Çörek Otu ile ilgili Uyarılar! Zararlı Olabilecek Durumlar

Çörek Otu Bitkisi
- Çörek otunu hamile iken kullanmayınız! Bakınız Çörekotu ve Hamilelik. Ayrıca çörek otunun doğum kontrol haplarının etkisini azaltabileceği ihtimaliyle bu haplar ile birlikte kullanımınıda önermiyoruz. Çünkü doğum kontrol hapı ile kontrollü bir şekilde engellenen hormon salgılamasını çörek otu tekrardan düzenleyebilir.

- Organ nakli durumunda çörek otu kullanılmamalıdır. Kullanılmak isteniyorsa bu mutlaka bir doktor kontrolünde ve onun tavsiyesine uygun olarak kullanılmalıdır.

- Çörek otu bir ilaç değildir. Çörek otu şimdiye değin bilimin tanık olduğu en mükemmel, yüzlerce bileşimiyle yüzlerce hastalıkla mücadele edebilen en sıra dışı bitkidir.

- Çörek otu belli bir hastalık için tedavi edici değildir. Vücudu bir bütün olarak tedavi ederek olması gereken sağlıklı durumuna yaklaştıracağı için etkisini ilaç gibi hemen göstermez. Vücudunuzdaki yüzlerce düzenin üstüne üstlük birbirini etkileyebilen bu yüzlerce düzenin hemencecik düzene girmesi de mümkün olmamaktadır. Bu zaman almaktadır, bunun içinde düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir. En az 1-2 ay olmak üzere, belli bir müddet (ort. 6ay) devam edilmesi gerekir.

- Rahatsızlığınızı öncelikle bir doktor ile paylaşın ve tavsiyelerini kesinlikle yerine getirin. Çörek otu kullandığınızı veya kullanacağınızı belirtin. Çörek otu kullanırken belirli aralıklarla tahlil yaptırın ve bu tahlilleri bir sağlık uzmanından yorumlamasını isteyin.

- Çörek otunun aşırı kullanımı bağırsaktaki zararlı bakterilerle birlikte faydalı bakterilerin de yok olmasına yol açar. Bunun neticesinde ise ishale sebebiyet verebilir. Önceden bu şekilde biliniyordu. Ancak yapılan bu deney çörek otunun zararlı bakterileri önemli ölçüde azaltırken, vücuda faydalı bakteri popülasyonunda da bir değişikliğe neden olmadığı sonucuna varılmış. Yinede başka bir nedenden dolayı ishal başladığında beslenmeye yoğurt, kefir ve peynir gibi fermente olmuş süt ürünleri, probiyotik gıdalar veya tabletler eklenmesi önerilir.

- Çörek otunun, tansiyon düşürücü veya idrar söktürücü ilaçlar ile birlikte kullanılması, çörek otunun mevcut tansiyon düşürücü ve idrar söktürücü etkisini güçlendirir. Antibiyotik ilaçlar (streptomycin and gentamicin) ile birlikte kullanılması ise anti bakteriyel etkiyi arttırdığı bildirilmiştir.

- Çörek otunun kemoterapi ilaçları ve radyoterapi tedavisi ile birlikte kullanılması, çörek otunun anti oksidan etkisi nedeniyle bu tedavi yöntemlerinin etkisini azaltabilir. Çok güçlü antioksidan etki gösteren kara üzüm ve kahve vb.de aynı şekilde tedavi sırasında kullanılan ilaçların vücutta etkisiz hale gelmesine ve vücuttan daha çabuk atılarak tedavi etkisinin azalmasına neden olabilirler. Bu tür önemli ilaç kullananların tedaviden sonra bitkisel tedaviye başlamaları veya doktorlarına danışarak kullanmaları önemle tavsiye edilir.


- Prof. Dr. Adnan Saraç’ın tavsiyesi şöyledir: "Günlük 1 kaşıktan fazla kullanıldığı zaman, insana fayda değil zarar verir. Ağrı Kesici ve Antibiyotik alanlar kullanmasın."

- Çörek otu kullanırken herhangi tedavi görülüyorsa tedavi etkilenmez, çörek otu kullanımına devam edilir. Sadece kanser tedavisinde bazı hallerde (ışın tedavisi) çörek otu kullanımına ara verilmesi istenebilir.

