Alerji için Mucize

Alerji
Alerji
Resimlerde alerjik bir hastanın çörek otu ile kendisini nasıl tedavi ettiği görülmektedir. Güvenlik görevlisi olarak çalışan bu kişi söylediğine göre 5 günde kendisini black cumin adlı kapsül ile tedavi etmiştir. Black cumin çörek otunun ingilizce karşılığıdır. Ve çörek otu özütünden kapsül yapılarak tablet ilaç haline getirilmiştir. Gerçekten mucize. Bu etkiyi direk tohum ile sağlamak için 2 gr. çörek otu çiğneyerek tüketilir.

Alerji, Egzama, Pul Pul Döküntü, Morarma, Çatlak
Önce
Alerji, Egzama, Pul Pul Döküntü, Morarma, Çatlak
Sonra


61 yorum:

mehtap
Çörek otu bende alerji yaptı egzemanın yayılmasına sebep oldu.Hem yağını ellerime uyguladım ,aynı zamanda sabahları 1 çay kaşığı aldım.Egzema yayılınca ikisini de bıraktım.Ellerim eski haline dönünce bu kez sadece ağız yoluyla kullandım fakat yine egzema yayıldı,tabii çörek otunu kullanmaktan hemen vazgeçtim.
18.2.10
Çörek otu ve Alerji Deneyi
Evet Sayın Mehtap, bir yabancı kaynakta makülopapüler egzamalı iki kişinin harici olarak ilgili bölgeye çörek otu yağı sürmeleri sonucu yan etki olarak sizin gibi alerjik durumla karşı karşıya kaldıkları bildirilmekte.

Ancak bununla birlikte yorum başlığındaki linkte çeşitli alerjik rahatsızlığı olan 152 kişi üzerinde yapılan deneyde çörek otu yağının dahili kullanımının iyileştirici etki gösterebileceği sonucuna varılmıştır.

Bu alerjik durumun çörek otundan kaynaklandığına eminseniz, LÜTFEN KULLANMAYINIZ VE BİR UZMANA DANIŞINIZ. Geçmiş olsun.
18.2.10
adem
merhaba bende alerjik rinit var, bir gün içinde yüzlerce kez hapşırıyorum ve dengem alt üst oluyor, çörek otunu nasıl kullanmalıyım,
25.2.10
caglar
ev tozu akarına karşı ve polenlere karşı yıl boyu süren alerjim var, her gün gün içinde defalarca hapşırıyorım ve bu yaşam kalitemi alt üst etti, lütfen bana yardımcı olun, çörekotunun faydası olur mu, günde ne kadar ve nasıl kullanmalıyım. selamlar,saygılar adıyamandan adem çağlar
25.2.10
adem
alerjide nasıl kullanırım
26.2.10
Adsız
çörek otunun alerji yapabileceği konusunda benimde içimde bir şüphe var bu konuda gerçekten ayrıntılı bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.ben bi süre kullanmıştım hazır öğütülmüş bir çay kaşığı olarak ama faydasını göremedim egzema konusunda,bunun günlük öğütmediğim için olduğunu düşünmüştüm.mehtap hanım kesin olarak eminmisiniz çörek otunun buna sebeb olduğuna?ismim ahmet
2.3.10
Mustafa
Avrupa Birliği Ülkelerinde çörekotu ile polen alerjisine karşı çok önemli başarılar sağlandığı bildirilmektedir. Bu başarının başarının sağlanabilmesi için alerjik reaksiyonlar başlamadan en az 6 ay öncesinden itibaren çörekotu kullanılması gerekir.

ÇÖREK OTU KORUYUCU OLARAK:

Sabah ve akşam aç karnına yemeklerden 15 - 20 dakika önce 1'er tatlı kaşığı yeni öğütülmüş çörek otu tohumu yenir. Bu uygulamaya Kasım-Haziran ayları arasında 6 ay süreyle devam edilmesi önerilir.

