Saç Dökülmesi ve Bakımı

Saçın Yapısı

Akut ateşli hastalıklar sonrası, tiroit hastalığında, ikinci devre frengide veya veremde saç kaybı ve kellik olabilir, ancak hastalık geçtikten sonra genellikle saçlar yeniden çıkar. İleri yaşlarda görülen kellik ise kalıtımla ve hormon dengesiyle ilişkili olup, hadımlar da kellik görülmez. Alopecia areata denen durumda, başta kel alanlar belirip, bunların birleşmesiyle bütün baş kel kalır.

- Kafaya limon sürülür ve biraz masaj yapılır. 15 dakika bekledikten sonra yıkanıp kurutulur. Saç köklerine çörek otu yağı sürülür. Bu tedaviye bir hafta devam edilmesi halinde saç dökülmesi duracaktır. Çörek otu yağının saçlara sürülmesi saçların büyüme hızını artırır.

20 gram çörek otunu öğütüp, 20 gram susam yağı ve 10 defne yağı ile karıştırın. Saçınıza sürüp, bir havluyla sararak iki saat bekletin.


İnce Telli Dökülen Saçlar İçin

Her birinden birer tatlı kaşığı olmak üzere; çörek otu yağı, hint yağı, lavanta, defne, menekşe, zeytinyağı, kekik yağı, susam yağı ve kuru mayayı karıştırın. Uygulayın ve iki saat bekledikten sonra yıkayın.


Saç Bakımı

1.Yöntem

Çörek Otu Yağı ile Saç Bakımı

Eşit miktarda ki susam yağı, ceviz yağı ve çörek otu yağı karışımına birer kapsül E ve B vitamini kırın, sonra da bir kapak çam terebentin ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı saç diplerine sürün ve saçınızı streç filmle sararak iki saat bekleyin. Sürenin sonunda da saçınızı uygun bir şampuanla yıkayın.


2. Yöntem

50'şer ml. badem yağı, susam yağı, çörek otu yağı ve ceviz yağı karıştırılarak saç diplerine friksiyon şeklinde uygulanarak komple saça sürülür. Haftada iki kez uygulanır. Bekletebildiğiniz kadar saçta bekletebilirsiniz. En az 3 saat saçınızda kalmalıdır.


Boyalı ve yıpranmış saçlar için

Boyalı ve Yıpranmış Saçlar için Çörek Otu Yağı

1'er yemek kaşığı öğütülmüş çörek otu, polen, nane, ısırgan otu ve 1 kahve fincanı susam yağını bir kapta iyice karıştırın. Bir fırça yardımıyla boya sürer gibi saç diplerinden başlayarak saçın her yerine iyice uygulayın.

Tamamını sürdükten sonra, parmaklarla ovalayarak kremin saça iyice karışmasını sağlayın. Saçınıza bir poşet geçirin ve üzerine sıcak bir havlu sarın. Isı maskenin saça daha iyi nüfuz etmesini sağlayacaktır.

Maskeyi bir saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu maske saç diplerini besler. Saçınızdaki kepeği gidermek için bu maskeye biraz tuz ilave etmeniz yeterli olacaktır. Tuz gözeneklerin sıkışmasını sağlar. Saçınızı duruladığınız suya elma sirkesi eklerseniz saçınız canlı ve parlak olur.

Haftada bir uygulamanızda fayda olacaktır.


İnce ve cansız saçlarda kaşıntı ve kepek için

İnce ve Cansız Saçlar, Kaşıntı ve Kepek için Çörek Otu Yağı

  • 1 çorba kaşığı çörek otu yağı,
  • 2 çorba kaşığı saf zeytin yağı,
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu


Bu malzemeleri karıştırıp saç diplerine sürün. Streçle sarıp 2 saat bekletin, sonra yıkayın. Haftada bir kez olmak üzere bu küre sekiz hafta boyunca devam edin.


