Hamilelikte Çörek Otu

hamilelik, gebelik
Hamilelik
Çörek otu hamile kalma ihtimalini oldukça yükseltir. Hamilelikten önce 6 - 8 ay süreyle çörek otu kullanılır. Çörek otu rahim kaslarının kasılmasını uyardığı için düşük yapmamak için hamile kalındığı öğrenildiğinde çörek otu kullanımına ara verilir, doğuma 1-2 gün kala tekrar başlanır, emzirme süresi boyunca kullanılır ve emzirme süresi mümkün olduğunca uzatılmalıdır. Böylece anne ve çocuk sağlığı korunmuş olur.

Hamilelik ve emzirme döneminde ilaç kullanımı modern tıpta bir kural olarak istenmez. Çünkü çocuk gelişimi çok özel bir durumdur, her müdahale az veya çok zarar verir. Bu zarardan korunmak için hamileliğe hazırlık çok özel bir zorunluluktur, bu şekilde hamilelik ve emzirme dönemi çok daha rahat geçer.

Çörek otu doğum ve doğum sancısı, doğum sonrası anne sütünün artırılması ve bebek beslenmesi ve gelişimi için yaratılan en mükemmel şeydir. Çörek otu özellikle kadınlarda ovülasyon, menustrasyon ve hamilelikte üreme sistemlerinde fonksiyonel olup, rahim kaslarının kasılmasını teşvik eder. Bu sayede doğumu kolaylaştırır.

Macun yapılıp tüketildiğinde anne sütünü artırır. Hamilelik süresince çörekotu kullanılmamalıdır, düşüğe sebep olabilir. Bkz: Çörek Otu Macunu Nasıl Yapılır.


Hamile kalmak için Çörek otu Bal Tarçın Macunu


  • 12 silme tatlı kaşığı taze öğütülmüş çörek otu (30 gr.)
  • 10 çay kaşığı toz tarçın
  • 10 yemek kaşığı saf bal

Bu karışımdan her gün 1 yemek kaşığı adetin 2. günü başlanıp 12. güne kadar, aç karnına veya yemekten 1,5 - 2 saat sonra yenir. Bu karışım yumurtaları büyütüp hormonları düzenler. Dolayısıyla hamile kalma ihtimalini yükseltir.

(Ayrıca eşlerinde sadece çörek otu kullanması faydalı olabilir. Bakınız şu deneyde de erkeklerde düzenli olarak çörek otu kullanımına müteakiben 2 ay sonra sperm sayısında ve hareketliliğinde artış meydana geldiği sonucuna varılmış. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24680621 )


241 yorum:
1 – 200 / 241 Sonraki › Son »
Unknown
merhaba bu karışımda taze öğütülmüş çörek otu diyor ben çörek otu alırken çörek otu tohumumu isteyeceğim kendimmi ezip öğüteceyim yardımcı olursanız sevinirim
19.10.09
Mustafa
Öğütülmemiş çörek otunu alacaksınız, macunu yapmazdan hemen önce öğütecek ve hemen bala karıştıracaksınız.
19.10.09
AİLE DANIŞMANINIZ
merhaba,
ben 40'ında ilk çocuğunu yapmaya çalışan bir bayanım. eşim de 43 yaşında. çörekotu herşeye çok şifalıdır, bilirim. arkadaşımız çörekotuyla ölümden döndü. benim iki sorum olacak: 1. çörekotunu toz haline getirmek için blendırda çektim fakat karışımı günlük olarak yapıp tüketiyorum ve reglim başlamadan kullanmaya başladım. bi sıkıntı olur mu?
2. eşim şimdilik zeytinyağlı incir kürü kullanıyor, ama midesi rahatsız. ben de çörek otu macununu kullanayım dedi. sanırım bu macun, erkeklere de iyi geliyor. kısaca bilgilendirirseniz sevinirm.saygılar.
15.8.14
Mustafa
Merhaba Ayşe Hanım,

Çörek otunu toptan öğüttüyseniz ve bal ile karıştırmadıysanız bu şekilde bekleyen çörek otu gittikçe faydasını yitirir ve bir müddet sonra havayla etkileşime girer oksitlenir ve zararlı bir hale gelebilir. Bu yüzden ya çörek otunu günlük olarak öğütüp tüketin yada toptan tüketip bir an evvel bala karıştırıp macununu yapın. Kullanımına gelince tarifteki şekliyle kullanırsanız daha faydalı olur. Kürden sonra sadece çörek otu yada çörek otu macunu kullanmaya devam edebilirsiniz. Tarçının uzun süre kullanımı hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Ancak çörek otu güvenli.

Evet eşinizde kullanabilir. Ancak birçok yorumumda belirttiğim gibi faydayı görmeniz biraz zaman alabilir, hemen fayda görmek için çok çok kullanmayın. Geçmiş olsun dileklerimle..
15.8.14
Adsız
Mustafa bey merhaba ismim ceren polikstik over hastasiyim son iki aydir yumurta olusmasina ragmen catlamiyor ayrica son adetim bittikten birkac gun sonra tekrar kanama basladi yaklasik iki haftadir devam ediyor doktorum d.kontrol hapini 2 ay kullanip tekrar gelmemi soyledi sizce bu kure hemen baslamali miyim yoksa diger adeti mi beklicem acil cevplarsaniz sevinirim
22.10.14
Adsız
merhaba
ben bu kürü bu ay ilk defa kullandım vw normalde 1 adet yumurta gelişirken bu ay 5 adet gelişti ilk kullanımda bu kadar etki etmesi beni şaşırttı.bebek isteyen herkesin denemesini tavsiye ederim...
2.11.09
Unknown
merhaba ben bu karışımı ginlük yapsam olurmu 1 tatlı kaşığı bal 1 çay kaşığı çörek otu ve 1 çay kaşıgı tarçın ve çörek otunu dişimle ezerek yesem faydasını görürmüyüm cevaplarsanız çok sevinirim
19.11.09
Mustafa
en iyisi aslında sizin yaptığınız gibi olur sayın erkan.
19.11.09
Adsız
merhaba bu karışımı yaparken doğal kestane balıyla mı yoksa normal çiçek balıyla mı yapılmalı arada fark oluyor mu?
9.5.10
Mustafa
Fark etmez ama genelde çiçek balı kullanılıyor.
10.5.10
Adsız
SLM HOCAM BAL.TARCIN VE ÇÖREKOTU KARIŞIMINI ADETİMİN İKİNCİ GÜNÜ BASLAYIP 12. GÜNÜNE KADAR DEVAM EDİP NE SIKLIKLA KULLANMALIYIM?BU KARIŞIMIN NE ZAMANA KADAR SÜRMESİ GEREKLİ BİLGİNİZ İÇİN TŞKLR.
6.11.10
Mustafa
Bu karışımın kullanma sıklığı hakkında pek fazla bilgi bulunmamakta. Çok sık kullanmayın. Ayda bir veya iki ayda bir gibi kullanabilirsiniz. Ama çörek otunu dozunu aşmamak kaydıyla en az altı ay her gün kullanabilirsiniz. Daha sonra bir iki ay ara verip yine altı ay kullanabilirsiniz. Bu şekilde ömür boyu kullanabilirsiniz. Ayrıca ben bir sağlık uzmanı veya doktor değilim. Ama bir koyu bir çörek otu fanatiği olduğumu söyleyebilirim.
7.11.10
Adsız
ben her sabah bu karışımdan 1 kasık yesem sonrada 1 cay kasıgı cörek oyunu ekstradan yesem dozu asmıs olurmuyum?sadece karısımdan yesem zayıflayabilirmiyim?tşklr
7.11.10
Mustafa
Bu karışım zayıflamak için değildir. Bu karışım ile birlikte ekstradan çörek otu tüketmeyin. Bu karışımdan sonra çörek otu kullanımına devam edebilirsiniz.
8.11.10
Adsız
kizil corek otu nerden alinir ben su anda fransadayimda ondan cevap verirseniz sevinirim tesekurler
14.1.11
Adsız
merhaba, ben 4 aylik oglumu emdiriyorum. Corek otunu kullanabilirmiyim, sitenizde buna zit cevaplar buluyorum. Eger cevabiniz evet ise, ne sekilde kullanmam gerekir, dozu ne olmalidir. Tesekkurler.
29.1.11
Mustafa
Merhaba,