ÇÖREK OTU BUHAR BANYOSU:

1 litre kaynatılmış su bir kaba konur ve içerisine 100 gr. yeni öğütülmüş çörekotu tohumu ve yarım su bardağı yemek tuzu ilave edilir. Bu işlem kafa ve omuzlar büyük bir örtü ile kapatılmış iken örtünün altında yapılmalıdır. Böylece etkili olan maddelerin kaybı önlenmiş olur. Örtünün altında derin derin nefes alıp verirken kap içindeki su karıştırılmalıdır. Bu işleme 10 - 15 dakika devam edilir. İlki sabah uyanınca ve sonuncusu yatmadan önce olmak üzere günde 2 - 4 defa buhar banyosu yapılabilir.

Buhar banyosunun etkinliğini artırmak için gerekli hallerde buhar banyosu yapılan kabın içine 5 damla çörek otu esansı ilave edilebilir. Bu sırada ayrıca rendelenmiş limon, portakal kabuğu, zencefil ve zerdeçal ilave edilebilmektedir.

ÇÖREK OTU ÇAYI

2 çay kaşığı çörek otu tohumu, 1/2 çay kaşığı öğütülmüş meyan kökü ve 1/2 çay kaşığı anason birlikte öğütülür ve aynı zamanda karışmalarıda sağlanmış olur. Bu karışım bir çay fincanı sıcak suya konur, fincanın ağzı kapatılır ve 10 dakika demlenmesi beklenir, süzülerek içilir. Arzu edilirse bal ile tatlandırılabilir. Bu şekilde günde 3 - 4 bardak çay hazırlanarak içilebilir. Rahatlatıcı olan bu çay aynı zamanda mideye de iyi gelir.

ÇÖREK OTU + SARIMSAK

Yukarıda belirtilen çörek otu kullanım şekilleri uygulanırken, buna paralel olarak ayrıca yetişkinler için günde 1 diş sarımsak (özellikle dövülerek) sonra yenmesi önerilir. Bu şekilde hem bağışıklık sistemi güçlendirilir ve hem de akciğerlere önemli bir destek sağlanmış olur.

Bütün bu yöntemlerin bir kaçı kullanılması durumunda günlük kullanımın toplam 2 gr. geçmemesi gerekmektedir.

Dr.Ahmet Toptaşın Tepeden Tırnağa Şifa Deryası adlı kitabından alıntıdır.
3.3.10
Gul
Çok şiddetli alerjim olduğu için çörek otu kullanıyodum,6 ay döverek suyla içtim,ramazanda bırakmıştımki ramazan biter bitmez şiddetli alerjim yine başladı :(( şu anda yüzlerim kıp kırmızı,çok kaşıntı yapıyor :(( yine başladım.Ben ömür boyu yemem gerekiyor heralde çörek otunu?
17.9.11
Mustafa
Merhaba Gül,

Çörek otunu kesmenizle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum ayrıca çörek otuna muhtaçlık kötü bir durum değildir, bunun için üzülmeyin. Ancak ramazanda tükettiğiniz gıdalardan ve başka bir sebepten dolayı yine bağışıklık sisteminizde yine bir dengesizleşme meydana gelmiş olabilir. Bunun içinde alerjiniz tekrarlamış olabilir. Ara sıra sarımsakta tüketin, çiğneyerek veya yemeden önce iyice ezerek.

Günlük tüketeceğiniz çörek otunu geceden bir miktar suda (sadece ıslatacak kadar) bekletirseniz, sabah yumuşayan çörek otu tohumlarını çok rahat ve hızlı bir şekilde çiğneyerek tüketebilirsiniz. Buda sizi her gün çörek otunu öğütme meşakkatinden kurtarır.

