Kulak Üşütme ve İltihap

Soğuk havalarda, kulağınızı üşütmemek ve rüzgar almasını engellemek için kulak bonesi, kulak başlığı kullanınız ve kulaklarınızın rüzgar yönünde olmamasına önem gösteriniz. Kulaklarınızın banyodan sonra iyice kurulayın ve kulağınızdaki kulak kiri ve kulak akıntılarını temizlerken dikkatli olun. Tansiyonunuzun oynaması kulaklarınız çınlamaya sebebiyet verebilir.

Kulakta, meydana gelen üşütme, rüzgar alma, iltihap tıkanıklıkları için; çörek otu yağı kulağa damlatılır. Çörek otu yağının taze olmasına özen gösteriniz (1-2 aylık gibi). Kendi yaptığınız çörek otu yağını kulağınıza damlatmayın.


51 yorum:

Adsız
Ben yaklaşık 5 gündür grip oldum. Kuaklarım ve burnum kapalı. Özellikle sağ kulağım daha çok kapandı. Soğan suyu 3 damla damlattım. ama daha çook kapandı kulağım şimdi gliserin aldım kulllanıyorum. Sizce Soğan suyunun zararı olabilir mi ? Öyle pamuk çöpü falan asla karıştırmam kualğımı sadece kulağımın altından ovuyorum ki açılsın.
4.2.10
Mustafa
Soğan suyu hakkında faydaları ve zararları hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip değilim.
7.2.10
Adsız
6 yaşında bir oğlum var. Sinüzit ve bademcik problemi var. 1.5 senedirde kulağında tıkanmalar yaşıyor.Doktorlar seröz otitis media tanısı koydular. Ara sırada kulak ağrısı yaşıyor. Her doktora gittiğimizde antibiyotikle geri dönüyoruz. En son gittiğimiz doktor ameliyat önerdi. Bu konu ile ilgili Çörek otu yağıyla bir şeyler yapılabilirmiyiz. Yardımlarınızı bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler
18.4.10
Mustafa
En önemlisi çocuğunuzun çörek otunu çiğneyerek tüketmesi. Bunu başarabilirseniz günde 150 tane tohum çiğneyerek tüketsin. Günlük doz kısmını inceleyin, eğer çocuğunuz yemez ise çörek otu macunu yapın. Çörek otu macunu yazısındaki yönergeleri uygulayın.

Bununla birlikte güvendiğiniz bir firmanın bulabildiğiniz en taze çörek otu yağını günde 1 damla ilgili kulağına ve 1 er damlada burun deliklerine damlatın. Ve bir kaç dakika böylece sırt üstü yatmasını sağlayın. Ve 2-3 günde bir kulak çöpü ile kulağını fazla derine inmeden dikkatlice temizleyin. Geçmiş olsun.
18.4.10
Adsız
Belirttiğiniz gibi bir aydır çörek otunu oğluma kullanıyoruz. Şu anda tek sıkıntımız 1 haftadır burnu tıkalı ve geceleri bayağı horluyor. Bunun için yapabileceğimiz bir şey varmı .Ayrıca ne kadar süre kulağına ve burnuna 1'er damla damlatacağız.Birde çiğneyerek tüketmenin süresi ne olacak.Çalışmalarınızda başarılar dilerim
19.5.10
Mustafa
Damlatma yeterli. Çiğneyerek en az 2 ay ile 6 ay arasında tüketmelisiniz. Tohumu yağından daha etkilidir. Ayrıca herhangi bir fayda bulamadığınızı düşünerek çocuğunuza lütfen yukarıda belirttiğimden fazla çörek otu vermeyin. İnşallah faydasını göreceksiniz.

Burun tıkanıklığı ve horlaması için benim çörek otundan başka tavsiye edecek bilgim bulunmamaktadır. Onuda zaten halihazırda kullanıyorsunuz. Ayrıca ben bir uzman da değilim. Sadece çörek otunu araştıran, kullanan ve insanlara tavsiye eden birisiyim.