Bulduğunuz zıt cevabı paylaşırsanız sevinirim. Yukarıdaki yazıda sorunuzun cevabı mevcuttur yani emzirirken kullanabilirsiniz. En üst menüdeki günlük doz yazısından da günlük ne kadar çörek otu kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
31.1.11
Adsız
bande15 gün ara vermadan har sabah aç karına 1-çay kaşığı yedim ve allahın izni ile hamile kaldım.
12.8.11
Mustafa
Hayırlı olsun. Ancak unutmayın hamile kalındıktan sonra doğuma bir hafta kalana dek kadar artık çörek otu tüketmeyeceksiniz.
12.8.11
Adsız
erken menapoz dönemindeyim adetlerim gecikiyor yumurta olusmamakta bu karisimin bir faydasini görürmüyüm
21.8.11
Mustafa
Menopoz sendromlarında ve menopozun neden olduğu metabolik sendromlar da faydalı bulunduğu birkaç deney yapılmış. Bana kalırsa kullanın, dozda aşırıya kaçmadığınız müddetçe çörek otundan fayda görürsünüz ama zarar görmezsiniz.
22.8.11
Adsız
mrb,sayın ÇÖREKLEN;uzun siredir sitenizi gezmekteyim.ben yıllardır polikistik over hastalığım nedeniyle diane 35 kullanıyorum.aşırı kilo aldım. adet çok az oluyorum.bir sürü şikayetim var.bekarım.sizden ricam bana ne tavsiye edersiniz ne yapmalıyım çörek otunu nasıl kullanmalıyım.şimdiden teşekkür ediyorum.ALLAH sizden razı olsun.
27.8.11
Mustafa
Merhaba, çörek otunu her gün düzenli olarak belirtilen oranlarda ve iyice çiğneyerek tüketmeniz yeterli. En etkili yöntem bu şekilde tüketmektir.
27.8.11
Adsız
sayın MUSTAFA bey bu cvb bana ise ne kadar süre kullanmalıyım yada bu ballı tarçınlı karışımımı yapmalıyım çünkü hormonları dengeliyor yazıyor.ayrıca diane 35 bırakayımmı.ilaç kullanırken zarar olurmu tşk ederim.
27.8.11
Mustafa
Merhaba ..

Çörek otunu en az 6 ay kullanın. Kullandığınız miktarı abartmadıkça çörek otundan bir zarar görmezsiniz. Fazla kullansanız da bunu yine çok uzun bir süre yapmalısınız. Kısacası çörek otu çok güvenlidir ve hiçbir tıbbi tedavi ile uyumsuzluk göstermez.

Ancak şu var ki bazen kanser tedavilerinde vücuda kanserli hücreleri öldürmek için verilen maddelere karşı vücudu korumak için tepki gösterir ve o ilaçların etkisini azaltır. Bir zararı olursa bunun gibi bir zararı olabilir. Yani kullandığınız ilacı etkisiz hale getirebilir.

Çörek otu sadece hormonları düzenlemekle kalmaz baştan aşağı vücudunuz dengeye girer. Ancak unutulmamalıdır ki çörek otu bir gıdadır ve gıda ile tedavi zaman gerektirir.
27.8.11
Adsız
inanılması çok güç ama 15 yıl boyunca bebek bekleyen arkadaşım bu kür sayesinde bebğini kucağına aldı
12.10.11
Adsız
selam ben dis gebelik gecirmeden 1 ay once corek otu kullanmaya basladim sol tupum alindi ve o sirada ara verdim ilaclardan dolayi ameliyat yerimde iltihap olusmustu ve tekrar basladim hizli bir sekilde iltihap kaybol.sunu belirtirimki iltihapta ve adet duzenimde cok etkili oldu umarim gebe kalmamida saglar kullananlara lutfen besmele cekerek yesinler
22.10.11
Adsız
merhaba ben 5 aylık hamıleyım.çörekotunu hamıleliğimde kilo almamak ve bebeğime çörekotunun faydlarıda geçsin diye yemek istiyorum.
bebeğime zrar veririmi benım için çok önemli bunun cevabı.
26.10.11
Mustafa
Hamilelik süresince kesinlikle çörek otu kullanılamaz. Yukarıda da belirtildiği gibi rahim kaslarının kasılmasını teşvik ettiği için düşüğe sebep olabilir. Lütfen kullanmayınız.
26.10.11
Adsız
Gulzehra
Merhaba, uzman veya doktor değilsiniz fakat belki beni bilgilendirebilirsiniz ,ben zayıflamak için çörek otu kullanmak istiyorum. Fakat şuan doğum kontrol kullanıyorum. Tam bir sene sonra , hacca gittikten sonra hamile kalmak istiyorum. Şimdi bu karışımı nasıl ve nezaman uygulamam lazım?? Çünkü zayıflama amaçlı da tüketmek istiyorum. Ve doğum kontrol le beraber kullanırsam acaba doğum kontrolun etkisini azaltirmi?
11.11.11
Mustafa
Merhaba Gülzehra,

Doğum kontrol hapları sizinde bildiğiniz üzre vücuttaki bazı hormon salgılarını engelleyerek etki gösterirler.

Çörek otu kullandığınız ilacın etkisini azaltabileceği gibi aynı zamanda çörek otu hormon sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar ve vücut salgılarını da düzenler.

Kısacası hamileliğinizi ertelemek istiyorsanız ve bunu garantiye almak istiyorsanız çörek otu kullanmayın.
11.11.11
Adsız
DÜN tüp bebek tedavisine başladım bugün adetimin 3. günü dün çörek otu, bal, karanfil,tarçın,keten tohumu karışımı içtim. TEDAVİMLE BİR ETKİSİ OLURMU,
SEVGİ
16.11.11
Adsız
SEVGİ
ACİLL..
Dün tüp bebek tedavisine başladım, hormon iğneleri kullanıyorum.Dün ve bu sabah çörek otu, karanfil, tarçın, keten tohumu, bal karışımı yapıp yedim adetimin bugün 3. günü.Hamilelik için olan macunu kullanmak tedavime faydası-zararı olurmu. Birde ben kan sulandırıcı comodin kullanıyorum zararı olurmu. Tarifte verdiğiniz dozlarda yapıp 12. güne kadar mı tüketeceğiz yoksa bu dozlarda her gün yeniden tazmi yapacağız.?
Ve son olarak 1 yemek kaşığı demişsiniz ama günlük doz bölümünde 1 tatlı kaşığı diyor ne yapmalıyım.
ve tane çörek otunu öğütmek zor oluyor nasıl yapılacak.
16.11.11
Mustafa
Kullandığınız hormon iğneleri ve kanı sulandırıcı ilaç ile ilgili net bir şey söyleyemem. Ama şunu söyleyebilirim. Çörek otunun halihazırda hamilelik ihtimalini artırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda kanı da sulandırır.

Tarifteki macunu yapıp o macunu 12'ye bölüp 12 günde tüketeceksiniz. Bir yemek kaşığı miktarın içerisinde sadece çörek otu yoktur, onun içerisinde aynı zamanda bol miktarda bal da vardır.
17.11.11
Adsız
yurtdisindayim ve burda ögütecek bi yer bulamam.evde nasil ögütebilirim ? blender da olur mu acaba ?
17.11.11
Mustafa
Küçük elektrikli kahve öğütme makinesi temin edip onunla öğütebilirsiniz. Çok fazla maliyeti olan bir cihaz değildir. Bunun dışında havanda da dövebilirsiniz veya başka ufak bir metal kap içerisinde kaşık vb. gereçle ezmeyi de deneyebilirsiniz.
17.11.11
Adsız
karabiber ögütücüsü alip onunla ezdim,insallah olmustur
18.11.11
Nese
Ben almanyadan sizi ariyorum. Burda cörek otunun tohumunu bulmak mümkün degil. Acaba yagsini kullansam olurmu??? 1 kasik bal, 1 cay kasik tarcin ve bir cay kasik yag???
Simdiden cok cok tesekkür ederim!
20.11.11
Mustafa
Merhaba Neşe,