Geçmiş olsun dileklerimle.
17.9.11
Adsız
gül arkadaşımız 6 ay kullandım diyor bu 6 ay boyunca hiç alerjik reaksiyon gösterdimi acaba yani benimde hemem herşeye alerjim var eğer iyi gelecekse ben çörekotunu bi ömür kullanayım razıyım vitamin niyetine
21.10.11
Gul
Adsız arkadaş,ben çörek otu yerken hiç bir alerjik reaksion olmadı,sadece alerjide değil bütün vucudda hiçbir sağlı problemim olmadı.Hakikaten mucize bir şey bu.Alerjiniz varsa kesinlikle çörek otu yemelisiniz.Ama bu aktarlardaki iyi değil galiba,ben özbekistandan getirttirdim,çok yoğun kokulu,çok acı,doğaldır oranınki :)

Sonraki alerjimde diş dolgudanmış :( gerçi ben onu isbat edemedim,doktorları inandıramadım :( ama ben eminim kompozit dolgudandı şiddetli alerji.
22.1.12
meryem
bızlerı bu denlı bılgılendırdıgınız ıcın cok tesekkur ederım
benım 3 yasında bır kızım var ve alerjık rınıt hastası ..kızıma corek otunu nasıl kullanabılırım..corek otunun yagını burnuna surebılırmıyım..gecelerı cok tıkanıyor..
24.3.12
Mustafa
Merhaba Meryem,
500 tane çörek otu tohumunu sayın her sefer bu kadar miktarı alacak kadar bir ölçek oluşturun. Ve hergün bu miktarda çörek otunu çiğneyerek olmazsa, hergün öğüterek tüketmesini sağlayın. Buna düzenli olarak 6 ay devam edin. Hergün öğüttüğünüz çörek otunu kızınızın daha kolay tüketebilmesi için bal, reçel pekmez gibi tatlandırıcılar kullanarak tüketmesini kolaylaştırabilirsiniz.Geçmiş olsun dileklerimle.
25.3.12
Adsız
haftalardır hapşırıyorum. burnumdan litrelerce su kaybediyorumdur muhtemelen.

az önce bir çay kaşığı öğütülmüş çörek otunu yuttum. 1 dakika içinde burun akıntım durdu. her gün denemek lazım sanırım.
1.5.12
meyra
ÇÖREKOTU YAĞINI 500 ML OLARAK ALIP SABAH AKŞAM AÇ KARNINA İÇTİM.. ŞİFASINI UMARKEN VÜCUDUMDA VE YÜZÜMDE AŞIRI YAĞLANMA VE AKNELERE SEBEP OLDU.. AKNE SEBEBİ OLDUĞUNDAN EMİNİM ÇÜNKÜ AYNI ETKİYİ ARKADAŞIMDADA YAPTI.. SANIRIM YAĞINI KULLANMAK ÇOK İYİ BİR ÇÖZÜM DEĞİL. DİREK KENDİSİNİ ÇİĞNEMEK GEREK..
18.2.13
Adsız
ayşe
merhaba oğlumun 2 yaşından beri allerjik riniti var 6 yaşında ne yazıkki bende de var hamileliğimden beri çekiyorum hayatım alt üst oldu neredeyse bizimkisi yıl boyu süren rinit artık utanıyorum burnumdaki mukozadan günde 8 10 kere sümkürmem gerekiyor oğlumunki belli aralıklarla nüksediyor ama çok sık oluyor her şeyi denedim ama yok olmuyor çörek otu yağını duydum acaba kullansak bi faydası olurmu en doğru şekilde nasıl yapabiliriz yardımcı olursanız çook seviniriz tsk...
16.3.13
Adsız
http://www.belgeler.com/blg/1yte/nigella-sativa-rek-otu-tohum-destek-tedavisinin-allerjik-rinit-hastalarinin-hematolojik-parametreleri-ve-polimorf-nveli-lkosit-fonksiyonlari-zerine-etkisinin-ex-vivo-aratirilmasi-investigation-of-nigella-sativa-seed-supplementation-effect-on-hematological-parameters-and-polymorphonuclear-le#
23.3.13
Barışşş
Bende atopik dermatit tanısı altında alerji var.Çörek otu yemeye basladım ama faydasını göremedim.Sizce ilerde görebilir miyim? Kandaki igE seviyem yüksek.
3.4.13
Mustafa
Merhaba Barış ne kadardır kullanıyorsun?
3.4.13
Adsız
MENEKŞE

