İmplant hakkında bilgiler

İmplant Uygulamalarını Kim Yapar ?

İmplant Tek Diş
İmplant Tek Diş
İmplantoloji ile ilgili eğitim almış bütün diş hekimleri ve tıp hekimleri implant uygulaması yapabilirler. İmplant iki aşamalı bir tedavi süreci gerektirir; implantın yerleştirilmesi ve kaplama diş veya protez yapılması. Bazı diş hekimleri bu işin uzmanlık gerektirdiğini protez ve cerrahi safhalarının ayrı uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğine inanırlar. Genel düşünce ise hem cerrahi hem de restorasyonun aynı hekim tarafından aynı klinikte yapılabileceği yönündedir.

İmplantlar Başarılı mıdır?

İmplant Azı ve Kesici Diş
İmplant Azı ve Kesici Diş
İmplantlar son yirmi yıl içerisinde rutin tedavi yöntemi olarak diş hekimliğinde kullanılmaktadır. Son beş yıl içerisinde ise doğru kişiler tarafından ve doğru kliniklerde yapılan (profesyonel tedavilerde uygulanan uygun medikal formdaki) dental ve ortopedik implant vakalarındaki başarı oranının yüzde 95 in üzerinde olduğu tespit edilmiştir.

İmplantlar Gerçekte Nedir ve Benim İçin Ne Yararı Vardır?

İmplant 3 Diş, Köprü, Alt Çene
İmplant Köprü Alt Çene
İmplantlar yapay diş kökü sayılabilir ve günümüzde doğal dişlerin en iyi alternatifidir. Bunlar birçok doğal dişin yerini alarak güvenli ve uzun süreli çözümler sunar. Biyo-uyumlu materyallerden yapılan implantlar, kalça implantları yada ortopedik malzemelere benzerler ve geleneksel diş hekimliğinde kullanılan kron-köprü yada damak protezini destekleyici tutucu işlevi görürler. Birçok implant hastası sadece gülüşlerinin değil, bu tedavi sayesinde görünüşlerinin ve bütün hayatlarının pozitif yönde değiştiğini söyleyeceklerdir. Bunların yanında dental implant tedavisini seçmenin daha birçok sebebi vardır;

İmplant Köprü Üst Çene
Üst Çeneye İmplant Köprü
  • İmplantlar estetik olarak dişlerinizi doğal dişlerinizin görünümüne büründürür. Fonksiyonel olarak ise gerçek dişleriniz gibi hissettirir ve görev yapar.
  • İmplantlar ile ağrısız ve sizi diyet yapmaya zorlayan irritasyon problemi olmadan rahatça yemeniz ve çiğnemeniz sağlanır.
  • İmplantlar protez yapıştırıcısının kokusu ve tadından sizi kurtarır. Proteziniz implanta bağlandığı zaman yapıştırıcıya ihtiyacınız kalmaz.
  • İmplantlar yediğiniz yemeklerden gerçek tat almanızı sağlar. Ağzınızın içerisini kaplayan plastik esaslı protezlerden sizi kurtararak doğal tat ve duyumlardan zevk almanızı sağlar.
  • Son olarak implantlar çene kemik yapınızı koruyarak yüz şeklinizin bozulmasını engeller. Kemik yapınızı bozan kemik erimelerini azaltarak yada engelleyerek sizi estetik tedavilerden kurtarır.


İmplant Uygulamalarında Ne Gibi İşlemler Yapılır?

1. Aşama

Doğru cerrahi teknikler kullanılarak diş eti açılır ve implantlar genişlik ve uzunluğu kontrol edilerek çene keliği içerisine açılan yuvaya yerleştirilir. Daha sonra dişeti kapatılarak 3 ila 6 ay aralığında olan iyileşme sürecine geçilir.

İmplant Titanyum Vida
İmplant Titanyum Vida
3,8 mm'lik İmplant
3,8 mm'lik İmplant


2. Aşama

İkinci aşamada implant yapısı üzerine yeni bir diş yada dişler yapılır. İmplantlar tek diş, birden fazla yada tamamen dişsiz doğal dişlerin yerini alır.

İmplant Kesici Diş
İmplant Kesici Diş
Takılmış İmplant
Takılmış İmplant


İmplantlar Pahalı mıdır? Fiyatı ne kadardır?

Başlangıçta dental implantlar pahalı bir tedavi izlenimi verir. Ancak, total protez yada köprü tedavileri yerine daha uzun süreli, doğal ve sağlıklı sonuçlar verir. Böylece başlangıç olarak büyük bir yatırım yapmış olursunuz. Eğer ideal bir implant vakası adayı iseniz implantınız yıllarca sağlıklı bir şekilde size hizmet eder. İmplant uygulanan hastalar arasında yapılan bağımsız bir araştırmada görülmüştür ki; bu tedaviye ödenen her kuruş çok değerlidir ve aynı harcama ikinci kez yapılması gerekse bile hemen hemen bütün hastalar tereddütsüz bu tedaviyi tekrar yaptırırlar.


İmplantın Maliyeti Nedir?

Her vaka farklıdır. Fiyat sizin fonksiyonel ihtiyaçlarınıza göre belirlenir. Birçok tetkikten sonra doktorunuz size özel tedavi ihtiyaçlarınızı ve en iyi tedavi alternatiflerini belirleyip size sunacaktır. Bu noktada; fiyat ile ilgili sormak istediğiniz her türlü detaylı soruyu sorabilir ve finansal ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.


İmplant Uygulaması Ağrı Verir mi?

