Çörek Otu ile Zayıflama ve Faydaları (video)


Bitkilerle tedavi uzmanı Dr. Ömer Coşkun, Ömer Çelakıl ile Hayatın Şifreleri programında çörek otunun faydalarını anlatıyor. Tip 1 diyabetli fareler üzerinde yaptıkları deneyde olumlu sonuçlar almış. Peygamber Efendimizin tavsiye ettiği çörek otunun ülser üzerinde de çok büyük faydaları olduğunu, deneysel olarak felç ve şeker hastalığı oluşturulmuş fareler üzerinde inanılmaz sonuçlara ulaşıldığını belirtiyor . Ayrıca Coşkun çörek otunun bugün kanserde dahi tedavi edici olarak kullanılabileceğini ve bunun sırrının çörek otunun hücreleri yenilediğinde saklı olduğunu söylüyor.


Kendisinin de çörek otuyla tanışmadan önce obez bir insan olduğunu ve çörek otuyla güvenli bir şekilde zayıfladığını anlatıyor. Yağ yakıcı özelliği olan çörek otunun kullanım yöntemine çok çok dikkat edilmesi gerektiğini özellikle aç karnına tüketilmesi gerektiğini söyleyen Ömer Coşkun birde zayıflamak için özel bir kür tavsiyesinde bulunuyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit ise Doktorum programında çörek otunun sağlık konusunda çok iddialı bir bitki olduğundan ve dört mevsim, her zaman tüketilebileceğinden bahsediyor.

Bitki Bilimci İbrahim Gökçek ise çörek otunun yapılan klinik çalışmalar sonucunda alerjiyi iyileştirdiğinden bahsediyor. Çörek otunun kortizon ilacı ile aynı etkiyi gösterdiğini ancak kortizon gibi vücuda zarar vermeden tedavi ettiğini belirtiyor.


49 yorum:

Adsız
Videonuzu izledim. Cok etkilendim ancak sormak istedigim bir soru var: Diabet- Seker hastalari Tip 1 icin de faydali mi acaba? Bilgi verebilir misiniz? polyannaat@yahoo.de
Simdiden tesekkür ederim, iyi calismalar dilegiyle,
9.4.12
Mustafa
Faydalıdır kullanabilirsiniz.
10.4.12
Adsız
merhaba ben hergün çörek otu tüketiyorum ve cok sevıyorum fakat bazı sıtelerde hazır alındıgı gıbı tuketılmemesı yazıo ben marketten hazır aldıgım gıbı tne seklınde yıyorum bunu oguterek yemek dahamı iyi oluyor yoksa farketmezmı aydınlatırsanız sevınırım
21.4.12
Adsız
bende miyom var çörek uto kulanabilirmiyim faydasi varmi
6.6.12
Mustafa
tabi ki faydası olur, kullanabilirsiniz.
6.6.12
Adsız
sevgili 2.adsız kardeşim çörek otunu marketten aldığın gibi hap yutar gibi ağzına atıp yutarsan pek fazla faydasını göremezssin mideden bağırsaka oradan da dışarı atılır çünkü şifa o tanenin içinde yani çörek otu tanelerini daha doğrusu tohumunu kıpman gerekir öğütmen lazım bütün vitamin minarellerin hepsi öğütüldüğü zaman ortaya çıkar öğüttüğün zaman da hemen tüketmen lazım yoksa faydası azalır zararı artabilir
14.7.12
Adsız
selamlar...ben 27 yaşındayım 4 yıldır bağırsağımdaki candida mantarıyla savaşıyorum...gitmediğim oktor kalmadı,bu hastalık ayak tırnaklarıma kadar sıçradı,diş eti çekilmeleri başladı ve ilerlemekte..sık sık probiyotik almama rağmen tedavime dikkat etmeme rağmen kesin çözüm bulamıyorum..acaba çörek otu bendede faydalı olurmu,bağırsaktaki mantarları öldürürken faydalı bakterilerede zarar verirmi...birde son olrak illa aç karnınamı tüketilmek zorunda..yanıtınızı bekliyorum teşekkürler..
10.8.12
Mustafa
Aç karnına yemeklerden yarım saat önce tüketirseniz daha iyi olur ama tok karnına da tüketebilirsiniz.

Tohumunu kullanın ve tüketmeden önce mutlaka iyice çiğneyin. Veya iyice öğütün ve öğütülmüş almayın. Yine probiyotik kullanmaya devam edin ve iki üç günde bir bir diş sarımsak tüketin. Sarımsağı tüketmeden öncede iyice ezin bir kaç dakika bekletin.

Bunlara düzenli olarak devam ederseniz fayda bulacağınızı düşünüyorum. Geçmiş olsun dileklerimle..
10.8.12
Adsız
chorekotu ogutulup su ile icile bilir mi?
21.11.12
Adsız
selam hocam bende klak çınlaması ar faydası olurmu?
11.12.12
Yaseminnn
bağışıklık sistemimin yanlış çalışması sonucu vücudum kendi sinir hücrelerime saldırmaya başladı ve nörolojik bir rahatsızlığa yakalandım. Bağışıklık sisteminin baskılanması için orta şiddette kortizon kullanmaktayım. Bu durumda çörekotu kullanabilir miyim? Kullanabilrsem ne şekilde?
18.12.12
Mustafa
Çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirirken aynı zamanda daha düzenli ve normal çalışmasını sağlar. Aynı zamanda sarımsakta buna yardımcı olur.