Saçların sağlıklı ve hızlı uzaması için

Saçların Sağlıklı ve Hızlı Uzaması için Çörek Otu Yağı

1 kahve fincanı zeytin yağı ve 1'er tatlı kaşığı maydanoz tohumu yağı, ısırgan tohumu yağı, keten tohumu yağı, çörek otu yağı bir kapta karıştırdıktan sonra benmari usulü ile biraz ısıtın. Ilıyan yağ karışımını saç diplerinize friksiyon yaparak yedirdikten sonra streç filmle sarın. En az 2 en fazla 8 saat beklettikten sonra saçınızı şampuanla yıkayın. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.


52 yorum:

Adsız
ben yikanmadan 1 saat önce sadece cörek otu yagini sacima sürüyorum acaba tek kullanmam sorun olurmu ?
6.11.09
Mustafa
hayır sorun olmaz
6.11.09
Adsız
Tesekkürler...Burdan tamamen sunu anliyorum inanarak kullanildiginda allahin vermis oldugu mucizevi bitkiyi tek olarak ister sürülsün ister yensin insan ogluna tamamen sifa niyetiyle sunulmustur.Hicbir zaman evimde eksik etmiyecegim.Yüzümede her gece sürüyorum sakalimdaki sackiran icin.Yanliz sunuda söylemeden edemeyecegim sizi bir hekim olarak degil arastirmaci olarak takip ediyorum ve daha önce size yazan okuyuculari takip etme durumu vardi sitede ufak bir degisiklik oldu o kisim kapandi eger mümkünse tekrar o kismi acabilirmisiniz her kullananin sonucu söylemesi soru soranlarin sorularini okumak bizim acimizdan daha iyi oluyordu tekrardan tesekkürler....
7.11.09
Mustafa
İsteğiniz üzre Son Yorumlar bölümü eklenmiştir. İlginiz için teşekkür ederim.
7.11.09
Adsız
esselamualeykum ben kellik için çörek otu yağının kafaya sürülmesiyle ilgili bir hadis okudum BAĞDADİ de geçiyor ve uygulamaya başladım sonucu sizlere yazarım BİİZNİLLAH
1.12.09
Soner
Merhabalar ben sitenizi hergün ziyaret ediyorum desem hic yalan olmaz.Sacima yagini sürüyorum ve tanelerini ac karnina (2gr.)kullaniyorum.Daha öncede yazmistim tekrar yazma geregi duydum Ben size son yorum bölümünün olmasini istemistim sizde o an koymustunuz onun icin tesekkürler.Yanliz su 1 haftadir bende mi cikmiyor acaba bilmiyorum ama son yorumlar yok.Isteme sebebim ben burdaki makalelerin haberlerin konularin hepsini okumusumdur ve yazilan her yorumu iyi bir sekilde takip etmekteyim hergün sitenize girme sebebim odur.Tekrardan tesekkürler allahtan herkese acil sifalar.
..Soner..
27.12.09
Mustafa
Sayın Soner;

Düzenli olarak coreklen.com'u ziyaretiniz ve düzenli olarak çörek otu kullanmanız beni ziyadesiyle memnun etti.

Evet daha önce isteğiniz üzere son yorumlar bölümünü eklemiştim. Ancak şuan için üstesinden gelemediğim bir sorun nedeniyle o kısmı tekrar ekleyemiyorum.

Ancak aşağıda verdiğim rss adresini herhangi bir rss okuyucu programına girdiğinizde son yorumların hepsine siteye girmeden de ulaşabilirsiniz.

http://www.coreklen.com/feeds/comments/default?alt=rss

Rss okuyucu olarak, eğer google üyeliğiniz varsa oturum açtıktan sonra www.google.com.tr/reader adresine giderek; sol üstte ABONELİK EKLE linkine tıklayarak açılan pencereye yukarıdaki adresi girerseniz bu sitede yapılan tüm yorumlar google reader hesabınıza otomatikman ulaşır. Veya bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz bir rss okuyucu programda kullanabilirsiniz.