- Çörek otu omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini yeterli miktar ve oranda ihtiva ettiğinden günlük 2 gramdan fazla çörek otu kullanımına (5-10 gram kullanıldığında) takviye olarak "günlük ve düzenli olarak" belirtilen bu yağ asitleri alınmamalıdır.

- Çörek otu kan şekerini düşürdüğü için kan şekeri düşük olanlar gerekli tedbiri almalıdır.

- Çörek otu serotonin seviyelerinde değişikliğe neden olabilir: Örneğin şu çalışmalarda ( 1, 2) artışa neden olduğu sonucuna varılmış. Şu çalışmada (3) da yüksek dozda 5HT düzeylerinde artışa düşük dozda azalışa neden olduğu sonucuna varılmış.

- Aç alınırsa sindirim sistemi rahatsızlığı olanlarda mide tahrişi, bulantı, ekşime ve yanma yapabilir. Yemekten sonra alınması önerilir. Çok önemli olmamakla beraber bu şikayetler için doktor kontrolünde anti asit ilaçlar alınabilir.

- Çörek otunun uzun süre yüksek dozda kullanımı böbrek ve karaciğerde yorgunluk başta olmak üzere vücudunuza zarar verebilir.

- Çörek otu yağı içilecekse açık parlak sarı renkli, kolay akıcı, dibinde tortu olmayan, tadı ve kokusu hoş olan ürünler tercih edilmelidir. Bu özelliklere uymayan çörek otu yağı içilmez, sadece haricen kullanılabilir. Ayrıca çörek otu tohumu satın alırken tohumların mümkün mertebe olabildiğince büyük olmasına, simsiyah ve temiz olmasına özen gösterin. Küçük ve elek altı tohumlarını tercih etmeyin.

- Özellikle yağı haricen cilde uygulandığında bazı hassas ciltlerde alerjiye neden olabilmektedir. Bunun nedeni kullanılan çörek otu yağının niteliğini yitirmesi, çörek otu yağına karıştırılabilecek muhtemel diğer yağlara gösterilen alerjik tepkidir. Veya deriye uygulanan çörek otu yağının, vücut ısının yüksek olmasından veya emilim sürecinin uzamasından dolayı (ateşli rahatsızlıklar gibi durumlarda) çörek otu yağının cilt üzerinde bozulmasından olabilmektedir. Yağı haricen kullanılacaksa öncelikle vücudun görünmeyen bir bölümünde bir müddet denenmesi tavsiye edilir.

- Çörek otunun böbreklerde ve safra kesesinde taş düşürücü etkisi mevcuttur. Vücudunuzda olabilecek sessiz taş olarak da nitelendirilen ve şimdiye değin fark etmediğiniz bu taşlar, düzenli olarak çörek otu kullanımına müteakiben hareketlenebilir, parçalanabilir, eriyebilir veya düşmeye başlayabilir. Bu nedenlerden dolayı bazen hafif bazen de çok çok şiddetli ağrılara neden olabilir. Böyle bir durumda hemen bir sağlık kuruluşuna gidin ve çörek otu kullandığınızı da bildirin.

- Çörek otunu çörek otu yapan bileşiminin de bulunan maddelerdir. Bu maddeleri yeteri kadar ve düzenli almadıkça en önemlisi iyice öğütüp veya çiğneyip sindirebileceğiniz bir hale getirmedikçe ve "sindiremedikçe" çörek otundan beklenilen fayda tam olarak görülemeyebilir veya hiç görülmeyebilir. Daha kolay sindirmek, diğer gıdalarla etkileşime girmesini önlemek dolayısıyla daha çok fayda görebilmek için yemeklerden yarım saat önce veya yemeklerden 1,5 - 2 saat sonra kullanmak daha iyidir. Ayrıca sindirim sisteminizde sorun nedeniyle fayda göremezseniz çörek otunu 3 - 5 dakika süresince çiğneyerek tüketmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede bağırsak rahatsızlığı nedeniyle bağırsak florasından emilemeyecek olan çörek otunun faydalı bileşikleri ilk olarak ağız florasından direk kana karışacak ve ayrıca bu arada nefes alıp verdiğiniz içinde bir kısım uçucu bileşiklerde akciğer florasından emilebilecektir.

