Çörek Otunun İçeriği

Çörek otu tohumunun elektron mikroskobu altındaki görüntüsü
Çörek otu tohumunun elektron
mikroskobu altındaki görüntüsü
Çörekotu aşağıda belirtilen bileşiklere ek olarak insan metabolizması için çok gerekli ancak çok az alınması gereken 50'den fazla bileşik içerir. Aşağıdaki bileşenler ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir ve çörek otunun en önemli bileşiği ise Thymoquinone'dur.

Sadece thymoquinone bile çoğu hastalıklar için şifadır. Artrite, astıma, bakterilere karşı, bronşit, alerji, antioksidan, romatizma, kanser, safra yolları tıkanıklığı, siklooksijenaz enzimi inhibitörü, lipooksijenaz enzimi inhibitörü, ürik asidi azaltıcı etkisi ve kan şekerini düşürücüdür. Ayrıca anti-oksidan, anti-inflamatuvar, anti-tümör, immunomodulatuar etkili ve apoptozis artırıcıdır.

Çörek otundaki Beta sitosterol 3218 ppm'dir. İştahsızlığa karşı kullanılabildiği gibi, anti kanser, anti bakteriyel, anti viral, antipiretik (ateş düşürücü), anti inflamatuvar (yangı önleyici) özellikler de gösterir. Östrojeniktir ve fazla alındığında sperm öldürücü özellik gösterir. Omega 3 ve 6'dan zengin olan çörek otundan her gün yemekte fayda vardır. Çörekotu bağışıklık sistemini güçlendirir. Sık sık enfeksiyon geçirenler için yardımcı bir üründür.


En önemli yağlar


Thymoquinone (TQ), Dithymoquinone (DTQ), Thymohydroquinone (THQ), Thymol (THY)


Besin Bileşimi


  • Protein 21% Aminoasitler Arginin, leucin, threonine, glutamic acid, lycine, prolyne, throsine, methionine ve diğerleri.
  • Karbonhidratlar 35% Glikoz, ramnoz, ksiloz, arabinoz, ham lif (% 5.5).
  • Yağlar 35-38%


Besin Değeri


Protein 208 ug/g, B1 Vitamini 15 ug/g, B2 Vitamini 1 ug/g, Piridoksin 5 ug/g, B3 Vitamini 57 ug/g, Folik Asit 610 IU/g, Kalsiyum 1.859 mg/g, Demir105 ug/g, Bakır 18 ug/g, Çinko 60 ug/g, Fosfor 5.265 mg/g, Vitamin E (Beta Tocotrienol 1.22 mg/100 g, Gamma Tocopherol 2.59 mg/100 g).


Yağ Asitleri


Myristic Acid % 0.5, Palmitic Acid % 13.7, Palmitoleic Acid % 0.1, Stearic Acid % 2.6, Oleic Acid % 23.7, OMEGA - 6 % 57.9, OMEGA - 3 % 0.2, Arachidic Acid % 1.3, Eicosenoic Acid % 0.36, Eicosadienoic Acid % 2.60, Behenic Acid % 0.04.


Doymuş ve Doymamış Yağ Asitleri


Doymuş Asit % 18.1, Tekli Doymamış Asit % 23.8, Çoklu Doymamış Asit % 58.1.


Temel Yağ Bileşimi (1.4%)


Karvon % 21.1, Alfa-Pinene % 7.4, Sabinene % 5.5, Beta-Pinene %7.7, P-cymene % 46.8, Diğerleri (Thymoquinone, Dithymoquinone, Thymohydroquinone, nigellon, Thymol, carvacrol, d-limonene, d-cytronellol, 2-(2-methoxypropyl)-5-methyl-1,4-benzenediol ...) % 11.5.

Not: Çörek otunun içeriğinin tohumdan tohuma, ülkeden ülkeye değişebileceği unutulmamalıdır. Bu veriler sadece bilgi amaçlı verilmiştir ve kesinlik yoktur.


85 yorum:

Meyveler
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Siteniz çörek otuna özel olması açısından da çok faydalı olmuş. Emeğinize sağlık.
27.1.09
Mustafa
Teşekkür ederim.
1.2.09
Adsız
selamlar, bugün çörek otu aldım 50 gr deneme amaçlı kilosu 13,5 liradan. çörek otuyla ilgili fazla bilgim yoktu internetten biraz araştırdım bu siteyide böylece buldum. çörek otunun çok çeşiti var hatta zehirlisi bile varmış. aldığım otun ne cins olduğunu bilmiyorum hangi cinsinden almalıyız bilmiyorum. bir tutam alıp çiğnedim önce bişey olmadı yuttum ardından genzim boğazım acıdı biraz yandı tahriş olmuş gibi acıdı. acaba hangi cinsinden aldım bununda iyisi kötüsü vardır. bu normalmi? iyi cinsini nasıl anlıycaz?aldığım çörek otu tohumu mat opak siyah renkli kuru bir görünümü var.
11.7.09
Emre Wolf
Zehirli olmasına karşın siz ginede en yakın acile çörek otu vakası olarak koşun.
Sonuçta fare zehride tadmış olabilirsiniz Allah korusun :(
7.2.14
Mustafa
Selamlar Sayın Adsız