kardeşim yaklaşık 3 yıldır egzama hastası gitmediği doktor kullanmadığı ilaç kalmadı.Pul pul dökülen saç derisinden ve kanamasından insan içine çıkamıyor.sarımsaklı şampuan içine çöre kotu karıştırıp kullandı o bile fayda etmedi.başka bir çözüm varsa lütfen söyleyin çocuk hayattan soğudu.
17.7.13
Mustafa
Merhaba Menekşe,

Çörek otunu yiyerek kullansın, en az 2 iki ay devam etsin. Ama yinede en az 6 ay kullanmasında fayda var.
17.7.13
Adsız
head shoulders şampuanın extra nemlendiricili olanı kullansın vede saçını yıkarken masaj yapıyor gibi yapsın haftata 2 defa yıkasın bişeyi kalmaz benimde pul pul dökülürdü derim şimdi çok rahatım geçmiş olsun
25.7.13
Adsız
MENEKŞE

günde ne kadar ve nasıl kullansın çiğnesin mi suyla beraber mi yutsun? artı bunu yaparken uzak durması gereken gıdalar var mı?
17.7.13
Mustafa
Çörek otunu tüm gıdalarla birlikte kullanabilir. Günde 2 gram çiğneyerek tüketsin. Sonra suyla birlikte yutsun. Ancak çiğnemeden veya öğütmeden bütün olarak yutarsa hiçbir faydasını göremez çünkü sindiremez.
18.7.13
Adsız
yemekten önce veya sonra alması önemli değil dimi?çok teşekkürler umarım faydasını görür hemen. . .
18.7.13
Mustafa
tüketebiliyorsa yemekten önce olması en iyisi.
18.7.13
Adsız
MENEKŞE

