insanim suan saatlerce cevap yazmani bekledim ve cok sükür yazdin ve abi cok rahtladim allah her dileyini kabul etsin abim.tamam dedigin gibi yapicam cok cok sagol
18.9.12
mesutaile
günde 10 damladan fazla kulmanizi tavsiye etmem ve sulandirip kullanin bu su veyahut meyve suyu olabilir
19.9.12
Adsız
mesutaile bu mesaj banamiydi..
sila
22.9.12
neray
Ben MS hastası olduğumu yeni öğrendim.Çörekotunu nasıl, ne kadar süreyle kullanmamı tavsiye edersiniz? Bi de acaba doktorun vereceği ilaçlarla etkieşim yapar mı? Benim için çok önemli çok çaresizim.
18.10.12
bircan
Merhaba neray hanim oncelikle gecmis olsun yazilarinizi okudum.benim adim bircan 1 yil once bana ms teshisi kondu ve hastanede yattim. Sizin icinde sakincasi yoksa tanismak isterim
16.1.14
Mustafa
Merhaba Neray geçmiş olsun,

Çörek otunun en etkili kullanım şekli günde 2 gram çiğneyerek tüketmektir. İlaçlarla ilgili ciddi bir etkileşime girdiğine şimdiye kadar rastlamadım ama dikkat edilmesi gereken durumlar "uyarılar" yazısında bildirilmiştir. Çörek otu fazla kullanılmadığı takdirde bir ömür boyu kullanılabilecek kadar güvenli bir bitkidir yinede içinin rahat etmesini istiyorsan ilaçlar ile farklı zamanlarda tüket. Örneğin ilacını sabah alıyorsan çörek otunu akşam al veya tam tersi.
19.10.12
Adsız
ben ülseratif kolit hastasıyım ne kadar kullanmam gerek
24.10.12
Adsız
Selamün aleyküm ben 19 20 yaşındayım ve bende hiç sakal yok bir arkadaştan duymuş çıkmasını kolaylaştırdığını birde size sormak istedim yan etki gibi bişiey olur mu acaba şimdiden teşekkür ederim.
30.10.12
Neray
Herkesin derdine deva olmaya çalışıyorsunuz.Allah sizden razı olsun.
30.10.12
adsız
guartr nodüllerine iyi geldiğini duydum dogrumu
4.11.12
Adsız
ben bir yarışma için bir ilaç hazırlıyacağım çörekotunun kokusu baş ağrısına iyi geldiğini okudum peki içindeki maddeler kısmında bunu destekleyecek bir şey bulamadım kokusun ağrı kesici bir madde var mı ?
4.11.12
Adsız
şeker hastalığını tedavi ettiği söyleniyor.Düşük şeker de de faydası var mı.Şeker hastalığı iyileşen var mı?
17.11.12
canısı
iyi akşamlar çörekotunun sedefe faydası varmı varsa nasıl kullanılacak lütfen cevap veririmisiniz
18.11.12
Adsız
sabah* akşam sür
12.7.13
Unknown
Merhaba Mustafa Bey, ben SLE hastalığına yakalandım ve devamlı araştırma halindeyim. Şu an kortizon tedavisi görüyorum. Ekstra ne iyi gelir, neyin faydası olur diye de çareler arıyorum. Çörek otunu düzenli ve miktar olarak ne kadar kullanmamamı tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.

25.11.12
Mustafa
Merhaba Yasemin,

Günlük 2 gram çiğneyerek tüketmen çörek otundan her yönüyle faydalanman için yeterli. Ancak düzen ve kullanma müddetide çok önemli.

En az 6 ay tüketmeni öneririm. Birde iki üç günde bir 1 diş sarımsak tüket, tüketebilirsen. Geçmiş olsun dileklerimle..
25.11.12
Gül 41
Tek böbrekliyim.tansiyon ve protein kaçağı var. Çörek otundan bende faydalanabilirmiyim.Nasıl kullanmalıyım.
2.12.12
Mustafa
Merhaba Gül,

Öncelikle bir sağlık uzmanı olmadığımı bilmenizi isterim. Tek böbreğin tüm vücudu tek başına idare edebileceğini bilmeme rağmen yinede böyle bir durumda genel olarak neler yapılması nelerin tüketilip nelerden uzak durulması hakkında ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ancak yinede birşeyler söylemek isterim.

Herkes gibi beslenmenizi kendi istediğiniz gibi tayin edebiliyorsanız çörek otunu da kullanmanızda hiçbir sakınca yoktur.

Yanlışta anlamanızı istemem. Çörek otu çok güvenli bir bitkidir, istendiğinde bir ömür boyu bile kullanılabilir, yinede 6 ayda bir bir kaç ay ara verilebilir. Ancak yüksek dozlarda uzun süre kullanımı böbrek ve karaciğerde yorgunluk yapabileceği bazı kaynaklarda bildirilmiştir.

Bununla birlikte makul düzeylerde düzenli olarak kullanıldığında çörek otunun böbrekler üzerinde çok olumlu etkileri mevcuttur ve tansiyonunuzu da normal seviyelere indirir. Kullanmanızı isterim. Ama bunu yine de bir doktora sormanızda fayda görüyorum. Çünkü sağlığınız kendi sağlığım gibi kıymetli ve emin olamadığım konularda da eminmiş gibi cevap vermek istemiyorum.

Normal olarak 2 gram kullanılır. Ama ben ilk ay 1 gram çiğneyerek kullanmanızı daha sonra 2 grama çıkıp bu dozda en az 6 ay kullanmanızı öneririm. Tabi yine en azından ayda bir kontrollerinizi yaptırarak.

Geçmiş olsun dileklerimle...
3.12.12
Gül 41
İlgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.Önerdiğiniz şekilde kullanacağım.İyi yayınlar.
3.12.12
Adsız
Öncelikle selamın aleyküm.
Ben buraya dün yazmıştım fakat yayınlanmadığını farkettim sanırım yanlışlıkla işlem tamamlanmadan sayfadan çıktım.
Adım BUĞRA.
Çörekotu yağının faydaları hakkında internette dolaşırken bu sayfa gözüme çarptı.
Tecrübelere dayanarak bende çörekotu kullanmaya karar verdim.
Aslında sayfayı epey bi okudum. Fakat benim rahatsızlıklarım çok geniş çaplı olduğu için hepsine birden nasıl bir kullanış biçimi tavsiye edersiniz diye tekrar yazmak istedim.(Çörekotunu tohum olarak mı yoksa yağ olarak mı aç karnına mı tok karnına mı ölçü olarak nasıl ? gibisinden )
1)Midemde helicobacter pylori denen bakteri, gastrit ve reflü var.
2)Aynı zamanda safra kesemde taşlar var.
3)Hazımsızlık problemleri çekiyorum. Hemoroid sorunum var.
4)Sık idrara çıkıyorum yanma oluyor.

Şimdi öncelikle midemde yanma olduğu için çörekotunu kullanırken aç karnına alamam sanırım. Bu yüzden nasıl kullanayım günde kaç kere kullanayım?

Bi de sayfalarda dolanırken birisi annesinin safra kesesinde taşın hareketlendiğini ve ağrı yaptığını söylemiş böyle bişey olabilir mi?

Ağrı olursa çok zor durumda olabilirim. Safra kesemi aldırmayı düşünüyüyorum zaten.

Ve taze çörekotunu nereden bulabilirim?

Marketlerde satılanların faydası olur mu ?

Aktarlardan alsam taze midir ?

Çörekotu yağı mı daha etkili olur yoksa tohum olarak mı kullanayım?
Bunların cevabını yazarsanız çok memnun olurum.
4.12.12
Mustafa
Aleykümselam Buğra,

Önceki sorun ulaştı ve cevabı bakın bu yazının yorumlarında.

http://www.coreklen.com/2009/07/iletisim.html

Ağrı olabileceği ihtimali mevcut. Bu ağrı aslında çörek otu kullanmasızda mevcut ancak bu ihtimali çörek otu biraz yükseltebilir ki bu arada bu sadece benim düşüncem.

Önceden safra kesesi ağrısı çekmediyseniz bu belki taşların kanala düşmeyecek kadar büyük olduğunun bir göstergesi olabilir. Ancak önceden böyle bir ağrı çektiyseniz yine tekrarlaması mümkün olabilir. Ama bu çörek otu kullanmasanız da olabilir. Kullanmanızı isterim ama yinede kararı size bırakıyorum.

Öte yandan çörek otu sadece safra kesesine etki etmez. Düzenli olarak kullandığınızda tüm vücudunuz adım adım günden günden güne daha sağlıklı olur. İdrar problemleriniz, hemoroidiniz mide problemleriniz bilmediğiniz diğer düzensizlikleriniz ve psikolojiniz çörek otu kullanımından olumlu etkilenir.

Aç karnına kullanamazsanız yemeklerden 1,5 - 2 saat sonra kullanın. Marketlerden küçük poşetlerde temin ettiğiniz çörek otunu tohumunu kullanabilirsiniz. Bir kaç farklı marka alın hangisini çiğneyerek daha rahat tüketiyorsanız yani tadı daha iyiyse onunla devam edin. En önemlisi öğütülmüş olarak almayın. Günlük 2 gram olarak tüketin ve en az 6 ay devam edin.

Ve bunu mümkünse doktorunuza bildirin. Çörek otu hakkında bilgisi varsa eminim oda kullanmanızı onaylayacaktır.

Rabbimin kısa zamanda şifa vermesi dualarıyla..Hoşçakalın.
4.12.12
Adsız
Günlük 2 gr. ne kadar olabilir ? Çay kaşığı ölçüsüyle dolu dolu ? Günlük tüketilmesi gereken miktar 600tane civarı demişsiniz. 3 öğüne bölsem 200 tane saymam mı gerekiyor ?