Eğer dediğiniz gibi genziniz yandı ve tahriş oldu gibiyse çörek otu yemişsiniz demektir, bu normaldir endişe etmeyin. Eğer hemen yemeyip ağzınızda 3 - 5 dakika çiğnemeye devam ederseniz yerini daha güzel bir tada bırakacaktır. 100 gr.lık kapalı paketlerde almanız daha iyi olur. Tanelerininde çok ufak olmamasına özen gösterin.
11.7.09
Adsız
selamlar saygılar baymbs bu yukardaki adsız kişi benim :) siteniz çok güzel ama bu yorumları göndermekte sorunlarla karşılaşıyorum, o yüzden isim yazamadığım için adsız olmuş kusura bakmayın, baktımda 18 gün olmuş çörek otunu kullanalı. alıştım artık ilk günler çiğniyordum felaket genzi yakıyor diye 10 gündür öğüttüğüm bir miktar çörek otunu balla karıştırmıştım onu kullanıyorum daha kolay yutuluyor. Etkilerine gelince; sağlık açısından bir şikayetim daha evvelden olmamasıyla beraber herhangi bir değişiklik görmedim ama saçım ve sakalım sanki daha hızlı uzuyor pisikolojik olarakmı böyle bir sonuca vardım bilmiyorum. gerçi saçlara faydası olduğunu sizde yazmıştınız sitede. bu siteyi insanlara faydalı olması için yaptığınızdan dolayı size çok teşekkür ederim.
30.7.09
Mustafa
Meraba Sayın Adsız tekrar hoşgeldin :)

Yorumlama biçimini Adı/URL şeklinde seçerseniz isim yazabilirsiniz. Sitede o kadar çok adaşınız varki karıştırıyorum çoğu zaman. Efendim, çok sevindim çörek otunu kullandığınıza ve deneyimlerinizi paylaşarak diğer kullanıcılara yardımcı olduğunuza. Evet saçlarınızı hızlı uzatmaması için bir neden yok ancak bu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Çörek otu bu zengin içeriğiyle sizde de saçlarınızın hızlı uzamasına sebep olmuş olabilir. Dediğiniz gibi psikolojik de olabilir. Çünki çörek otuna söylenen söz çok sağlam bir söz, etkilenmemek mümkün değil.

Sağlıcakla kalın.
30.7.09
ilhan
selamlar tekrar ben yukardaki adsız :)ama artık adımı yazmayı başardım. hocam şöyle böyle 2 ay olmuş çörek otunu yiyeli belki 1 hafta kadar yemediğim zaman olmuştur. ve kesinlikle saçımda sakalımda eskisinden daha hızlı uzuyor.benim gözlemlerim bunlar. ve 2 aydır hiç hasta olmadım belki erken birşey söylemek için ama yazmak istedim.
15.9.09
Mustafa
Hoşgeldiniz İlhan

Düzenli bir şekilde çörek otuna devam ettiğinize sevindim. Hastalık kaçınılmazdır. Ya bir virüs bulaşır, ya bir bakteri yada alınan bir soğuk veya kalıtım. Ama çörek otu ile bunları çok daha çabuk atlatırsınız. Ayrıca, bunu demekten valla sıkıldım artık bana lütfen hocam demeyin :) Bende normal sizin gibi bir insanım.
15.9.09
adsız
iyigünler baymbs
kafama takılan bir şey oldu danışmak istedim umarım yanıtlarsınız
hamile kalmak için bal tarçın çörekotu kürü ile ilgili bilgiler vermişsiniz teşekkür ederim ancak yukarıdaki yazıdaki östrojeniktir ve fazla alındığında sperm öldürücü özellik gösterir ifadesi kafamı karıştırıdı özellikle sperm öldürücü özellik ifadesi

bu konu ile ilgili biraz daha açıklama yaparsanız sevinirim ben günde iki silme çay kaşığı çörekotu tozu kullanıyorum bu fazlamı oluyor acaba??
bayan yediğindemi sperm öldürücü özellik gösteriyor(afedersiniz ama sanırım biraz daha açık söylemeliyim tabir için kusura bakmayın yani bayan yediğinde özel bölgedeki herhangi bir durumdan dolayımı ölüyor spermler)
yoksa erkek yediği taktirdemi spermlerini öldürüyor??

yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim
28.9.09
adsız
bişiy daha sormak istiyorum az önceki yazımda sormayı unutmuşum

bal tarçın çörekotu kürü prolaktinin(süt hormonunun) artmasına neden olurmu acaba??
28.9.09
Mustafa
Kullandığınız oran fazla olmayıp, hazır çörek otu tozu kullanmanız durumunda çörek otundan alacağınız faydanın azalacağınıda bilmeninizi isterim.

Beta sitosterolun yapısı östrojen hormonunun yapısına benzer bir yapıdadır. Erkek testesteron hormonunun daha güçlü bir erkeklik hormonu olan DHT ye dönüşmesini engeller. Bu gibi durumlarda fazla kullanılması halinde öströjenik yapısı mucibi testosteron hormonlarınıda etkileyebileceği düşünülmektedir bazı kaynaklarca.