- Tüm gıdalarda olduğu gibi çörek otuda ısıdan etkilenmektedir. Kavrulmuş çörek otunun faydası hemen hemen yarıya düşmektedir. Kavrulmuş çörek otunun tadı çok rahatsız etmez ve yemesi zevklidir aynı pide üzerinde olduğu gibidir ve kıtır kıtırdır. Kavrulmamış çörek otu acıdır, kavrulmuşuna nazaran yumuşaktır. Hatta hiç kavrulmamışsa ıslak bir pamuğa ekildiğinde 7-10 günde filiz vermeye başlar. Bu yüzden maksimum faydayı görmek için tohumunu güvenilir yerden temin etmeyi deneyiniz. Kavrulup kavrulmadığını lütfen sorgulayınız hatta bir kaç farklı marka veya farklı aktardan az miktar alıp karşılaştırınız.

- Yabancı kaynaklarda "die off symptoms" şeklinde geçen ve vücudunuzdaki virüs, bakteri, mantar, parazit, solucan gibi bir takım zararlı mikroorganizmaların çeşitli ilaç ve bitkisel terkiplerle ölümü neticesinde bu mikroorganizmalardan arta kalan ve önceden bu mikropların içlerinde barındırdıkları zehirli toksin maddelerin artık vücutta serbest kalmasıyla ortaya çıkan çeşitli yan etkilerden bahsedilmektedir. Bu etkiler mevcut hastalığın etkilerini güçlendirir veya daha başka yeni ortaya çıkacak fizyolojik ve psikolojik yan etkiler oluşturabilir. Bu etkiler bu toksin maddelerin vücuttan tamamen atılmasına kadar sürebilir. Bu tür yan etkileri ilk etapta çörek otunu düzenli olarak kullanmaya başladığınızda da görmeniz mümkün olabilir. Bu geçici bir durumdur ve bir bakıma çörek otunun işe yaramaya başladığının da bir göstergesidir. Ancak yan etkiler güçlü olursa çörek otunu azaltarak devam edin. Bu yan etkiler kişiden kişiye değişebileceği gibi genellikle kendisini bedensel ve zihinsel yorgunluk, uykusuzluk veya aşırı uyku şeklinde gösterebileceği gibi mevcut hastalığınızın şiddetini ilk etapta geçici olarak da artırabilir ve bu birkaç gün hatta duruma göre birkaç hafta sürebilir. Çörek otu normal tıbbi ilaçlardan farklı olarak hem antioksidan olduğu hemde vücut salgılarını artırdığı için hızlı bir şekilde bu toksinlerden de kurtulmanızı sağlar. Böyle bir durumda su tüketimini artırıp biraz ter atmanız da toksinlerden hızlı bir şekilde kurtulmanıza faydalı olacaktır.

- Dünya genelindeki bütün kaynaklarda çörek otunun yan etkisinin olmadığı, neredeyse hiçbir ilaç ile etkileşime girmediği, çok çeşitli hastalıklarda iyileştirici etkisinin bulunduğu yapılan deneylerle kanıtlanmıştır.

Ancak, her ne kadar durum böyle olsa da bu sayfadaki ve bu sitedeki diğer uyarılar dikkate alınmadan çörek otu kullanılması, başka bir tedavi veya ilaç ile birlikte kullanılması veya uyarılar ve dozu dikkate alınarak kullanılmasına rağmen çok çok düşük bir ihtimal dahilinde olsa bile herhangi bir zarar görmeniz veya hiç bir fayda bulamamanız durumunda www.coreklen.com yazarları ve site sahibi hiç bir şekilde sorumlu değildir.

Çünkü hastaneye gitmek, doktora görünmek, eczaneden ilaç almak kararları gibi çörek otu kullanmakta, buradaki bilgilere inanmak veya inanmamakta kişinin kendi kararıdır ve buradaki bilgilerin doğruluğunu araştırmakta kişinin kendi inisiyatifindedir. Bununla birlikte önemli bilgiler mutlaka ciddi bir kaynağa dayandırılmıştır. Durumunuz ciddiyse ve acil müdahale gerektiriyorsa mutlaka bir hekime başvurun, çörek otu kullanacağınızı veya kullanmış iseniz kullandığınızı da mutlaka belirtin.