tamam teşekkürler
18.7.13
Unknown
Menekşe hanım bende de egzama vardı sakallarım saçım pul pul dökülüyordu kız kardeşim katran sabunu diye bi sabunu önerdi ve 1 hafta içinde yüzümdeki pullanmalar bitti kesinlikle tavsiye ediyorum katran sabunuyla saçını yıkasın sonra lavanta sabunuyla bi daha yıkasın hem nem hemde kokusu azalmış olur inşallah şifa olur
30.6.16
Unknown
Merhaba sitenizi yeni gördüm ve neredeyse tüm yorumları okudum.İki yıldır alerjik egzamamam var (Asitli meyveler, yiyecekler,içecekler, baklagiller ve kuru yemiş, çikolata gibi yiyecekleri tükettiğimde hemen çıkıyor ve çok kaşınıyor.) bundan tamamen kurtulmak istiyorum ne yapmam gerekiyor nasıl kullanmam gerekiyor. Şimdiden teşekkür ederim.
27.7.13
Adsız
Merhaba, yaklaşık 2 sene önce ablamın kalıntı rahatsızlığı sonucu başladı anlatacaklarım.kaşıntısı öyke fazla oluyodu ki 1 saate yakın kaşınıyordu.özellikle banyo sonrası bu durum artıyor banyo bile olmak istemiyordu.8 ay kullanmadığı ilaç kalmadı.en sonunda bu site aayende çörek otu ile tanıştık.biz piyasada satılan çörek otu kapsulü var onla başladık olaya.sabah akşam 1 kapaul yemeklerden sonra kullanımı.1 at kullandıktan sonra şikayetleri yok denecek kadar azaldı.1 şişe daha kullandıktan sonra şikayeti kalmadı.
Diğer durum ise annemle alakalı.onda da güneş alerjisi vardı. Güneşe çıkınca derisinde kabarma ve kaşıntı kızarıklık oluyordu.o da yazları ilaç kullanmasına rağmen geçmedi.ablamdan sonra annemde de aynı şekilde bu kürü yaptık. 1 kutu ile onu da atnı şekilde rahatsıLığı geçti gibi. Şu an 2. Şişeyi içiyor.
Allah herkese şifa versin.
26.8.13
Unknown
3 yıldır benım alerjım war doktora gıttım dedı bırseyın yok tekrar gıttım derı testı yaptım dedı polen çimen ot alerjın war dedı dıkkatlı oldum gene oluyor alerjı sonra 3 ay sonra tekrar gıttım dedı bana sen brucllasın ılacları kullandım 1 ay boyunca alerjım olmadı ama tekrar cıktı yememe dıkkat toz tıtız bırıyım ama alerjım oluyor dayanmıyorum avıll tablet dekortını ılacları kullanıyorum bagımlılık yaptı cok uzgunum carem yok ölucem ben :(
10.10.13
cimbar
selem arkadaşlar eczaneden aldığım ısırgan otlu sabun yüzümde kızarıklara neden oldu ne yapmam lazım
9.1.14
Adsız
iyi günler. bende de aktardan çörek otu yağı aldım. sinüslerimin dolduğunu hissettiğimde burnuma birkaç damla damlatıyorum. inanın çok faydasını görüyorum. yalnız genizi biraz yakıyor. mentollü şeker yutmanızı tavsiye ederim. çörek otu yağının faydasını gördükten sonra ve burada da okuduktan sonra bir sorum olacak. işyerinde günde yaklaşık 1 litre su içiyorum. acaba bu içtiğim pet şişe suyun içine birkaç damla çörek otu yağı damlatsam iyi gelir mi? yoksa hergün kullanımda sakınca var mıdır? cevaplarsanız sevinirim. iyi günler.
23.1.14
Mustafa
Hayır bir sakınca yok bahsettiğiniz gibi kullanabilirsiniz.
23.1.14
Türker
Merhaba benim rahatsizligimin tanisini doktorlar yapamadi.Alerjik rinit olduğundan supheliyim.renksiz burun akintisi, burun bolgesinde basinc, kulaklarda basinc,bazen konusmakta zorluk (bogazdaki mukozadan ötürü) gibi sikayetlerim var ve tum sene devam ediyor.bana bu konuda bilgi verebilecek biri varmi acaba ayni şikayetleri yasayip alerjik rinit oldugunu bilen biri?
19.2.14
Unknown
Merhaba alerjik rinit degil eminim
15.4.17
Adsız
Ben cinliyin ist evliyim.lutfen bana yardim etin 7 yildir ikki ayagim sadice dizlarime kadar ajayip kasinir ama dizlarimdan yukarisi kasinmiyor.bunun icin napmaliyim.aceba corek oti yagini her gun yikayip sursam ayaklarime gecarmi. Ne darsinin.lutfan bana yardim etin.milati yanina cikamiyorum elbise giyamiyorum surekli esofman yada pantalon giyiyorum cok utaniyorum.tasakurler.bana yardam etiin
30.3.14
Mustafa
Düzenli olarak çörek otu kullanmayı denediniz mi?
30.3.14
Unknown
bende 4.5 gündür kendiliğinden kaşınmaya basladım her yerim şişti kaşıya kaşıya uyuyamıyorum geceleri hala devam ediyor ne yapmam gerekiyor acaba teşekkürler
12.4.14
Adsız
42 yaşındayım dizlerime kadar bacaklarım ve kollarımın tamamı aşırı derecede kaşınıyor özellikle akşamları kullandığım ilaçlar fayde etmedi yaşantımı etkileyecek boyuta geldı artık kıyafetlerım kan oluyor pisikolojim iyice bozuldu lütfen yardımcı olurmusunuz:(((
5.2.15
Adsız
ayni sekilde alerjik rinitim corek otunu kullanmadim fakat ben super bir cozum buldum 1 cay kasigi tuzu alip musluktan cay bardaginin yarisina kadar su dolduruyoruz ve bu 1 cay kasigi tuzu ekleyip karistiyoruz bu suyu burnumuza cekiyoruz sonucmu basit ve en etkili yontem
11.3.15
Adsız
çörek otu alaerji yapar diyenler.... ben yaşadığımı anlatıyorum alaerji yapan çörek otu kesinlikle bayattır,ve sizi faranjitte yapar .tazesini bulun tazesini
24.5.15
seçil
Merhaba ben yaklaşık olarak 2 yıldır faranjit olduğumu sanıyordum boğazımda kaşıntı,gıdıklanma,burun akıntısı,hapşırma sürekli hap kullandım fakat en son alerji testi yaptırdım ve tahmin ettiğim gibi çıktı. İlaç falan iyi gelmiyor gittiğim yerde hapşırmak tan bıktım nezle gibiyim ve bir süre sonra halsizleşiyorum artık çörek otu gerçekten iyi geliyor mu? günde ne kadar kullanıyorsunuz ?
20.7.15
Adsız
Ben 18 senedir polen ve meyvelere karsı alerjim vardı her sabah bir yemek kaşıgı cörek otu yagını kullandım su an bir haftadır. Yigemedigim meyveleri.yiyebiliyorum cok sükür herkeze tavsiye ederim kullanmaya devam ediyorum allah herkeze sifa versin.
20.7.15
Unknown
Alerjik rinit için 500 ml. Yağını kullandım ve faydasını gördüm. Ancak şimdilerde kasintilarim oluyor ve kullanma hususunda tereddütlerim var.
21.8.15
Adsız
alerji icin ilac kullansam bile artik fayda etmiyordu burnum kulagim damagim kasintisindan oluyordum taki corek otunu kullanana kadar eskisine gore cok sukur krizlerim okadar cok yani az veya cok faydasi kesin oluyor onemli olan duzenli birsekilde corek otunu tuketmeniz ara vermeden insaal bu illetten hepimiz birgun kurtuluruz:(
31.8.15
Sare
Selamün aleyküm bu faydalı siteden dolayı Allah razı olsun emeklerinize sağlık. Ben tavsiye ettiğiniz gibi çörek otunu bi tatlı kaşığı silme çiğneyerek yiyorum. Yüzümde ve bütün vücudumda egzama var çok ilerlemiş değil ama huzursuz ediyor saçlarımda bile var. Yaklaşık 20 gündür kullanıyorum iyi geleceğine de inanıyorum inşallah. Size sorum bu ne kadar zaman içinde belirtisini gösterir ya da başka bi şekilde mi kullanmalıyım sürmek gibi. Eksik yaptığım bişey olabilir mi?
3.10.15
Mustafa
Aleykümselam Sare, Allah sizden de razı olsun.