Yukarıda bahsedilen etki çörek otunun bir etkisi olmayıp sadece ve sadece beta sitosterol kullanımında ve fazla kullanıldığı takdirde oluşabilecek bir etkidir. Vede erkeklere mahsus bir durumdur.

Evet çörek otunun anne sütünü artırıcı etkisi vardır. Ancak hamileler kesinlikle kullanmamalıdır.

(düzenlenmiştir)
10.7.16
Kenan
Ne dediğiniz hiç anlaşılmıyor. Çörek otu -çok kullanıldığında- spermi öldürüyor mu öldürmüyor mu? . "Östrojeniktir ve fazla alındığında sperm öldürücü özellik gösterir." Yani bu, çok kullanmayın yoksa spermleriniz ölür mü demek?
_____________________________________________________
11.6.17
Mustafa
Kısır erkeklerde anormal sperm kalitesine çörek otu yağının etkisini inceleyen şu çalışmada:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24680621

Çörek otu yağı ile tedavi edilen grupta, 2 ay sonra plasebo grubuna kıyasla, sperm sayısı, motilite ve morfoloji ve sperm hacmi, pH ve yuvarlak hücrelerin önemli ölçüde iyileştiği ortaya koyulmuştur.

Yani spermleriniz ölür demek değil. Ancak fazla kullanmanın herşeyde olduğu gibi çörek otunda da zararlı olabileceğini unutmamak lazım.
12.6.17
adsız
evet anne sütünü artırıcı etkisi olduğunu yazmışsınız

ama benim öğrenmek istediğim şey şu hiç hamile kalmamış ve dolayısıyla emzirmemiş bayanlar da da prolaktin hormonunu yükseltme gibi bir risk söz konusumu cevaplarınız için teşekkür ederim
29.9.09
Mustafa
Öncelikle bir uzman olmadığımı defalarca yazmama rağmen yine yazıyorum. Elimden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak bir profösöre sorulması gereken sorular karşısında bazen yanıtsız veya başka yanıtları tekrar tekrar vermek durumunda kalabiliyorum; karşılık vermemekten iyidir düşüncesiyle.

Prolaktin kelimesini ilk sizden duymama rağmen yinede sizin ufak bir araştırma yaptım.

Aşağıdaki ingilizce alıntıda ikinci paragrafta çörek otunun hem yağının hemde ezilmiş tohumunun, glikoz, prolaktin, trigliserit ve kolesterol seviyesini düşürdüğü bildirilmekte.

Bununla birlikte öğütülmüş çörek otu tohumunun RBC WBC ve hemoglobin düzeylerinde artışa neden olurken sadece yağının hemoglobin düzeyinde artışa neden olduğu bildirilmekte.

Ayrıca sadece çörek otu yağı kullanımının AST ve ALT üretiminde kayda değer bir artışa neden olduğu, her ikisinin ise my-GT ve ALP da önemli bir artışa neden olduğu da bildirilmiş.

Nacizane çevirmeye çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir sayın adsız. Bu arada çörek otunun süt artırıcı etkisinin olduğunu yine belirtmeden geçemeyeceğim. :)

Kalın Sağlıcakla.

Recently, the effect of N sativa crushed seeds and total oil were studied on serum levels of glucose, cholesterol, triglycerides, creatine kinase, prolactin, red blood cells, white blood cells, platelets, haemoglobin and some liver enzymes such as alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST), alkaline
phosphatase (ALP) and gamma glutamyltransferase (y-GT) in healthy female volunteers.

Both crushed seeds and total oil decreased glucose, prolactins, triglycerides and cholesterol level.

Crushed seeds produced a significant increase in RBCs, WBCs and hemoglobin levels, while total oils increased hemoglobin levels.

Only the total oil produced a significant increase in ALT and AST. Both total oil and crushed seeds showed a significant increase my-GT and ALP
29.9.09
adsız
çok teşekkür ederim yeterince faydalı oldunuz inşallah bizlere de şifa olur iyi günler dilerim
29.9.09
adem çağlar
merhaba sayın yönetici, ben adıyamandan adem çaglar, üç yıldır alerjik rinit rahatsızlığım var. hastalık hakkında belki bilginiz vardır. benim ki yıl boyu neredeyse hergün süren bir rahatsızlık,burun akıntısı, burunda kaşıntı, gün içinde ardı ardına defalarca hapşırma krizeleri geçiriyorum. çörek otu veya yağını kullansam bir faydasını görebilirmiyim, hangisini ve ne miktarda nasıl kullanacağımı yazarsanız çok sevinirim, lütfen yardımcı olun, teşekkürler.
24.2.10
Mustafa
Sayın Adem Çağlar, şu yazının yorumlarında sorunuzun cevabı verilmiştir.

http://www.coreklen.com/2009/09/alerji-icin-mucize.html

(düzenlenmiştir)
10.7.16
Deniz Çakır
Sinir rahatsızlığım vardı, evde halüsyonlar görüyordum, çörek otu böcek gibi olduğundan yiyemiyorum. ağzımda canlanıp burnuma kaçacaklar gibi geliyor. ben çörekotunu evde yaktım, her yeri güzelce tütsüledim, artık hiç bişey gelip rahatsız etmiyor gece.
23.8.11
Adsız
merhaba öncelikle bu hazırlamış olduğunuz sayfanın ne kadar faydalı olduğunu belirtmek isterim. Çörek otu Peygamber efensimizin (SAV)sadece ecele çaresi yoktur şeklindeki hadisi şerifinde ölüm dışında her türlü hastalığa şifa olabileceğini belirtmiştir. Sizin de herkesi bu şekilde bilgilendirdiğiniz için allah sizden razı olsun. Benimde bi sorum olacaktı, çörek otu panik atağa da iyi gelirmi acaba, çörek otu bu anlamda iyi geldiği araştırılmışmı bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
15.9.11
Adsız
adım sedat uz merhaba bende kireçlenme var kalça mda dizimde çörekotu iyi gelirmi.
25.2.12
Mustafa
Düzenli olarak kullanın bir çok faydasını görürsünüz.
25.2.12
Adsız
merhabalar.guzel isinizden dolayi sizi tebrik ederim.ben azerbaycandanim.8 yildir ane olmaq isteyi ile yanib tutusuyorum,ama olmuyor.pralaktin yuzunden.corekotu kullanmaya basladim.1 ay olar kullaniyorum. sonra duydum ki,ane sutunu artiriyomus.acaba brakayimmi?ne olur yardim edin.yukarida okudum ama bi seyler anlamadim.her gun bu sayfaya girib okuyorum.cavab verirseniz coooook sevinicem.allah razi olsun.lutfen yardim edin.artiq dayanamiyorum.
28.2.12
Mustafa
Salam, Xoş gəlmisiniz.

Çörəkotu yalnız analarda südü artırar. Hələ ana olmamış qadınlarda belə bir təsirə səbəb olacağını zənn etmirəm.

Yuxarıdakı təcrübədə hamilə olmayan, ana olmayan və əmizdirməyən qadınlarda Çörəkotunun qlükoza, prolaktin, triqliserit və xolesterol səviyyələrini mənalı bir şəkildə saldığı nəticəsinə çatılmış. Yəni ana olmayan qadınlarda çörək otu prolaktin səviyyəsini salar.

Qısacası çörək otunu buraxmayın. Nizamlı bir şəkildə gündəlik 2 qram istifadə edərək 6 ay davam edin. Keçmiş olsun diləklərimlə, hoşçakal.


Merhaba, Hoşgeldiniz.

Çörek otu sadece annelerde sütü artırır. Henüz anne olmamış bayanlarda böyle bir etkiye neden olacağını zannetmiyorum.

Yukarıdaki deneyde hamile olmayan, anne olmayan ve emzirmeyen bayanlarda çörek otunun glukoz, prolaktin, trigliserit ve kolesterol düzeylerini anlamlı bir şekilde düşürdüğü sonucuna varılmış. Yani anne olmayan bayanlarda çörek otu prolaktin seviyesini düşürür.

Kısacası çörek otunu bırakmayın. Düzenli bir şekilde günlük 2 gram kullanarak 6 ay devam edin. Geçmiş olsun dileklerimle, hoşçakalın.
28.2.12
Adsız
selam
29.2.12
Adsız
cavabiniz icin cok tesekkur edirem.demek ki,dogru kullaniyorum.insallah bir gin ane olma sevincimi bu sayfaya yazarim.corekotu vesilem olar.allah razi olsun.tewekkurlllleeeerrrr.
1.3.12
Adsız
ben polikistik over hastasiyim.3 aydir adet olamuyorum.1 ay oldi corekotu kullaniyorum.amma yene de tik yok.acaba niye?ama yumurtalarimda agri var.cevablarsiniz sevinirim.ama hamile de deyilim.
7.3.12
Mustafa
Sitedeki talimatlara göre en az 6 ay kullanmanızı öneririm.
8.3.12
Adsız
ama ben adet olamadim.artiq strese giriyorum.ne yapiyim.ne olur yardim ediiinnn.basqa bir seymi deneyeyim?ne yapacagimi bilmiyorum.
27.3.12
Mustafa
Merhaba çörek otu kullanımından başka bir şey önerebilecek kadar bilgi sahibi değilim. İsterseniz bir sağlık uzmanına görünün. Bununla birlikte önceki mesajımda dediğim gibi en az bir 6 ay devam edin.
27.3.12
Adsız
corekotu kistayi eritirmi.benim kistam var da.
28.3.12
Mustafa
Kista'dan kastınızı anlamadım ama tüm vücudunuza faydası olduğunu söyleyebilirim.
29.3.12
Adsız
GÜL 24nisan
Kardeşim kan kanseri,kemo alıyor,beyninde uğur oluştu vekalbindede mantar bulundu şu an hastane mikrobu almış anladığım kadar, ateşi var,
deyerleri çok düşükolduğundan ilik nakledemiyorlar.
Kemoterapi gören hastaya çörek otu veya yağının faydası veya zararı nelerdir?bize ne tavsiye edersiniz?TEŞEKÜRLER
24.4.12
Mustafa
Merhaba Gül,

Öncelikle kardeşine Rabbim'den acil şifalar diliyorum.

Çörek otunun kardeşine mutlaka faydası olacağını düşünüyorum ve biliyorum. Senin inanmanı kolaylaştırmak içinde aşağıda bir deney paylaşıyorum.

http://www.academicjournals.org/jmpr/abstracts/abstracts/abstracts2011/4Aug/Norsharina%20et%20al.htm

Bu deneyde çörek otunun kolon kanseri ve lösemi'ye neden olan kanserli hücrelerin ölümünün hızlanmasına neden olduğu bildirilmekte ve çörek otunun lösemi üzerinde faydalı olduğu sonucuna varılmış. Yani kardeşin mutlaka kullanmalı.

Ancak mümkünse kemoterapi tedavisi bittikten hemen sonra başlasın. Çünkü bazı kaynaklarca kemoterapi tedavisinin etkisini azaltabileceği bildirilmekte.

Geçmiş olsun dileklerimle, hoşçakal.
24.4.12
Adsız
GÜL 25 nisan 2012
Merhabalar,cevabınız ve dileyiniz için teşekürler!
çörekotunun kulanım miktarı ne olmalı onu merak ediyorum ?tohumumu,yağınımı kulanmalıyız?
iyigeceler!
24.4.12
Mustafa
2 gram tohum olarak kullanmaya başlasın. Mümkünse çiğneyerek değilse her kullanım için ayrı ayrı öğüterek. Sitede gezindikçe daha ayrıntılı olarak bilgi sahibi olabilirsin. İyi geceler.
24.4.12
Adsız
çörek otu bal karışımı ne kadar süre kavanozda bekleyebilir. buzdolabında saklamaya gerek var mıdır
27.4.12
Mustafa
Fazla uzun sürelik için yapmayın. Haftalık veya 2 haftalık yapın bitirince tekrar yapın.
28.4.12
şekerkız
selamlar..bende çörekotu tüketiyorum sedeflerim için, inş şifa bulacağım..sabah bir çay kaşığı tohumundan..akşamda bir çay kaşığı yağından tüketsem nasıl olur??? tşkler...iyi geceler..
5.6.12
şekerkız
ayrıcada sırf sedeflerim için tüketiyorum herhangi bir kaynak varmı sedefe iyi geldiğine dair acaba..tşk.ler..
5.6.12
Mustafa
Vereceğim adreste çörek otu ve keten tohumu karışımı ile patenti alınmış bir sedef hastalığı tedavi yöntemi var.

Tedavinin bazen daha erken bazen de daha geç olmak üzere ortalama 6 ayda etki edeceğinden bahsediliyor. Eski derinin yavaş yavaş döküldüğünü altından pembemsi yeni derinin geldiğini, pembemsi rengin nedeninin ise yeni derinin öncelikle melanin üretme zorunluluğu olarak gösterilmiş.

Bu tedavide dahili olarak uygulanıyor yani sürerek değil. Sitede tavsiye ettiğimiz günlük 2 gram ölçekte çiğneyerek en az 6 ay kullanın. Geçmiş olsun.

Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki adresleri inceleyebilirsiniz.

https://www.inspire.com/groups/talk-psoriasis/discussion/a-patented-psoriasis-therapy/

http://www.patentstorm.us/patents/6531164/fulltext.html
5.6.12
Adsız
Pemfigus vulgaris e faydası olurmu
4.8.12
Mustafa
Belirtiğiniz hastalık üzerine bir çalışma olmamasına rağmen düzenli olarak kullanırsanız fayda göreceğinizi düşünüyorum.

Sanırım hastalığınız bir bağışıklık sistemi hastalığı ve çörek otu özellikle sarımsak ile birlikte tüketildiğinde bağışıklık sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar.

Geçmiş olsun dileklerimle..
4.8.12
Adsız
Hocam merhaba
Bende genital siğil var tedavi oluyorum
corekotunun faydasi olur mu hpv virusune
lutfen cevap verin
28.8.12
Mustafa
Merhaba, çörek otunun tüm vücuda faydası vardır. Sitede arama yaparak bu konuda sorulmuş sorulara ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.
28.8.12
yusuf 02
merhaba benım annemin wbc si düşük 2.51 yani beyaz kanı düşük cörek otu ıyı gelırmı bilgilendirirseniz sevinirım
20.9.12
Mustafa
Merhaba Yusuf,

Çörek otu vücudun tamamına faydalı bir gıdadır. Bir çok yönden faydasını görür, düzenli olarak kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle.
20.9.12
Adsız
ben kullanıyom sıvılcem vardı cocugum olmuyordu kızım bronsıttı hesınıe faydası var ınanın
9.10.12
Adsız
tsk ama bır sorum daha vardı cevaplamadınız kaç ayda pozitıf etkisi olur cevabınızı bekliyorum tekrar tsk
16.10.12
Mustafa
Yukarıda yazılanları harfiyen uygularsanız yani çörek otu ceviz ve omega 3'ü; ilk ayda olumlu etkilerini görmeye başlarsınız devam ettiğiniz takdirde 2 - 3 ayda bu etkiler sizi tatmin edecek seviyeye çıkar. Çörek otunu 2 gramı geçmeyin hatta daha az kullanın çünkü ceviz ve balık yağında da yeteri kadar omega var. Örneğin hergün sabah 400 tohum tanesi kadar çörek otu ve bir omega 3 kapsül. Akşamda 2 - 3 tane ceviz yiyin. Mutlaka karanlıkta ve gece uyuyun. Çok çay içiyorsanız da içmeyin. Komik filmler diziler ve radyo programları izleyin dinleyin. Bol bol gülün, gülemiyorsanız elinizle yanaklarınızı yukarı doğru ittirerek ve dudak uçlarınızı kulaklarınıza yaklaştırarak gülüyormuş gibi yapın daha sonra ne yapıyorum ben diyip halinize gülün ama biraz gülün :)) Her sorunu düzeltmeye zaten gücünüz yetmez bunun içinde üzerinde o kadar düşünmek gerekmez, kafaya takmayın boşverin.

Ayrıca ister kulak ardı edin ister kulak verin bir şey daha eklemek isterim. Düzenli olarak İnşirah suresi okuyun(mutlaka siz okuyun bu önemli). Ama mutlaka önce mealini. Mümkünse günde bir kaç rekat namaz kılın, değilse hiç olmasa yine geceleri 5 - 6 dakika yerde secde durumunda bekleyin.

İlk başta söylemem gerekeni sonda söylüyorum ama Allah'tan yardım istemeyi de sakın ihmal etmeyin.

Hayatınızın geri kalan kısmının huzur ve mutluluk içinde geçmesi dualarıyla, hayırlı geceler.
16.10.12
Adsız
yardımınız için çok tskler benım için çok önemli yazdıklarınız Allah izinle şifa bulurum hep duacıyım Allah sizden razı olsun tekrar çok tsk bilgileriniz için
17.10.12
Adsız
merhaba çörek otunun baş ağrısını giderdiğini sizler sayesinde öğrendim peki çörek otunda hangi madde ağrı kesici veya baş ağrısına iyi geliyor cevaplarsanız sevinirim
20.11.12
Mustafa
Bununla ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Ama yabancı birçok kaynakta bu şekilde geçiyor.

Örn: http://www.naturalnews.com/026868_Nigella_Sativa_migraine_seeds.html
20.11.12
Adsız
alerjik rinitim çörek otu yağını nasıl kullanmalıyım...burnuma damlatıyorum 2 damla doğrumudur..bilgilendirirsrniz sevinirim....ayrıca damlattıktan sonra sarı balgam oluyor bunun iyimi yada kötümü olduğunu anlayamadım dahamı artırıyor yoksa ordaki iltahabımı söküyor...teşekkürler
24.12.12
ceren
Sedef için önerdiğiniz aşağıdaki linkte çörekotu yağı ve keten tohumu yağını 1:1 oranında karıştırıp hergün 2 yemek kaşığı içilmesi şeklinde anlıyorum, doğru mu, bir de 1:3 oranı verilmiş, karışımı nasıl hazırlayacağımız konusunda aydınlatırsanız çok sevinirim. Çok teşekkürler..

https://www.inspire.com/groups/talk-psoriasis/discussion/a-patented-psoriasis-therapy/
http://www.patentstorm.us/patents/6531164/fulltext.html
2.3.13
ceren
Ek olarak 27 yaşındayım ve doğuştan sedef hastasıyım, başka önerileriniz de varsa çok memnun olurum.
2.3.13
Mustafa
Merhaba Ceren,

