Sivilce Kremi

Yüz Bakımı

Sivilce kremi için:

  • 50 gr. Çörek otu tohumu,
  • 200 ml. Elma Sirkesi,
  • 50 gr. Nar Kabuğu,
  • 100 gr. Çörek otu yağı,
  • 10 damla Karabaş Otu yağı

Çörek otu tohumu öğütülür ve nar kabuğu ile beraber elma sirkesi ile karıştırılır. Karışım 10 saat bekletilir. Bekletilen karışım tülbent gibi ince bir süzek ile süzülür ve tekrar 1 gün dinlenmeye bırakılır. Daha sonra içerisine çörek otu yağı eklenir ve 50 dereceyi geçmeyen bir ısıda kremsi bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Ocaktan indirdikten sonra karabaş otu yağı eklenir.

Her akşam yatmadan önce ve buhar banyosundan sonra sivilcelerin üzerine sürülür. Bu krem cam bir kavanozda buzdolabında 2 ay dayanabilir.

Dr. Elif Güveloğlu


6 yorum:

Adsız
Merhabalar nar kabuğundan kastedilen taze nar kabuğumu, ısının 50 dereceyi geçmemesi nasıl kontrol edilir? Ocakta en düşük ısıda pişirmek uygun olurmu?
12.7.09
Mustafa
Sayın Adsız,

Nar kabuğunu her daim taze bulamayacağınız için Sayın Güvelioğlu da bunu göz önünde bulundurarak vede aktarlarda sadece kurusu bulanabileceğinden tarifinde sanırım kurusunu kastetmiştir. Isının 50 dereceyi geçmemesini sadece bir labratuvar ortamında ayarlanabileceğinden sizin bu karışımın kaynamamasına özen gösterip, tabiri caizse karışım cızırdama halindeyken karıştırabilirsiniz. Bunu sağlamak için kaynamaya belirtileri başlamadan önce ocaktan alıp biraz soğutabilir ve sonra tekrar ısıtabilir veya ateşten yüksekte tutarak da karıştırabilirsiniz.
12.7.09
Adsız
suzulen karısımımı yoksa suyumu kullanca?
5.9.11
Mustafa
Lapa halindeki karışımı kullanacaksınız. Suyunu dökünüz.
5.9.11
Adsız
mbr bısı sorcaktım krem ne kadar sure sıvılce uzerınde durcak bıde kullandıktan sonra yuz temızleme jelıyle yıkayalımmı yoksa yag cıdde kalsınmı yag yuzde sıvılce yapmazmı kalınca?cevabınızı beklıyorum tesekkurler
11.9.11
Mustafa
Yukarıdaki karışım kaynakta belirtildiği gibi Dr. Elif Güveloğlu'nun tarifidir. Bu karışım ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için kendisine ulaşmanız daha iyi olacaktır.

Ancak karışımı bir iki saat yüzünüzde bekleterek kullanmayı denemenizi önerebilirim. Eğer sivilcelerinizde bir artış gözlemlerseniz, karışımı 10 dakika kadar masaj yaparak uygulayın ve iyice yıkayın.
11.9.11