Ayrıca, Lütfen soru sormadan önce, sorunuzu öncelikle arama kutusunu kullanarak araştırınız. Takmada olsa bir isim belirtiniz. Bu sayede sizi bir başka kullanıcıyla karıştırmamamızı sağlamış olursunuz. Genellikle aynı tür sorular geldiği için "Çörek otunun bana faydası olur mu? Nasıl kullanmalıyım?" sorularının cevaplarını da şimdiden vermek isteriz. "Evet, bütün vücudunuza faydası vardır ve günlük doz yazısında belirtilen miktarı çiğneyerek veya günlük öğüterek tüketmeniz yeterlidir.

Sarımsak: Bazı cevaplarda bir kaç günde bir 1 diş sarımsak tüketilmesini öneriyorum. Çiğ sarımsağın günlük yüksek dozlarda (örneğin 3 dişten fazla) ve uzun süre kullanımı karaciğer ve bağırsak sistemine zarar verebileceği bazı kaynaklarda bildirilmiştir. Bu yüzden düzenli olarak uzun süre kullanılmaması yada pişirilerek tüketilmesi tavsiye edilir.

Bu uyarılara ek olarak çörek otunun ölümden gayrisine şifa olduğunu Söyleyen'in (s.a.v.) hiç boş söz söylemediğini de unutmayın. Gönderilen şifayı bulmanız dualarıyla, sağlıcakla kalın ve dualarınızda bizi de hatırlayın..

Ayrıca bkz. Çörek Otunun Potansiyel Toksisitesi (Olası Zararları) hakkında deneyler.


232 yorum:
« İlk ‹ Önceki 201 – 232 / 232
Adsız
Çoğu yorumu okumuşumdur Allah razı olsun sizden gerçekten çok memnun oldum
Öncelikle buradaki yorumları okuyarak bende başladım ve sabahleyin yemekten önce yarım saat veya yemeğe yakın bi vakitte aç karına bir çay kaşığı kadar çiğneyip acı tadı gelmeye başladığında yine 1 çay kaşığı kadar bal ile yiyorum aynı şekilde bunu yatmadan önce aynı şekilde yiyorum doğru şekilde mi yapıyorum ?
Ben bu şekilde 2 ayı geçkin bir süre kullandım gerçekten bende reflü gastrit yorgunluk ağız kokusu ve birçok hastalığım vardı ve bunları baya baya götürdü benden çok teşekkür ederim :)
19.11.17
Mustafa
Evet doğru ve yerinde kullanıyorsunuz. Aynen devam.
25.11.17
Mustafa
(Bir önceki ziyaretçi yorumuna cevaben)

Zeytin ve incir ile birlikte birçok çeşit gıda meyve ve sebze ilede kullanabilirsiniz. Ancak üzerlik hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Üzerlik zaten kendi başına acayip bir bitkidir.
25.11.17
Adsiz
Ferro sonel yani kan hapiyla birlikte kullanikirmi
22.12.17
Unknown
Merhaba benim oğlum alerjik astım.yedi yaşında.corek otu yağı aldım.nasil ve ne kadar verebilirim.bu arada koruyucu ilaç kulaniyo.
23.12.17
Adsız
Merhaba benim terleme sorunum var iki yıldır.Tum testlerim yapıldı troidlerime normal herşey normal olduğu halde terleme bir çözüm sunamadi doktorlar bende çörek otu tohumu yemeye başladım sabahları tok karnına birde çörekotu yağını terleyen bölgelere surmenin iyi gelebileceğini okumuştum bir sayfada ne kadar doğru bilmiyorum sizin onerebileceginiz birşey var mı?
28.12.17
Adsız
Çörek otunu sizlere bildiriyorum yediğiniz zaman zehir gibi boğazı yakacak çok mayhos bir tadı olacak yoğun kokusu olacak bu çok önemli titretecek birde sahanda dövdüğünü zaman yağı çıkacak yani dövdügünüz zaman vıcık vıcık çamur gibi olacak yedikten sonra nefes açılması rahatlama olacak eğer bunlar olmazsa o çörek otu nu yemeyin çoğunluğu ithal ve gdo lu peygamberimiz muhammed mustafa s. a. v efendimiz hiç bir zaman yalan söylemez kendi heva ve hevesinden konuşmaz kuranda bildiriliyor o yalancılar peygamberimizi yalancı çıkarmaya çalışan zalimler doğal çörekotunu tohumunu piyasadan kaldırmışlar bulunmuyor bilen de yok bu yazdıklarım doğrudur yurt dışından getirte bilen varsa yada durumu olan getirsin yoksa aktarda markette hepsi ithal zarar veriyor
11.1.18
Adsız
Ben koah hastasiyim ve ileri safhadayım çok kez duyduğum için bal ve çörekotu alıp corekotunu çektirerek karistirdim kullanmaya başladım bugün 3 üncü gün ve ben nefes olarak iyi hissediyorum yanlız çektirdiğim için corekotunu çiğnemedim hiç faydasını görüyor olabilirmiyim
16.1.18
Adsız
Ve bu arada ac karınla bir tatlı kaşığı kullanıyorum bana bilgi verirseniz çok sevinirim iyileşebilir şansım varmıdır teşekkür ederim
16.1.18
Mustafa
Hangi hastalık olursa olsun, hangi durumda olunursa olunsun iyileşme şansı her zaman vardır. Bu birazda sizin isteğinize ve moralinizi iyi tutmanıza bağlıdır.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4166080/