Çörek otu etkisini 2 aydan sonra olumlu etkilerini göstermeye başlar. Genel vücut sağlığınızın durumu, hastalığınızın seyri gibi durumlar süreyi değiştirebilir ancak olumlu etkileri genellikle 2 ayda görülmeye başlar. Tavsiyem hiç vazgeçmeden 6 ay kullanmanız. Aynen çiğneyerek kullanmaya devam.

Ayrıca sürerek kullanmayı da deneyebilirsiniz. Bir çay tabağı içerisine 1 tatlı kaşığı taze ezmiş olduğunuz çörek otunu ılık hazır su ile sulandırarak bir pamuk yardımı ile karıştırarak ve sürerek uygulayabilirsiniz. Suyu bir çay bardağına kadar istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz. Ancak öncelikle yüzünüz de değilde vücudunuzun görünmeyen küçük bir bölümünde 2 - 3 gün deneme amaçlı kullanın. Cildinizin ters bir tepki vermediğini gördüğünüzde yüzünüze ve tüm vücudunuza sürerek kullanabilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimle..
3.10.15
Sare
Çok teşekkür ederim bu ilginize verdiğiniz cevaba. Peki egzamayla ilgili tamamen ıyileşen birisi var mı çünkü bu hastalık tekrarlıyor sürekli. 6 ay kullancam inşallah ama egzama geri dönüyor çok duydum ve yaşadım. Bir de yüzüme sürersem ne kadar dursun kaç günde bir süreyi?
3.10.15
Mustafa
Çörek otunun dermatolojik etkileri hakkındaki şu araştırmada

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352241015000286

Eucerin'e kıyasla çörek otu ve betametazon el egzama ve yaşam kalitesinde hızlı bir gelişme göstermiştir.