Günlük 2 gram çiğneyerek ve 2 - 3 günde bir 1 diş sarımsak tüketerek 6 ay devam edin. Tabi bunu öncelikle birde doktorunuza danışın.

Geçmiş olsun dileklerimle.
18.12.12
Unknown
mehabalar ben hasret 2 buçuk ay önce safra kesesi ameliyatı oldum 1.56 boyundayım 70 kiloyum bi sene içinde 10 kilo aldım safra kesem yok çörek otu kullanmamda bi sakınca varmı bu arada gizli şekerim olduğu söylendi sabah ve akşam olmak üzere şeker hapı kullanıyorum bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...
21.1.13
Mustafa
Merhaba Hasret,

Günlük 2 gram şeklinde kullanmanda bir sakınca olmadığını düşünüyorum. Kilo vermene ve şeker seviyesini düşürmeye yardımcı olur.

Sindirimde zorluklar yaşarsanız bu miktarı iki veya üç öğüne bölerek iyice çiğneyerek veya öğüterek kullanmayı deneyin.

Birde doktor kontrolüne gittiğinizde düzenli olarak çörek otu kullandığınızı bildirin.

Geçmiş olsun dileklerimle..
21.1.13
Adsız
merhabalar ömer coşkunu dinlediğimde sadece sabah 1 tatlı kaşığı yememiz gerektiğini söylüyor ancak sizin yazınızda 200 tane sabah öğlen akşam yememiz gerektiğini söylüyorsunuz, hangisini yapıcaz.pınar :)
10.4.13
Adsız
Merhaba
21.8.13
Adsız
Hocam merhaba.ben AyweNur Hocam ben 23 yawindayim ve 80 kiloyum. Hocam safra kasemde yok.Ben hizli wekilde nasil zayiflaya bilirim bana yardimci olurmusunuz? Onceden tewekkurler
21.8.13
Mustafa
Merhaba Ayşenur,

Öncelikle ben bir hoca veya uzman değilim. Ama çörek otu kullanmanızı önerebilirim. Çörek otu "sağlıklı kilonuza" dönmenize yardımcı olur ama hızlı bir şekilde zayıflatmaz zaten hızlı bir şekilde zayıflamakta iyi bir şey değildir ve kalıcı da olmaz. Geçmiş olsun dileklerimle.
22.8.13
Adsız
Tamam Mustafa bey af edersiniz.corekotunu denicem ve faydasini mutlaka sizede bildiricem.Bir sorumda var elma sirkesi nedir? Ben azeriyim ve burda sirke keskin bi weye diyorlar ve bir tatli kawigi insani oldure bilir.turwu hazirlandiginda kullanilir.Oneriniz icinde tewekkurler
22.8.13
Mustafa
Evet o keskin şey sirke.
22.8.13
Adsız
merhaba mustafa bey;benım sorum şu; bende yağ bezeleri mevcut olusum süreleri 4 yıl ile 12 yıl olarak var.ama herhangi bır agrıma yapmıyor.sırtımda kol kasında belımın yanında .bunlarada faydası varmıdır.haricimi kullanıyoruz dahilimi?ve eşimde tiroid nodülü var.biyopsisi temiz çıktı buna iyi gelirmi nasıl kullanım tavsiye edersiniz.tüm hastalara yüce rabbim şifa versin.şimdiden teşekkür ediyorum... mustafa
26.12.13
Mustafa
Merhaba Mustafa,

Günlük 2 gram dahili olarak yani çiğneyerek tüketmenizin rahatsızlıklarınıza fayda sağlayacağını düşünüyorum. Çörek otunu alışkanlık haline getirerek en az 6 ay kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle.
26.12.13
ayşe
merhaba,mustafa bey ben ayşe,bendede troid nodülü var.5 mm çapından daha küçükmüş,en son kontrollerde küçüldüğünü söyledi bu ne anlama geliyor acaba.troid nodülüne fayda sağlarmı? ne tafsiye edersiniz? bilgilendirirseniz cok sevınırım.....
27.12.13
handan
iyi günler mustafa bey prolaktin yüksekliği var.hipozi bezinide şifa sağlarmı.baş ağrısınıda iyi gelirmi.nasıl bır kullanım önerirsiniz.ben hergün olmasa 2 veya 3 günde bir aç karnına 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı içiyorum.uygunmudur acaba...
27.12.13
Unknown
Merhaba bende hipotiroidi var. Hep yillarca hap kulllanmam gerektigini ögrendim. Simdi cörek otu ölümden baska herseye deva dir diye okudum. Bir faydasi olurmu?
24.1.14
Mustafa
Merhaba Bernhard,