Matamanyaq
5.12.12
Adsız
Merhaba benim kulak çınlamam var yaklaşık 10 gün oldu internette birinin kulak çınlamasının çörek otu yağı ile geçtiğini duydum. ben kulağıma damlatsam zARARI olur mu diye korkuyorum bir de faydası oldugu dogrumudur kulak çınlamasına bir bilkginiz var mı ?
6.12.12
Mustafa
Böyle bir şey denenmiş değildir. Ancak bir kulak temizleme çubuğuna bir iki damla damlatıp kulağı temizliyormuş gibi kulak iç çeperlerine uygulayabilirsiniz. Ancak bir kaç saat sonra da temiz bir temizleme çubuğuyla temizleyiniz. Bir yandan günlük 2 gram çiğneyerek tüketmenizde daha çok fayda sağlar. Faydası olur mu? Bence olur. Neticede çınlama bir düzensizlik sebebiyle meydana geliyor.
6.12.12
Adsız
iyi günler mustafa bey benim yüzümde kızarmalar var var 3 yıldır burun çevremde fazla alnıma doğru azalarak gidiyo nasıl bi çörek otu tedavisi uygulayabilirim acaba
8.12.12
Mustafa
Merhaba günlük 2 gram çiğneyerek tüketin ve en az 6 ay kullanın. Çörek otunun harici kullanımlarda önemli bir yan etkisi olmamasına rağmen yinede sonuçlarından emin olamayacağım için özellikle yüz ve görünen bölgelerde kullanılmasını önermiyorum. Hatta bir sağlık uzmanı önermedikçe de yüzünüze hiçbir şey sürmenizi de istemem.

Düzenli olarak tüketeceğiniz çörek otunun faydası olacağını düşünüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle..
9.12.12
Adsız
merhaba hocam ben çörek otu tohumlarını sıcak suda 2 dakika bekletip yiyorum yine faydalı olurmu???Ve sonra o suyu içiyorum...
19.12.12
Mustafa
Mümkünse sıcak suda bekletmeyin. Sıcak faydasını azaltabilir. Öğütülmemişini ılık veya soğuk suda bir kaç saat bekletip yumuşadıktan sonra çiğneyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca öğütülmemiş çörek otunu suda beklettiğinizde suya herhangi bir faydalı bileşen geçmez.
19.12.12
Adsız
çok teşekkür ederim hocam...
19.12.12
Adsız
selamin aleykum hocam bende erken boşalma sorunu var acaba çörek otu çare olurmu tepe birde ben manik depresyon hastasıyım buna da iyi gelir mi teşekkürler.
20.12.12
Unknown
s.a. hocam çörek otunu yoğurt ile yemenin yan etkisi olurmu. syglr..
22.12.12
Mustafa
Aleykümselam, çörek otunun tüm vücudunuza faydası olur bahsettiğiniz rahatsızlıklarada. Ancak düzenli olarak en az 6 ay kullanmanızı öneririm.

Aleykümselam Mustafa, çörek otunu yoğurt ile birlikte tüketmek sindirimini biraz zorlaştırabilir. Mümkünse sade olarak tüket ama illa ki bu şekilde tüketmek istersen de tüketebilirsin.

Geçmiş olsun dileklerimle..
23.12.12
Adsız
TEŞEKKÜR EDERİM...
25.12.12
Adsız
Bir tanidigimiz, her gun corek otunu sabahlari ac karnina su ile yutmus.Gogus kanserinden iz bile kalmamis.Babamda kalin bagirsak kanseri, babamda kullanmaya basladi .Metastazlar yok oldu.Bagirsaktaki tumorde durdu.INSALLAH bu hastaliktan herkes kurtulur...
30.12.12
Adsız
Gerçekten çok çeşitli rahatsızlıklarım var. Acaba bu çörekotunu kullansam faydası olur mu ? Nasıl kullanayım yardımcı olun. Şifa Allah'ın izniyle tabi ama araştırmak bizim görevimiz.
Çörekotunu iyice çiğnemeli mi ?
Midemde helicobacterpylori denen bakteri var ve gastrit ,reflü var. Nasıl bir kullanım şekli önerirsiniz?
30.12.12
Adsız
merhaba mustafa bey;
size birşey danısmak istiyorum.babam seker hastası ve kan dolaşımı azlığı nedeniyle ayagında yara çıktı ve bu yara iltihablı bir yara suan hastanede çörek otunu nasıl kullanmalıyız( çok fazla arştırdım birde tane olarak kullnmayınız öğütülmüş almayınız diye yazıyor tane ile alıp biz mi ezip öğütücez ürünü bilgi veiriseniz sevinirim)şimdidem tşk
30.12.12
Adsız
merhaba mustafa bey, 3 yaşındaki oğluma astım teşhisi kondu oğluma çörekotu kendısını nasıl yedırebılırım kesınlıkle çiğnemez,
veya yağını kullansam nasıl önerirsiniz?aynı etkıyı yaparmı?
cevabınızı beklıyorum.
31.12.12
Mustafa
Merhaba,

Üç soru içinde aynı cevabı vermek mümkün. Günlük olarak 2 gram çörek otunu çiğneyerek veya günlük öğüterek en az 6 ay tüketilmesi yeterlidir. Gerekirse tatlandırmak için bal veya pekmez ile birlikte kullanılabilir. Çocuklar için günlük doz yazısına göz atınız.
1.1.13
Adsız
merhaba , gunluk cocugumuzda karin agrisi ve tuvalet problemi var , Corek otunun sindirimini ve gazini duzenleyecegini soylediler, suda kaynatip suyundan cay kasigi ile bebege vermemizi soylediler , birde internetten ulastigim bilgi dogrultusunda kavrulmus Corek otunun faydasi olmiyacagi sadece tazesinin fayda vrecegi bilgisine ulastim , bu konuda bilgi alisverisi yapabilirmiyiz ???
1.1.13
Adsız
cocugumuz 20 gunluk bu arada yazmistim ama cikmamis !!!
1.1.13
Mustafa
Çocuğunuzun anne sütünden başka birşey kullanabilmesi heleki çörek otu kullanması için çok çok erken. Onun yerine sizin tüketmenizin faydası olur. Anne sütü ile çocuğunuza geçer ancak düzenli olarak kullanmanız gerekli.
1.1.13
Adsız
selamun aleyküm Mustafa Bey,
yaşadığımız yerin sularına yağmurlu dönemler de bi şeyler oluyor ki 3 yaşındaki oğluma parazit bulaşıyor.(şehir deki diğer çocuklarla beraber hastanelik oluyorlar)şehir suyunu sadece temizlikte kullanıyoruz ama yine de çocuğu amip den koruyamıyoruz.
bağırsak parazitleri için eski mısırlıların kullandıklarını okudum ama tevatür bilgilere dayanıyor sanırım, bununla ilgili çevrenizde veya duyduğunuz bir bilgi var mı kullanıp kurtulan vb. gibi.
bağırsak parazitleri için tavsiye eder misiniz? ya da tavsiye ediyorsanız, öncelikle tedavi edici olarak, sonrasında koruyucu ve önleyici olarak çörek otunu aç ya da tok nasıl? ne miktarda ve ne kadar zamanla kullanmamızı önerirsiniz.
2.1.13
Adsız
çörekotu böbrek taşlarına ektisi nedir
bilğilendirirseniz seviniriz
2.1.13
Adsız
ben yaklaşık 6 yıldır kalsiyum oksalat taşı düşürüyorum bana faydası olurmu ve nasıl kullanmam lazım teşekkürler
2.1.13
Mustafa
Aleykümselam,

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18383782?dopt=Abstract

Buradaki çalışma çörek otunun antiparazit etkisini tevatür olmaktan çıkaracak nitelikte. Blastocystis hominis paraziti üzerinde yapılan çalışmada faydalı olduğu sonucuna varılmış.

Antiparazit (kurt düşürücü) etkisi için bir hafta boyunca çocuğunuza uygun dozda (günlük doz yazısına göz atınız) çörek otunu her sabah öğütüp, bir su bardağına yakın sıcak su ile içiriniz. Her parazit bulaşma durumunda veya şüphesinde tekrar tekrar uygulayabilirsiniz.

----------------------

Böbrek ile ilgili olarak ayrıntılı cevaplar verilmiştir. Arama kutusunu kullanarak bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimle..
4.1.13
bahar
Kizim 12 yasinda kas hastasi,corek otu yada yagi kullansa ona zarar verir mi?Benimde safra kesemde tas var, ne yapmaliyim?Kullanayim mi?Cevaplarsaniz sevinirim.Bahar...
4.1.13
Mustafa
Merhaba Bahar,

Çocuğunuz için uygun dozda çörek otu kullanabilirsiniz. Böyle bir durumda kullanılmaması gerekir şeklinde bilgiye rastlamadım. Safra kesesi ile ilgili olarak arama kutusunu kullanabilirsiniz. Benzer sorular önceden cevaplanmıştır. Geçmiş olsun dileklerimle..
4.1.13
Adsız
hocam kashastasıyım anneyım 27 yasındayım corekotunu yenı duydum faydası olurmu nasıl ve ne olcude kullanmalıyım
4.1.13
Mustafa
Merhaba,
Çörek otunun tüm vücuda faydası vardır. Bilimsel çalışmalarda birçok farklı hastalıkta faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Tüm vücudu olması gereken haline adım adım yaklaştırdığı için vücutla ilgili tüm hastalıklara etki edebilmektedir. Size de faydası olacağı kanaatindeyim ve tavsiye edebilirim. Bunun için en az 6 ay, günlük 2 gram tüketmeniz yeterlidir. Mümkünse 1 sene kullanın. İyileştiğinizde de devam edin.

Geçmiş olsun dileklerimle.
5.1.13
Adsız
selamun aleykum. ben çölyak hastasıyım. çölyakla beraber atrofik gastrit,ibs,laktos interolası ve dispepsi var. diyetime dikkat etmeme rağmen şikayetklerimde hiç azalma olmadı.çok ilaç kullandım ama hiç faydasını görmedim. karnımın sol üst tarafında ağrı karın da şişkinlik hazımsızlk, tekrar üst tarafta kaynama oluyor ara ara da midem de yanma ve mide kazıntısı oluyor. yaklaşık 2 ay kadardır günde bir çay kaşığı ya da tatlı kaşığı çörek otu yağı kullanıyorum. onunda faydasını görmedim maalesef. sizden ricam miktarını söyliyebilirmisinz. günde nekadar kullanmalıyım.tane olarak tüketemiyorum. karnım çok kötü oluyor.nolursunuz cevap yazın gerçekten çok kötü durumdayım..
7.1.13
Mustafa
Aleykümselam,

Öncelikle biraz sakin olun. Daha sonra çörek otu gibi bir bitkiden haberdar olduğunuz için şükredin.

İlk olarak şunu önemle belirtmek isterim. Çörek otu ile şu tarihte kesin olarak sağlığınıza kavuşursunuz şu kadar sürede iyileşirsiniz diyemem. Ama kullandığınız her geçen gün küçükte olsa daha iyi olacağınızı, daha zengin beslenmiş olacağınızı, hiçbir zarar görmeyeceğinizi ve eninde sonunda mutlaka faydasını göreceğinizi garanti edebilirim. Ayrıca bunun maddi külfeti olduğu da söylenemez. Sakın acele edip faydalı olmayacağını düşünüp bırakmayın. Hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Yapılan araştırma ve deneylerde hep farklı hastalıklarda farklı kişilerde farklı çörek otu tohumlarında hep farklı süreler çıkmaktadır. Tedavilerde olumlu sonuçlar 2 ila 15 ayı bulabilmektedir.