Kobay farelerinin sigara dumanına maruz bırakılarak yapay olarak sigara içiciliği oluşturulduğu ve üstte linkini paylaştığım bu çalışmada, çörek otunun KOAH da dahil olmak üzere birçok solunum yolu hastalıkları üzerinde terapötik (iyileştirici) etkilere sahip olabileceği sonucuna varılmış. Buyrun size bilimsel bir iyileşme şansı.

Yaptığınız macunuda haftalık olarak yaptırın, çokca yaptırıp uzun süre bekletmeyin faydası azalır. Sitede biraz gezindiğiniz takdirde de birçok sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimle...
16.1.18
Adsız
Merhaba Hocam, 8 yaşındaki kızıma 1 hafta önce"Non Konjenital Adrenal Hiperplazi" teşhisi konuldu. Teşhisi koyan üniversite hastanesi doktoru hiç bir şey kullanmasına gerek olmadığını,6 aylık rutin kontrollerin yeterli olduğunu söylerken, görüş aldığımız başka bir çocuk hastanesinde görevli prof. uzun bir süre kortizon kullanması gerektiğini söyledi. Ancak bu aşamada bu kadar zararlı bir steroid kullanmasına sıcak bakmıyoruz.Kızımızın bu durumunda çörekotunu nasıl kullanabiliriz?
Endişe ve üzüntüden uyyamadığım bu saatte sayfanızın karşıma birden çıkmasının tesadüf olduğunu düşünmüyorum....Çok teşekkürler...
19.1.18
Mustafa
Merhaba,

Çörek otunu ve yağını kızına ilk etapta tükettirebilmek zor olabilir tadının biraz acı olması nedeniyle. Güvenilir bir markanın kapsül olarak yağını temin edip günlük 1 kapsül şeklinde tüketmesini sağlayabilirsiniz. Güvenilir bir markayı da bir eczane aracılığıyla bulup temin edebilirsiniz. Ben bir sağlık uzmanı değilim ancak kızınızın rahatsızlığı üzerine çörek otunun etkileri üzerine ufak bir araştırma yaptım ancak malesef bu hastalık üzerine çörek otu ile yapılmış bir araştırma yada deneye ulaşamadım. Ancak bu konuda yapılmış bir çalışma olmaması çörek otunun fayda göstermeyeceği anlamına gelmez. Çörek otu ile ilgili araştırmalar genellikle ölümcül hastalıklar üzerine yapılıyor.

Fakat bu araştırma sırasında şöyle de bir deneye ulaştım. Deney bambaşka bir rahatsızlık üzerine ancak kortizon konusunda sizin kızınızla kesişiyor. Olurda kortizon kullanmaya karar verirseniz biraz daha içiniz rahat verebilirsiniz kızınıza.

http://www.jofamericanscience.org/journals/am-sci/am0907/003_18550am0907_24_36.pdf
https://www.researchgate.net/publication/256088620_An_Ultrastructural_Study_on_the_Effect_of_Nigella_Sativa_and_Hydrocortisone_on_Adult_Albino_Rat_Testis

Deney sonucu aynen şöyle: "Çörek otu yağı ve hidrokortizonun birlikte kullanımı, hidro kortizonun seminifer epitelyum üzerindeki tahrip edici etkilerini iyileştirir. Bu nedenle, Nigella sativa (çörek otu) yağını hidrokortizon ile kombine (birlikte) kullanmak daha iyidir."