Şifa bulmanız dilekleriyle, hoşçakalın.
19.5.10
Adsız
merhabalar yaklaşık 1 haftadır kulak çınlaması şikayetim var ve günlerdir geçmiyor bir sese maruz kaldığım için de başlamadı bir anda duymaya başladım acaba kulağıma çörek otu yağı damlatsam geçer mi ? doktorlara da gittim bir sorun olmadığını söylediler. ne yapmamı önerirsiniz kulağıma yag damlatmanın bir zararı olur mu ?
3.12.12
Mustafa
Merhaba,

Doktorunuz kulağınızda bir sorun tespit edememişse bunun bir düzensizlik sebebiyle meydana geldiği düşünülebilir.

Güvendiğiniz bir firmadan temin ettiğiniz bir çörek otu yağını bir kulak temizleme çöpüne 1-2 damla damlatıp kulak bölgesine uygulayabilirsiniz. Bunu günde bir kere uygulayın ve bir saat sonra temiz bir pamuklada kulak içini temizleyin. Aynı zamanda yine kulak arkasına ve çevresine de birkaç damla ile masaj yapabilirsiniz.

Ancak en etkili yöntemi günlük 2 gram tüketerek görürsünüz.
4.12.12
Adsız
hayirli geceler benim oglumun kulak zarin da cokme var gelismemis dendi su kacirmamam gerektigi dendi ilac kullanmaktan biktik artik corek otu yagi iyi gelir mi ve gunluk doz ne kadar kullanabilirim cigneme olarak oglum asla yapmaz yemekle aramiz yok hele onu hic sanmam yardimci olursaniz sevinirim cok sikintidayim bu konu da tesekkurler
5.1.13
Adsız
hasantu. selamaleyküm.benim kulağım yaklaşık 15 gün önce bir yolculuk yaparken basıncdan dolayı tıkandı ve kulağımda dolgunluk oluştu.ağzımı açtım kapattım, herşeyi yaptım ancak geçmeyince hemen ertesi günü dr.a gittim. birkaç ilaç ve sprey verdi.15 gün kullandım hala geçmedi.doktor iç kulak nezlesi ve basınçtan dolayı kulak zarında hafif çökme var teşhisi koymuştu. Ayrıca kulağımda özellikle sağ kulakta çınlama oluyor ve fazla sesli ortamlar rahatsız ediyor. sabahları da uyanınca kulağımdaki dolgunluk hissi sanki denizin dibindeymişim gibi beni rahatsız ediyor.Bu konuda ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz.çörekotunu ne şekilde kullanabilirim faydası olurmu.
17.2.13
Mustafa
Düzenli olarak tohumunu kullanırsanız fayda bulabilirsiniz. Ancak bu biraz zaman alabilir. Ayrıca rahatsızlığınız kendi kendine düzelebilecek bir rahatsızlık gibi görünüyor. Yinede en az iki ay çörek otu kullanmanızı tavsiye edebilirim. Geçmiş olsun dileklerimle..
19.2.13
Unknown
Mrb benim kizim 2.5 yasinda 2 aydir gitmedigimiz doktor kalmadi atesi orta kulak iltahabi var artik antibiyotik te kullanmiyoruz bagisiklik kazanir diye lütfen bana yardimci olun kizimin kulak iltihabi nasil geçer yardimci olun Teşekkürler
11.5.13
Mustafa
Merhaba Zehra,

Çörek otu kullanmasını tavsiye edebilirim ancak çocuğunuzun yaşı henüz küçük. Çörek otunun düzenli olarak tüketilmesi gerekir ve etkisini göstermesi biraz zaman alabilir. Ve bu süre içerisinde iltabın durumu ne olur kesin birşey söyleyemem.

Eğer doktorunuz size antibiyotik kullanmasını öneriyorsa bu dikkate almanızı öneririm. Ayrıca gitmediğiniz daha iyi bir doktor mutlaka vardır.

Ayrıca kulak iltihabına daha iyi ve daha hızlı etki edebilecek bitkisel terkipler olabilir. Ancak bunu yine bitkiler hakkında uzman birisi tavsiye edebilir. Onlardan bilgi almalısınız. Ben sadece çörek otu kullanılmasını insanlara tavsiye eden bir çörek otu kullanıcısıyım.

Ayrıca birde Kolloidal Gümüş Suyunu araştırmanızı ve doktorunuza danışarak kullanmanızı öneririm. Kolloidal Gümüş Suyu yan etkisi olmayan doğal hızlı bir antibiyotik diye biliyorum. Yinede doktorunuzun haberi olmasını isterim.

