Çörek Otu Kullanımı ve Günlük Dozu

1 tatlı kaşığı çörek otu tohumu

Tohumu:


2 gram veya bir silme tatlı kaşığı veya dolu dolu bir çay kaşığı kullanılabilir. 2 gram çörek otu ortalama 600 ile 650 tane arasındadır. Ayrıca bu rakam piyasada çokça bulunan ve Türkiye de yetişen çörek otu tohumları için geçerlidir.


Yağı:


Günde üç defa, 5 damla veya 1 çay kaşığı bir miktar su ile kullanılabilir.

Tane olarak çörek otunun yüzeyi mumla kaplı olduğundan sindirilemez. Hazır satılan öğütülmüş çörekotu kesinlikle yenmemelidir. Çok zararlıdır ve sadece haricen kullanılabilir. Sabah ve akşam aç karnına yemeklerden yarım saat önce günlük toplam 2 gramı geçmeyecek şekilde tüketilmelidir. Yeni öğütülmüş veya ağızda çiğneyerek yenilmelidir. Veya macunu yapılıp birer tatlı kaşığı şeklinde de tüketilebilir.


Çörek Otu Kürü:


Çörek otunu ilk kullanmaya başlayanlar 6 ay boyunca düzenli olarak yemelidir. Daha sonraki yıllarda 6 ay kullanıp 6 ay ara verme şeklinde devam edilebilir.

Çocuklarda kullanım süresi yetişkinlerde olduğu gibidir. Yaş gruplarına göre kullanım miktarları şöyledir:


Yetişkinlerin kullandığı miktar üzerinden:

  • 2 ile 5 yaş arası yetişkinlerin üçte biri oranında. (Ortalama 100 ila 150 çörek otu tanesi.)
  • 5 ile 12 yaş arası yetişkinlerin yarısı oranında. (Ortalama 300 tane.)
  • 12 yaşından büyükler yetişkin (tam)oranında kullanabilirler.


Not: Bu doz ile 2 ay kullandıktan (öncelikle 6 ay düzenli olarak kullanmanız önerilir) sonra umduğunuz faydayı bulamazsanız* Dr. Ahmet Toptaş'ın önerdiği günlük 10 grama kadar çıkabilirsiniz. Kaynak için tıklayın. Bu doza aşamalı olarak çıkmak en iyisidir. Yani 2 ayda bir 1 gram artırma şeklinde kullanılabilir.

* 2 gram ile fayda bulamamanızın sebebi sadece kullandığınız çörek otunun yetmemesi olmayabilir. Belki kullandığınız çörek otunu tam olarak sindiremiyor olabilirsiniz. Veya çörek otu tohumunun ve yağının kalitesi de yetersiz olabilir. Daha iyi sindirebilmek için tohumlar iyice çiğnenmeli veya iyice öğütülmelidir.


209 yorum:
« İlk ‹ Önceki 201 – 209 / 209
Adsız
Balla karıştırıp bir tatlı kaşığı çörek otu yemeye başladım. Yüzümde siğiller var iyi geldiğini duydum peki bu doğru mu bilginiz var mı
21.12.17
sibel
kolay gelsin size sorum çörek otunu her sabah bir çay kaşığı çiğneyerek tüketiyorum ve onun haricinden sabah akşam bir tatlı kaşığı süpürge tohumuda tüketiyorum bana zararı varmı acaaba çünkü bende gül hastalığı mevcut.
12.1.18
Unknown
Merhabalar ,
Çörekotu yağı hipoglisemiyede iyi gelirmi?iyi geliyorsa nasıl kullanılmalıdır.
10.2.18
Adsız
selamun aleyküm
rabbim herkese şifalar versin.
sayın hocam ben behcet hastasıyim ve gözüme vurdu sol göz hiç görmüyör sinir sistemi kurumuş senin için yalilacak bişey yok dendi.
çörek otu kullanarak gözüme faydasi olurmu
teşekkürler
16.3.18
Mustafa
Aleykümselam,

Faydalı olabilir. Çörek otunun Behçet hastığı üzerindeki etkilerini araştıran yeterli çalışma yok ancak şöyle bir çalışmaya rastladım.

https://www.iasj.net/iasj?func=fulltext&aId=31902

Bu çalışma da, çörek otu yağı preparasyonunun lokal olarak uygulanmasının, Behçet hastalığının oral ve genital ülserlerinin iyileşme hızı üzerinde muazzam bir iyileştirici etkiye sahip olduğu sonucuna varılmıştır. Bu etkinin, anti-inflamatuar etkisine sahip olduğu kanıtlanmış olan tek aktif bileşeni timokinon sayesinde olmuş olabilir...
24.3.18
Adsız
Çörek otu veya yağını günlük nasıl kullanıcam hangi vakitte kullanicam genel faydalarindan yararlanmak için teşekkürler.
19.4.18
Zeynep..
Slm mustafa bey ben zeynep 2yıldır miydemde ayğrı ve yanmalar olyo bu sene arttı asit çıkıyo yukarı buyüzden boğazımda faranjit oluştu yazli kışlı bogaz ayrım geçmiyo bağırsaklarımda aşırı gaz var kabızlık var çabuk tedavi etmesi için çörek otunu sabah akşam yemeklerden kaçsaat önce tm ölçü nekadar olmali Rabbim herkeze sağlık versin
2.6.18
Hasan
Kronik alerjik rinitimi düzenli kullanmaya başladıktan 1 ay sonra azaltmaya başladı ve 3 aydan sonra neredeyse komple geçirdi. Artık hap ve sprey kullanmıyorum. Her gece yatmadan önce 1 silme yemek kaşığı kadar öğütüp suyla yutuyorum.
1.10.18
Ömer
2018 Kasım' da diz ile ayak bileği arasında kırmızı lekeler çıktı, bir iki gün sonra ayak bileğimde şişme oldu.Doktora gittim vaskülit tanısı koydu. Deltacortirl 5 mg verdiler, bir ay süre ile kullandım şikayetlerim geçti. Fakat bir kaç aydır yine kırmızı lekeler çıkmaya başladı. Çörekotunu vaskülit tedavisinde kullanabilir miyim? Eğer vaskülit tedavisinde kullanılabiliniyorsa nasıl kullanmamı önerirsiniz, selametle kalın
17.4.20
« İlk ‹ Önceki 201 – 209 / 209