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun dileklerimle...
19.1.18
Abdullah
Merhaba hocam. Bende de enteresan bı durum var. Ne zaman çörek otunu kullanarak sanki kalbimin içinde biseyler kipraniyor. Kendimi kötü hisediyorum. Acaba nedir bu anlamadim
28.1.18
Mustafa
Gerçekten enteresanmış Abdullah,

Belki çörek otunun tansiyon düşürücü etkisi nedeniyle böyle bir hise kapılıyor olabilirsin. Çörek otu biraz serotonin düşürücü etki gösterir belki bu yüzden de biraz kötü hissedebilirsin. Ama tabi bunlar sadece ihtimal. Çörek otunun bu şekilde bir yan etkisi mevcut değil benim bildiğim kadarıyla. Başka bir marka, bilindik bir marka çörek otu kullanmayı denemeni tavsiye edebilirim. Ayrıca mümkünse tanı için bir doktora görünmenide tavsiye edebilirim.
28.1.18
Ede
Merhaba,

2 sene önce 2 ay boyunca sabah bir tatlı kaşığı çörek otunu çiğneyip su ile yutarak kullandım. Daha sonra 1 ay sabah 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı içtim. Anksiyete ve reflü dışında herhangi bir rahatsızlığım yok. Kullandığım dönemde genel zindeliğimde ve kan tahlil sonuçlarımda belirgin bir iyileşme olmuştu. Yalnız reflümün şiddetlenmesi ve midede yanma/hazımsızlık nedeniyle çörek otu kullanmayı bırakmak zorunda kaldım. Bıraktıktan sonra reflü ve mide şikayetlerim kayboldu. Bu konuda ne tavsiye edersiniz? Sanki yağ, çiğnemeye kıyasla daha fazla dokundu ama çiğnediğim dönemde de midede gaz ve geğirme/hazımsızlık yaşıyordum. Marketlerde satılan bilindik bir markanın poşetteki tane çörek otunu ve internet üzerinden sipariş vererek, Gaziantep'te soğuk sıkma metoduyla imal edildiğini belirten bir markanın çörek otu yağını kullanmıştım. Yoğurdun içine markette sqtılan bilindik markqnın öğütülmüş tozunu ekleyip tüketsem yararı olur mu?
1.3.18
Mustafa
Merhaba Ede,

Kullandığın tohuma oranla kullandığın yağ oldukça fazla. Yani 1 tatlı kaşığı çörek otundan 1 tatlı kaşığı yağ çıkmaz. Yağ kullanmaya başladığında sanırım daha fazla çörek otu kullanmış olmuşsun. Çörek otunun kaslar üzerinde rahatlatıcı ve gevşetici etkileri yanetki oluşturacak kadar artmış ve mide üst kapakçık kaslarının daha fazla gevşemesine neden olmuuş olabilir diye düşünüyorum. Özellikle de yağı yuttuğunda direk temas etmiş olabilir. Bu yüzden yağ kullanmaya devam edersen fındık büyüklüğündeki bir ekmeğin içine damlatıp ekmeği çiğnemeden yutmayı deneyebilirsin. Bu sayede mide kapakçık kasına temas etmeden mideye ulaşmış olur.

Ayrıca tohumunun yoğurtla birlikte sindirimi daha zor olacaktır. Kullandığın miktarı biraz azaltarak ve bu azalttığın miktarı öğünlere bölerek tüketmen çörek otunun sindirimini kolaylaştıracaktır. Birde aç karnına tüketiyorsan tok karnına veya yemekle birlikte tüketmeyi denemeni tavsiye edebilirim. Olumlu geri dönüşünü diğer kullanıcılar için paylaştığın içinde ayrıca teşekkürler. Geçmiş olsun dileklerimle..