Çörek otu yağı çörek otu tohumu kadar etkili olamayabilir. Kalitesi düşük olabilir, diğer bitkisel yağlar ile karıştırılmış olabilir uygun koşullarda üretilmemiş olabilir, havadaki oksijen ile etkileşime girip içeriğindeki bazı faydalı bileşenler niteliğini yitirmiş olabilir. Bu yüzden sıklıkla tohumunun kullanılmasını öneriyorum. Size de bunu öneririm.

Midenizi rahatsız ediyorsa meyve ile tüketmeyi deneyebilirsiniz veya hafiften birşeyler atıştırabilirsiniz. Yine olmadı en son çare tok karnına tüketin. Ayrıca başka bir marka çörek otu tohumu denemenizi tavsiye edebilirim. Bir müddet sonra tadınada alışırsınız zaten.

Çok güzel öğütürseniz daha kolay sindirirsiniz. Ve öğütme işini günlük olarak yapmanızı öneririm. Bunuda en iyi elektrikli bir kahve makinesinde yapabilirsiniz.

2 - 3 gram arası düzenli olarak tüketin.

Unutmayın çörek otunu tavsiye eden Efendimiz (sav)'de, bu bitki ile deney ve araştırma yapan uzmanlarda çörek otunun düzenli bir şekilde uzun süre kullanılmasını tavsiye ediyorlar. Yani ilaç gibi kullanmak yerine bunu alışkanlık haline getirmek önemli.

Merak etmeyin mutlaka faydasını göreceksiniz.

Rabbimin kısa zamanda şifa vermesi dilek ve dualarıyla..
8.1.13
Adsız
Selamünaleyküm.Benim oğlum 11 yaşında.sorunu her gece alt ıslatması.evet bu yaşına kadar her türlü yöntemi denememize rağmen bu sorundan kurtulamadık.uykusu çok ağır ve birazda kilolu.çörekotunun faydası olur mu.nolur bu sorundan kurtulabilmemiz için bize bir çözüm yolu gösterin.yağını mı kendisini mi tüketmeli.tşk ederim.
8.1.13
sultan
benim kozim bobreklerde protein atilimi var yani nefrodik sendrm corek otu bobrelerde neye iyi geliyor ve nasil.kullnicam kizim 4 yasinda
8.1.13
Mustafa
Aleykümselam oğlunuz için önerilen dozda çörek otu tohumu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Sultan böbrek ile ilgili sorulara çok ayrıntılı cevaplar verilmiştir. Arama kutusunu kullanarak bunlara ulaşabilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimle.
8.1.13
Adsız
Çörek otunun zayıflamaya yönelik bir etkisi var mıdır?
13.1.13
Buğra
mail adresini alabilir miyim mustafa oradan sorsam daha iyi olacak. sormam gereken birkaç bişey vardı.
16.1.13
Mustafa
Merhaba Buğra, buradan yazabilirsin. Diğer kullanıcılarda yazılanlardan faydalanmış olur.
16.1.13
Buğra
Geçen ay safra kesemi aldırdım. Taş olduğu için.
Midemdeki sıkıntılar gastrit ve reflü demiştim önceki yazılarda.
Tam olarak nasıl bi kullanım önerirsin mustafa. Sıkıntılar fazla bende.
Ağrı falan yapmaz heralde artık safra kesesini aldırdım çünkü.
Mideme dokunmasını istemiyorum. Balla beraber kullansam nasıl yapayım macunu günlük mü yapmalıyım.
Taneleri çiğnemek hergün zor oluyor macun mu kullansam. Macunu da 1kg balın içine 200 gr çörekotu falan yazıyo ama. Ben az yapmak istiyorum etkisi kaybolmasın diye. Ne önerirsin ?
16.1.13
Mustafa
Buğra benim kullandığım gibi kullanmayı bi dene istersen.

Günlük olarak öğüt. Elektrikli bir kahve öğütme makinesi temin et. Pahalı bir cihaz değil. 50 tl civarlarında bulabilirsin. Hergün 2 gram yaklaşık bir tatlı kaşığı çörek otunu bunda öğüt. 30 saniyede un gibi yapıyor. Daha sonrada su ile yutarsın.

Midende rahatsızlık hissedersen ilk bir iki ay tok karnına, yemekten yarım veya bir saat sonra tüketmeyi deneyebilirsin.
16.1.13
Adsız
Merhaba,33 yaşındayım yüzümde özellikle stresli dönemlerde(ve ay halllerinde) iri ve çok belirgin sivilceler çıkmakta ve iz kalmaktadır.Çörek otu ile fayda sağlayabilirmiyim nasıl kullanmalıyım?
çok teşekkür ederim.Emine Nisa
18.1.13
Mustafa
Merhaba Emine,

Günlük 2 gram çiğneyerek tüketmek çörek otundan fayda bulmak için en iyi yöntemdir. En az 6 ay kullanmanızı öneririm.
18.1.13
Adsız
merhaba ben sude kilo sorunum var cörek otunu nasıl kullanmalıyım
24.1.13
Unknown
Selamun Aleyküm. ALLAH (c.c.) yar ve yardımcınız olsun. Bir sorum olacaktı. Her bir buruna birer damla Çörek Otu yağının Sinuziti tamamen iyileştirdiği, sinüslerde ki irini attığı söyleniyor. Bu doğrumudur ? Bu uygulama şeklinin sinuzite faydası var mıdır ? Saygılar selamlar.
2.2.13
Mustafa
Aleykümselam Erhan,

Kaliteli bir çörek otu yağı bulabilirseniz faydasını görürsünüz.

Ben düzenli olarak 2 gram çiğneyerek çörek otu tüketmenizi ve 2 - 3 günde birde çörek otu buhar banyosu yapmanızı öneririm. Buhar banyosu ile bilgilere arama kutusunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun dileklerimle..
3.2.13
Adsız
Aylin
Merhaba Mustafa Hocam,bir tanıdığımın tavsiyesiyle bir tatlı kaşığı çörek otunu bir bardak suda 10 dk kaynatıp soğuyunca sabah aç karınla içiyorum. Suyunu içtikten sonra kalan çörek otunu yiyorum. Suda durunca bileşeni suya geçmez demiştiniz kaynatınca geçer mi? Bu yaptığım doğru mu?

Teşekkürler
10.2.13
Mustafa
Merhaba Aylin,

Kaynadığı zaman çörek otunun faydası azalabilir. Hiç bir ısı işlemine maruz bırakmadan öğüterek veya çiğneyerek tüketmek en iyi yöntemdir.
11.2.13
Adsız
merhalar
36 yaşındayım ve menopoz teşhisi koydular ve çörek otu önerdielr 2 ay fayda etti sonra fayda etmedi kullanmaya devam edeyim mi?
12.2.13
Mustafa
Düzenli olarak 2 gram tüketerek devam etmenizi öneririm.
12.2.13
Adsız
S.a Cörek otu yaginin sac dökülmesini engelleme ve dökülen saclari geri cikartma etkisi varmi?
Varsada nasil kullanmam gerekiyor?
17.2.13
Mustafa
Aleykümselam, çörek otunun saç dökülmesi üzerine etkisinin olduğunu söyleyemem.
19.2.13
Adsız
merhaba. cörek otu yağıyla hamile kalındığını duydum doğrumu bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. nasıl kullanılacağı hakkında bilgilerinizi bekliyorum teşekkürler...
24.2.13
Adsız
merhaba hocam.çörek otu yağının her şeye deva olduğunu duydum.peki zayıflamaya da yardımcı olur mu?yani selülit,basen gibi...yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
24.2.13
EMİNE EFE
MERHABA.BENİM KULAĞIMDA ÖSTAKİ KANALI TIKANIKLIĞI VAR.BU YAĞI KULAĞA YADA BURUNA DAMLA ŞEKLİNDE KULLABABİLİRMİYİM.NASIL VE NE KADAR ZAMAN KULLANMALIYIM?TŞK.
27.2.13
Mustafa
Merhaba Emine, hergün 2 gram tohumunu çiğneyerek tüketmeyi bi deneyin. En az 2 ay kullanın.
27.2.13
Adsız
MERHABA HOCAM DR GİTTİM BÖBREK TAŞIMDAN YENİ AMELİYAT OLDUM AMA HALA TAŞ KALMIŞ OLDUGU SYLENİYOR BİRDE BAGIRSAKLARIMDA İLTİHAP VAR TUVALETE ÇIKTIGIMDA BAGIRSAKLARIMDAN KAN GELİYOR VE SÜREKLİ İSHAL ŞİKAYETİM VAR HOCAM BENİM NE KADAR SÜRE VE NE MİKTARDA ALMAM DOGRU OLUR
3.3.13
Unknown
merhaba benımde vucudumda sınırsel seyırmeler basladı el ayakta uyusmalarla , bel ve boyun fıtıklarım var , corek otu kullanıyorum ama duzenlı degıl . bırde sabahları ac dolu dolu bır cay kasıgı cıgnyerek tuketıyorum , dozaj fazla mı normalmı acaba 2 gr nekadar oluyor bır cay kasıgı kadarmı
3.3.13
Unknown
Selamunaleykum Mustafa Bey;ben çörek otunu aktardan ögütülmüş olarak aldım, aktardaki bey bana, buzdolabında ve kapalı kavanozda muhafaza etmemi söyledi...Ben her sabah aç karnına bir tatlı kaşıgı çörek otunu bir bardak suyla içiyorum...Herkez gibi bendede birkaç rahatsızlık mevcut,,,* artrit - iltihaplı eklem romatizması (ayrıca 12 yıldır günde 8 mg kortizon alıyorum)* migren* zaman zaman depresyon* blrde maalesef kilo problemitüm bunlara ve bir çok rahatsızlıga iyi gelecegi inancındayım Peygamber Efendimizin (s.a.v) hadisinden dolayı...Yanlış veya eksik olan bişey varmı ?Teşekkürler ALLAHA EMANET OLUN...
19.3.13
Mustafa
Aleykümselam Emel,

Aktardan öğütülmüş alacaksanız az miktarlarda alın örneğin 1 haftalık gibi. Bitince tekrar alın. Aktar doğru tariflemiş ancak fazla öğütülmüş çörek otunun havayla irtibatını tam olarak kesmek mümkün olmadığından bekledikçe özelliğini yitirecektir. Günlük olarak kendiniz öğütüp tüketirseniz daha çok faydasını görürsünüz.