Çörek otu el egzama ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde betametazon ile aynı etkinlik göstermiştir.

Yani faydalı bulunmuş. Düzenli olarak devam ederseniz bende fayda bulacağınızı düşünüyorum. Tekrarlarsa tekrar tekrar çörek otu kullanabilirsiniz, bir ömür bile kullanabilirsiniz.

Yüzünüze haftada 1-2 kere uygulayabilirsiniz. Sürdüğünüzde de yarım saat - bir saat arası durabilir, bir zararı olmaz.

Dilerim Rabbim şifaya kavuşturur. Tekrar geçmiş olsun dileklerimle..
3.10.15
Sare
Tekrar teşekkür ederim. Allah razı olsun. Saç diplerimde de egzama var benim. Ve çok dökülüyor. Onun için nasıl kullanabilirim
16.10.15
jacobsen
Bende de alerjik rinit ve nedenini bilmediğim sürekli kaşıntılar vardrı kafam bile sürekli kaşınıyordu.. geçte olsa artık ilaçlardan bıkmış biri olarak bitkisel tedavi yöntemlerini araştırmaya başlamıştım.iyi ki bu siteye ve buradaki yorumlara denk geldim.yorum yazmak için çörek otunu önce bi kaç gün kullanıp öyle yazmayı düşündüm.kullanmaya başlayalı neredeyse 4 gündür oldu kendime geldim diyebilirim.eskiden ilaç kullanmadan yaşayamıyordum,ilaç kullanmadığım günler hapşırmaktan, burun akıntısından,gözlerimin kızarmasından hayat zindan gibi oluyordu ama çok şükür ki çörek otunu kullandıktan sonra ne hapşırdım ne burun akıntısı oldu ne de burun tıkanıklığı.. sadece başta belirttiğim kaşıntılarım kaldı umarım onlarda zamanla geçer ama hiç bırakmadan kullanmaya devam edeceğim.Allah bunu bulanlardan fark edenlerden razı olsun.
28.11.15
Unknown
Merhaba ben de kronik ultiker anjioodem var. Özellikle sıcak ve nemli havalarda iyice artıyor. Mart ayından beri kabartisiz şişsiz bir günüm geçmedi yaz aylarında ne yapıcam bilmiyorum. Çörek otunun ultiker anjooodeme de faydası var mı? Ya da bu konuda yararlı olabilecek bir öneriniz var mı?
26.4.16
Mustafa
Merhaba Arda,

Çörek otunun ürtiker ve anjioödem üzerine etkilerini araştıran fazla çalışmaya ulaşamadım. Ancak aşağıda paylaştığım ürtiker üzerine yapılmış tek bir deneyde de çörek otu ürtiker tedavisinde faydalı bulunmuş. Sonuç kısmını çevirmeye çalıştım. Tavsiyem tohumunu çiğneyerek düzenli olarak tüketmen. Günlük 2 gram. Kaliteli saf ve taze bir çörek otu yağı bulabilirsen günlük 1 çay kaşığıda kullanabilirsin. Yalnız en az 2 ay kullanmanı tavsiye ederim. Daha uzun süre kullanırsanda daha iyi olur. Rabbimin kısa zamanda şifa vermesi dileklerimle...

Deney:

http://www.iasj.net/iasj?func=fulltext&aId=22581

Çeviri:

"Bu çalışma, kronik ürtiker tedavisinde çörek otu yağı tedavi edici etkilerini araştırmak amacıyla tasarlanmıştır.
Bizim sonuçlarımız çörek otu yağının 6 haftalık tedavi sürecinden sonra kür oranına bağlı iyi bir alternatif tedavi olduğunu göstermiştir.