Kullanabilirsin. Ancak her zaman söylediğim gibi tohum her zaman daha faydalıdır. Almanyada çörek otu tohumu bulamamanız gerçekten çok enteresan. Çörek otunun almancası Schwarzkümmel'dir. Biraz daha araştır istersen. Ayrıca çörek otunu internetten satış yapan bir çok sitede bulabilirsin. Ebay gibi.
20.11.11
Adsız
benim fsh çok yüksek çocuk istiyorum cyclo + dhea kullanıyorum yeni bal çörek otu tarçın karışımına başladım öğütmeden çiğneyerek yiyorum fsh düşmesine bi fasdasını görürmüyüm
teşekkür ederim
21.11.11
Mustafa
Merhaba,

Çörek otu hakkında henüz bu kadar ayrıntılı bilgi verebilecek kadar kaynak bilgiye sahip değiliz. Ama şunu biliyoruz ki en önemlisi de bu bilgidir:

Çörek otu kullanmaya başladığınızda ve düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde vücut gittikçe olması gereken sağlığına kavuşur. Vücudunuzdaki tüm organlar bütün beden çörek otundan fayda görür.
21.11.11
Adsız
Almanyada türk marketlerinden cörek otunu rahatlikla bulabilirsiniz
21.11.11
Adsız
adetin 3. günü yenmeye baslanilmissa,o günden itibaren 12 gün mü yenilmeli ? yoksa 2. gün baslanilmis gibi mi devam edilmeli ? cünkü 2. gün yemeye baslayanlar adetin 13. günü cörek otu yemeyi sonlandirmis oluyolar.ama 3. günü baslayip 12 gün yenirse 14. gün sonlandirilmis oluyo.bunun bi zarari olur mu ? sanirim 14 gün yumurtlama günü...
23.11.11
Mustafa
Bu bilgi kaynaktan bu şekilde alıntılanmıştır. Ancak bir gün erken veya geç başlamanızda bir sakınca olacağını düşünmüyorum.
23.11.11
Adsız
Ceylan
Selamün Aleyküm.. Ben Almanyadan yaziyorum.. Ögütücü ile denedim olmuyor, havanda döverek te cok zor ögütülüyor yarim saattir deniyorum daha iki tatli kasigi cörek otunu ezemedim.. Acaba bütün olarak karistirsam ve agzimda cignesem yine etkili olur mu ki ?? Simdiden cok tesekkür ederim..
26.11.11
Mustafa
Merhaba Ceylan, bahsettiğiniz gibi tüketebilirseniz ve iyice çiğnerseniz daha güzel olur diyebilirim.
27.11.11
Nese
Cörek otu tohumu farkli birsey zanettim. Megerse bildigimiz cörek otu... cok tesekkür ederim
30.11.11
Adsız
merhabalar,
aynı karışımın erkektede etkisi var mı?yada erkek sperm kalitesinin ve hareketliliğinin artması için çörek otu nasıl kullanılmalı.cevaplarsanız çok sevinirim.teşekkürler

Adsız
21.12.11
Mustafa
Merhaba,

Tabi ki erkeklerde kullanabilir. Bu karışımdan önce en az iki ay düzenli bir şekilde çörek otu tüketmenizi öneririm.
21.12.11
Adsız
Mustafa Bey merhabalar,

Ben bu karışımı bu ay tüketmeye başladım. Umarım bende bu macun sayesinde en kısa zamanda bebeğimi kucağıma alabilirim.
Benim size sormak istediğim bu macunu;
"MACUNU MÜBAREK" ile birlikte kullanabilir miyim? Onun da gebe kalmak isteyen bayanlara öneriyorlarmış. Bir zararı olur mu?
26.12.11
Mustafa
Merhaba,

Macunu Mübarek hakkında birçok farklı bitkiden oluştuğundan başka bir bilgiye sahip değilim. Macunu Mübarek içerisinde hali hazırda çörek otu bulunmaktadır. Ancak haşlandığı için bir faydasının olacağını düşünmüyorum.

Çörek otunun ve yukarıdaki yazıda belirtilen karışımın bugüne kadar bir yan etkisi görülmemiştir. Size sadece bu karışımı önerebilirim.
26.12.11
Adsız
MERHABA
Ben bugünden itibaren kullanmaya baslıyacagım..acaba günde 1 tatlı kasığımı yoksa çay kasıgımı..her yerde farklı yazıyor..sakıncası yoksa tabi..bu arada günde 2 defa sabah aksammı yoksa yalnızca sabah mı?tesekkürler taliha
17.1.12
Mustafa
Merhaba Taliha, sorularının cevaplarını yukarıdaki yazı ve yorumlarda bulabilirsin.
18.1.12
Adsız
Merhaba, yukaridaki karisimda 12 tatli kasigi cörek otu bir seferde mi ögütülüp bala karistirilacak? sayfanizdan bildigim kadariyla cörek otu günlük ögütülmesi gerekiyor. 12 gün ögütülmüs halde beklemesinde bir zarar olmazmi? günlük hazirlanacaksa tarcin ve bal miktarini nasil ayarliyacam? tesekkürler, Nurdan
19.1.12
Mustafa
Merhaba Nurdan Hanım,

12 günlük öğütülen çörek otunu bala karıştırıp macun yapacağınız için bir sakıncası olmaz. Çünkü bala karıştırılan çörek otunun hava ile bağlantısı kesilir ve özelliğini yitirmez.
20.1.12
Adsız
merhaba ben elektrikli kahve makinası almak istiyorum çörek otu için öğütür mü boşuna almak istemiyorum.
26.1.12
Adsız
Çok da güzel öğütüyor. Bosch almanızı önerebilirim.
26.1.12
bahar
merhaba ben bu karışımı yapmak istiyorum bn yumurtalarım büyümüyormuş bn bu ay kullnmak istiyorum bu macunu doktorum bu ay adetmin 3 gnü bana puregon 300 mg igne olacagm bu karışımıda denemek istiyorum ikisini aynı anda kullnsam bir zararı olurmu acil yardım lütfen cevap için şimdiden tşkler
1.2.12
Mustafa
Bahsettiğiniz iğnenin etki mekanizması ile ilgili bilgiye sahip değilim. Çörek otunun bu ilaç ile etkileşip etkileşmeyeceği hakkında net bir şey söyleyemem. Sağlığınıza bir zararı olacağını düşünmüyorum ancak belki ilacın etkisini azaltabilir. İsterseniz tedaviniz bittikten sonraki ay kullanmayı deneyin.
1.2.12
Adsız
ben 41 hafta hamileyim ve artik dogsun istiyorum corek otu yesem iyi gelirme 3cm acilmis
7.2.12
Mustafa
Doğuma "bir iki gün kala" tüketilmeye başlanan çörek otunun rahim kaslarını kasılmasını sağlayarak ve vücut salgılarını artırarak doğuma yardımcı olduğu bazı kaynaklarda bildirilmiştir.

Ancak doğum zamanınızın geldiği veya zamanının geçtiği konusunda bir şey söylemem mümkün değil. Buna ancak doktorunuz karar verebilir ve çörek otu kullanacağınızdan da haberi olmalıdır.
7.2.12
bedia
merhaba benimde çocuğum olmuyor polistik over hastasıyım yumurta ilaçla oluyor fakat çatlamıyor iğneyle bile
bu karışımın içine ısırgan tohumu atsam olurmu
(başka sitede okumuştum çörek otu,ısırgan tohumu ve bal karışımı)bununla ilgili bilginiz varsa benide bilgilendirirmisiniz
teşekkür ederim
7.2.12
Mustafa
Bahsettiğiniz ısırgan tohumu hakkında bir bilgim maalesef yok. Ancak yukarıdaki karışımı deneyebilirsiniz. Olumlu geri dönüşler oldu.
7.2.12
bedia
deneyeceğim teşekkür ederim
8.2.12
Adsız
merhaba. ben Mehriban. 35 yashindayim,cocugum olmuyor. bende deneyecem. Inshaallah her kes muradina yeter. sabr edin,dua edin, yukaridaki karishiki deneyin.
9.2.12
Adsız
merhaba,benimde 8 yildir bebeyim olmuyor.insallah bu karisim bana da vesile olur.allah hepimize yardimci olsun.
11.2.12
Adsız
Hamileliğinde çörekotunu kullanan var mı? Hamilelikte çörekotu kullanımı ile ilgili araştırma yapılmamış.Belki kullanıpta bir zararını görmeyen olabilir
21.2.12
Mustafa
Şuan elde olan bilgiler rahim kaslarının kasılmasını teşvik ettiği yönünde. Anneye zararı olmaz ancak bu kasılma neticesinde düşüğe sebep olabilir. Kısacası böyle bir araştırma yok diye lütfen hamile iken çörek otu kullanmayın.
21.2.12
Adsız
Merhaba ben böbrek nakilli bir hastayım.haliyle hergün kortizon dahil bazı immusupresif ilaçlar kullanıyorum. 6 aydır idrar yolu enfeksiyonu yaşıyorum. ve antibiyotik tedavisi görmeme rağmen iyileşemedim. Bana çörekotu yağı içmem önerildi. Benim durumumda bu yağı içmemin zararı olurmu ve eğer içebilirsem nasıl kullanmalıyım. Şimdiden teşekkürler...
27.2.12
Mustafa
Merhaba Hoşgeldiniz,