Genellikle rahatsızlık problem değildir. Gerçekte birçok hastanın söylediği gibi diş çekimi daha ağrılıdır. Doktorunuz implant yerleştirmek için değişik anestezi yöntemleri kullanacaktır ve dolayısıyla herhangi bir rahatsızlık duymayacaksınız. Uygulama kliniğinden ayrıldığınız zaman size uygun ilaçlar verilecektir. Size diğer hastaların implant operasyonu sonrası neler hissettiklerini sormanızı öneriyoruz. Doktorunuz ve onun asistanları sizin rahatlamanızdan emin olmak için sürekli hizmetinizde olacaktır.


Bu tedavi ne kadar sürer?

İmplant Komple Ağız, Çene
Komple Ağız İmplant
(Üst Çene)
İmplant üreticilerine ve bilimsel araştırma söylemlerine göre implant başlangıç tedavi süresi oldukça kısaltılmış durumdadır. Basit vakaların tedavisi her klinikte implantların yerleştirileceği bölgeye ve istenilen restorasyon tipine göre toplam tedavi ortalama 8 aylık bir süre tutar. Bu süreyi sorun yapmayın çünkü implantlarınız ve yeni dişleriniz size ömür boyu hizmet edecektir.


Gerçekte bu tedaviden ne beklemeliyim ?

İmplant Damak, Takma Diş
İmplant Damak
Ne istiyorsanız onu yiyin! İmplant birçok yiyeceği rahatlıkla yiyebileceğiniz için daha sağlıklı olmanızı sağlar. Güven ile gülümseyin. Kirlenmiş yada eksik dişler görünüşünüzü bozar. İmplant destekli restorasyonlar kendinize güveninizi artırır. İnsanlar sizden çok daha rahat ve fazla etkilenir. Kendinizi çok daha açık ve basit ifade edebilirsiniz. İmplantlar dişlerinizin stabilitesini ve retansiyonunu arttırır. İmplantlar yüz yapınızı ve estetiğini iyileştirir ve ilgili kemik kaybını azaltır.


Dişsiz mi Olacağım ?

İmplant Komple Damak
İmplant Komple Damak
Asla dişsiz olmayacaksınız. Doktorunuz tedaviniz süresince sizin doğal hissetmeniz ve görünümüz için geçici protezler ve gerekli her şeyi yapacaktır.


İmplant tedavisi için yaşlı mıyım?

İmplant hastaları orta yaşlı yada yetmiş veya seksen yaşında olgun yetişkinler olabilir. İmplant yerleştirilecek bölgede yeterli genişlikte, uzunlukta ve yoğunlukta kemiğin olması adaylarda aranan en önemli kriterdir.


Herhangi bir implant sistemi diğerinden iyi midir?

Evet. Size uygulanacak implantların mutlaka uluslararası kalite kontrol belge ve sertifikaları olmalı ve bu sistem bütün dünyada kabul görmelidir.


Tedavi sonrası neler hissedeceğim?

Dental İmplant
Dental İmplant
Bütün tedavi işlemleri tamamlanınca ve final restorasyon bitince implantlarınız size fonksiyonel ve estetik olarak doğal dişlerinizle aynı performansı sağlayacaktır.


Hastane dışında özel muayenehane koşullarında implant cerrahisi yaptırmak güvenli midir?

Birçok vakalarda evet. Güvenli olup olmayışı yapılacak operasyonun şekline ve hastanın medikal ve anestezik ihtiyaçlarına göre değişir.


İmplantlarımın bakımını nasıl yapacağım?

Normal rutin ev bakımı ve profesyonel düzenli bir bakım muayenesi gerekir. Üç dört ayda bir rutin temizleme, bakım muayenesi ve tedavi sonrası bakım yapılması gerekir. İmplantlarınızın optimal bakımı için bireysel bakım programı hazırlanacaktır.


İmplant tedavisi yerine başka alternatifler var mıdır?

İmplant 2,3 mm
2,3 mm'lik İmplant
Doktorunuz size mantıklı bütün diğer alternatifleri sunacaktır. Daha sonra siz ve doktorunuz sizin için en iyi tedaviye karar vereceksiniz.


İmplant tedavisine ne zaman başlayabilirim ?

Doktorunuz sizinle ilgili gerekli bilgileri alır almaz ve uygulamayı yapacak doktor ve asistanlarının size en uygun zamanı ve koşulları sağladığı zaman.


Yaşadığım bölgede implant tedavisi yapan yetkin doktoru nasıl bulabilirim?

Türk Diş Hekimleri Birliği ve Odalarından bilgi alarak bulabilirsiniz.


Herhangi bir sertifikalı pratisyen diş hekimi implant cerrahisi yada protetik uygulaması yapmasında kanunen bir sınırlama var mıdır ?

Hayır. Ancak, eğitim ve deneyim çok önemlidir. Diş hekiminize yada implant tedavinizi yapacak uzman diş hekimine implant tedavileri ile ilgili almış oldukları eğitim ve daha önce yapmış oldukları uygulama ve deneyimlerini sormanız önerilir. Ek olarak, kendi hekiminizin (daha önce herhangi bir implant eğitimi almamış ve implant tedavileri ile ilgili deneyimi yoksa) önerileri ve yönlendirmeleri en önemli kriterdir.


İmplant tedavisi yapacak hekimin bu alanda yeterli teorik ve pratik bilgi donanımına sahip olduğunu nasıl anlayabilirim?

Bu konuda tedavi görmüş kayıtlı hastalarla ve referans gösterilen hekimlerle görüşmenizi öneriniz.


Hiç yorum yok: