Saçlar için Çörekotu Yağı

Hücre yeniler, bağışıklık (immün) sistemini güçlendirir, anne sütünü artırır, cildi nemlendirir, beyaz saçları siyahlaştırır. Çörekotu yağının marifetlerini saymakla bitmiyor. Çörekotu yağı, tohumlarının baskılanması ile elde edilir. Tohumlarında hem uçucu yağ, hem de sabit yağ vardır. Sabit yağ oranı % 28 – 35 arasındadır. Soğuk baskı olanı kıymetlidir.


Zengin yağ asitleri ve mineraller içeriyor.

Etken madde olarak; E vitamini ihtiva eder. Oleik asit, Omega3, Omega6 doymuş yağ asitlerini içerir. Çörekotu yağında timohidrokinon bileşiğinin bulunması, anti histaminik aktivite göstermesini sağlar (Histaminin etkisini önleyen maddelerdir). İçerdiği mineraller; selenyum, çinko, demir, bakır ve kalsiyumdur. Selenyum bağışıklık (immün) sisteminin tüm parçaları üzerinde glutatyon peroksidaz adlı antioksidan enziminin işleyişinde rol üstlenerek etki eder.

Demir eksikliği bağışıklık (immün) sisteminde işlev bozukluğuna yol açar. Özellikle çocuklarda, adet dönemindeki kadınlarda ve aspirin ya da gastrointestinal kanamaya yol açabilecek ilâçları kullananlarda görülür. Çinkonun pek çok bağışıklık sistemi tepkisinde hayatî bir rolü vardır.


Çöreotu yağının türleri

Nigella damescana türü, içerisinde bulunan damescein’den dolayı uyuşturucu etkiye sahiptir. Nigella sativa türü etken madde açısından daha üstün. Tüm bu etkilerden emin olmak için türü hakkında bilgi veren ürünler tercih edilmelidir.


Çörek otu yağının vücuda etkileri

Dahilen:
  • Besleyici ve dengeleyici.
  • İdrar ve süt arttırıcı.
  • İştah açıcı, adet söktürücü.
  • Astım, şeker ve romatizma tedavisinde destek.
  • Grip döneminde bağışıklık (immün) sistemini güçlendirerek vücudun dirençli olmasını sağlar.
  • İçerdiği minerallerden dolayı gelişme çağındaki kız çocukları ve menopoz dönemindeki kadınların kullanmasında fayda vardır.


Haricen:
  • Saçı besleyip dökülmesini önler.
  • Beyazlamış koyu renkli saçların, tekrar kendi renginde çıkmasını sağlar.(ortalama 6 ayda)
  • Hassas, zarif ciltler için nemlendirici.
  • Egzama, kuru cilt ve saç masajı için kullanılır.


Nihal Doğan


12 yorum:

Adsız
Benim en maytlarına karşı alerjim var.Burnumda tıkanıklık,kaşıntı,vücutta kaşıntı,boğazda balgam ve kaşıntım mevcut.Hayatımı kötü yönde etkiliyor.Çörek otunu aktarda öğütüp dut pekmeziyle karıştırıp günde 1 defa yemeklerden sonra yiyiyorum.Acaba faydası olur mu? Lütfen cvp yazın, şimdiden tşkler.
31.8.09
Mustafa
Tabiki olur. Ancak düzenli bir şekilde kullanın, ağrı kesici gibi hemen fayda bulamayabilirsiniz.
31.8.09
Abdulbasıt
info@coreklen.com adlı mail adresiniz çalışmıyor. lütfen aktif bir mail adresinden bana boş da olsa bir mail atar mısınız. abdulbasitbozkir@gmail.com
16.3.15
Adsız
bende kulak çınlamasına ıyı geldığını duymustum ama nasıl kullanacağımla ılgılı bı bılgı bulamadım
10.7.12
Mustafa
Dahili olarak her gün 2 gram çörek otu tüketin. Harici olarak ta kulak çevresine yağını veya macun kıvamına getirilmiş çörek otu tohumunu sürebilirsiniz. Macunun nasıl yapılacağı hakkında sitede birçok yorum bulabilirsiniz. Ayrıca kulak içine yağını veya macununu uygulamayın. Bir zararı olmamakla birlikte yağının veya macunun kalıntıları kulak içinde birikerek belki bir rahatsızlığa yol açabilir. Geçmiş olsun dileklerimle.
11.7.12
DERYA
çörekotu yağını haricen kullanımda çocuklar için yaş kaç olmalıdır.
4.10.12
Adsız
Çörek otunun 2 yaşından önce çocuklarda kullanımı önerilmemektir. Haricen kullanımlarda da bu düşünülebilir.
4.10.12
Adsız
macun yapılıp kel olan bölgeye süürülünce çıkarttığını bir kitapta okumuştum doğruluğu var mıdır.
14.11.12
Adsız
S.a arkadaslar
ben kel denecek kadar saclarım dokuldu. 2 gundur gunde 1 gram aksamları tok olmak uzere corek otu cıgrenerek yıyorum. yagıda aldım soguk baskı ( ne oldugunuda bılmıyrm soguk baskının :) )onu sacıma yanı kellıme suruyorum. 2 saat boyunca beklıyorum ondan sonra 1 lıtre suya az elma sırkesı katarak duruloyrm. ıns fazdası o da goruruM. EFENDIMIZIN HADISI SERIFENE GUVENEREK DEVAM EDECEGIM

SU ANA KADAR YAPTIKLARIMIN ARASINDA EKSIK YADA YANLIS BISEY VAR MI _ ? YARDIMLARINIZ ICIN SAOLUN. s
1.4.13
Adsız
saç beyazlaması için nasıl kullanmalıyım. yağınımı tohumunu kullanmak faydalı olur
13.11.13
sey
yağını saçımıza ne şekilde uygulamalıyız?
22.12.14
Adsız
ben bir fincan suya 3-4 damla eklenerek karıştırılıp masaj yaparak süreleceğıini okumuştum.
8.4.15