Yağından ziyade, 2 gram tohumunu çiğneyerek veya öğüterek 6 ay kullanmanızı öneririm. Geçmiş olsun dileklerimle.
2.3.13
Adsız
Merhabalar mustafa bey benim sorum bagisiklik sistemim cok dusuk ve vucudumda intap var bende corek otu kulaniyorum gunde bir tatli kasigi 2hafta bala karistirip yedim ve suanda agzimdan ciyneyerek aliyorum sanki hemen faydasini gordum kendimidinc hisediyorum uzun sure yersem intaplarim gecermi ve buarada omega 3ilacida aliyordum gunde 2tane bire dusurdum gece yatinca sut pekmez iciyorum suan cok iyiyim simdideden cevabiniz icin teseku ederim herkese tavsiyem corek otunu cigneyerek yesinler gorcekler sonucu cok iyi olcak saygilarimla..
16.11.13
Mustafa
Evet düzenli olarak devam ederseniz çok büyük faydalarını görürsünüz.
17.11.13
Adsız
Merhaba folik asit kulaniyirum ayni zamanda corek otu bal karisimi kulana bilirmiyim sakincasi varmi
21.1.14
Adsız
SEVDA
Merhaba Mustafa bey.Babam koa hastası çok şiddetli nefes darlığı çekiyor ve bypass ameliyatı oldu nasıl bir karışım tavsiye edersiniz şimdiden çok teşekkür ederim.
10.3.14
Adsız
HALIL
hıv hastasıyım 6 ay yağını kullandım virüs oranını dusurdu ama bağısıkılıgıda dusurdu... bir arastırmada balla karıstırıp yiyen birinin tamamen kurtulduğu yazılı sizce doğrumudur ?
20.9.14
Mustafa
Merhaba Halil, birde günlük 2 - 3 gram kadar tohumunu çiğneyerek tüketmeyi deneyin. Çörek otu bağışıklık sistemini düşürmez. Tüm araştırmalar güçlendirdiği yönünde. Hiv virüsü oranı düşerken yani virüsler vücudunuzda ölürken, geriye virüs artıkları kalır yani toksinleri vb. Bu vücutta ölen tüm mantar, bakteri, virüsler için geçerlidir. Vücutta arta kalan toksinleri vücuttan atılıncaya kadar hastalığın daha güçlü seyretmesine neden olabilirler. Ben sizde ki hem virüsün hemde bağışıklık sisteminizin düşmesinin nedeninin bu olduğunu düşünüyorum. Bence hiç bırakmadan devam etmenizde yarar var. Dediğim gibi birde tohumunu çiğneyerek tüketin. Geçmiş olsun dileklerimle.
20.9.14
Adsız
Slm ben nurdan hocam masallah sıkılmadan herkeze cvp vermisiniz .
28.9.14
nurdan
COREK OTU OLUMDEN BASKA HERSEYE DEVADİR...
28.9.14
Adsız
Çörek otu yağını uzun zamandır (5-6 ay) az miktarda kullanıyorum. Normalde hiçbir şikayetim yoktu, tadının acılığına da alışığım. Dün ilk kez çok az sütün ardından bir tatlı kaşığı çörek otu yağı içtim. Hemen ardından boğazım aşırı derecede yandı, sesim kesildi, konuşamadım, nefesim daraldı, gözlerimden yaşlar geldi, aşırı derece rahatsız oldum. Süt ürünleri ile tüketmeyin deniyor. Sebebi ne olabilir acaba?
4.11.14
Mustafa
Böyle bir etkileşime hiç rastlamadım şimdiye kadar. Kullandığınız yağda veya sütte bir sorun olabilir. Özellikle yağı üretildikten sonra ve tüketilirken de hava ile irtibatının korunması önemli. Yağı uzun süre havayla etkileşime girerse acılaşır yani oksitlenir. Belki böyle birşey de olmuş olabilir.
4.11.14
elifsude
Selamunaleykum mustafa bey. Boynumda 3 cmye yakin nodul var. Bundan 5 sene once igne biyopside temiz cikti. Ama hep korkulu ruyam oldu. korkudan bidahada kontrole gidemedim. 1 Aydir corekotu'cigniyorum duzenli olmasina gayret'ediyorum. Acaba boyundaki troid nodulune ek olarak tavsiyeniz ve duyduklariniz var mi :( Allaha emanet olun
20.1.15
Mustafa
Aleykümselam Elifsude,

Çörek otu ve troid üzerine yapılmış yeterli araştırma maalesef yok. Ufak bir araştırma yaptım ancak birkaç tanesine ulaşabildim. O araştırmalar da olumlu sonuçlanmasına rağmen nodül ile ilgili değillerdi. Zaten çörek otuyla ilgili olan çalışmalar genellikle ölümcül tehlikesi olabilen hastalıklar üzerine yapılıyor.

Ancak şöylede bir gerçek var ki çörek otunun birçok farklı farklı kanser tipi üzerinde engelleyici ve geriletici etkileri yapılan deneylerle kanıtlanmıştır. Ben düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde Allah'ın izni ve lütfuyla şifa bulacağınızı düşünüyorum. Ve aynen düzenli olarak kullanmanızı tavsiye ediyorum. En az 6 ay. 1 ay ara verin. Sonra 6 ay daha kullanın.

Ayrıca temiz çıktıysa da bu kadar korkmaya gerek yok. Kötü huylu çıkmadığına şükür edin ve hayatınıza devam edin ve çokta düşünmemeye çalışın hatta düşünmeyin.

Geçmiş olsun dileklerimle..
20.1.15
Adsız
vitiligo ya iyi geliyormu
1.2.15
Adsız
Çörekotuyagi anne sütünü artirmiyor.çok acı tecrübeleriyle yaziyorum.bunu sonradan çok araştırarak öğrendim.çörekotunu tanesi olarak farklı işlemlerden geçirdikten sonra farelere yapilan deneylerde süt partisi olmuş.dedeginiz gibi proloktin hormonunu düşürüyor.annenin sütünün çok olması için proloktin yüksek olması gerekir.çörek otuyla ilgili eksik bilgiler çok.
4.8.15
adsiz
Süt partisi diye yanliş yazmişim süt artişı olavak
4.8.15
Mustafa
Merhaba, çörek otunun anne sütünü artırıcı etkisi olduğu geçmişten günümüze ulaşan bir bilgidir ve birçok kültürce bilinmektedir. Aynı Efendimiz'in (sav) birçok hastalık için şifa olduğu hadisinin eski bir bilgi olması gibi.

Birçok hastalık için şifa olduğu günümüzde birçok çeşitli hastalık üzerinde yapılmış çeşitli deneylerle gösterilmiştir ve gösterilmektedir. Ancak insanlar yani anneler üzerinde anne sütünü artırıcı etkilerini inceleyen bir çalışma henüz yapılmamıştır yada henüz ben göremedim.