Son olarak internetten her okuduğunuz terkibide çocuğunuza uygulamamanızı öneririm. Rabbimin çocuğunuza kısa zamanda şifa vermesi dualarıyla hoşçakalın.
11.5.13
Unknown
Cok sagolun allah razı olsun sizlerden
13.5.13
Unknown
Merhaba
Kizim 5 yasinda 5 ay once tekrarlayan kulak iltahabindan dolayi sivi birkimesi tanisi ile ameliyat oldu
Ve tup takildi fakat tup beklenenden erken dustu.
Ustelik kulaginda surekli kati bir kir birikimi olup dr tarafindan vakumla cekiliyor
Acana bizde kullanabilirmiyiz ve nasil kullanmaliyim
Kulagina yag mi damlatmaliyim

1 sorunumda kizimin agzinda surekli olusan aftlar

Cignemeyecegini bildigimden baska 1 yol rica ediyorum

Lutfen
6.8.13
Mustafa
Merhaba Canan,

Kulağında kir birikmesi oluyorsa kulağına yağ damlatmayın. Kızınız çiğneyerek tüketemiyorsa günlük olarak 150-200 çörek otu "tanesini" öğütün ve bal reçel gibi tatlı bir gıda ile birlikte verin. Ama çörek otunu günlük öğütün. Birde 1-2 günde bir bir diş sarımsak tüketmesini sağlayın. Geçmiş olsun dileklerimle.
6.8.13
Adsız
çörek otu kulaktaki işitme kaybına faydalımıdır?
7.11.13
Mustafa
Faydalı olabilir. Denemenizi, denerseniz de en az 2 - 3 ay devam etmenizi öneririm.
7.11.13
Adsız
mrb
21.11.13
Adsız
mrb ben yaklasik bir haftadir kulak aheisi cekiyorum. aniden olusan bi rahatsizlik. doktorun bir tanesi kulagimi temizledi agri gecmedigi icin baska bir foktora gittik isitme testlerine girdim bir aylik antibiyotik tedavisinden sonra gerekurse kulak tupu takilabilceni soyledi. suan duyma problemi yasiyorum cok az duyuyorum. kulagimda sivi birikintisi oldugunu kulagimin hava almadigini belirtti doktorum. yarfim edin duyma sorunu beni cok yoruyo :-(:-(
21.11.13
Mustafa
Merhaba düzenli olarak çörek otu tüketmeyi deneyin, çiğneyerek.
21.11.13
Adsız
burdaki yorumlari okuduktan sonra bir cay kasigi yedim.. yatarkende bir tatli kasigi yefim yemesi cok zor umarim faydasini gorebilirim cok sagolun
22.11.13
Adsız
kulak ağrısı için test edilmiş bir yöntem. Bundan sonra kulak ağrısı için antibiyotik kullanmazsınız inşallah.
1 diş sarımsağın üzerine delikler açın 6-7 tane sonra bu bir diş sarımsağı 10 gr zeytinyağında kızartın. hafif sarı olana kadar yani 1-2 dakika . 10 gr zeytinyağı dolu dolu 1 veya 2 yemek kaşığı ediyor.. kızartırken tavayı eğip köşesinde kızartın. sonra bu sarımsağı biraz soğutup yani kulak yanmayacak kadar, kulağınıza hafifce sokun ve 1 dakika bekletin. sarımsak ılık olmasın çok sıcakta olmasın.
hepsi bu kadar. geçmiş olsun.
10.4.14
Mustafa
Yalnız dikkatli olunması lazım. Sarımsak kulak içinde kalabilir.
10.4.14
Adsız
ARKADAŞLAR BENİM BOYNUMDA İSTEMSİZ KASILMALAR VE SİTRESE BAĞLI KASILMALAR VAR BİRDE 2 YILDIR BERABERİNCE ÇEKTİĞİM KULAK ÇINLAMAM VAR BİTKİSEL ÇÖREK OTU VE YAĞINI KULLANSAM FAYDALI OLURMU NE KADAR SÜRE KULLANMAM GEREKİR NE OLUR BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLSUN
23.5.14
Adsız
merhaba oğlum 3 yasında sık sık hasta oluyor ve antibiyotik veriliyor çörek otu yağı soğan suyu bal ve zeytin yağı karışımı önerenler oldu soğuk algınlığına ve öksürüğe faydası olur mu
26.5.14
Mustafa
Çocuğunuz çörek otunu rahat bir şekilde sindirebilmesi için küçük olduğunu düşünüyorum ancak yine çok az verebilirsiniz kısa süreliğine. Örneğin günlük 100 tohum tanesi gibi.
26.5.14
Unknown
merhaba,benım kulağım önce motor sesi gibi ses ler geldi,günler sonra dışardan konuşulanlar asnki kulağımın içinde konuşuluyormuş gibi ses duyuyordum,daha sonra robot sesi gibi ses gelmeye başladı inse nsesler bile kalın ses olarak geliyor,duymamın yarısından fazlası gitti duyma zorluğu ve kulağımın içinde sanki su varmış gibi hissediyorum,suyla dolu gibi geliyor,soğan sarımsak suyu zeytin yağı ile karıştırp damlatıyorum ama faydası nolmadi size ricam ben bunu sekiz dokuz ay çekiyorum doktorada gidemedim,lütfen yardım edebilirmısınız.
28.5.14
Mustafa
Merhaba Ahmet,