Geçmiş olsun dileklerimle, sizde Allah'a emanet olun.
19.3.13
Adsız
25 yaşındayım ve saçlarımda ciddi sayıda beyazlar var ve bu durumdan dolayı çok üzülüyorum :( acaba tavsiye edeceğiniz bi şey varmı
20.3.13
Adsız
merhabalar benimde ellerimde ve ayaklarımda aşırı derecede terlemem var çörek otu tohumunu kullanmamı tavsiye edermisiniz..
20.3.13
Adsız
Merhaba oncelikle rabbim herkesin yardimcisi olsun sifasini versin sifasi olmayan hastaliktan uzak etsin benim bi sorum olucak arkadaslar ben 2.5 yildir evliyim bi tane dusugum oldu 1.5 yil gecti ustunden ve biz esimle bebek sahibi olmaya kara verdik ve bu karari alali 9 ay oldu ama bebegimiz olmadi doktora basvurduk butun sonuclar temiz esiminde benimde.simdi ben bu corek otu yagini kullansam kadinsal bi rahatsizligin devasi olurmu acaba
24.3.13
Mustafa
neden olmasın? bence deneyin. tohumunu tavsiye ederim.
25.3.13
Adsız
Circasian;
Merhaba,
Yemek borusu kanseri (özofogus) tedavisi ve ektisi konusunda çalışma oldu mu? Çörek otu yağını kullanırsak günlük maximum doz ne olmalı? Bu hastalığa karşı kullanan var mı? Deneyimleri ve gözlemleri nelerdir... Şimdiden çok teşekkürler
26.3.13
Mustafa
Merhaba,

Maalesef bu konuda henüz bir çalışma yapılmamış. Ancak birçok kanser türü ve hastalık üzerinde yapılan çalışmalar hep olumlu sonuçlar vermiş. Ben kullanmanızı öneririm.

Siz yağını sormuşsunuz ama ben özellikle kullanılabiliyorsa tohumunu kullanmanızı öneririm. Yağına bazen diğer bitkisel yağlar eklenebiliyor veya işlenme aşamasında havayla etkileşimi faydayı azaltabiliyor.

Eğer illaki yağını kullanmak isterseniz ve yağ yüzde yüz çörek otu yağıysa 1 çay kaşığı kadar kullanmanız yeterli olur.

Birde günde 1 diş sarımsak tüketmenizi tavsiye ederim. Nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında da arama kutusunu kullanarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimle..
26.3.13
Adsız
ilk; merhaba mustafa bey yani ben neden bahsedeyim hipotiroidi hastasıyım,polikistik overlerim var.aşırı kilom mevcut ve evlat sahibi olamıyoruz regl olamıyorum sizin anlayacağınız ne desem bilmiyorum siz benim nasıl tüketmemi tavsiye edersiniz az önce bildiğimiz tohumunu aldım ve nasıl tüketmem gerektiğini size danışmak istedim size bu konudaki yardımlarınızdan ötürü çok çok teşekkür ederim
5.4.13
Mustafa
Merhaba,

Aç karnına yemeklerden yarım saat kadar önce 2 gram çiğneyerek veya günlük olarak öğüterek tüketmeniz yeterlidir. Geçmiş olsun dileklerimle..
6.4.13
Adsız
Merhaba. Ben 3,5 ay önce dogum yaptim, hamileligim sirasinda gastasyonel diyabet gecirdim, günde üc kere insülin kullandim. Dogumdan sonra sekerim düzeldi, ve 6 hafta sonra kadin doktorumda kontrolde aclik kan sekerim biraz yüksek, tokluk normal cikti. Ondan bir hafta sonra da ev doktorumda aclik kan sekerim normal cikti. Haftaya tekrar ev doktoruma gidip seker yüklemesi yapilacak. Ben diyet yapiyorum su an ve gecen gün bir arkadasimin tavsiyesi üzerine cörek otunu 3 günden beri kullaniyorum. Yalniz sorun, dogumdan sonra bebegimin sekeri düstü ve ona serumla seker takviyesi yapildi. Cörekotunun sekeri düsürüüyor ama sütümden dolayi bebegimin kansekerine bir zarari olurmu. Tesekkürler.
7.4.13
Mustafa
Yüzde yüz emin değilim ama zararı olacağını düşünmüyorum. Kullanabilirsiniz ancak yinede kontrollerini yaptırmakta fayda var.
7.4.13
Bulent
HOCAM ALS HASTASI OLDUGUMU DAHA YENİ ÖGRENDİM DÜNYADA DOKTORLARIN DEDİGİNE GÖRE TEDAVİSİ YOKMUŞ ÇÖREK OTUNUN BU HASTALIGA Bİ ÇARESİ OLURMU
8.4.13
Mustafa
Merhaba Bülent,

Olur tabi ki de. Çörek otunun merkezi sinir sistemi üzerine de çok olumlu etkileri mevcuttur. Tüm vücudunun da düzene girmesini sağlar. Ancak uzun süre kullanmalısın. En az 6 ay günde 2 gram çiğneyerek veya günlük öğüterek kullan.

Rabbimin kısa zamanda şifaya kavuşturması dileklerimle..
9.4.13
Adsız
Selamun Aleyküm. Ben Musab.
Annem 55 yaşında ve ALS hastası. Kendisi günde 100mg Rilutek ve 300mg Conezime-Q10 kullanıyor. Acaba kendisine günde 2gr çörek otu versek bu ilaçlarla yanlış bir etkileşim olur mu? Şimdiden teşekkürler eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
10.4.13
Mustafa
Aleykümselam Musab,

Çörek otunun hiçbir ilaçla etkileşmeyeceği ve güvenle kullanılabileceği birçok kaynakta bildirilmiştir. Ancak yinede bazı durumlarda ilacın etkisini güçlendirmek veya etkisini azaltmak şeklinde etkileyebilir. Bunlar "Uyarılar" bölümünde bildirilmiştir.

Ben yinede günlük 2 gram kullanmanızı öneririm. Çünkü oldukça faydası olan bitki, annenizin bundan mahrum kalmasını istemem.

Geçmiş olsun dileklerimle..
10.4.13
Adsız
mergaba mustafa bey kronik sinüzitim var ve varis.
bu iki rahatsızlık için çörekotu iyi gelebilir mi?aşırı yorgunluk hissediyorum ve fazla uyuyorum. varisten dolyı ayakta kalamıyorum.şimdiden tşk edeirm
12.4.13
Mustafa
Merhaba,

Ben iyi geleceğini düşünüyorum. Çörek otu tüm vücuda faydalıdır ve zamanla olması gereken düzenine kavuşturur. En az 6 ay kullanmanızı öneririm.
12.4.13
Unknown
merhaba.ben çörek otunun bu denli faydalı olduğunu yeni öğrendim..kronik bir hastalığım yok..sinüzit ve gastritim var..birde kilo problemim..fakat ileri derecede unutkanlık ve yorgunluk(saatlerce uyumama karşı)halsizliğim var..bu rahatsızlıklarım da dahil ,oluşabilecek diğer hastalıklara şimdiden önlem amacıyla,nasıl ve günde ne kadar kullanmalıyım..bal ile karıştırıldığını duymuştum.. süzme kara kovan balı ile ,ezip macun şeklinde bi karışım dan sözediyolardı sizce ?
şimdiden çok tşk ediyorum ..
16.4.13
Mustafa
Merhaba Fatma,

Sitede birazcık gezindiğin takdirde tüm sorularına cevap bulabilirsin.
16.4.13
Unknown
ayrıca 2 gram bir çay kaşığına mı denk geliyor ..
16.4.13
Adsız
Hayirli aksamlar,cörek otunu faydalarini duymus hatta bende salatalarda kullanmaya basladim.sayfanizi okudum fakat benim rahatsizligimla ilgili bir bilgi yada soru göremedim.Vertigo tanisi konulan bas dönmesi rahatsizligim var ve doktorum tipta bunun caresi olmadigini bu sekilde yasamin devam edecegini söyledi,öyleki bazen yataktan kalkamiyorum,ne ölcüde kullanmaliyim yada faydasini görebilirmiyim.Tesekkür ediyorum bilgilerinizden dolayi.
17.4.13
Mustafa
Hayırlı akşamlar,

Vertigo ve çörek otu ile ilgili olarak henüz bir çalışma yok. Çörek otu ile çalışmalar genellikle yaşamı tehlikeye atan rahatsızlıklar üzerine ve nerdeyse tamamıda faydalı bulunmuş.

Ancak ben kullanmanızı önerebilirim. Çünkü tüm vücudu etkileyen bir faydası var çörek otunun. Ancak uzun süre kullanmanız gerekebilir örneğin en az 6 ay. İster salatada kullanın ister öğüterek tüketin ama mutlaka yutmadan önce ezilmiş olsun. Aksi takdirde sindirimezsiniz ve faydasını göremezsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimle..
17.4.13
Adsız
hayırlı akşamlar ben zeki 6 aylık oğlum var ve bir aydır astımbronşit ile mücadele ediyoruz (iki çeşit buhar + antibiotik) fayda etmedi. çörekotuyağı verebilirmiyim versem günde ne kadar vermeliyim. paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim
21.4.13
Mustafa
Merhaba Zeki,

İki yaşından küçük çocuklar kullanmanızı tavsiye etmem. Onun yerine annesi kullansın. Anne sütü ile çocuğa faydası olabilir.
22.4.13
hamza
Selamun Aleykum mustafa hocam adım hamza ben yıllardır spastik kolit hastasıyım çörek otunun bunad a faydası olurmu olursa nasıl kullanmam gerekir şimdiden teşekkür ederim Allaha emanet olun
24.4.13
Mustafa
Aleykümselam Hamza,

Olmaması için hiçbir neden yok Hamza. Bence deneyebilirsin. Günlük 2 gram iyice çiğneyerek ve günlük olarak öğüterek tüket. En az 6 ay kullanmanı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle..
24.4.13
Ayla
kolay gelsin Mustafa bey
çörekotunu hergün düzenli olarak değilde 2 veya 3 günde bira yesek faydası olurmu.
25.4.13
Mustafa
Merhaba Ayla,

2 - 3 günde bir yemek, hiç yememek gibi olmasa da her gün yemek gibi de olmaz.
25.4.13
Her şeyden biraz
Merhaba ben iki haftalık hamileyim çörekotu yağı içmemde bir sakınca varmı ?
29.4.13
Mustafa
Merhaba, uyarılara göz attınız mı?
29.4.13
Unknown
Cumleten Selamun Aleykum,
Bende mide fitigi reflu ve oniki parmak bagirsagi ulseri vardi daha once cok cesitli ilaclar kullandim buyuk skintilar cektim , bu esnada bi yakinimiz mideye iyi geldigini soyledi akabinde kullanmaya basladim ve 1 yildir cok rahatim,
size sorum ; reflu yu mide asidinin tahribatindan kaynaklandigini ve relunun de yara gibi oldugunu duymustum, corekotu yaginin bu hastaliklar uzerinde iyilestirici etkisi varmidir, yoksa agrisinimi hissettirmiyor acaba.
21.5.13
Mustafa
Aleykümselam Mustafa,

Sorunu Dr. Ahmet Toptaş'ın kendi bloğundaki bir soruya verdiği bir yanıtı alıntılayarak cevaplamak istiyorum.