Şimdi ortada henüz böyle bir çalışma yokken anne sütünü artırmaz demek pek doğru olmaz. Araştırmalarınızda çörek otunun anne sütünü artırmadığı sonucuna varılmış bir çalışma mevcut ise lütfen sizde buraya ekleyin. Ayrıca "acı tecrübelerinizi" de ekleyin ki kafalarda bir soru işareti kalmasın. Tohumu, yağı bozulmamışsa, çok aşırı kullanmamışsanız zarar görmeniz hiç olası değil. En fazla fayda göremediniz diyelim isterseniz buna.


Bakınız aşağıda verdiğim iki bilimsel çalışmada farelerde süt artışını sağlayabileceği sonucuna varılmış. Tamam anneler bir fare değil ancak fare insana yakın hayvandır biyolojik açıdan. Oldukça farklı bir hayvan olmuş olsaydı onca bilim adamı deneyler için fareleri kullanmazdı. Ayrıca etini yediğimiz sütünü içtiğimiz birkaç hayvan çeşidi üzerinde de çalışmalar olumlu sonuçlanmış ancak paylaşmayı uygun görmedim.



http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23433051

It is concluded that aqueous and ethanolic extracts of N. sativa can stimulate milk production in rats.
Çeviri: Bu çörek otu sulu ve etanol ekstreleri farelerde süt üretimini teşvik edebilir sonucuna varıldı.

http://www.iosrphr.org/papers/v4i06/Part_2/H04602058061.pdf

Furthermore, Nigella sativa contained high amounts of carbohydrate, oils, proteins and trace elements. These contents represent a high energy sources which could participate in the galactagogue effect of Nigella sativa.

Çeviri: Ayrıca, çörek otu karbonhidrat, yağ, protein ve iz elementleri yüksek miktarda içermektedir. Bu içerik çörek otunun galactagogue (süt artırıcı) etkisinin de dahil olduğu yüksek bir enerji kaynağı olduğunu göstermektedir.
4.8.15
adsiz
Süt artirmaz demiyorum.sizinde benden sonraki çeviride yazdiginiz gibi çörekotunun kullanım şekli farklı.bu çeviriyi benden önce kimseye söylemiyorsunuz.sadece artirir kullanilir diyorsunuz kişiler size birşeyler söyledikten sonra araştirip yorum yapıyorsunuz.
4.8.15
Mustafa
Kusura bakmayın ama konuya bu şekilde girdiğinizde

"Çörekotuyagi anne sütünü artirmiyor.çok acı tecrübeleriyle yaziyorum."

bu yorumunuzu okuyan herkes anne sütünü artırmadığı üstüne üstlük acı tecrübe yaşatacak derecede zararlı olabileceğini düşünebilir. Kullananlar bırakır, kullanmayı düşünenler kullanmayabilir. Bu sebeple ayrıntılı olarak ve yorumunuzu irdeleyerek cevaplamak istedim.

Yanlış anlaşıldıysam, gönül kırdıysam özür dilerim. Kusura bakmayın.
4.8.15
meltem
merhaba,oğlum 5,5 yaşında 2 aydır epilepsi ilacı(convulex) kullanıy oruz bugün bir yakınım çörek otunun epilepsi hastalığına da iyi geldiğini balla karıştırarak sonuç aldıklarını söyledi.ama bal ve çörek otu oranı ne kadar olacak bir fikrim yok? çocuk dr ile görüştüm verebilirsin immün sistem için de oldukça faydalı dedi,ama yine kafama takıldı kullandığımız ilaçla alerji ilaçları kullanmamamız istendi ama çörek otu alerji hastalıklarında da çare gibi? bilgi verirseniz memnun olurum
29.4.16
bencedesence
bir de....kullanmaya başlarsak ne kadar süre kullanacağız? Teşekkürler
29.4.16
Unknown
Projemiz için bunu timokinon nun çıkarmam lazım bunu nasıl çıkaracağım hakkında bilgi olan varsa bir yardımcı olsun
2.5.16
Enes yalçın
Öncelikle selemlar ben kalpten ameliyat oldum (yapay kalp takıldı).
Yakılan kapak kanımı pıhtılaşyırıyor.
Kanımın pıhtılaşma benim için kötü birşey. felç, körlük vb. Gibi
Ama annem çörek otunu Yaptığı her yemekte mutlaka kullanır. Sizce zararlıdır. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
12.7.17
Gaye
Merhaba, öncelikle çok faydalı bir site olmuş emeğinize sağlık. Gerçek soğuk sıkım çörekotu yağının tadı acı olur mu boğazı yakar mı
27.9.17
Mustafa
Öyle çok yakıcı yada acı bir tadı yoktur. Gayet rahat tüketebilirsiniz. Zaten günde en fazla 1 tatlı kaşığı. Bir yudumluk miktar.
27.9.17
paralel evrenden dönen bumerang
Dişeti problemlerime tek çareyi çörekotundan buldum. Dişetlerim artık kanamıyor, şişmiyor, sızlamıyor.
29.4.18
Unknown
Merhaba,tiroid ameliyatı sonrası ödem nedeni ile ses kısıklığı yaşıyorum.Çörekotu yağı ses tellerindeki ödeme iyi gelir mi.Radyoaktif iyot için iyot diyetindeyim,bir zararı olur mu?
22.7.18
Unknown
Hocam günde iki kaşık kullandım karaciğer hasarı yaptı
29.9.21