Öncelikle doktorunuzun haberi olmaksızın hiç kimsenin tavsiyesine uymayın. Buna organ nakli konusunda bilgisi olmayan doktor ve uzmanlarda dahil ve bende dahilim. Ve size önerilen çörek otu yağını kullanmadan önce bize danışmanıza sevindim.

Bahsettiğiniz ilaçlar vücudunuz savunma sisteminin böbreğinize zarar vermemesi için çalışmasını biraz baskılamak için kullandığınız ilaçlar. Çörek otu ise düzenli olarak kullanıldığında bağışıklık sisteminin olması gerektiği gibi çalışmasına yardımcı olan bir bitkidir.

Bu durumda "bana göre" çörek otu kullanmamalısınız.

Ancak bunu bir de doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim. Çörek otu hakkında bilgisi olmasa bile çörek otu ile ilgili olarak ve onların anlayacağı dilde yazılmış birçok araştırma ve deney yazısı mevcuttur.

Böbreğinizin vücudunuz tarafından ne derecede kabul edildiğini doktorunuz bilir ve zaten ilaçlarınızın dozunu da buna göre ayarlar.

Belki doktorunuz kontrol altında kullanmanıza izin verebilir. Çörek otu kullanmaya başladığınızda bir kaç günlük aralarla veya haftalık olarak yapılan tahlillerle çörek otunun bağışıklık sistemi üzerinde etkisi ve bağışıklık sisteminizin de böbreğiniz üzerindeki etkisi takip edilebilir. Ve sonuçlara göre çörek otunun dozu veya ilacın dozunu değiştirilerek kullanmanız sağlanabilir.

Böyle bir şey yapıldığında ise tohumunu tüketmenizi öneririm. Hep aynı markanın ve aynı zamanda üretilmiş çörek otunu 6 aylık kullanacağınız miktarı tek seferde alıp hep ondan tüketmelisiniz ki çörek otunda ki farklılık tahlil sonuçlarında değişikliklere neden olmasın. Ve bu yaklaşık yarım kilo çörek otunu kuru ve serin bir yerde veya oda sıcaklığında muhafaza edin. Doktorunuz kullanmanıza izin verirse ilk 1 ay 1 gram 2. aydan sonra 2 gram olarak devam etmenizi öneririm.

Bunun dışında çörek otu gibi bağışıklık sisteminizin güçlenmesine neden olan her gıdayı uzun süreli kullanacağınız zaman (örneğin en az 1 ay) mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Gözüm kapalı olarak kullanabilirsiniz demeyi çok isterdim ama sağlığınızın olumsuz yönde etkilenmesini istemem. Ama dediğim gibi belki doktorunuz kullanmanızı sağlayabilir.

Rabbimin şifası merhameti ve selamı her zaman üzerinize olsun. Kalın sağlıcakla.
27.2.12
Adsız
merhaba ismim bilge,eşimle ilgili bir problem söz konusu sperm kalitesi çok düşük hareketlilk yavaş çörek otu ile ilgili nasıl bir yol izleyebilirim,kendim hergün belirli bir mikatar çörek otunu yiyerek tüketiyorum,eşim içn ne yapmam gerekiyor teşekkürler.
15.3.12
Mustafa
Merhaba Bilge, eşinizde çörek otu tüketebilir. Yalnız düzenli olarak 6 aya kullanmanızı öneririm.
15.3.12
Adsız
mrb çörek otu siyah olan mı yoksa kahverengi olan mı teşekkürler
19.3.12
Mustafa
Siyah.
19.3.12
Adsız
bizde aşılama ve tüp bebek yaptırdık olmadışimdi 4 5 ay ara verdik bal tarçın çörek otu karışımını yemeyi düşünüyorum inşallah bende hamile kalırım
30.3.12
Adsız
ya ben bu karışımı göz kararı yaptım bi sakıncası olur mu bide kaç öğün ne kadar yiyecez?
18.4.12
Adsız
adım cansu
bilen biri bana yardımcı olabilir mi? ben polikistik over im ama dokrorum sadece 2 defa ilaç tedavisi uyguladı iki aydır ilaç almıyorum ve yumurtalığım normal büyüyo ama hamile kalamıyorum bu karışım iyi gelir mi? yada ne önerirsiniz lütfen yardımcı olun doktorum çocuğun olur deyip beni gönderiyo hiç bi ilaç vermiyo arasıra kasıklarım cok aşırı agrıyo ama normal diyo bu arada bn 1.5 yıllık evliyim ve 23 yaşındaym.
23.4.12
ALEYNA
ben 4.45 aylık 2kere bebek düşürdüm kullansam faydası olur mu
21.6.12
Mustafa
Olur. Yalnız hamilelikten önce kullanmalısınız. Hamile kalmadan önce en az 6 ay düzenli olarak kullanmanızı öneririm.
21.6.12
Adsız
bugün adetimin 13.günü daha yumurtam çatlamamış 4 günü var dedi doktor, yine de kullansam fayda sağlar mı sizce?
25.6.12
Unknown
Merhaba Mustafa bey,
Ben bu siteyi yeni gördüğüm için biraz geç kaldım.Yani bugün adetimin 5.günü ben bu macuna bugün başladım yinede faydası olur mu?Çünkü artık zaman kaybetmek istemiyorum.

Tarifte 2.gün başlayıp 12.güne kadar devam edilecek yazıyor.Fakat ben 5.günü başladığım için 15.güne kadar mı yemeliyim?Yoksa 12.günümü bırakmalıyım? Lütfen bu konuda beni bilgilendirin.
Lütfen mustafa bey cevap yazın. Teşekkürler,
Yaseminnn....
29.6.12
Mustafa
Tarif bu şekilde. Ama bu seferlik 12.güne kadar deneyebilirsiniz. Olmazsa bir dahaki sefere baştan başlarsınız.
29.6.12
Adsız
Selam bu kuru sindide kullanabilirmiyim?? Cunku benim adetim duzensiz ,2 aydir adetim gelmior. Bu ayni kuru simdi kullanabilirmiyim?? Lutfen cevap bekliyorum cunku hamile kalmak istiyorum
15.7.12
Mustafa
Üzgünüm bu konuda daha fazla bilgiye sahip değilim.
15.7.12
Adsız
Peki tesekkurler, ve adet duzenlemek icin bi kur varmi? Ama ben ozaman adet gunumy beklicem ve baslicam insallah allahin izniyle olacak
15.7.12
Mustafa
En iyi kür çörek otunu düzenli olarak tüketmektir. Vücudunuz tümüyle eski sağlığına kavuşur.
15.7.12
Adsız
s.a.k....kardeslerim ALLAHDAN ümit kesilmez,ben tr de her sabah ve aksam bir kasik cörek oto ve keciboynuzu pekmezi yedim ve simdi ALLAHIN izniyle 9 haftalik hamileyimmALLAH tamamini insallah erdirsin.hepinizede nasip edsin insallah.
20.7.12
Adsız
s.a.benim soruma da cevap verirseniz sevinirim.iştahsızlığım ve mide rahatsızlığım için yatmadan önce bir çorba kaşığı çörek otu yağı içmem tavsiye edildi.bu arada biz de bebek istiyoruz.bu ay hamile kalırsam ve yağı kullanırsam düşüğe sebep olur mu.şimdiden teşekkürler
22.7.12
Mustafa
Aleykümselam. Hamilelik süresinde çörek otu kullanımı önerilmemektedir.
22.7.12
Adsız
merhaba ben hamile olma ihtimalim yüksek 3haftalık ama 2 kez çörek otu çayı içtim sabah akşam düşühe sebeb olabilirmi teşekürler (acil)
13.8.12
Mustafa
Merhaba, bir kaç kez kullanmaktan bir şey olacağını düşünmüyorum. Ama düzenli olarak kullanılması kesinlikle tavsiye edilmiyor.
13.8.12
karanfil
ben pko luyum maalesef..dr gittim klomen verdi kullandım hamile kalamadım.hatta doğru dügün düzenli pek adet olmıyorum 14 aylık evliyim... daha önce yumurtalarım oluştu ama çatlamadı.bu ay gittim yumurtalıklar oluşmamış dedi. bunu kullanırsam yumurtalarımın oluşmasına ve çatlamasını sağlar mı? cevaplarsanız sevinirim
21.9.12
Adsız
Merhaba..siteniz cok bilgilendirici.Allah ilminizi artirsin.Benim prolaktin hormonum yuksek oldugundan gebelik gerceklesmiyor.Ben de sabah aksam corekotu yemeye basladim.4 gun oldu.mevlam hepimize hayirli ve saglikli evlatlar nasip etsin.guzel haberler paylasmak umuduyla.dua lutfen..


