Çörek otuyla DNA'nızı koruyun

DNA
Çörek otu DNA hasarlarını azaltmaktadır. Dolayısıyla yapılan deneylerde azoksimetan gibi ikinci derece zehirli maddelere maruz bırakılmış kolon dokularındaki kanser gelişimini de önlemiştir.

Bağırsak mukozasında glikoz emilimi olumsuz etkilenen ve ayrıca glikoza bağlı insülin salgılanması gibi glikoz intoleransı (tolerans bozukluğu) gösteren diyabet hastalarında ise büyük iyileştirici etkiler göstermiştir.

Çörekotunun karaciğeri kurşun gibi toksik metallerin zararlı etkilerinden de koruduğu ve karbon tetraklorit gibi kimyasallara maruz bırakılan karaciğer dokusunda ise lipit peroksidasyonu azalttığı görülmüştür.

Dr. Shailendra Kapoor’un "Gastroenteroloji de Çörek Otu ile geliştirilen yeni klinik ve terapötik uygulamalar" adlı makalesinin çevirisidir.


17 yorum:

tasarım mekani
Yazilari anlayabilmem icin bilimsel sozluk de gerekiyor bana :)) lakin paylasiminiz icin tesekkurler.. slmlar medinem
11.5.09
Mustafa
Evet, haklısınız neredeyse çevrilmemiş gibi :) Ancak ilim bizden olmayınca, dilde bizden olmuyor. Ancak genel olarak çörek otunu özetlemek gerekirse, çörek otu hakkaten ölümden başkasına şifalı. Yemeyi ihmal etmeyin. Ziyaretiniz için teşekkürler.
12.5.09
Adsız
Çörek otu çiğnedigimizde dişlerimizde renk değişikliği yapar mı? Uzun süreli kullanımda yer yer kararmış dişlerimiz olmasın :)
27.4.16
Mustafa
Hayır yapmaz. Hatta bir nevi ağız ve dişeti bakımıda yapmış olursunuz.
27.4.16
Adsız
Çok teşekkürler. Gönül rahatlığı ile çiğneyebilirim artık. Başlamak için cevabınızı bekliyordum. Kolaylıklar dilerim.
2.5.16
Unknown
Merhaba ben böbrek nakli olan bir hastayım da benim degerlerim bazen çok yüksek gelebiliyor bende buna nazaran bir yerde çörek otunun faydalarını okudun ve kullanmak istiyorum kullanarak bikirmiyim ve 6 sene oldu ben ilaç kullanıyorum bana tavsiye niz varmıdır
4.9.16
Mustafa
Merhaba Semanur,

Organ nakli durumunda çörek otunun düzenli olarak kullanımı hakkında yeterli bilgi mevcut değil. Kullandığınız ilaçlar büyük ihtimalle bağışık sistemi baskılayıcı ilaçlar olabilir. Yani bağışıklık sisteminizin böbreğinize zarar vermemesi için. Çörek otu bu ilaçların etkisini azaltabilir ayrıca çörek otu bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Bu yüzden düzenli olarak kullanmanızı tavsiye etmem. Ara sıra haftara bir kullanabilirsiniz ancak düzenli olarak kullanmayın. Geçmiş olsun dileklerimle..
4.9.16
Unknown
Bende perianal apse fistul var birkackez ameliyat olmama ragmen corekotuna basladin etkili olsun diye ac karnina 1 yemek kasigi corekotu yagi birde cekilmis corekotu kestane bali ce corekotu yagi karisimi dusunuyorum etkili olurmu be oberirsiniz normal bal corek otu ve corekotu yagini karistirip 1 kasik ac karnina deniyodum yaninda 1 yemek kadigi corekotu yagi ile beraber buyuk abdestle beraberinde pirti kan irin akmaya basladi agrilar da beraberinde biraz artti bunu kestane bali ile denememde sorun olur mu ve bu irin pirti kan normalmi devam etmelimiyim cok tesrkkur ederim bilgilerinizi paylastiginiz icin
26.9.16
Mustafa
Merhaba Rıdvan,

Rahatsızlığınız hakkında ve kestane balı hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Çörek otu genelde bir kanamaya neden olmaz ancak eğer önceden kanamıyorduysa ve çörek otu kullanımı ile birlikte yeni başladıysa çörek otunu azaltın veya kullanmaya ara verin.

Kullandığınız çörek otu miktarı oldukça fazla. Günlük en fazla bir tatlı kaşığı kullanın, yemek kaşığı fazla. Birde Prof. Dr. Orhan Değer'in organik propolisini kullanmanızı önerebilirim, patentli bir yöntem ile su bazlı propolis üretiyorlar. Videolarını izlemenizi tavsiye ederim öncelikle.

Çörek otu yağı ile birlikte kullanabilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimle..
27.9.16
Unknown
Clrek orunun yan etkileri nelerdir acil durum
26.10.16
Ygmr
Çörek otu yağını kullandığım sırada bide göbek eriten yoğurt kürünü kullansak zararı olurmu?
9.12.16
Unknown
mrb, corek otu yagi ile balik yagi hapinin kullanilmasi sakincali midir? sabah tok karna corekotu yagi gecede balik yagi hapi kullansam herhangi bir zarari olur mu?
22.12.16
Mustafa
Zararlı olmaz sanırım ancak fazla omega yağı yüklemesi yapmış olursunuz. Yinede bir yan etki hissederseniz ikisinide yarımşar ölçek veya birgün birini ertesi gün birini kullanmayı deneyin.
22.12.16
Unknown
Merhabalar bnde corek otunun faydasina cok inaniyorum kizim tip 1 diyabet insulin kullaniyoruz ve corek otu yagini her sabah ac karnina 1 cay kasigi veriyorum.hastaligimiza etkisi olurmu?sormak istedigim bizim yagimiz siyah renkte hic bir katki yok icinde corek otunu aldigim yerde makinesi var orda cekiyorlar ...sizde yazmissiniz acik renk olmasi lazim die cok endiselendim cvbinizi bekliyorum
10.3.17
Mustafa
Gözünüzün önünde çekilip veriyorsa yada güveniyorskanız sorun yok. Zira çörek otuda siyah olduğu için rengini verebilir iyi süzülmezse. Emin olamıyorsanız güvenilir ve bilindik markayı da kullanabilirsiniz.
11.3.17
Cihan
Merhabalar hiv pozitifim mart/2017 den beri ilaç tedavisine başladım çörek oto yağını düzenli olarak kullanmamın bana faydası veya zararı olurmu? Kullanmamı öngörür iseniz ne şekilde kullanmalıyım?
20.6.17
Mustafa
Merhaba Cihan,

Şu çalışmada

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24311845

"Çörek otunda hiv enfeksiyonunu etkili bir şekilde kontrol edebilecek olası terapötik ajanlar bulunduğunu göstermektedir" sonucuna varılmış. Bu çalışmadan yola çıkarak kullanmanı önerebilirim. Ayrıca bu araştırmayı doktorunla da paylaşabilirsin.

Şifa bulman dileklerimle..
20.6.17