1.3.18
adsiz
s.a
10.5.18
Unknown
Peki kesintisiz ne kadar kullanmaliyiz ve keten tohumu yiyorum gunde 1 tatli kaşığı ikisi beraber zararli midir
16.5.18
Kararsız
Bende çörek otu yağı aldım soğuk presli, sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı içiyorum.Kolestrol ve triot hastasıyım bir zararı olurmu. İçtiğim yağ sarı ama biraz siyah tortusu gibi birşeyi var sizce iyimi yağ bide eşimde tansiyon hastası oda içebilirmi, onu içtikten sonramı ilacını içsin saygılar.
27.5.18
Unknown
Merhaba. Benim esimim bobreyinde protein kacagi var. Nefrodit sendrom yani. Kemoterapi ilacinin 20de birini kullaniyor ekstra olarak kortizon hapi falan filan. Bunlarin yaninda corekotu yagi kullaniyor. Zarari olir mu sizce
14.7.18
Adsız
Merhaba acaba mide ve onikiparmak bagirsagi ülserine faydası olur mu teşekkürler simdiden
29.7.18
Adsız
Merhaba,ben cörek otu yaginin cilde iyi geldigini sivilceleri gecirdigini duyunca kullanmaya basladim bi kac haftadir kullandim ama cildim daha da kotulesmeye basladi daha cok sivilce cikti ve asla gecmiyor ozellikle alin bolgemde hic sivilce cikmazdi suan kucuk kucuk kirmizi sivilcelerle dolu inanin aklima hic corek otu yagi gelmedi hep baska bi nedenden suphelendim biraz arastirmaya baslayinca cörek otu yaginin zararlarininda oldugunu okudum suan ne yapmam gerekiyor alnimdaki sivilceler bir tür alerjiye benziyor ne iyi gelir yardimci olursaniz cok mutlu olurum
12.10.18
Unknown
Mrb, corek otu yagi aldim aktardan. Son kullanma tarihi 26 nisan yaziyor yani 20 gun kadar bir zaman dilimi.. aktarci o tarihe aldanmayin bozulmaz mecbur tutuldugu icin yazilan bir tarih dedi. Bu dogru mu?
4.4.19
Unknown
Selamün aleyküm benimde arasıra tansiyonum çıkıyor ilaç almıyorum henüz çok yeni araştırdım çörek otu iyi geliyormuş başladim henüz çok yeni ilk başlarda çörek otu kendisini çiğnedim ama birkaç gün sonra yiyemedim artık yağını kullanıyorum ama kafamda karışık acaba nasıl tuketmeliyim
14.4.19
Adsız
Merhaba Mustafa bey. Ben bu siteyi inceledikten sonra yaklaşık 2 ay olacak, çörekotu ve bal karışımı çiğneyerek suyla yutuyorum. bir tatlı kaşığı silme olarak kullanıyorum. ben 2 sıradışı etki gördüm. birincisi ilk 2 haftadan sonra aşırı halsizlik oldu ve yukarda sebebini buldum okuyunca normal olduğunu anlayıp devam ettim ve geçti gerçektende. daha sonra şimdi ise aşırı açlık ,şekerli yeme isteği oluştu.iştahım açıldı aniden. ve birde artık kalbimde çarpıntı yapmaya başladı. bunun sebebinin içerisindeki omega 3-6 dan dolayı kalp damarlarında problemi olanlar için iyileştirici etkisi olabilir diye düşünüyorum. ama bu hal çok huzursuz ediyor. sizce bırakmalı mıyım? bu arada bağışıklık sistemim güçlensin diye başladım 6 ay kullanma niyetiyle. yukarda kullananların yorumlarında aynıw tkiyi yaşayan Abdullah isimli bir kullanıcıyıda gördüm. kalbimde birşey kıpırdıyor demiş. bunun adı çarpıntı pırpır etmesi. tam olarak benim yaşadığımda bu etki. ama 2. ay dolarken bu etki çıktı. henüz 2 ay olmadı. zararlı bir etki olduğunu düşünmyorum ama bu pırpır etmesi insanı korkutuyor. ölüm korkusu veriyor. huzursuz ediyor.
21.11.19
Unknown
Selamunaleykum. Yemek borusu sfinkterleri (yemek borusundan mideye yiyecek içecek geçişini saglayan kapakçıklar) kasılması ve kendiliğinden açılmaması gibi bir sorun için öneriniz var mı acaba?
3.12.19
Unknown