5.11.12
Hollanda
hayirli gunler,
ben Hollanda'dan yaziyorum. Ben belirli bi ara vardikten sonra tekrar corekotu bal yemeye basladim. kisa bir sure once ikinci evliligimi yaptim ve Allahin izniyle bebek istiyorum. sorum bebek icin macunu mu yemek zorundayiz yoksa gunluk yedigimiz corekotu bal karisimi da fayda eder mi?

Cevabinizi bekliyor ve tesekkur ediyorum.
7.11.12
Adsız
Merhaba,hamilelikten,gebelikten once folik asit ve multivitamin icmek istiorum. corekotu kürü veya genel anlamda duzenli yedigim corekotu bu vitaminlerin etkisini yok eder mi,yani vitaminleri etkisiz hale getirir mi? cevablarsaniz chok sevinirim.en son olarak sitenizin chok faydali oldugunu belirtmek isterim,shimdiden cevabiniz icin shukranlarimi sunarim.
19.11.12
Mustafa
Böyle bir uyarıya hiçbir kaynakta rastlamadım. Çörek otu aynı zamanda dozunu kaçırmadan düzenli olarak kullanabileceğiniz bir gıdadır. Yani herhangi bir hastalık için kullanıyor olsanız bile hastalığınız geçtiğinde de kullanmaya devam edebilirsiniz. Vitaminleri de etkisiz hale getirmez. Yinede yüzde yüz emin olmak için çörek otunu sabah vitamini akşam veya tam tersi şeklinde kullanabilirsiniz.
19.11.12
Adsız
chok teshekkur ederim cevab icin. ozaman bal tarcin corekotu karisimini sabah ve aksam,vitaminleri ise öglen icerim.chok teshekur ederim tekrar.
19.11.12
Adsız
s.a öncellikle böylesine bilgilendirici bir site kurdugunuz icin size cok tesekkür ediyorum, rabbim hizmetinizden dolayi sizlerden razi olsun..benimde bir sorum olacakti, yaklasik 5 yildir hormon bozuklugu nedeniyle hormon haplari kullaniyorum (dogum kontrol hapi), cörek otunu denemek istiyorum ama bu kullandigim ilaci birakmam gerekirmi? ikisini birlikte kullansam allahin izniyle sifa bulurmuyum?
21.11.12
Mustafa
Aleykümselam,

Bahsettiğiniz hapı, doğum kontrolü için
kullanmıyorsanız kullanabilirsiniz. Uyarılara da bir göz atarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Çörek otu hormonların salgılamasını düzenler. Ama düzenli olarak devam etmek kaydıyla. Geçmiş olsun dileklerimle. Allah sizden de razı olsun.
22.11.12
Unknown
selamün aleyküm benim çukulata kistim var bende 1.5 yıldır gebe kalamıyorum doktorum yasmin isimli doğum kontrol hapı verdi ona başladım kistleri düşürmek için sanırım bu karışımı uygulasam hapla birlikte bi zararı olurmu illede regl dönemindemi başlamak gerek küre acaba şimdiden teşekkür ederim.
30.11.12
Adsız
bu kürü kullandığım ilk ay hamile kalmıştım. bence çok faydalı ve doğru kullanıldığı takdirde zararsız! herkese tavsiye ederim
3.1.13
Adsız
hamilelik için soğan kürüne başladım, aynı zamanda çörek otu kürünü uygulayabilirmiyim, bir sakıncası olurmu? cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Nur
4.1.13
Mustafa
Bu konuda net birşey söyleyemem.
4.1.13
Adsız
Merhaba ben zehra.Benim prolaktin hormonum yüksek ve bazı yerlerde çörekotu süt salınımını arttırdığı için prolaktin hormonu yüksek olanlara önerilmez diye yazıyordu.bu doğrumudur.düşünceniz?
4.1.13
Adsız
Erkekler nasil kulanabilir bu karisim bide 12gün haricide kullanilabilirmiyiz
6.1.13
Adsız
Sorulasimi cevaplarsaniz cok sevinisim allahim herkese hayirlisini versin allah razi olsun hepinizden
6.1.13
Adsız
Biran önce cevaplarsaniz sevinirim
6.1.13
Mustafa
Çörek otu folik asit içerir ama miktarı çörek otundan çörek otuna değişir. Ayrıca sizin ne kadar ihtiyacınız olduğu da önemli. Şunu söyleyebilirim çörek otu günlük almanız gereken mineral vitamin karbonhidrat protein vb. gibi ihtiyaçların tümünü karşılamaz. Bir uzman tarafından folik asit tableti kullanmanız istenmişse bunu mutlaka yapmalısınız. Ancak bununla birlikte çörek otu da kullanabilirsiniz.

Erkekler için sadece düzenli olarak çörek otu kullanmalarını önerebilirim.
7.1.13
Adsız
Pardon ama her gün kulanabilirlermi yani anlamadimda bide sey sormurtum kadinlar o 12gün haric kulanabilirmi sagolun
7.1.13
Mustafa
Sadece çörek otunu devamlı olarak kullanabilirsiniz. Ancak devamlı olarak tarçın ve bal kullanımı hakkında bir şey söyleyemem. Yinede bu kürü 1 - 2 ay aralıklar vererek tekrarlayabilirsiniz.
7.1.13
Adsız
3 aylık hamileyim ve çörek otuda yiyorum.Doktor yiyebilirsiniz dedi.Böylece folik asit ve her türli gerek vitaminleride ondan alıyorum.
11.1.13
Mustafa
Lütfen yukarıdaki yazıyı tekrar okuyunuz. Vitaminleri alırsınız doğrudur ancak herhangi bir düşük ihtimaline karşı yinede doğumdan hemen sonra kullanmaya devam etmenizi öneririm.
11.1.13
hülya
hülya
allah herkeze hayırlı evlat versin
13.1.13
hülya
arkadaslar bu kürü deneyip gebe kalan varmı?
Bende denemek istiyorum. Lütfen cvb yazın.
13.1.13
Adsız
arkadaslar, hamile kalmak icin cörek otuyagini mi icmeliyiz, yoksa tohumunumu, ben fazla birsey anlamadim, yardimci olursaniz cok sevinirim.
13.1.13
hülya
Arkadaslar benim birkac sorum var cevaplarsanız cok sevinirim.
Bu karısımı ara vermeden 2-3 ay tüketsek
zararı olurmu?
Kullanmaya basladıgımızda ne kadar sürede tekrar edebiliriz?
14.1.13
Adsız
Bu karişimi direk yutsak olurmu ben ciğneyemiyorum migdem bulanio o yüzden yutuyorum cevaplarsaniz sevinirim allah razi olsun rabbim herkeze şifa versin insallah dua edelhm
31.1.13
Mustafa
Zaten karışım öğütülmüş halde olacağı için çiğnemenize gerek yok, direk yutabilirsiniz.
1.2.13
Adsız
1 yemek kasiğı sabah akşam yaziyo yorumlardada 1kaşik günde yaziyo hangisini uygulucaz ben hergün 1yemek kaşiğı yiyorum dogrumu yapiyorum tam olarak nasil tüketicez yazarmisiniz şimdıden teşşekürrler
4.2.13
Mustafa
Yazıdaki karışıklık giderilmiştir. Her gün 1 kaşık. Yani karışım 12 günde bitecek şekilde tüketilmelidir.
5.2.13
ayşe
merhaba ben 10 yıllık evliyim 8 yaşında bir kızım var hiç korunmadık ve birdahada çocuğumuz olmadı kızım kadeş istiyor eşimde sperm eksikliği var bu kürü kullansam faydası olurmu ne olur cevaplarmısınız ayrıca geçen yıl tüp bebekte yaptırdık tutmadı
12.2.13
ayşe
biran önce cevaplarsanız sevinirim
13.2.13
Mustafa
Merhaba Ayşe,