Reflü ( Reflux) kendi başına bir hastalık değildir.

Reflü nedenleri arasında:
- Alkol,
- Sigara,
- Karaciğer yağlanması, şişmanlık,
- Yağ ve yağ asitleri,
- Sinir sistemine etki eden madde ve ilaçlar,
- Kalsiyum kanal bloker ilaçları yer almaktadır.

Ayrıca; dar giysiler, kemer ve ani eğilme hareketleri de reflüye neden olmaktadır.

Reflüde şikayetler arasında:

- Mide ve yemek borusunda yanma,
- Yutma zorluğu,
- Göğüs ağrısı görülebilir.

Reflü tedavisinde yemek borusunda benek ve çizgi şeklinde lekelerin olduğu durumlarda (I. ve II. Devre) asit azaltıcı ve asit giderici ( H2-rezeptor, antazida) tedavi önerilmektedir.

İleri derecelerdeki şikayetlerde ( III. Ve IV. Devre) ameliyat gerekebilir.

Reflünün başlangıç devrelerinde çörek otu yenerek şikayetler giderilebilir. İleri devrelerde ise diğer tedaviler sırasında da çörek otu yenebilir, çörek otu tedaviyle uyumsuzluk göstermez, iyileşmeyi hızlandırır. Çörek otu bileşiminde bulunan proteinler mide asidini bağlayarak şikayetleri ortadan kaldırır, dokuları korur.

Midenin boş olduğu kahvaltıdan iki saat sonra, öğle yemeğinden iki saat sonra ve yatmadan 30 dakika önce çörek otu yenmelidir. Mide ve yemek borusunda bir sorun varsa, vücut kendisini tamir etme fırsatı bulur.

Çörek otu yendiğinde şikayetler birkaç gün içerisinde ortadan kalkabilir. Vücudun kendisini tamir etmesi ve şikayetlerin tekrarlaması için uzun süre çörek otu yenmeye devam edilmesi önerilir.

Not: Çörek otu doğal oranda yeterli miktarda omega-3 ihtiva eder, ilave olarak omega-3 takviyeli gıdalar yenmemelidir.
22.5.13
Adsız
Merhaba ben fatoş 8 aylık kızım 6aydır sık sık bronşit oluyor ilaç kullanımından dolayı karaciger enzimleri yükseldi ve ilaçta kullanamıyoruz çörek otunun faydası olurmu nasıl kullanmalıyım 2yaşından küçüklere tavsiye etmediniz ama ben emziremiyorumda sırtına falan sursem faydası olurmu çevap bekliyorum artık çaresiz kaldım.
31.5.13
Mustafa
Merhaba Fatoş,

Kızınız için kullanmanızı öneremem üzgünüm. Çörek otunun herhangi bir şekilde kullanımı bünyesini zorlayabilir. Çocuğunuzun çörek otundan fayda görebilmesi için sadece siz kullanabilirsiniz ve anne sütü ile faydasını görebilir. Belki de çocuğunuz anne sütü ile beslenemediğinden hasta oluyor olabilir.

Rabbimden kısa zamanda şifa vermesi dualarıyla, hoşçakalın.
1.6.13
Adsız
Yok 1 haftadır emmiyo sütüm olmuyo çok teşekkür ederim yanıtladığınız için.
1.6.13
Unknown
Merhaba arkadaşLar. Ben vitiLigo hastayım ve bana çörek otunu tavsiye ettiler ara sıra 1 bardak kaynamış suya atıp içiyorum ama genelde sabahları kalktıgım 1 tatlı kasıgı yemem gerektiği söylendi. Gerek vitiLigo hakkında gerekse çörek otunun vitiligo haslagına faydaları hakkında en kısa sürede biLgiLendirirseniz beni hem rahatlaşmış hemde mutlu etmiş olursunuz sağoLun..
5.6.13
Mustafa
Merhaba Eyüpcan,

Bildiğim kadarıyla vitiligonun önemli sebeplerinden bir tanesi bağışıklık sisteminin düzensiz çalışması. Çörek otu düzenli olarak kullanıldığında bağışıklık sisteminizin daha düzenli çalışmasını sağlar. Özellikle sarımsak ile birlikte tüketildiğinde.

Çörek otunu kaynamış suya atıp içmen sana hiçbir fayda sağlamaz. Günlük 2 gram çiğneyerek tüketmelisin. Ve iki-üç günde bir de 1 diş sarımsak tüketmelisin. Sarımsağın nasıl tüketileceği hakkında ayrıntılı bilgiye arama kutusunu kullanarak ulaşabilirsin.

Geçmiş olsun dileklerimle.. Hayırla kandiller.
5.6.13
Adsız
Mustafa bey bana ulaşabilirmisiniz lütfen email adresim sudemeltem@live.de
11.6.13
Adsız
Merhaba arkadaşlar benim rahatsızlığım gastrit reflu helicobakteri mide fıtığı aşırı basınç oluyor midemin üstünde ve kalbime vuruyor basınç yapıyor ve çok kötü bir şey bir çok ilac denedim ama ne faydasi olmadi ben çörek otu nu nasil kullanmaliyim balla karıştırıp ve çörek otu nu jahve makinasiyla ezdim yiyorum böyle doğrumu yapıyorum yardim edin bana ne olur kalp atisimi yukseltiyor email adresim sudemeltem@live.de yardim lütfen bu basinctan nasil kurtulurum :-(
11.6.13
Mustafa
Merhaba Sude,

Sitede biraz gezindiğin takdirde çörek otunu nasıl tüketebileceğin konusunda ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsin.

Çörek otunun Helicobacter pylori aktivitesi üzerinde etkili olduğu burada yapılan deneyle kanıtlanmıştır.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3003218/

Bunun için günlük 2 gram düzenli olarak tüketmen gerekli. Mümkünse çiğneyerek tüketebilirsen daha çok faydasını göreceğini düşünüyorum.
11.6.13
Adsız
Teşekkürler cevabiniz icin ben özellikle reflü için çörek otunu kullanmak istiyorum umarim faydasini gorucem hayırlı geceler
12.6.13
Unknown
selam. çörek otunu veya yağını benler için kullanabilirmiyim?
14.6.13
Unknown
merhaba Mustafa bey öncelikle ilginize teşekkürler, bende 3 aydır başlangıç aşamasında VİTİLİGO hastalığı mevcut ve bu hastalığa çörekotunun iyi geldiğine ilişkin bilgiler ve duyumlar sonrasında 2 aydır düzenli olarak kullanmaya başladım,1,5 aydır 2 şekilde kullanmaktayım 1)çörekotu tohumu yağını günde 1-2 kez deri üzerinde vitiligolu yerlere haricen sürerek, 2)çörekotu Tohumu yağını bir bardak ılık suya 4-6 damla damlatarak günde 1 kez içerek yada çörekotu tohumunu öğüterek sabahları ve akşamları tercihen aç karnına ballı yada sade bir şekilde su ile içerek kullanmaktayım,
şu anda açık bir faydasını göremedim ancak ısrarla sizin de belirttiğiniz gibi 6 ay kullanmayı düşünüyorum, vitiligo hastalığı içine kullanım şeklim doğru ve yeterlimi? ve başka öneriniz nedir? şimdiden çok teşekkürler
22.6.13
Mustafa
2-3 gram tohumunu çiğneyerek veya günlük öğüterek en az 6 ay kullanmanızı tavsiye ederim. Çörek otu yağını haricen kullanmanızı pek önermem çünkü sorun deride değil. Önemli olan bağışıklık sisteminizin düzene girmesi. 3 - 5 günde bir de 1 diş sarımsak tüketin. Geçmiş olsun dileklerimle..
23.6.13
Adsız
Merhabalar, 1 çay kaşığı dolusu çörek otu tohumunu kahve öğütücüsü ile çekiyorum. sonra bir bardak suya bir çay kaşığı tarçın katıp çörek otunu bu şekilde sabahları tüketiyorum. bu şekilde tüketmeye devam etmelimiyim yoksa sade bir şekilde mi tüketmeliyim ?
24.6.13
Adsız
benim kardeşim 20 gün önce trafik kazası geçirdi. Kendisine yayayken araç çarptı. şuan beyinin de ödem olduğunu, alnında ve yüzünde kırıklar olduğunu söylüyor doktorlar. ankara numune hastanesinde yatıyor. ilk günler bize el kol hareketleri yapıyordu ve gözleri kapalı olmasına rağmen yaş geliyordu. daha sonra heyecanlandığı için uyuttular 5 gün gibi ..akabinde 12 gün geçti ancak hala uyanmadı...ben yanına girdiğimde yutkundu ve dilini kıpırdattı...doktorlar süreç uzun diyor.. sizce çörek otu kullanmak fayda edermi beyin için?
25.6.13
Mustafa
Öncelikle Rabbimizden acil şifalar diliyorum.

Kardeşiniz sanırım yoğun bakım da şuan ve çeşitli tedaviler uygulanıyor. Çörek otu kullanmanın faydası olur tabi ki ancak şuan için bunu sadece doktor izni ile kullanabilir ve eğer kendindeyse kullanabilir. Yani henüz uyanmadıysa (ki mutlaka uyanacaktır merak etmeyin) uyanmadıysa kesinlikle uyurken yedirme veya yağını sürme gibi yollara başvurmayın.

Ben taburcu olduğunda düzenli olarak kullanması taraftarıyım. Zaten çörek otunu şimdi düzenli olarak kullanmaya başlasa bile faydasını 1 - 2 ay sonra görmeye başlar.

