Çörek Otu Kahvesi

Çörek Otu Kahvesi
Çörek Otu Kahvesi
Çörek otu tohumları güzelce kavrulur ve değirmende toz haline gelinceye değin öğütülüp içerisine yine kavrulmuş nohut tozu ilave edilir. Çörek otu kahvesi aynı Türk kahvesi gibi pişirilir. Pişme sıcaklığı, süresi ve su kahve oranı Türk kahvesine eşittir. Tadı Türk Kahvesini arattırdığı için Türk Kahvesinin yerini alamamıştır. Bununla birlikte bilinmesi gereken bir şey daha var ki çörek otu pişirildiği veya kavrulduğu zaman faydalı özelliğinin bir çoğu kaybolmaktadır. Bu şekilde faydadan çok sadece keyif verebilir.


6 yorum:

Unknown
Sevgili coreklen yönticileri, ben yaklaşık 1,5 aydır çörek otu kullanmaktayım. Çörek otu ve keten tohumunu, bir kase yoğurt içeresinde 8-10 dakika bekletip,çiğneyerek tüketiyorum. Bu şekilde kullanmamın çörek otu ve keten tohumunun faydalarından maksimum yararlanmam açısından bir zararı var mıdır? Yoksa kullanılabilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkürler, Allah'a emanet olun.
22.10.12
Mustafa
Kullanabilirsiniz. Ancak fazla fazla kullanmaya özen gösterin.
22.10.12
Unknown
Sevgili Mustafa, bu şekilde kullanım etkisini azaltmaktamıdır? fazla fazla demekle ne kadarı kasdediyorsunuz? Normalin 0.5-1-1,5 katı gibi? İyi geceler.
22.10.12
Mustafa
Normal dozu 2 gramdır. Daha ayrıntılı bilgi için günlük doz yazısına da göz atabilirsiniz. Yoğurt ile tüketildiğinde sindirimi biraz zor olabilir. Daha iyi sindirebilmek dolayısıyla daha çok fayda görebilmek için yoğurtsuz tüketmeyi deneyin. Örneğin 2 - 3 tane kara kuru çekirdekli üzüm ile birlikte tükettiğiniz de tadıda güzel olacaktır.
23.10.12
Unknown
Verdiğiniz bilgiler ve özellikle ilginizden dolayı çok teşekkür eder, iyi bayramlar dilerim.
23.10.12
Unknown
Öncelikle ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim. Ben de halsizlik ve dikkat eksikliği için çörek otu almayı düşünüyorum, ancak çörek otu yağı mı daha faydalı yoksa tane olarak alıp karabiber öğütücüsünde öğüterek çiğnemek mi daha faydalı
21.3.15