Bakınız yapılan şu deneyde çörek otu eksraktının tiroid fonksyonunu düzenlediği ve t3 ve t4 hormon salınımını artırdığından bahsedilmekte. Düzenli olarak kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle..
25.1.14
Unknown
mustafa bey ben 55 kiloyum 156 boyundayim. cok kilolu degilim ama bes kilo kadar zayiflamak istyorum ve istahimi kesicek seyler yemek istyorum :( bana onerinz nedir
21.2.14
Mustafa
Çörek otu :) yemeklerden yarım saat önce
22.2.14
Adsız
Benim kızım 4 aylık yüzünde egzema var çörek otu yagı sürebilirmiyim
29.4.14
Mustafa
Maalesef hayır.
29.4.14
derya
merhaba annemin uzun zamandır kadın hastalığı var. rahimde kis ve miyom bulunmakta. Hatta doktorlar ameliyat dediler. çörek oyu yağının faydalı olduğunu duydum. nasıl kullanılması lazım ve ne faydası vardır. cevap yazarsanız sevinirim.
26.11.14
Mustafa
Merhaba tohumunu kullanmasını tavsiye ederim. 2 gram günlük olarak çiğneyerek tüketecek ve buna düzenli olarak devam edecek. En az 6 ay. Geçmiş olsun dileklerimle..
26.11.14
Unknown
Bu yorum yazar tarafından silindi.
21.3.15
Unknown
merabalar ben dikkat eksikliği ve halsizlik için çörek otu kullanmak istiyorum ancak hangisinin kullanımı daha etkili olduğunu bilmiyorum çörek otu yağı mı kahvesimi yoksa tane olarak alıp karabiber öğütücüsünde öğüterek yemek mi daha faydalı cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum :)
21.3.15
merve
Merabalar ben corekotunu aktardan alirken cektirdim 200 gr kadar yazilari yeni okudum gunde 3 ogun alincani bilmiodum sabahlari bi cay kasigi cigneyerek suyla aldim ama cekilmis corekotum hala bitmedi siz bekletildikce zararli olur diye yazmissiniz 2 haftadir ayni ogutulmusu kullaniorum zararli olur mu ne kadar bekletilirse zararli olmaz bunu kullanmayimmi simdi
1.5.15
Mustafa
Merhaba Merve, 2 hafta olduysa bence daha fazla kullanmayın derim. Faydası azalmıştır iyice bir müddet sonra zararlı olabilir. Çiğneyerek tüketmeyi deneyin.
1.5.15
merve
Bu yorum yazar tarafından silindi.
7.5.15
merve
Tesekkur ederim atayim onu cekilmmis alayim cekilmemisi istedigi kadar bekleyebilir zaten heralde dimi?600 taneden fazla alinirsa zararlimi oluyo 200 tane tam bi cay kasigimi oluyor ben ogle yemekleri pek yemiyorum yemesemde corekotu yiyeyimmi oglen
7.5.15
Mustafa
Yaklaşık 600 tohum tanesi kadar çörek otunu günde 1 defa kullanacaksınız. Günde 3 öğün alacaksanız bu miktarı 3 e bölün yani 200 tane. 200 tane kadarını bir kez sayın bu miktardan ölçek oluşturun ve hep bu miktarda devam edin.
8.5.15
merve
Bu yorum yazar tarafından silindi.
9.5.15
merve
Fazla miktarda alinirsa zarari nedir
9.5.15
Mustafa
Uyarılar yazısına göz attınız mı?
9.5.15
Sefo
Pankreas hücrelerini yenileme icin günde kac defa cörek otu yagini veya cörek otu tüketmem lagzim pankreas enzymelere de faydasi varmi
7.9.15
Sefo
Pankreas hücrelerini yenilemek icin günde kac defa cörek otu almam lagzim
8.9.15
Mustafa
Merhaba,

Vücudunuz zaten her an kendini yenilemektedir. Günde 2 gram çörek otunu ister tek kez veya 2 gram çörek otunu ikiye üçe bölerek günde 2-3 kez kullanmanız vücudunuzun kendini yenilemesine, düzensizlikleri gidermesine, kendi kendini tedavi etmesine oldukça faydası olacaktır. Fayda görebilmek için en az iki ay, tavsiyem en az 6 ay kullanmalısınız. Çiğneyerek tohumunu tüketmenizi tavsiye ederim. Çörek otunu günlük yüksek dozlarda kullanmanız göreceğiniz faydayı artırmaz ve hızlandırmaz. Az ve düzenli olarak kullanmalısınız. Geçmiş olsun dileklerimle..
8.9.15
Sefo
Ben Sabahlari 1 cay kasigi cörek otu yagni aliyom bu da yeterlimidir ?
12.9.15
Mustafa
Yeterli. Fayda göremezseniz birde tohumunu veya başka marka yağ kullanmayı deneyin.
12.9.15
Unknown
emziren annelerde kullanabiliyor mu. sabah bi çay kaşığı yeter mi. günde 1kez
21.2.17
Nurtop
Benim başımda yağ bezesi var ceviz kadar çörek otu yağı sürsem erirmi mustafa bey
4.4.17