Tekrar kardeşinize acil şifalar diliyorum.
25.6.13
Adsız
umarım hayırlısı ile en kısa zamanda uyanır..Rabbim Tüm hastalara şifa versin....ilginiz için teşekkürler
26.6.13
Adsız
çörek otu orjinal nasıl elde edeceğiz birde sıvı hali var satılan buda yararlımı hapları var ?
kar.p@hotmail.com
teşekkürler
13.7.13
Adsız
merhaba ben murtaza.hocam dilimde mantar var ve beni çok rahatsız ediyor.bana bir arkadaş dedi ki sana en güzel , çörek otu yağı satın alip her sabah aç karnına kull amanı tasfiye ederim.hocam alırsam bana bir faydası veya aldığımda nasıl kullanmaliyim.tesekkurler
15.7.13
Kral81
Merhaba

Bende saman nezlesi var. Cörek otu yagini nasil kullanmam
Lazim. Tsk
16.7.13
Adsız
Selam, Ben vitiligo (alaca)hastasiyim bana ønerileriniz nelerdir? Vitiligo simdilik sadece yuzumde(yanagimda var) insallah daha fazla dagilmaz. Cørek otunu ben sahsen nasil kullanmaliyim acaba bu hastaliktan øturu ? sevgiler,
16.7.13
Mustafa
Merhaba Sorunuz ilk sordunuz yerde cevaplanmıştır.
16.7.13
Kral81
Hocam benim soruyu yanitlamadiz?!! Saman nezlesiyim cörek otu yagini nasil kullanmam lazim
16.7.13
Mustafa
Çörek otu nerdeyse tüm hastalıklar için aynı şekilde kullanılır. Ağız yoluyla tüketilip ve faydalı bileşenlerin sindirilmesi gereklidir.

Bunun için günlük 2 gram civarı çiğneyerek tohumunu kullanmanızı öneririm. Yağını kullanmak istiyorsanız günlük 1 çay kaşığı kadar kullanabilirsiniz ancak her zaman söylediğim gibi tohumunu kullanmak daha etkili. Ve en az 2 ay kullanın.

Geçmiş olsun dileklerimle...
16.7.13
Unknown
hocam ismim süleyman kireclenme icin genelde diz kireclenmeleriicin cörek otunun yagınımı yoksa cörek otunumu kullanmamızı önerirsiniz
16.7.13
Mustafa
Merhaba Süleyman,

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21127340

Bakınız bu araştırmada çörek otunun etkin maddesi "Thymoquinone"nun osteoartritte (kireçlenme) tedavi edici olarak kullanılabileceği sonucuna varılmış.

Hem yağını hemde tohumunu kullanmanızı önerebilirim. Günlük 2 gram tohumunu çiğneyerek veya öğüterek dahili olarak tüketin. Yağını ise sadece haricen yani ilgili bölgeye sürerek kullanın.

Geçmiş olsun dileklerimle..
17.7.13
Adsız
Vitiligo hastasi oldugumu yazmistim cevap icin cokk tesekkurler, ufak birsey daha soracagim: cørek otu yagini alaca yani vitiligolu bølgelere sure bilir miyim? sure bilirsem ne kadar bekletmeliyim yagi vitiligolu bølgelerde? (sadee yanagimda var.)
17.7.13
Mustafa
Dahili olarak yani yiyerek kullanmanız yeterli.
17.7.13
Adsız
Selam, gerçek çörek otu ışınlanmamış (radyasyon görmemiş) olanıdır. Fakat ışınlanmamış çörek otu bulmak ne yazık ki zor. Baharat üreten firmalar, marifetmiş gibi ışınlama işleminden geçirerek üretim yapıyorlar. Oysa üniversite laboratuvar ortamında yapılan araştırmalarda ışınlanmış gıdaları yiyen canlıların çoğunun öldüğü tespit edilmiş. Maalesef bu bilgilerden yoksun üreticiler üründe aflatoksin oluşmasın diye kanserojen etkisi kanıtlanan ışınlamayı baharatlara uyguluyorlar. Işınlanarak üretilen baharatlar, çaylar ve hazır çorbalar zehre dönüşüyor, toksik etki yapıyor. Bu ürünleri tüketenleri yavaş yavaş öldürüyor.

Dr. Kemal Sümbül'ün Sızıntı'da yer alan bir yazısında şu tarz idadeler yer almakta: "Işınlamanın, canlıların üreme sistemlerinde sorunlara neden olduğu ve memelilerde kanser oluşturma riskini artırdığı ifade edilmektedir. Ayrıca ışınlama neticesi bilhassa yağlı gıdalarda toksik maddelerin meydana gelmesi de iddialar arasındadır. Bunlar 2-alkilsiklobütanon grubu bileşiklerdir. Bunlar ışınlanmamış gıdalarda yoktur. Bu bileşiklerin ışınlama sonucu meydana geldiği belirtilmektedir. Bu maddelerin insan ve fare hücrelerinin yapısında ve genlerinde hasara yol açtığı belirtilmektedir."

Ayrıca genetik ve biyomühendislik çalışmaları olan Doktor Ergün Şakalar'ın yaptığı araştırma bu yıl (Mayıs 2013) gazelerde yer aldı. haberle ilgili bağlantı aşağıdadır. Okuyabilirsiniz:
http://saglik.bugun.com.tr/rafta-bekleyen-buyuk-tehlike-haberi/638370

Bu haberden bir alıntı: "Fatih Üniversitesinden bilim insanları bazı gıdaların raf ömrünü uzatmak için kullanılan ışınlama teknolojisini araştırdı. Işınlanmış gıdaları yiyen hayvanların DNA'ları ve üreme sistemleri zarar gördü ardından birçoğu öldü."

Durum korkunç. Ama birçok kişi bunun farkında değil. Sadece baharatlar da ışınlanmıyor. 1999'dan beri ışınlananların listesini görmek isterseniz: http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/mev/mev_yon/yt_isinlama_yonetmeligi.pdf

Şifa kaynağı olan çörek otu, diğer baharatlar gibi radyasyona maruz bırakılarak zararlı bir maddeye dönüşmekte. Sadece çörek otu da değil. Hemen her baharat, ne yazık ki bu işlemden geçirilmekte. Bu işlemin arkasındaysa gıda bakanlığı var. Bakanlık, aflatoksin (bir çeşit mantar zehri), böceklenme ve mikroorganizma oluşmasın, ürünlerin raf ömrü uzasın diye belli limitler dahilinde bu işlemi uygulatıyor. Olan da tüketiciye oluyor. Bu konuda bakanlığın, kaş apayım derken göz çıkardığının farkında olmadığı ortada. Mikroorganizmalar, mantarlar özellikle yüzde 15 bağıl nemli ortamlarda oluşur. Ürün, ambalajlama yapılan yerde temizliğe çok dikkat edilirse ve kuru bir ortam oluşturulursa aflatoksin büyük ölçüde önlenebilir. Yani ışınlama şart değil. Küfleri, mantarları, mikroorganizmaları önleyecek zararsız yöntemler geliştirilebilir. Işınlama kolaycılığından kaçınılmalı. İnsan sağlığını tehdit etmeyen teknikler geliştirilmeli. Biz tüketiciler ne yapmalıyız, derseniz, şunlar uygulanabilir: Yetkililere ışınlamanın zararlı bir yöntem olduğunu, araştırmalar ve deneyler ışığında anlatmak gerekli. Bu konuda yetkililerin duyarlı olması sağlanırsa bu yanlış işlemden vazgeçilebilir. Bu uzun sürebilir. Mesela, DDT'yi icat edene Nobel verilmişti. Fakat DDT'nin tarımda zararlı bir madde olduğu, DDT'nin icadından otuz bir yıl sonra anlaşıldı. Bu örnek, şu durumun daha iyi anlaşılmasını sağlayacaktır: "Gıda bakanlığının bu yanlış işlemden vazgeçmesi yıllar alabilir." Bu süre zarfında marketlerde satılan ambalajlı çörek otlarını alarak değil, memleketinizin tarlalarından, pazarlarından getirterek tüketebilirsiniz. Ya da eczaneden çörek otu yağını alabilirsiniz. Eczaneden alınız, çünkü aktarlarda satılan çörek otu yağlarının üretiminde gerekli hassasiyet gösterilmeyebiliyor. Özetlemek gerekirse bakanlığa yazı yazın, çörek otunu memleketten alın. Yağını ise eczaneden alın. Not: Memleketten getirtecekseniz yeni mahsul olmasına dikkat ediniz. Saygılarla...
27.7.13
Adsız
merhaba
27.7.13
Adsız
merhaba hocam ben çörek otu yağını aldım ama daha kullanmadım acaba faydası varmı. adet düzensizliğim var da
27.7.13
Adsız
merhaba hocam ben hamilelikten dolayı yüzümde doğum lekesi var acaba ne kullanmalıyım tşk
27.7.13
nurdan
merhaba hocam bende makat fistülü adı verilen bir rahatsızlık var acaba çörek otunun bu rahatsızlığa faydası olur mu şimdiden teşekkür ederim.
28.7.13
canan
merhaba
bende 8 aydır ürtiker var. Kaşınıyorum. Antihistamin kullandığım zaman geçiyor ama oda çok uyku yaptığı için artık kullanmıyorum. cildim çok hassaslaştı. hafif darbe alsa bile kızarıyor. Çörek otunun bana faydası olurmu? ne yapmam gerekiyor.

teşekkürler
1.8.13
Mustafa
Merhaba Canan, faydası olabilir neden olmasın. En az altı ay çiğneyerek tüketin. Geçmiş olsun dileklerimle..
1.8.13
Sitemli sözler
selamun aleyküm bende migdemden şikayetçiyim iki lokma bişey yesem şişkinlik oluyor ve agrı sıkıntı çekiyorum aç karnınama mı yemeliyim veya yağını içsem dahamı etkili olur saygılarımla AYŞE
14.8.13
Mustafa
Aleykümselam Ayşe,

Yemeklerden 1,5 - 2 saat kadar sonra kullanmayı dene. Öncelikle tohumunu kullanmanı öneririm.
14.8.13
Adsız
merhabalar bir aylık oğlum var ve yeterince fazla kilo alamadı. sanırım sütüm yeterli değil. aktardan çörekotu yağını tavsiye ettiler sabah akşam bir tatlı kaşığı tüketmemi söylediler. acaba miktar doğrumudur. fazla gelirde zararı olurmu diye korkuyorum.
17.8.13
Mustafa
Merhaba,