Faydası olur. Kürden sonrada düzenli olarak çörek otu kullanmaya devam edin. Eşinizde düzenli olarak çörek otu kullansın.
14.2.13
ayse
eşimde ballı çörek otu kürünümü yoksa sadece çörek otumu yesin
14.2.13
Mustafa
eşiniz sadece çörek otu tüketsin. bu kür bayanlar için. dilerse balda tüketebilir.
14.2.13
ayşe
teşekkür ederim
14.2.13
Adsız
Bi maqpkete konserve kutusu icine öğütülmüş dogal ürünler hekimcenin cörek otu olani havanda dövülmüs yada kahve ögütme makinesindeki gibi vitamini mindrali icindemidir alinabilinirmi cünkü yukarda yazida cektiniz gibi bala karistirin icindekiler gitmesin diye yaziodu cevaplarsaniz sevinirim
16.2.13
Mustafa
Öğütülmüş çörek otu almanızı pek tavsiye etmem. Öğütülmemiş olarak alın siz öğütün. Öğütülmüş çörek otunu fazla bekletmeyin. Mümkünse günlük olarak öğütün, tüketin ve ertesi gün yeniden öğütün. Daha fazla faydasını görürsünüz.
16.2.13
Adsız
Merhaba, eşim çok güvenilir olduğunu söylediğiniz yerden organik çörek otu yağı almış. Şimdi ben de bu karışımdan kullanmak istiyorum. Yağla bal ve tarçın karıştırıp kullansam olur mu? Bir de adetin 3. Gününden başlayarak kullandığım yumurta geliştirici ilaçlarla beraber alsam sorun olur mu? Bir de çörek otu yağının kasıklara sürüldüğünde yine yumurtalıkları çalıştırdığını okudum, bu konuda bilginiz var mı?
28.2.13
Adsız
Bu karisimi sabah aksam 1yemek kasigi mi yoksa gunde sadece 1yemek kasigi mi tam anlamadim bir suru soylem var.....hangisi acaba?
13.3.13
Adsız
Günde 1 yemek kaşığı.
14.3.13
adsız
merhaba ben 36 yaşındayım yumurtalıklarımı doktorum klomenle büyütüyor bu kürü kullansam zararı varmı?
22.3.13
Mustafa
Bu kürün bir zararı olacağını düşünmüyorum ancak tıbbi tedavi görüyorsanız bu tedavinin sonucunu görmek için bu kürü kullanmayı erteleyebilirsiniz.
22.3.13
Adsız
çörek otu kürünü gecen ay denedim,12.günümde 14mm 2 yumurtam gelisti.sonra kürü biraktim.16.günümde yumurtlamam gerçekleşti(ultrasonla yakindan takip ettim)ancak o günleri iyi değerlendirmeme rağmen;hamile olamadim.6 aydir istiyoruz,gerçekten sinirlerim bozuldu artik,çok üzgünüm.
29.3.13
Adsız
ben bir forumda birsey okudum.hic bir sorunu olmayanlar bayanlar kullanmasin soylemis birisi.yumurtlama normal ise , bu kuru kullaninca kistler olushurmus. acaba dogru mu? ben 4-5 aydir bal chorekotu kullaniyorum,dugunden sonra bal chorekotu tarcin yapmak istiyorum,fakat hicbir problemim yok.sizce bir sorun teskil eder mi?
5.4.13
Mustafa
Düzenli olarak çörek otu kullanmanızın bir zararı olmaz. Keza balında zararı olmaz. Ancak düzenli bir şekilde uzun süre tarçın kullanmanıza bir şey söyleyemem. Tarçını uzun süreli kullanmayın bence.
5.4.13
Adsız
chok tesekkur ederim cevabiniz icin.yani hicbir problemim yok,daha kolay hamile kalmak icin 1 ay tarcinli kuru denememde bir zarar yok dimi?
bir de bir sorum daha olcak.ben yutamiyorum corekotu ile bali,midem bulaniyor,ve bunun icin chay ile yutuorum,etkisini kaybetmez dimi?
5.4.13
Mustafa
Hiç bir sorununuz yoksa bu kürü kullanmanıza gerek yok. Ancak daha iyi beslenmek için çörek otu ve bal kullanabilirsiniz.
5.4.13
Adsız
Selam arkadaslar, ben Hollandadan yaziyorum, kendim PCO hastasiyim ve bir turlu hamile kalamiyorum. Bir suru tedavilere gittim ama fayda etmedi. Gecen ay bu corek otu kurune basladim ve kendiliginden adet gormeye basladim! Gercekten cok sifali bir bitki! Herkezin denemesine tavsiye ediyorum. Kurani kerimde bir hadis var gercekten faydali! Insallah hepimiz cocuk sahibi oluruz allahin izniyle!
17.5.13
Adsız
Salam.menim 11ayliq cocugum var emziriyorum.amma hala adet olmamisham.bu kuru istifade etmeye baslamisam sizce hamile qala bilecem.cavabladiginiz ucun teshekkurler.
18.5.13
Adsız
Selam arkadaslar, ben yine Hollandadan yaziyorum. Gecen de demistim adet gormeye basladim corek otu dan sonra, sadece karnim cok agriyor ve basim ve mide bulantim var, bunlar normalmi? insallah faydasini gorucez hepimiz. Ben bu kuru her gun uyguluyorum, Turkiyedekiler oyle dediler ve devam ediyorum. Sadece cok rahatsiz oluyorum karin ve bel bolgesinde. Cevaplarsaniz cok sevinirim.
20.5.13
Mustafa
Merhaba, bu kürü sadece tavsiye edilen süre müddetince kullanınız yani en fazla 2 hafta.

