Sinüzit

Sinüzit
Sinüzit
Kafatası içindeki, burun boşluğuna açılan hava boşluklarının, yani sinüslerin yüzeyindeki mukoza zarının iltihabıdır. Sinüzit genellikle, bir burun enfeksiyonunu izler. Ayrıca, üst çenedeki maksiller sinüs enfeksiyonunun nedeni, çürük bir diş olabilir.

Burundaki şekil bozuklukları ve polipler, sinüzit oluşumunda yardımcı faktörlerdir ve denizde yüzme, dalma, burundaki enfeksiyonun sinüslere ulaşmasını kolaylaştırabilir. Etkilenen sinüsün üstü ağrılı ve şiştir, burun tıkalı ve biraz akıntılıdır; baş ağrısı ve ateş vardır.

Çörek otu yağı buruna 2-3 damla damlatıp 5 dakika sırt üstü yatılır. Bu tedaviye 20 gün devam edilmelidir


Kaynak: Vanherbaryum


7 yorum:

Gul
Çörek otu yağını buruna damlatmak çok zorya,çok acı oluyo..Sinüzitde deneyip iyileşen varmı acaba?Yazan oldumu siteye?
21.1.12
erol
evet ben kullanıyorum.faydasını da görmeye başladım.YALNIZ, 2 DAMLADAN FAZLA KULLANMAYIN.fazla kullanırsanız. insanı ağrıdan delirtiyor.
7.1.14
Unknown
15/20 gün içinde burunda kanama ve dahası akar
14.2.17
Mustafa
Merhaba Gül,

Evet bir kullanıcı bir hafta gibi kısa bir sürede çörek otu yağı kullanarak burnunun açıldığını yazmış.

Bir de çörek otu buhar banyosunu deneyin. Arama kutusunu kullanarak çörek otu ile buhar banyosu nasıl yapılacağı bilgisine ulaşabilirsiniz. Bir yandan da düzenli olarak en az 2 ay çörek otu tohumu tüketin, 6 ay kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.
22.1.12
Kadir
Hepsi yalan denemedigim kalmadi corek otu dahil hic bir faydasi yok
28.12.14
Unknown
Slm arkadaşlar ben ve babam kullandık.çok faydasını gördük.ama bir ay boyunca hiç bırakmıycaksınız.babamın durumu daha ağırdı ona gergin ikişer damla yaptık.ben birer damla yaptım.sakın fazla kaçırmayın çok acı çekersiniz.çooookk yakıyor.ama anındada boşaltıyor bütün sinüsleri.nutlaka kullanın tavsiye ediyorum
7.6.16
Adsız
arkadaşlar sıcak suyun içerisine nane yağı ve okaliptus yağı damlattım buharını kaçırmadan soluyabileceğim şekilde başımı havluyla örttüm ve burnumdan buhar soludum. iki hafta kadar her gün 10 dk bu şekilde bekledim. iki hafta sonra kan irin iltihap bütün pislikler burnumdan geldi yaklaşık üç dört gün bu akıntı devam etti bir yıl oldu inanılmaz rahatım baş ağrısını unuttum.
22.2.18