Çörek otunu çiğneyerek tüketmeyi denediniz mi? Denemediyseniz bir 6 ay kullanmanızı öneririm. Ayrıca kulağınıza bitkisel yağlar damlattıktan 1 saat sonra kadar ıslatılmış bir kulak çöpü ile içini temizlemenizi tavsiye ederim. Çünkü bu tür yağlar belli bir süre sonra kulak içinde birikip faydadan çok zarar vermeye başlar.
28.5.14
Adsız
MERHABA ARKADAŞLAR BENİM ADIM GÖKHAN 28 YAŞINDAYIM BOYNUMDA İSTEMSİZ KASILMALAR VE SİTRESE BAĞLI KASILMALAR VAR BİRDE 2 YILDIR BERABERİNCE ÇEKTİĞİM KULAK ÇINLAMAM VAR BİTKİSEL ÇÖREK OTU VE YAĞINI KULLANSAM FAYDALI OLURMU NE KADAR SÜRE KULLANMAM GEREKİR NE OLUR BİLGİSİ OLAN VARSA YARDIMCI OLSUN
28.5.14
Mustafa
Çörek otunun faydası olabilir
28.5.14
Adsız
Mrb mustafa bey 2.5 yasindaki kizimda alerjik bronsit var kış boyunca sürekli hastayız ve kıs gelmeye basladi burun tıkanıklığı ve sabah ökşürükleri başladi bile çorek otu yağı ve propolisi önerdiler sizce faydasi ya da zarari var midir simdiden tesekkurler
27.8.14
Unknown
mustafa bey 25 yaşındayım yaklaşık 1,5 yıldır kulak çınlaması şikayetim var hayatım zindana döndü gitmediğim doktor içmediğim ilaç kalmadı bu sesle yaşamak istemiyorum lütfen yardımcı olurmusun?
10.10.14
Adsız
Merhaba lar ben nur
benim üç çocuğum var corek otunu tohum olarak vermem neredeyse imkansiz gibi ama yagini icirebildim. Ben size ne kadar vermeliyim onu sormak istiyorum. 6 yaşında 3. 5 yaşında ve 20 aylık. Hepsine 1 cay kaşığı başlasam olur mu. Öksürük sinuzit alerji ve istahsizlik probkemlerimiz var. Simdiden teşekkürler
31.3.15
Mustafa
6 yaşındaki çocuğunuz için günlük 1 çay kaşığı, 3,5 yaş için yarım çay kaşığı, 20 aylık çocuğunuz içinde 1/3 çay kaşığı şeklinde kullanın. 2-3 ay kullanın 1 ay ara verin sonra tekrar 2 - 3 ay kullanın 1 ay ara verin.
31.3.15
Adsız
Çörek otunun taze olup olmadığını nasıl anlayacağız.veya yağının sahtemi değilmi olduğunu nasıl anlayacağız aktara gidiyoruz.Vitrindeki 5 senelik otu çıkarıp veriyo.
17.4.15
ayşe
merhaba
orta kulak kireçlenmesi var dedi kulagımda, doktor tüpün tam bir çözüm olmadıgını iletiyor, ameliyat olmamıda tavsiye etmiyor .kulagımdaki ses 1,5 aydır geçmedi.burnunuzdan verdiğiniz nefes sesi gibi bi ses sanki açılıp kapanıyor sürekli duyuyorum özellikle sessiz ortamlarda uyurken ,uyuyamıyorumda.. bu durum ruh halimi de olumsuz etkiliyor çok mutsuzum. babam işyerindeki çörekotu makinesinden çıkan yağı getirdi fakat eczaneden mi almalıyım yoksa çiğneyerekmi daha iyi olur ne olur yardımcı olun
20.1.16
Mustafa
Hakiki çörek otu yağı ise kullanabilirsiniz. Tohumunu çiğneyerek te tüketebilirsiniz.
21.1.16
Unknown
Benim kulağımda yüksek sesten dolayı işitme kaybı meydana geldi çok az bir miktarda. çörek otu yağı kullansam bi faydası olur mu ? Şimdiden teşekkür ederim.