Bundan böyle hergün sitemizi ziyaret etmeniz gerekmesede yinede arada sırada bekleriz.

Kalın sağlıcakla.
28.12.09
Adsız
Merhaba ben elif, uzun yıllardır saçımın önlerine fön çekmekten saç spreyi sıkmaktan saçımın ön kısımları açılmaya başladı.artık eskisi gibi sık uygulamıyorum cilt doktorlarına gittiğimde erkeksi saç dökülmesi deyip hiç birşey yapılamaz dendi.Açılan kısımlarda tekrar nasıl çıkabilir.Teşekkürler...
22.1.10
Unknown
Merhabalar,bundan 10 yil önce annem eklem romatizmasina yakalandi.Suan kortizon hapi kullanmakta,ömür boyu yutmak zorunda.Bunun yaninda romatizmadan dolayi kalici saç dökülmesi oldu.Cörek otu yagini saçina kullansa acaba tekrar büyürmü?Nasil ve ne sekilde kullanmali?Cevap yazarsaniz çok memnun olurum.Tesekkur ederim.Turgut
6.5.10
Mustafa
Çoğu kaynakta saç dökülmesini önleyici ve geciktirici etki gösterdiği bildirilmesine rağmen, erkek tipi saç dökülmelerinde başarılı olduğuna dair bir bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Ama denemeniz için bir engel yok.

Yapacağınız şey, bulabildiğiniz en taze çörek otu yağını temin etmek ve açılma olan yerlere her gün yedirerek sürmek.
6.5.10
Adsız
Merhabalar....Öncelikle böyle faydalı bir site hazırladığınız için Allah razı olsun. Ben 2 ay önce ısırgan tohumu yağını dahili olarak sabah akşam bir çay kaşığı bir fincan suya içiyordum.....Hem Şakaklarımda ve tepe bölgemdeki saç açılmasını kapatmak için...hem bağışıklık sistemini güçlendirmek hemde gençlik yağı diye tabir edildiği için genel bir bakım olarak düzenli tüketiyordum.....Fakat daha sonra bir yerde özellikle saç için Çörek otunun daha güçlü olduğunu okudum....Şimdilerde Çörek otu yağını hem dahili(Sabah+Akşam=15 damla) , hemde harici haftada 2 gün açık olan yerlere uyguluyorum....
Benim sorum....acaba Isırgan tohumu yağını dahili alıp , çörek otu yağını harici kullansam mı?? Yoksa çörek otu zaten ısırgan yağını kapsıyor mu dersiniz ? Düşünceniz ve öneriniz nelerdir acaba....?? Öncelikle saç tedavim için kullanıyorum..Ama insan diğer nimetlerinden de faydalanmak istiyor......Fatih......
31.1.11
Mustafa
Merhaba Fatih, Allah sizden de razı olsun.

Evet bir kaç yabancı kaynakta da çörek otu yağının saç dökülmesini geciktirdiğini ve saç büyümesini teşvik ettiğinden bahsedilmiş. Ancak bu konuda yapılmış bir deney mevcut değil. Onun için kesin bir şey söylemem mümkün değil.

Ayrıca saç dökülmesi bir hastalık olarak kabul edilmemekte. Hastalık olmadığı için de çörek otu saç dökülmesine bir etki göstermeyebilir. Ancak vücudunuzun başka bir yerindeki herhangi bir düzensizlikten dolayı saçlarınız dökülüyorsa çörek otu bu durumda etkisini gösterir. Ve bu düzensizliğini ortadan kaldırarak saç dökülmesini de dolaylı olarak engelleyebilir.

Bunun için çörek otu tohumlarını düzenli bir şekilde çiğneyerek tüketmelisiniz. Yağını istiyorsanız harici olarak kullanabilirsiniz.

Son olarak http://www.coreklen.com/2005/08/sac-dokulmesi-beyin-acilimi-isinma.html yazısına da bir göz atmanızda fayda var.