Önemli ölçüde log10 IgE azalır ve (hastalığı) alevlendirici, şiddetlendirici, azdırıcı faktörleri hastaların daha iyi tolere edilebilirliğini artırır. Ürtikerdeki çörek otu yağının etkileri, histamin salınımı engelleme, histaminin etkilerini bloke etme ve araşidonik asitten eikozanoidler oluşumunu engellemesine isnat edilebilir."
26.4.16
Adsız
Benimde bi sorum var. Ben 4-5 yıldır alerji ilacı crebros kullanıyorum eğer bi ilacı bi gün ya da iki gün icmesem vücudumun her yeri kasiniyo ve bu çok zor psikolojim bozuluyodu ilacı icmedigim zamanlarda. Ama şimdi hamile olduğumu öğrendim ilavta anlamıyorum tüm vücudum kasiniyo ne yapicagimi bilmiyorum. Kasintinin nedenini de testler falan yaptık öğrenemedik bi türlü ben ne yapmalıyım bebegime zarar vermeden bu kasintidan nasıl kurtulabilirim ?
5.11.16
tugce
Merhaba benim ablaminda alerjisi var test yaptirdik ot karisimlarina karsi alerjiniz var dediler ama yil boyunca suruyo nerdeyse hep gozlerinde kanlanma sisme burun akintisi ara ara tikaniklik hapsurma ve halsizlik yapiyo bu yuzden cok mutsuz gunluk yasantisini etkiliyo arastirma yaparken bu sayfayi gordum hemen corekotu alip denemesini istiyorum ama gecer mi kesin cozum mu tamamen iyilesiliyo mu bu corekotuyla kullanip iyilesen bilgilendirirse cok sevinirim 😔
16.6.16
Unknown
Ben abime corek otu yağı tablet olarak veriyorum.bir aydır kullanıyor.abimin polen ve toza aşırı alerjisi var.bir aydır ne hapsurdugunu nw burnunun aktığını görmedim .çok rahatladı .alerji hapı veremiyirum.kalp ritim bozukluğu var.gercekten tavsiye ederim.
17.9.16
Neslihan
Ben üç senedir kronik ürtiker idiopatik sebebi bilinmeyen alerji özellikle özel dönemde ortaya çıkıyor iki defa anafilaktik şok geçirdim birsene boyunca zolayir aşısı yaptırdım asi yapılırken iyiydim aşıya şimdi ara verdik ama özel döneme girince yine arttı baş bölgede müthiş bir ateşle başlıyor antihistaminik kullanıyorum şimdi çörek otunu fayda edermi bana lütfen yardımcı olun
14.5.17
Unknown
İyi günler hocam.
Ben 24 yaşındayım yaklaşık 6 7 senedir alerji çekiyorum.
İlk başlarda rupafin kullanıyordum iyi geliyordu sonra o de yetmemeye başladı desmot verdi doktor şuan o bile kar etmiyor.
Hapşırma, burun kaşıntısı, göz kızarıklığı, boğaz gıdıklanması, ve 2 gün ilaç içmezsem ciğerlerimde kaşıntı hissediyorum sırt tarafında.
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım çörek otunu nasıl kullanmalıyım yada başka bir öneriniz varmı.
Şimdiden Teşekkürler...
10.2.18
Unknown
Iyi günler benim kızımın süt ürünlerine karşı alerjisi var bir türlü gecmiyor çörek otu a başladık dahada azdı. Emin olmak istedim acaba çörek otumu yapıyor dıye 3ündede vücut tepkı gösterdi ne yapmam lagzım bir bilgi verirmisinşz gitmediğimiz doktorlar kalmadı
13.3.19
Unknown
Merhaba ben ilaç allerjisi hastasıyım hiç bir ilaç kullanamıyorum.ayrıca ürtiker polen allerjisi ve yapışkan onlara allerjim var.çörek otu yagını bende kullanabilirmiyim
14.3.22