27.2.16
adsiz
Aksam kulagimi temizlemistim sabah kalktigimda kulagimda agri var ne yapabilirim
28.2.16
Adsız
Merhaba. Benim sag kulagimda 2 sene once tikaniklik meydana geldi 2 kbb doktoru psikiyatri ve en son olarakta norolojiye gittim. norolog sag kulak kepcesinde sinir tahribati yani hissizlesmis dedi ve onun etkisi oldugunu soledi. Kulak kepcesine giden sinir ucu islevini kaybetmis yani. Corek otu yada yagi kullansam faydasi olurmu? Tavsiyenize cok ihtiyacim var. Simdiden tesekkurler..
10.3.16
Unknown
Merhaba arkadaşlar benim kulağımda anı bir işitme kaybı var ne yapmalıyım arkadaşlar bu konuda fikri olan varsa tavsiyeniye ihtiyacım var şimdiden çok teşekkür ederim Arkadaşlar
15.12.16
Unknown
mrb bene iki kulagımda ani işitme kaybı yasadım çörek oyu yagı aldım ama içmelımıyım kulagımamı damlatayım.yoksa tohumunu çigneyeyım ve ölçüsü ne olmalı lütfen yardımcı olun teşekkürler.
22.1.17
Mustafa
Merhaba Özlem, tohumunu veya yağını dahili olarak tüketebilirsin. 1 - 2 damla çörek otu yağı damlattığın bir kulak çöpü ile de kulağını temizler gibi kulağının içine sürüp, yarım saat kadar bekledikten sonra temiz bir kulak çöpü ile kulağını temizleyerek harici olarak da kullanabilirsin. Geçmiş olsun dileklerimle..
25.1.17
Unknown
Merhabalar hocam benim kızım 8 yaşında üç yıl önce kulağına tüp takılmıştı bugün rahatsızlığından dolayı doktora. Götürdüm kireçlenme var kulağında dedi ne yapmalıyım yardım edermisiniz lütfen.
29.9.17
Unknown
Merhabalar hocam benim kızım 8 yaşında üç yıl önce kulağına tüp takılmıştı bugün rahatsızlığından dolayı doktora. Götürdüm kireçlenme var kulağında dedi ne yapmalıyım yardım edermisiniz lütfen.
29.9.17
Adsız
Merhaba, bende ortakulaktaki kemikçiklerin kireçlenmesi/katılaşması sonucu duyma kaybı var. Doktor ameliyat ile üzengi kemikçiğinin alınıp yerine protez takılması gerektiğini söyledi fakat benim bu ameliyat ile ilgili endişelerim var. Acaba kulağıma çörekotu yağı damlatsam faydası olur mu?
Teşekkürler...
30.1.18
Unknown
Merhaba yaklaşık 8 aydır orta kulak iltihabım var geçmiyor bir türlü kulak zarı delik bişey damlatamıyorum çörek otu bu anlamda bana yardımcı olur mu. Teşekkürler.
13.4.18
Unknown
Merhaba benim sol kulaģimin zarı delik, çörek otu yaģını damlatirsam olurmu. Lutfen yardimci olun.
13.10.18
Mustafa
Kulak zarınız delikse çörek otu yağı veya herhangi başka bir şey kulağınıza damlatmayınız
14.10.18
Unknown
s.a. bende 1,5 aydır orta kulak iltihabından dolayı uğultu var. orta kulağın altında sıvı birikimi varmış. o baskı yapıyormuş. o sebeple uğultu olabilir dedi doktorum. çörek otu tohumunu ne kadar günde çiğnemem lazım. saygılarımla
14.1.20