(düzenlenmiştir)
10.7.16
Adsız
Cevabınız için teşekkürler...Firmadan da bilgi aldım....Çörek otu yağı daha genel kapsamlı fayda sağladığından....hergün bir nevi check-up gibi olmakta sanırım...Peki ısırgan tohumu yağı ile hiç araştırmanız oldu mu ? sonuç olarak çörek otu daha baskın diyebilirmiyiz...? ....Fatih...
2.2.11
Mustafa
Üzgünüm, o konuda yeteri kadar bilgi sahibi değilim.
2.2.11
Adsız
Peki teşekkürler....ben 1 ay sonraki gelişmeleri yazarım....
2.2.11
Adsız
Merhabalar,
Çörek otunun saç dökülmesinin önlediğini herkes belirtmiş. peki saç beyazlaşmasını geciktirme ya da erken evrede beyazlayan saçlara rengini geri verme gibi bir özelliği var mı? varsa nasıl kullanmak lazım.

teşekkürler
26.2.11
Mustafa
Bakınız http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-beyaz-sac.html
10.7.16
ahamit
Hamit

corekotuyagini aksamlari yatmadan once sursem sabahyikasam.yani.en.az 8saat dursa zararli olurmu?
17.8.11
Adsız
bakın kardeşim limon sarımsak çörek otu yagı değil bir havan da ezin bir cam kavonaza alın içerisine içerisine limon sıkın ağzına kadar birgün dolap da bekletin sonra bunun suyunu günlük küçük fırça yardımıyla saçınıza sürün karışımı dolab da muhafaza edin ve mastürbasyonu bırakın mümkünse saçını berber de kazıtıp öyle sürün ben yapıyorum saçım da dökülme durdu ve saçımı jiletle kazıttığım için sıklaştı çok memnunum HARUN REŞİT GAZİANTEP
27.1.16
Mustafa
Çörek otunun harici kullanımlarda oluşabilecek bilinen tek yan etkisi alerjidir. Eğer bu şekilde bir yan etki görmezseniz kullanabilirsiniz. Bununla birlikte genellikle 1 - 2 saat bekletildikten sonra yıkanması tavsiye edilmektedir.
17.8.11
Adsız
Merhaba.saclarımın kansızlık sebebıyle döküldüğü düşüncesindeyim ve cörek otu yagı susam ve hınt yagını karıstırıp aksamları sacıma uyguluyorum ve sabah yıkıyorum.bunun farkedemedıgım bır zararı olurmu acaba?
7.2.12
Adsız
Merhaba..Kansızlık nedenıyle dokulen saclarıma corek otu faydalı olurmu? Bilgilendırırsenız sevınırım.tesekkurler.
7.2.12
Mustafa
Kara üzüm ve çörek otunu birlikte tüketin. Faydasını görürsünüz. Sitede çörek otu kullanımı ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
7.2.12
Adsız
Kafaya limon sürülür ve biraz masaj yapılır. 15 dakika bekledikten sonra yıkanıp kurutulur. Saç köklerine çörek otu yağı sürülür. Bu tedaviye bir hafta devam edilmesi halinde saç dökülmesi duracaktır. Çörek otu yağının saçlara sürülmesi saçların büyüme hızını artırır.

Bu tedavi haftada kaç gün uygulanmalıdır? Ömürboyu ara vermeden uygulayabilirmiyiz?
Çörek otu yağını sürdükten 3 saat sonra saçları yıkamamız mı gerekiyor?
16.3.12
Adsız
9 aylık bir kızım var saçı hiç uzamadı ve çok az bunu bebeğime kullanmamda bir sakınca varmı?
11.7.12
Mustafa
Bu konuda net bir şey söyleyemem. Ancak yinede kullanmamanız en uygunu diye düşünüyorum.
11.7.12
Adsız
çörekotunu cilt için nasıl kullanmamız gerekir.kırışıklık vs için herhalde iyi geliyodur. yağını direkt olarak yüze sürmek uygunmudur. ayrıca direkt olarak saçlara yağını sürebilirmiyim.bilgi ve paylaşımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
19.9.12
Sibel
merhaba. saclarima sadce cörek otu yagi kullansam fayda edermi? ve bunu nasil kuallanmaliyim? tekrar yikamaya gerek varmi yoksa günlerce kalabilirmi?