Çörek otu ise ilk başta tadından dolayı bulantı yapabilir ancak ağrı yapmaz.
20.5.13
esmer
bende çörekotu macununa başladım 1 hafta oldu. ama çörekotunu çekilmiş aldım umarım işe yarar.sabah akşam 1 kaşık yiyorum kullanımı 12 gündü 5-6gün sonra bırakıcam inşallah işe yarar..
8.6.13
esmer
macunu kullanıp sonuç alan var mı?? yanında başka bişeylerde yapıyomusunuz? lütfen paylaşın..
8.6.13
Adsız
ZEMES 61
MERHABALAR TARÇININ FAYDALARINDA ŞÖYLE BIR YAZI OKUDUM
''Tarçın aynı zamanda bir doğal doğum kontrol aracıdır.Doğumdan sonra düzenli olarak kullanılması adeti geciktirir ve gebeliği
önler.'' BUDA BANA COCUK OLMASI ICIN YAPILAN COREK OTU BAL VE TARCIN KURUNUN ACABA YANLISMI OLUR OLASILIGINI DUSUNDURMEYE BASLADI. SİZ BU KONUDA NE DUSUNUYORSUNUZ ACABA?
22.6.13
Adsız
adetin 6 günü başalasak bi sıkıntısı olurmu 12.ve ya 14 güne kadar yapsak faydası ve ya zararı olur mu
23.8.13
Mustafa
bir zararı olmaz ama tam olarak faydalı olabilmesi için yinede tarif edildiği gibi kullanmanızda yarar var.
23.8.13
Unknown
ben başlayalı 3 gün oldu ama artık memlekette doğa çörek otu varmı kaldımı bilmiyorum ambalajlı satılanlardan aldım bakacağız.
Kullanma sebebimde sabahları yorgun kalkmam halsiz olmam.
2.9.13
Adsız
Ben core otinu devamlo kullaniyorm ve on gunum geciyo dusuge yol acarmi birakaymmi hemen
26.9.13
Mustafa
Evet yol açabilir. Rahim kaslarının kasılmasını teşvik edebilir. Bu yüzden hamile iken kullanmayınız. Ancak doğuma bir hafta kala kullanmaya başlayabilir ve sonrasında günlük 2 gram şeklinde kullanabilirsiniz.
27.9.13
Adsız
selam.azerbaycandan yaziram.corekotunu kullanmaq istiyorum bende prolaktin yuksek,sorun olmazki,ilac artiq icmiyorum sadece prolaktin hormonunu azaltan erkude[aqnus kasstus]bitgisinden demleme iciyorum.doktorun tavsiyyesi.insallah cevabiniz olur,tesekkurler.xumar zerquliyeva.
11.10.13
fatoss
mrb ben bu kuru 4gundur kullaniyorm fakat marketten aldigum suzme cam bali ile uyguluyorum birde 2 gunde bir taze hazirliyorum bilgilendirir seniz tsk
26.10.13
Adsız
Merhaba!ben tarcin kulanmasam olurmu?trwekkur.
6.11.13
Adsız
bende reflü var acaba çörek otu zarar vermezmi
7.11.13
Mustafa
Vermez. Güne yayarak kullanmayı deneyin. Yarım saatte bir 15-20 tane çörek otu tohumunu çiğneyerek tüketin. Böylelikle midenize fazla yüklenmemiş olursunuz.
8.11.13
Unknown
selam ben çörek otunu havanda iyici dövdükten sonra bir kaşık balın üstene serpiyorum. bende uzun süredir öksürük var ve her türlü tedaviyi denedim bir türlü geçmedi bu karışım sayasinde çok rahatladım ve 9 aylık evliyim eşimde sper haraketiliği sorunu bende de polikistik over var geçen gün yumurta çatlatma iğnesi vurdurdum eğer hamile kalmazsam eşime ve bana nasıl bir uygulama önerirsiniz teşekkür ederim
2.12.13
Adsız
Merhaba Ben corek otu yagini 3 gundur kullaniyorum korunma yontemi olarakta spiral kullaniyorum hamile kalma ihtimalim varmi migde agrima iii geldi ve metobolizmami calismasinda yardimci oldu kullanmalimiyim
26.12.13
Unknown
meraba ben 3 yıldır evliyim iki kez aşılama yaptırdım ve bekarlıktan beri adetim düzensiz bazen 3 ayda bir oluyorum bu seferde otlarla hasta oldum doktorlar araştırdı bndede eşimdede hiç bi sorun yok yumurtam kendi kendini yeniliyor dio adetim 3 ay olmuyo bazen ve bugün adetimin 15. günü bu karışıma bugun başlasam olurmu çiçek balı aldım çörek otuda hazır satılanlardan ben onu havanla ezeyim mi cevaplarsanız çok sevinirim
1.1.14
AYŞEGÜL
Selam, ben tüp bebek tedavisine başlayacağım ama kis oluştuğu için erteledik ... 21 gün doğum kontrol hapı kullandıktan sonra başlayacağız. Ben bu karışımı şimdi başlasam birşey olur mu? yoksa adetimin 2.nci günü nü bekleyip tedaviyle birlikte mi başlasam? yardımcı olurmusunuz.. Teşekkürler
6.2.14
Mustafa
Tedavinizin etkilenmemesi için kullanmamanızın daha iyi olacağını düşünüyorum.
7.2.14
Adsız
Ben corek otu kullandim bir hafta hamile kaldim

14.2.14
gazel
Benim kocamda canlı cansız hücre yok aceba biz hangi karışımı yapmayılız nolur yardım edin
27.3.14
Mustafa
Sadece çörek otu kullansın düzenli olarak.
27.3.14
Unknown
Mrb. Ben 31 haftalık hamileyim ve 2 aydır vajinal mantar sorunu yaşıyorum. başka blok da sarımsakla tedavi yazmışsınız sarımsağı küçük parçalara ayırıp üzerine yoğurt döküp yemeyi önermişsiniz. hamileyken yapılabilir mi bir zararı olur mu diye soracaktım.
11.4.14
Mustafa
Birkaç günde bir 1 diş sarımsak tüketilmesini tavsiye ederim bazen ama böyle bir açıklama yaptığımı hatırlamıyorum. Bundan başka da bir bloğada yazmıyorum.
11.4.14
Adsız
Ben de aynı yorumunuzu gördüm bu sayfada ve sarımsak yedim hergün. 3ayda geçmeyen mantar bu şekilde geçti. Not defterime kaydettim tekrarlama durumunda yapmak için. Mutlaka herkes denemeli. Sarımsak en güçlü antifungallardan.
12.4.14
Unknown
Iyi gunler corek otu yagi hamileligin son ayinda burna her gun bir damla damlatilsa bebege zarar verir mi.doguma 4 hafta kaldi insaAllah. Ama benim geniz akintisi gecmedi ((
17.4.14
Mustafa
Son hafta kullanmanızı tavsiye ederim.
17.4.14
Adsız
Salam prolaktin hormonu yuksekse bu macun kullanıla bilirmi?xumar
14.7.14
Mustafa
Evet kullanabilir.
14.7.14
Adsız
Tesekkurler,zarari olar diye korkdum.prolaktin daha da yukseler deye.o zaman emin olarak kullanicam.sag olun.xumar
15.7.14
Adsız
merhaba, çörek otu rahim kaslarını kastığı için hamileliğin son haftasında kullanılması gerektiği belirtilmiş, ben son haftasındayım ne kadar miktarda günlük tüketmekte fayda vardır ve aç karnına mı yenmelidir? teşekkür ederim.
Nurdan
28.8.14
Mustafa
Evet mümkünse aç karnına tüketemezseniz yemeklerden 1 - 2 saat kadar sonra günlük 2 gram kadar çiğneyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca doğumdan sonra da kullanmaya devam edebilirsiniz. Hem anne sütünü artırır hemde bebeğinize de faydası olur.
29.8.14
Adsız
af edersiz sarmisagi ac karninami alalim??
11.9.14
Mustafa
Aç karnına tüketebilirseniz deneyin olmazsa yemeklerden bir kaç saat sonra alın. Sarımsağı tüketmeden önce ezin ve 5-6 dakika bekletin sararıncaya kadar sonra tükedin.
11.9.14
Adsız
ben yarim dishi hab gibi suyla aliyorum,seher yemekden 1-1.5 ssat once'zarari olurmu boyle devamli alirsam??
12.9.14
Adsız
Salam.çörekotunun hangi türü olmasi önemlimi?xumar.
14.9.14
Unknown
merhaba benim adet bugün bitti yarından itibaren başlasam olurmu
29.9.14
Adsız
Merhaba mustafa bey ismim ceren cocuk dusunuyoruz bu arada pkoluyum son iki aydir yumurta gelisiyo ama catlamiyo son adetimden 4-5 gun sonra tekrar kanama basladi iki hafta oldu hala devam ediyo doktorum kistlerimin gerilemesi ve adetin duzene girmesi icin 2 ay dogm kont hapi kullan dedi hemen bu kuru kullanmaya baslasam faydasi olur mu yoksa bi sonrakki adeti mi beklemeliyim acil cevaplarsnz sevinirim simdiden tesekkurler
22.10.14
Unknown
İyi günler hocam ben 15 - 16 yaşlarındayım 65 kiloyum 189 - 190 boyum var biraz uzunum o yüzden zayıf gibi duruyorum toplanmak istiyorum yani kilo almam lazim çörek otu yağı önerdiler tok karnina hergün 1 yemek kaşığı kadar balla karıştırıp içmesem yani sadece yağı içsem bi etki olurmu balla içmek tadı güzel olsun diyemi yoksa bi yararı oluyomu gerçekten bide kaç haftada kilo alırım yani toplanırım not: erkeğim :)
28.12.14
Mustafa
Kerem adında hiçbir bayanla zaten henüz tanışmamıştım :)

Kerem ilk başta çörek otu özellikle kilo aldırıcı bir bitki değil bunu bilmeni isterim. Eğer vücudundaki bir düzensizlikten veya adı konulmamış başka bir rahatsızlık sebebiyle kilo alamıyorsan çörek otu zamanla kilo almanada yardımcı olur bu düzensizlikleride ortadan kaldırır. Ancak yaşın dikkate alındığında henüz kronik bir rahatsızlığın bulunacağını düşünmüyorum.

