Ülser için çörek otu

Her gün kahvaltıdan yarım saat önce 10 damla (yarım çay kaşığı) çörek otu yağı ve 1 yemek kaşığı bal karıştırılıp yutulur. Bunun faydası görülemiyorsa günlük 2 gram yeni öğütülmüş çörek otu tohumu kullanılmalıdır. Bu tedaviye 2 ay devam edilmelidir. Ayrıca yağın son kullanma tarihinin geçmemiş ve kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.


20 yorum:

Adsız
benim gastritim var ona iyi gelirmi.Çörek otunu hangi sıklıkla ne kadar yemeliyim.
18.11.09
Mustafa
Evet fareler üzerinde yapılan deneyler çörek otunun anti-ülser etki gösterdiğini ortaya koymuştur. Her gün 2 gramı geçmeyecek şekilde çiğneyerek tüketebilirsiniz.
18.11.09
Adsız
iyi günler. ülseratif kolit hastalığı için çörek otunu kullanabilirmiyim.
11.8.11
Mustafa
Merhaba bir sağlık uzmanı değilim ama sizin ufak bir araştırma yaptım.

http://www.springerlink.com/content/g29837v55308j718/

Yukarıdaki linkte fareler üzerinde ülseratif kolit oluşturularak yapılan deneyde, sonuç olarak çörek otunun kolite neden olan ve koliti artıran nedenleri azalttığı ve ortadan kaldırdığı ve fayda olabileceği sonucuna varılmıştır.


http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378427403001735

Yukarıdaki deneyde ise yine fareler üzerinde deneysel olarak oluşturulan kolitte yine çörek otunun faydalı olabileceği sonucuna varılmıştır.


http://theblessedseed.blogspot.com/2010/10/black-cumin-nigella-sativa-used-to.html

Buradaki blogta ise ülseratif kolit tedavisi için yapılan tavsiyelerde ise çörek otu kullanımı ile ülseratif kolite neden olabilen bağışıklık sistemi bozukluğunun ortadan kalkabileceğine değinilmiş.

Yukarıdaki iki deney ve diğer bilgiler dikkate alındığında kullanabilirsiniz demektir. Ancak çörek otunu mutlaka tohum olarak vede özellikle siz iyice çiğneyerek tüketmelisiniz.

Bütün olarak yutulan çörek otu sindirilemez ve bağırsaklardan bir bütün olarak geçerek tahrişe neden olabilir. Çörek otu kullanacağınızı ve kullandığınızı da mutlaka dokturunuzla paylaşınız. Geçmiş olsun dileklerimle.
11.8.11
Sedat Kain
bende akut gastrit vardı. Yaklaşık 6 yıldır mide ilacı kullanıyordum İlaç almadan kahvaltı bile yapamaz hale gelmiştim kilomda fazlaydı. 3 ay önce kilo vermeye ve çörekotu kullanmaya karar verdim.Sadece sabahları 1 çay kaşığı çörekotunu çiğneyerek yuttum.İlk başlarda yutar yutmaz midemde yanma oluyordu gün geçtikçe azaldı ve şu anda hiçbir yanma yok buda tedavi edici etkisi olduğunu düşündürdü. 1,5 aydır mide ilacı kullanmıyorum ve artık mideyle ilgili bir sıkıntım kalmadı Allaha şükür. Tabi bu süreçte özellikle kahve, portakal, kızartma, acı,pizza ve mayalı şeyler yemedim.

Çörekotu inanılmaz iştah kapatıcı bu sayede yemek yeme isteğim azaldı bu yüzden diyet yaparken çok yardımcı oldu.Hergün yediğim kalorileri sayıyorum ve günlük kalori ihtiyacımı geçmediği sürece her istediğimi yiyorum.Akıllı telefon kullanan varsa kalori sayma programları çok işe yarıyor. Sporda yapamıyorum ancak yürümeye özen gösteriyorum. 100 kiloyla başladım şu anda 88 kiloyum. Yalnız kararlılık çok önemli
25.6.13
Adsız
Merhabalar Mustafa abi,annem hem seker hem de yuksek tansyon hastsi,corek otu yagni nasil tuketmeli?
30.12.13
Mustafa
Merhaba, Annenizin tohumunu kullanmasını öneririm. Sitede bu konuda bir çok bilgi bulabilirsin.
31.12.13
Adsız
Kesinlikle köfte ve acı sosunu yemeyin. Ettem uzak durun.
1 çay kaşıgı polen ve az miktada süt de ülsere iyi geliyor. Ben her gün çörek otu yerim fakat
köfte ve acı sosu midemi mahvetti. Pitza dan da uzak durun o da mideyi mahvediyor.
Patettes suyu, nane, tarçın da iyi geliyor.
31.5.15
Adsız
Peki corekotunu tuketerek cok sukur faydasini goruyoruz burnumuza damlatsak ne gibi faydasi olur
31.8.15
Unknown
Merhaba hocam benim mide rahatsizligim var uç yıldir tedavisi goruyorum biturlu kurtulamiyorum bu rahatsizligimdan corek otunun faydalı olduğunu biliyorum ama bu hastalık için ne yapmalıyım na
sıl kulanmaliyim kaç sureyle kulanmaliyim hocam yardimci
13.10.15
Mustafa
Merhaba Merve, 2 gram çörek otunu iyice çiğneyerek en az 2 ay tüketeceksin. İyice çiğnemen çok önemli kolay bir şekilde sindirebilmen için.
13.10.15
Unknown
Bende 3 ay önce reflü helikobacter mikrobu ve ünser çıktı antibiyotik kullanamadım mide koruyucu ilaçta kar etmedi bütün yemek borumda yanıklar var ne yapmalıyım çörek otu yağı içsem dokunuyormu
28.8.16
Mustafa
Merhaba Yıldız,

Tohumunu çiğneyerek tüketmenizi tavsiye ederim. Tohumu daha etkili olur. Onun öncesinde ise çörek otuna başlamadan önce 1 - 2 hafta boyunca hergün sabah akşam 1 çay kaşığı kekik yutmanızı tavsiye ederim. Direkt su ile yutun kuru kekiği. Kekik oldukça güçlü bir antimikrobiyaldir mideye de iyi gelir. Geçmiş olsun dileklerimle..
28.8.16
Merve
Hocam bana ulseritif kolit tanisi koyulmadi tam ama %80 oylesin dedi doktor birinci evresi dedi ne yapmaliyim
7.4.16
Unknown
Ülseratif jolitim tutulumlarim oluyoo pskolejim çok bozuluyo çörek otu iyi gelitmi
23.6.16
ibrahim
Merhaba hocam benim esim ulser aktif kolit Ben bunun icin corek otu yagi ile kondoron otu yagini karistirib gunde bir tatli kasigi iciyor Sizce faydasi olurmu
18.9.16
Bozkurt
Bırakın fareyi mareyi ,Resülullah (s.a.v) Efendimiz "Çörek otunda ölüm hariç her hastalık için şifa vardır " buyurmuş ! Gerisi kim ne derse benim umurumda olmaz ! kullanın kardeşim gönül rahatlığıyla kullanın !
26.10.16
Unknown
Benim midemde nöroendokrin hücre hiperplazisi mevcut. Bu konuda bilginiz var mı?
17.3.17
Ceylinim
Bende reflü ülser kronik gastrit var , çörekotu yağı kullanmak istiyorum ama zayıflamak istemiyorum nasıl kullanmaliyim ?
8.2.18
minno
Hocam iyiaksamlar bendede ulser var corekotu yagi kullaniyoruk ama direk kendisini kullansam olurmu
29.5.18