tesekkürler, cok faydali bir site
16.11.12
Sibel
bir sorumu unuttum: sacimi yikamadan öncemi yagi sürcem yoksa yikadiktan sonrami, birsey fark edermi?
16.11.12
Unknown
Meraba Arkadaşlar bana yardımcı olcakmısınız bilmiyorum. benm saçlarım dökülüyor 16 yaşından beri şuan 18 yaşındayım başımın üstü boşlukluk var ne yapsam olmadı çalıştıgım yerde bi abla var bana tavsiye ettim bende araştırdım abla dedigim kişinin kocası sürüyormuş saç çıktı diyor. peki ben kullamsam nasıl olcak? ne yapmam gerekiyor? çörek otu yağ sadece onu alsam olur mu? Lütfen yardımcı olun saçlarım dökülmesinden engel olmak istiyorum. eger ben burdan ulaşamazsam bana sadece balciahmet1995@gmail.com ulaşırmısınız umarım beni dinlemissinizdir. iyi geceler...
11.12.12
Mustafa
Merhaba Ahmet,

Çörek otu yağının bilinen saç çıkartıcı etkisinin olduğuna dair bir biliye henüz rastlamadım. Ama düzenli olarak tohumunu tüketirseniz vücudunuzdaki dengesizliklerin giderilmesinde oldukça faydası olacaktır.
11.12.12
Unknown
teşekkürler çörek otu yağını aldm kullanyorm her akşam sabahlarıda yıkıyorum düzenli olarak inşallah çıkar saçlarım mustafa.
18.12.12
Adsız
merhaba.benim de beyz saçlarım var acaba nasıl bir yol izleyebilim.teşekkürler
9.3.13
Adsız
Alopecia Areata tedavisi icin corek otu yagini nasil kullanabilirim?
22.3.13
Mustafa
Çörek otundan en çok faydayı dahili olarak tohumunu tüketerek görebilirsiniz.
22.3.13
Adsız
sadece zeytın yagı ve corek otu kullansak olurmu bırde mıkraları nasıl olmalı
18.4.13
Demir
Beyazlarim var yeni basladi sayilir 28 yasindayim. Corekotunu nasil kullanmaliyim ve kullanan degerli kardeslwrim etkisini kac ay sonra goemeye basladi. Simdiden tskkr ederim. Hayirli ramazanlar
9.7.13
Demir
Beyazlarim var yeni basladi sayilir 28 yasindayim. Corekotunu nasil kullanmaliyim ve kullanan degerli kardeslwrim etkisini kac ay sonra goemeye basladi. Simdiden tskkr ederim. Hayirli ramazanlar
9.7.13
ömrüm
MERHABALAR BEN uğur kayseride yasıyorum 23 yasındayım benım saclarım ince saclardan saclarım dökülüyor çörek otu yağının faydasını heryerden duydum ama ben sacımı kazıtmak ıstemıyorum acaba sacımı kestırıp kullansam faydası olurmu ?? tskler
5.5.14
Mustafa
Merhaba Uğur, çörek otunun saç çıkarıcı olduğuna dair henüz bir bilgi bulunmamaktadır.
5.5.14
Adsız
ısırgan otu şampuanla saçlarımı yıkadım saçlarım dökülmeye başladı ve bide çok kaşınıyor başım neyapmam lazım bunun için

