Cilt Sağlığı için Çörek Otu Yağı

Cilt Bakımı
Cilt Bakımı
Cilt Çatlakları İçin


1. Yöntem

Çörekotu yağı, Badem yağı, Saf Zeytinyağı, eşit miktarda karıştır. Cildin çatlayan ve kuruyan bölgelerine uygulanır.


2. Yöntem

Çörekotu ve Zeytinyağı birebir oranda karıştırıp, cildin çatlayan ve kuruyan bölgelerine sürülür ve bir saat beklenir. Sonra yıkanır.


3. Yöntem

Kakao yağı, Gliserin yağı, Keten yağı eşit ölçülerde karıştır. Vücudun çatlayan ve kuruyan bölgelerine uygulanır.


Doğum Sonrası Çatlaklar İçin

Çörekotu Yağı, Badem Yağı, Kakao Yağı, Kayısı yağı, Kantaron Yağı, Zeytin Yağı birebir ölçülerle karıştırıp cildin çatlayan yerlerine sürülür.

Not: Doğum çatlakları daha çok ilk 1 yıl içinde tedavi edilmelidir. Gebelik sırasında çatlak oluşumunu engellemek için özellikle yemek sonrası karnınıza sürün.


Cilt Lekeleri İçin

Cilt güzelliği için yüzün gül suyuyla her gün temizlenmesi gerekiyor. Kayısı yağı ile gül yağı karıştırılıp sürüldüğünde, cilt gün boyu zararlı etkilerden korunuyor, ciltteki lekeler de yok oluyor.


Cilt Bakımı ve Temizliği İçin

Isırgan tohumu, çörekotu ve poleni bala karıştırıp, sabah ve akşam bir çay kaşığı aç karnına içmek, cildi temizliyor. Kakao, havuç, buğday, zambak yağı karışımı akşamları cilde sürülüp, fön makinesiyle 10 dakika kurutulduğunda, etkili bir bakım sağlanıyor.


Yüz Bakımı

1/2 çay kaşığı (10 damla) çörek otu yağı 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile karıştırıp yüze sürülür. Bir saat beklenir ve yıkanır.


16 yorum:

Adsız
Yaglı cıltler ve aynı zamanda sıvılce ızlerı ıcın en ıyı formulunu burdan alabılırmıyız.
Bıde aynı zamanda sıyah noktalar ıcınde..

Velhasıl sıvılce lekelerı ve sıyah noktalar ıcın onerınız nasıl bı karısımdır?
22.11.11
Mustafa
Bu konuda bir uzman olmamakla birlikte size bir tavsiyede bulunabilirim.

Her gün düzenli olarak 2 gram çörek otu tüketin. Bununla birlikte 1 tatlı kaşığı çörek otunu öğütün üzerine cilde sürülebilecek kıvama gelinceye değin su ekleyin ve hafifçe masaj yaparak cildinize sürün. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

Buna düzenli olarak devam ederseniz faydasını görürsünüz.
22.11.11
Nese
Kayisi yag ile gül yag 1:1 mi yoksa 100 ml kayisi yag 1 ml gül yag mi????
Sayfaniz cok harika... cok cok tesekkür ederim.
30.11.11
Mustafa
Merhaba Neşe,

Bu tarif bizim başka bir kaynaktan alıntı yaptığımız bir bilgi. Olduğu gibi aktardık. Sanırım oran birebir.
30.11.11
kafasıkarışık
merhaba çörek otunu yoğurda koyup tüketebilir miyiz?
benim elimde olan çörek otu tane tane siyah olandır. Bide cilt temizliği için yemem yeterli mi?lekelerm benlerim çok fazla.
4.7.13
kafasıkarışık
merhaba çörek otunu yoğurda koyup tüketebilir miyiz?
benim elimde olan çörek otu tane tane siyah olandır. Bide cilt temizliği için yemem yeterli mi?lekelerm benlerim çok fazla.
4.7.13
Adsız
merhaba , benim 8 senedir kabiz problemim var.hamilelikten sonra daha kötü oldu.. simdi cörekotu yagi kullanmak istiyorum.. oglum var emziriyorum.zararli olurmu?? simdiden tesekkürler
18.10.13
Adsız
çörek otu yağını sadce bi haftadır kullanıyorum ama sivlcelerimde oldukça azalma oldu. ve lekelerde renk açılması oldu. cildim gittikçe düzeliyor. geceleri yüzüme masaj yapar gibi nazik hareketlerle sürüyorum yatmadan pamukla hafif bi şekilde fazlasını alıp yatıyorum sabah yıkıyorum. ve sabah aç karna bir tatlı kaşığı içeceğim artık inşallah. velhasıl oldukça faydalı akne sorunu olanlara tavsiye ederim. ki benim oldukça sorunlu bi cildim vardı. herkesin ve benim pürüzsüz bi cilde sahip olması dileğiyle (:
31.1.14
Adsız
yağı nereden aldın ve ne kadar süre kullandın. bnmde sorunlu bir cildim var sürekli sivilce problemi yaşıyorum yanka bölgemde var sivilceler
7.3.16
Adsız
hepinize saçma gelebilir ama bende dvmlı alerji olur bu seerde sıvı sabundan ellerimde alerjiler oluştu sadece 1 gün denedim çiğneyerek suyla yuttum ve tuhaf bir şekilde gün içerisinde alerjilerim yumuşadı ve sönükleşti şaşırdım fakat tansiyon düşüklüğü ve şeker düşürüyor dikkat edin fazla yememeye çalışın tasiyonu düşük olanlar için
30.3.14
Adsız
Benim de gunes lekelerim var .denemedigim yontem kalmadi biktiiiiiiiiim:(insallah cörekotu sifa olur;)
18.10.14
Adsız
Ben de çörek oyunu yüzüm için kullanmak istiyorum anca k kılları besliyor mus o yuzden kullanmaya çekiniyor um yardım lutfen
29.10.14
Adsız
Son vermis oldugunuz yüz bakımı karisiminin cilt icin nasıl bir faydası var? Tesekkürler
30.1.15
Adsız
Sorulara cevap verilmiyor mu?
30.1.15
Taha
Cildin yAğlanmasında çörek otu yağı tesir eder mi ?
22.8.15
Unknown
Ben şimdi kahveyle karıştırdım sürdüm her hafta deniycem cilt lekeleri gitmesse yağı 7. Ci kattan aşağı atarım 😂 babam şeker için almış günde bir çay kaşığı içiyor acıııı 😂
16.4.17