Selamunaleykum. Yemek borusu sfinkterleri (yemek borusundan mideye yiyecek içecek geçişini saglayan kapakçıklar) kasılması ve kendiliğinden açılmaması yani yenilen ve içilenlerin yemek borusunda kalması(Akalazya)gibi bir sorun için öneriniz var mı acaba?
3.12.19
Adsız
Merhaba, bahar nezlesi ve polen alerjim için çörek otu yağını 2 adet toplam 1800 mg yumuşak kapsül olarak kullanmaya başladım. Ayrıca sprey olarak burnuma kullanıyorum seyretilmiş halde.. Çok faydasını gördüm.. Bu arada anksiyete için bir anti depresif ilaç kullanıyorum bir yıldır.. Sıkıntılarım geçmişti iyiydim ancak çörek otunu kullandığım 1,5 ay sonra depresif bir ruh hali başladı 1 ay kadar sonrasında da ilaç kullanmama rağmen anksiyete atağı yaşadım. ilaç dozunu artırmamız gerekti.. sormak istediğim bu süreçte farklı olarak kullandığım tek şey çörek otu yağı idi, anti depresan ilacının etkisinin azalmasına veya ilacın vücuttan çabuk atılmasına neden olmuş olabilir mi? Yardımız için şimdiden teşekkürler..
19.7.20
Mustafa
Çörek otunun vücutta serotonin azaltıcı etkisi mevcuttur. Anksiyete atağınızın nedeni büyük ihtimalle budur. Ayrıca bu serotonin azaltıcı etki zararlı bir etki olmamakla birlikte, zerdeçal, zencefil, ay çekirdeği gibi bir takım bitkilerde de mevcuttur. Bu bitkileride düzenli olarak tükettiğinizde aynı etkileri görürsünüz. Bu etkiyi azaltmak için kısa aralıklarla çörek otu kullanmalısınız. Bir gün kullanıp bir gün kullanmamak, bir hafta kullanıp bir hafta kullanmamak gibi. Bu kendinizde deneyerek doğru zaman aralığını bulabilirsiniz. Ayrıca artık çörek otu nedeniyle anksiyete oluştuğunu bileceğiniz için buna daha bir hazırlıklı olur, çörek otunu bıraktığınızda anksiyetik durumun hemen ortadan kalkacağını bileceğiniz için de içiniz daha bir rahat olur. Ayrıca alerji için fayda bulduğunuza sevindim. Geçmiş olsun dileklerimle..
16.11.20
Adsız
Sedef
Merhabalar ,
Eşimin safra kesesinde taş görüldü. Araştırdık ve çörekotu yağı kullanmaya başladık.Yaklaşık 1 aydır ilaçları ile beraber Sabahları aç karnına 1tatlı kaşığı tüketiyor. Ben de karaciğer yağlanmasına karşı kullanmaya başladım.Pek çok faydasının da olduğunu öğrendik.
Asıl sormak istediğim, (kullandığımız bilinen bir marka içilebilir çörekotu yağı) .... Farklı bir marka çörekotu yağı aldım ve kullandığımız ile karıştırdım. Ama ambalaj üzerini okumak sonradan aklıma geldi. "HARİCEN KULLANILIR . İÇİLMEZ" yazıyordu. Bu nasıl iştir. Kaç çeşit çörekotu yağı olabilir ki... Ne olacak şimdi ÇÖP mü oldu çörekotu yağım.. Böyle kullansak zararı olur mu acaba...???
29.12.20
Mustafa
Üzerinde haricen kullanılır içilmez yazıyorsa içmeyin derim. Firma bunu böyle yazdıysa belli ki ya üretim aşamalarında, ya çörek otunun kalitesinde veya türünde veya başka bir özelliğinde eksiklikler mevcut. Daha güvenilir ve bilindik bir marka tercih ediniz. Marka ismi pek vermem ama sizinde faydalanmanız için şahken kendimin Arifoğlu ürünlerini tercih ettiğimi söyleyebilirim. Bazen de Saraçoğlu ürünlerini tercih ederim. Sizinde çörek otu veya başka bitkisel ürünlerde bu iki marka veya bu iki marka gibi bilinirliği yüksek markaları tercih etmenizi tavsiye ederim. Geçmiş olsun dileklerimle..
29.12.20
Adsız
Teşekkürler... Evet blz de çörekotu yağımızı , kullandığımız diger ucucu yağları ve aktar urünlerini ARİFOĞLU marka kullanıyoruz .. Faydasını da görüyoruz..Yanılıp başka marka aldım ve karıştirdım çok pişman oldum... Bundan sonra dkkatli olacağım...
31.12.20
« İlk ‹ Önceki 201 – 232 / 232