15.5.14
Adsız
Arkadaşlar kesinlikle saçlar için faydalı. Ben ilk başta pek takmamıştım ama yaşlı (Büyük) sözü dinlemek her zaman iyimiş onu öğrendim. Ben cezveye 2 tatlı kaşığı çörek otu atıp iyice kaynatıyorum, sonra su soğuduktan sonra saçıma onunla masaj yapıyorum 2 haftadır yaptığım bu uygulama sonunda saçlarıma renk geldi ve saç dökülmem durdu hatta yüzümü de yıkıyordum yüzümdeki sivilcelerde yok oldu burnumdaki siyah noktalar da ve ayrı bir yumuşaklık geldi. 2 günde bir yapıyorum bu uygulamayı, allah şifa versin.
6.6.14
Adsız
meraba çok açıklayıcı bir site buldum karşımda ve sormak istediğim en doğru yer burası olarak düşünüyorum ben acı badem,defne yaprağı,çörek otu yağları karışımı ve birde biotin denilen vitaminin olduğu bir 250ml şişede karışım kullanıyorum 1haftadır ancak saçımda kepeklenme pullanma ve kaşıntı meydana gelmeye başlıda saç diplerim tepkimeyemi giriyor bu iyimi kötümü lütfen yardımcı olurmusunuz
8.10.14
Adsız
Arkadaşlar saç dökülmesi sorunu olanlar akşam yatmadan 1 saat önce saçlarınıza çörük otu yapı sürün.Birde içten beslenin yoğurt ve pekmez dht yi önlüyor.Ayrıca günlük bir avuç kabak çekirdeği yemeniz ve bunu hergün aynı saatte yapmanızı tavsiye ederim.Bu yapılan uygulamalar saç çıkarmaz dökülmeyi geciktirir.Ben 6 aydır bu şekilde yapıyorum.Saç dökülmem yavaşladı.Minoxil gibi ilaçlara para vermeyin onlar tansiyon ilacı olarak kullanılan maddelerden üretilmiş .
7.11.14
Adsız
meraba çok açıklayıcı bir site buldum karşımda ve sormak istediğim en doğru yer burası olarak düşünüyorum ben acı badem,defne yaprağı,çörek otu yağları karışımı ve birde biotin denilen vitaminin olduğu bir 250ml şişede karışım kullanıyorum 1haftadır ancak saçımda kepeklenme pullanma ve kaşıntı meydana gelmeye başlıda saç diplerim tepkimeyemi giriyor bu iyimi kötümü lütfen yardımcı olurmusunuz

Belirttiğiniz karışım cildiniz uymamış.Kepeklenme pullanma ve yağlanma sorununuzu çözecek bir ilaç söyleyim.Zetion Şampuan eczanede bulunur.Haftada iki defa şampuanı belirttiği şekilde kullanın sonraki dönemlerde sorun çözülene kadar iki ya da hafta da bir bu şampuanı kullanın fiyatı 5 tl .Sadece eczanelerde var bu
7.11.14
Adsız
Seborik dermatit kepeklenme ve kaşıntı için karşıma lavanta yağı ekleyin
29.7.15
Adsız
merhaba ben kübra
çörek otunu saç dökülmesi için yoğurda karıştırıp yesem bi faydası olur mu?
ilginiz için şimdiden teşekkürler.
29.8.15
Unknown
İyi günler,bi makalede görmüştüm.Çörek otu yağı dht hormonunu baskılıyor diye bu doğru mudur
2.4.16
Unknown
Saça her gün sürülürmü
7.8.16
tufan
Bir tatli kasigi ogutulmus corek otu bir kase yogurt sac beyazlamasi icin
27.10.16
Adsız
Merhaba, cörek otu yagi saca sürüldükten sonra ne kadar kalmasi lagzim
13.11.16
Selim
Merhaba ben çörek otu yağını saç dökülmesi için kullanıyorum çörek otu yağını zeytin yağı ile karıştırıp kullanıyorum ama saçıma sürme esnasında saçlarım çok kırılıyor ve dökülüyor bunun sebebi nedir uygulamayı elimle saç diplerine masaj yaparak yapıyorum lütfen cevap verir misiniz
3.2.17