Tohumunu kullanmanızı öneririm günlük 2 gram çiğneyerek. Eğer aktardan alacağınız çörek otu yağı yüzde yüz saf ise günde 2 tatlı kaşığı oldukça fazla. Bundan yüzde yüz emin olunamadığı için tohumunu tavsiye ediyorum genellikle. Ama güvenilir bir firmanın yağını temin edip üzerinde yazdığı miktarda kullanabilirsiniz.
18.8.13
erdal
Hocam ben ancak yoğurtla yiyebiliyorum. Ancak onuda tavsiye etmiyorlar. Diğer şekilde neredeyse kusuyorum. (Birkere kustum)
Ne önerirsiniz.
26.8.13
Mustafa
Merhaba Erdal,
Günlük 2 gram tohumu yanınıza alın, çekirdek yer gibi azar azar tüketmeyi deneyin. Güne yayın.
26.8.13
Adsız
Merhaba bana geçen yıl astım başlangıcı teşhisi kondu. Son zamanlarda nefes darlığım gittikçe arttı. Geçenlerde çörek otu tohumunun biraz unla öğütülüp bir çay kaşığı kadar çiğnemeden suyla yutulması gerektiği bilgisine ulaştım. Öğütülmesi yağının çıkması açısından faydalıymış peki bu konuda sunabiliceğiniz alternatif bir tüketme şekli var mı acaba.?
29.8.13
Adsız
sempatik sinir sistemine etkisi varmıdır.Birde sitenizde bulamadım 2 gr 1 tatlı kaşığımı oluyor ve genel olarak tedavi için günde bir defamı almak gerekiyor.
12.9.13
Adsız
slm ben hergün bir cay kasigi cörek utu gayi iciyorum ac karinla ben 2 senedir rahatsizim doktorlar bulamiyor ne oldugunu ben cörek otuna yeni basladim benim sorum yagimi daha iyi yoksa dohumumu cignemem daha iyi tsk
13.9.13
buket1978
Merhaba sunuzit problemim devamli bir akinti yada tikaniklik kafamda bir sizi yuzmdeki butun kemiklerimde bir agri bir sizi beni cildirtiyor artik bu sikayetlere bir faydasi olurmu acaba
15.9.13
Mustafa
Olur tabiki. Ancak düzenli olarak en az 2 ay tavsiyem 6 ay düzenli olarak kullanın. Geçmiş olsun dileklerimle..
15.9.13
Adsız
merhaba, ben kilo almak istiyorum bir çok şey denedim ama olmuyor çörek otutnun kilo aldırıcı etkisi olduğunu duymuştum doğrumu doğruysa nasıl kullanmalıyım?
16.9.13
Mustafa
Merhaba, çörek otunun özellikle kilo aldırıcı etkisi yoktur. Ancak vücudunuzdaki herhangi bir düzensizlikten dolayı zayıfsanız onu ortadan kaldırıp sağlıklı kilonuza kavuşmanızı sağlar. Bunun için günlük 1 defa herhangi bir öğünden sonra 2 gram çiğneyerek tüketmeniz yeterlidir. Mümkünse 1 tatlı kaşığı bal ile tüketmenizi tavsiye edebilirim. Günlük 2 gramdan fazla kullanmayın arzu ederseniz bu miktarı üçe bölüp her öğünden sonrada kullanabilirsiniz.
16.9.13
Adsız
MERHABA,BIZ BEBEK İÇİN 1 SENEDİR TEDAVİ GÖRÜYORUZ.SUAN ASILAMA TEDAVİSİ İÇİN İLAÇ VE İĞNE KULLANIYORUM.AYNI ZAMANDA AKSAMLARI YATMADAN 1ÇAY KAŞIĞI ÇÖREK OTUNU ÇİĞNEYEREK YİYORUM.BUNUN ZARARI OLUR MU?---- FULYA20
17.9.13
Mustafa
Bir zararı olmaz ancak tedaviniz bundan olumsuz etkilenebilir emin değilim. En iyisi bu tedavi bitinceye değin düzenli olarak çörek otu kullanmamanız. Ayrıca bu tedavinin şansını yükseltmek için başka hiçbir bitkiyi düzenli olarak kullanmayın. Ara sıra kullanabilirsiniz. Örneğin haftada bir.
17.9.13
Adsız
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
17.9.13
Mustafa
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
17.9.13
Adsız
selamün aleyküm.hocam 5 yaşındaki kızımda kansızlık var.çörek otunun bunada iyi geleceğini düşünüyorum.fakat tohumunu çiğneyemiyor.havan da dövüpte yada mutfak robotunda çekipte yedirsem olurmu.metal değeceği için faydasında bir azalma olumu
21.9.13
Mustafa
Aleykümselam,

Bir zararı olacağını düşünmüyorum ancak günlük olarak öğütürseniz iyi olur. Günlük doz yazısına da bir göz atın. Geçmiş olsun dileklerimle..
22.9.13
Adsız
benim eşimde kronik hepatit b var.eşim 6 ay boyunca sabahları aç karnına 1 çay kaşığı çiğneyerek yuttu çörek otunu suyla beraber.tahlilleri çok şaşırttı bizi.değerleri çok düşmüş.teşekkür ederiz..emine
23.9.13
Mustafa
Çok sevindim. Geri bildirim yaptığınız için teşekkürler. Bu diğer hastaların umudunu daha da güçlendirecektir.
23.9.13
Unknown
çörekotu tıkalı damarlarıda acmaya yardımcı olurmu
24.9.13
Mustafa
Olur tabiki. Düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
24.9.13
Adsız
selamünaleyküm..depresyon hastalarına şifa olur mu.ben ilaç kullanmaya başladım daha yeni ama yan etkileri var ilacın.6 ay kullanmam gerekli.ilaçları sevmeme rağmen mecburen bu tedaviyi kabul etmek zorunda kaldım.
24.9.13
Mustafa
Aleykümselam,

Çörek otunun beyin ve sinir sistemi üzerinde çok olumlu etkileri olmasına rağmen direkt olarak sakinleştirici etkisi yoktur. Uzun vadede vücudunuzdaki düzensizlikleri ortadan kaldırarak belki etkisi olabilir. Ayrıca çörek otu kullandığınızda kan şekerinizde ve tansiyonunuzda biraz düşmeler gözlemlenebilir. Bu kötü birşey değildir. Ancak kan şekeri düşüklüğü depresyonu tetikleyebilir.

Kullandığınız ilacın yan etkileri zamanla ortadan kalkar, vücudunuz ilaca uyum sağlar. Ayrıca kullandığınız ilaçla birlikte çörek otu kullanabilirsiniz. Tabi fazla kullanmamak kaydıyla. Günlük en fazla 2 gram tüketir ve ilaçlarınıza da düzenli olarak devam edin ve bırakırkende mutlaka doktorunuza danışın. Kendiniz birden kesmeyin. Ama dediğim gibi kan şekeri konusuna dikkat edin. 1 tatlı kaşığı bal ile tüketirseniz çörek otunu kan şekerinizin düşmesini önleyebilir.

Geçmiş olsun dualarıyla, Allah'a emanet olun ki zaten öylesiniz :)
25.9.13
Adsız
Merhaba lar, ben 3aydan beri Ms. Hastası olduğunu öğrendim. Haftalık iğne kullanıyorum, çörek otu ile olumsuz bir etkisi olur mu? 2 gr 1 çay. Kaşığı kadar mi
10.10.13
Mustafa
Merhaba olumsuz bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Çok çok düşük bir ihtimal bir olumsuz etkisi olsa bile oda kullandığınız iğnenin etkisini yitirmesi olur, buda çok düşük bir ihtimaldir güvenle kullanabilirsiniz. Geciken cevap için kusura bakmayın.
6.11.13
Adsız
Selamün Aleyküm Mustafa Bey,
Öncelikle hazırladığınız bu faydalı site için çok teşekkürler, çok hayırlı bir iş yapmışsınız.
Size minnetarız.
Kendim de allerjik bronşit hastasıyım ve çörekotu kürüne başladım. İnşallah faydasını görürüm.
Ayrıca, annem 4 yıldır ALS hastası ve son 3 yıldır da solunum cihazına bağlı yaşıyor. Tüm kas hareketini yitirdi son bir yıldır. Çiğneme ve yutma hareketi olmadığı için yemek yiyemiyor ve beslenme sondası vasıtasıyla mama ile besleniyor. Vücut hareketi olarak, sadece gözlerini kırpabiliyor. Ve son 1-2 aydır da sağ baş parmağına tekrar hareket geri döndü ( Bunun nedenini bilmiyoruz, çörekotu yağına başlamadan önce sağ baş parmağı kendiliğinden hareket etmeye başladı.) Bunun yanında hastalığı bayağı ilerlemiş durumda ve şu anda son aşamada.Bazı ALS hastalarının çörekotunu kullandığını duydum ve o dönemde sizin sitenizi henüz keşfetmemiştik. O nedenle, aktardan soğuk pres çörekotu yağı aldık ve 2-3 cc yağı (yani bir dolu damlalık haznesi kadar) her sabah kahvaltısına karıştırıp veriyoruz. Doğru mu yapıyoruz bu şekilde ?? Ya da çörekotunu öğütüp, balla karıştırıp yiyeceklerine mi eklemek daha doğru olur ? Eğer balla karıştıralanı öneriyorsanız, bu karışımı ne kadar sıklıkta taze olarak hazırlamak lazım ve bal/çörekotu oranı ne olmalıdır ? Bu arada çörekotu kullanan başka ALS hastalarından size geri bildirim oldu mu ? Diğer kullanıcıların sonuçlarını çok merak ediyoruz.
Yanıtlarsanız çok sevinirim. İlgilerinize peşinen teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun.
15.10.13
Mustafa
Aleykümselam,

Öncelikle size ve annenize Rabbimizden acil şifalar diliyorum. Konu çörek otu yağı olduğunda çok net şeyler söyleyemiyorum. Üretim koşulları, saklama koşulları, yağın saflığı göreceğiniz faydayı değiştirecektir. Yüzde yüz saflıkta ve taze çörek otu yağı kullanacaksanız ve ilgili firmaya güveniyorsanız günlük 3-5 damlanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak diğer bitkisel yağlar ile karıştırıldıysa daha fazla kullanmanız gerekir.

Tohumunu kullanacaksanız günlük 2 gram olarak kullanabilirsiniz. Ancak sonda ile beslendiği için bu oldukça güç olacaktır. Günlük olarak öğütmenizi tavsiye ederim ancak sondadan rahatlıkla geçebilmesi için çok iyi öğütülmesi gerekli. İllaki bal ile tüketilmesine gerek yok ancak annenizin daha zengin beslenmesi için bu iyi olabilir. Ancak dediğim gibi çok iyi öğütülmesi lazım. Bunu küçük elektirikli kahve öğütme makineleri ile günlük olarak yapabilirsiniz. Daha sonra su ile sulandırarak annenize verebilirsiniz.

