Akupunktur ve Kısırlık

Akupunktur
Akupunktur
Hayatta başımıza gelen en güzel şey anne babalık ve ona ulaşma çabasındaki emek. Gebe kalamama veya gebeliği doğuma kadar taşıyamamaya “kısırlık”, tıp dilinde “infertilite” denir. Kısırlık, yüzde 30 kadın, yüzde 30 erkek ya da yüzde 20 her ikisi kaynaklıdır. Eşler arasında düzenli cinsel ilişki olup 1 yıl içinde gebelik olmazsa kısırlıktan bahsedilir. Ancak kadın 30 yaş üzerinde ise bir yıl beklenmeden tanı ve tedavi amaçlı mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Batıda infertilite tedavisine başlayan çiftlere aynı süreçte tamamlayıcı tıp (akupunktur, ayurveda, homeopati, bitki tedavisi yoga, meditasyon vb.) özellikle akupunktur tedavisi de başlanmaktadır. Akupunktur tedavisi, M.Ö. 3000 yıllarında Çin’in kuzey bölgelerinde yaşayan bilge kişiler tarafından keşfedilen deri üzerinde belirli noktalara altın gümüş yada çelik iğne ile uygulanan bir tedavi sistematiğidir. 1995 yılında Shyuken tarafından batı tıbbıyla tanıştırıldı, bu tarihten itibaren Batı tıbbı ile geleneksel Çin tıbbı olarak kabul edilen Akupunktur birlikte kullanılmaya başlandı.

Akupunktur, ilaçlarla görülen yan etkilere sahip olmaması yanında basit, emniyetli ve ekonomik bir tedavi metodudur. Bugün akupunktur özellikle Avrupa ülkelerinde tüm hastalıklarda Batı tıbbıyla birlikte birbirlerini tamamlayıcı amaçlı kullanılmaktadır. Başta Fransa olmak üzere Avusturya, İngiltere ve Almanya gibi batı ülkelerinde akupunktur tıp eğitimi içinde okutulmaktadır.

Akupunkturun en sık kullanıldığı hastalıklar; Obezite (şişmanlık), migren, bağımlılık tedavileri (sigara, alkol, ilaç vb.) agresyon, depresyon, mide ülseri, gastrit, hemoroit, anal fissür, bel ve boyun fıtıkları, uykusuzluk, menopoz, empotans (cinsel problemler), astım, alerji, kabızlık, trigeminal nevralji, fibromiyalji, yaygın ağrılar, herpes zoster, akne, tinnitus, blumia, anoreksi, nevroza, sinüzit, fasial paralazi (yüz felci) ve kısırlık.


Akupunkturun erkekteki etkileri,

  • Sperm sayısı ve hareketliliği artar, canlılık kazanır.
  • Hormon seviyesi yükselir.
  • Sperm yapı bozukluğu düzelir.


Akupunkturun kadındaki etkileri,

  • Yumurtalık uyarımı ile, yumurtaların büyümesi hızlanır.
  • Hormon düzeyi (östrojen) yükselir.
  • Tüplerin hareketini düzenler.
  • Rahim (uterus) iç duvar kalınlığını artırır.
  • Endometriozis oluşumuna engel olur.
  • Klamidya ve mikoplazma gibi sık rastlanan bakteri oluşumunu önler.
  • Adet düzensizliklerini giderilir, adetler düzene girer.


Dr. Sevil Özkan


1 yorum:

Adsız
FİBROMİYALJİ HASTALARI NE KADAR ÇÖREK OTU KULLANMALIDIR.

13.6.13