Çörek otunun aynı zamanda zayıflatıcı ve iştah kapatıcı etkiside mevcuttur. Bu yüzden yemeklerden yarım saat evvel kullanılır. Bu yüzden kilo almak için de yemeklerden bir kaç saat sonra tüketilir. Benim tavsiyem ise gece yatmadan bir kaç saat önce tüketmen. Oda yağı için en fazla bir tatlı kaşığı. Fazla fazla tüketme çünkü çörek otu yağ yaparak kilo aldırmaz, sonra zararlı olabilir. Düzenli ve az kullanman önemli.

Sadece yağını tüketebilirsin. Balla tüketmek hem tadlandırmak hemde daha zengin beslenmen ve balın faydalarından da yararlanman için. Birde tavsiyem bağırsaklarını bir kontrolden geçirmen. Parazit, kurt ve solucan olabilir. Bunlar zaten normal bağırsak florasında bulunan canlılar ama sayıları çok artmış olabilir. Özellikle ishal veya kabız isen mutlaka bağırsakların muayene edilmeli yani bir doktora görünmelisin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
28.12.14
Unknown
Merhaba ,
5.5 aylık hamileyim 1.5 çay kaşığı Çörekotu yağı içtim az önce şimdi okudum kullanılmaması gerektiğini 1 defadan birşey olurmu lütfen acil cevaplar mısınız?
6.1.15
Mustafa
Olmaz.
7.1.15
ayla
Tüp bebek için iyne kullanıyorum bu karışımı kullansam olur mu
30.1.15
Mustafa
Bence tedaviniz süresince kullanmayın hiçbirşey.
30.1.15
Unknown
merhaba ismim gamze ben şimdi öğrendim bu kürü ve adetim 3. günündeyim şimdi başlasam olur mu acaba hemen cevap verir misiniz teşekkürler
2.2.15
Adsız
SLM BENHATİCE 5 KEZ HAMİLE KALDİMM İKİSİ DİS GEBELİK UCU NORMAL AMA NORMAL OLANLAR. 3 AYLİK OLMDAN KALBİ DURDUGU İCİN KURTAJ OLDUM GENETİK VE BUTUN TAHLİLLER TEMİZ CİKTİ SİMDİ ESİMLE BEN COREK OTU YAGİ KAPSULUNE BASLADİK BİR FAYYDASİ OLURMU
15.2.15
Mustafa
Olur. Güvenilir bir marka olmasına özen gösterin. Mümkünse eczaneden alın.
15.2.15
Unknown
Bu yorum yazar tarafından silindi.
20.2.15
Mustafa
Bu yorum yazar tarafından silindi.
20.2.15
Adsız
Merhabalar malesef daha yeni gördüm bu siteyi Allah rizasi icin yardimci olun. benim ikinci adet günüm. ve tüp bebek icin igneyede basladim bugün. simdi bu karisimi yapsam faydasi olurmu olmazmi. bundan ziyade zaten bes gündür her Sabah esimle bir Tatli kasigi cörek otu bal karisimi yiyoruz. Ne olur yardimci olun
Sema
6.3.15
Adsız
Ben yine sema bizde sorun hem yumurtaliklar az gelisiyor hem sperm iyi degil
6.3.15
Mustafa
Düzenli olarak çörek otu kullanmanın tüm beden üzerinde şifası mevcuttur. Bence düzenli olarak devam edin. Sadece tedavi gördüğünüz dönemlerde ara verin.
6.3.15
müb
arkadaşlar yaPtım oldu .....2012 yılında dış gebelik amaliyatı geçirdim. çok korktuk ve bir buçuk yıl bebek düşünmedik sonrasında 7 ay sonra kısa sürede gebe kaldığımı öğrendim...sadece bir ay kullandım çörekotu iilacını sonrasında gebe kaldım....LÜTFEN BU İLACI İNANARAK ALLAHA TEVEKKÜLÜ ELDEN BIRAKMAYARAK YAPIN DERİM DUA İLE ARKADAŞLAR RABBİM HERKESE NASİP ETSİN....İNŞAAALLLAH
15.3.15
MÜB
İNTERNETTE BAZI ŞEYLER ÇOK ABARTILIYOR NE OLUR BEBEK OLMAZI AKLINIZDAN ÇIKARIN ...RABBİM OL DEYİNCE HERZAMAN OLUVERİR...BİR DUA PAYLAŞMAK İSTİYORUM İSMİ ŞAHMERAN DUASI NETTE VAR .LÜTFEN HEP OKUYUN ...ALLAHA EMANET OLUNUZZZ
15.3.15
Adsız
slm polikistik over var bendede kac aydir maalesef hamile kalamiyorum iki ay incir havuc kürü yaptik esimde keciboynuzu kürü yapti ama yine olmadi acaba bu kür ise yararmi cok umitsizim
9.5.15
PKO LU
6 yıllık evliyim 8 aydır çocuk istiyoruz 4.ayda sağlıklı olup olmadığımı öğrenmek için jinekoloğa gittim yapılan testler sonrası dört dörtlük polikistik over hastası olduğumu söyledi Klomen isimli ilacı kulandım ardından kontrolde ilaca karşı yumurtalıklarımın direnç gösterdiğini söyleyip inofolic isimli ilaca başlattı ilaç kullanımım devam ederken eşim içinde test istedi test sonucuna göre yumurtlama günlerimi belirtecekti ancak eşim sperm sayısı çok düşük çıktı 10400 (20000-40000) ultrasonda eşimin sol tarafında varikosel oluşumu gözlendi ardından eşim doktorun vermiş olduğu roxin isimli ilacı kullanarak sperm sayısını 9 milyon yükseltti bunun yanısıra keçiboynuzu özü de takviye yapıyor her sabah doktoru bir ay daha farklı bir ilaç vererek sayısındaki artış sonrası kararını vereceğini bildirmiş belki ameliyata gerek kalmaz demiş.. bense 38 günü aşan adet döngümün rahatsızlığı için primolut-n kullanmamı istedi doktorum 3 aydır kullanıyor 30 gün de bir adet görüyorum bu ilacı alırken hamile kalınabiliyormuş web sayfanızda bulunan kürü uygularken bu ilacı kullanmamın bir sakıncası olurmu
28.5.15
Mustafa
Bir sakıncası veya zararı olacağını düşünmüyorum ancak belki kullandığınız ilacın etkisini azaltabilir. Yinede kesin bir şey söyleyecek kadar kullandığınız hormon ilacı hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.
28.5.15
deniz
Çörek otu yağı düşük tansiyona iyi gelirmi ? Sürekli tansiyonum düşüyor bunun için çörek otu kullansam faydası olurmu
2.6.15
Mustafa
Uzun vadede iyi gelebilir. Ancak ilk etapta tansiyonunuzun dahada düşmesine neden olabilir. Çörek otunun tansiyon düşürücü etkisi mevcuttur. Bu yüzden çok az dozlarda başlayarak yavaş yavaş artırmanızı öneririm. Örneğin ilk hafta günlük 200 tohum tanesi veya daha az. Tansiyonunuz dahada düşmüyorsa 300'e. 2 - 3 hafta sonra 400 tohum tanesi. Bir kaç ay böyle kullanın. Sonra 600 tohum tanesi yani 2 gram şeklinde ve benzeri şekillerde yavaş artırarak kullanın.
3.6.15
1 – 200 / 241 Sonraki › Son »