Hatta ilk bir kaç ay şu şekilde kullanın. Günlük 5 gram kadar öğütün. Bu öğüttüğünüz çörek otunu -ILIK- su içinde 5 dakika kadar demleyin süzün ve bu suyu annenize verin. Su ılık olsun faydalı bileşenler zarar görmesin.

Hastalardan zaman zaman iyi geri dönüşler olsa da ALS için bir geri dönüş olmadı diye hatırlıyorum. Ancak aşağıda paylaşacağım deneylerde skleroz üzerinde faydalı bulunduğunu söyleyebilirim. Ben düzenli olarak kullanıldığında fayda göreceğinizi düşünüyorum.

Ayrıca geciken cevap içinde kusura bakmayın. Bir müddet internetten uzak kaldığım için sorularla ilgilenemedim. Geçmiş olsun dileklerimle..

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16191402
https://drive.google.com/file/d/0Bzz8Rw2hHeYZc3JtZ1pJVFdzTE0/edit?usp=sharing

7.11.13
Adsız
gercekten cok onemli
28.10.13
Mustafa
Tekrar kusura bakmayın.
7.11.13
Adsız
Hocam merhaba. Kizim su anda 14 aylik ve yaklasik 9 aydir atopik dermatit denen bebeklik cagi egzamasiyla savasiyoruz. Doktor dermatolog hoca ne varsa gittim ama fayda olmadi. Surekli kortizonlu kremlerle tedavi veriyorlar ve ben bundan dolayi endise duyuyorum. Sitenizi tesaduf eseri buldum bircok kisiye tavsiyede bulunmussunuz lutfen banada yardimci olun. Bebegim egzamadan dolayi kendini her kasidiginda cok uzuluyorum. Lutfen ne tavsiye edersiniz bana. Ne kadar kullanabilirim corek otunu yada kullanabilirmiyim. Suan emzirmiyorum hocam cevabinizi bekliyorum.
7.11.13
Mustafa
Merhaba kızınızın çörek otu kullanabilmesi için çok erken olduğunu düşünüyorum. Anne sütü ile beslenmesi mümkün olabilirse onun yerine sizin kullanmanızı tavsiye ederim.
7.11.13
Adsız
ben 31yasinda pts hastasiyim 2yildir omur ilikten su aliyorlar bende basladim bir cay kasigi sabah ac karnina aliyorum birde aksam yemekten yarim saat once ben kendimi iyi hissediyorum oneriniz varmitesekurler
8.11.13
Mustafa
Önerimi zaten yapıyorsunuz. Aynen devam. Geçmiş olsun dileklerimle.
9.11.13
Adsız
slm hocam, ben panik atak hastasiyim. ve bu hastalikdan dolayi kalbim cok hizli atiyor ve sürekli midem bulaniyor. doktora gittim bi kac ilac verdi ilaclar bende yan etki yarattigi icin kullanamadim. dün doktora tekrar gittim bana sari kantaron bitkisiyle yapilmis dogal ilac verdi, bakalim nolacak. ben simdi cörekotunu kullansam bana iyi gelirmi? birde ilacimla kullanirsam herhangi bir yan etkisi olurmu?
12.11.13
Mustafa
Kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Ayrıca sarı kantaronun panik atak üzerinde çörek otundan daha fazla ve daha hızlı etki göstereceğini de belirtmek isterim. Ayrıca bir şey daha söylemem gerekli. Çörek otu kullanılmaya başlandığında kan şekerinde düşmeler gözlenebilir buda panik atağı tetikleyebilir. Kan şekerinde düşmeler görürseniz, kuru üzüm ile birlikte kullanın çörek otu dozunu da biraz azaltın. Geçmiş olsun dileklerimle..
14.11.13
Adsız
slm ismim lara, slm hocam, ben panik atak hastasiyim. ve bu hastalikdan dolayi kalbim cok hizli atiyor ve sürekli midem bulaniyor. doktora gittim bi kac ilac verdi ilaclar bende yan etki yarattigi icin kullanamadim. dün doktora tekrar gittim bana sari kantaron bitkisiyle yapilmis dogal ilac verdi, bakalim nolacak. ben simdi cörekotunu kullansam bana iyi gelirmi? birde ilacimla kullanirsam herhangi bir yan etkisi olurmu?
13.11.13
Mustafa
Bildiğimiz yan etkileri "uyarılar" bölümünde paylaşıyoruz.
14.11.13
Adsız
o zaman hocam ben sari kantaron ilacima devam edeyim. zaten kan sekerim bu aralar cok düsüyor. peki o zaman kuru üzüm normalde de kan sekerim icin yiyebilirmiyim hocam?
birde ilaci 6 gün oldu iceli (sari kantaronlu bitkisel ilacimi) etkisini sizce ne zaman gösterir? ben aralik 5 de türkiye ye ucakla gelecegim icin korkuyorum. simdiden tesekkürler hocam.
16.11.13
Mustafa
Kuru üzüm kan şekerinizi biraz olsun yükselmesine yardımcı olur. Yani çörek otunun düşürdüğünü yükseltebilir. Sarı kantaron etkisini 2 - 3 hafta içinde göstermeye başlar. Sizdeki uçak korkusu panik atağınızdan kaynaklı bir korku. Uçaklar oldukça güvenlidir bunu pilotlar çok iyi bilir ve bu yüzden de pilotluğa devam ederler. Kimse kimseyi zorla pilot veya hostes yapmaz. Onlar uçaklardaki bu güvenirliği biliyorlarki ömürleri boyunca bu mesleğe devam ediyorlar. Halen çok endişeniz varsa bir hava alanına gidin ve akşama kadar inip kalkan uçakları seyredin. Günde yüzlerce uçağın güvenle inip kalktığını göreceksiniz. Bunu dünyadaki hava alanı sayısı ile çarpın. Binlerce uçak. 5 Aralığa kaç gün var 18. Siz uçağa bininceye kadar 18000 güvenli uçuş yapılmış olacak. Bu mesajdan öncede milyonlarca (1.000.000 x ?) güvenli uçuş yapıldı.

Kalın sağlıcakla.
17.11.13
Adsız
merb. ben meral. astim ve büyük abdest sorunun var. tv izledim cörek otu iyi geliyor diye. beyaz peynire bir cay kasigi atip yiyorum hergün. acaba dogrumu yapiyorum. simdiden tsk ederim
23.11.13
Adsız
Ben sigarayı bıraktım ve günde 2 gram çörek otu tohumunu sabah akşam aç karna iyice çiğneyerek kullandım uzun suredir de kullanmaya devam ediyorum, ciğerimden asfalta döktükleri zift gibi ifrazatlar çıktı öyle rahatladım ki sadece paylaşmak istedim
4.12.13
Unknown
zayıflamaya etkisi olurmu? yutarak kullanmak fayda verir mi? Nasıl kullanılmalı iyi çalışmalar
6.12.13
Adsız
Mustafa hocam merhabalar bana yaklaşık 1 yıl önce MS teşhisi konuldu fakat atak dönemim olmadı çok şükür bilirsiniz ki kişiden kişiye farklılık gösteriyor bu hastalık. ben yaklaşık 10 aydır Rebif iğne kullanıyorum. iğneleri kullandığım günden bu yana sanki sersemlik hali yaşıyorum. Çörek otuna da yaklaşık 40 gündür sabah 1 çay kaşığı akşam 1 çay kaşığı kullanıyorum. sizce bu sersemliğimi sona erdirir mi, hastalığıma psikolojim farkında olmadan bozuldu galiba, hastalığıma deva olur mu acil cevap verirseniz sevinirim.
9.1.14
Mustafa
Merhaba,

Size aynı rahatsızlık sebebiyle başka bir ziyaretçinin sorusuna verdiğim yanıtı paylaşmak istiyorum.

Merhaba Yasmin,

Durdurulamayacak hiçbir hastalık yoktur. Ben düzenli olarak uzun süre kullanırsanız hastalığı durduracağını düşünüyorum ki aşağıda da vereceğim deney ve yazılarda çörek otunun ms hastalığı üzerinde faydalı olduğu ve olabileceği belirtilmiş.

http://maija-haavisto.suite101.com/health-benefits-of-nigella-sativa-black-seed-a369837

http://www.idosi.org/wasj/wasj7(9)/18.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16191402

Geçmiş olsun dileklerimle...Ha birde çekilmişini kullanabilirsin ama toptan çektirme. Hergün için kendin öğüt veya çiğneyerek tüket.

Tekrar geçmiş olsun.
9.1.14
Adsız
HOCAM ÇOK TŞK EDERİM BEN GÜLHAN AYNI ZAMANDA BEN İYİCE ÇİĞNEYEREK YİYORUM ÇOK ACI AMA BEN RESULULLAH EFENDİMİZİN SÖZÜNE İTİMAT EDEREK YİYORUM. ŞİFASI ALLAHTAN. SİZDE SEBEP OLDUNUZ ALLAH SİZİ VAR ETSİN SAYGILAR
10.1.14
Unknown
Hayirli aksamlar 5 aylik hamileyim ve geniz akintisi burun tikanikligi yasiorum.antibiyotik verdi doktor fayda etmedi.burnuma bi kac defa corek otu yagi damlattim biraz rahatlatmisti.ama zararliymis die okudum hamilelikte. Sizce gunde bir damla damlatsam zarari olur mu.lutfen yardim edin bu sorunu 3 aydir yasiorum
18.1.14
Unknown
Selamın Aleykum. Ben akın . 23 yaşındayım.Sizden Allah razı olsun. 3 4 sorum var. 1cisorum: İki dizimde Kireçlenme var çörek otu, kireçlenmeyi durdurur mu veya geçiriyormu kesin tedavi ediyormu bir iyiliği var mı kireçlenme için kullananlar yorumları nasıl lütfen cevap ?
2 sorum : reflüm var nasıl kullanabilirim. 3 sorum. Babamda eklem romatizması var geçirir mi bu hastalığı ? 4 sorum.: ölene kadar sürekli çörek otu yesem her gün bir tatlı kaşığı bir zararı olur mu ? bu sorunun cevabını hem buraya yazarak başka insanlar görsün hemde nevzat_akin1@hotmail.com adresine atarmısınız. birde bu adresi fece yazarak beni eklermisiniz. çok teşekkür ederim.
18.1.14
1 – 200 / 483 Sonraki › Son »
Önceki Kayıt Ana Sayfa